-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Για μένα πόλεμος σημαίνει κορύφωση της ανθρώπινης μ@λακίας. Οχι πως απέχει πολύ απο το κορυφαίο σημείο της η καθημερινή μας δραστηριότητα, αλλα ο πόλεμος είναι άλλο πράγμα.
Ο πόλεμος στηρίζεται πάντα σε λογικές μαζικού φανατισμού, τόσο δυνατού ωστε να αψηφεί ο μελοθάνατος την ζωή του και την ζωή των συνανθρώπων του.
Ο πόλεμος είναι ακατανόητα ηλίθιος. Είναι αντικοινωνικός, αντιεπιστημονικός, αντιαθλητικός.
Ο πόλεμος σακατεύει ανθρώπινα σώματα και ψυχές.
Φυσικά κάποια πλευρά έχει κάτω απο μια οπτική γωνία περισσότερο δίκαιο απο την άλλη. Αλλα μπροστά στο αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει.
Τέλος πάντων, δε νομίζω πως θα αισθανόμουν ιδιαίτερα ήρωας αν επιβίωνα απο έναν πόλεμο έχοντας καθαρίσει μερικούς 'εχθρούς'.
Ο Θεός να με συγχωρήσει χρονιάρα μέραΑγαπητε tasosdev
το να στρεφεσαι εναντια του πολεμου με τετοιο μενος, ειναι το ιδιο σαν να δηλωνεις Αντιπαγετωνιστης, Αντιηφαιστιακος, etc etc. Με το νοημα οτι αφου ο ανθρωπος ειναι φυσικο φαινομενο και οι εκδηλωσεις του σαν τον πολεμο ειναι συνυφασμενες με το φαινομενο αυτο, ειναι σαν λες ειμαι εναντιον της γριππης των πουλερικων και της στροφορμης. Οσο για τον Θεο αυτος μας εχει γραμμενουςΦίλε ήμουν είμαι και θα είμαι τρελός θαυμαστής των πόστ σου.(Μιλώ σοβαρά)
ουαωωω , εχω να ακουσει τετοιο καλο λογο , απο τοτε που καηκε το ψυχιατριο
-
Ότι έγινε και τότε θα γινόταν και σήμερα. Απλά πράγματα. Κανένας δεν θέλει να σκοτωθεί ούτε έχουμε καμιά καύλα να κάνουμε πόλεμο, ΑΛΛΑ και κανένας (ή οι περισσότεροι) δεν θα παραδώσουν αμαχητί τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής και βεβαίως και τους δικούς τους ανθρώπους στον εχθρό για σφαγή και κακοποιήσεις. Στην ουσία για αυτά πολεμάς, όχι για μεϊμαράκιδες και κωστικοπανίκες και γιωργάκηδες.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
. Στην ουσία για αυτά πολεμάς, όχι για μεϊμαράκιδες και κωστικοπανίκες και γιωργάκηδες.Κι όμως,αν γίνει ΣΗΜΕΡΑ πόλεμος γι αυτά θα πολέμήσεις,για υτούς πουθα εξαφανιστούν εν ώρα πολέμου και θα εμφανιστούν ως σωτήρες μετ' έπειτα.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Μεταξύ σοβαρού και αστείου μιας που έχει ωραία μέρα σήμερα για ψ@λαρμένισμα. Ίσως ρε παιδιά αν ο κόσμος πηδ@@σε να ήταν όλοι καλύτερα. Ρε skye εσύ δεν είχες πει να κυκλοφορούμε όλοι έξω γυμνοί? Έχουμε απαρνηθεί τη μητέρα φύση άραγε και πάμε να ξεκαυλώσουμε με πολέμους και χρηματιστήρια? Πώωω πολύ ψ@λαρμένισα τώραναι, το ειχα πει και το πιστευω, αρκει να μην κρυωνει καποιος βεβαια. η προσβολη της δημοσιας αιδους ειναι υπερεκτιμημενη
αν καποιος προσβαλλεται απο τη φυση... εχει σοβαρο προβλημα στον εγκεφαλο
δεν δυναμεθα να υποκυπτουμε στις απαιτησεις καθε πυροβολημενου που φοβαται ή απεχθανεται ή τελοσπαντων δεν μπορει να συμβιβαστει με τη φυση του. ειναι δικο του προβλημα.ρε συ ammophila, ειμαι κ εγω θαυμαστης των απαντησεων σου (γιατι παντα εχουν κατι διαφορετικο να πουν) αλλα ο ανθρωπος φυσικο φαινομενο;
οχι κ ετσι ρε αδερφε
προσβαλλεις στην τελικη τη μητερα φυση αποκαλωντας τον σημερινο ανθρωπο, ο οποιος δεν εχει καμια σχεση με τη φυση, φυσικο φαινομενο. ο ανθρωπος κανονικα ειναι ζωο, αλλο αν γενετικες ανωμαλιες τον εχουν φερει σε αυτο το ματαιο χαλι. και σα ζωο δεν πρεπει ουτε να πολεμα, ουτε να δουλευει. πρεπει να τρωει, να παιζει, και να κανει σεξ, οπως κανουν οι bonobos και τα σπουργιτια -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μεταξύ σοβαρού και αστείου μιας που έχει ωραία μέρα σήμερα για ψ@λαρμένισμα. Ίσως ρε παιδιά αν ο κόσμος πηδ@@σε να ήταν όλοι καλύτερα. Ρε skye εσύ δεν είχες πει να κυκλοφορούμε όλοι έξω γυμνοί? Έχουμε απαρνηθεί τη μητέρα φύση άραγε και πάμε να ξεκαυλώσουμε με πολέμους και χρηματιστήρια? Πώωω πολύ ψ@λαρμένισα τώρα
ναι, το ειχα πει και το πιστευω, αρκει να μην κρυωνει καποιος βεβαια. η προσβολη της δημοσιας αιδους ειναι υπερεκτιμημενη
αν καποιος προσβαλλεται απο τη φυση... εχει σοβαρο προβλημα στον εγκεφαλο
δεν δυναμεθα να υποκυπτουμε στις απαιτησεις καθε πυροβολημενου που φοβαται ή απεχθανεται ή τελοσπαντων δεν μπορει να συμβιβαστει με τη φυση του. ειναι δικο του προβλημα.ρε συ ammophila, ειμαι κ εγω θαυμαστης των απαντησεων σου (γιατι παντα εχουν κατι διαφορετικο να πουν) αλλα ο ανθρωπος φυσικο φαινομενο;
οχι κ ετσι ρε αδερφεsky life is not a way to treat an animal harharhar!!
προσβαλλεις στην τελικη τη μητερα φυση αποκαλωντας τον σημερινο ανθρωπο, ο οποιος δεν εχει καμια σχεση με τη φυση, φυσικο φαινομενο. ο ανθρωπος κανονικα ειναι ζωο, αλλο αν γενετικες ανωμαλιες τον εχουν φερει σε αυτο το ματαιο χαλι. και σα ζωο δεν πρεπει ουτε να πολεμα, ουτε να δουλευει. πρεπει να τρωει, να παιζει, και να κανει σεξ, οπως κανουν οι bonobos και τα σπουργιτια -
Ένας επιτυχημένος πόλεμος, χρειάζεται την απελπισία, την προπαγάνδα ή τον πανικό ή και όλα αυτά μαζί...
Το 40 συνέβει, γιατί ο ελληνικός λαός ήταν σε μαύρα χάλια... Η ιστορία του έθνους (και άλλων εθνών προφανώς...), δείχνει πως τέτοιου είδους συμπεριφορές γεναιότητας ή αυτοθυσίας, συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι δεν έχουν πολλά να χάσουν. Δείτε και τους παλαιστίνιους ή τους ιρακινούς σήμερα ή ακόμη ακόμη τους αλβανούς κοσοβάρους (κάποιοι εδώ θα διαφωνήσουν, αφού προφανώς όλοι τους είναι αμερικανοί πράκτορες που απεργάζονται σχέδια κατά της χώρας μας... )
Να το πω αλλιώς; Η πόλη μου ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ στους Οθωμανούς πριν πολλά πολλά χρόνια χωρίς ν' ανοίξει ρουθούνι και έζησε μπόλικα χρόνια ευημερίας, ενώ την κάνανε γης μαδιάμ μόνον όταν σήκωσε μύτη...
Όταν απελευθερώθηκε το 1913, ΠΑΛΙ πόλεμος ουσιαστικά δεν έγινε... Γιατί; Γιατί απλά ήταν προς το συμφέρον αυτών που αποφάσιζαν το τι θα γίνει... Business us usual και αφήστε τους άλλους να πολεμάνε...
Οι Αυστριακοί γιατί υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες τον Χίτλερ; Γιατί ήταν όλοι τους Ναζί και μισούσαν τους Εβραίους; Προφανώς και όχι. Απλούστατα σύμφερε τους ισχυρούς και έξυπνους και έπεισαν τους ανόητους να πράξουν το ίδιο... Για τον αντίστροφο λόγο που εμείς είπαμε όχι στους Ιταλούς: τα θέλαν όλα και δεν έδωσαν τίποτε, ή κάτι τέτοιο...
Είναι περίπου απίθανο να ζήσουμε τέτοιες στιγμές πάλι, για τον απλό λόγο πως μέχρι σήμερα τουλάχιστον , περνάμε αρκετά καλά και δεν είμαστε αρκετά απελπισμένοι ούτε στο Ιράκ να πάμε με ένα καλό μισθό (ενώ αντίστοιχα μπορείς να βρεις μερικές κατοντάδες χιλιάδες ΗΠΑμερικανούς να σκοτωθούν γι'αυτή τη δουλειά...). Εδώ δύσκολα τα πράγματα, ούτε μια χούφτα δεν θα μαζέψεις...
Τέσπα, για μένα, η απροθυμία τόσων Ελλήνων να πολεμήσουν , μάλλον δείχνει πρόοδο: μόνον ένας ανόητος θα πίστευε πως ο πόλεμος θα λύσει κάτι, όσο πιο μορφωμένος και έξυπνος είναι κάποιος, τόσο μεγαλώνει η απόστροφή του για πολεμικές συρράξεις...
Γιατί το λέω αυτό; Γιατί θεωρώ απείρως πιο πολύτιμη την ζωή μου και αυτήν των αγαπημένων μου, για να θυσιάσω έστω και μια τρίχα για το οποιοδήποτε ντουβάρι... Αν μπορούσα , θα τα χάριζα στους κατακτητές και θα πήγαινα να ζήσω αλλού.Να με συγχωρούν κάποιοι , αλλά είναι τόσο απλό.
DISCLAIMER: Τα παραπάνω είναι λόγια που μου εμφυσήθηκαν από την μακρά παραμονή μου σε χώρους μιαρούς και αρκούντως αριστερούς, τολμώ να πω πως υπέστην την μέγιστη ατίμωση να παρεβρεθω στο ίδιο τραπέζι με τον καταληψάκια Τσίπρα!
Γι'αυτό και δεν φέρω καμία ευθύνη για τα λεγόμενά μου, αυτοί φταίνε , οι κομμουνισταί!
Ευτυχώς που μέχρις στιγμής δεν διαβάσαμε κακό λόγο για τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ jr, γιατί προφανώς η λύσις διαχρονικά ήτο Karamanlis or Tanks!
ΟΥΥΥΥΥ να μου χαθείτε Τσίπρηδες και Γιωργάκηδες, εχθροί του έθνους!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ένας επιτυχημένος πόλεμος, χρειάζεται την απελπισία, την προπαγάνδα ή τον πανικό ή και όλα αυτά μαζί...Το 40 συνέβει, γιατί ο ελληνικός λαός ήταν σε μαύρα χάλια...
Εν'ω σήμερα είναι στα ντούρα του
Μιλάμε για πολιτισμό,κουλτούρα,παιδεία,μουσική παιδεία,βιομηχανία........ -
Για μερικούς, σύγχρονους και παλαιούς, ένας πόλεμος νομοτελειακά δημιουργεί εκ νέου προοπτικές δημιουργίας και ανάπτυξης αφού πρώτα έχουν εξολοθρευεί τα πάντα. Ένα τραγικό δηλαδή μέσο κάθαρσης (εκκαθάρισης, όπως θέλετε πείτε το) και ως εκ τούτου επαναδημιουργίας σε μηδενική βάση.
Δεν το βρίσκω απίθανο να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα ένας πόλεμος, άλλωστε είναι πάμπολλα τα σύγχρονα παραδείγματα πολέμου που έπληξαν ακόμα και τη γειτονιά μας. Απλά δεν έχουμε δει ακόμα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο, ίσως εμείς να μη δούμε όσο ζούμε ίσως και να δούμε όμως.
Το πως θα αντιδράσει ο καθένας μας δεν προεξοφλείται, όπως ανάφεραν ήδη και άλλα παιδιά. Και φυσικά δεν είναι καθόλου απαραίτητο ένας σύγχρονος πόλεμος να ομοιάζει σε συνθήκες και μέσα με εκείνον του 1940. Για παράδειγμα, το πεζικό τότε ήταν καθοριστικής σημασίας, αντίθετα στο Βελιγράδι έπαιξε ελάχιστο ρόλο και τη θέση του είχαν παρεί οι... digital gurus.
Σαν γενικότερη στάση ζωής πάντως, συγακταλέγομαι σε εκείνους που υπερασπίζονται τα κεκτημένα τους.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
. Ένα τραγικό δηλαδή μέσο κάθαρσης (εκκαθάρισης, όπως θέλετε πείτε το) και ως εκ τούτου επαναδημιουργίας σε μηδενική βάση.Ε λαοί σαν τον Ελληνα φίλε μου αυτο χρειάζονται ακόμα κι αν δεν μαθαίνουν απ την ιστορία τους αυτό θέλουν ΕΠΑΝΕΛΛΗΜΕΝΑ
Αν είναι να πολέμήσω για να διατηρήσω το ραγιά και τα σκυλάδικα στα παπάρα μου αν το λένε και Τουρκια.
Ουτως η άλλως ο Ελλην τουρκογυφτοραγιαδιζει οπότε γιατί να προσπαθήσω να πεάσω μέσω του αγώνα μου και διακινδυνευοντας τη ζωή μου για εναν λαό αμόρφωτο και τουρκόγυφτο?
Για να συνεχίσει να σκυλεύει και να χορεύει στα τραπέζια?
Οχι ευχαριστώ δε θα κανω τη χάρη σε κανέναν,θα την κοπανήσω έξω αν μπορώ...... -
Το πεζικο σαν σωμα , μας αφησε χρονους ουσιαστικα απο τον αμερικανικο εμφυλιο, το αντικατεστησε το πβ.
Το πβ αφησε χρονους απο αππ το διαδεχτηκε η αεροπορια και τα υβ. Στον βππ τα τεθωρακισμενα τα υβ και τα αεροπλανα κυριαρχησαν , ενω αναδυοντουσαν τα κατευθυνομενα βληματα , που εξελισσονται σημερα, ο κοινος παραγωντας ειναι το ενεργουμενο 'ανθρωπος' που στο γππ παιζει να εχει ρολο στη σκηνη παιζει, ομως συνανθρωποι και να μην εχει. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ένας επιτυχημένος πόλεμος, χρειάζεται την απελπισία, την προπαγάνδα ή τον πανικό ή και όλα αυτά μαζί...
Το 40 συνέβει, γιατί ο ελληνικός λαός ήταν σε μαύρα χάλια...
Εν'ω σήμερα είναι στα ντούρα του
Μιλάμε για πολιτισμό,κουλτούρα,παιδεία,μουσική παιδεία,βιομηχανία........Ακόμη και τίποτε από τα παραπάνω να μην έχει, έχει μια χαρά βιοτικό επίπεδο, που σημαίνει πως κάπου υπάρχουν χρήματα και μπόλικη καλοπέραση...
Φτωχοί και σήμερα υπάρχουν, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με την εικόνα του τότε...
Γι' αυτό και δεν θα συναινέσουν πολλοί σε έναν πόλεμο που θα σημαίνει αναδιανομή των κεκτημένων και του πλούτου.
Είμαστε αρκετά πλούσιοι για μια επανάσταση ή έναν πόλεμο και κάθε μεγάλη αλλαγή θα συναντά σφοδρή αντίσταση. Θα επιλέξουμε λοιπόν την λύση που θα μας διατηρεί τα κεκτημένα. Μόλις γίνουμε αρκετά φτωχοί (σύμφωνα με τον Λιακόπουλο, δεν αργεί αυτή η ώρα... ), τότε το ξανασυζητάμε...Δείτε και τι γίνεται στην Κύπρο: η λύση του Κυπριακού καθίσταται με τα χρόνια όλο και δυσκολότερη, όσο οι Ελληνοκύπριοι γίνονται πλουσιότεροι από τους Τουρκοκύπριους. Σιγά μην θελήσει ποτέ η νέα γενιά να μοιραστεί τα πλούτη της με τους 'βάρβαρους' του Βορά για μερικά κτήματα...
Με τον φόβο να χαθούν τα κεκτημένα, η διχοτόμηση είναι καλύτερη και ας τους να κουρεύονται! Καλύτερα πλούσιος σε 5 μέτρα γης, παρά φτωχός σε 7...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ουτως η άλλως ο Ελλην τουρκογυφτοραγιαδιζει οπότε γιατί να προσπαθήσω να πεάσω μέσω του αγώνα μου και διακινδυνευοντας τη ζωή μου για εναν λαό αμόρφωτο και τουρκόγυφτο?
Για να συνεχίσει να σκυλεύει και να χορεύει στα τραπέζια?Σου εχει περασει ποτε απο το μυαλο, πως πιθανα να εισαι οσα κατηγορεις και απεχθανεσαι?
Οχι ευχαριστώ δε θα κανω τη χάρη σε κανέναν,θα την κοπανήσω έξω αν μπορώ......
Σιγουρα ειπαμε δεν εισαι ολα τα παραπανω ε?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
[snip]
Αν είναι να πολέμήσω για να διατηρήσω το ραγιά και τα σκυλάδικα στα παπάρα μου αν το λένε και Τουρκια.
Οχι ευχαριστώ δε θα κανω τη χάρη σε κανέναν,θα την κοπανήσω έξω αν μπορώ......Κοίτα, προσωπικά δεν μου κάνει έκπληξη αυτή η οπτική. Δεν μου ακούγεται δηλαδη πρωτότυπη, πρωτόγνωρη, σοκαρισιτική, κλπ. Άλλωστε σε όλους τους πολέμους όποτε κι όπου κι αν έγιναν, στις χώρες που πολεμούσαν υπήρχαν 2 κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που έφυγαν κι αυτοί που έμειναν.
Το σίγουρο όμως είναι πως, είτε αμύνονται είτε επιτίθενται, τον παρόν και το μέλλον ενός τόπου τα διαμορφώνουν όσοι μένουν & πράττουν και όχι όσοι φεύγουν & λέγουν.
-
'War, war never changes'
F3
-
Σε μας βέβαια έχει συμβεί και το αντίθετο όσοι την κοπάνησαν στο Παρίσι και γενικά ξενιτεύτηκαν ακούγοντας Καζαντζίδη οι καημενοι γύρισαν μετά και κυβέρνησαν
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σε μας βέβαια έχει συμβεί και το αντίθετο όσοι την κοπάνησαν στο Παρίσι και γενικά ξενιτεύτηκαν ακούγοντας Καζαντζίδη οι καημενοι γύρισαν μετά και κυβέρνησανΈστω κι ετσι όμως (που όντως ισχύει και όχι μόνο στη δική μας περίπτωση) υπήρξε κάτι αυτόνομο για να κυβερνηθεί και μετά τον πόλεμο. Χωρίς παρόν δεν υπάρχει μέλλον
-
Νομίζω το λαϊκό αίσθημα ως προς τα θέματα της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας είναι ζωντανό και σήμερα. Αυτό που έχει αλλάξει όμως είναι πως σήμερα σε περίπτωση σύρραξης στηριζόμαστε πολύ περισσότερο στην τεχνολογία απ’ ότι το 1940. Πράγμα που μου έφερε στο νου μια σειρά από ερωτήματα:
-
Είδα στην παρέλαση (πρώτη φορά εδώ και πάνω από 10 χρόνια που ξαναπαρακολούθησα παρέλαση) τους Patriot. Το 1994 στην Oxford Union Debating Society ήταν προσκεκλημένοι οι Τ. Postol (MIT) και R. Pedatzur (Tel-Aviv University) οι οποίοι είχαν αμφισβητήσει το ποσοστό επιτυχίας των Patriot στον πρώτο πόλεμο του κόλπου: η επίσημη εκδοχή της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν 80% στην Σ. Αραβία και 50% στο Ισραήλ, οι συγκεκριμένοι ανεξάρτητοι επιστημονικοί αναλυτές σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ το 1992 ισχυρίσθηκαν πως το ποσοστό ήταν κάτω από 10%. Αν και η ΠΑ νομίζω αγόρασε την βελτιωμένη έκδοση PAC 3, προσωπικά δεν αισθάνομαι και πολύ σίγουρος για την αξιοπιστία τους...(όπως ούτε και το ισραήλ το οποίο ανέπτυξε το δικό του πρόγραμμα arrow)
-
Η έκβαση μιας (περιορισμένης) σύρραξης (με την Τουρκία πχ) νομίζω θα είναι σε σημαντικό βαθμό προδιαγεγραμμένη, και εξηγώ γιατί: όταν υπηρετούσα στο ΚΕΤΕΘΑ πληρώναμε ένα πολύ μεγάλο μηνιαίο ενοίκιο (μερικά εκατομμύρια δρχ) για την χρήση εξειδικευμένου αμυντικού λογισμικού για σχεδίαση κυκλωμάτων. *Το πρόγραμμα ενεργοποιούταν δορυφορικά από τις ΗΠΑ *για χρήση από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ (και απενεργοποιούταν κατά την βούληση του υπερατλαντικού συμμάχου). Είμαι (σχεδόν) σίγουρος πως κάποια «στοιχεία ελέγχου» υπάρχουν στα λογισμικά όλων των εξ Αμερικής προερχόμενων ευαίσθητων οπλικών συστημάτων που διαθέτουμε (πιθανότατα και των άλλων χωρών). Σημειώνω και το εξής σημαντικό: υπήρξαν «τόμοι» αλληλογραφίας μεταξύ Μ. Βρετανίας και ΗΠΑ σχετικά με την συμμετοχή της Μ. Βρετανίας στο πρόγραμμα του F-35 **διότι οι Βρετανοί για να συμμετάσχουν απαιτούσαν πρόσβαση σε ΟΛΑ τα πηγαία προγράμματα (source code) του λογισμικού του F-35 **(κάτι που τελικά το πέτυχαν). Εμείς, πόσο πραγματικά «ελέγχουμε» τα όπλα που διαθέτουμε? (ή μας αντιμετωπίζουν σαν ιθαγενείς που τους πουλάνε λαμπερές χάντρες?) Συνήθως το λογισμικό αυτό είναι κλειδωμένο (και για λόγους ασφαλείας, σαν το λογισμικό του MS Office) οπότε δεν ξέρεις τι σου έχουν βάλει μέσα...
Συμφωνώ πως εάν συμβεί κάτι θα είναι μάλλον περιορισμένης έκτασης (αυτό γενικά είναι θετικό διότι θα υπάρχουν λίγες απώλειες εκατέροθεν) ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει η πλευρά που θα υποστηρίξουν οι 'σύμμαχοι' (λόγω των τεχνικών παραπάνω λόγων τουλάχιστον). Πάντως με τόσα ανοικτά μέτωπα γύρω το τελευταίο που θα ήθελαν οι Αμερικανοί (και το νατο γενικά) τουλάχιστον επί του παρόντος θα ήταν μια ενδο-νατοϊκή σύρραξη (όπως φάνηκε και στα Ίμια όταν θέλουν μπορούν να αποτρέπουν εμπλοκές).
Επειδή έχω χάσει κάποια (μάλλον πολλά) επεισόδια, οι ελληνικές ΕΔ διαθέτουν UAV? Θυμάμαι δοκιμάζαμε κάποια στο ΚΕΤΕΘΑ (μερικά μάλιστα ήταν και ελληνικά) αλλά δεν έμαθα ποτέ εάν αγοράστηκαν από τις ΕΔ και σε τι αριθμούς (θα ήταν πολύ χρήσιμα για περιπολίες, επιτήρηση βραχονησίδων, πρόληψη πυρκαγιών κλπ). Συζητούσαν και για να θέσουμε σε τροχιά κάποιον ελληνικό δορυφόρο, έγινε τίποτε? (μάλλον σε πολλούς θα προκαλώ γέλιο τώρα ίσως…) Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει
http://ipzoisscience.googlepages.com/home' target='_blank' target='_blank -
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
Οχι ευχαριστώ δε θα κανω τη χάρη σε κανέναν,θα την κοπανήσω έξω αν μπορώ......Κοίτα, προσωπικά δεν μου κάνει έκπληξη αυτή η οπτική. Δεν μου ακούγεται δηλαδη πρωτότυπη, πρωτόγνωρη, σοκαρισιτική, κλπ. Άλλωστε σε όλους τους πολέμους όποτε κι όπου κι αν έγιναν, στις χώρες που πολεμούσαν υπήρχαν 2 κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που έφυγαν κι αυτοί που έμειναν.
Το σίγουρο όμως είναι πως, είτε αμύνονται είτε επιτίθενται, τον παρόν και το μέλλον ενός τόπου τα διαμορφώνουν όσοι μένουν & πράττουν και όχι όσοι φεύγουν & λέγουν.
Τη διαμορφώνουν αν είναι η πλειοψηφεία όχι η μειοψηφεία.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμα σε μια ενδεχόμενη συμετοχή μου σε πόλεμο πάλι μετά το πέρας αυτού η γυφτοπλειοψηφεία θα αποφασίσει το πως θα ζει.
Κοινώς ακόμα και τώρα προ εποχής δηλ πολέμου και σε συνθήκες ειρήνης αποτελούμε ίσως τους γραφικούς της υπόθεσης,οπότε .......καλή τους τύχη αν ου μη γένετο συμβεί το κακό.
Κι εδώ που τα λέμε για να στρώσει γούνα ο Ελληνας σήμερα απ την παρακμή που τον δέρνει ούτε πόλεμος τον σώζει.
Πνιξιμο θέλει. -
ελπιζω σε μια αντιστοιχη περιπτωση να επαιρνα μια αποφαση αναλογη των προγονων μας.
Χρονια Πολλα σε ολους μας Ελληνες.
-
Αμα ζούσαν οι πρόγονοί μας φίλε μου και ειδικά αυτοί των αρχαίων χρόνων θα μας είχαν εκτελέσει.
Πρώτες θα είχαν σειρά οι καριόλες και τα ξ@κ@λομαζώματα που σέρνονται στα τραπέζια των σκυλάδικων κάθε Σάββατο.
Η διαιώνιση του ραγιά και του Βυζαντίου......
28η Οκτωβρίου-αν συνέβαινε ξανά τί θα κάναμε?