-
Αν δε σε παιρνει για το μιατα με a/c, δυστυχως δεν μπορεις να κανεις κατι...
παντως μακρια απο τη βασικη, ειμαστε στο 2008, δε νοειται να παρεις αυτοκινητο χωρις a/c στην αθηνα. ειδικα τα roadster το καλοκαιρι με τον ηλιο γινονται φουρνοι, δεν αντεχονται καθολου δυστυχως...LEON...
Αξίζει όμως να απορρίψεις ένα τόσο καλό πακέτο, μόνο για το εσωτερικό του?Για μενα, ναι
Μπορω να σου πω οτι για μενα ειναι ισως σημαντικοτερο το εσωτερικο απο την εξωτερικη εμφανιση, εφοσον θα περνας την περισσοτερη ωρα εκει μεσα. Μην ξεχνας οτι δεν εισαι σε φαση που το βλεπεις τελειως πρακτικα το ζητημα (=να βρω απλα το σωστο αμαξι που ταιριαζει στις αναγκες μου να κανω τη δουλεια μου..), ωστε να εχουν νοημα τετοιες υποχωρησεις.. προσωπικη αποψη βεβαια...Συμφωνώ ότι το γκόλφ το έχει και η κουτσή μαρία και το καμαρώνει και ας είναι και το 1.4fsi. Δεν είμαι της νοοτροπίας γκολφ. Καλό, χρυσό, αλλα και ακριβό και πολυφορεμένο. (αν και σαν αμάξι είναι επένδυση μιας και όλοι θέλουν ένα)
Αυτο ειναι αληθεια, το golf δεν θα σε απογοητευσει ουτε στην πολη, ουτε στην εθνικη. Επισης δεν το λες ασχημο και ειναι και ποιοτικο. Ειναι οντως επενδυση, αλλα ειναι λιγακι αχρωμο ρε γμτ
- 207 GT/rallye. αμφιλεγομενη οδηγικη συμπεριφορα, ενδιαφερον πακετο εξοπλισμου στο GT. θα σε παει παντου γρηγορα αλλα η συμπεριφορα του... προβληματιζει τους παντες
Δλδ.?
τους παντες = ολα τα ευρωπαϊκα σοβαρα περιοδικα.. εχει δυνατο κινητηρα, το βλεπεις με καλυτερο ματι απ'οτι το golf (εγω τουλαχιστον, ενα golf ουτε που θα το προσεξω στον δρομο με εξαιρεση το GTi, ενα 207 GT/rallye θα το προσεξω, δεν τα βλεπεις και τοσο συχνα εξαλλου..), και η τιμη του ειναι λογικη και για τον εξοπλισμο αλλα και για τον κινητηρα και το γκαζι του. ομως απο το στριψιμο του οι περισσοτεροι εχουν μεινει απογοητευμενοι... (διαβασε εδω τη σχετικη συζητηση btw )
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγω στη θεση σου, αν δεν ανεβαινα κατηγορια σε χρηματα και πηγαινα αποκλειστικα για καινουργιο, ισως κοιταγα το cooper 1.6. (βεβαια ξεχνας ταξιδι της προκοπης αλλα τεσπα )
Το 1.6 λίγο ψοφίμι δεν θά 'ναι?
κοιτα ψοφιμι με την απολυτη εννοια της λεξης δεν ειναι σε καμια περιπτωση.
με 120 αλογα και 0-100 σε 9.1 δεν το λες και ψοφιμι... βεβαια σιγουρα δεν συγκρινεται με τα αλλα τουρμπατα που κοιτας, ομως σαν συμπεριφορα.. πιστευω οτι ειναι μακραν πιο ενδιαφερον το mini
Τα προβληματα του ειναι πως- ειναι μαλλον ακριβο, απ'οτι βλεπω ξεκινα στα 21 χιλιαρικα...
- οι χωροι του δε λενε καθολου .. δεν ξερω ποσο σε νοιαζει βεβαια..
- σε τεχνολογια κινητηρα ειναι λογικο να ειναι πισω απο τα tsi
- ειναι παντα ο φτωχος αδερφος του s... μπορει να ειναι ενα γαματο αμαξακι, αλλα πιστευω οτι παντα θα ηθελες να εχεις το s, αυτο το κατι παραπανω...
τωρα με ολα αυτα δεν ξερω αν σε βοηθησα ή αν σε μπερδεψα περισσοτερο...
υγ. αληθεια το rx8 renesis με την εκπτωση της mazda δεν παει στα 22 χιλιαρικα?
λεω'γω τωρα.. βεβαια αλλη φαση αλλα που ξερεις ποτε, μπορει να σου κανει... -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Κοίταξε, προφανώς ο Corsair το είπε αυτό με το σκεπτικό ότι όποιος πάει για σβέλτο corsa προκρίνει σώνει και καλά το OPC που σίγουρα είναι πιο μουράτο και κοστίζει γύρω στα 3000 παραπάνω κι όλα αυτά με ισχύ 192 άλογα
Ερμμμ οχι... Σοβαρολογουσα οταν σου ειπα πως παιζει να εισαι ο πρωτος που το προτεινει! Δεν το λεω ειρωνικα, απλα για το GSi ζητανε τις παναγιας τα ματια και ακούγετε καπως... Δηλαδη να φανταστεις η Μιτο μου φαινοταν πανακριβη γι αυτα που ζητουσε και αυτα που εδινε... αλλα μετα σκεφτηκα το GSi και ηρεμησα
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
καλως ή κακώς αν δεν αρχίσεις τα test drive ΔΕΝ μπορείς να πείς τπτ...
I know... Έχω ήδη κανονίσει τη Δευτέρα για το λεόν και μου είχε πει και ο τύπος για το γκόλφ τσι.
για να δούμε
συμβουλή γιατί εγω την πάτησα έτσι, κάντα τα test drive όσο πιο κοντινά το ένα στο άλλο..Υ.Γ. για να μη το ξεχάσω, το άτοκο της σεατ είναι για τον φούτσο άτοκο.. σου κάνουν άτοκες αφου σου φορτώσουν μια επιβαρυνση 1500€!
http://www.seat.gr/price/programata.htm' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΘα σου πω εμένα τι μου είπαν. Υπάρχουν κάποια μοντέλα σε συγλεκριμένα χρώματα κλπ στα οποία μπορεί να μου κάνει έκπτωση -1500 ευρώ, αλλά όχι άτοκο και μπορώ να παραγγείλω χωρίς περιορισμούς στην κανονική τιμή και αν δώσω 7500 ευρώ προκαταβολή, τότε ==>άτοκο.
εγω εκανα test drive σε 2 διαφορετικές αντιπροσωπείες εντός του προηγούμενου μήνα και οι 2 ήταν ξεκάθαρες στο θέμα με το άτοκο.. άτοκο μεν αλλά με επιβάρυνση... ίσως τώρα που έκλεισε το 3μηνο και ακούστηκε και για το f/l σφιξαν οι κώλοι και αρχίζουν και τα γυρίζουν.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Απ'αυτα που εχουν αναφερθει, το μονο που θα σε κανει να χαμογελας ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που θα βρισκεσαι πισω απ'το τιμονι του ειναι το MX-5. Κρινοντας απο τις συνθηκες (δεν εχεις οικογενειακες υποχρεωσεις κλπ), θα ελεγα να επιλεξεις αυτο που θα σε ευχαριστει περισσοτερο. Δηλαδη εγω αυτο θα εκανα (και δεν μιλαω εκ του ασφαλους, το εχω κανει..). Τα πρακτικα αυτοκινητα τα παιρνουν αυτοι που τα εχουν αναγκη..
Αν ομως δεν το σηκωνεις οικονομικα (χωρις a/c mx-5 ΟΥΤΕ να το σκεφτεσαι γιατι δεν επιβιωνεις το καλοκαιρι κατω απο την κουκουλα!) φυσικα αλλαζει το πραγμα..
απο τα υπολοιπα, μερικα σχολια δικα μου:-
το LEON καλο, χρυσο, αλλα το εσωτερικο του ειναι πανασχημο.. η κονσολα ειναι μονο για να κοπανας το κεφαλι σου εκει (που σιγουρα θα το κοπανας αν εισαι στραβωμενος και τρως και στη μαπα αυτην την κονσολα, ειναι λογικη αντιδραση...) -> για μενα απορριπτεται
-
το BRAVO παιζει σε μια κατηγορια που για μενα δεν μπορει να κοιταξει στα ισια τον ανταγωνισμο. επισης bravo εχει και ο πασχαλης -> απορριπτεται
-
η MITO. για μενα ειναι υπερτιμημενη (και επισης δεν μου πολυαρεσει ουτε εμφανισιακα ουτε το εσωτερικο της με τρελαινει για alfa romeo standards..). να εχεις υπ'οψιν οτι θα ξεπερασεις τα 20 χιλιαρικα για να την αποκτησεις.. παιζει εκει περα ανταγωνισμος απο 800 κατηγοριες.. πρωτον αν τα ξεπερασεις, κοιτας και το mx5 που γουσταρεις... και ετσι κ αλλιως, εγω θα προτιμουσα ενα cooper, ακομα και αν ειναι το 1.6 και οχι το s...
-
το GOLF.. μου τη δινει (εξαιρειται το GTi). ειναι το πιο αχρωμο αυτοκινητο. οπου κ να πας με ενα golf, κανεις δεν θα δωσει σημασια. μπορεις να πας μ'αυτο σε πορεια της ΚΝΕ αλλα και σε συναντηση με τον προεδρο της δημοκρατιας. κανεις δεν θα ενδιαφερθει. για καποιους ειναι πλεονεκτημα αυτο. για μενα, μειονεκτημα. ειναι τοσο ξενερωτο που ξενερωσα .επισης ενα golf μπορεις να παρεις σε οποια φαση της ζωης σου. αυτο το κανει πολυ εκνευριστικο οχημα. το οδηγουν συνταξιουχοι, δημοσιοι υπαλληλοι, μικροαστοι, πρωτοετεις φοιτητες, λαντζιερηδες, μηχανικοι αεροσκαφων. θα μπορουσε να ειναι και οπελ, αλλα ακομα χειροτερα: ειναι γκολφ.
σκηνικο γνωριμο: μπαινεις το πρωι στο γκολφ να πας στη δουλεια. ο χειμωνιατικος, σκοτεινος ουρανος σε δειχνει ακομα πιο γκριζο μεσα στη γκριζα πραγματικοτητα που συνοδευει τη ζωη σου σ'αυτο το αυτοκινητο. το ποιοτικο αχρωμο εσωτερικο θα σε συνοδευει σε λυπες και χαρες. δεν θα καταφερεις ποτε να σπασεις τη μονοτονια με αυτο το αυτοκινητο, ακομα και αν τρακαρεις! -
Alfa Romeo 147. ειναι κουκλα η ατιμη, ευχαριστη στο δρομο, πολυ ωραιο εσωτερικο (αν και το προ face lift μ'αρεσε ΜΑΚΡΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ). ομως δυστυχως ειναι παλιο μοντελο....
-
GP (abarth?). μου φαινεται καλουλα επιλογη, απλα εγω δεν θα το επαιρνα γιατι ειναι μονο αυτο: μια καλουλα επιλογη και τιποτα παραπανω.
-
το καγκουρεμενο απ'τη μανα του corsa. εεεε, οχι και ετσι!
-
207 GT/rallye. αμφιλεγομενη οδηγικη συμπεριφορα, ενδιαφερον πακετο εξοπλισμου στο GT. θα σε παει παντου γρηγορα αλλα η συμπεριφορα του... προβληματιζει τους παντες
υπαρχει βεβαια και η λυση να παρεις μια CBR 600 RR και με τα ρεστα ενα panda και να'σαι comple (αμα φας τα μουτρα σου βεβαια μη μου ζητησεις τα ρεστα )
εγω στη θεση σου, αν δεν ανεβαινα κατηγορια σε χρηματα και πηγαινα αποκλειστικα για καινουργιο, ισως κοιταγα το cooper 1.6. (βεβαια ξεχνας ταξιδι της προκοπης αλλα τεσπα )
αλλιως παρε το mx-5. τωρα, που μπορεις!Εξαιρετική τοποθέτηση .
- 100 %
Απο το να πας σε λυση του σωρου ... καλύτερα στενέψου και πάρε το το ΜΧ. Ειναι πάντα καλύτερα να ξεχωρίζεις.
2-3 μήνες μετά την αγορά π.χ. απο του Leon . Θα τύχει να τα δείς πλάι πλάι και θα πικραθείς .
Ασε που αν πας να το πουλήσεις 7-8χιλιαρικα θα είναι πολλά . Το ιδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα.Και το Μινι επίση μου αρέσει για την περίπτωση σου .
-
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
οδηγησε το λεον και αν μπορεις παρε το sport up.
-
Έχεις λεόν? (από το άβαταρ) Αν ναι, πες τπτ παραπάνω...
-
Το σπορτ πολύ ακριβότερο. Τι έχει παραπάνω?
το σπορτ απ εχει αλλα καθισματα (βεβαια και του stylance μια χαρα στηριξη εχουν),17αρες,esp,bluetooth (πολυ χρησιμο,εχει μικροφωνο στο τιμονι και ακους απο τα ηχεια του αυτοκινητου,φυσικα απαντας απο τα χειριστηρια στο τιμονι,tpm
σε στησιμο και χαρακτηρα εχουν γραψει ολα τα περιοδικα για το ποσο σπορ ειναι.προσφατα σε μια δοκιμη ενεργητικης ασφαλειας μετα απο σειρα δοκιμασιων κατελαβε την 2η θεση.διαβασε την δοκιμη,ειναι αρκετα ενδιαφερουσα.επισης,μαθημενος απο το saxo μου,θεωρω προσον να διωχνει κωλο υπο πιεση ή οταν θες...
να ξεκαθαρισω οτι δεν το πηρα και τωρα δικαολογω την αγορα μου.το πηρα αφου οδηγησα ολο τον ανταγωνισμο μεσα σε 2 μερες.αν και καποια τα ηξερα απο πριν.
το θεωρω μακραν το πιο ολοκληρωμενο και ομορφο της κατηγοριας.οσον αφορα την κεντρικη κονσολα,τα πραγματα δεν ειναι τοσο χαλια και εργονομικα και ποιοτικα ειναι τελεια.επισης,μπορεις να διαβαζεις παντα τις ενδειξεις σε σχεση με του μπραβο,που αν πεφτει ηλιος δεν βλεπεις τιποτα.ή του αστρα που εχει 10000 κουμπια που δεν ξερεις ποιο κανει τι και ποσο θα αντεξουν.
καταναλωσεις που ξεκινουν απο 7 ειναι απολυτα εφικτες μεσα στην αθηνα με νορμαλ ρυθμους.σε μποτιλιαρισμα κηφισου βλεπεις και 10αρια.ανεβαινοντας βουνο με τερμα γκαζι με 3ες και 4ες δεν θα δεις πανω απο 9,5.στην εθνικη με γεμισματα απο 150-220 εβλεπα 8-8,5.εχω δει και 11,5 βεβαια βραδυ καθημερινης για σουνιο...
τι αλλο θες να μαθεις?
-
-
@sprsk
ενω τη mazdara θα τη πουλησεις τουλαχιστον 35 χιλιαρικα??το mx-5 το μονο που κανει ειναι οτι πεταει κανα κωλαρακι για να χαμε να λεγαμε...σιγουρα ειναι και πιο ομορφο απο τις υπολοιπες προτασεις αλλα μεχρι εκει
το να πας να στριμωχτεις για να παρεις ενα αργο(για 25Κ) αυτοκινητο δε νομιζω οτι αξιζει το κοπο..
οσο για το fun-to-drive μπορει σε καποιον να του αρεσει απλα να πηγαινει γρηγορα κι οχι να κυνηγα πεζοδρομια..μη θεοποιησουμε και το mx-5!!!καλο αμαξακι αλλα δεν εχει γκαζια και θα επρεπε να κανει το πολυ 20 χιλιαρικα...
αν ειναι για ακομα πιο fun και γκαζι καλυτερα να κοιτας σε challenge..
-
Μια εναλλακτική θα μπορούσε να είναι το C4 VTS με τον 1.6THP. Όμως, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη κυκλοφορεί (τουλάχιστον σε Γαλλία, Ισπανία), η εδώ αντιπροσωπεία τηρεί σιγή ιχθύος.
Το δίλημμά σου είναι αντίστοιχο με αυτό που θα κληθώ να αντιμετωπίσω σε 3-4 μήνες, οπότε διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον όλα όσα γράφονται. Είμαι πολύ περίεργος να μπω στο Leon και να δω από κοντά το 'περίφημο' εσωτερικό του για το οποίο γίνεται τόσος λόγος.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ενω τη mazdara θα τη πουλησεις τουλαχιστον 35 χιλιαρικα??
το mx5 δεν θα χασει την αξια του οσο γρηγορα οσο το λεον ο,τι και να λεμε.. ακομα και τα MK1, για να παρεις ενα καλο (με a/c), θα πρεπει να σκασεις κανα 8αρι χιλιαρικα.. και μιλαμε για αυτοκινητα 15+ ετων..
το mx-5 το μονο που κανει ειναι οτι πεταει κανα κωλαρακι για να χαμε να λεγαμε...σιγουρα ειναι και πιο ομορφο απο τις υπολοιπες προτασεις αλλα μεχρι εκει
το να πας να στριμωχτεις για να παρεις ενα αργο(για 25Κ) αυτοκινητο δε νομιζω οτι αξιζει το κοπο..
οσο για το fun-to-drive μπορει σε καποιον να του αρεσει απλα να πηγαινει γρηγορα κι οχι να κυνηγα πεζοδρομια..μη θεοποιησουμε και το mx-5!!!καλο αμαξακι αλλα δεν εχει γκαζια και θα επρεπε να κανει το πολυ 20 χιλιαρικα...
αν ειναι για ακομα πιο fun και γκαζι καλυτερα να κοιτας σε challenge..
η αντιληψη οτι το mx5 ειναι μονο για παντες ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ εσφαλμενη και δεν πρεπει να λεγεται ΟΥΤΕ για πλακα, ειδικα αν λαβουμε υπ'οψιν οτι το εν λογω αυτοκινητο εξελιχθηκε στο ring, τους χρονους και τα δυναμικα χαρακτηριστικα του.
μπορω να σου πω, ως πρωην κατοχος, οτι με το MX5 μπορεις να κινηθεις εξισου ομορφα με γραμμες ή με το πλαι. μαλιστα, το νεο mx5 γυρνα 15 δευτερολεπτα γρηγοροτερα στο nordschleife απο το προηγουμενο
το γεγονος οτι δεν εχει τα ιδια αλογα με αλλα που αναφερθηκαν, δε σημαινει απολυτως τιποτα (ετσι κ αλλιως τη διαφορα δεν τη λες και.. χαωδη.. μιλαμε για καμια 20αρια αλογα πανω κατω διαφορα). ετσι κ αλλιως, σε γρηγορη οδηγηση το μιατα παιρνει πολυ γρηγοροτερα αυτοκινητα, εκτος αν δινει καποιος τοσο πολυ βαρος στις ευθειες. σε καθε περιπτωση το μιατα 1.8 εχει ενα κινητηρα που θα κινηθεις οχι απλως αξιοπρεπως αλλα γρηγορα, και σε στροφιλικι ολα τ'αλλα που αναφερθηκαν δεν εχουν ελπιδα με αντιπαλο το μιατα.
τωρα οτι δεν αξιζει να πιεστεις για να αγορασεις ενα αμαξι που δε σηκωνεις, σαφως και ειναι μια αποψη που συμφωνω. αλλα για ονομα του θεου, δεν ειναι μονο για παντες το μιατα
edit: http://www.youtube.com/watch?v=DZcWf_x8VuI
ενα ερασιτεχνικο video με mx5 στο ring. χρονος: 8.56
οχι κ ασχημα, ετσι δεν ειναι; http://www.fastestlaps.com/track2.html
για καποιον ερασιτεχνη ειδικα... -
Θα κοιτούσα:
Για χώρους και λίγο/αρκετό γκάζι:
Leon TSi ( 1.4/1.8 ) (το εσωτερικο του δεν είναι τόοοοσο άσχημο όσο λένε)
Golf 6 ( 1.4 122, 1.4 160 )Για λίγους χώρους και πολύ/αρκετό γκάζι:
Corsa OPC/GSi
GP Abarth
ίσως και 207GT.Υπάρχουν και 2 πιο μικρά και φτηνά αλλά ενδιαφέροντα οδηγικά που μάλλον δε σε ενδιαφέρουν...
( Swift GTi, Panda 100 )..._
-
μην λετε μονο την ονομαστικη διαφορα ιππων.μιληστε και για την ροπη...πειτε και για την διαφορα στις ρεπριζ που ειναι χαωδης...
εχοντας οδηγησει την απλη εκδοση του μχ5,σιγουρα δεν το λες κακοστημενο.αν και σε αλλαγες κατευθυνσεις εχεις εντονες κλισεις.τωρα για το αν παταει ολα τα αλλα στο στροφιλικι,θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.αλλο το τι μπορεις να κανεις εσυ με το αμαξι σου και αλλο αντικειμενικα. -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
μην λετε μονο την ονομαστικη διαφορα ιππων.μιληστε και για την ροπη...πειτε και για την διαφορα στις ρεπριζ που ειναι χαωδης...
εχοντας οδηγησει την απλη εκδοση του μχ5,σιγουρα δεν το λες κακοστημενο.αν και σε αλλαγες κατευθυνσεις εχεις εντονες κλισεις.τωρα για το αν παταει ολα τα αλλα στο στροφιλικι,θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.αλλο το τι μπορεις να κανεις εσυ με το αμαξι σου και αλλο αντικειμενικα.δες ξανα τους χρονους στο nord γιατι βαριεμαι να γραφω τα ιδια και τα ιδια (ειδικα οταν διαβαζω οτι εχει κλισεις το μιατα ). miata pwns you. με ενα χερι θα ελεγα. sorry αλλα ετσι ειναι.
εκτος αν οι επιδοσεις στο ring σου φαινονται υποκειμενικες -
το μχ5 1,8 mid που οδηγησα ειχε πολυ περισσοτερς κλισεις απο το leon μου.το μεγαλυτερο του προβλημα (οχι αντικειμενικα αλλα συγκριτικα) ηταν σε αλλαγες λωριδας με πολλα.
οι χρονοι που αναφερεις και οι ικανοτητες σου δεν αμφισβητουνται απο εμενα.δεν σε ξερω αλλωστε.εγω γραφω τι αποκομισα.το μχ5 μου αρεσει πολυ και ειναι παιχνιδι.θα ηθελα να εχω και ενα τετοιο.πολυ πιο ικανο πισωκινητο απο πολλα ακριβοτερα.το στησιμο του ειναι αλλωστε αυτο που το φερνει σε χρονους καλυτερους απο δυνατοτερα αυτοκινητα.τωρα για το αν μιατα owns me,θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη.
-
Να τολμήσω να πω...
το Impreza 2.0 με τετρακίνηση το σκέφτεσαι ή έχει φάει σουτ σαν ιδέα;
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
το μχ5 1,8 mid που οδηγησα ειχε πολυ περισσοτερς κλισεις απο το leon μου.το μεγαλυτερο του προβλημα (οχι αντικειμενικα αλλα συγκριτικα) ηταν σε αλλαγες λωριδας με πολλα.
οι χρονοι που αναφερεις και οι ικανοτητες σου δεν αμφισβητουνται απο εμενα.δεν σε ξερω αλλωστε.εγω γραφω τι αποκομισα.το μχ5 μου αρεσει πολυ και ειναι παιχνιδι.θα ηθελα να εχω και ενα τετοιο.πολυ πιο ικανο πισωκινητο απο πολλα ακριβοτερα.το στησιμο του ειναι αλλωστε αυτο που το φερνει σε χρονους καλυτερους απο δυνατοτερα αυτοκινητα.τωρα για το αν μιατα owns me,θα μου επιτρεψεις να εχω αλλη αποψη.
αντε παλι με τις ικανοτητες μου....
ποιες ικανοτητες ΜΟΥ; μιλησα εγω πουθενα για εμενα; δικοι μου ειναι οι χρονοι που παραθετω;δεν εχω αναφερει ΤΙΠΟΤΑ για εμενα προσωπικα. δινω χρονους περιοδικων, επαγγελματιων οδηγων και ιδιωτων.
συμφωνα λοιπον με ολους αυτους, κανενα αυτοκινητο απο τα υπολοιπα δεν εχει ελπιδα αν συγκριθει με το miata. εξ ου και το pwns που εγραψα.αν σου επιτρεπω να εχεις αλλη αποψη; προφανως μπορεις να πιστευεις ο,τι γουσταρεις, αλλα δεν ειναι καλυτερα αυτο που πιστευεις να το τεκμηριωνεις; που βασιζεις λοιπον οτι ΔΕΝ ειναι καλυτερο το μιατα σε οδικη συμπεριφορα απ'ολα τα υπολοιπα; αν θελεις, μου λες.
-
καλα αν φτασουμε να συγκρινουμε ενα αυτοκινητο με μισο (χοντρικα παντα) μετρο κεντρο βαρους χαμηλοτερο,
κατανομη 50-50, διπλα ψαλιδια-πολλαπλους συνδεσμους, τιμονι που στριβει χωρις να μεταφερει ροπη αρα κινηση στον σωστο αξονα, κιβωτιο λουκουμι, αναρτησεις σχεδιασμενες για μεγιστο βαρος μισο των υπολοιπων με τα υπολοιπα νταξ τοτε... νομιζω εχουμε χασει την μπαλα.αρνητικο για το MX5 το γεγονος οτι εχει τετοιο δεικτη κεφαλογυρισματος που μπορει να παντρευτεις νωριτερα απο οτι φανταστηκες
υπαρχει κ η λυση http://www.carmodels.gr/carcomp.php?cat=21
δεν υπηρξε ποτε καλυτερη ερωμενη
-
Συμφωνα με τα κριτηρια του xenos μια καλη λυση ειναι το 207 ραλλύ.
Απο χωρους δε μπορεις να το πεις μικρο, ουτε και μεγαλο βεβαια, αλλα σιγουρα πιο ευρυχωρο απο ΜΙΤΟ που εδειχνε πιο στεναχωρο και απο το 206 μου!
Ποιοτητα πολυ καλη, κινητηρας πολυ καλος και ευκολα πειραξιμος, η αναρτηση καλη, τα κανει ολα και συμφερει.
Για το κατι παραπανω αν θες στο στριψιμο, με τα ρεστα απο τα 20Κ βαζεις ενα μπλοκε κουεϊφ και αντε γεια...
Δευτερη επιλογη το λεον 1.8.
Δεν εχω να πω τιποτα αρνητικο, οσον αφορα την κονσολα, εμενα δε με ενοχλησε.Το υπολοιπο ταμπλω με την επενδυση ανθρακονηματων(τυπου) εμενα μου αρεσε παρα πολυ, και εδινε ωραια σπορτιφ νοτα(+10 αλογα ) -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αντε παλι με τις ικανοτητες μου....
ποιες ικανοτητες ΜΟΥ; μιλησα εγω πουθενα για εμενα; δικοι μου ειναι οι χρονοι που παραθετω;δεν εχω αναφερει ΤΙΠΟΤΑ για εμενα προσωπικα. δινω χρονους περιοδικων, επαγγελματιων οδηγων και ιδιωτων.
συμφωνα λοιπον με ολους αυτους, κανενα αυτοκινητο απο τα υπολοιπα δεν εχει ελπιδα αν συγκριθει με το miata. εξ ου και το pwns που εγραψα.αν σου επιτρεπω να εχεις αλλη αποψη; προφανως μπορεις να πιστευεις ο,τι γουσταρεις, αλλα δεν ειναι καλυτερα αυτο που πιστευεις να το τεκμηριωνεις; που βασιζεις λοιπον οτι ΔΕΝ ειναι καλυτερο το μιατα σε οδικη συμπεριφορα απ'ολα τα υπολοιπα; αν θελεις, μου λες.
το ποστ μου το διαβασες?μαλλον οχι.
ειπα εγω κατι ασχημο για το μχ5 περαν των κλισεων του σε αλλαγη λωριδας?
και μιλαμε παντα για το 1,8 μχ5.η συγκεκριμενη εκδοση που οδηγησα εκανε 28-29κ αν θυμαμει καλα,που ουτως ή αλλως ξεφευγει απο τον προυπολογισμο του φιλου. -
καταναλωσεις που ξεκινουν απο 7 ειναι απολυτα εφικτες μεσα στην αθηνα με νορμαλ ρυθμους.σε μποτιλιαρισμα κηφισου βλεπεις και 10αρια.**ανεβαινοντας βουνο με τερμα γκαζι με 3ες και 4ες δεν θα δεις πανω απο 9,5.**στην εθνικη με γεμισματα απο 150-220 εβλεπα 8-8,5.εχω δει και 11,5 βεβαια βραδυ καθημερινης για σουνιο...
απλα το ξαναποσταρω επειδη μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση. με τερμα γκαζι ουτε στο 1240cc Micra μου δεν εχω καταφερει κατω απο 10 λιτρα pedal to the metal
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Να τολμήσω να πω...το Impreza 2.0 με τετρακίνηση το σκέφτεσαι ή έχει φάει σουτ σαν ιδέα;
απ' το στόμα μου το πήρες..
βέβαια ο φίλος έχει βάλει όριο τα 1.8, αλλα το impreza 2.0 πιστεύω οτι αξίζει προσοχής για τα
γενικότερα χαρακτηριστικά του και όχι απόλυτα για τις επιδόσεις του. Ειχα πάει στην αντιπροσωπεία
για να δώ το WRX (βέβαια αυτο είναι σε άλλη κλάση απo θέμα επιδόσεων) αλλα ολα τα υπόλοιπα ειναι
ιδια και απαραλλαχτα ακριβως οπως στο WRX τουλάχιστον στο 2.0 R.
Τα πλαστικά παρ'ολο που ειαι σκληρά στο εσωτερικό εμένα με ικανοποίησαν παρα πολύ με την ποιότητα και τη συναρμογή και γενικότερα ο διάκοσμος ήταν ιδιαίτερα σπορτίφ (σε σχεση με τα προαναφερθέντα..λεον..γκολφ..)
Βασικά για μένα είναι μια πολύ καλή εναλλακτική πρόταση για κάποιον που του αρέσει ένα αυτοκίνητο
με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προσόντα γα δίαφορες εξορμήσεις εκτός πόλης, μεσα στα βουνά και στα λαγκάδια..
Α και κάτι αλλο
Πιστέυω οτι δίπλα στα άλλα λεον,γκολφ,μπραβο κτλ που έχουν κατακλίσει τους δρομους σαφώς και
υπάρχει προβάδισμα εμφανισιακά..κατα FORD μερια εχεις κοιτάξει τίποτα? Αυτό τον καιρό τρέχει ενα χρηματοδοτικό με 35% προ. και 60 ΑΤΟΚΕΣ!! καλο deal πιστεύω και είναι και στα μέτρα σου
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@sprsk
ενω τη mazdara θα τη πουλησεις τουλαχιστον 35 χιλιαρικα??το mx-5 το μονο που κανει ειναι οτι πεταει κανα κωλαρακι για να χαμε να λεγαμε...σιγουρα ειναι και πιο ομορφο απο τις υπολοιπες προτασεις αλλα μεχρι εκει
οσο για το fun-to-drive μπορει σε καποιον να του αρεσει απλα να πηγαινει γρηγορα κι οχι να κυνηγα πεζοδρομια..
μη θεοποιησουμε και το mx-5!!!καλο αμαξακι αλλα δεν εχει γκαζια και θα επρεπε να κανει το πολυ 20 χιλιαρικα...
αν ειναι για ακομα πιο fun και γκαζι καλυτερα να κοιτας σε challenge..Δεν χρίζει σχολιασμού το post σου .
Το να γελάς υστερικά με το δικο σου ανέκδοτο ίσως είναι καλό για ψυχανάλυση όχι για postΟσο για την κατανάλωση που διάβασα πιο πάνω ... Χαλαρώστε ρε παιδιά εδω το TSI με τα 140 της αδερφής μου και έχει 9,5 . ( ξαναλέω οδηγάει η αδερφή μου ).
Τι να κάνουμε εγω έτσι το βλέπω . Επιδόσεις μπορούν να έχουν όλοι . Ιδιαίτερα κάτι τοτουνια με 900 κιλα και 300 άλογα απο τον mastro babi .
Δεν πρόσταξα σε κανένα τι να κάνει.Εγώ απλά είπα και ξαναλέω την γνώμη μου και μου αρέσει ξεχωρίζω .
Επιλογή αυτοκινήτου - Η μεγάλη στιγμή...