-
Δεν αποτελεί μομφή αυτό που θα γράψω, αλλά ώρες-ώρες η κριτική κατά κρατών που, αν μη τι άλλο, το πάλεψαν και από ουρατζήδες της Ευρώπης ανέβηκαν πολύ -σίγουρα πολύ πιο πάνω από εμάς τους πονηρούς που κάναμε καπαρντίνες και αυτοκίνητα τις κοινοτικές επιδοτήσεις-, μου θυμίζει τους ταλαιπωριακούς που κοροϊδεύουν τον Ολυμπιακό όταν σπάει τα μούτρα του στα ευρωπαΙκά παιχνίδια.
**Λες και περιμέναμε να σκοντάψουν οι ηλίθιοι της Εσπερίας για να μπορέσουμε να βγάλουμε το άχτι μας που είμαστε εδώ και 20 χρόνια στον πάτο σε κάθε επίπεδο. **
Βέβαιαααα, αν οι ηλίθιοι αποφασίσουν να σταματήσουν να κατεβαίνουν για θάλασσα και ήλιο στα μέρη μας, θα πέσει πείνα που τώρα βλέπουμε στις ελληνικές ταινίες του 50. Το σύστημα πάντως γνωστό: θα δανειστούμε ξανά και ξανά και θα αφήσουμε το λογαριασμό στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Οι κάθε Ιρλανδοί τα βρήκαν σκούρα γιατί η βάση της οικονομικής τους ανάπτυξης δέχθηκε ισχυρό πλήγμα εξαιτίας κακών επιλογών και πλημμελούς ελέγχου. Θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα (μάλλον περισσότερο αργά παρά γρήγορα) το σύστημα θα ανακάμψει. Αυτοί θα πάρουν ξανά τα πάνω τους, ενώ εμείς θα ανατροφοδοτήσουμε τη μιζέρια μας.
Επίσης, δεν είδα ούτε στην Ισλανδία, ούτε στην Ιρλανδία να τα σπάνε οι διαδηλωτές. Έχουν πρόβλημα και διαδηλώνουν ή απεργούν απαιτώντας λύσεις. Μόνο στην Ελλάδα η 'πάλη' συνεπάγεται φωτιές σε δημόσια περιουσία και ξύλο σε δημόσιους υπαλλήλους. Και μόνο στην Ελλάδα η εκάστοτε εξουσία βολεύεται με αυτή την κατάσταση, αφού μαζί με όλα τα άλλα, ούτε στον τρόπο διαμαρτυρίας ακολουθείται η σωστή μέθοδος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
**Λες και περιμέναμε να σκοντάψουν οι ηλίθιοι της Εσπερίας για να μπορέσουμε να βγάλουμε το άχτι μας που είμαστε εδώ και 20 χρόνια στον πάτο σε κάθε επίπεδο. **
-
Μάνο, το θέμα δεν είναι οι χώρες, αλλά οι, υποτιθέμενες, οικονομικές αρχές, επάνω στις οποίες ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ τους έστησαν το πλαίσιο 'ανάπτυξης' που τώρα σκάει.
Πιστεύω αντιλαμβάνεσαι ότι το πλαίσιο ανάπτυξης που ακολούθησε η Ιρλανδία είναι 'δώσε και μένα μπάρμπα'. Ουσιαστικά πέρασε νόμους που επέτρεπαν στις πολυεθνικές να είναι, σχεδόν, ανεξέλεγκτες. Και 'κατάφερε' (γιατί δεν πρόκειται για επίτευγμα αλλά για λογικό αποτέλεσμα) να μαζέψει εκεί πολλές.
Με σκοπό να δημιουργήσει, υποτίθεται, θέσεις εργασίας, που με την σειρά τους, θα δημιουργούσαν ανάπτυξη.Οι πολυεθνικές όμως χρησιμοποίησαν μόνο το εργατικό δυναμικό, με βάση τον ελαστικότατο εργατικό νόμο, δεν άφησαν ευρώ στα ταμεία της χώρας που τους φιλοξενούσε, και, τελικά, έφυγαν μια μια όταν κάποια άλλη χώρα τους προσέφερε πιο 'ελεύθερο' περιβάλλον.
Δεν έχει καμία σχέση με το τι κάνουμε εμείς. Εχει σχέση με το τι ακούμε, και τι ακολουθούμε, επειδή το λέει ο κάθε πικραμένος θεωρητικός.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μάνο, το θέμα δεν είναι οι χώρες, αλλά οι, υποτιθέμενες, οικονομικές αρχές, επάνω στις οποίες ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ τους έστησαν το πλαίσιο 'ανάπτυξης' που τώρα σκάει.
Πιστεύω αντιλαμβάνεσαι ότι το πλαίσιο ανάπτυξης που ακολούθησε η Ιρλανδία είναι 'δώσε και μένα μπάρμπα'. Ουσιαστικά πέρασε νόμους που επέτρεπαν στις πολυεθνικές να είναι, σχεδόν, ανεξέλεγκτες. Και 'κατάφερε' (γιατί δεν πρόκειται για επίτευγμα αλλά για λογικό αποτέλεσμα) να μαζέψει εκεί πολλές.
Με σκοπό να δημιουργήσει, υποτίθεται, θέσεις εργασίας, που με την σειρά τους, θα δημιουργούσαν ανάπτυξη.Οι πολυεθνικές όμως χρησιμοποίησαν μόνο το εργατικό δυναμικό, με βάση τον ελαστικότατο εργατικό νόμο, δεν άφησαν ευρώ στα ταμεία της χώρας που τους φιλοξενούσε, και, τελικά, έφυγαν μια μια όταν κάποια άλλη χώρα τους προσέφερε πιο 'ελεύθερο' περιβάλλον.
Δεν έχει καμία σχέση με το τι κάνουμε εμείς. Εχει σχέση με το τι ακούμε, και τι ακολουθούμε, επειδή το λέει ο κάθε πικραμένος θεωρητικός.
Το αυτό
Μήπως Μάνο να το παλέψουμε κι εμείς σαν την Ιρλανδία? Ή την Ισλανδία -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν αποτελεί μομφή αυτό που θα γράψω, αλλά ώρες-ώρες η κριτική κατά κρατών που, αν μη τι άλλο, το πάλεψαν και από ουρατζήδες της Ευρώπης ανέβηκαν πολύ -σίγουρα πολύ πιο πάνω από εμάς τους πονηρούς που κάναμε καπαρντίνες και αυτοκίνητα τις κοινοτικές επιδοτήσεις-, μου θυμίζει τους ταλαιπωριακούς που κοροϊδεύουν τον Ολυμπιακό όταν σπάει τα μούτρα του στα ευρωπαΙκά παιχνίδια.**Λες και περιμέναμε να σκοντάψουν οι ηλίθιοι της Εσπερίας για να μπορέσουμε να βγάλουμε το άχτι μας που είμαστε εδώ και 20 χρόνια στον πάτο σε κάθε επίπεδο. **
Βέβαιαααα, αν οι ηλίθιοι αποφασίσουν να σταματήσουν να κατεβαίνουν για θάλασσα και ήλιο στα μέρη μας, θα πέσει πείνα που τώρα βλέπουμε στις ελληνικές ταινίες του 50. Το σύστημα πάντως γνωστό: θα δανειστούμε ξανά και ξανά και θα αφήσουμε το λογαριασμό στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Οι κάθε Ιρλανδοί τα βρήκαν σκούρα γιατί η βάση της οικονομικής τους ανάπτυξης δέχθηκε ισχυρό πλήγμα εξαιτίας κακών επιλογών και πλημμελούς ελέγχου. Θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα (μάλλον περισσότερο αργά παρά γρήγορα) το σύστημα θα ανακάμψει. Αυτοί θα πάρουν ξανά τα πάνω τους, ενώ εμείς θα ανατροφοδοτήσουμε τη μιζέρια μας.
Επίσης, δεν είδα ούτε στην Ισλανδία, ούτε στην Ιρλανδία να τα σπάνε οι διαδηλωτές. Έχουν πρόβλημα και διαδηλώνουν ή απεργούν απαιτώντας λύσεις. Μόνο στην Ελλάδα η 'πάλη' συνεπάγεται φωτιές σε δημόσια περιουσία και ξύλο σε δημόσιους υπαλλήλους. Και μόνο στην Ελλάδα η εκάστοτε εξουσία βολεύεται με αυτή την κατάσταση, αφού μαζί με όλα τα άλλα, ούτε στον τρόπο διαμαρτυρίας ακολουθείται η σωστή μέθοδος.
Αυτούς που πρέπει να κοροϊδέψουμε δεν είναι γενικώς και αορίστως 'τους ηλίθιους από την Εσπερία' αλλά τους ηλίθιους όλου του κόσμου των οποίων ξηλώνεται ο πρωκτός τους κάθε μέρα σε όλα τα επίπεδα (χρόνος δουλειάς, αμοιβές,ποιότητα ζωής ) γιατί νομίζουν ότι και αυτοί θα απολαύσουν μέρος της ξέφρενης ανάπτυξης της κάθε Ιρλανδίας...Η αλήθεια είναι όμως ότι θα απολαύσουν ένα ξεροκόμματο όταν όλα πάνε πρίμα και θα πληρώσουν ΟΛΑ τα σπασμένα όταν έρθει ο λογαριασμός της 'ανάπτυξης', με αποτέλεσμα ο ξηλωμένος πρωκτός τους να χάσκει ορθάνοιχτος ωσάν ανθισμένο τριαντάφυλλο...Θέλουν και οι εδώ 'φουκαράδες' μοντέλο Ιρλανδίας ? Από μένα καμία αντίρρηση, αν κάποιος μου ζητήσει ένα σφυρί εγώ θα του το δώσω, γιατί εμαι κακός άνθρωπος, κι ας ξέρω ότι με αυτό θα κοπανάει το κεφάλι του κάθε μέρα...Be my guest...
Αν όλοι αυτοί οι παραπάνω (δηλ. τουλάχιστον το 90 % του πληθυσμού) συνεχίζουν να πιστεύουν ότι αυτό είναι το 'καλό' μοντέλο γιατί μακροπρόθεσμα θα βγουν ωφελημένοι, καλή υπομονή και καλή τύχη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
αυτό τωρα το είδα.
r u sure και μιλάς για ανθρώπου που ήταν μέχρι τώρα στη νιρβάνα τους. Περίμενε λίγο ακόμα και θα τα δείς κι αυτά.βτς, ψάξε λίγο στο tvxs θα δείς βιντεάκια απ αυτά που ζητάς (μη σου πώ για ίντυ πρωί πρωί )
Εχεις έγχρωμο εκτυπωτή μάνο
Κάδρο πάνω απ την tvΙσλανδία
Το ιδιώνυμο της κουκούλας δεν ισχύει εκείΔεν μπορώ να αντισταθώ ρε πστ
Ιρλανδία
http://www.indymedia.ie/article/74507 από παλιότεραΚοίτα να αργήσω να φύγω για την εκδρομούλα μου
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επίσης, δεν είδα ούτε στην Ισλανδία, ούτε στην Ιρλανδία να τα σπάνε οι διαδηλωτές [...]
Αλλά νταξ, δεν έγραψε ότι δεν έγιναν, ότι δεν είδε έγραψε
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Επίσης, δεν είδα ούτε στην Ισλανδία, ούτε στην Ιρλανδία να τα σπάνε οι διαδηλωτές [...]
Αλλά νταξ, δεν έγραψε ότι δεν έγιναν, ότι δεν είδε έγραψε
μάλλον οιδα ήθελε να γράψει και μπέρδεψε την ορθογραφία
-
Εγώ νομίζω ότι το ήξερε αλλά το απέκρυψε -> φασισμός tm manos
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι το ήξερε αλλά το απέκρυψε -> φασισμός tm manosΚαι 'συ γιατί το γράφεις δλδ;
Ψιλοφασίστα σε κόβω -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι το ήξερε αλλά το απέκρυψε -> φασισμός manosμη φύγεις Χάρη γίνε ανυπότακτος για χάριν του trollaρισματος
-
Προβοκάτορες, φασιστόμουτρα, ου να μου χαθείτε!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Προβοκάτορες, φασιστόμουτρα, ου να μου χαθείτε!Πήγαινε, σε παρακαλώ, να περάσεις κανένα καλώδιο στους δρόμους! Που μου κάθεσαι και χαζεύεις στα Φόρουμ!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Προβοκάτορες, φασιστόμουτρα, ου να μου χαθείτε!
Πήγαινε, σε παρακαλώ, να περάσεις κανένα καλώδιο στους δρόμους! Που μου κάθεσαι και χαζεύεις στα Φόρουμ!!!
Αγαπητέ Μωβεράτορα, εγώ δεν περνάω καλώδια, συνδέω...
Κυριότερα βέβαια, φτιαχνω software, SCADA, δίκτυα, τηλέφωνα, υπολογιστές, domain, βάσεις δεδομένων,αναφορές, σχέδια σε CAD και κύριος οίδε τι άλλο....Ελπίζω τα καλώδια τελικά να τα αποφύγω...
-
Κανενα ιο για τις καμερες δεν μπορεις να βαλεις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Κανενα ιο για τις καμερες δεν μπορεις να βαλεις;έχει βάλει να γίνεται ignore η [εκάστοτε*] πινακίδα του
Τα SEAT χρεώνονται διπλά φυσικά, κρατάει buffer και ξαναστέλνει τη φώτο μετά από ψευδοτυχαία χρονικά διαστήματα [μέρος της Endlösung der SEATfrage που προωθεί ]
*Ανανεώνεται με automatic update φυσικα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
έχει βάλει να γίνεται ignore η [εκάστοτε*] πινακίδα του
Τα SEAT χρεώνονται διπλά φυσικά, κρατάει buffer και ξαναστέλνει τη φώτο μετά από ψευδοτυχαία χρονικά διαστήματα [μέρος της Endlösung der SEATfrage που προωθεί ]
Eσένα πρέπει να σε πείραξε το ποτό χτες βράδυ
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τα skoda βρε οχι τα seat.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τα skoda βρε οχι τα seat.
Και τα δύο...
Επιπλέον, (ακόμη...) δεν έχω ασχοληθεί με κάμερες ταχύτητας ... Στα τουνελ από όσο μπορώ να ξέρω δεν υπάρχουν πουθενά στην Ελλάδα τέτοιες, οπότε...τρέξτε άφοβα! Όποια κάμερα υπάρχει σε σήραγγα, είναι απλή CCTV για τον έλεγχο της κυκλοφορίας... Α και κάτι ακόμη: όλα καταγράφονται, οπότε όταν βρέχει, όχι πιπι στα πάρκινγκ, σας βλέπουν! -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν μπορώ να αντισταθώ ρε πστ
Ιρλανδία
http://www.indymedia.ie/article/74507 από παλιότεραΚοίτα να αργήσω να φύγω για την εκδρομούλα μου
Γιατί από παλιότερα;;;
Φρέσκο κρέας δεν έχει;Για να δούμε τι έκαναν οι φίλοι μας οι Ιρλανδοί...
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/7903628.stmΠού είναι μπρε οι κουκούλες; Πού είναι οι βόμβες και τα σπασμένα μαγαζιά; Να στείλουμε τους γνωστούς 'επαναστάτες' της φακής να προσφέρουν τεχνογνωσία. Προσοχή όμως, διότι οι Ιρλανδοί είναι ολίγον τι οξύθυμοι και δεν πολυγουστάρουν να τους καπελώνουν τις διαδηλώσεις μαστούρια και βαρεμένοι. Προσοχή, το ξαναλέω.
Θα έλεγα ότι προσπάθησες να δημιουργήσεις εντυπώσεις, αλλά μπορεί απλώς να εξέφρασες αυτό που σε απασχολεί.
Όσο για την Ισλανδία, ΕΚΕΙ κι αν τέτοιες εικόνες είναι ΣΠΑΝΙΕΣ. Σπανιότερες από ελέφαντα στην πλατεία Συντάγματος. Είπαμε όμως......
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;