-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Έρχεται η νεα τάξη των πραγμάτων (που λέει και λιακο ) αν κάποιος δεν ξέρει έστω και λίγο να διαχειρίζεται την περιουσία του ή θα είναι τυχερός και θα του μείνει ή θα έρθει ο ανταγωνισμός να του την κατασπαράξει ή κάποιος 'φίλος' 'νομικός/οικονομικός σύμβουλος' καιροσκόπος θα του την κατασπαράξει ή μονος του θα την σπαταλήσει αν δεν καταλαβαίνει την αξία του χρήματος. Σίγουρα οι περισσότεροι απόγονοι μεγάλων οικογένειων περνάνε καλά αλλά αρχίζει και διαφένεται μια ημερομηνία λήξης (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια). Εφόσον όμως ο λαός δεν έχει αντιδράσει έντονα σε αυτό το φαινόμενο τι να πω ίσως και να μην είναι τόσο κακόΕιλικρινα σου μιλαω, εχω ακουσει χιλιαδες ιστοριες για περιπτωσεις τετοιες που λες, δηλαδη ατομων που κληρονομησαν πολυ μεγαλη περιουσια και τους την εφαγαν οικονομικοι συμβουλοι ή τελοσπαντων εφτασε η ημερομηνια ληξης που λες με καποιο τροπο. Δεν εχω γνωρισει ομως ουτε εναν που να επαθε κατι τετοιο. Δεν μου εδειξαν ποτε ανθρωπο να κοιμαται σε παγκακι και να μου πουν: 'τον βλεπεις αυτον; καποτε ηταν ζαμπλουτος'. Οι μονες περιπτωσεις ανθρωπων που ξερω προσωπικα και χασανε ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ηταν αυτων που τους εφαγαν την περιουσια οι γυναικες τους, νυν και πρωην. Σου μιλαω ειλικρινα
Υπαρχουν ελαχιστοι τροποι να συμβει αυτο που λες, να ερθει δηλαδη η ημ/νια ληξης (μιλαμε για σεβαστη περιουσια ετσι;), συμφωνα με αυτα που εχω δει εγω. Ενας ειναι να σου φαει χρημα γυναικα (και απο κει να αρχισει ο κατηφορος και λογω ψυχολογιας). Ενας αλλος ειναι να τα φας στο τζογο. Και ενας αλλος στα ναρκωτικα. Κατα τ'αλλα, ειναι μαλλον απιθανο να παθεις κατι τετοιο, αν εισαι σωφρων.Εχω πλουσιους συγγενεις που ζουν στο εξωτερικο και δεν εχουν χασει cent απο την περιουσια τους στην ελλαδα, την οποια κληρονομησαν (κυριως ακινητα). Η μονη.. διαχειριση που της κανουν ειναι να τη δηλωνουν στη φορολογικη δηλωση. Φαντασου οτι μια θεια του πατερα μου αφησε ενα σπιτι σε 4 οικογενειες (δεν βρεθηκε διαθηκη ή κατι τετοιο). Οι δυο ζουν στην Ελλαδα (ο πατερας μου και ο αδερφος του) και αλλες δυο ζουν στο εξωτερικο (ΗΠΑ και Καναδα). Αυτο εχει γινει χρονια, το σπιτι ειναι νοικιασμενο ολα αυτα τα χρονια και τα λεφτα απ'το ενοικιο ειναι ΑΘΙΚΤΑ σε λογαριασμο γιατι η οικογενεια που ζει στις ΗΠΑ ΒΑΡΙΕΤΑΙ να ασχοληθει να παρει ειτε το μεριδιο απο αυτα τα λεφτα (σεβαστο ποσο) ειτε να ασχοληθει με την πωληση του σπιτιου οπως εχει προτεινει ο πατερας μου...
Επισης το σχολειο μου ηταν γεματο πλουσιοπαιδα . Ουτε ενας λοιπον δεν εχει γινει φτωχος μεχρι σημερα, μονο 2-3 εχουν γινει κοκακηδες απ'οσο ξερωΑν εισαι ολοκληρωτικα βλαξ, προφανως θα καταστραφεις ακομα και αν εισαι ο προεδρος των ΗΠΑ
Αν ομως το iq σου ειναι ελαχιστα πανω απο το οριο της νοητικης καθυστερησης.... δεν εχεις προβλημα
Σ'αυτην την περιπτωση (δηλαδη αν το iq σου ειναι λιγο πανω απ'το iq της υγρασιας και εισαι απο πλουσια οικογενεια), ακομα και η καταστροφη για την περιουσια σου να ελθει, και παλι τα πραγματα δεν θα'ναι τοσο ασχημα. Θα βγεις στην αγορα εργασιας (αναγκαστικα) με πτυχια και γνωριμιες και αρα με περισσοτερα προσοντα απο καποιον αλλο που δεν γεννηθηκε σε τετοια οικογενεια. -
Έλα να σου γνωρίσω καλό κόσμο.
Άλλοι είναι στη φυλακή και άλλοι βγήκαν - πάντως όλοι ήταν στις εφημερίδες για σκάνδαλα με πολύ μεγάλα ποσά.
Σε γυναίκες δεν μπορείς να ξοδέψεις περισσότερα από όσα έχεις, άντε να της πάρεις αμάξι δώρο και το πολύ πολύ διαμέρισμα. Ο μόνος τρόπος να τα χάσεις όλα (και να σε χώσουν μέσα) είναι οι μπίζνες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έλα να σου γνωρίσω καλό κόσμο.Άλλοι είναι στη φυλακή και άλλοι βγήκαν - πάντως όλοι ήταν στις εφημερίδες για σκάνδαλα με πολύ μεγάλα ποσά.
αυτο που λες ειναι τελειως διαφορετικο (και ασχετο με το θεμα), καθως για να βρεθεις μπλεγμενος με σκανδαλα σημαινει οτι μπαινεις στη διαδικασια του ρισκου. αυτο που λεμε ειναι οτι αν δεν πας γυρευοντας (σκανδαλα, ναρκωτικα, τζογος, εμποριο οπλων και λευκης σαρκος, διαθεση πυρηνικων οπλων στον αχμαντινετζαντ) και κληρονομησεις τεραστια περιουσια, πρεπει να'σαι βλαξ ωστε να τη χασεις. και σ'αυτες τις περιπτωσεις ακομα, οταν συμβαινουν, ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα, και ο δρομος αυτος ειναι διπλης κατευθυνσης (ειναι οπως ο εργατης απο πατερα τσαγκαρη που εγινε bill gates. γινεται 1/999999999999999999 (και πολλες λεω)
Σε γυναίκες δεν μπορείς να ξοδέψεις περισσότερα από όσα έχεις, άντε να της πάρεις αμάξι δώρο και το πολύ πολύ διαμέρισμα. Ο μόνος τρόπος να τα χάσεις όλα (και να σε χώσουν μέσα) είναι οι μπίζνες.
ασε.. εχω περιπτωση οπου γυναικα -την ξερω προσωπικα- αδειασε ολο το σπιτι (απο οικογενειακα κειμηλια μεχρι τις λαμπες), αδειασε λογαριασμους μεσα σε μια μερα και αλλα που δε φανταζεσαι...
προφανως μπορει να σου παρει μονο ο,τι εχεις και οχι πραγματα που.. δεν εχεις αλλα αν στα παρει ολα δεν θα εχεις τιποτα μετα -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ειλικρινα σου μιλαω, εχω ακουσει χιλιαδες ιστοριες για περιπτωσεις τετοιες που λες, δηλαδη ατομων που κληρονομησαν πολυ μεγαλη περιουσια και τους την εφαγαν οικονομικοι συμβουλοι ή τελοσπαντων εφτασε η ημερομηνια ληξης που λες με καποιο τροπο. Δεν εχω γνωρισει ομως ουτε εναν που να επαθε κατι τετοιο. Δεν μου εδειξαν ποτε ανθρωπο να κοιμαται σε παγκακι και να μου πουν: 'τον βλεπεις αυτον; καποτε ηταν ζαμπλουτος'. Οι μονες περιπτωσεις ανθρωπων που ξερω προσωπικα και χασανε ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ηταν αυτων που τους εφαγαν την περιουσια οι γυναικες τους, νυν και πρωην. Σου μιλαω ειλικρινα
Υπαρχουν ελαχιστοι τροποι να συμβει αυτο που λες, να ερθει δηλαδη η ημ/νια ληξης (μιλαμε για σεβαστη περιουσια ετσι;), συμφωνα με αυτα που εχω δει εγω. Ενας ειναι να σου φαει χρημα γυναικα (και απο κει να αρχισει ο κατηφορος και λογω ψυχολογιας). Ενας αλλος ειναι να τα φας στο τζογο. Και ενας αλλος στα ναρκωτικα. Κατα τ'αλλα, ειναι μαλλον απιθανο να παθεις κατι τετοιο, αν εισαι σωφρων.Εχω πλουσιους συγγενεις που ζουν στο εξωτερικο και δεν εχουν χασει cent απο την περιουσια τους στην ελλαδα, την οποια κληρονομησαν (κυριως ακινητα). Η μονη.. διαχειριση που της κανουν ειναι να τη δηλωνουν στη φορολογικη δηλωση. Φαντασου οτι μια θεια του πατερα μου αφησε ενα σπιτι σε 4 οικογενειες (δεν βρεθηκε διαθηκη ή κατι τετοιο). Οι δυο ζουν στην Ελλαδα (ο πατερας μου και ο αδερφος του) και αλλες δυο ζουν στο εξωτερικο (ΗΠΑ και Καναδα). Αυτο εχει γινει χρονια, το σπιτι ειναι νοικιασμενο ολα αυτα τα χρονια και τα λεφτα απ'το ενοικιο ειναι ΑΘΙΚΤΑ σε λογαριασμο γιατι η οικογενεια που ζει στις ΗΠΑ ΒΑΡΙΕΤΑΙ να ασχοληθει να παρει ειτε το μεριδιο απο αυτα τα λεφτα (σεβαστο ποσο) ειτε να ασχοληθει με την πωληση του σπιτιου οπως εχει προτεινει ο πατερας μου...
Επισης το σχολειο μου ηταν γεματο πλουσιοπαιδα . Ουτε ενας λοιπον δεν εχει γινει φτωχος μεχρι σημερα, μονο 2-3 εχουν γινει κοκακηδες απ'οσο ξερωΑν εισαι ολοκληρωτικα βλαξ, προφανως θα καταστραφεις ακομα και αν εισαι ο προεδρος των ΗΠΑ
Αν ομως το iq σου ειναι ελαχιστα πανω απο το οριο της νοητικης καθυστερησης.... δεν εχεις προβλημα
Σ'αυτην την περιπτωση (δηλαδη αν το iq σου ειναι λιγο πανω απ'το iq της υγρασιας και εισαι απο πλουσια οικογενεια), ακομα και η καταστροφη για την περιουσια σου να ελθει, και παλι τα πραγματα δεν θα'ναι τοσο ασχημα. Θα βγεις στην αγορα εργασιας (αναγκαστικα) με πτυχια και γνωριμιες και αρα με περισσοτερα προσοντα απο καποιον αλλο που δεν γεννηθηκε σε τετοια οικογενεια.Τι να πώ ίσως έχεις δίκαιο. Γενικά το θέμα της κληρονομιάς ποτέ δεν με απασχόλησε. Στο ότι δεν είναι δεδομένη περισσότερο το βασίζω σε κληρονόμηση επιχειρήσεων/μετοχών που μπορεί να αξίζουν και δισεκατομμύρια που όμως χωρίς ταλέντο, γνώσεις και χρόνο δεν διοικούνται. Πάντως περισσότερο μίζερους βρίσκω διάφορους παμπλουτους κληρονομούς που όλα τους ήρθαν στο πιάτο παρά άτομα των 1000 ευρώ που έχουν παλέψει για να έχουν και αυτά τα λίγα και συνεχίζουν για να τα διατηρήσουν ή μεγαλώσουν..
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ευτυχως που εσυ εβαλες τα πραγματα στη θεση τους με ατρανταχτα επιχειρηματα.
Δεν εχω τη προθεση να βαλω τα πραγματα στη θεση τους (ποια ειναι η θεση τους ?)
Ατρανταχτα επιχειρηματα δεν εχω (με την εννοια οτι δεν με ενδιαφερει να πεισω κανενα για την ορθοτητα των αποψεων μου) , **αποψεις/γνωμες **(και μερικες φορες σχολια σε αποψεις αλλων ) εκφραζω.Κι εγω σχολιαζω οτι το σχολιο/αποψη/γνωμη 'τα επιχειρηματα σου ειναι μια μ@λακια' ειναι μια μ@λακια.
Το σχολιο μου ηταν ' Υποδειγμα πολιτικο/οικονομικης αναλυσης σε βαθος ' συνοδευομενο απο ενα εικονιδιο. Οσο αφορα το εικονιδιο εχω ηδη ζητησει συγνωμη αν θεωρηθηκε απρεπες.
Το σχολιο μου αφορουσε το ' Η διαφορά των δεξιών καθεστώτων με τα αριστερά είναι ότι στα πρώτα οι περισσότεροι περνούν καλά, λίγοι περνούν πολύ καλά και πολύ λίγοι περνούν άσχημα ενώ στα δεύτερα, οι περισσότεροι περνούν άσχημα και λίγοι περνούν καλά. Που θα προτιμούσες να ζεις;'
Αυτο δεν ειναι επιχειρημα , ειναι αποψη.
Συγχεεις τις εννοιες των λεξεων 'επιχειρημα' , 'αποψη'.Το ποστ μου πηρε αφορμη απο το εικονιδιο αγαπητε. Αρχικα λοιπον, πετας μια εξυπναδουλα, πετας κι ενα ωραιο emoticon και κρινεις τα οποια επιχειρηματα ή την οποια αποψη του αλλου. Αφου ζητησες συγγνωμη, i rest my case. Προφανως καταλαβες ποσο ενοχλητικες ειναι οι εξυπναδουλες αν κρινω απο την απαντηση σου στην δικη μου εξυπναδουλα.
Παρεμπιπτοντως δεν ειδα να απαντας αναλογως στον kouk που σου ειπε το ιδιο πραγμα με διαφορα καποιων δευτερολεπτων. Αριστερος, κοτουλα στην εξουσια (μοντ) και μαγκας στους υπολοιπους δεν παει αγαπητε.Οσο αφορα τις 'εξυπναδουλες' , καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη αντιληψη του χιουμορ.
Οσο αφορα τη δικη σου 'εξυπναδουλα' , δεν με ενοχλησε καθολου.
Ουτε μαγκας ουτε κοτουλα ειμαι , απεναντι στον οποιοδηποτε . Αν θελεις μου εξηγεις πως βγαζεις αυτο το συμπερασμα. -
Στο 18% ανέβηκαν τα επιτόκια στην Ισλανδία, ζητείται -επιπλέον- βοήθεια 4 δισ. δολαρίων
*...Η ισλανδική κεντρική τράπεζα αναγκάστηκε, υπό το βάρος της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στο 18% (από 12%), τα οποία είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη μείωση από το 15,5%.
Όπως δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας, η αύξηση αυτή ήταν μέρος της συμφωνίας με το ΔΝΤ για δάνειο ύψους 2 δισ. δολαρίων.
Η κίνηση αποσκοπεί κυρίως στη σταθεροποίηση της ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος (-40% από την αρχή του έτους). Η διαπραγμάτευση της κορόνας «άνοιξε» ξανά, έπειτα από μία εβδομάδα, την Τετάρτη. Ένα ευρώ ισούται με 240 κορόνες, έναντι 152 τη Δευτέρα.
Ο Ισλανδός πρωθυπουργός, από την πλευρά του, έχει δηλώσει ότι η χώρα χρειάζεται άλλα 4 δισ. δολάρια σε βοήθεια και έχει προσεγγίσει, μεταξύ άλλων, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Fed.
Η τοπική κυβέρνηση των νήσων Φερόες (αυτοδιοικούμενη περιοχή της Δανίας) αποφάσισε να προσφέρει 40,2 εκατ. ευρώ στην Ισλανδία.
Η κυβέρνηση της χώρας έχει να αντιμετωπίσει, συν τοις άλλοις, το ράλι των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στο επίπεδο-ρεκόρ του 15,9%....*
Το ενδιαφέρον είναι η στάση των Νησιών Φερόε!! Μια λιλιπούτεια αυτόνομη περιοχή, που όμως δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα!
Πως γίνεται αυτό? Ξέρει κανείς κάτι για την οικονομία τους?
-
Καιρος να βαλουμε μερικα προθεσμιακα στις Ισλανδικες τραπεζες.
Αν βεβαια η αξια του νομισματος τους πεσει 3,4 φορες ουτε με 18% δεν σωζεται.
Ασε καλυτερα να περμενουμε στις αγορες των ΗΠΑ και Ελλαδας.Χωρια που ιδιοι Ισλανδοι θα πουνε το ψωμι ψωμακι απο τον πληθωρισμο.
Νικος
-
Tα νησια Φερόε δεν ξοδευουν μία για αμυντικες δαπανες (τους εχει αναλαβει η Δανια) και εξαγουν ποικιλα προϊοντα στην Δανία,κατα κυριο λογο ειναι ψαραδες.Ειναι προφανες οτι δεν χωθηκανε με subprimes!
Παρτε και ωραιο link http://www.getalookatthis.com/2008/02/1 ... e-islands/' target='_blank
Moνο που ειδα τις φωτο θα το εχω στα υποψη αν ποτε αποφασισω να αυτοκτονησω -
Ανέβηκαν σήμερα οι χρηματιστηριακες αγορές, μάλλον και το βαρέλι!
Ας αυξησουν παρακαλω οι εμποροι πετρελαιοειδων και μεταπωλητες στα βενζινάδια τις τιμες των καυσίμων!! -
«Προκλητική και κακόγουστη» θεωρείται πλέον η πολυτέλεια είναι τίτλος άρθρου της Ναυτεμπορικής...οι εποχές άρχισαν να αλλάζουν και πάμε σε πιο μινιμάλ επιλογές αλλά και σε αναθεώρηση της στάσης ζωής όπου το χρήμα και η επίδειξη του παίζουν λιγότερο ρόλο....
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
«Προκλητική και κακόγουστη» θεωρείται πλέον η πολυτέλεια είναι τίτλος άρθρου της Ναυτεμπορικής...οι εποχές άρχισαν να αλλάζουν και πάμε σε πιο μινιμάλ επιλογές αλλά και σε αναθεώρηση της στάσης ζωής όπου το χρήμα και η επίδειξη του παίζουν λιγότερο ρόλο....Καλά, ας μην βιαζόμαστε κιόλας... Δηλαδή, λες τα γκομενάκια να μην εκτιμήσουν όσο πρέπει την 911 Turbo μου;
-
...κάτι θα έχουν υπόψιν τους πάντως λέγοντας αυτά με σκοπό να γεμίσουν τις τσέπες τους και όχι να καθιερώσουν μια διαφορετική πιο ουσιαστική στάση ζωής. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα
-
Το αντίστοιχο άρθρο στο Reuters ίσως είναι πιο κατατοπιστικό...
http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE49S03B20081029 -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
«Προκλητική και κακόγουστη» θεωρείται πλέον η πολυτέλεια είναι τίτλος άρθρου της Ναυτεμπορικής...οι εποχές άρχισαν να αλλάζουν και πάμε σε πιο μινιμάλ επιλογές αλλά και σε αναθεώρηση της στάσης ζωής όπου το χρήμα και η επίδειξη του παίζουν λιγότερο ρόλο....
Καλά, ας μην βιαζόμαστε κιόλας... Δηλαδή, λες τα γκομενάκια να μην εκτιμήσουν όσο πρέπει την 911 Turbo μου;
πιο πολύ μιλάμε για τους οικογενειάρχες αλλά και τη γενικότερη νοοτροπία όσων έχουν πολυτελή αγαθά...μπορεί τα γκομενάκια να πέσουν από την 911 αλλά το ίδιο εύκολα μπορεί κάποιοι να τη σπάσουν,να την γρατσουνίσουν ή και να την κλέψουν...ειδικά αν η κρίση γίνει τόσο βαθιά ώστε να υπάρχει γενική κατακραυγή...
-
Aπό τη μια η κυβέρνηση δίνει 28δις στις τράπεζες υποτίθεται για να συνεχίσουν να δανείζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά για τα στεγαστικά δάνεια και από την άλλη η Εθνική Τράπεζα σταματά τις χορηγήσεις δανείων στους δικαιούχους του ΟΕΚ!!!Και τότε τα 28δις πού δίνονται;Η υποκρισία έχει και τα όριά της κύριε Αλογοσκούφη και τραπεζίτες!!!
Οι τράπεζές μας έχουν ή δεν έχουν πρόβλημα;Και αν έχουν πρόβλημα γιατί δεν απευθύνονται πρώτα στους μεγαλομετόχους τους που μέχρι τώρα απολάμβαναν τα κέρδη να συνεισφέρουν το μερίδιό τους;Αν κάτι τέτοιο αποτύγχανε τότε και εγώ συμφωνώ να δοθούν τα χρήματα του κράτους για εξαγορά μεριδίων όσων τραπεζών έχουν πρόβλημα...
Μόνο στο Ελλαδιστάν γίνεται να δίνονται λεφτά έτσι στις τράπεζες χωρίς αυτές να έχουν πρόβλημα...εκτός αν έχουν μεγάλο πρόβλημα λόγω των 'κερδοφόρων' επενδύσεών τους στα Βαλκάνια που χρηματοδοτούνται με τις δικές μας αποταμιεύσεις!!!
Την επιχειρηματολογία αυτή πάνω κάτω στηρίζει και ο κύριος Βγενόπουλος:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=952197&lngDtrID=251
Γιατί υπάρχουν 28δις για τις τράπεζες και όταν μιλάμε για παροχές στους οικονομικά πάσχοντες(στους οποίους δεν ανήκω), τότε λέμε ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη(δηλαδή τα ελλείμματα που ψευδώς μας είπαν ότι έχουν πέσει κάτω από 3%)δεν το επιτρέπουν;Ντροπή και αίσχος!!! -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Την επιχειρηματολογία αυτή πάνω κάτω στηρίζει και ο κύριος Βγενόπουλος:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=952197&lngDtrID=251Βρε καλωστονε το Σιλβιο Μπερλουσκονοπουλο...
Γιατί υπάρχουν 28δις για τις τράπεζες και όταν μιλάμε για παροχές στους οικονομικά πάσχοντες(στους οποίους δεν ανήκω), τότε λέμε ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη(δηλαδή τα ελλείμματα που ψευδώς μας είπαν ότι έχουν πέσει κάτω από 3%)δεν το επιτρέπουν;Ντροπή και αίσχος!!!
Δεν υπαρχουν 28 δις για τις τραπεζες.Σιγα μη βαλει η κυβερνηση (που να τα βρει αλλωστε) 28 δις μετρητα.
Εγγυησεις θα παρεχει και με συγκεκριμενους ορους.
Εν τω μεταξυ η Τραπεζα της Ελλαδος ανακοινωσε οτι ο ρυθμος χρηματοδοτησης απο τις τραπεζες δεν παρουσιαζει ανησυχητικα σημαδια μειωσης και οτι (παρα τη γκρινια απο τους μονιμως γκρινιαζοντες μικρομεσαιους) συνεχιζονται κανονικα οι χρηματοδοτησεις...Εν πασει περιπτωσει ο κ.Βγενοπουλος καλα θα κανει να μας πει αν συνεχιζει να δινει δανεια με τους ρυθμους που τα εδινε ή αν για να βοηθησει αυτους για τους οποιους κοπτεται μειωσε το περιθωριο κερδους της τραπεζας του.
Τι επιτοκιο ειπαμε οτι εχουν οι πιστωτικες καρτες της Μαρφιν Εγνατια Μπνκ?? -
Οι εγγυήσεις θα είναι 15δις ευρώ....τα υπόλοιπα 13δις;Νομίζεις ότι θα τα επιστρέψουν οι τράπεζες;Και οι εγγυήσεις δεν αφορούν χρήματα;
Και η κυβέρβηση εύκολα μπορεί να δανειστεί μετρητά...απλά το χρέος από 94% του ΑΕΠ που είχε φτάσει θα πάει στο 100%...(ΑΕΠ=260δις Ευρώ)...πριν λίγα χρόνια και για δεκαετία και πλέον ήταν στο 110% του ΑΕΠ... -
Εν τω μεταξυ η Τραπεζα της Ελλαδος ανακοινωσε οτι ο ρυθμος χρηματοδοτησης απο τις τραπεζες δεν παρουσιαζει ανησυχητικα σημαδια μειωσης και οτι (παρα τη γκρινια απο τους μονιμως γκρινιαζοντες μικρομεσαιους) συνεχιζονται κανονικα οι χρηματοδοτησεις...
Δε συνεχίζονται κανονικά...τα στοιχεία αφορούν το Σεπτέμβρη...
-
Το κόστος δεν είναι τόσο πολύ η σωτηρία και δει των Ελληνικών Τραπεζών.
Το κόστος Δημοσιονομικά θα καθοριστεί τελικά από το ύψος του Π.Δ.Ε. καθώς και πάλι το κράτος γίνεται ο κινητήριος άξονας της οικονομίας. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τα ποσά που θα δοθούν ως ενισχύσεις της κατανάλωσης (και όχι τίποτα το αποδοτικό) για να μην πληγει η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων (sic).
Τα 28 δις είναι πολλά. Πρακτικά περισσότερα από το ποσό των ΗΠΑ (αν το δούμε σε ποσοστό του ΑΕΠ). Το θέμα είναι ότι σε απλά Ελληνικά οι Τράπεζες δεν τα είχαν ανάγκη αλλά δεν είναι και ηλίθιες να μην τα πάρουν.
Για την ώρα το ΕΚΤ θα πέσει στο 3.25% και ίσως να το δούμε κάτω από το 3% στο τέλος του έτους καθώς και οι τιμές του πετρελαίου έχουν φροντίσει για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.
-
Το επιτόκιο της ΕΚΤ θα πέσει κατά 50 μονάδες βάσης...αλλά μόλις σήμερα όλες οι ελληνικές τράπεζες αύξησαν το spread των ανοιχτών αλληλόχρεων λογαριασμών κατά 0,7-1.25% εξανεμίζοντας έτσι την όποια μελλοντική μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ...είναι σίγουρο ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν ενώ όσες παραμείνουν θα περικόψουν το προσωπικό τους...το ότι το Σεπτέμβρη δεν έπεσαν πολύ τα υπόλοιπα δε σημαίνει ότι αυξήθηκαν...οι τράπεζες δε δίνουν επιπλέον δανεισμό ενώ αυξάνουν τα επιτόκια γεγονός που λόγω και του μειωμένου τζίρου θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα...οι πωλήσεις ενδυμάτων-υποδημάτων έχουν μειωθεί 30% σε σχέση με πέρυσι το πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου...είναι νωρίς ακόμα!
Οι ναύλοι με τους οποίους ναυλώνονται τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών έχουν πέσει στο 1/10 της τιμής του Ιουνίου και η ναυτιλία το πρώτο 8μηνο εισέφερε στην ελληνική οικονομία άνω των 13δις Ευρώ...του χρόνου;Ο τουρισμός του χρόνου;Οι ελληνικές τράπεζες είναι εκτεθειμένες στη ΝΑ Ευρώπη... αλλά και άλλες εταιρείες...15δις ευρώ έχουν επενδυθεί εκεί...
Ο λόγος δανείων/καταθέσεις της Finansbank,θυγατρικής της Εθνικής στην Τουρκία ξεπερνά το 200%...ο Ερντογάν απέρριψε πακέτο σωτηρίας από το ΔΝΤ...
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;