-
Η καλύτερη ανάλυση που διάβασα , respect.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Διότι ο Έλλην είναι υπέρ της διανομής του πλούτου των λίγων (ποτέ του δικού του βεβαίως βεβαίως ). .Να τα παρουν απο τους αδηφαγους πλουσιους και οχι απο εμενα που εχω αυθαιρετο,νοικιαζω μαυρα την γκαρσονιερα-ημιυπαιθριο,κανει η γυναικα μου ιδιαιτερα (καταμαυρα),εχω αναπηρικη συνταξη ενω ειμαι Carl Lewis,εχω δυο παιδα διορισμενα στο δημοσιο και κατι αλλα ψιλα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
2ον: στερεί από το κράτος πλούτο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υπέρ των πολλών μέσω επενδύσεων στην παιδεία, στις μεταφορές, στην υγεία κλπ και τον επενδύει για πάρτη του .
Παρότι θα συμφωνήσω γενικώς, ειδικώς στη παράθεση, πιθανολογώ ότι εννοείς ότι τα λαμόγια στερούνται της δυνατότητας απομύζισης μεγαλύτερων ποσών, αλλά βέβαια σήμερα δεν είμαι και στις πολύ καλές μου
-
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... leId=13283
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι φιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι δηλώνουν ότι πρέπει να υπάρχει λίγο κράτος, το οποίο θα δρα μόνο ρυθμιστικά κι όχι επεμβατικά.Σύμφωνα με το νεοφιλελευθερισμό στην πιό ατόφια μορφή του (πχ. Ayn Rand), το κράτος δέν υπάρχει ούτε σαν ρυθμιστική αρχή, δέν συλλέγει φόρους κτλ. και η αγορά είναι εντελώς ελεύθερη και αυτορυθμιζόμενη. Κάτι σαν αναρχία δηλαδή οπου όμως προστατεύεται νομικά η ιδιωτική περιουσία.
-
Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει εφαρμοστεί από κανέναν. Την έννοια του ακραιφνούς φιλελευθερισμού την θέτω με πολιτικά κριτήρια, δηλαδή μέχρι του βαθμού που ζητείται να εφαρμοστεί από τις πιο νεοφιλεύθερες κυβερνήσεις.
-
Μόλις άκουσα στο Mega ότι η ανεργία στην Ισπανία έφτασε το 17,4%!!
-
Γυαλιά - καρφιά τα έκαναν εκατοντάδες Γάλλοι εργάτες της γερμανικής εταιρείας ελαστικών Κοντινένταλ, όταν το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή που είχαν κάνει εναντίον της απόφασης της διεύθυνσης της εταιρείας να κλείσει το εργοστάσιό της στο Κλερουά της βόρειας Γαλλίας, αφήνοντας στον δρόμο 1.120 εργαζόμενους. Οργισμένοι οι συγκεντρωμένοι εργάτες όρμησαν σε νομαρχιακό κτίριο και έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν από τα παράθυρα υπολογιστές και γραφεία, και στη συνέχεια πήγαν στο εργοστάσιο, όπου επίσης τα έκαναν λίμπα σε ένα κτίριο υποδοχής.
«Δεν απέμεινε τίποτα. Ολα έγιναν μέσα σε δέκα λεπτά. Μέχρι τώρα έχουν δει τους εργάτες - αρνιά της Κοντινένταλ, αλλά από εδώ και μπρος γίναμε λιοντάρια! Πέντε εβδομάδες τώρα κρατιόμαστε, ήρθε η ώρα όμως να ξαμοληθούμε!» δήλωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Ξαβιέ Ματιέ.
[πηγή]
-
Και που σ ακόμα
-
και τωρα θα τους ξαναπροσλαβουν δηλαδη?
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Μόλις άκουσα στο Mega ότι η ανεργία στην Ισπανία έφτασε το 17,4%!!Θυμάμαι εποχές πριν μπόλικα χρόνια με ανεργία στην Ισπανία πάνω από 20%!
Μετά ήρθε ο Αθνάρ και έφερε την μερική απασχόληση, οπότε έπεσε...
Τώρα ο Αθνάρ έχει φύγει, η μερική απασχόληση έχει μείνει, η κρίση μαζί της έφερε πάλι την ανεργία...
Τώρα έχουν την ίδια ανεργία με τότε, αλλά πολλοί από τους εργαζόμενους, δουλεύουν με μερική απασχόληση...Ο σύγχρονος καπιταλισμός επί τω έργω...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και τωρα θα τους ξαναπροσλαβουν δηλαδη?μπορεί να τους πάρουν ως σεκιουριτάδες όμως πλέον...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και τωρα θα τους ξαναπροσλαβουν δηλαδη?Για να τα σπάσουν σημαίνει μάλλον πως το θέμα είχε λήξει και δεν υπήρχε περίπτωση να τους ξαναπροσλάβουν.
Κατόπιν τούτου οι άνθρωποι έδρασαν στα πλαίσια αυτού που στην Ελλάδα λέμε
'θα τα κάνω ΠΟΥΤΑΝΑ Ο Λ Α' -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
και τωρα θα τους ξαναπροσλαβουν δηλαδη?
Για να τα σπάσουν σημαίνει μάλλον πως το θέμα είχε λήξει και δεν υπήρχε περίπτωση να τους ξαναπροσλάβουν.
Κατόπιν τούτου οι άνθρωποι έδρασαν στα πλαίσια αυτού που στην Ελλάδα λέμε
'θα τα κάνω ΠΟΥΤΑΝΑ Ο Λ Α'Έλα τώρα, αυτοί έχουν πολιτισμό, μόνον εμείς είμαστε οι κακοί που τα κάνουμε πτάνα Ο Λ Α!
Δεν γίνονται τέτοια πράγματα στην Δύση, αυτοί είναι καλοί , δεν είναι σάπιοι σαν εμάς... -
ολοι στο πλευρό της δοκιμαζόμενης Continental
λευτεριά στα λάστιχα -
Επίσης θέλω να επισημάνω το προφανές:
το ότι κάνουν κάτι στο εξωτερικό, δε σημαίνει πως πρέπει να το κάνουμε και εμείς εδώΑκόμη να υπενθυμίσω πως οι ευνομούμενες (sic) κοινωνίες, τέτοιους ανθρώπους* τείνουν να τους αποθηκεύουν . Το ότι μπορούν να μπαγιατεύσουν μέχρι να βρουν αγορά να τους δώσουν είναι ένα ατυχές περιστατικό.
*χωρίς δουλεία που συνειδητοποιούν πως υπάρχει και η προς τα κάτω εξίσωση
-
Εγώ πάντως conti αγόρασα. Εσείς;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
O κανονας του χρυσου θεωρητικα εφαρμοζεται ως ενα βαθμο και σημερα,πρακτικα οι ενδιαφερομενοι εχουν βρει τροπο να τον προσπερνανε οποτε γουσταρουν (προσωπικα δεν εχω την δυνατοτητα να σας το αναλυσω αυτο εις βαθος,απαιτει βαθια γνωση του συστηματος απο μεσα και οχι απλες σπουδες ή κατι αλλο),Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξεπεράσεις τον χρυσό κανόνα. Απλούστατα ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ χώρα στον κόσμο που να τον εφαρμόζει σήμερα σε ΚΑΜΙΑ μορφή του. Επιγραφές του τύπου 'πληρωτέα με την εμφάνιση' που υπήρχαν στις δραχμές, έμειναν για συναισθηματικούς λόγους.
το χρημα σιγα-σιγα εγινε απλα ενα κομματι χαρτι το οποιο χωρις την δικη μας εμπιστοσυνη δεν εχει την παραμικρη αξια.
Πάντα αυτό ήταν. Είτε ήταν χρυσά δηνάρια, είτε χαρτονομίσματα. Με χαμηλή εμπιστοσύνη ακόμα και ο χρυσός χάνει την αξία του. Η αξία κάθε αντικειμένου (οποιουδήποτε) εξαρτάται απόλυτα από την αξία που του δίνουμε εμείς και την εμπιστοσύνη μας στην αξία αυτή!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξεπεράσεις τον χρυσό κανόνα. Απλούστατα ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ χώρα στον κόσμο που να τον εφαρμόζει σήμερα σε ΚΑΜΙΑ μορφή του. Επιγραφές του τύπου 'πληρωτέα με την εμφάνιση' που υπήρχαν στις δραχμές, έμειναν για συναισθηματικούς λόγους.
Μην γινεσαι απολυτος ποτε και για κανενα λογο,ειναι κατι που δεν κανουν ουτε Νομπελίστες.
Ο κανονας του χρυσου υπηρχε και υπαρχει και σημερα,φυσικα οχι στην αρχικη μορφη του.
Ειναι γεγονος οτι απο την δεκαετια του 1980 και μετα εξασθενησε πολυ ο ρολος του,σημερα πολλοι ζητουν την πληρη επιστροφη του χρυσου κανονα ενω η Κινα φερεται να αυξανει τα αποθεματα της σε χρυσό. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξεπεράσεις τον χρυσό κανόνα. Απλούστατα ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ χώρα στον κόσμο που να τον εφαρμόζει σήμερα σε ΚΑΜΙΑ μορφή του. Επιγραφές του τύπου 'πληρωτέα με την εμφάνιση' που υπήρχαν στις δραχμές, έμειναν για συναισθηματικούς λόγους.
Μην γινεσαι απολυτος ποτε και για κανενα λογο,ειναι κατι που δεν κανουν ουτε Νομπελίστες.
Ο κανονας του χρυσου υπηρχε και υπαρχει και σημερα,φυσικα οχι στην αρχικη μορφη του.
Ειναι γεγονος οτι απο την δεκαετια του 1980 και μετα εξασθενησε πολυ ο ρολος του,σημερα πολλοι ζητουν την πληρη επιστροφη του χρυσου κανονα ενω η Κινα φερεται να αυξανει τα αποθεματα της σε χρυσό.Είμαι απόλυτος για κάτι που είναι γεγονός! Δες για παράδειγμα εδώ. Παραμένω απόλυτος λοιπόν (αν και καμία σχέση με Νομπελίστα). Ο χρυσός κανόνας ΔΕΝ εφαρμόζεται από καμία χώρα αυτή τη στιγμή! Τι τι συζητείται, τι θέλουν κάποιοι, τι θα γίνει αύριο είναι μια άλλη κουβέντα. Μιλάω για αυτή τη στιγμή. Η τελευταία χώρα που χρησιμοποιούσε τον χρυσό κανόνα ήταν η Ελβετία νομίζω και τον εγκατέλειψε καμιά 15-20ετία τώρα...
Προφανώς έχεις μπερδέψει τα αποθέματα σε χρυσό που τηρούν πολλές χώρες με το χρυσό κανόνα, αλλά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;