-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Για πες μας έναν δίκαιο μισθό για την συγκεκριμένη θέση κατά την γνώμη σου..
Ο μισθος πρεπει να ειναι αναλογος των προσοντων. Πως περιμενεις να σου απαντησει καποιος με τα μονα δεδομενα οτι προκειται για μια...Γραμματεα.
Ισως 1000€ να ειναι αρκετα, ισως πολλα, ισως λιγα.Ο μισθός αποτελεί κατά βάσιν συνάρτηση του παραγώμενου έργου, της υπεραξίας που θέλει να βάλει στην τσέπη ο εργοδότης, των απαιτήσεων που θέτει για την συγκεκριμένη θέση εργασίας και της προσφοράς στην αγορά εργασίας. Υπάρχουν π.χ. δουλειές τις οποίες μπορεί -με διαφορετική υλοποίηση- να κάνει ο οποιοσδήποτε, αλλά η ποιοτική διαβάθμιση στον τρόπο εκτέλεσης δεν ενδιαφέρει καθόλου τον εργοδότη, του αρκεί 'να βγαίνει η δουλειά'. Αν, συγχρόνως, η προσφορά εργατικού δυναμικού είναι μεγάλη, ο μισθός θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Το σκεπτικό του εργοδότη είναι ότι αν μπορώ με χ ευρώ να έχω το ψ έργο στον α χρόνο, γιατί να δώσω χ2;
γι αυτό θα έπρεπε το 'κράτος' ( ) να συνδέσει με κάποιο τρόπο την μισθοδοσία με τη φορολογία επιχειρήσεων/εργοδοτών έτσι ώστε να ζούμε όλοι καλύτερα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ελάχιστος μισθός για εργασία πλήρους ωραρίου είναι αυτός που θα σε καθιστά ικανό να καλύπτεις τα έξοδα μιας στοιχειωδώς επαρκούς διαβίωσης. Δηλαδή να σου καλύπτει νοίκι, λογαριασμούς, φαγητό, ρούχα, στοιχειώδη διασκέδαση κ.ο.κ.
Aποδεδειγμένα μπορείς και καλύτερα. Πώς σου ξέφυγε το παραπάνω...;;;
Τι εννοείς;
Αν και καταλαβαίνεις, να σου πω....
Δηλαδή να σου καλύπτει νοίκι, ........
Ποιό νοίκι...;; Πού...;; Στα Πετράλωνα, στη Γλυφάδα, στο Κερατσίνι, στη Βούλα, στα Πατήσια....;; Πού...;; Σε τί είδους κατοικία...;; Πώς ορίζεται η 'αξιοπρέπεια' της κατοίκησης και απο ποιόν......;;
Δηλαδή να σου καλύπτει λογαριασμούς, ......
Ποιόυς λογαριασμούς...;; Intetnet, κινητό, σταθερό, ρεύμα πόσο, νερό...;; Πώς ορίζεται η 'αξιοπρέπεια' της κατανάλωσης και απο ποιόν......;;
Δηλαδή να σου καλύπτει φαγητό,........
Τί είδους φαγητό και πόσο....;;; Φασόλια, κρέας, ψάρια, λαχανικά....;;; Καθε πότε το καθένα...;; Πώς ορίζεται η 'αξιοπρέπεια' του... φαγητού και απο ποιόν...;;;
Δηλαδή να σου καλύπτει ρούχα, ......
Τί είδους ρούχα....Πόσο επώνυμα....;; Λίγο, πολύ, 'μέτρια', καθόλου, πού και πού, κάθε πότε και πόσα...;; Πώς ορίζεται η 'αξιοπρέπεια' του ρουχισμού και απο ποιόν.......;;;
Δηλαδή να σου καλύπτει στοιχειώδη διασκέδαση....κ.ο.κ.
Κάθε πότε διασκέδαση και τί είδους....;; Πού....;; Στην Αθήνα, στην επαρχία, στο εξωτερικό, στα νησιά μας...;;; Πώς ορίζεται η 'στοιχειώδης διασκέδαση' και απο ποιόν...;;;
-
Ειλικρινά πιστεύω ότι 700 καθαρά για οποιονδήποτε εργαζόμενο πλήρους ωραρίου στην Ελλάδα είναι λίγα, με δεδομένο ότι οι τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών έχουν πια φτάσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Από την άλλη, θα ήθελα να δω στην κρυστάλλινη σφαίρα μου πόσα θα πλήρωναν όσοι υποστηρίζουν το ίδιο πράγμα και μιλάνε για κρανίου τόπο από απεργίες κλπ αν προσλάμβαναν δικούς τους εργαζόμενους. ΕΥΧΟΜΑΙ να τους πληρώνουν (στη δική τους ή την οικογενειακή επιχείρηση) τουλάχιστον 1000 καθαρά -πάνω δηλαδή από τη ΣΣΕ- για τα μίνιμουμ προσόντα υπαλλήλου. Ή αλλιώς put your money where your mouth is.
Να θέσω κι ένα παράδειγμα: η Γερμανίδα, ας πούμε, νταντά παίρνει τουλάχιστον 1000 ευρώ ανά μήνα για πλήρη οκτάωρη και πενθήμερη απασχόληση ΣΥΝ ασφάλιση. Εσείς πόσα θα δίνατε στη νταντά του παιδιού σας; Θα πληρώνατε και το ΙΚΑ της; Αυτά είναι τα δυσαπάντητα ερωτήματα του νεοελληνικού πολιτισμού.Επειδή όλα τα παραπάνω ανήκουν στη μυθολογία, ως μόνη λύση (αφού καθένας ασχολείται μόνο με την τσέπη του) θεωρώ το να επέμβει μια κυβέρνηση και να ΕΠΙΒΑΛΕΙ γρήγορη αύξηση των κατώτατων ορίων μισθών. Κι αφού αυτό ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ (αφού και οι εργοδότες, μικροί ή μεγάλοι, ψηφίζουν), απαιτείται η διαμόρφωση στην πράξη ενός αρκετά υψηλού διχτυού ασφαλείας, δηλαδή την προνοιακή ενίσχυση των χαμηλόμισθων σε βαθμό τέτοιο ώστε κανείς να μην πέφτει κάτω από ένα όριο σχετικά άνετης επιβίωσης.
Φυσικά κάτι τέτοιο συνεπάγεται τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, το οποίο μπορεί να αντληθεί μόνο μέσω της φορολογίας. Της ποιας; Μα είναι λαλάκας όποιος πληρώνει αντί να κρύψει, αυτό δεν είχαμε μάθει σε άλλο θέμα;
ΤΕΛΙΚΑ τι μας μένει; Α, ναι. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Για να μάθουν.... -
Ο μισθός αποτελεί κατά βάσιν συνάρτηση του παραγώμενου έργου, της υπεραξίας που θέλει να βάλει στην τσέπη ο εργοδότης, των απαιτήσεων που θέτει για την συγκεκριμένη θέση εργασίας και της προσφοράς στην αγορά εργασίας. Υπάρχουν π.χ. δουλειές τις οποίες μπορεί -με διαφορετική υλοποίηση- να κάνει ο οποιοσδήποτε, αλλά η ποιοτική διαβάθμιση στον τρόπο εκτέλεσης δεν ενδιαφέρει καθόλου τον εργοδότη, του αρκεί 'να βγαίνει η δουλειά'. Αν, συγχρόνως, η προσφορά εργατικού δυναμικού είναι μεγάλη, ο μισθός θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Το σκεπτικό του εργοδότη είναι ότι αν μπορώ με χ ευρώ να έχω το ψ έργο στον α χρόνο, γιατί να δώσω χ2;
Θα διαφωνήσω εν μέρει Pai Mei.
Η αξία του παραγώμενου έργου είναι συνάρτηση της αξίας του εργάσιμου χρόνου -ας πούμε ως αποκρυστάλλωση της κοινωνικής εργασίας που έλεγε και ο παππούλης-.
Η αξία του εργάσιμου χρόνου, είναι άμεση συνάρτηση του κόστους 'αναπαραγωγής' των συνθηκών ζωής του εργαζομένου [εδώ θα μπορούσε να μπει το ζήτημα εξειδικευμένης - ανειδίκευτης εργασίας].
Αν θες να καθορίσεις λοιπόν τον μίνιμουμ μισθό, νομίζω πως αυτό που θες να καθορίσεις είναι το μίνιμουμ επίπεδο διαβίωσης. Εκεί κολλάει και το αρχικό μου σχόλιο.EDIT Η υπεραξία δεν είναι ένα έξτρα ποσό που μπαίνει καπέλο στην αξία της εργασίας του εργαζομένου, όταν καθορίζεται η τιμή του παραγώμενου έργου, αλλά η μείωση του μισθού του εργαζομένου έναντι της αξίας του χρόνου που σπατάλησε.
Γενικώς νομίζω ότι το 'Μισθός Τιμή και Κέρδος' θα ήταν ένα πολύ χρήσιμο διάβασμα για όσους δεν το έχουν διαβάσει. Είτε ακριβές είτε όχι, δίνει ορισμένα ενδιαφέροντα κριτήρια.
-
Το σκεπτικό του εργοδότη είναι ότι αν μπορώ με χ ευρώ να έχω το ψ έργο στον α χρόνο, γιατί να δώσω χ2;Αντίστοιχα και το σκεπτικό του εργαζόμενου είναι αν μπορώ να πάρω χ2 ευρώ με -ψ έργο στον α/2 χρόνο, γιατί να μην το κάνω ....;; Δεν το βρίσκω παράλογο....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
[...]Ρε συ Spartan, ορισμένα ζητήματα μου φαίνονται τόσο προφανώς αυτονόητα που θεωρώ ότι δεν αξίζει να ασχοληθώ με τον ορισμό τους.
Αν κάποιος δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι είναι το 'επαρκώς καλό επίπεδο διαβίωσης', τότε πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να του εξηγήσω. -
Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεται με τα 850 ευρώ της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας + τις υπερωρίες της που νομίζω θα ανέβαζαν τελικά το μισθό της κοντά στα 1200 ευρώ. 'Ατυπα θα έπρεπε η εταιρεία να της δίνει και ένα μπόνους πάνω σε αυτά τα χρήματα για το άτυπο always on call.
'καθήκον' του επιχειρηματία είναι να μειώσει όσο μπορεί το εργασιακό του κόστος αλλά και του κράτους να του θέσει κανόνες σε αυτό ώστε να μην δημιουργούνται κακοήθειες (εργαζόμενοι που με το εισόδημά τους δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς).
-
Ειλικρινά πάντως, όσοι ενδιαφέρεστε ρίξτε ένα διάβασμα στο 'Μισθός Τιμή και Κέρδος'.
Δεν θα πάρει περισσότερο από λίγες ώρες, είναι πολύ μικρό, και ίσως βρείτε ενδιαφέρουσα μια διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος καθορισμού του Μισθού, της Αξίας, της Τιμής και του Κέρδους.Δεν χρειάζεται να ξαναγίνουμε 'πολίτες Ουέστον' και να ξανακαλύπτουμε τον τροχό 200 χρόνια μετά.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]
.......... τότε πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να του εξηγήσω.
Μάλλον απλά αδυνατείς, αλλα θα σου/μου κάνω τη χάρη και θα το ψάξω αυτό το βιβλίο και μετά το ξανασυζητάμε.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
NY, 1997.
Φίλη φιλου, Ελληνικής καταγωγής, είχε ραντεβού με πελάτη απόγευμα παραμονής Χριστουγέννων κ απόγευμα Χριστουγέννων. Επίσης, είχε το κινητό ανοικτό ακόμα κ κατά το σεξ.
Ήταν γραμματέας σε διαφημιστική εταιρία. Και ήταν μέσ' την καλή χαρά!
**
Τεσπα, εσείς ίσως θέλετε να μην δουλεύετε και να σας πληρώνουν**. Θα το 'θελα κι εγώ, αλλά δεν μου κάθεται...Αν αυτή στο New York το σωτήριον έτος 1997 ήταν μες την καλή χαρά δε μου λέει κάτι. Μπορεί να είναι και ηλίθια. Όπως μπορεί οι εργασιακές συνθήκες της ΝΥ τότε να είναι αυτές που διαμορφώνονται εδώ τώρα.
Όπως μπορεί να έπαιρνε 3.000 dollars και όχι 1 χιλιάρικο. Κλπ, κλπ...
Τώρα αν εσύ δεν θεωρείς νταβατζιλίκι να δουλεύεις μέχρι τις 8 το βράδυ (ήτοι 12 ώρες ή και παραπάνω?) + ΣΚ και αργίες για ένα χιλιάρικο και να στερείσαι προσωπική ζωή και ελεύθερο χρόνο, μάλλον έχουμε εντελώς διαφορετική αντίληψη περί εργασίας και δουλείας, οπότε δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η συζήτηση.Όσο για το μπολντ, αυτό θέλουμε φυσικά...
Μα νόμιζα ότι είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη, όπως κι ότι σοβαρή συζήτηση μαζί σου (σας, δεν είσαι μόνος) επί τέτοιων θεμάτων δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.
ΠΟΤΕ δεν έχεις απαντήσει σοβαρά σε τπτ. Μόνον εξυπνάδες!!!Πλακα κάνεις προφανώς.
-
[...]
.......... τότε πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να του εξηγήσω.
Μάλλον απλά αδυνατείς, αλλα θα σου/μου κάνω τη χάρη και θα το ψάξω αυτό το βιβλίο και μετά το ξανασυζητάμε.
Πραγματικά πιστεύεις ότι αδυνατώ να σου βρω 5-10 πράγματα για το τι είναι επαρκώς καλό; Σιγά τη φοβερή φιλοσοφία δλδ.
Εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα ως επαρκώς καλή διαβίωση;
ΑΝ κι εσύ καταλαβαίνεις, και εγώ καταλαβαίνω, τότε δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να αναλωθούμε σε μια συζήτηση του τύπου 'όχι +1' 'όχι -1'. Δεν είναι εκεί το νόημα, τουλάχιστον στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης.
Αν απο την άλλη έχεις κάποια εξωφρενική αντίληψη για το τι είναι επαρκώς καλή διαβίωση, ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει να το συζητήσω.
ΤΟ νόημα είναι να καταλάβουμε ότι το μίνιμουμ είναι για τον οποιονδήποτε [από σκουπιδιάρη και γραμματέα έως οτιδήποτε] να μπορεί να ζει ΚΑΛΑ με το βασικό μισθό. Αν το καταλάβουμε αυτό, δεν νομίζω να δυσκολευτούμε στην ποσοτικοποίηση του μισθού. Ούτως ή άλλως ΣΗΜΕΡΑ δεν νομίζω ότι το πρόβλημά μας είναι ότι δεν τα βρίσκουμε στην απαίτηση ακριβούς μίνιμουμ μισθού Έτσι δεν είναι;
-
Το σκεπτικό του εργοδότη είναι ότι αν μπορώ με χ ευρώ να έχω το ψ έργο στον α χρόνο, γιατί να δώσω χ2;
Αντίστοιχα και το σκεπτικό του εργαζόμενου είναι αν μπορώ να πάρω χ2 ευρώ με -ψ έργο στον α/2 χρόνο, γιατί να μην το κάνω ....;; Δεν το βρίσκω παράλογο....
Δεν έθεσα θέμα λογικού/παραλόγου, απλώς έτσι λειτουργεί η αγορά. Το θέμα είναι ότι στην συνάρτηση της παραγωγικότητας (ψ,α), απουσιάζει συχνά η μεταβλητή της ποιότητας του παραγώμενου έργου, κάτι το οποίο μπορεί μεν να αυξάνει προσωρινά το κέρδος μέσω της μείωσης του εργατικού κόστους, μπορεί όμως, μεσο/μακροπρόθεσμα να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη της εταιρείας και την κερδοφορία της, γιατί οι υπηρεσίες/προϊόν της θα σταματήσουν να γίνονται δελεαστικά ως προς την τιμή τους και θα χάσουν την θέση τους στην αγορά. Και δεν είναι λίγες οι εταιρείες που πορεύονται με αυτήν ακριβώς την τακτική της αρπαχτής, και τα αμέσως επόμενα χρόνια βαράει το κανονάκι.
mjacob, όσο κι αν πιστεύω κι εγώ ότι το ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης μπορεί να λάβει αρκετά διαφορετικές 'τιμές', ανάλογα με τα υποκειμενικά κριτήρια, -εκτός κι αν ορίσεις ένα απολύτως μίνιμουμ διαβίωσης που περιλαμβάνει απλώς τη δυνατότητα στέγασης/τροφής, με μικρές αποκλίσεις- δεν θα διαφωνήσω ότι ο κατώτερος μισθός θα έπρεπε να ορίζεται βάσει αυτού. Όμως, αυτό δεν εμποδίζει τον εργοδότη από το να κινηθεί σε αυτό το minimum, όποτε εκείνος κρίνει σκόπιμο, λαμβάνοντας υπόψη μας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ελεύθερη αγορά.
-
mjacob, όσο κι αν πιστεύω κι εγώ ότι το ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης μπορεί να λάβει αρκετά διαφορετικές 'τιμές', ανάλογα με τα υποκειμενικά κριτήρια, -εκτός κι αν ορίσεις ένα απολύτως μίνιμουμ διαβίωσης που περιλαμβάνει απλώς τη δυνατότητα στέγασης/τροφής, με μικρές αποκλίσεις- δεν θα διαφωνήσω ότι ο κατώτερος μισθός θα έπρεπε να ορίζεται βάσει αυτού. Όμως, αυτό δεν εμποδίζει τον εργοδότη από το να κινηθεί σε αυτό το minimum, όποτε εκείνος κρίνει σκόπιμο, λαμβάνοντας υπόψη μας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ελεύθερη αγορά.Καλά σίγουρα, θα έπρεπε να ζω σε άλλο κόσμο για να πιστεύω ότι ο εργοδότης περιορίζεται πλέον από τις απαιτήσεις μας για ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.
Εγώ -εδώ- δεν ψέγω τον εργοδότη για την αυθαιρεσία του [γιατί όπως γράφεις κι εσύ καταλαβαίνω γιατί τοκ άνει], όσο ψέγω τους ανθρώπους που το θεωρητικοποιούν αυτό. Βλέπε δηλαδή τη συζήτηση περί ελαστικοποίησης του ωραρίου, τις απόψεις ότι μια 'απόφοιτος λυκείου - γραμματέας' ευχαριστημένη έπρεπε να είναι με 10ωρο δουλειά και 700ευρώ κλπ.
EDIT Ναι το 'ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης' σαφώς και μπορεί να πάρει διάφορες τιμές. Αλλά νομίζω ότι για ανθρώπους με σοβαρά κοινωνικά κριτήρια θα κυμαίνεται γύρω από συγκεκριμένα επίπεδα. Δεν νομίζω δλδ να βρισκόμαστε αλλού γι' αλλού. ΤΟ να κάτσουμε να συζητήσουμε αν θα είναι +/-50,100,200 γύρω από κάτι, δεν είναι παντελώς ανούσιο; Δηλαδή αυτό είναι το πρόβλημά μας;
Αν από την άλλη δεν υπάρχουν σοβαρά κοινωνικά κριτήρια, τότε μάλλον δεν μπορούμε να συζητήσουμε περί μισθού ούτως ή άλλως. -
Από την άλλη, θα ήθελα να δω στην κρυστάλλινη σφαίρα μου πόσα θα πλήρωναν όσοι υποστηρίζουν το ίδιο πράγμα και μιλάνε για κρανίου τόπο από απεργίες κλπ αν προσλάμβαναν δικούς τους εργαζόμενους.
Έχω μια μικρή υποψία ότι το κεφάλαιο 'επιχειρηματικότητα' στην Ελλάδα είναι μια φούσκα που συντηρείται από το νομικό πλαίσιο των 700 και 800 ευρώ ως βασικό μισθό.
Αν εξαιρέσουμε μεγάλες εταιρείες, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που άνοιξαν μέσα στη δεκαετία του '90 είναι γαλέρες που ψάχνουν σκλάβους να τραβάνε κουπί για 700 ή 800 ευρώ.
Το ότι φρεσκοπροσληφθέντα στελέχη με μεταπτυχιακό στο εξωτερικό ξεκινάνε με 4.000 και εδώ με 800 και βλέπουμε,δεν είναι θέμα μόνο νόμου. Είναι θέμα νόμου που συντηρεί την ασυδοσία των ελλήνων 'επιχειρηματιών'.
Αν ξέραν οι ευρωπαίοι φίλοι μας την κατάληξη τόσων και τόσων επιδοτήσεων από τόσα και τόσα πακέτα που έχει πάρει η χώρα μας για ανάπτυξη επιχειρηματικότητας (με την ανοχή του κράτους) θα σύστηνε εκτάκτως μικτή στρατιωτική δύναμη για να μην αφήσει όρθιο κολυμπιθρόξυλο στην Ελλάδα.
Όπως έλεγε και ο Μάινας στο μπραζιλέρο, 'time there is, money there isn't...' -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πραγματικά πιστεύεις ότι αδυνατώ να σου βρω 5-10 πράγματα για το τι είναι επαρκώς καλό; Σιγά τη φοβερή φιλοσοφία δλδ.
Πραγματικά πιστεύω, πως αν ρωτήσεις 10.000.000 ανθρώπους σχετικά, θα πάρεις (για παράδειγμα) 5.000.000 διαφορετικές απαντήσεις. Κι επειδή ρωτάς εμένα, θα κάνω εγω την αρχή και με την πρώτη ευκαιρία θα δώσω απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα οπως τα αντιλαμβάνομαι εγω. Απλά τώρα πρέπει να φύγω και σταματώ εδω.
-
Βλέπω ότι γύρισε η κουβέντα στο πόσο θα έπρεπε να είναι ο βασικός μισθός, ότι λόγω κρίσης πέφτει εκμετάλευση, πόσο θα πρέπει να παίρνει κάποιος για να μην θεωρείται στο όριο της φτώχιας κ.λ.π. κ.λ.π.
Μα κύριοι, κανείς δεν είναι λαλάκας ή ακόμη και αν είναι κάποια στιγμή ξυπνάει και όταν ξυπνήσει οι όροι αντιστρέφονται
Η γραμματέας των 650€, εαν είναι νοστιμούλα, θα πετάξει λίγο μπούτι θα κουτουπώσει το αφεντικό και ξαφνικά ή ο μισθός της θα γίνει 2.000€ ή το αφεντικό θα πάρει διαζύγιο
Ο ΑΕΙ υπάλληλος με τα 700€ θα καθήσει να την φάει 1-2 χρονάκια και μετά, αναλόγως την δουλειά βεβαια, θα σου πάρει τους πελάτες και θα στήσει δικό του μαγαζί ή θα τα ξύνει, με τρόπο, και τελικά θα σου το κλείσει το μαγαζί
Σε αυτή την ζωή ότι δίνεις παίρνεις, ο λαλάκας εργοδότης που εκμεταλεύεται τους υπαλλήλους του από αυτούς θα την φάει.
Έτσι δεν είναι και το σωστό;
Τώρα, λόγω κρίσης, κάποιοι θα σκύψουν το κεφάλι γιατί δεν θα έχουν ψωμί να φάνε, αύριο, που θα περάσει η κρίση θα κάνουν την κίνησή τους.
Απλά πράγματα, χωρίς κακία κ.λ.π.
Όπως θεωρούμε σωστό ότι μια επιχείρηση δεν είναι κοινωφελής οργανισμός να 'κοιτάξει' τις ανάγκες του εργαζόμενου έτσι και ο εργαζόμενος δεν είναι κοινωφελής οργανισμός να 'κοιτάξει' τις ανάγκες της επιχείρισης
Μια επιχείριση, όμως, που θα 'κοιτάξει' τις ανάγκες του εργαζόμενου, και ειδικά, σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία θα έχει να λαβαίνει από αυτόν και την παραγωγικότητα και την υπερεργασία και την υπευθυνότητα κ.λ.π. κ.λ.π.
Μήπως τελικά τα κέρδη μιας τέτοιας επιχείρησης θα είναι τελικά περισσότερα
Απλή λογικήΑ! ετοιμάζω και εγώ το ψηφοδέλτιό μου και θα το κοινοποιήσω όταν έρθει η ώρα
-
Πραγματικά πιστεύω, πως αν ρωτήσεις 10.000.000 ανθρώπους σχετικά, θα πάρεις (για παράδειγμα) 5.000.000 διαφορετικές απαντήσεις. Κι επειδή ρωτάς εμένα, θα κάνω εγω την αρχή και με την πρώτη ευκαιρία θα δώσω απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα οπως τα αντιλαμβάνομαι εγω. Απλά τώρα πρέπει να φύγω και σταματώ εδω.
Θα επικαλεστώ το koutsάνειο αξίωμα, και θα απορρίψω το 95% αυτών των απόψεων
Ε, με το υπόλοιπο 5% θα τα βρούμεΠραγματικά στην παρούσα φάση νομίζω πως ούτε το νόημα ούτε το πρόβλημα βρίσκεται στον ακριβή ορισμό. Εδ'ω δεν συμφωνούμε καν ότι ο βασικός μισθός πρέπει να 'επιτελεί' έναν τέτοιο ρόλο. Το ακριβές ποσό μας μάρανε ρε Spartan.
-
Είναι σχετικό το θέμα του ορίου της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πως με ένα σπειρί ρύζι το μήνα ζεις αξιοπρεπέστατα. Σωστά; Αρα τι να διεκδικείς;
Οταν θα ψαχθείτε για το μισθολογικό όριο της αξιοπρέπειας μην ξεχάσετε να συνυπολογήσετε τα λεφτά και τις στερήσεις των γονιών σας να σπουδάσετε, να πάρετε πτυχίο για να δουλεύετε 14 ώρες και να κονομάει τώρα ο Βγενόπουλος. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Οι Γερμανοί ετοιμάζονται να κλείσουν, η να πουλήσουν τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Χίλιοι πεντακόσιοι οι εργαζόμενοι.
Αυτό που με εκνευρίζει απίστευτα είναι οι αηδίες που ακούω απο κυβέρνηση-πασόκους πως δεν θα επιτρέψουν την κρίση να την πληρώσουν οι αδύνατοι, πως θα πρέπει οι έχοντες να μπλα μπλα μπλα, και στην αγορά εργασίας εντωμεταξύ γίνονται τα απίστευτα όργια, η σφαγή του Δράμαλη. Οι εκβιασμοί παίρνουν και δίνουν, αν δεν ξυπνήσει ο κόσμος να παραλήσει το σύμπαν απο κινητοποιήσεις το ερχόμενο φθινόπωρο τα εργασιακά θα είναι κρανίου τόπος.
Ποιός κόσμος να ξυπνήσει? Θα λάβει αυτοκινητάκι τώρα χωρίς τέλος ταξινόμησης. Ο δε νικητής διαγωνισμού iq (όχι του toyota του άλλου ) ο giorgakis από τη Χιλή που πήγε, αναφωνούσε 'βίβα γκρέτσια βίβα τσίλε' Μα για αυτά είμαστε μονάχα. Θεατρινισμοί και καραγκιοζιλίκια.
Όπως στρώσαμε έτσι θα κοιμηθούμε. Χάνεις ένα , χάνεις 2, χάνεις 3 τραίνα. Δεν περνάνε για πάντα.Φραπέ τώρα
Ναι βέβαια, αν σου λέγαμε όμως ότι θα πήξεις, λόγω απεργιών, στο σκουπίδι 20 μέρες, δεν θα πετάει ούτε μύγα, καμία υπηρεσία δεν θα λειτουργεί, βενζίνη τέλος, λεωφορεία τέλος, αεροπλάνα τέλος, κλπ κλπ θα έβαζες την κασετούλα με το άλλο ποιηματάκι : 'Που ζούμε εδώ στο Ελλάντα και στη Γερμανία... και ο μπακλαβάς γωνία...'
edit
Επειδή βλέπω πως μάλλον έχεις κάτι μαζί μου καθόσον συχνά πυκνά αναφέρεσαι στο πρόσωπό μου με ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος αν σου αρέσει αυτός ο τρόπος γραφής καλώς. Αν έχεις κάτι μαζί μου πέστο, αν σε προσέβαλα ποτέ ώστε να δικαιολογείται αυτό το ύφος απέναντί μου πέστο μου να σου ζητήσω συγγνώμη.
Δεν μπορώ όμως να σε ακολουθήσω σε αυτόν τον τρόπο απάντησης. Δεν μου πάει, δεν έχω μάθει να συζητάω έτσι και δεν μου αρέσει κιόλας. -
edit-mod drdino
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;