-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Βρήκες ανεδαφικό το κομμάτι της πρότασης που λέει να διεκδικήσεις αυτονοητα δικαιώματα?
Ακριβως, ως προς το αποτελεσμα που μπορει να φερει .
Αν σκέφτεσαι έτσι, ζήτω που καήκαμε...
Για σένα λοιπόν η λύση είναι να πηδήξουμε και τους άλλους ώστε τουλάχιστον να έχουμε τον ίδιο σεβντα. Αυτό πώς σου ακούγεται -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Βρήκες ανεδαφικό το κομμάτι της πρότασης που λέει να διεκδικήσεις αυτονοητα δικαιώματα?
Νομίζω πως είναι σαφές ότι όταν μιλάμε για διεκδικήσεις δεν μιλάμε σε ατομικό επίπεδο. Για οργανωμένες διεκδικήσεις μιλάμε. Υπάρχει νομικό πλαίσιο που κατοχυρώνει αυτό το δικαίωμα. Ο ιδιωτικός τομέας έχει φορείς με δημοκρατική δομή που οργανώνουν και συμπαρίστανται σε τέτοιου είδους διεκδικήσεις. Υπάρχουν σωματεία, υπάρχουν κινήματα . Αλλά δεν γίνεται να προσφέρουν έργο χωρίς κόσμο και στήριξη.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για σένα λοιπόν η λύση είναι να πηδήξουμε και τους άλλους ώστε τουλάχιστον να έχουμε τον ίδιο σεβντα. Αυτό πώς σου ακούγεταιΜε αδικεις ,αγωνιστικοτατος ειμαι ,αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα σημερα .
Επιμενεις να με χρεωνεις με πραγματα που οχι μονο δεν εγραψα αλλα ουτε καν σκεφτηκα . -
Μα δεν επέμεινα σε κάτι
Αν καταλαβα λαθος, συγνωμη, απλά έτσι όπως εκφράστηκες αυτό κατάλαβα... -
Δεν ξέρω αν ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το τόπικ, με αφορμή την κρίση έχει ξεκινήσει η κουβέντα για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης εδώ.
Και απ ό,τι φαίνεται δεν είναι η Ελλάδα με τα υψηλότερα όρια συνταξιοδότησης
-
Δεν ξέρω αν ταιριάζει απόλυτα σε αυτό το τόπικ, με αφορμή την κρίση έχει ξεκινήσει η κουβέντα για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης εδώ.Και απ ό,τι φαίνεται δεν είναι η Ελλάδα με τα υψηλότερα όρια συνταξιοδότησης
Και στην Ελλαδα μιλανε για εξομοιωση των οριων συνταξιοδοτησης ανδρων και γυναικων.
Συμφωνω αρκει η εξομοιωση να ειναι προς τα κατω. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Εδώ δεν καταλαβαίνετε ούτε με σφαίρες, πως οι δημόσιοι κρατάνε έστω και με την πλάτη της μονιμότητας κάποια στάνταρτ ΚΑΙ για σας, τον βασικό σε ένα επίπεδο, και το μόνο που ξέρετε να ζητάτε είναι να αφαιρεθούν απ αυτούς τα προνόμια. Τι παραπέρα να συζητήσει κανείς. Αντί να βγείτε και να ζητήσετε αυτά που δικαιούστε θέλετε να τα χάσουν και οι άλλοι.Aκριβώς ρε συ Τάσο.
Έτσι ακριβώς, απλά δεν το καταλαβαίνουν, ότι οι δημόσιοι και οι πιο παλιοί υπάλληλοι κρατάνε ακόμη κάποια μπόσικα...
Γι' αυτό τα έχουν ξεπουλήσει όλα και μας έχουν φορτώσει τις εθελούσιες. Όταν όμως φυγουν και οι τελευταίοι θα το καταλάβουν(-με) καλά στο πετσί τους(μας).
Απλή λογική είναι ρε πστ μου. -
Για σένα λοιπόν η λύση είναι να πηδήξουμε και τους άλλους ώστε τουλάχιστον να έχουμε τον ίδιο σεβντα. Αυτό πώς σου ακούγεταιΒρε άρση της μονιμότητας σου λέω!
'Όχι για μένα για την φουκαριάρα την μάνα μου ...'
Εδώ δεν μιλάμε για εργασιακά δικαιώματα αλλά για ρέκλα και γραψα#@$%σμό χωρίς όρια!!!
Μιλάμε για άτομα που είτε κάθονται επί 8 ώρες για χρόνια ή δεν πατάνε καν στην δουλειά τους.
Μιλάμε για άτομα που ξεχάσανε τι δουλειά κάνουν και περνάνε την ώρα γλύφοντας επί χρόνια στο γραφείο κάποιου πολιτικού.
Μιλάμε για άτομα που δεν σπουδάσανε τίποτα και παίρνουν τον ίδιο μισθό με επιστήμονες με δοκτορά και οι επιστήμονες τρώνε και σούτ στην πρώτη κρίση γιατί μειώθηκαν τα κέρδη των εργοδοτών
Δεν είχαν μείωση εσόδων για μείωση κερδών μιλάμε...
Τι εργασιακά δικαιώματα και κουραφέξελα μου λέτε τι εργασιακά δικαιώματα μπορεί να έχουν οι παραπάνω ΕΕΕΕΕΕ!
Βρε ουστ!
Οι σωστοί δημόσιοι υπάλληλοι συμφωνούν με τα παραπάνω και θέλουν και οι ίδιοι να φύγουν αυτά τα παράσιτα. Μην νομίζετε ότι είναι εύκολο να θες να κάνεις σωστά την δουλειά σου και να βλέπεις τον δίπλα σου να ξύνεται όλη μέρα και να σε κοροιδεύει και από πάνω 'Δούλευε κορόιδο, δούλευε...'
Ολοι αυτοί από μας πληρώνονται ρεεεεεεεεε!
Βρε άρση της μονιμότητας και έλεγχος παντού οι ικανοί να παίρνουν τα τριπλά και οι ανίκανοι τον πο%##λο.'Δικαιώματα έχεις όταν είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου.'
(klong) -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Βρε άρση της μονιμότητας σου λέω!
'Όχι για μένα για την φουκαριάρα την μάνα μου ...'
Εδώ δεν μιλάμε για εργασιακά δικαιώματα αλλά για ρέκλα και γραψα#@$%σμό χωρίς όρια!!!
Μιλάμε για άτομα που είτε κάθονται επί 8 ώρες για χρόνια ή δεν πατάνε καν στην δουλειά τους.
Μιλάμε για άτομα που ξεχάσανε τι δουλειά κάνουν και περνάνε την ώρα γλύφοντας επί χρόνια στο γραφείο κάποιου πολιτικού.
Μιλάμε για άτομα που δεν σπουδάσανε τίποτα και παίρνουν τον ίδιο μισθό με επιστήμονες με δοκτορά και οι επιστήμονες τρώνε και σούτ στην πρώτη κρίση γιατί μειώθηκαν τα κέρδη των εργοδοτών
Δεν είχαν μείωση εσόδων για μείωση κερδών μιλάμε...
Τι εργασιακά δικαιώματα και κουραφέξελα μου λέτε τι εργασιακά δικαιώματα μπορεί να έχουν οι παραπάνω ΕΕΕΕΕΕ!
Βρε ουστ!
Οι σωστοί δημόσιοι υπάλληλοι συμφωνούν με τα παραπάνω και θέλουν και οι ίδιοι να φύγουν αυτά τα παράσιτα. Μην νομίζετε ότι είναι εύκολο να θες να κάνεις σωστά την δουλειά σου και να βλέπεις τον δίπλα σου να ξύνεται όλη μέρα και να σε κοροιδεύει και από πάνω 'Δούλευε κορόιδο, δούλευε...'
Ολοι αυτοί από μας πληρώνονται ρεεεεεεεεε!
Βρε άρση της μονιμότητας και έλεγχος παντού οι ικανοί να παίρνουν τα τριπλά και οι ανίκανοι τον πο%##λο.'Δικαιώματα έχεις όταν είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου.'
(klong)Είναι αυτή η βέβαιη πεποίθηση ότι στον ιδιωτικό δεν συμβαίνει τίποτα απ' όλ' αυτά. Οι ικανοί τα τριπλά κι οι ανίκανοι το μπούλο
Την κοκκινοσκουφίτσα μην ξεχάσετε να πιάσετε -
klong,
εάν σε προσλαμβάνανε στο δημόσιο θα τα έλεγες όλα αυτά που λες; ....ή αβαβά το στόρι;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Είναι αυτή η βέβαιη πεποίθηση ότι στον ιδιωτικό δεν συμβαίνει τίποτα απ' όλ' αυτά. Οι ικανοί τα τριπλά κι οι ανίκανοι το μπούλο
Την κοκκινοσκουφίτσα μην ξεχάσετε να πιάσετεπαραδόξως? όμως έχουμε και τα δύο κακά.
θα μπορούσε να πει κάποιος οτι με την κατάργηση της μονιμότητας απαλλασόμαστε απο το ενα, είμαστε half way there δηλ.
επίσης θα μπορούσε να ισχυρισττεί οτι τότε ανοίγει το πεδίο για καθολικά και άρα εξισοτικά? μέτρα αντιμετώπισης του άλλου μισού προβλήματος.
νομίζω οτι πορευόμαστε με τη παραδοχή οτι μη χείρον βελτιστον αλλά μας διαψέυδει η πραγματικότητα.άσχετο, διάβασε κανείς διευκρινίσεις των ηχηρών δηλώσεων του παραιτηθέντος Τσέχου πρωθυπουργού περί καταστροφικής ΗΠαμερικανικης πολιτικής διεξόδου απο την κρίση?
-
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
το μεγαλυτερο ποσοστο κοπροσκυλιαζει,στις γιορτες δεν γυρνανε δευτερα αλλα τριτη η τεταρτη αφου καποιος αλλος δημοσιος υπαλληλος χτυπαει την καρτα τους[χτυπανε και καρτα τρομαρα τους τους εφαγε η φαμπρικα ].
παιρνουν αρκετα καλους μισθους γιαυτο που προσφερουν ,βγαινουν πρωτοι στην συνταξη ,
και φυσικα παιρνουν ενα εφαπαξ [σαν δωρο ]των 50-60χιλιαδων ευρω για την πολυετη προσφορα στην χωρα της μιζας και του λαδωματος που οι ιδιοι δημιουργησαν. ολοι δημοσιο υπαλληλοι μελι γαλα περνανε. -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Εδώ δεν καταλαβαίνετε ούτε με σφαίρες, πως οι δημόσιοι κρατάνε έστω και με την πλάτη της μονιμότητας κάποια στάνταρτ ΚΑΙ για σας, τον βασικό σε ένα επίπεδο, και το μόνο που ξέρετε να ζητάτε είναι να αφαιρεθούν απ αυτούς τα προνόμια. Τι παραπέρα να συζητήσει κανείς. Αντί να βγείτε και να ζητήσετε αυτά που δικαιούστε θέλετε να τα χάσουν και οι άλλοι.
Aκριβώς ρε συ Τάσο.
Έτσι ακριβώς, απλά δεν το καταλαβαίνουν, ότι οι δημόσιοι και οι πιο παλιοί υπάλληλοι κρατάνε ακόμη κάποια μπόσικα...
Γι' αυτό τα έχουν ξεπουλήσει όλα και μας έχουν φορτώσει τις εθελούσιες. Όταν όμως φυγουν και οι τελευταίοι θα το καταλάβουν(-με) καλά στο πετσί τους(μας).
Απλή λογική είναι ρε πστ μου.Αν και το θέμα το κάναμε λάστιχο, να σημειώσω εδώ ότι τα παραπάνω γραφόμενα συγχωρούνται μόνον από το νεαρόν της ηλικίας και το ρηχόν της γνώσεως.
Υπήρξε μια εποχή που το Δημόσιο ήθελε περισσότερους υπαλλήλους απ' όσους μπορούσε να βρει, ξέρετε. Που πλήρωνε λίγο και ζητούσε πολή δουλειά. Μια εποχή που οι ΙΥ ήσαν καλοπληρωμένοι, μορφωμένοι και κοινωνικά ανώτεροι από τους ΔΥ. Τα χάλια των μισθών των ΙΥ και ΔΥ σήμερα οφείλονται κατά κύριο λόγο στους ίδιους τους ΔΥ, την άθλια παραγωγικότητά τους και τους ιδιοτελείς συνδικαλιστές τους. -
Το εφάπαξ κρατείται από τον μισθό, μην λέμε κ ότι θέλουμε.
-
Ξερω τουλαχιστον 20 ατομα απο την πρωην δουλεια μου (μεγαλη πολυεθνικη στον χωρο της τεχνολογιας) που δουλευουν πλεον στο δημοσιο. Ολοι περασαν με ΑΣΕΠ, εχουν πτυχια και μαστερ, γλωσσες και τρομερη εξειδικευση. Απο την αλλη, προσφατα καποιοι γνωστοι μου εκαναν αιτησεις σε μεγάλη ιδιωτικη επιχειρηση που ανοιγει σε μεγαλη πολη της επαρχιας. Αυτο που μου ειπαν ειναι οτι εχουν πιθανοτητες οσοι εχουν απο Υπουργο (νυν ή μελλοντικο ) και πανω. Σφαγη πραγματικη.
Οτι υπαρχουν στρεβλωσεις στο δημοσιο ειναι προφανες, Οπως προφανες ειναι και για τους γνωστες, οτι τα μετρα που πηραν και θα παρουν (σε δημοσιο και ιδιωτικο τομεα) ειναι σε ισοπεδωτικη λογικη και ως εκ τουτου θιγουν κυριως τους μικρους και αδυναμους.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εδώ δεν καταλαβαίνετε ούτε με σφαίρες, πως οι δημόσιοι κρατάνε έστω και με την πλάτη της μονιμότητας κάποια στάνταρτ ΚΑΙ για σας, τον βασικό σε ένα επίπεδο, και το μόνο που ξέρετε να ζητάτε είναι να αφαιρεθούν απ αυτούς τα προνόμια. Τι παραπέρα να συζητήσει κανείς. Αντί να βγείτε και να ζητήσετε αυτά που δικαιούστε θέλετε να τα χάσουν και οι άλλοι.
Aκριβώς ρε συ Τάσο.
Απλή λογική είναι ρε πστ μου.Αν και το θέμα το κάναμε λάστιχο, να σημειώσω εδώ ότι τα παραπάνω γραφόμενα συγχωρούνται μόνον από το νεαρόν της ηλικίας και το ρηχόν της γνώσεως.
Υπήρξε μια εποχή που το Δημόσιο ήθελε περισσότερους υπαλλήλους απ' όσους μπορούσε να βρει, ξέρετε. Που πλήρωνε λίγο και ζητούσε πολή δουλειά. Μια εποχή που οι ΙΥ ήσαν καλοπληρωμένοι, μορφωμένοι και κοινωνικά ανώτεροι από τους ΔΥ. Τα χάλια των μισθών των ΙΥ και ΔΥ σήμερα οφείλονται κατά κύριο λόγο στους ίδιους τους ΔΥ, την άθλια παραγωγικότητά τους και τους ιδιοτελείς συνδικαλιστές τους. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
klong,εάν σε προσλαμβάνανε στο δημόσιο θα τα έλεγες όλα αυτά που λες; ....ή αβαβά το στόρι;
Η παραδοχη της πραγματικοτητας ειναι αρετη ,κατι που φαινεται οι δημοσιοι υπαλληλοι εχουν χασει προ πολλου .
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ξερω τουλαχιστον 20 ατομα απο την πρωην δουλεια μου (μεγαλη πολυεθνικη στον χωρο της τεχνολογιας) που δουλευουν πλεον στο δημοσιο. Ολοι περασαν με ΑΣΕΠ, εχουν πτυχια και μαστερ, γλωσσες και τρομερη εξειδικευση.Για μένα το πιο τραγικό στο Δημόσιο δεν είναι οτι υπάρχουν ανίκανοι...
..αλλα οτι μπάινουν ικανοτατα άτομα... και μετά τους πιάνει το μεταδοτικό και αρχίζουν και κοπροσκυλιάζουν... ικανότατοι που παίρνουν σύνταξη από τα 25 και τελικά δεν προσφέρουν αυτά που θα μπορούσαν
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ξερω τουλαχιστον 20 ατομα απο την πρωην δουλεια μου (μεγαλη πολυεθνικη στον χωρο της τεχνολογιας) που δουλευουν πλεον στο δημοσιο. Ολοι περασαν με ΑΣΕΠ, εχουν πτυχια και μαστερ, γλωσσες και τρομερη εξειδικευση.
Για μένα το πιο τραγικό στο Δημόσιο δεν είναι οτι υπάρχουν ανίκανοι...
..αλλα οτι μπάινουν ικανοτατα άτομα... και μετά τους πιάνει το μεταδοτικό και αρχίζουν και κοπροσκυλιάζουν... ικανότατοι που παίρνουν σύνταξη από τα 25 και τελικά δεν προσφέρουν αυτά που θα μπορούσαν
Εν μερει εχεις δικιο. Αλλα δεν τους πιανει το μεταδοτικο, απλως και να θελουν δεν μπορουν να κανουν πολλα σε ενα περιβαλλον με τοσες αγκυλωσεις. Και παρ'ολα αυτα, η διαφορα με τους 'παλιους' ειναι ετσι κι αλλιως χαωδης και σε δουλεια και -κυριως- σε συμπεριφορα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
το μεγαλυτερο ποσοστο κοπροσκυλιαζει,στις γιορτες δεν γυρνανε δευτερα αλλα τριτη η τεταρτη αφου καποιος αλλος δημοσιος υπαλληλος χτυπαει την καρτα τους[χτυπανε και καρτα τρομαρα τους τους εφαγε η φαμπρικα ].
παιρνουν αρκετα καλους μισθους γιαυτο που προσφερουν ,βγαινουν πρωτοι στην συνταξη ,
και φυσικα παιρνουν ενα εφαπαξ [σαν δωρο ]των 50-60χιλιαδων ευρω για την πολυετη προσφορα στην χωρα της μιζας και του λαδωματος που οι ιδιοι δημιουργησαν. ολοι δημοσιο υπαλληλοι μελι γαλα περνανε.Καλά τα λες φίλε ιταλάκια. Πιστεύω μια ΧΟΥΝΤΑ μας χρειάζεται μπας και στρώσουμε λίγο. Να τους φοράμε κουκούλες ( ) και μετά να τους στήσουμε στο απόσπασμα. Όχι όλους, όσους χρειάζεται για να έρθει στα ίσια του το δημόσιο. Επίσης στο απόσπασμα να στήσουμε και όλους τους συνταξιούχους, την ομολογουμένος πιο άχρηστη κοινωνική ομάδα στην χώρα που κοπροσκυλιάζει όλη μέρα τρώγοντας τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Που είναι ένας αγνός πολιτικός σαν του Απρίλη του '68 (εδώ αξίζει να υπενθυμίσω, ότι σε ένα μήνα έχουμε την επέτειο και ετοιμάζουμε εορτή με οπτικοακουστικό υλικό και το κοπή τη πίτα για να μας πάει η νέα χρονιά Δεξιά) που να έχει την πολιτική βούλιση να εφαρμόσει τα αυτονόητα; Να σου δείξω εγώ μετά πόσο γρήγορα εξυγιαίνεται το Κράτος. Επίσης, κάποιοι αριστερισταί εδώ μέσα καλά θα κάνουν να ηρεμήσουν αν δεν θέλουν να έχουν την τύχη των ΔΥ και των συνταξιούχων.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;