-
επιτελους δικαιωνεται ο Λιακοπουλος 'επιβολη παγκοσμιου κοινου νομισματος'
-
Mην το κάνεις αυτό
-
Το SDR πλάκα πλάκα χρησιμοποιείται ως 'νόμισμα' εδώ και χρόνια σε μερικούς τομείς, π.χ. συναλλαγές παρόχων κινητής για χρεώσεις roaming.
Θα έχει ενδιαφέρον πάντως αν πάρει πούλο το δολλάριο από νόμισμα αναφοράς
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ο Ηλίας (όπως ακριβως κι εγώ δλδ) έχει βρεί 5 τρύπες στο γαμωσύστημα να κονομάει και νομίζει πως όλοι οι άλλοι είναι βλήματα και ο θεός θα κοιμάται ανάσκελα και με φραπέ στο χέρι στον αιώνα τον άπαντα.
Αμ δε, καιροc γαρ εγγύcΔεν ξέρω για σένα, εγώ ούτε τρύπες έχω βρει (ακόμα) ούτε κονομάω (ακόμα). Δεν σου κρύβω, βέβαια, ότι ψάχνω (ακόμα).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα εχω ενα θερμοκηπιο καποιων στρεμματων,τα κερδη που μου αφηνει ειναι για γελια γιατι εχω υπαλληλους με πληρη δικαιωματα,ασφαλιση κτλ και ετσι το κοστος ειναι μεχρι και 5 φορες πανω σε σχεση με ανταγωνιστριες χωρες,απλως εαν αυριο μου ζηταγαν αυξησεις θα εβαζα επιτοπου λουκετο χωρις δευτερη σκεψη.Είσαι επαγγελματίας αγρότης; Γιατί αν έχεις κατάστημα που πουλάει (πχ) ρούχα κι έχεις και το θερμοκήπιο, είναι σαν ένας αγρότης πατατάς ή ντοματάς ν' ανοίξει μπουτίκ.
...τα μεροκάματα δε θα σώσουν τον αλουμινά.
Για τις ειδικές καλλιέργειες ισχύει αυτό που λές, αλλά μάλλον είναι φύσει αδύνατο να κάνουν όλοι τέτοιες.
Σκληρο στάρι πχ που παρήγαγαν παλιά στη μακεδονία και είμασταν αυτάρκεις, πλέον έχει καταποντηστεί τόσο στις τιμές που απλά δε συμφέρει.
Δε πρέπει να έχουμε στάρι σα χώρα? Τί περιθώρια βελτιωσης υπάρχουν εκεί?...Εν τάχει:
Υπήρχε κάποτε η τέχνη του αλουμινά. Δεν ξέρω αν έχετε προσέξει, αυτή έχει τελειώσει προ πολλού! Έχει αντικατασταθεί από έναν που 'πιάνουν τα χέρια του' με εξοπλισμό αξίας μόλις μερικών (ελάχιστων) χιλιάδων Ε (στην ουσία ένα φαλτσοπρίονο, ένας πάγκος κι ένα υπόστεγο) που αγοράζει έτοιμα προφίλ, τα κόβει και τα μοντάρει. Αν τσαντιστεί ο kouk, γίνεται ο καλύτερος Έλληνας αλουμινάς!
Όχι, ας μην είμαστε αυτάρκεις σε στάρι. Και το εισαγόμενο μια χαρά είναι! Αρκεί να εξάγουμε και κάτι, για να μπορούμε με τα λ7 που παίρνουμε να αγοράζουμε το στάρι που μας λείπει - και να εκμεταλλευόμαστε τις εκτάσεις όπου καλλιεργούσαμε στάρι για άλλες, πιό προσοδοφόρες επιχειρήσεις. Οι «ειδικές καλλιέργειες» που αναφέρεις δεν δίνουν μόνον χρήματα στους αγρότες-παραγωγούς: Εργάτες, λογιστές, μεταφορείς, φόροι που πληρώνονται, Πανεπιστήμια που εμπλέκονται, έρευνα, τεχνολογία, ... είναι ολόκληρος κύκλος που εισάγοντας ένα προϊόν χάνεται (από εμάς, τον εκμεταλλεύονται αλλού). Και υπάρχουν τεράστια περιθώρια επέκτασης, στην Ελλάδα τέτοιες καλλιέργειες (σχεδόν) δεν έχουν ξεκινήσει... -
Λες? Να το σκεφτώ, Πυργιώτη?
-
Απάντα, πιτζάθαν.
Έχεις δει πως μοντάρουν τα κουφώματα; Μπορείς και παραμπορείς!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λες? Να το σκεφτώ, Πυργιώτη?το σκεφτεσαι ακομη?
εχεις και το καταλληλο αυτοκινητο!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Λες? Να το σκεφτώ, Πυργιώτη?
το σκεφτεσαι ακομη?
εχεις και το καταλληλο αυτοκινητο!
http://www.sigmalive.com/lifestyle/subjects/24408
*Ως στρατηγός της αστυνομίας εμφανιζόταν 49χρονος αλουμινάς για να εντυπωσιάσει τη γυναίκα της καρδιάς του, όπως είπε ο ίδιος, και στη συνέχεια να συνάψει ερωτική σχέση μαζί της.
Ο 49χρονος φορούσε αστυνομική στολή με τα διακριτικά υποστράτηγου και πήγαινε στο σπίτι της γυναίκας στο Ίλιο, αλλά οι γονείς της υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ζήτησαν πληροφορίες από την αστυνομία για το συγκεκριμένο 'στρατηγό'. * -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Απάντα, πιτζάθαν.Έχεις δει πως μοντάρουν τα κουφώματα; Μπορείς και παραμπορείς!
Ο Πιτζάθαν τι δουλειά έχει ρε συ!?!
Μωρέ πως δεν έχω δει! Μοντάραμε 7 κουφώματα στο χωριό!!! Δεν είναι απλό, αλλά δεν είναι και τίποτα το φοβερό. Το μυστικό είναι οι καλές μετρήσεις για να κόψεις το κούφωμα όπως πρέπει. Τα υπόλοιπα είναι απλά!
-
Να δείτε που το σκέπτεται στ' αλήθεια...
-
Να δείτε που το σκέπτεται στ' αλήθεια...Στην ηλικία μου, δύσκολα θα μάθαινα τέτοια τέχνη ρε! Πάλι καλά που έμαθα να χρησιμοποιώ θαμνοκοπτικό!
-
Κατάλαβες γιατί ανησυχώ, έ;
Γιατί όλο θα μπαίνεις στα 'μαστορέματα' κ θα ρωτάς...
-
...τα μεροκάματα δε θα σώσουν τον αλουμινά.
Εν τάχει:
Υπήρχε κάποτε η τέχνη του αλουμινά.Αλουμινά εννοούσα τον απαχθέντα βιομήχανο
Ήταν λίγο χύμα η έκφραση, τώρα καταλαβαίνεις τί εννοώ φαντάζομαι -
Aυτή την ιστορία με τους τύπους που δουλεύουν με φασόν την έχω δει σε έπιπλα. Αγοράζει ο τύπος ντουλάπες από το εργοστάσιο σε κομμάτια και τις τοποθετεί κατ' οίκον. Σοβαρός μάστορας...
Ασχετοσύνη, καταναλωτικά γούστα των πελατών ή τεμπελιά;
Θυμάμαι που στο στρατό είχαμε ένα παιδί που μας έφτιαξε συρταριέρα από λαμαρίνες με τα εργαλεία του όρχου. Κι ήταν και καλή. Αυτός ήταν μάστορας, όχι τρίχες. -
Κατάλαβες γιατί ανησυχώ, έ;Γιατί όλο θα μπαίνεις στα 'μαστορέματα' κ θα ρωτάς...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θυμάμαι που στο στρατό είχαμε ένα παιδί που μας έφτιαξε συρταριέρα από λαμαρίνες με τα εργαλεία του όρχου. Κι ήταν και καλή. Αυτός ήταν μάστορας, όχι τρίχες.ως γνωστόν μάστορας είναι μόνο της κατσίκας ο κώλος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Aυτή την ιστορία με τους τύπους που δουλεύουν με φασόν την έχω δει σε έπιπλα. Αγοράζει ο τύπος ντουλάπες από το εργοστάσιο σε κομμάτια και τις τοποθετεί κατ' οίκον. Σοβαρός μάστορας...
Ασχετοσύνη, καταναλωτικά γούστα των πελατών ή τεμπελιά;Σωστά, θα έπρεπε να πάρει το τσεκούρι και να πάει στο δάσος να κόψει δένδρα, να τα κόψει φέτες να τα πλανάρει ...... μπλα μπλα .... και να τα κάνει ντουλάπα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Θυμάμαι που στο στρατό είχαμε ένα παιδί που μας έφτιαξε συρταριέρα από λαμαρίνες με τα εργαλεία του όρχου. Κι ήταν και καλή. Αυτός ήταν μάστορας, όχι τρίχες.
ως γνωστόν μάστορας είναι μόνο της κατσίκας ο κώλος
ΚΑΙ της κατσίκας ο κώλος
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ασχετοσύνη, καταναλωτικά γούστα των πελατών ή τεμπελιά;Σωστά, θα έπρεπε να πάρει το τσεκούρι και να πάει στο δάσος να κόψει δένδρα, να τα κόψει φέτες να τα πλανάρει ...... μπλα μπλα .... και να τα κάνει ντουλάπα
Αν του πω 'θέλω το έπιπλο να κάνει μια γωνία εδώ κάτω, γιατί υπάρχει πεζούλι στο σοβατεπί', το πιθανότερο θα είναι να απαντήσει 'Κανένα πρόβλημα, θα κάνουμε τη ντουλάπα πιο στενή'.
Ξέρεις τι σημαίνει 'μάστορας';
Τα περί κατσίκας θα ήθελα να μου τα μεταφράσει κάποιος.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;