-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
:lol:
Και συζητάμε για το ΑΝ μπορούσε να στρίψει ο Κίμις?!?!?!
Όχι βέβαια... Συζητάμε γιατί απλά δεν έστριψε.
Κάφροι!!!
-
-
Μα το είπαμε...
Ο ρόλος του Kova φαίνεται ξεκάθαρα στην πρώτη στροφή: 'Να πετάξουμε τις Ferrari έξω'..._
-
Παντως εχουν γινει ψειρες οι κριτες...Μεριχα χρονια πισω σε διαφορα περιστατικα δεν ειχαμε κατι παρομοιο!!
-
δε βλεπω τη σχεση των περιστατικων , σε ολα αυτα ειχαμε συγκρουσεις μετα απο πολυ δυσκολα στριμωγματα
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
δε βλεπω τη σχεση των περιστατικων , σε ολα αυτα ειχαμε συγκρουσεις μετα απο πολυ δυσκολα στριμωγματαΑυτο ακριβως θελω να πω.Τοτε δεν ειχαμε καμια ποινη (με εξαιρεση ισως την γερμανια του 2003) παρολο που ειχαμε επαφες!!Ενω τωρα τιμωρηθηκε το aggressive του πραγματος...
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Παντως εχουν γινει ψειρες οι κριτες...Μεριχα χρονια πισω σε διαφορα περιστατικα δεν ειχαμε κατι παρομοιο!!http://www.youtube.com/watch?v=oS0WPZfT6MM' target='_blank
Για το συγκεκριμενο ατυχημα ειχε γινει δικαστηριο,αποδειχτηκε οτι κυριος φταιχτης ηταν ο Ραλφ και αν θυμαμαι καλα του ειχε επιβληθει προστιμο..
Ωστοσο αυτα τα ατυχηματα δε νομιζω να εχουν καποια σχεση με το χθεσινο.Ηταν απλα στριμωγματα τα οποια οδηγησαν σε συγκρουσεις.Στην περιπτωση του Μπαρικελο και Ραλφ ο Μπαρικελο ηταν μπροστα,εκελισε τον Ραλφ αλλα φρεναρε,κατι που δεν εκανε ο Ραλφ.Χθες Χαμιλτον και Κοβαλαινεν ειχαν διπλα τους τις Φερραρι και θελησαν να τους βγαλουν εκτος. -
Sorry guys, επειδή διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες που έχω χάσει το είδα αρκετές φορές:
ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ σχέση έχει ο εμβολισμός του Massa με τα 'μαθήματα' στο Λούη περί aggressive driving? Στη μάχη με το Μάσσα ο Λούης δεν είνει επιθετικός, τον περνάει πεντακάθαρα και με εξαιρετική τεχνική και απλά μετά ο χαριτωμένος περνάει ευθεία από τα χόρτα και βρίσκει τον άλλον διαγώνια πίσω. Μιλάμε για κίνηση που θα μπορούσε κάποιος ακόμα να πει άνετα ότι ήταν και σκόπιμη ενέργεια βλέποντας το βασικό του αντίπαλο να τον προσπερνάει σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα. Για μένα δεν ήταν, αλλά εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία φάσεων.
Μάθημα θα ήταν σε ένα τσαμπουκά να μην του κάνουν το χατίρι και να του κλείσουν την πόρτα, όχι αφού έχει περάσει να έρθουν από πίσω και να τον στείλουν. Δηλαδή, μάθημα θα ήταν ο Glock να μην άνοιγε την τροχιά στην Curva Grande, ο Kimi να έστριβε κανονικά στην πρώτη στροφή κι άλλα παρόμοια.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Να έστριβε, ναι. Η στροφή ήταν δική του. Κανείς δε θα του ζητούσε το λόγο μετά, η ευθύνη για οτιδήποτε συνέβαινε θα ήταν αποκλειστικά και μόνο του Ηamilton.
Cool αφορμή, ας μιλήσουμε λοιπόν και λίγο για racing αποκλειστικά!
Λεπόν, αν ο Kimi ήθελε να κρατήσει πάση θυσία το Λούη πίσω του, έπρεπε να σιγουρέψει ότι η εσωτερική ήταν δική του. Αντιθέτως, κάνοντας το ίδιο λάθος που κάνουν πολλοί οδηγοί (περιέργως συχνά με το Λούη πίσω τους) άφησε μια μικρή πόρτα ανοιχτή μέσα που χωρούσε σίγουρα ένα μονοθέσιο και μισο-ένα μέτρο ακόμα. Αυτό με τη λογική ότι 'δε θα τολμήσει' ο από πίσω να μπει εκεί μέσα και ΟΧΙ με τη λογική ότι είναι πολύ πίσω για να βγάλει το φρενάρισμα. Κάπως έτσι παίζεις με τη φωτιά. Και πληρώνεσαι με το νόμισμα κάποιου που σου δείχνει ότι 'μπορεί να νομίζεις φίλε ότι με τρόμαξες στενεύοντας το δρόμο στην εσωτερική, αλλά εμένα 10cm από τα χόρτα μου αρκούν για να δοκιμάσω να περάσω'.
Επιτρέπει στο Λούη να δοκιμάσει τη βουτιά (δεν ξέρω αν υπήρχε περίπτωση να βγει αυτή η κίνηση, αλλά τον προκαλεί να δοκιμάσει) και το αποτέλεσμα (έτσι όπως εκτελέστηκε από τον Lewis) γνωστό. Αν ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν βγάζει το φρενάρισμα ο Λούης, ας του άφηνε παραπάνω χώρο ώστε να είχε κι αυτός την ευκαιρία να βγει σταυρωτά στην έξοδο. Δεν το έκανε όμως, επέλεξε τη μέση λύση, που:
- έδινε την ευκαιρία για βουτιά στον αντίπαλο
- δεν έδινε την ευκαιρία στον ίδιο να έχει ευέλικτες επιλογές
Ηθικό δίδαγμα: Αν διαλέξεις να προστατέψεις την εσωτερική, κάνε το all the way μέχρι το τέλος. Αλλιώς βάζεις τον εαυτό σου στην ίδια μοίρα κακών προϋποθέσεων φρεναρίσματος και εξόδου με τον αντίπαλό σου, που κανονικά θα ήταν σε πολύ πιό μειονεκτική θέση από σένα.
(Να τονίσω ότι δε συμφωνώ με πρακτικές-ταλιμπάν τέτοιου είδους, απλά δε μπορώ να δεχτώ ότι το γεγονός της εκκίνησης και το περιστατικό με το Massa αξίζουν την ίδια ποινή.)
Τα ίδια έχουν πάθει κι άλλοι (πρόχειρα μου έρχεται το παράδειγμα του Massa στο Hockenheim με το Hamilton), που πάνε προς τα μέσα, ακολουθεί ο άλλος μέχρι τέρμα από πίσω και ή δεν πάνε μέχρι την άκρη ή στο τέλος ανοίγουν λιγάκι την τροχιά. Τσουπ, τελευταία στιγμή βουτάει ο άλλος και φαίνεσαι λίγο μαλακούλης.
Ο Kubica έδωσε μεγάλη παράσταση χθες στο τί σημαίνει 'υπερασπίζομαι την εσωτερική μου μέχρι τελευταίας σταγόνας του αίματός μου'. Δηλαδή... 'κοίτα, θες να πάμε προς τα μέσα? Έλα, πάμε παρεούλα, εγώ μπροστά κι εσύ πίσω. Από δω και πέρα έχει μόνο χορτάρια. Αμα θες, πήγαινε απ'έξω. Όταν έρθεις με το καλό δίπλα μου, θα πάρω όσο χώρο μπορώ ανοιχτά και θα στρίψουμε μαζί, προσέχοντας να σου χαλάσω το φρενάρισμα και την αλλαγή γραμμής όσο μπορώ. Αν δεν τα καταφέρω, έχω μία ακόμα στροφή για να σε βγάλω από την εξωτερική και να σε κάνω είτε ήρωα είτε γκαζονοκουρευτή'.
Υ.Γ. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα είναι σαφές ότι αυτό που έπρεπε να είχε κάνει ο Schumacher στη Jerez ήταν απλά να αφήσει το Villeneuve (που ερχόταν από χιλιόμετρα μακρυά μάλιστα...) να τον σπρώξει προς τα έξω και μετά να ζητήσει drive through γι'αυτή την ενέργεια. Σωστά...?
-
Το αποτέλεσμα όμως καταργεί όσα εύγλωττα παρουσιάζεις.
Με άλλα λόγια χώρος μπορεί μεν να υπήρχε αλλά η απόσταση-διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη,με συνέπεια το ταλμπανέζικο χώσιμο κ μπλοκάρισμα του Χάμι,με ό,τι επακολούθησε αυτού.
Βλέποντας ονμπόρντ το προσπέρασμα του Μάσσα στον Γουέμπερ πάντως μου έκανε εντύπωση ένα στιγμιαίο άνοιγμα του Αυστραλού προς τα δεξιά,αν υποθέσει κανείς οτι ο συγκεκριμένος αποτελεί από τους πιο καθαρούς οδηγούς του γκρίντ.
-
Στη συγκεκριμενη φαση πραγματικα η συμπεριφορα του Γουεμπερ ηταν μακρια απο αυτα που μας εχει συνηθησει. Ισως οι τελευταιοι αγωνες εχουν γεμισει ενταση τους οδηγους που εμμεσα βρισκονται κατω απο την πιεση του να μην χαρακτηριστουν μαλθακοι.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Στη συγκεκριμενη φαση πραγματικα η συμπεριφορα του Γουεμπερ ηταν μακρια απο αυτα που μας εχει συνηθησει. Ισως οι τελευταιοι αγωνες εχουν γεμισει ενταση τους οδηγους που εμμεσα βρισκονται κατω απο την πιεση του να μην χαρακτηριστουν μαλθακοι.λές να του την έδωσε αυτό που έγινε με τον Χάμι στην Μόντσα?
πάντως η έλευση του Χάμι άλλαξε πολλά πράγματα κ με έκανε να αναθεωρήσω πολλά.Ένα εξ αυτών:η συμπάθειά μου πλέον προς τον Αλόνσο
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Στη συγκεκριμενη φαση πραγματικα η συμπεριφορα του Γουεμπερ ηταν μακρια απο αυτα που μας εχει συνηθησει. Ισως οι τελευταιοι αγωνες εχουν γεμισει ενταση τους οδηγους που εμμεσα βρισκονται κατω απο την πιεση του να μην χαρακτηριστουν μαλθακοι.Μήπως όμως απλά ο MW προσπαθούσε να υπερασπιστεί τη θέση του???
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Στη συγκεκριμενη φαση πραγματικα η συμπεριφορα του Γουεμπερ ηταν μακρια απο αυτα που μας εχει συνηθησει. Ισως οι τελευταιοι αγωνες εχουν γεμισει ενταση τους οδηγους που εμμεσα βρισκονται κατω απο την πιεση του να μην χαρακτηριστουν μαλθακοι.
Μήπως όμως απλά ο MW προσπαθούσε να υπερασπιστεί τη θέση του???
Την θέση του έπρεπε να την υπερασπιστεί πριν φτάσει η μπροστά αεροτομή του Μάσα στον μπροστά τροχό του Webber..
-
Προφανως αυτο πορσπαθουσε, το θεμα ειναι πως. Ο Μασα εχει ηδη παρει αγκαλια το πιτ γοουλ και αυτος κανει μικρες τιμωνιες εκφοβισμου, ε δεν ειναι του γουστου οδηγηση αυτο.
-
Ξερετε με ποιο σκεπτικο εφαγε ποινη ο Χαμιλτον
Article 16.1 of the sporting regulations allows the stewards to penalise drivers for forcing each other off the track.
Πόσες φορές έχουμε δει κάτι τέτοιο ...πολλές
Πόσο μάλλον που οχι μονο εχουμε forcing αλλα και εγκαταλειψη πχ Κιμι με Sutil Monaco
Αρα τιμωρουμε καποιον που δεν αφηνει χωρο μεσα στην πιστα αλλα δεν τιμωρουμε καποιν που αναγκαζει τον αλλο να βγει και να εγκαταλειψη ακριβως απο αυτο τον λογο.
Φανταστητε πως καταστρεφουν το αθλημα ....φανταστειτε τι θα γινει στους επομενους αγωνες....Γουσταρω Αλόνσο και περιμενω απο renault του χρονου τα καλυτερα.Ο Μασσα πάντως κανει λάθος τον προσπερναει ο Χαμι και αυτος τον εμβολίζει ...θυμισε sumi στο πως έπερνε τα πρωταθληματα παλια
Καλα τοτε δεν υπηρχαν ποινές
Γιατι όχι ο Χαμι να κοπανησει Μασα στους δυο επομενους αγώνες...
Κριμα παντως που δεν ξυπνησε η renault νωριτερα να ειχαμε γελια απο κάποιον πραγματικό πρωταθλητή
-
Στις ΗΠΑ το 2003 ο Μοντόγια αποκλειστηκε με μαυρη σημαια για ενα περιστατικό με τον Μπαρικέλλο που εμοιαζε με το συμβαν Μασσα-Χαμιλτον? Η κανω λάθος και τη μαυρη σημαία την πήρε για άλλο λόγο?
πάντως εγώ θεωρώ το συμβαν Μασσα-Χάμιλτον πιο σοβαρό από αυτό του Χαμιλτον-Ραικκόνεν
edit
ακυρο, το 2004 πηρε μαυρη σημαια τα μπέρδεψα
πηρε απλα ποινη για το συμβαν με το Μπαρικέλλο -
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Ξαναρωτάω:
Πως πήγε ο Hamilton από τρίτος έβδομος μετά την πρώτη στροφή κατάλαβε κανείς;http://es.youtube.com/watch?v=1Xq5Q07SOxs' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
This video is no longer available due to a copyright claim by Formula One Management
-
12 βαθμούς πίσω ειναι ο Κούμπιτσα, εάν στους επόμενους αγωνες παιξουν πάλι ξύλο οι Χαμιλτον-Μασσα...
... -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
12 βαθμούς πίσω ειναι ο Κούμπιτσα, εάν στους επόμενους αγωνες παιξουν πάλι ξύλο οι Χαμιλτον-Μασσα...
...Να το δω αυτό...και τι στο κόσμο!
Eπίσημο thread: GP Ιαπωνίας 2008-Fuji