-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κοίτα, όσο ξέρω εγώ για ποδόσφαιρο, τόσο ξέρεις εσύ γι' αυτοκίνητα φοβάμαι, καλύτερα να επιστρέψεις στα κατάλληλα τοπικ.Mαλλον οσο ξερω εγω για αστροφυσικη,αλλο τοσο ξερεις εσυ για αυτοκινητα.οποτε μαλλον το καταλληλο φορουμ για σενα ειναι εδω...
http://www.cosmopolitan.gr/forum.php?tm=11_0_31 -
Ωραίο άβαταρ btw...
Τώρα επί του θέματος. Δεν είναι τόσο απλό το όλο θέμα. Σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα και σε μεγάλο βαθμό και στα αμάξια υπάρχει ο παράγοντας μάρκα-επωνυμία.
Φαντάζομαι ότι υπάρχει ένας τύπος καταναλωτή που θα ψωνίζει από Lidl, θα τρώει από την πιο φτηνή πιτσαρία θεωρώντας ότι η Pizza Hut είναι πεταμένα λεφτά και θα μετακινείται με Huyndai ή αν έχει λίγο παραπάνω παραδάκι Skoda. Το κουστούμι από τα Glou το ανέφερα; Εννοείται πως οι φίρμες που αναφέρω είναι τυχαία παραδείγματα. Μην ξεκατινιαστούμε για τα Lidl ή τα Glou...
Η πλειοψηφία των καταναλωτών είναι μικτά υποδείγματα. Πχ εγώ θα φάω μια στο τόσο Pizza Hut αλλά γενικά θα ψωνίζω από την φτηνή πιτσαρία, ψωνίζω τζην από τα Zara επειδή θεωρώ κοροϊδία τα 150 ευρώ για ένα παντελόνι τζην αλλά θα δώσω αντίστοιχα 150 ευρώ για αθλητικά Nike κλπ κλπ κλπ και στο θέμα του αυτοκινήτου επέλεξα να δώσω 21.000 για 147 και όχι για Ibiza FR. Με λίγα λόγια, όλα αυτά είναι καταναλωτικές επιλογές. Το ίδιο και η 316. Ωραία, είναι αργή και στις μέρες μας που τα turbo αυξάνουν και πληθαίνουν αν την χαρακτηρίσουμε ως αγορά σπορ αυτοκινήτου είναι απελπιστικά αργή.
Αυτό που αγνοούμε είναι ότι υπάρχει κόσμος διατεθειμένος να δώσει τα 30.000+ για να πάρει αυτή την απελπιστικά αργή BMW.
Είναι υπερτιμημένη; Ναι. Αλλά από την άλλη το ίδιο μπορεί να πει κάποιος για πάααααρα πολλά αμάξια και γενικά προϊόντα. Εδώ κάποιοι θεωρούν υπερτιμημένη τη Mito, άλλοι το Mini (30.000 για ένα εξοπλισμένο S είναι πάαααρα πολλά), θυμάμαι μια περίπτωση τύπου που έδωσε 27.000 για ένα full εξοπλισμένο Α3 1,6 FSI (!!!)
Επιλογές είναι αυτές και δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνουμε στη διαδικασία χαρακτηρισμού ατόμων από τις επιλογές τους. Μάγκας ο ένας που πήρε το κοτόφτερο με τα 200 άτια, κορόιδο ο άλλος που έδωσε τα ίδια χρήματα για να πάρει ένα 1.600άρι Audi. Με ποιά λογική; Ένα θέμα που αξίζει σχολιασμού για την 316 είναι η μαϊμουδιά που έφαγε αυτό το αμάξι για να δείχνει wannabe M3. Αυτό είναι καγκουριά, άλλο κεφάλαιο της αυτοκίνησης...
Το καλό με τη σημερινή Μ3 είναι αυτή η οροφή από carbon που θα ξεχωρίζει τους αμνούς από τα ερίφια... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
...Αυτό που αγνοούμε είναι ότι υπάρχει κόσμος διατεθειμένος να δώσει τα 30.000+ για να πάρει αυτή την απελπιστικά αργή BMW.
Είναι υπερτιμημένη; Ναι. Αλλά από την άλλη το ίδιο μπορεί να πει κάποιος για πάααααρα πολλά αμάξια και γενικά προϊόντα. Εδώ κάποιοι θεωρούν υπερτιμημένη τη Mito, άλλοι το Mini (30.000 για ένα εξοπλισμένο S είναι πάαααρα πολλά), θυμάμαι μια περίπτωση τύπου που έδωσε 27.000 για ένα full εξοπλισμένο Α3 1,6 FSI (!!!)
Επιλογές είναι αυτές και δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνουμε στη διαδικασία χαρακτηρισμού ατόμων από τις επιλογές τους. Μάγκας ο ένας που πήρε το κοτόφτερο με τα 200 άτια, κορόιδο ο άλλος που έδωσε τα ίδια χρήματα για να πάρει ένα 1.600άρι Audi. Με ποιά λογική; Ένα θέμα που αξίζει σχολιασμού για την 316 είναι η μαϊμουδιά που έφαγε αυτό το αμάξι για να δείχνει wannabe M3. Αυτό είναι καγκουριά, άλλο κεφάλαιο της αυτοκίνησης...
...Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Κοίτα, όσο ξέρω εγώ για ποδόσφαιρο, τόσο ξέρεις εσύ γι' αυτοκίνητα φοβάμαι, καλύτερα να επιστρέψεις στα κατάλληλα τοπικ.
Mαλλον οσο ξερω εγω για αστροφυσικη,αλλο τοσο ξερεις εσυ για αυτοκινητα.οποτε μαλλον το καταλληλο φορουμ για σενα ειναι εδω...
http://www.cosmopolitan.gr/forum.php?tm=11_0_31' target='_blank' target='_blankΚοίτα αγαπητέ... Εγώ σου απέδειξα πως τον 1/4 των ποστ σου σε τούτο εδώ το φόρουμ, αφορούν το εγχώριο πρωτάθλημα και κύπελλο του ποδοσφαίρου. Φαντάζομαι, δεν θα έχεις κάνει ...εκπτώσεις σε άλλα αντίστοιχα θέματα, ήτοι Champions League, Μπάσκετ κλπ κλπ...
Αν εσύ μπορείς να μου αποδείξεις πως περνάω τον ίδιο χρόνο με σένα, ασχολούμενος με μανό και κομμωτήρια, κανένα πρόβλημα!
Κατά τ' άλλα, ίσως εγώ να μην ξέρω τίποτε για αυτοκίνητα... Αλλά κι εσύ αν ξέρεις κάτι, είναι για το ποδόσφαιρο, για το οποίο δεν έχω καν γνώμη. Νομίζω το καλύτερο για όλους είναι να επιστρέψεις εκεί και μην ανησυχείς, μόλις ξαναμιλήσουμε για Skoda, θα σου στείλω πμ , εντάξει; Τι λες;
-
Κοίτα, όσο ξέρω εγώ για ποδόσφαιρο, τόσο ξέρεις εσύ γι' αυτοκίνητα φοβάμαι, καλύτερα να επιστρέψεις στα κατάλληλα τοπικ.
Mαλλον οσο ξερω εγω για αστροφυσικη,αλλο τοσο ξερεις εσυ για αυτοκινητα.οποτε μαλλον το καταλληλο φορουμ για σενα ειναι εδω...
http://www.cosmopolitan.gr/forum.php?tm=11_0_31' target='_blank' target='_blank' target='_blankΚοίτα αγαπητέ... Εγώ σου απέδειξα πως τον 1/4 των ποστ σου σε τούτο εδώ το φόρουμ, αφορούν το εγχώριο πρωτάθλημα και κύπελλο του ποδοσφαίρου. Φαντάζομαι, δεν θα έχεις κάνει ...εκπτώσεις σε άλλα αντίστοιχα θέματα, ήτοι Champions League, Μπάσκετ κλπ κλπ...
Αν εσύ μπορείς να μου αποδείξεις πως περνάω τον ίδιο χρόνο με σένα, ασχολούμενος με μανό και κομμωτήρια, κανένα πρόβλημα!
Κατά τ' άλλα, ίσως εγώ να μην ξέρω τίποτε για αυτοκίνητα... Αλλά κι εσύ αν ξέρεις κάτι, είναι για το ποδόσφαιρο, για το οποίο δεν έχω καν γνώμη. Νομίζω το καλύτερο για όλους είναι να επιστρέψεις εκεί και μην ανησυχείς, μόλις ξαναμιλήσουμε για Skoda, θα σου στείλω πμ , εντάξει; Τι λες;
-
To ΕΤΤ (φόρος πιο απλά) είναι 20% για τα 1.600 κυβικά. Αμέσως λοιπόν ένα αυτοκίνητο με CIF 15.000 έχει €3.000 φόρο...και ο φόρος ισχύει και για τα έξτρα. Αν δείτε τις τιμές στα έξτρα, θα δείτε ότι είναι ακριβώς οι ίδιες με την Ευρώπη, αλλά βγάινουν πιο ακριβά λόγω φόρου. Το ΜΙΝΙ π.χ. στην Γερμανία έχει €18.300 (χωρίς A/C) και εδώ €21.650 (με A/C). Αν το φέρεις από Γερμανία, τελικά τα ίδια θα σου κοστίσει (μπορεί και περισσότερο). Αν δείτε τις τιμές σε Γερμανία και προσθέσετε και τον φόρο στην Ελλάδα, θα δείτε ότι οι τιμές είναι πολύ κοντά.
Η BMW Hellas είναι θυγατρική της BMW A.G και για αυτό από όταν ανέλαβε μειώθηκαν οι τιμές, κυρίως στα ανταλλακτικά.
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
http://www.cosmopolitan.gr/forum.php?tm=11_0_31' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blankΚοίτα αγαπητέ... Εγώ σου απέδειξα πως τον 1/4 των ποστ σου σε τούτο εδώ το φόρουμ, αφορούν το εγχώριο πρωτάθλημα και κύπελλο του ποδοσφαίρου. Φαντάζομαι, δεν θα έχεις κάνει ...εκπτώσεις σε άλλα αντίστοιχα θέματα, ήτοι Champions League, Μπάσκετ κλπ κλπ...
Αγαπητε,το οτι δεν ποσταρω στα θεματα του αυτοκινητου δεν σημαινει τιποτα.Το οτι εχω επιλεξει να ποσταρω στα αθλητικα γιατι πχ γουσταρω τον χαβαλε που γινεται και τις αντιπαραθεσεις με τους αγαπητους μου red pasxo κλπ συμφορουμιτες ειναι προσωπικη μου επιλογη.Εχεις σκφτει ποτε οτι δεν ποσταρω πχ διοτι δεν εχω καμια ορεξη να διαβαζω ηλιθιες κατ'εμε απαντησεις και δηθεν επιχειρηματολογιες απο διαφορους συμφορουμιτες των οποιων τα ποστ τους ειναικατα βαση γραμμενα με γνωμονα το κολημμα τους εναντια σε καποιες εταιριες αυτοκινητων?
Τουλαχιστον στα ποδοσφαιρικα γινεται χαβαλες,γιαυτο εν γνωση μου συμμετεχω κατα 90% μονο σε αυτα -
Είναι το τελευταίο ποστ που αφορά προσωπικά. Στο επόμενο θα υπάρχει διαγραφεί και προειδοποίηση. [mod]
-
Έχω μια απορία πάντως: το βρισίδι και η ευκολία χρησιμοποίησής του, είναι στην τιμή με το μεταλλικό και το κλειδί στο χέρι;
*'Με κάθε Skoda , δώρο πατάκια, αεροτομή και ΦΠΕ και τώρα ΚΑΙ βρισο-γεννήτρια!' *
Μήπως ν'αρχίσει να δίνει καλύτερα η αντιπροσωπεία δώρο καμιά επέκταση εγγύησης, μπας και γλιτώσουμε κι εμείς;Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
δεν εχω καμια ορεξη να διαβαζω ηλιθιες κατ'εμε απαντησεις -
H σύζητηση, όσα ποστ κατάφερα να διαβάσω, εγκλωβίστηκε μεταξύ του αν είναι υπερτιμημένη (ή υπερκοστολογημένη) η 316i στην Ελλάδα και του αν όσοι την αγοράζουν είναι ζωντόβολα ή ψώνια. Για το δεύτερο, ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής, και ο καθένας το δικαίωμα της κριτικής, οπότε διάφορες γνώμες μπορούν να πλανώνται αενάως στον αέρα και η σύζητηση να μην τελειώνει πουθενά. Γνώμη μου είναι ότι δύο βασικά υποσύνολα ιδιοκτητών 316 είναι εκείνοι που απλώς ήθελαν ποιότητα και αισθητική bmw χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και -σε μεγαλύτερο ποσοστό- οι φαντασμένοι.
Το αν είναι υπερκοστολογημένη, σαφώς και είναι, δεν τίθεται καν θέμα. Η υπερκοστολόγηση στην bmw ξεκίνησε από την 1800, απόλυτα συνειδητά, προκειμένου να περάσει το μήνυμα στους καταναλωτές ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο, upper class προϊόν, και συνεχίζει έως τις μέρες μας, βασιζόμενο πλέον και σε μία σειρά από διάφορα 'συναισθηματικά' στοιχεία, τα οποία αντιπροσωπεύει για πολλούς ο γαλανόλευκος έλικας. Προσωπικά, καταλαβαίνω απόλυτα την υπερκοστολόγηση της bmw, έχει κάθε λόγο να πουλάει με έξτρα καπέλο, και εφόσον πουλάει με καπέλο τις μεγαλύτερες 6cyl. είναι λογικό και αναμενόμενο ότι θα πουλήσει και τις μικρές, περίπου αναλογικά πάει.
Αυτό με το οποίο διαφωνώ όμως, είναι με την ίδια την ύπαρξη της 316, όχι μόνο γιατί είναι τραγική σε επιδόσεις, αλλά κυρίως γιατί διεύρυνε το πελατολόγιο της bmw απελπιστικά. Και γιατί αυτό να είναι κακό από τη στιγμή που συνεχίζει να έχει υψηλή κερδοφορία και οι μέτοχοί της είναι ευχαριστημένοι;
Γιατί μία τέτοια πρακτική μπορεί να έχει επίπτωση στην εικόνα της, και μια ζημιωμένη εικόνα σημαίνει λιγότερες πωλήσεις στις κατηγορίες που παραδοσιακά κυριαρχεί, κάτι που σημαίνει μικρότερα κέρδη, πτώση στην τιμή της μετοχής κ.ο.κ. Δεν είναι απαραίτητο φυσικά να συμβεί αυτή η αλληλουχία επιπτώσεων, και δη με την 316, αλλά δεν είναι και πέραν πάσης φαντασίας αν συνεχίσει να διευρύνει την γκάμα της 'προς τα κάτω'. Όχι απαραιτήτως σε διαστάσεις, όσο σε ποιότητα με την γενικότερη έννοια -βλ. και σάπιες επιδόσεις.1.6lt σαφώς και είχε παλιότερα η bmw, με την 1602, αλλά η αγοραστική της αξία ήταν πολλαπλάσια, συγκριτικά με της 316, αποπληθωρισμένα. Σχετικά λίγοι μπορούσαν να την αποκτήσουν...
-
Γιατί μία τέτοια πρακτική μπορεί να έχει επίπτωση στην εικόνα της, και μια ζημιωμένη εικόνα σημαίνει λιγότερες πωλήσεις στις κατηγορίες που παραδοσιακά κυριαρχεί, κάτι που σημαίνει μικρότερα κέρδη, πτώση στην τιμή της μετοχής κ.ο.κ
Ως τώρα δεν έχει εμφανιστεί κάτι τέτοιο. Επειδή πιστεύω ότι οι μαρκετίστες της BMW είναι τα μεγαλύτερα τσακάλια στο χώρο της αυτοκίνησης θεωρώ δεδομένο ότι όταν αντιληφθούν μια τέτοια ένδειξη θα κάνουν τις ανάλογες διαφοροποιήσεις. Όπως και πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια ο ατμοσφαιρικός 1,6 θα αντικατασταθεί με το αντίστοιχο υπετροφοδοτούμενο του Mini.
-
Έχω μια απορία πάντως: το βρισίδι και η ευκολία χρησιμοποίησής του, είναι στην τιμή με το μεταλλικό και το κλειδί στο χέρι;*'Με κάθε Skoda , δώρο πατάκια, αεροτομή και ΦΠΕ και τώρα ΚΑΙ βρισο-γεννήτρια!' *
Μήπως ν'αρχίσει να δίνει καλύτερα η αντιπροσωπεία δώρο καμιά επέκταση εγγύησης, μπας και γλιτώσουμε κι εμείς;δεν εχω καμια ορεξη να διαβαζω ηλιθιες κατ'εμε απαντησεις
καλα αστο...εσυ τελικα δεν την παλευεις με τιποτα
-
Πόσο πήγε το ντέρμπι ρε παιδιά;
-
**Αυτό με το οποίο διαφωνώ όμως, είναι με την ίδια την ύπαρξη της 316, όχι μόνο γιατί είναι τραγική σε επιδόσεις, αλλά κυρίως γιατί διεύρυνε το πελατολόγιο της bmw απελπιστικά. Και γιατί αυτό να είναι κακό από τη στιγμή που συνεχίζει να έχει υψηλή κερδοφορία και οι μέτοχοί της είναι ευχαριστημένοι;
Γιατί μία τέτοια πρακτική μπορεί να έχει επίπτωση στην εικόνα της, και μια ζημιωμένη εικόνα σημαίνει λιγότερες πωλήσεις στις κατηγορίες που παραδοσιακά κυριαρχεί, κάτι που σημαίνει μικρότερα κέρδη, πτώση στην τιμή της μετοχής κ.ο.κ. Δεν είναι απαραίτητο φυσικά να συμβεί αυτή η αλληλουχία επιπτώσεων, και δη με την 316, αλλά δεν είναι και πέραν πάσης φαντασίας αν συνεχίσει να διευρύνει την γκάμα της 'προς τα κάτω'. Όχι απαραιτήτως σε διαστάσεις, όσο σε ποιότητα με την γενικότερη έννοια -βλ. και σάπιες επιδόσεις.1.6lt σαφώς και είχε παλιότερα η bmw, με την 1602, αλλά η αγοραστική της αξία ήταν πολλαπλάσια, συγκριτικά με της 316, αποπληθωρισμένα. Σχετικά λίγοι μπορούσαν να την αποκτήσουν...**
**ΕΛΕΟΣ Pai mei, έχουμε και λέμε αναλυτικά για τα λάθη και τα ανιστόρητα επιχειρήματα **
- H 316, ένα αυτοκίνητο με περί τα 11'' στα 0-100 και 200 τελική σε μια χώρα όπου ο μέσος όρος κυβισμού είναι 1.400 και το όριο σε ορισμένους αυτοκινητόδρομους είναι 130, ΔΕΝ είναι τραγική σε επιδόσεις.
2.Η 316 δεν διεύρυνε το πελατολόγιο της απελπιστικά.Χρειάζεται να θυμηθούμε ότι τα τελευταία 32 χρόνια το πελατολόγιο της ξεκινούσε να επιλέγει BMW από την 316? Ακόμη πιο παλιά το πελατολόγιό της ξεκινούσε από ακόμη μικρότερα αυτοκίνητα (έως πολύ μικρότερα).
- Η ύπαρξη της 316 δεν έχει καμμία ζημία στην εικόνα της, πίστεψέ με αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα την καταργούσε πάραυτα.Αντίθετα κερδίζει και μάλιστα το πιθανότερο πιο πολλά στην Ελλάδα από την 320.
4.Πόσο παραδοσιακά κυριαρχούσε δηλαδή? Νομίζω, και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, ότι η ΒΜW μέχρι το 1980 δεν ανέβαινε πάνω από τα 3.500 κυβικά και γενικά πάνω από τα 3.000 με πολύ λίγα αυτοκίνητα τα οποία έκαναν πολύ μικρές πωλήσεις σε κάθε περίπτωση πολύ λιγότερες από τις αντίστοιχες Merc δηλαδή. Στην δε Αμερική (τώρα αιχμή των πωλήσεών της) πήγε στα σοβαρά μετά το 1978. Η μεγάλη διεύρυνση της γκάμας της, και οι πολλές επιτυχίες, έγιναν μόνο ΜΕΤΑ το 1990 όπου σταθερά και σταδιακά ανεβαίνει κυβικά και αποδόσεις διευρύνοντας ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ τη γκάμα της. Μόλις πρόσφατα, και μετά το οικονομικό ναυάγιο με την Rover, μπήκε και στα SUV. Στη άκουσμα της λέξης παραδοσιακά φαντάζομαι τρίζουν τα κόκκαλα των Daimler, Ford, Jaguar, κ.α. παραδοσιακών του χώρου με καμμιά 100 χρόνια στον αγώνα.
-
Πτώση τιμής μετοχής? Προσπαθώ να φανταστώ ΠΩΣ η διεύρυνση της γκάμας των προιόντων μιας εταιρείας, άρα και η απόσπαση πελατολογίου από τον ανταγωνισμό, μπορεί να πυροδοτήσει ένα sell off σε μία μετοχή. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.Αλλωστε οι μέτοχοι νοιάζονται για τα κέρδη χρήσης, όχι από ποιό μοντέλο προήλθαν αυτά.
-
Η 316 δεν κανει καμμιά έκπτωση στην ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μεγαλύτερη BMW της ομώνυμης σειράς 3.
-
Για το σάπιες επιδόσεις, βλέπε το 1.
-
Η 1602 στόχευε στο ίδιο κοινό με την 316 ακριβώς. Η αγοραστική της αξία ήταν ανάλογη της σημερινής και δεν ήταν λίγοι αυτοί που μπορούσαν να της αποκτήσουν. Την ίδια περίοδο η BMW έβγαζε και την 1502 ενώ η Merc ΞΕΚΙΝΑΓΕ από την σημαντικά ακριβότερη 200. Έτσι συνέχισε η Merc για πολλά χρόνια μετά μέχρι να διευρύνει προς τα KATΩ τη γκάμα της με την 190Ε μόλις το 1983 και τις Α και Β και Smart (branding εδώ) πολύ αργότερα). Η Volvo παράλληλα με το 1502/1602 είχε το θρυλικό Amazon σε αντίστοιχη τιμή .
8.Πολλοί μπορούσαν να αποκτήσουν την 1602. Εκτός αν γενικεύεις κρίνοντας από την την ψωροκώσταινα.
-
11' στα 0-100 όπως είπε κάποιος πριν μόνο σε κατηφόρα. Εδώ η παλιά 316 Compact είχε 11,5' που ήταν αρκετά πιο ελαφριά. Η Ε90 1,6 έχει μετρηθεί στα 12 κάτι.
Αν αναλογιστείς ότι μιλάμε για σπορ αμάξι τότε ναι είναι πολύ αργό.Σχετικά με το 4 απλά θα σου αναφέρω την X-type που πολλοί θεωρούν ότι σκότωσε το κύρος της Jaguar. Και δεν ήταν καν 1,6...
Οι επιλογές της BMW θα φανούν μέσα στα επόμενα χρόνια σχετικά με το αν έκαναν κακό στο image της ή όχι. Θεωρώ ότι μακροπρόθεσμα (say 10 χρόνια) θα φανούν κάποιες αρνητικές συνέπειες από την αμερικανοποίηση της εταιρείας αλλά ακριβώς επειδή στο σύνολο η εταιρεία θα τα πηγαίνει μια χαρά και θα προχωράει τεχνολογικά (αλλά και στην F1 αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το κύρος της) οι καταναλωτές θα παραμένουν πιστοί στην προπέλα. -
Όπως δέν ζημιώνεται η Mercedes που μαζί με τα SLR βγάζει και σκουπιδιάρικα και ταξί, έτσι δέν ζημιώνεται και η BMW απο την 316.
-
Δηλαδή τώρα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η 316 είναι σπορ αυτοκίνητο (ή με σπορ προσανατολισμούς) και είναι απαράδεκτο που είναι αργό? Ή ότι δεν κάνει 11 αλλά 12 τα 0-100 και ψάχνετε να πιαστείτε από κάπου προκειμένου να δικαιολογήσετε τις ακραίες απόψεις σας για το εν λόγω μοντέλο?
Η μετοχή της BMW συγκρίνεται με της Jaguar? Από που και ως που οι δύο εταιρίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά? Σε ποιο κοινό απευθύνεται? Πόσες πωλήσεις πραγματοποιεί η μία και πόσες η άλλη ημερησίως? Μήπως η Jaguar το έχει ρίξει στη μαζική παραγωγή και δεν το γνωρίζουμε?
ΟΚ καταλαβαίνω μερικών την εμπάθεια για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά υπάρχει και όριο σοβαρότητας, δεν νομίζετε?
-
Το 316 ΔΕΝ είναι σπόρ αυτοκίνητο. Αντίθετα είναι, ιδιαίτερα, αργό.
Και στην Ελλάδα είναι, όντως, υπερτιμημένο, αφού για πολλά χρόνια, μόνο αυτό μπορούσαν να αγοράσουν όσοι ήθελαν να προβληθούν μέσ της αγοράς μιας BMW. Η όσοι ήθελαν να πάρουν BMW αλλά δεν άντεχαν τα τεκμήρια.
Απλά είναι τα πράγματα. Δεν χρειάζονται αναλύσεις και προεκτάσεις.
-
Ρε φίλε κόψε κάτι. Εγώ τυχαία ανέφερα την Jaguar ως περίπτωση εταιρείας που το 'downsize' της έφερε αρνητικά αποτελέσματα.
Οι επιδόσεις της 316 όντως είναι απαράδεκτες (για σπορ αμάξι) και αυτό δεν αλλάζει. Δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν το 0-100 ως πανάκεια της σπορ οδήγησης όμως πλέον τα κιλά είναι πάαααρα πολλά για 1.600 κυβικά.
Αν διαβάσεις προηγούμενο ποστ μου θα δεις ότι υπερασπίζομαι όσους την επιλέγουν με τη λογική που κάποιος θα δώσει 30.000 για ένα Mini ή ένα 1.600άρι Α3. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Γιατί μία τέτοια πρακτική μπορεί να έχει επίπτωση στην εικόνα της, και μια ζημιωμένη εικόνα σημαίνει λιγότερες πωλήσεις στις κατηγορίες που παραδοσιακά κυριαρχεί, κάτι που σημαίνει μικρότερα κέρδη, πτώση στην τιμή της μετοχής κ.ο.κ. Δεν είναι απαραίτητο φυσικά να συμβεί αυτή η αλληλουχία επιπτώσεων, και δη με την 316, αλλά δεν είναι και πέραν πάσης φαντασίας αν συνεχίσει να διευρύνει την γκάμα της 'προς τα κάτω'. Όχι απαραιτήτως σε διαστάσεις, όσο σε ποιότητα με την γενικότερη έννοια -βλ. και σάπιες επιδόσεις.1.6lt σαφώς και είχε παλιότερα η bmw, με την 1602, αλλά η αγοραστική της αξία ήταν πολλαπλάσια, συγκριτικά με της 316, αποπληθωρισμένα. Σχετικά λίγοι μπορούσαν να την αποκτήσουν...
Αν και συμφωνώ με το πνεύμα της τοποθέτησης,ιδιαίτερα στην ιστορική της διάσταση,διαφωνώ ελαφρώς με την εδεχόμενη αιτία ενός μελλοντικού πλήγματος της εικόνας της εταιρείας.
Καταρχήν για να μην υπερβάλουμε,η BMW είναι μια εταιρεία premium με παρελθόν γενικού-οικονομικού κατασκευαστή,η οποία έχει μια παραγωγή της τάξεως του σχεδόν ενός εκατομυρίου αυτοκινήτων ετησίως.Συνεπώς η εικόνα της, μιας και εκ των πραγμάτων δεν είναι εκείνη ενός παραδοσιακού luxury κατασκευαστή με αρκετά περιορισμένη παραγωγή και άρα περιορισμένο και καλύτερα 'ελεγχόμενο' πελατολόγειο,δεν κινδυνεύει από τη διέρυνση του πελατολογείου της προς χαμηλότερα οικονομικά στρώματα,με την είσοδό της σε μικρότερες κατηγορίες ή με τη δημιουργία 'ειδικών' εκδόσεων για φτωχές αγορές.Όπως ακριβώς δεν κινδυνεύει από το γεγονός ότι στη δεκαπενταετία από την εμφάνισή τους,τα ακριβότερα και πλεόν high tech από τα μοντέλα της καταλήγουν σε καταυλισμούς τσιγγάνων ανά την Ευρώπη.Η εικόνα της εταιρείας,η οποία στήθηκε μεθοδικά και με πολύ κόπο,οφείλεται εν πολλοίς σε μια προσεκτικά και συνεχώς εξελισόμενη γκάμα προϊόντων,με κύριο χαρακτηριστικό το τρίπτυχο ποιότητα-αξιοπιστία-τεχνολογική καινοτομία.Και στην ενδεχόμενη έκπτωση στους τομείς αυτούς είναι που ελοχεύει ένα μελλοντικό πλήγμα της εικόνας της.Η γιγάντωση της και η επέκταση σε παγκόσμιες αγορές,αφενός μπορεί να έχει ως άμεση συνέπεια την εμφάνιση μοντέλων 'δύο ταχυτήτων',αφετέρου μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ώστε να γίνουν υποχωρήσεις στον τομέα της ποιότητας-αξιοπιστίας.Ήδη η 7αρα έχει ανακηρυχθεί ως το πλέον αναξιόπιστο στον τομέα των ηλεκτρονικών αυτοκίνητο,παράπονα δε υπάρχουν για την αξιοπιστία της Ε60 σε σύγκριση με αυτήν της Ε39,όπως και για την ποιότητα της συναρμολόγησης και αντοχής των προϊόντων του Spartanburg USA.Η 1602 δεν έχει βίους παράλληλους με τη σημερινή 316,καθώς μπορεί να ήταν μια 'αναιμική' entry level έκδοση ενός sport μοντέλου,που έβγαζε την εταιρεία από τη μίζερη εικόνα του κατασκευαστή δίχρονων αυτοκινήτων πολης,αλλά την ίδια στιγμή ό μέσος όρος της ιπποδύναμης των πωλούμενων αυτοκινήτων στη Δυτική Γερμανία δεν ξεπερνούσε τα 55 άλογα.
Η γνώμη μου είναι ότι το φαινόμενο της υπερκοστολόγησης της 316 είναι παρονυχίδα του γενικότερου προβλήματος να στοιχίζουν από 30-40% περισσότερο από το μέσο όρο της λοιπής ευρωπαϊκής ένωσης οι άνω των δύο λίτρων εκδόσεις των μοντέλων της εταιρείας.Όπως και το γεγονός της επιβολής υπέρογκων τελών εκτελωνισμού για εισαγωγή αυτών των αυτοκινήτων από χώρες της ΕΕ,ενώ δεν υπάρχει κανένας προς αυτό το σκοπό νομιμοποιητικός λόγος (προστασία των εγχώριων κατασκευαστών αυτοκινήτου).
BMW 316 ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑΤΙ?