-
Σε όλα τα τεστ το Megane RS είναι ταχύτερο του Focus RS. ΤΟ Evo δεν το φτάνει αλλά σε πίστα τουλάχιστον χτυπάει το STi. Τώρα προς τι οι προσωπικές επιθέσεις κανέις δεν κατάλαβε...
-
Ο χρήστης giorgostap έγραψε:
γιατι μερικοι ειστε τοσο κολλημενοι σαν τους φιλαθλους ομαδων!!Drunkard μας παραθετεις μετρησεις σε πιστα που βγαζουν το rs γρηγοροτερο απο sti και λες:να οι αποδειξεις!!πως μας τεκμηριωνεις ομως οτι αυτη η πηγη δεν ειναι μια μουφα ενος ακομα κολλημενου γαλλοφιλου??δηλ το rs ειναι ποιο γρηγορο και απο το evo??!!(ωραιο ανεκδοτο)ρε βγαλτε τις παροπιδες και δειτε !!εδω δεν περναει το focus rs πως θα περασει τα δυο τερατα με τι????με την φτηνη λυση του ακαμπτου αξονα???η μηπως εχει το χαιτεκ!!σειριακο που αλλαζει σε msec,ενα 6αρι της σειρας εχει το κακομηρο,και ξανα λεω γιατι εγω δεν εχω παροπιδες!!καλυτερο απο τα 2λιτρα μεχρι 30000(που ειναι γερασμενα ομως)αλλα μεχρι εκει!!(αντε σε κανα χρονο που θα βγει παλι κανα νεο 2λιτρο απο γερμανια ισπανια πλευρα πιστευω θα τρεχουμε να ξυπνησουμε αλλους,που θα λενε:παιδια παιρναει ferrari 430 ναι ναι ενα διαφορικο εχει και η ferrari,λογικο...)τωρα εσυ δεν εισαι κολλημενος και δεν εχεις παρωπιδες και καλα, αλλα του χρονου που θα βγει το διλιτρο απο ισπανια η γερμανια..τυχαιο? δε νομιζω...
οσο για το focus rs αυτο ειναι ο πιο σιγουρος πελατης του megane, αλλα κατα την οχι κολλημενη και χωρις παρωπιδες γνωμη σου δεν το περναει γιατι εχει τη φτηνη λυση του ακαμπτου αξονα και το 6αρι της σειρας...
οχι δεν εισαι εμπαθης οχι.... -
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άκου κει άκαμπτο
Sent from my Tab using a pigeon.
Ε μωρε κι εσυ!
-
εγω δεν ειπα οτι οταν βγαλουν οι γερμανοισπανοι νεα GTI θα ειναι καλυτερα απο το RS ειπα οτι σιγουρα θα λενε και οι γερμανοφιλοι ακριβως τις ιδιες υπερβολες,δεν ειπα ποτε οτι το RS δεν ειναι καλο GTI απλος πιστευω πως εχει ορισμενα μειονεκτηματα οπως ολα τα αυτοκινητα(τωρα αν πιστευετε πως ειναι το τελειο...οκ)οσο για το focus δεν μου τεκμηριωνετε που υστερει ρε παιδια??δεν εχει δυναμη?φρενα η στησιμο?
-
Άντε πάλι το παραμύθι του ημιακαμπτου...
Οδηγηστε ds3 και καπάκι ceed αναρωτηθείτε ...Ο φίλος που επιμένει για τα 4κινητα , τι έχει να πει για τα s3/golf r και σιροκο ρ;
Σε πίστα του μπεστ μοτορινγκ το 2κινητο σιροκο ήταν παντού και πάντα μπροστά ... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ο φίλος που επιμένει για τα 4κινητα , τι έχει να πει για τα s3/golf r και σιροκο ρ;
Σε πίστα του μπεστ μοτορινγκ το 2κινητο σιροκο ήταν παντού και πάντα μπροστά ...φυσικα και ειναι μπροστα, κυριως λογω βαρους και πολυ καλης ασφαλτου.
στον συνηθη Ελληνικο δρομο ΔΕΝ υπαρχει αυτη η ασφαλτος! Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να εκμεταλευτεις τη δυναμη του μοτερ και το στησιμο οταν ο δρομος δεν εχει αρκετη προσφυση.το EVO ή το Sti μπορουν να ξεφτυλισουν κορυφαια 2κινητα, οχι megane & RS, αλλα τερατα οπως Μ3 & 911 σε Ελληνικη ασφαλτο (ή βρεγμενη). Προφανως δε μιλαω για τις Ε.Ο. Αυτο δε σημαινει οτι το evo ειναι καλυτερο απο μια Μ3 μη τρελαθουμε, ουτε σημαινει οτι θα διασκεδασεις περισσοτερο. Εδω μιλαμε για αποτελεσματικοτητα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@thvarveris: Με άλλα λόγια για χάλια συνθήκες...Με αλλα λογια ελλαδα αλεξανδρε..
-
εχω οδηγησει το παλιο και το νεο typeR που ειναι δυο GTi και η διαφορα υπερ του παλιου σε αισθηση και αποτελεσματικοτητα ηταν αλλου,οσο για αυτα 3 που αναφερεις μιλαμε ουσιαστικα για ακριβως τον ιδιο κινητηρα αλλα λιγοτερες απωλειες λιγοτερο βαρος,και ισως και το οτι το scirocco ηταν το σειριακο,εδω μιλαμε για sti 300 και megane rs 250,για τετρακινηση με ενεργα διαφορικα και οχι για την μ@λακια του ομιλου haldex!
-
γιατι μερικοι ειστε τοσο κολλημενοι σαν τους φιλαθλους ομαδων!!Drunkard μας παραθετεις μετρησεις σε πιστα που βγαζουν το rs γρηγοροτερο απο sti και λες:να οι αποδειξεις!!πως μας τεκμηριωνεις ομως οτι αυτη η πηγη δεν ειναι μια μουφα ενος ακομα κολλημενου γαλλοφιλου..Παρολο που διαφωνω με τον drunkard , ουτε κι εσυ εχεις δικιο..
Τα νουμερα της πιστας ειναι απολυτα λογικα, πολυ απλα γιατι στη πιστα η 4κινηση ειναι αχρηστη και τις περισσοτερες φορες δεν προσθετει τιποτα το ουσιαστικο..
Το ιδιο μπορεις να πεις και για την αναρτηση
Στο μονο που θα αυμφωνουσαμε ειναι στο οτι τα νεα gti με το ενα καρο αλογα και τα ηλεκτρονικα χωρις τα οποια θα σε εστελναν στον αλλο κοσμο στην ουσια προσπαθουν να εντυπωσιασουν με 'φθηνο' τροπο (για να διαφημιστουν μοντελα και εταιρειες - μιλαω γενικως ) και πολλες φορες ξεφευγουν αρκετα απο το την εννοια του gti , που ειναι σποτριφ αυτοκινητα (δημοσιου) ΔΡΟΜΟΥ
Το μονο που τους νοιαζει ειναι να κανουν ενα καλο χρονο στη πιστα για να καθομαστε να μιλαμε για τις αγωνιαρικες περγαμηνες και καταβολες τους και το κατα ποσο τα αυτοκινητα αυτα ειναι οντως αυτοκινητα και οχι παιχνιδια δεν το κοιταμε καθολου..
Ακομα δηλαδη ακουω ατομα να θεωρουν σοβαρο αυτοκινητο τι focus rs το οποιο εχει 300 αλογα στους 2 εμπρος τροχους και λαστιχα φλουδες γιατι οπως ειχαν πει οι μηχανικοι του, 'η τετρακινηση δεν ειναι απαραιτητη'
Και οντως για να κανει αυτο το χρονο που εκανε στη πιστα, μονο βαρος θα αποτελουσε ακομα και το haldex του αδερφου s40, το οτι αυτο το αυτοκινητο βγηκε για δρομο δε μας λεει κατι.. αρκει να εντυπωσιασουμε και να χουμε πολλα αλογα..
-
εχω οδηγησει το παλιο και το νεο typeR που ειναι δυο GTi και η διαφορα υπερ του παλιου σε αισθηση και αποτελεσματικοτητα ηταν αλλου,οσο για αυτα 3 που αναφερεις μιλαμε ουσιαστικα για ακριβως τον ιδιο κινητηρα αλλα λιγοτερες απωλειες λιγοτερο βαρος,και ισως και το οτι το scirocco ηταν το σειριακο,εδω μιλαμε για sti 300 και megane rs 250,για τετρακινηση με ενεργα διαφορικα και οχι για την μ@λακια του ομιλου haldex!καλά τα typeR μεταξύ τους έχουν αρκετές διαφορές με βασικότερη την μεταξύ τους διαφορά βάρους...
ατερμον η συζήτηση... -
.. και οχι για την μ@λακια του ομιλου haldex!- veyron..
Αληθεια την εχεις οδηγησει τη μαλακια?
-
ακριβως ιδια τετρακινηση εχει με το S3 και golf R??λογικο 1000000 παραπανω κατι μωρε η veyron,νομιζω και τα b xenon ειναι ιδια με του cupra μου αν τα δεις μοιαζουν τα φωτα μεσα!
-
ακριβως ιδια τετρακινηση εχει με το S3 και golf R??λογικο 1000000 παραπανω κατι μωρε η veyron,νομιζω και τα b xenon ειναι ιδια με του cupra μου αν τα δεις μοιαζουν τα φωτα μεσα!Ιδια αλλα αναποδα τοποθετημενη (γιατι η ροπη περναει πρωτα απο πισω), εχω ρωτησει την εταιρεια
Το golf ισως εχει haldex 4, οχι 2 οπως η veyron
Αν αμφιβαλλεις στειλε mail , απαντουν σε ολους οποια κι αν ειναι η απορια
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@thvarveris: Με άλλα λόγια για χάλια συνθήκες...
Με αλλα λογια ελλαδα αλεξανδρε..
Έχεις δει πολλές φορές στην Ελλάδα 10 πόντους χαλάζι στο δρόμο Γιώργο; Γιατί δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
@thvarveris: Με άλλα λόγια για χάλια συνθήκες...
Με αλλα λογια ελλαδα αλεξανδρε..
Έχεις δει πολλές φορές στην Ελλάδα 10 πόντους χαλάζι στο δρόμο Γιώργο; Γιατί δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο...
οχι βλεπω συνεχεια να γλιστραω ακομα και με τετρακινηση (σπιναροντας και τα 4 λαστιχα) σε παρα πολλα σημεια αν το παρακανω με το γκαζι γιατι η ασφαλτος που εχουμε ειναι κατα κυριο λογο αστεια
βλεπω παντου λακουβες, ατελειες, λαθος κλισεις..οποτε πραγματικα αδιαφορω για το τι συμβαινει στη πιστα οπου ολα ειναι τελεια
δε μιλαω για βροχες και πραγματικα ζορικες συνθηκες οπου το πλεονεκτημα αυξανεται εκθετικα..
ακομα και σε νορμαλ συνθηκες ομως τα πλεονεκτηματα ειναι σημαντικααλλα αυτο εχει να κανει και με τον οδηγο, αν δεν εισαι παιχνιδιαρης ή δε σου αρεσει να παλευεις ολη την ωρα με το τιμονι και το γκαζι (που στα τουρμπατα γενικως δεν ειναι και ο,τι το καλυτερο), τοτε θα εκτιμησεις με το παραπανω τη τετρακινηση απο καποια αλογα και πανω.
δεν αποκλειω βεβαια οτι σε καποιον δε θα αρεσει (ειδικα η δικη μου που 'οδηγικα' ειναι αδιαφορη) , αλλα απο αποψη ασφαλειας και ευκολιας οπως και να το κανουμε ειναι τουλαχιστον ενα σκαλι πιο πανω
το χω πει και το ξαναλεω, ειναι αλλη φαση να βυθιζεις απλα το γκαζι στο πατωμα ξεροντας οτι τα διαφορα ηλεκτρονικα συστηματα απλα θα μοιρασουν τη ροπη σε 4 και οχι 2 τροχους και απλα θα πας εκει που θες χωρις να σε ενδιαφερουν του οποιου ειδους ζυγισματα
υπαρχουν βεβαιως και τα ηλεκτρονικα σε πολλα δικινητα αυτοκινητα, αλλα αυτα το μονο που κανουν ειναι να σε κοβουν
-
Συζητήσεις επί συζητήσεων για το προφανές.. η τετρακίνηση υπερτερεί μόνο εκεί που η πρόσφυση της δικίνησης δεν επαρκεί. Στην πίστα ή σε δρόμο με καλή άσφαλτο, ένα πολύ προσεγμένο δικίνητο, όπως το Megane RS, με επαρκή δύναμη και μπλοκέ, θα βρεθεί μπροστά από φτερούγες ακόμη και αρκετά μεγαλύτερης δύναμης. Καλή η τετρακίνηση με τρία διαφορικά, αλλά έχει πολλές απώλειες και κόβει και από ευελιξία στην άσφαλτο, όπου 'κουρδίζει'. Προφανώς, σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης η τετρακίνηση απλά δεν παίζεται.
-
στην ελλαδα εχουμε ή δεν εχουμε μειωμενη προσφυση για να καταλαβω
-
Και έχουμε και δεν έχουμε, κατά περίπτωση. Τι ερώτηση είναι αυτή; Αμφιμονοσήμαντες απαντήσεις του τύπου 'ελλάδα = μειωμένη πρόσφυση' και 'μειωμένη πρόσφυση = ελλάδα' δεν υπάρχουν..
-
για μενα ελλαδα = μειωμενη προσφυση παντως
τα ελαχιστα καλα σημεια δε μου λυνουν το προβλημα της ασφαλτου που γινεται γυαλι λιγους μηνες αφου στρωθει
Renault Megane 3 R.S.