-
Οχι οτι με νοιαζει κιολας,αλλα ειναι πολυ πιθανο να εχεις δικιο για την περιπτωση που αναφερεις.Απο κει και περα γυρνα απο την αλλη κι αδιαφορησε,ή αμα δεν το αντεχεις ντυσου Punisher και πηγαινε να του το κανεις καλοκαιρινο.Ο,τι πιστευεις πως ειναι σωστο.Το λαθος ειναι που κρινοντας απο μια περιπτωση γενικευεις για το συνολο της ιδιωτικης πρωτοβουλιας που εμπλεκεται ή θα εμπλακει στην παιδεια.Σαν να σου λεω γω πως επειδη ενας-πεντε-δεκα καθηγητης δημοσιου ΑΕΙ συνεληφθη χρηματιζεται(κι ειμαι βεβαιος πως μπορουμε να βρουμε αρκετα σχετικα δελτια τυπου στης αστυνομιας) πρεπει να συμπερανουμε πως η δημοσια παιδεια εχει αποτυχει.
Ολα αυτα τα θεωρω πολυ στοιχειωδη κι αυτονοητα και σχεδον νιωθω ασχημα που τα γραφω
-
Όταν το σύνολο της ιδιωτικής παιδείας στην Ελλάδα θα λειτουργεί με franchise κολεγίων της πλάκας μπορώ να έχω μια πολύ καλή εικόνα για του τί μέλλει γενέσθαι.
Όταν όλα αυτά τα ιδρύματα θα ξεκινήσουν άρπα κόλλα μέσα σε μιά χρονιά την λειτουργία τους, επισης μπορώ να σχηματίσω μια ακόμα καλύτερη εικόνα.
Αν θεωρείς ότι μπορείς να χτίσεις Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα μοιράζοντας άδειες στον κάθε πικραμένο, ή ότι τα 300 τετραγωνικά επαρκούν για να στεγάσεις ένα τέτοιο ίδρυμα που προσφέρει εκπαίδευση όχι απ το τηλέφωνο να μας το πεις για να μάθουμε.
Γιατί προσωπικά μηχανικό που να μην έχει περάσει από εργαστήρια πολύ θα ήθελα να γνωρίσω.
Και τα εργαστήρια αυτά επίσης πολύ θα ήθελα να τα δώ.Επίσης θα ήθελα να μου πεις ποιοι περιμένεις να εμπλακούν στην ιδιωτική παιδεία.
Μήπως θα δώσει το Cambridge άδεια παραρτήματος στην Ελλάδα? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Όταν το σύνολο της ιδιωτικής παιδείας στην Ελλάδα θα λειτουργεί με franchise κολεγίων της πλάκας μπορώ να έχω μια πολύ καλή εικόνα για του τί μέλλει γενέσθαι.Το 'συνολο' ειναι βαρια κουβεντα για να την γραψεις τοσο νωρις,νομιζω.Εκτος κι αν εχεις αρκετα στοιχεια.
Αν θεωρείς ότι μπορείς να χτίσεις Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα μοιράζοντας άδειες στον κάθε πικραμένο,
Αυτο μου θυμιζει λιγο τα πικραμενα TEI που κλεινουν στην περιφερεια λογω ελλειψψης σπουδαστων
ή ότι τα 300 τετραγωνικά επαρκούν για να στεγάσεις ένα τέτοιο ίδρυμα που προσφέρει εκπαίδευση όχι απ το τηλέφωνο να μας το πεις για να μάθουμε.
300 καλα ειναι.Εδω σε τμημα ΑΕΙ στη Θεσ/νικη κανουν μαθημα σε γκαραζ αυτοκινητων
Γιατί προσωπικά μηχανικό που να μην έχει περάσει από εργαστήρια πολύ θα ήθελα να γνωρίσω.Και τα εργαστήρια αυτά επίσης πολύ θα ήθελα να τα δώ.
Εγω παλι εχω γνωρισει φοιτητη Ιατρικης που εκανε μαθημα ανατομιας (στην Ελαλδα) μαζι με αλλους 11 ανα πτωμα,λογω ελλειψης...παγκων κι ουχι πτωματων
Επίσης θα ήθελα να μου πεις ποιοι περιμένεις να εμπλακούν στην ιδιωτική παιδεία.
Μήπως θα δώσει το Cambridge άδεια παραρτήματος στην Ελλάδα?Νομιζω οτι ειναι ανακοινωσιμες οι αδειες που χορηγει το δημοσιο.Εξετασε τες,κι ελα γραψε μετα ποια περιπτωση δεν σου εμπνεει εμπιστοσυνη.
-
Για να σας γλυτώσω απο το ψάξιμο....
Οι κάτωθι πάροχοι μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης έχουν λάβει άδεια ίδρυσης Κολλεγίου σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3696/2008:
- Κολλέγιο Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ανώνυμη Εταιρία «Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – The European College for Tourism Studies»
- Χ. Στεργίου & Σια Επιστημονική ΕΕ «D.E.I. College»
- Μεσογειακό Κολλέγιο Εκπαιδευτική Ανώνυμη Εταιρία Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Μεσογειακό Κολλέγιο ΑΕ»
- Καλλιόπη Ιωσηφίδη & Σια Ετερόρρυθμη Εταιρία
- Κολλέγιο Ινδιανάπολης Αθηνών «UIndy Athens»
- Β. Ζάρκος & Σια Ελληνικό Κολλέγιο ΟΕ «Hellenic College»
- Εταιρία Βιβλικών Σπουδών
- Ελληνοβρεττανική Εκπαιδευτική Ανώνυμη Εταιρία «Κολλέγιο Ελληνοβρεττανικό»
- Σ. Αυλωνίτης – Π. Φαραώνης Κολέγιο CMA (Centre for Management and Administration) OE
- Γεώργιος Χριστόπουλος – Ιωάννης Χριστόπουλος & Σια ΟΕ «AAS College Applied Arts Studies»
- Κολλέγιο Νέα Υόρκη - New York College Ανώνυμη Εταιρία (Αθήνα) «New York College AE»
- Ανώνυμη Εταιρία Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μινωϊκή Εκπαιδευτική «Minoan Educational SA»
- Κολλέγιο – Institution d΄Etudes Francophones (IdEF) «Το Γαλλικό Κολλέγιο της Ελλάδας»
- City ΕΠΕ «City LTD»
- Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών Ανώνυμη Εταιρία «B.C.A College ΑΕ»
- ALBA Κολλέγιο Διοίκησης Επιχειρήσεων «ALBA»
- Όμιλος Μεταλυκειακών Σπουδών και Κατάρτισης ΑΝΑΤΟΛΙΑ
- Αθηναϊκή Εκπαιδευτική ΕΠΕ «Κολλέγιο RENE DESCARTES»
- Κολλέγιο ALPINE Ανώνυμη Εταιρία «Alpine College AE»
- Εργαστήριο Έρευνας και Επιμόρφωσης στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας «Τεχνολογίες Πληροφορικής Αθηνών»
- ICBS Επιχειρησιακό Κολέγιο Αθήνας ΕΠΕ
- ICBS Επιχειρησιακό Κολέγιο Λάρισας ΑΕ
- ICBS Επιχειρησιακό Κολέγιο Θεσσαλονίκης ΕΠΕ
- Ανεξάρτητες Σπουδές Επιστημών και Τεχνολογίας – Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης «I.S.T Studies»
- Κολλέγιο ΒΑΚΑΛΟ Ανώνυμη Εταιρία «ΒΑΚΑΛΟ Art & Design»
- Όμιλος Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής «Κολλέγιο Περρωτής»
- Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος – Ανώνυμη Εταιρία Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Αθήνα) «ΑΚΤΟ ΑΕ»
- Κολλέγιο Athens GSM Ανώνυμη Εταιρία Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Αθήνα) «Κολλέγιο Athens GSM»
- Κολλέγιο CITY U Εκπαιδευτική ΕΠΕ «City Unity College LTD»
- Κολλέγιο ΠΑΝΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΝ Εκπαιδευτική ΕΠΕ «Pandidaktirion College ΕΠΕ»
- Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Κολλέγιο Ντερή / The American College of Greece - Deree College «Κολλέγιο Ντερή Deree College»
- Πέτρος Φυτηλάς του Γεωργίου
- AEGEAN OMIROS Κολλέγιο Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρία «Aegean Omiros College»
- Κολλέγιο ΑΚΜΙ Metropolitan Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρία (Θεσσαλονίκη) «Κολλέγιο ΑΚΜΙ Metropolitan ΑΕ»
- Κολλέγιο ΑΚΜΙ Metropolitan Ανώνυμη Εκπαιδευτική Εταιρία (Αθήνα) «Κολλέγιο ΑΚΜΙ Metropolitan ΑΕ»
- Κολλέγιο Athens GSM Ανώνυμη Εταιρία Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (Θεσσαλονίκη) «Κολλέγιο Athens GSM»
- Κολλέγιο Νέα Υόρκη New York College Ανώνυμη Εταιρία (Θεσσαλονίκη) «New York College AE»
- Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος – Ανώνυμη Εταιρία Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Θεσσαλονίκη) «ΑΚΤΟ ΑΕ»
- Ε. και Μ. Φουκαράκης ΟΕ «MBS College»
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Όταν το σύνολο της ιδιωτικής παιδείας στην Ελλάδα θα λειτουργεί με franchise κολεγίων της πλάκας μπορώ να έχω μια πολύ καλή εικόνα για του τί μέλλει γενέσθαι.
Το 'συνολο' ειναι βαρια κουβεντα για να την γραψεις τοσο νωρις,νομιζω.Εκτος κι αν εχεις αρκετα στοιχεια.
H ερώτησή μου είναι άπλή. Περνάς στο Μετσόβιο. Την ίδια στιγμή έχεις την δυνατότητα να φοιτήσεις σε
Αν θεωρείς ότι μπορείς να χτίσεις Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα μοιράζοντας άδειες στον κάθε πικραμένο,
Αυτο μου θυμιζει λιγο τα πικραμενα TEI που κλεινουν στην περιφερεια λογω ελλειψψης σπουδαστων
Ακριβώς άρα λοιπόν με αυτή την κίνηση δείχνεις την πρεμούρα σου να αναβαθμίσεις την παιδεία ή να μοιράσεις λίγο απ την πίτα σε κάποιους?
ή ότι τα 300 τετραγωνικά επαρκούν για να στεγάσεις ένα τέτοιο ίδρυμα που προσφέρει εκπαίδευση όχι απ το τηλέφωνο να μας το πεις για να μάθουμε.
300 καλα ειναι.Εδω σε τμημα ΑΕΙ στη Θεσ/νικη κανουν μαθημα σε γκαραζ αυτοκινητων
για να καταλάβω. Μιά κακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που παλεύαμε σαν φοιτητές για να την ανατρέψουμε, έρχεσαι και de jure μου λές ότι είναι καλή και ικανή για να συνεχιστεί? πού ακριβώς έρχεται εδώ η αναβάθμιση??
Γιατί προσωπικά μηχανικό που να μην έχει περάσει από εργαστήρια πολύ θα ήθελα να γνωρίσω.Και τα εργαστήρια αυτά επίσης πολύ θα ήθελα να τα δώ.
Εγω παλι εχω γνωρισει φοιτητη Ιατρικης που εκανε μαθημα ανατομιας (στην Ελαλδα) μαζι με αλλους 11 ανα πτωμα,λογω ελλειψης...παγκων κι ουχι πτωματων
οπως πριν, απλά βέβαια τέτοιου είδους πανεπιστήμια δεν πρόκειται να ανοίξουνΕπίσης θα ήθελα να μου πεις ποιοι περιμένεις να εμπλακούν στην ιδιωτική παιδεία.
Μήπως θα δώσει το Cambridge άδεια παραρτήματος στην Ελλάδα?Νομιζω οτι ειναι ανακοινωσιμες οι αδειες που χορηγει το δημοσιο.Εξετασε τες,κι ελα γραψε μετα ποια περιπτωση δεν σου εμπνεει εμπιστοσυνη.
να αντιστρέψω λίγο το ερώτημα και να σε ρωτήσω σε ποιό από τα άνω σε 'κόντρα' με κάποιο ελληνικό θα ήθελες να σπουδάσεις? αν και στα οικονομικά θα ομολογήσω ήττα
-
Μελέτησα την λίστα και αποφάσισα: City ΕΠΕ «City LTD»
-
H ερώτησή μου είναι άπλή. Περνάς στο Μετσόβιο. Την ίδια στιγμή έχεις την δυνατότητα να φοιτήσεις σε
Δεν ξερω τι ηθελες να γραψεις εδω.Αλλα με βασει αυτα που υποθετω,ισως τα ιδιωτικα κολεγια να μην ειναι ανταγωνιστικα στην αρχη σε συγκριση με τα κορυφαια δημοσια ΑΕΙ,οποτε αυτο που ηθελες να γραψεις φανταζει no-brainer.Αλλα για να περασεις στο ΕΜΠ εχεις επενδυσει αρκετα(χρηματα,χρονο,κοπο) οποτε η επιλογη σου ειναι και πρακτικα δικαιωμενη.Μεγαλυτερη χρησιμοτητα εχει η περιπτωση οπου επειδη κωλοβαραγες ολο το λυκειο (μαγκια σου),ερχεται η ωρα και σου κληρωνει ΤΕΙ ζωικη παραγωγης.Τι κανεις λοιπον?Μαθαινεις πως να συλλεγεις χειρωνακτικα σπερμα ταυρου,η στρεφεις το ενδιαφερον σου προς τα κολεγια?Χμμ κι αλλο no-brainer
Ακριβώς άρα λοιπόν με αυτή την κίνηση δείχνεις την πρεμούρα σου να αναβαθμίσεις την παιδεία ή να μοιράσεις λίγο απ την πίτα σε κάποιους?
Σιγουρα υπαρχει πιτα και σιγουρα καποιοι θελουν να τη μοιρασουν.Οπως μοιραζεται τοσα χρονια σχεδον ανεξελεγκτα στο συντεχνιακο κατεστημενο των ΑΕΙ-ΤΕΙ.Απο κει και περα ειναι σαν θελουμε να μην ανοιξουν αλλα σουπερ μαρκετ για να μην μειωθει η πελατεια των υπαρχοντων.
για να καταλάβω. Μιά κακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και που παλεύαμε σαν φοιτητές για να την ανατρέψουμε, έρχεσαι και de jure μου λές ότι είναι καλή και ικανή για να συνεχιστεί? πού ακριβώς έρχεται εδώ η αναβάθμιση??
Γιατι δεν μπορουμε να εχουμε μια υγιη συνυπαρξη των δυο καταστασεων?Απο τη μια δλδ να εξυγιανθει/βελτιωθει η κατασταση στα δημοσια εκπαιδευτικα ιδρυματα κι απο την αλλη να λειτουργουν με κανονες κι ελεγχο τα ιδιωτικα.
να αντιστρέψω λίγο το ερώτημα και να σε ρωτήσω σε ποιό από τα άνω σε 'κόντρα' με κάποιο ελληνικό θα ήθελες να σπουδάσεις? αν και στα οικονομικά θα ομολογήσω ήττα
32. Πέτρος Φυτηλάς του Γεωργίου
Σοβαρα,τωρα εξαρταται απο το αντικειμενο και τις αναγκες του καθενος.Και φυσικα επιβαλλεται ερευνα και συγκριτικη αξιολογηση.Οπως και στα ΑΕΙ φυσικα.Εγω π.χ ειχα την δυνατοτητα να επιλεξω το τμημα της επιστημης μου που τα τελευταια χρονια συγκεντρωνει τους εισακτεους με τις υψηλοτερες βαθμολογιες.Χωρις να μπορω να πω αν ειναι το καλυτερο.Και σε συγκριση με το Cambridge ή το MIT,ακομα και το ΕΜΠ μπορει να ειναι το καλυτερο απο τα χειροτερα που μπορεις να βρεις στην Ελλαδα.
-
Η θέση μου είναι σαφής.
Ας ανοίξουν όσα ιδιωτικά πληρούν σοβαρές προϋποθέσεις.
Κι ας χρηματοδοτηθεί σοβαρά η δημόσια παιδεία, που είναι η πίτα της υπόθεσης.
Και για να σε ενημερώσω το ποσοστό (πενιχρό) που υπάρχει για την παιδεία, θα μοιραστεί και στα ιδιωτικά μεσομακροπρόθεσμα.
Η χοντρή μάσα απ ό,τι φαίνεται θα πέσει με υποτροφίες. Θα προσπαθήσω να βρω κάτι πολύ ενδιαφέρον που είχα βρεί να το ποστάρω -
Για να δούμε...
Παραθέτω ένα απόσπασμα από την αναφορά βρετανού διπλωμάτη, αναφορικά με την εκπαίδευση στην Ελλάδα, στα τέλη του 19ου αιώνα, όπως την έχει συμπεριλάβει στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του ο Γ.Β. Δερτιλής.Η εκπαίδευση κοστίζει λίγο ή τίποτα και κατά συνέπεια χιλιάδες άνδρες που διαφορετικά θα έπαιρναν θέσεις σε παραγωγικές απασχολήσεις θεωρούν πως τους αρμόζει ενα διανοητικότερο επάγγελμα (...) Ενώ κάθε βουλευτής και κάθε μέλος της κυβέρνησης πολιορκείται από στρατιές υποψηφίων, ακόμα και για τις πιο χαμηλόμισθες δημόσιες θέσεις, η αγορά εργασίας τροφοδοτείται κατά μεγάλο μέρος από την Κρήτη και την Τουρκία.
(...) Υπαρχει πληθώρα δικηγόρων, γραφέων και υπαλλήλων που, μην έχοντας μόνιμη εργασία, γίνονται ταραχοποιοί και πολιτικοί του καφενείου (...) Έως τώρα, κανείς έλληνας υπουργός δεν μπορεσε να ανθέξει επί πολύ τις συνεχείς επιδρομές μορφωμένων ανέργων υποψηφίων για διορισμό στο Δημόσιο (...) Αυτή είναι αναμφιβόλως μια από τις χειρότερ=οες πληγές για την Ελλάδα (...)Όπως σχολιάζει και ο συγγραφέας, πρόκειται για την άποψη ενός ανθρώπου συνηθισμένου σε ένα άκρως 'αριστοκρατικό' εκπαιδευτικό σύστημα (τα εισαγωγικά δικά μου).
Πέρασαν πάνω από εκατό χρόνια από την αναφορά αυτή -και φαίνεται τελικά ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη μεταλυκειακή εκπαίδευση άρχισε πλέον να 'εκλογικεύεται'. 'Σύνδεση με την αγορά εργασίας', (από τις μεγαλύτερες πιπίλες των τελευταίων χρόνων) παραγωγή εκπαιδευμένων ατόμων, κατάρτιση, κατάρτιση, κατάρτιση. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για γλωσσολόγους, φιλόσοφους, ιστορικούς τέχνης (εκτός και αν δουλεύουν στο Getty). Τα δημόσια ΑΕΙ κομματοκρατούνται (αυτό δυστυχώς ισχύει, αν και όχι στο σύνολο), πεφωτισμένου ξεριζωμένοι επιστήμονες ποθούν την παλιννόστηση, αλλά εμείς δεν τους θέλουμε, το ΜΙΤ 'βγάζει' υπερ-επιστήμονες (btw, έχει πάει κανείς από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση στο MIT? -μπορω να σας πω δυο-τρια λογάκια, αν θέλετε ) -και μπολικες γενικεύσεις....
Α, ντρίφτη, γιου νόυ γουάτ? Μετά χαράς το Cambridge -και κάθε *λαμπρό *Βρετανικό ίδρυμα- θα ίδρυε παράρτημα ε-δε-πάλια (αυτό είναι Πυργιώτικο). (Ναι, το Oxbridge, το Imperial και δε συμμαζεύεται είναι η creme de la creme των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων -αλλά αυτό ισχύει και διότι Ιδρύματα σαν και αυτά έχουν θέσει τα κριτήρια αξιολόγησης των ΑΕΙ. Πως λέμε 'made to fit'?). Και αυτό γιατί εδώ και πολλά χρόνια τα 'φουκαριάρικα' βρετανικά ΑΕΙ πρέπει να βρίσκουν από μόνα τους τους πόρους να επιβιώσουν. Κρατική χρηματοδότηση, αν δεν κάνω λάθος, στη Βρετανία, δεν υπάρχει πλέον (ή είναι τελείως στοιχειώδης). Ούτως η άλλέως, οι φίλοι μας στην Αλβιόνα, ένα πράγμα ξέρουν να κάνουν καλά (ή ήξεραν, έως πρόσφατα): να εμπορεύονται. Και όταν τους τελείωσε η αυτοκρατορία, εντρύφησαν στο εμπόριο (α) γλώσσας και (β) 'παιδείας'. Όχι, δε θέλω να δαιμονοποιήσω καταστάσεις, ούτε να κάνω επικίνδυνες γενικεύσεις. Η συγκεκριμένη χώρα έχει και εξαιρετικά ιδρύματα, εργαστήρια, επιστήμονες. Αλλά έχει και πολύ κατιμά, ας μη γελιόμαστε.
Δυστυχώς (πάλι ΙΜΗΟ), δεν επικράτησαν, είτε επειδή δεν το ήθελαν ή επειδή δεν μπορούσαν, οι γαλλικές ή γερμανικές εκπαιδευτικές νόρμες. Κάτι η παντοδυναμία της αγγλικής γλώσσας, κάτι η σύμπραξη Βρετανίας -ΗΠΑ, έφεραν τα ΑΕΙ ανα την Ευρώπη να κυνηγούν τα αμερικάνικα, παίζοντας σε γήπεδο υπερατλαντικό. Και, η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, όπως την πέρασε γλυκά-γλυκά ο διαδοχούλης της Μαριέτας, βλέπω να μας πηγαίνει στην ΤΕΙ-οποίηση των ΑΕΙ (πάμε για 3ετή κύκλο σπουδών? ), βοηθούντων, βεβαίως- βεβαίως των Πολυτεχνικών που, με μπροστάρη το ΕΜΠ, θεωρούν ότι έχουν το σκύλο τους δεμένο, αφούν οι πενταετείς σπουδές τους δίνουν το προβάδισμα για παροχή Master's με τη μία.
(συγνώμη για τις παραπάνω απλοποιήσεις, αλλά ψιλο-νυστάζω...) -
Ξεκίνησες να γράφεις ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά κι εγώ θα το σχολάσω νωρίς σήμερα
Επιγραμματικά:
Ναί, πιστεύω ότι τα κραταιά πανεπιστήμια της Αλβιώνας ακόμα τουλάχιστον δεν θα εμπλακούν σε τέτοιον αγώνα, γιατί η αριστροκρατία υπάρχει ακόμα στην Αγγλία και γνωρίζουν καλά ότι ό,τι πουλάν στους άλλους δεν είναι καλό.
Κάποιοι πρέπει να μάθουν για να λειτουργεί σωστά το σύστημα πως θα γίνει.Πολύ σωστά αναφέρεις την αγωνία να μιμηθούμε το αγγλοσαξωνικό μοντέλο, το οποίο με βρίσκει τελείως αντίθετο κι όχι το κεντροευρωπαϊκό (5 χρονια αδιαίρετες σπουδες πχ)
Όντως το ΕΜΠ, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται στον αφρό και δεν κινδυνεύει δεν θα ασχοληθεί. Οδεύουμε προς Μπολώνια για τους άλλους. Οι μ2λάκες οι γάλλοι και οι Γερμανοί βέβαια ούτε που πρόκειται να ακουμπήσουν τις ecole και τα ΤU. Η μπολώνια είναι για τους άλλους. Καλό το εμπόριο αλλά δεν παίζουμε με όλα
υ.γ. αν έχεις ζήσει απο μέσα τα μεγάλα ιδρύματα μπορείς να απομυθοποιήσεις πολλά πράγματα
άντε νύχτες
-
το θεμα αγαπητοι μου ειναι πως τα ιδιωτικα θα γινουν μητρες παραγωγης πτυχιουχων για συγκεκριμενους τομεις και για συγκεκριμενες εταιριες -χορηγων τους.
θα δημιουργηθει μια κλικα ,μεσα απο τον φαυλο κυκλο των χωρηγησεων με αποτελεσμα σιγα σιγα πτυχιουχοι κρατικων αει και τει .( τα ιδιωτικα κολλεγια στο συνολο τους ειναι πολυ χειροτερα απο το μεσο τει) .να υποβαθμιστουν
Αυτην την στιγμη μεγαλες ιδιοτικες επιχειρησεις δεχονται να εξετασουν ως υποψηφιο για μια θεση μονο αποφοιτους απο συγκεκριμενα μεγαλα ελληνικα πανεπηστιμια...
και εγω θετω το ερωτημα σ ολους σας....αυτη η επιχειρηση αυριο θα ναι χορηγος ιδιωτικων κολλεγιων και πανεπιστημιων...
για λογους κερδους και αλληλοστηριξης των επενδυσεων της θα προτιμα αποφοιτους μονο απο τα πανεπηστιμια τα οποια ειχει χορηγησει...
αρα σιγα σιγα αυτο θα γινει νομος στην αγορα και θα καταληξουμε να υπαρχουν δυο ταχυτητων αποφοιτοι
αυτοι που θα σπουδαζουν οχι για την επηστημη τους αλλα για την αναγκη της επειχηρησης την συγκεκριμενη περιοδο ....
θα γινονται σπουδαστες ανωτατων ιδιωτικων υδριματων γνωριζοντας και στοχευοντας τις εταιριες με τις οποιε συνεργαζεται το πανεπιστημιο τους ....καταστρεφοντας την εννοια της εξελιξης και της επιστημης
την εννοια της ελευθερης αγορας και την εννοια της ισοτητας μεταξυ των νεων .
και τα ιδιωτικα θα πουλαν αυτο.....το ποιους εχουν χορηγους. -
Αυτην την στιγμη μεγαλες ιδιοτικες επιχειρησεις δεχονται να εξετασουν ως υποψηφιο για μια θεση μονο αποφοιτους απο συγκεκριμενα μεγαλα ελληνικα πανεπηστιμια...
Εφοσον λοιπον λαμβανει ηδη χωρα μιας μορφης 'αδικια',ποσο χειροτερα τα πραγματα να γινουν με τη λειτουργια των ιδιωτικων?Εκτος κι αν παμε στο αλλο ακρο,να επιβαλλουμε δλδ στις επιχειρησεις ποια ιδρυματα θα χρηματοδοτουν καθως και να ισχυσει και μια ιδιοτυπη ποσοστωση στο συστημα προσληψεων.Ανεφικτα πραγματα.
θα δημιουργηθει μια κλικα ,μεσα απο τον φαυλο κυκλο των χωρηγησεων με αποτελεσμα σιγα σιγα πτυχιουχοι κρατικων αει και τει .( τα ιδιωτικα κολλεγια στο συνολο τους ειναι πολυ χειροτερα απο το μεσο τει) .να υποβαθμιστουν
Αυτην την στιγμη μεγαλες ιδιοτικες επιχειρησεις δεχονται να εξετασουν ως υποψηφιο για μια θεση μονο αποφοιτους απο συγκεκριμενα μεγαλα ελληνικα πανεπηστιμια...Δλδ ενω τωρα γινεται διακριση υπερ των διακεκριμενων μεγαλων πανεπιστημιων,αργοτερα θα πριμοδοτουνται τα μετρια κολεγια? Ακομα κι ετσι για ποιο λογο να χρηματοδοτησουν την ερευνα ενος μετριου ιδρυματος και στο καπακι να προσλαβουν τους αχρηστους αποφοιτους?Counter-productive το κοβω και δεν βγαζει νοημα...
και εγω θετω το ερωτημα σ ολους σας....αυτη η επιχειρηση αυριο θα ναι χορηγος ιδιωτικων κολλεγιων και πανεπιστημιων...
για λογους κερδους και αλληλοστηριξης των επενδυσεων της θα προτιμα αποφοιτους μονο απο τα πανεπηστιμια τα οποια ειχει χορηγησει...Το αυτο.Δλδ λες πως μια επιχειρηση θα χρηματοδοτησει την υποβαθμιση της διαδικασιας παραγωγης γνωσεων και εργατικου δυναμικου,που λογικα θα την οφελουσαν μακροπροθεσμα,ενω τωρα προφανως θα την ζημιωσουν?
-
Γιά να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα , εγώ είμαι κατά των γενικεύσεων , όπως υπάρχουν καλοί και κακοί καθηγητές στην δημοσια εκπαίδευση το ίδιο θα συμβαίνει και στην ιδωτική , όσον αφορά τα κτιριακά εδώ θα πέσει πολύ γέλιο . Τα καινούργια πανεπιστήμια που ιδρύονται σε διάφορες πόλεις έχουν εγκαταστάσεις ? προφανώς υποτυπώδεις , τα υπάρχοντα που με δυνατότητα εκπαίδευσης στα εργαστήρια 150 φοιτητών , πρέπει να βολέψουν 300 σε κάθε τμήμα , πόσο σοβαρή δουλειά μπορούν να κάνουν ? Οσον αφορά τις βάσεις αυτές είναι καθαρά θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων και αγοράς εργασίας . Πρίν 30 χρόνια δάσκαλος ήταν η τελευταία επιλογή , σήμερα θέλεις 19άρια . Επίσης βαρέθηκα από μερικούς που δουλεύουν σε ΑΕΙ να απαξιώνουν τα ΤΕΙ γιά να στηρίξουν τα πήλινα πόδια τους . Υπάρχουν πολλοί που έχουν περάσει και από τα δύο και μπορούν να έχουν άποψη . Ολα στην Ελλάδα είναι θέμα αγοράς εργασίας και image . Προφανώς οι γεωπονικές σπουδές δεν ενδιαφέρουν τους Ελληνες και τώρα και πρίν 30 χρόνια γεωπόνοι και δασολόγοι ήταν οι τελευταίες σχολές σε ζήτηση και είχαν τις χαμηλότερες βάσεις . Βέβαια τότε έδιναν 120000 παιδιά και περνάγανε 17000 στα ΑΕΙ και 10000 στά ΤΕΙ δήλαδή 1 στους 5 , σήμερα δίνουνε 92000 και έχουν θέσεις γιά πάνω από 80000 , άρα το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπείς αλλά ΠΟΥ θα μπείς σε συνάρτηση με τα επαγγελματικά δικαιώματα , την αγορά εργασίας και το image . Ετσι ο κόσμος σήμερα θέλει να γίνει αστυφύλακας , πυροσβέστης , δάσκαλος ,γιά να έχει δουλειά , η γιατρός , πολιτικός μηχανικός η δικηγόρος γιά να έχει image και βλέπουμε μέσα σε πολυτεχνεία σχολές με βάση το 19 και άλλες με βάση το 12 .
Υ.Γ. Δεν δουλεύω στην εκπαίδευση , ούτε προτίθεμαι να ιδρύσω κολλέγιο . -
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Oh really? Μηπως εχουμε και κατι εναντιον των εφημεριδων τωρα?Η μηπως στην αγγελια εγραφε:'Ζητειται νεος,φερελπις μα ελλιπους καταρτισης και μετριων ικανοτητων για τελεση ακομα πιο μετριων καθηκοντων καθηγητη,σε αμφιβολου κυρους σχολη,με σκοπο την εγκατασταση εκπαιδευτικου Μεσαιωνα στη χωρα?'Μηπως και οι στρατιες ανεργων πτυχιουχων που εργαζονται ως ψηταδες /πακεταδες(και παλι,φευ,μεσω μικρης αγγελιας)ειναι υπολογοι επιδη δεν εχουν τα τυπικα βυσματα,εχμ προσοντα?
To μονο βεβαιο ειναι η μαυρη νυχτα στα βουνα
Ω ναι!
Μαλλον ειναι πολυ μπροστα στην τιμημενη ελληνικη επαρχια οι αντιστοιχοι Ξυνηδες και ψαχνουν ακαδημαικους μεσω ενος καινοφανους σκαουτινγκ - μικρων αγγελιων κοντρα στην αρτηριοσκληρωτικη διεθνη πρακτικη. Για το οποιο σκαουτινγκ θα πηραν την ιδεα απο την παρακατω σελιδα αυτου του τομεα της εφημεριδας οπου σεξι 19χρονες προσφερουν φουλ σερβις στο χωρο σου και πωλειται CBR 600.
Για ψητας/πακετας δεν ξερω τι προσοντα χρειαζονται αλλα υποσχομαι να το κοιταξω και να επανελθω, αν και φανταζομαι οτι οι πρωτοποροι πατρινοι θα κανουν κι εδω πατεντες και θα τους αναζητουν se τιποτα επιστημονικες βασεις δεδομενων -
@mind
ποιός σου είπε ότι οι συγκεκριμένες σχολές έχουν σαν σκοπό στην συντριπτική πλειονότητα, για να μην γενικεύω την παραγωγή υψηλού επιστημονικού δυναμικού?
Το 'κακό' εργατικό δυναμικό μιά χαρά χρειάζεται και επιτελεί τεράστιο έργο στην κοινωνία. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
@mind
ποιός σου είπε ότι οι συγκεκριμένες σχολές έχουν σαν σκοπό στην συντριπτική πλειονότητα, για να μην γενικεύω την παραγωγή υψηλού επιστημονικού δυναμικού?
Το 'κακό' εργατικό δυναμικό μιά χαρά χρειάζεται και επιτελεί τεράστιο έργο στην κοινωνία.Αντε κι έφτιαξες κι επίπεδο. Τι σκατά να το κάνεις στην Ελλάδα;
-
Θα το εξάγεις
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Για να δούμε...
Παραθέτω ένα απόσπασμα από την αναφορά βρετανού διπλωμάτη, αναφορικά με την εκπαίδευση στην Ελλάδα, στα τέλη του 19ου αιώνα, όπως την έχει συμπεριλάβει στο εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο του ο Γ.Β. Δερτιλής.Η εκπαίδευση κοστίζει λίγο ή τίποτα και κατά συνέπεια χιλιάδες άνδρες που διαφορετικά θα έπαιρναν θέσεις σε παραγωγικές απασχολήσεις θεωρούν πως τους αρμόζει ενα διανοητικότερο επάγγελμα (...) Ενώ κάθε βουλευτής και κάθε μέλος της κυβέρνησης πολιορκείται από στρατιές υποψηφίων, ακόμα και για τις πιο χαμηλόμισθες δημόσιες θέσεις, η αγορά εργασίας τροφοδοτείται κατά μεγάλο μέρος από την Κρήτη και την Τουρκία.
(...) Υπαρχει πληθώρα δικηγόρων, γραφέων και υπαλλήλων που, μην έχοντας μόνιμη εργασία, γίνονται ταραχοποιοί και πολιτικοί του καφενείου (...) Έως τώρα, κανείς έλληνας υπουργός δεν μπορεσε να ανθέξει επί πολύ τις συνεχείς επιδρομές μορφωμένων ανέργων υποψηφίων για διορισμό στο Δημόσιο (...) Αυτή είναι αναμφιβόλως μια από τις χειρότερ=οες πληγές για την Ελλάδα (...)Όπως σχολιάζει και ο συγγραφέας, πρόκειται για την άποψη ενός ανθρώπου συνηθισμένου σε ένα άκρως 'αριστοκρατικό' εκπαιδευτικό σύστημα (τα εισαγωγικά δικά μου).
Πέρασαν πάνω από εκατό χρόνια από την αναφορά αυτή -και φαίνεται τελικά ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη μεταλυκειακή εκπαίδευση άρχισε πλέον να 'εκλογικεύεται'. 'Σύνδεση με την αγορά εργασίας', (από τις μεγαλύτερες πιπίλες των τελευταίων χρόνων) παραγωγή εκπαιδευμένων ατόμων, κατάρτιση, κατάρτιση, κατάρτιση. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για γλωσσολόγους, φιλόσοφους, ιστορικούς τέχνης (εκτός και αν δουλεύουν στο Getty). Τα δημόσια ΑΕΙ κομματοκρατούνται (αυτό δυστυχώς ισχύει, αν και όχι στο σύνολο), πεφωτισμένου ξεριζωμένοι επιστήμονες ποθούν την παλιννόστηση, αλλά εμείς δεν τους θέλουμε, το ΜΙΤ 'βγάζει' υπερ-επιστήμονες (btw, έχει πάει κανείς από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση στο MIT? -μπορω να σας πω δυο-τρια λογάκια, αν θέλετε ) -και μπολικες γενικεύσεις....
Α, ντρίφτη, γιου νόυ γουάτ? Μετά χαράς το Cambridge -και κάθε *λαμπρό *Βρετανικό ίδρυμα- θα ίδρυε παράρτημα ε-δε-πάλια (αυτό είναι Πυργιώτικο). (Ναι, το Oxbridge, το Imperial και δε συμμαζεύεται είναι η creme de la creme των ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων -αλλά αυτό ισχύει και διότι Ιδρύματα σαν και αυτά έχουν θέσει τα κριτήρια αξιολόγησης των ΑΕΙ. Πως λέμε 'made to fit'?). Και αυτό γιατί εδώ και πολλά χρόνια τα 'φουκαριάρικα' βρετανικά ΑΕΙ πρέπει να βρίσκουν από μόνα τους τους πόρους να επιβιώσουν. Κρατική χρηματοδότηση, αν δεν κάνω λάθος, στη Βρετανία, δεν υπάρχει πλέον (ή είναι τελείως στοιχειώδης). Ούτως η άλλέως, οι φίλοι μας στην Αλβιόνα, ένα πράγμα ξέρουν να κάνουν καλά (ή ήξεραν, έως πρόσφατα): να εμπορεύονται. Και όταν τους τελείωσε η αυτοκρατορία, εντρύφησαν στο εμπόριο (α) γλώσσας και (β) 'παιδείας'. Όχι, δε θέλω να δαιμονοποιήσω καταστάσεις, ούτε να κάνω επικίνδυνες γενικεύσεις. Η συγκεκριμένη χώρα έχει και εξαιρετικά ιδρύματα, εργαστήρια, επιστήμονες. Αλλά έχει και πολύ κατιμά, ας μη γελιόμαστε.
Δυστυχώς (πάλι ΙΜΗΟ), δεν επικράτησαν, είτε επειδή δεν το ήθελαν ή επειδή δεν μπορούσαν, οι γαλλικές ή γερμανικές εκπαιδευτικές νόρμες. Κάτι η παντοδυναμία της αγγλικής γλώσσας, κάτι η σύμπραξη Βρετανίας -ΗΠΑ, έφεραν τα ΑΕΙ ανα την Ευρώπη να κυνηγούν τα αμερικάνικα, παίζοντας σε γήπεδο υπερατλαντικό. Και, η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, όπως την πέρασε γλυκά-γλυκά ο διαδοχούλης της Μαριέτας, βλέπω να μας πηγαίνει στην ΤΕΙ-οποίηση των ΑΕΙ (πάμε για 3ετή κύκλο σπουδών? ), βοηθούντων, βεβαίως- βεβαίως των Πολυτεχνικών που, με μπροστάρη το ΕΜΠ, θεωρούν ότι έχουν το σκύλο τους δεμένο, αφούν οι πενταετείς σπουδές τους δίνουν το προβάδισμα για παροχή Master's με τη μία.
(συγνώμη για τις παραπάνω απλοποιήσεις, αλλά ψιλο-νυστάζω...)πολυ ωραιο ποστ
περα απο αυτα που αναφερθηκαν καλο ειναι να μιλησουμε κ για τα εργατικα δικαιωματα. δεν ειναι το προβλημα οτι ο αποφοιτος κολλεγιου θα παρει τη δουλεια του μηχανικου οπως συχνα ακουω. ειναι οτι ο εργοδοτης θα τον προτιμησει για να μην πληρωσει μηχανικο. οποτε θα υπαρξει de facto εξισωση προς τα κατω των πτυχιων.
-
και αυτό, και στην υπογραφή δημοσίων έργων που ο μηχανικός χρειάζεται
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
περα απο αυτα που αναφερθηκαν καλο ειναι να μιλησουμε κ για τα εργατικα δικαιωματα. δεν ειναι το προβλημα οτι ο αποφοιτος κολλεγιου θα παρει τη δουλεια του μηχανικου οπως συχνα ακουω. ειναι οτι ο εργοδοτης θα τον προτιμησει για να μην πληρωσει μηχανικο. οποτε θα υπαρξει de facto εξισωση προς τα κατω των πτυχιων.
αφού ο απόφοιτος κολεγίου μπορεί να την κάνει την δουλειά του 'μηχανικού' τότε ποιος ο λόγος να υπάρχουν 'μηχανικοί'
Περί Σπουδών