-
Ας στείλει ένα mail όλο τρέλα σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Αμερική που τον ενδιαφέρει λέγοντας 'Είναι κρίμα για το πανεπιστήμιο σας να μην έχει λαμπρούς + πετυχημένους φοιτητές όπως έγω που λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν μπορώ να φοιτήσω σε εσάς'. Μπορεί να τσιμπήσει καμιά υποτροφία, δεν έχει να χάσει και τίποτα.
-
φύγε στο εξωτερικό....
-
Εγώ είμαι τεταρτοετής φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ στο τμήμα Λογιστική και Χρηματοοικονομική με χρηματοοικονομική κατεύθυνση. Αν όλα πάνε καλά 5ο έτος έχω τελειώσει. Σκέφτομαι μήπως κάνω MiF (Master in Finance) Αγγλία (ή και ΗΠΑ). Καμία πρόταση;
Υπ' όψιν, κομματάκι δύσκολο να μπω σε LSE ή London Business School
-
Γενικά για μεγάλα πανεπιστήμια θέλει ελαφρώς βυσματάκι και μην ακούς μλκίες... Έχω ακούσει περίπτωση παιδιού που τον δέχτηκε το LSE χωρίς φοβερούς βαθμούς 'γιατί εκτίμησαν άλλες ικανότητες και ταλέντα'...
Επειδή είμαι μέγιστη κουτσομπόλα, το έψαξα και βρήκα ότι ο πατέρας του παιδιού είναι γενικός διευθυντής σε τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο στην Ελλάδα (από Λ αρχίζει).
Εγώ θα σου λεγα ψάξε για Αμερική για τους εξής λόγους:- Μπορεί τα δίδακτρα να σου έρθουν πιο φτηνά λόγω $.** Όταν το διαπίστωσα μουτζωνόμουνα με 50 παλάμες** επειδή σαν βλάκας καθόμουν και άκουγα αστρονομικά νούμερα χωρίς να τα ψάξω ο ίδιος.
- Το brand name Αγγλία είναι ελαφρώς τετριμμένο σε σχέση με το αντίστοιχο της Αμερικής (και η κουτσή Μαρία έχει σπουδάσει Αγγλία).
- Για οικονομικά, τραπεζικά κλπ βέβαια οι Σκοτσέζοι είναι άπιαστοι αλλά φαντάζομαι κοτζαμάν Αμερική κάτι θα χει αντίστοιχα καλό.
- Σε επίπεδο ζωής, νομίζω έχεις περισσότερες επιλογές για να βρεις μια πολιτεία που θα περνάς πολύ καλύτερα από το κλασσικό british weather.
Σημαντικό μείον η απόσταση και η τιμή των εισητηρίων.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Επειδή είμαι μέγιστη κουτσομπόλα, το έψαξα και βρήκα ότι ο πατέρας του παιδιού είναι γενικός διευθυντής σε τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο στην Ελλάδα (από Λ αρχίζει).Λειτουργούν πολύ με την λογική 'το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά' στο εξωτερικό.. Πολλές φορές μάλιστα δικαιώνονται..
-
Παιδια ολα καλα τα σκεφταιστε να πατε και εξω και εδω και μαστερ κλπ, αλλα οι λιρες που θα ρουφιξει το LSE αντιστοιχουν στην παραπανω (εχει να κανει πολυ ο φοιτητης και λιγοτερο το πανεπηστημιο στα μαστερ) γνωση και την παραπανω αξια (αν ειναι για Ελλαδα μαλλον στραφι θα πανε οι λιρες) σαν χαρτι στην αγορα εργασιας?
Εγω πλεον σαν την καλητερη λυση σκεφτομαι, να πιασει καποιος δουλεια και να παει σε ενα παραρτημα Αγγλικου πανεπηστημιου (αυτο οταν βγαλουν ακρη οτι θα αναγνωριζονται) ή distance learning, και οικονομικα βγαινει, και δεν μενεις πισω απο επαγγελματικης αποψης.
-
Η εμπειρία είναι πάνω απ΄όλα! Καλά τα λέει ο Στέλιος.
-
Άμα πας στο LSE, ίσως να πάρεις και στην Ελλάδα πίσω τα λεφτά που θα δώσεις. Αν αποφασίσεις να κάτσεις έξω, σίγουρα θα τα πάρεις πίσω..
-
Συμφωνώ. Είναι προτιμότερο κάποιος να αρχίσει να εργάζεται σε μια εταιρεία στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Πέρα από την εμπειρία και προϋπηρεσία που θα αποκτήσει, αν περάσουν μερικά χρόνια (πχ 3-4) και παραμένει στην ίδια επιχείρηση, υπάρχουν περιπτώσεις που οι ίδιες οι εταιρείες δέχονται να επενδύσουν στους υπαλλήλους τους για εξτρα επιμόρφωση. Είτε αυτό είναι ALBA, είτε ΑΣΟΕΕ, είτε ΕΕΔΕ, είτε οτιδήποτε. Ειδικά στις μέρες μας τα σεμινάρια και η κάθε λογής εκπαίδευση στις εταιρείες είναι κάτι που υποστηρίζεται (μην ξεχνάμε και επιδοτούμενα προγράμματα, ΛΑΕΚ κτλ).
-
Kid Οταν λεω να παρεις τα λεφτα σου πισω μιλαω για το ποσο παραπανω θα σου δωσει σε μισθο το μαστερ απο το LSE σε σχεση με ενα αλλο πανεπιστημιο ή ποσο θα σε βοηθησει σε εξελιξη.
-
Υπό αυτό το πρίσμα, πιστεύω ότι αξίζει το msc από το LSE.
-
- Για οικονομικά, τραπεζικά κλπ βέβαια οι Σκοτσέζοι είναι άπιαστοι
.
και νομικά
εγώ τελείωσα 4 χρόνια (στη σκωτία η φοίτηση είναι 4ετής όπως και την Ελλάδα) τη νομική στο πανεπιστήμιο του Aberdeen και τώρα συνεχίζω το μεταπτυχιακό μου.
στη νομική το Aberdeen και το Edinburgh πραγματικά σκίζουν.
στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τα επίσημα κρατικά στατιστικά για όλες τις σχολές. εγώ βάζω για τη νομική.
http://www.thegooduniversityguide.org.u ... table=laws
για τυχόν απορίες-διευκρινίσεις με τα χαράς να βοηθήσω.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Παιδια ολα καλα τα σκεφταιστε να πατε και εξω και εδω και μαστερ κλπ, αλλα οι λιρες που θα ρουφιξει το LSE αντιστοιχουν στην παραπανω (εχει να κανει πολυ ο φοιτητης και λιγοτερο το πανεπηστημιο στα μαστερ) γνωση και την παραπανω αξια (αν ειναι για Ελλαδα μαλλον στραφι θα πανε οι λιρες) σαν χαρτι στην αγορα εργασιας?Εγω πλεον σαν την καλητερη λυση σκεφτομαι, να πιασει καποιος δουλεια και να παει σε ενα παραρτημα Αγγλικου πανεπηστημιου (αυτο οταν βγαλουν ακρη οτι θα αναγνωριζονται) ή distance learning, και οικονομικα βγαινει, και δεν μενεις πισω απο επαγγελματικης αποψης.
πλέον το ΔΟΑΤΑΠ για να σου αναγνωρίσει μαστερ Αγγλικού ή Αμερικάνικου Πανεπ. πρέπει να αποδείξεις ότι ήσουν εκεί και φοιτήσες στο campuς του αντίστοιχου πανεπ. Αυτό το άκουσα σήμερα από ένα παλικαράκι που πήγε και ΄πήρε ΜΑ από http://www.coas.howard.edu/sociology/
-
Kid πολυ αμφιβαλλο, θα πρεπει ο συγκεκριμενος ανθρωπος να εχει ολοκληρο το πακετο, εκτος απο πολυ καλα χαρτια, να εχει και γνωστους αλλα ακομα και να ειναι ευπαρουσιαστος.
-
Για να είσαι ρε μλκ στο LSE έχεις όλο το πακέτο, δεν μπαίνεις για πλάκα μέσα..
-
Γενικά για μεγάλα πανεπιστήμια θέλει ελαφρώς βυσματάκι και μην ακούς μλκίες... Έχω ακούσει περίπτωση παιδιού που τον δέχτηκε το LSE χωρίς φοβερούς βαθμούς 'γιατί εκτίμησαν άλλες ικανότητες και ταλέντα'...
Επειδή είμαι μέγιστη κουτσομπόλα, το έψαξα και βρήκα ότι ο πατέρας του παιδιού είναι γενικός διευθυντής σε τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο στην Ελλάδα (από Λ αρχίζει).
Εγώ θα σου λεγα ψάξε για Αμερική για τους εξής λόγους:- Μπορεί τα δίδακτρα να σου έρθουν πιο φτηνά λόγω $.** Όταν το διαπίστωσα μουτζωνόμουνα με 50 παλάμες** επειδή σαν βλάκας καθόμουν και άκουγα αστρονομικά νούμερα χωρίς να τα ψάξω ο ίδιος.
- Το brand name Αγγλία είναι ελαφρώς τετριμμένο σε σχέση με το αντίστοιχο της Αμερικής (και η κουτσή Μαρία έχει σπουδάσει Αγγλία).
- Για οικονομικά, τραπεζικά κλπ βέβαια οι Σκοτσέζοι είναι άπιαστοι αλλά φαντάζομαι κοτζαμάν Αμερική κάτι θα χει αντίστοιχα καλό.
- Σε επίπεδο ζωής, νομίζω έχεις περισσότερες επιλογές για να βρεις μια πολιτεία που θα περνάς πολύ καλύτερα από το κλασσικό british weather.
Σημαντικό μείον η απόσταση και η τιμή των εισητηρίων.
(από Λ αρχίζει). = Λ@ts!s
-
ρε παιδιά δεν χρειάζεσαι τίποτα απ όλα αυτα για να μπείς στο LSE.
χρήμα θές + σχετικά καλό πτυχίο ή και κανένα μεταπτυχιακό.
-
@giannispolo: Σώπαααααααα
@Ratanplan: Γι' αυτό δεν πήγα Αγγλία και έκατσα Ελλάδα για μεταπτυχιακό. Είναι καλύτερα αλλά όχι τόσο καλύτερα που να δικαιολογήσουν τη διαφορά στα λεφτά. Αμερική βέβαια πήγαινα κολυμπώντας... -
Ο Στελιος που πηρε πτυχιο απο αγγλια παντως εχει βολεψει ολη την οικογενεια.. Α ρε αγγλαρες..
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
πλέον το ΔΟΑΤΑΠ για να σου αναγνωρίσει μαστερ Αγγλικού ή Αμερικάνικου Πανεπ. πρέπει να αποδείξεις ότι ήσουν εκεί και φοιτήσες στο campuς του αντίστοιχου πανεπ. Αυτό το άκουσα σήμερα από ένα παλικαράκι που πήγε και ΄πήρε ΜΑ από http://www.coas.howard.edu/sociology/
Αυτο ισχυει εξαρχης... μονο για τα 'συνεργαζομενα'. Το distance learning αναγνωριζεται κανονικοτατα...
Περί Σπουδών