-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αυτο κανεις δεν το ξερει ουτε με νοιαζει. Μας ζαλισαν τα παπαρια οτι με το ασυλο εχει γινει αντρο παρανομιας τα μεσανυχτα. Το καταργησαν. Και πλεον ειμαστε γκετο μερα μεσημερι. Ας δωσουν λυση και εξηγηση οι λαλιστατοι εξυπνακηδες που ειχαν φορτωσει στο ασυλο ολα τα κακα της μοιρας τους και της βλακειας τους.Δεν σε νοιάζει? σ ωραίος σε νοιάζει για όλα τα άλλα όμως
κατά τα άλλα το ότι η κατάργηση συνέπεσε με μια περίοδο οικονομικής ανέχειας και κατ επέκταση αύξησης της εγκληματικότητας είναι μάλλον η απάντηση και όχι η κατάργηση ασύλου=αύξηση της εγκληματικότητας στα πανεπιστήμια.
Αυτά που λέει ο socratesn περί ουσιαστικής ανυπαρξίας αστυνόμευσης λόγω αντιδράσεων κλπ είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Τα ελ. πανεπιστήμια θα έπρεπε να συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κόσμου μόνο και μόνο γιατί λειτουργούν και κάποιοι καταφέρνουν να πάρουν πτυχίο και σε τέτοιες συνθήκες κ@λοχανείου.
-
ναι ναι, δεν υπάρχει άσυλο αλλά αν μπει ένστολος θα γίνει διπλωματικό επεισόδιο...
στο καμπους του ΕΜΠ ποτέ δεν είχαμε θέματα με ασφάλεια κλπ, παρόλα αυτά και παρά τα βανάκια και τους 'την φύλαξη' έχουμε πολλά περιστατικά κλοπών και βανδαλισμών
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σωκράτες πόσα χρόνια είσαι στο ΑΠΘ; Το ξέρεις ότι στους προαύλιους χώρους εδώ και 2 ή 3 χρόνια δεν υπάρχει άσυλο; Το αποτέλεσμα; Από εκεί που φοβόμασταν (ελάχιστα στην πράξη) μετά τα μεσάνυχτα, πλέον γίνεται εμπόριο με πάγκους και κανονικά μαγαζιά εμπόρων μέρα μεσημέρι. Όταν έχω δουλειά και φεύγω μετά τις 9 το βράδυ, τρέμει το φυλλοκάρδι μου και αναγκάζομαι να φύγω πριν τελειώσω και είμαι από τους τυχερούς που έχω να κάνω τα 30 μέτρα από την είσοδο της ΣΘΕ μέχρι το νοσοκομείο. Το παραμύθι με το άσυλο έχει αποδειχθεί ανοησία περίτρανα από τοτε που το άσυλο καταργήθηκε.
Το πανηγυρι με τους παγκους υπήρχε κ παλιοτερα, πχ δεκαετια του 90 με τους παγκους με κασετες κ μετεπειτα cdια.
Συγνωμη φιλε greo, αλλά η ανασφαλεια στους χωρους του ΑΠΘ πιστευω πως εκτοξευθηκε οταν αποφασιστηκε -καλώς ή κακώς- να περιχαρακωθουν οι χωροι σταθμευσης που ηταν ανοιχτοι για το κοινο απογευμα κ βραδυ.
Τωρα στις 9+ θα πετυχεις ειτε φοιτητες/δεπ, ειτε πρεζονια/αναρχολετσους και (παρατυπους) μεταναστες.
Στάλθηκε από το LG-P700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αυτο κανεις δεν το ξερει ουτε με νοιαζει. Μας ζαλισαν τα παπαρια οτι με το ασυλο εχει γινει αντρο παρανομιας τα μεσανυχτα. Το καταργησαν. Και πλεον ειμαστε γκετο μερα μεσημερι. Ας δωσουν λυση και εξηγηση οι λαλιστατοι εξυπνακηδες που ειχαν φορτωσει στο ασυλο ολα τα κακα της μοιρας τους και της βλακειας τους.Εσύ είπες παραπάνω 'Καταργήθηκε το άσυλο. Το αποτέλεσμα ? Αύξηση της ανασφάλειας' και όταν σε ρωτώ πως προκύπτει η σχέση αιτίου-αιτιατού (= 'το αποτέλεσμα') απαντάς 'κανείς δεν το ξέρει ούτε με νοιάζει' και συμπληρώνω 'αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχει'
-
όχι, ούτε έγραψε ούτε υπονόησε ότι η άρση ασύλου έχει σχέση αιτίου/αιτιατού με την αύξηση της ανασφάλειας.
Έγραψε ότι το γεγονός 'άρση ασύλου - αύξηση ανασφάλειας' δείχνει ότι το επιχείρημα που προσπαθούσε να συνδέσει το άσυλο με την ανασφάλεια αποδεικνύεται μούφα.
Δλδ μάλλον το αντίθετο από αυτό που μετέφρασες εσύ nass.
-
ειναι μουφα αυτη η αρση του ασυλου στηνπραγματικοτητα. Θα επρεπε παραλληλα οι χωροι να αστυνομευονται σαν καθε δημοσιος χωρος δρομος κ.λ.π. εφ οσον δεν γινεται αυτο τοτε απλα λενε καποιοι οτι ηρθη το ασυλο αλλα στην ουσια ειναι γκετο ακομα αρα αφου δεν ηρθη το ασυλο απλα αυξηθηκε η ανασφαλεια.... λογικο..
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
όχι, ούτε έγραψε ούτε υπονόησε ότι η άρση ασύλου έχει σχέση αιτίου/αιτιατού με την αύξηση της ανασφάλειας.Έγραψε ότι το γεγονός 'άρση ασύλου - αύξηση ανασφάλειας' δείχνει ότι το επιχείρημα που προσπαθούσε να συνδέσει το άσυλο με την ανασφάλεια αποδεικνύεται μούφα.
Δλδ μάλλον το αντίθετο από αυτό που μετέφρασες εσύ nass.
Σωκράτες πόσα χρόνια είσαι στο ΑΠΘ; Το ξέρεις ότι στους προαύλιους χώρους εδώ και 2 ή 3 χρόνια δεν υπάρχει άσυλο; Το αποτέλεσμα; Από εκεί που φοβόμασταν (ελάχιστα στην πράξη) μετά τα μεσάνυχτα, πλέον γίνεται εμπόριο με πάγκους και κανονικά μαγαζιά εμπόρων μέρα μεσημέρι.
έγραψε οτι από τότε που έπαψε να υφίσταται το άσυλο αυξήθηκε η ανασφάλεια...
Μπορώ εγώ να καλέσω αστυνομία να μπαγλαρώσει τα @@ (γιατί ένα @δι δεν κυκλοφορεί ποτέ μόνο του μην αρπάξει καμία ψιλή) που μου απαγόρευαν ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ να μπω στο αμφιθέατρο ? άρα για ποια κατάργηση ασύλου μιλάμε ??
μπορεί να αποδοθούν άμεσα ευθύνες σε κάποιον που παράνομα και καταχρηστικά κολλάει μπλε πράσινες και κόκκινες αφίσες στους τοίχους? -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
ειναι μουφα αυτη η αρση του ασυλου στηνπραγματικοτητα. Θα επρεπε παραλληλα οι χωροι να αστυνομευονται σαν καθε δημοσιος χωρος δρομος κ.λ.π. εφ οσον δεν γινεται αυτο τοτε απλα λενε καποιοι οτι ηρθη το ασυλο αλλα στην ουσια ειναι γκετο ακομα αρα αφου δεν ηρθη το ασυλο απλα αυξηθηκε η ανασφαλεια.... λογικο..γιατί στα ετεχα και στα ιμπιριαλ που έχει ασφάλεια κάμπους δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, έρευνα, ανάπτυξη, τέχνη κλπ κλπ κλπ #ΝΟΤ
-
@mjacob
Δε μετέφρασα τίποτα, αυτό ακριβώς έγραψε ο greo, ξαναδιάβασεΕνώ μπορεί μια χαρά η αύξηση της ανασφάλειας να είναι αποτέλεσμα άλλων παραγόντων (πχ. μείωση της όποιας φύλαξης-αστυνόμευσης λόγω έλλειψης κονδυλίων, πόσω δε μάλλον αν το άσυλο καταργήθηκε στα χαρτιά όπως εξηγεί ο socratesn αλλά στην ουσία δεν έχει καμία διαφορά) και μάλιστα λέω και γω, εξίσου αστήρικτα με το greo, ότι αν δεν είχε καταργηθεί το άσυλο τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα.
-
ΕΜΠιπεδο
-
@nass
ξαναδιάβασα και σου σου ξαναλέω ακριβώς αυτό που σου έγραψα.
Ξαναδιάβασε εσύ λοιπόνLogic 101:
Λέει κάποιος ότι για το Β φταίει το Α.
Το Α σταματάει να συμβαίνει, αλλά το Β μεγαλώνει.Το ότι το 'για το Β φταίει το Α' τίθεται υπό ισχυρή αμφισβήτηση.
ΑΛΛΑ
Κανείς δεν λέει ότι για την αύξηση του Β ευθύνεται η άρση του Α.Είναι σαφώς διαφορετικά πράγματα.
Ότι μπορεί να υπάρχει αντίλογος για την 'ισχυρή αμφισβήτηση', φυσικά και μπορεί*.
Το να αποδίδεις όμως κάτι που δεν σχετίζεται, δεν βοηθάει.*όπου φυσικά ο αντίλογος μπορεί να είναι ότι το Α δεν σταμάτησε, ότι συντρέχουν κι άλλοι λόγοι κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ΕΜΠιπεδο
Γραφεια του Καθηγητου Γκαζετα...= κορυφη σε παγκοσμιο επιπεδο, μαλλον ηταν ο στοχος αυτη τη φορα, και ειδικα τα εργαστηρια του...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Συμπληρωσα σχεδον 3 χρονια γκρεο.Θεωρεις οτι το ασυλο εχει καταργηθει?Εχεις δει ποτε στολη αστυνομικου οπουδηποτε στο ΑΠΘ?Σ ολες τις πολεις οπου παιζει διας και περιπολικο καπου κοντα,ντιλερια και λοιποι περιθωριακοι την κανουν για αλλου.
Μη μου πεις οτι αν ηθελε καποιος να ειναι καθαρος αυτος ο χωρος δε θα ηταν..Τωρα εσυ θεωρεις οτι απο πισω κρυβονται αλλα συμφεροντα,εγω θεωρω οτι απο πισω ευθυνονται σε μεγαλο βαθμο τα διαφορα καλοπαιδα που αν δουν αστυνομικο στο ΑΠΘ θα γινει της τρελης.Αυτη τη στιγμη το Απθ απο το πρωι ως το βραδυ ειναι γκεττο,οσο φταινε τα μεγαλα κεφαλια,τοσο φταινε και αυτοι που κανουν κρα για τη διατηρηση του ασυλου.
Αποψη μου με βαση το τι βλεπω γυρω μου τρια χρονια εκει,ειμαι σιγουρος οτι εφοσον εργαζεσαι εκει εχεις πολυ πιο εμπεριστατωμενη αποψη για το θεμα,οποτε πασο (δεν ειρωνευομαι )Reality check:
30 Mαΐου
18 Μαρτίου
20 Νοεμβρίου
6 Μαρτίουκαι δεν πήγα 2η σελίδα στο Google. Eσύ μπορείς να λες ότι θες, αλλά αυτά που λες είναι το λιγότερο ανακριβή. Μια χαρά κάνει επιχειρήσεις η ΕΛΑΣ μέσα στο ΑΠΘ και σου έβαλα μόνο τα ναρκωτικά, αφήνω ντου για επισόδεια. Προφανώς η αστυνομία και αυτοί που τη διατάσσουν θεωρούν ότι με μία επιχείρηση το δίμηνο το πρόβλημα θα λυθεί. ΟΚ.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σωκράτες πόσα χρόνια είσαι στο ΑΠΘ; Το ξέρεις ότι στους προαύλιους χώρους εδώ και 2 ή 3 χρόνια δεν υπάρχει άσυλο; Το αποτέλεσμα; Από εκεί που φοβόμασταν (ελάχιστα στην πράξη) μετά τα μεσάνυχτα, πλέον γίνεται εμπόριο με πάγκους και κανονικά μαγαζιά εμπόρων μέρα μεσημέρι. Όταν έχω δουλειά και φεύγω μετά τις 9 το βράδυ, τρέμει το φυλλοκάρδι μου και αναγκάζομαι να φύγω πριν τελειώσω και είμαι από τους τυχερούς που έχω να κάνω τα 30 μέτρα από την είσοδο της ΣΘΕ μέχρι το νοσοκομείο.** Το παραμύθι με το άσυλο έχει αποδειχθεί ανοησία περίτρανα από τοτε που το άσυλο καταργήθηκε.**Προς απανταχού βλάκες του φόρουμ. Η παράγραφος όπως μας είχαν μάθει στο σχολείο έχει και καταληκτική πρόταση συμπέρασμα. Το να κόβεις το συμπέρασμα για να πεις πίπες δείχνει ότι τρώτε πολύ ζόρι. Καλοχώνευτο.
Μετά και τα λινκ που απαντάνε στις βλακείες ότι δεν μπαίνει η ΕΛΑΣ στο χώρο, μπορείτε να τραγουδάτε ότι θέλετε. Γιατί το να παραδεχθεί κάποιος ότι λεει ανοησίες, θέλει και μία ευφυΐα, την οποία δεν περιμένω να πω την αλήθεια.
-
μα ουσιαστικα δεν καταργηθηκε αυτο λεμε ... και δεν με ενδιαφερει αν η αστυνομια μπαινει σπανια και κατοπιν εντολη η προσκλησις, θα επρεπε να εχει παρουσια οπως εχει και στους δρομους, δημοσιους χωρους. αν δεν το κανει αυτο ειναι μια αιτια που αυξηθηκε η παραβατικοτητα εκει
-
Aπό εκεί που δεν είχε καμμία παρουσία;
-
Κινούμαι στους χώρους του Α.Π.Θ., τα τελευταία 20 χρόνια. Τεράστια διαφορά γενικώς δεν υπάρχει αν και η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη τώρα. Και το 1994 και το 2014 τρυπιόταν διάφοροι μέρα μεσημέρι κάτω και γύρω από τις σχολές, για να μην πω για το βράδυ. Εκεί γύρω στο 1997 έγινε ένα συμμάζεμα με την απαγόρευση των πάγκων με τα παράνομα CD, κασέτες, είδη γραφικής ύλης κλπ. Επίσης, από την έναρξη καλύτερου ελέγχου εισόδου οχημάτων δεν βλέπω πλέον μεταφορτώσεις αγαθών (ναι, παλιά έμπαιναν φορτηγά και άλλαζαν φορτία από παλλέτες και κιβώτια μέχρι καρπούζια).
Το πρόβλημα ήταν και παραμένει η ελλιπής αστυνόμευση. Τώρα υπάρχουν κάποιοι υπάλληλοι του πανεπιστημίου, σαν σεκιούριτυ, με γιλέκα που περιπολούν, ενώ δυνητικά μπορεί να κληθεί και η αστυνομία, αν και θα μπορούσε να περνάει η ΔΙΑΣ κάποιες φορές, δηλαδή να μπει το campus στις περιπολίες τους.
Παλιότερα προ «κατάργησης» του ασύλου πάντα βρίσκαμε σπασμένα τζάμια αυτοκινήτου κάθε πρωί, τώρα (αυθαίρετη δική μου εντύπωση) βλέπω πολύ αραιότερα. Το καλό είναι ότι πια δεν σεληνιάζονται η ιδεοληπτικοί που όταν έβλεπαν αστυνομικό έβγαζαν αφρούς από το στόμα. Ελπίζω ο νέος Πρύτανης να βρει πόρους για καλύτερη φύλαξη. -
Ρε γκρεο απανταω εντελως ευγενικα,αφηνω μεγάλη πιθανοτητα να κανω λαθος στην αποψη μου και να εχεις δικιο..Κ εσυ απαντας στο ποστ που με κουοταρες και στο αλλο σα να εχεις ψυχολογικα..Και απαιτεις να δεχτει κ ο αλλος μετα πως εχεις δικιο (το οποιο εχεις χασει λογω του υφους με το οποιο γραφεις..)
Οκ..Ισως λιγο φτηνο χορτο εξω απ τη ΝΟΠΕ να βοηθουσε την κατασταση
-
Ρε γκρεο απανταω εντελως ευγενικα,αφηνω μεγάλη πιθανοτητα να κανω λαθος στην αποψη μου και να εχεις δικιο..Κ εσυ απαντας στο ποστ που με κουοταρες και στο αλλο σα να εχεις ψυχολογικα..σα; ΣΑ; ΣΑ;
-
Ρε γκρεο απανταω εντελως ευγενικα,αφηνω μεγάλη πιθανοτητα να κανω λαθος στην αποψη μου και να εχεις δικιο..Κ εσυ απαντας στο ποστ που με κουοταρες και στο αλλο σα να εχεις ψυχολογικα..Και απαιτεις να δεχτει κ ο αλλος μετα πως εχεις δικιο (το οποιο εχεις χασει λογω του υφους με το οποιο γραφεις..)Δεν μπορώ να δω στο ποστ που σου κουοταρα, γιατί σου απαντάω αγενώς Ισα-ίσα που χαρακτήρισα τα όσα είπες ανακριβή που είναι επιηκής και ουδέτερος χαρακτηρισμός.
Πάντως ένας από τους λόγους που ο Έλληνας πιάνεται 11 φορές στις 10 κορόιδο είναι ότι δίνει ή στερεί δίκιο ή άδικο αναλόγως με το ύφος. Ευγενικές πίπες ή κοροϊδίες έχουν πάντα καλής υποδοχής. Πρόβλημα.
ΥΓ Πρώτη και τελευταία φορα: ΟΤΑΝ (ποτέ δηλαδή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις) ασχοληθώ με κάποιον στα ξεκούδουνα χωρίς να είναι μερος κουβέντας ή οτιδήποτε, πραγματικά θα έχει δίκιο κάποιος να μιλήσει για ψυχολογικά. Δεν αναφέρομαι σε σένα σωκρατες, στην ουρά των ποστ μου αναφέρομαι
Περί Σπουδών