Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Economics κλπ διαβάζω... Θες παιδί μου να ασχοληθείς με οικονομικά; Πού θα πας να ψάξεις για δουλειά; Σε τράπεζα; Σε επενδυτική εταιρεία;
Αν θες απλά να ασχοληθείς με αυτό που σπούδαξες (μηχανικός) και απλά θες να προχωρήσεις πιο ψηλά στο μέλλον πήγαινε κάνε ένα master στη διοίκηση παραγωγής ή κάτι τέτοιο που με λίγα λόγια να συνδυάζει management και engineering. Υπάρχει και η -ακόμα καλύτερη- προοπτική να πιάσεις δουλειά, να δεις τι γίνεται στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια να ψάξεις για μεταπτυχιακό (έστω και παράλληλα με τη δουλειά).
Πρώτα απ' όλα ΔΕΝ ανέφερα πουθενά τη λέξη economics, άλλοι την ανέφεραν. Εγώ ΜΒΑ θέλω να κάνω για να πάρω γενικές γνώσεις περί διο΄΄ικησης επιχειρήσεων, ήτοι διαχείρισης προσωπικού, λογιστικής, στρατηγικής, μάρκετινγκ, κτλ. Γνώσεις δηλαδή που χρειάζονται σε μια διοικητική θέση σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε κάποιο αντικείμενο που απαιτεί τις γνώσεις ενός μηχανικού. Καλώς ή κακώς έχω μιλήσει με ανθρπώπους που ξέρουν πώς κινείται η αγορά και οι μηχανικοί με ΜΒΑ συγκεκριμένα έχουν μεγαλύτερες προοπτικές εξέλιξης στη διοίκηση απ' ότι ένας μηχανικός σκέτο ή ένας μηχανικός με master στη διοίκηση πραγωγής.
Από κει και πέρα οα κεθένας έχει τις εμπειρίες του, βάση των οποίων πορεύεται. Το 'χω πει και θα το ξαναπώ, ο πατέρας μου είναι Μηχανολόγος-Ηλεκτρόλόγος Μηχανικός με MSc στο Engineering στην Αγγλία. Στα 46 του περίπου του προτάθηκε να κάνει MBA για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην εταιρία που εργάζεται. Λόγω φόρτου εργασίας τη δυνατότητα αυτή δεν την είχε, οπότε και δεν την πήρε. Παρέμεινε τεχνικός διευθυντής, του δόθηκαν πλήρη δικαιώματα υπογραφής-εκπροσώπησης της εταιρίας, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τη θέση όμως δεν την πήρε γιατί δεν είχε ΜΒΑ. Δε θα ήθελα να μου συμβεί κάτι αντίστοιχο. Να έχεις δε στο μυαλό σου ότι το ΜΒΑ δεν είναι μόνο γνώσεις, είναι και θέμα εικόνας-προφίλ. Πίστεψέ με ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό μερικές φορές μιας και συναναστρέφεσαι με στελέχη άλλων επιχειρήσεων.
ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΤΑΔΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΣΤΕΡ ΟΦ ΣΑΙΕΝΣ ΙΝ ΜΑΣΤΟΥΡΜΠΕΪΣΙΟΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ...
Είπα εγώ πουθενά ότι θα με κάνουν ντε και καλά διευθυντή;
Είπα ότι θέλω να έχω τις απαραίτητες γνώσεις έτσι ώστε εφόσον είμαι ικανός να έχω περισσότερες πιθανότητες ανέλιξης από ένα μη κάτοχο μεταπτυχιακού διοίκησης επιχειρήσεων.
Επίσης είπα ότι μ' αρέσουν τα μαθήματα του ΜΒΑ και θα το κάνω με ευχαρίστηση και όχι επειδή μου το επέβαλαν. Καλώς ή κακώς λοιπόν είμαι αποφασισμένος να το κάνω.
Αμφιβολίες έχω ως προς του πού να το κάνω και κυρίως το πότε να το κάνω.