-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Economics κλπ διαβάζω... Θες παιδί μου να ασχοληθείς με οικονομικά; Πού θα πας να ψάξεις για δουλειά; Σε τράπεζα; Σε επενδυτική εταιρεία;
Αν θες απλά να ασχοληθείς με αυτό που σπούδαξες (μηχανικός) και απλά θες να προχωρήσεις πιο ψηλά στο μέλλον πήγαινε κάνε ένα master στη διοίκηση παραγωγής ή κάτι τέτοιο που με λίγα λόγια να συνδυάζει management και engineering. Υπάρχει και η -ακόμα καλύτερη- προοπτική να πιάσεις δουλειά, να δεις τι γίνεται στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια να ψάξεις για μεταπτυχιακό (έστω και παράλληλα με τη δουλειά).Πρώτα απ' όλα ΔΕΝ ανέφερα πουθενά τη λέξη economics, άλλοι την ανέφεραν. Εγώ ΜΒΑ θέλω να κάνω για να πάρω γενικές γνώσεις περί διο΄΄ικησης επιχειρήσεων, ήτοι διαχείρισης προσωπικού, λογιστικής, στρατηγικής, μάρκετινγκ, κτλ. Γνώσεις δηλαδή που χρειάζονται σε μια διοικητική θέση σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε κάποιο αντικείμενο που απαιτεί τις γνώσεις ενός μηχανικού. Καλώς ή κακώς έχω μιλήσει με ανθρπώπους που ξέρουν πώς κινείται η αγορά και οι μηχανικοί με ΜΒΑ συγκεκριμένα έχουν μεγαλύτερες προοπτικές εξέλιξης στη διοίκηση απ' ότι ένας μηχανικός σκέτο ή ένας μηχανικός με master στη διοίκηση πραγωγής.
Από κει και πέρα οα κεθένας έχει τις εμπειρίες του, βάση των οποίων πορεύεται. Το 'χω πει και θα το ξαναπώ, ο πατέρας μου είναι Μηχανολόγος-Ηλεκτρόλόγος Μηχανικός με MSc στο Engineering στην Αγγλία. Στα 46 του περίπου του προτάθηκε να κάνει MBA για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην εταιρία που εργάζεται. Λόγω φόρτου εργασίας τη δυνατότητα αυτή δεν την είχε, οπότε και δεν την πήρε. Παρέμεινε τεχνικός διευθυντής, του δόθηκαν πλήρη δικαιώματα υπογραφής-εκπροσώπησης της εταιρίας, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τη θέση όμως δεν την πήρε γιατί δεν είχε ΜΒΑ. Δε θα ήθελα να μου συμβεί κάτι αντίστοιχο. Να έχεις δε στο μυαλό σου ότι το ΜΒΑ δεν είναι μόνο γνώσεις, είναι και θέμα εικόνας-προφίλ. Πίστεψέ με ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό μερικές φορές μιας και συναναστρέφεσαι με στελέχη άλλων επιχειρήσεων.ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΤΑΔΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΣΤΕΡ ΟΦ ΣΑΙΕΝΣ ΙΝ ΜΑΣΤΟΥΡΜΠΕΪΣΙΟΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ...
Είπα εγώ πουθενά ότι θα με κάνουν ντε και καλά διευθυντή;
Είπα ότι θέλω να έχω τις απαραίτητες γνώσεις έτσι ώστε εφόσον είμαι ικανός να έχω περισσότερες πιθανότητες ανέλιξης από ένα μη κάτοχο μεταπτυχιακού διοίκησης επιχειρήσεων.
Επίσης είπα ότι μ' αρέσουν τα μαθήματα του ΜΒΑ και θα το κάνω με ευχαρίστηση και όχι επειδή μου το επέβαλαν. Καλώς ή κακώς λοιπόν είμαι αποφασισμένος να το κάνω.Αμφιβολίες έχω ως προς του πού να το κάνω και κυρίως το πότε να το κάνω.
-
EDDIE_147 Που εχεις σπουδασει αν επιτρεπεται και τι?
Στελάρα, ΟΛΑ ειναι σχετικα.. Οταν ειχα το απιστευτο διαμερισμα στο λονδινο με την κοπελα μου, και σπουδαζα ηταν σουπερ. Ποσο μαλλον, αν δουλευα και επαιρνα και πολυ καλα λεφτα. Ασε που ολα ειναι πιο κοντα απο αγγλια μερια
Στην ελλαδα, ξερεις πως πηγα εξω για δουλεια ΜΟΝΟ για την εμπειρια. Καλη χρυση, ΑΛΛΑ δεν μπορει ο καθε τυχαρπαστος αμορφωτος προισταμενος, να το παιζει καπως επειδη καθεται στην δερματινη καρεκλα επι 4 συναπτα ετη..Εχω βγαλει ενα συμπερασμα, η ευρεση καλης δουλειας ειναι πολυ δυσκολο διοτι συνηγορουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ παραγοντες, ιδιαιτερα εδω στην ελλαδαρα μας. Βιογραφικο, ηλικια, προυπηρεσια, ΕΜΦΑΝΙΣΗ(οσο αστειο κ αν ακουγεται), τυχη, διασυνδεσεις, στυλ(πχ στο χωρο της μοδας) και αλλα πολλα...
Αλλα μια δουλεια δεν κρινεται ΠΟΤΕ τον πρωτο χρονο, διοτι οι προοπτικες που ανοιγονται μακροπροθεσμα, ειναι πολυ σημαντικοτερες.
-
Διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στο ΜΚΤ και νέες τεχνολογίες (και 3 αβγά Τουρκίας κλπ κλπ κλπ), ότι πάρεις ΑΣΟΕΕ.
Βασικά είχα την τύχη να δουλέψω πριν κάνω μεταπτυχιακό και να πάρω μυρωδιά κάποια βασικά πράγματα από την αγορά εργασίας εν Μπανανία.
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι μεταπτυχιακό στην Αγγλία αξίζει μόνο αν κάτσεις 2-3 χρόνια εκεί και δουλέψεις. Εδώ στην Ελλάδα ένα ξερό μεταπτυχιακό δεν σημαίνει πολλά. Μπορεί να δουλέψει θετικά (αν στην εταιρεία που θα πας ξέρουν το πανεπιστήμιο και έχουν προηγούμενη θετική εμπειρία) μπορεί όμως να δουλέψει και αρνητικά αν πέσεις σε προϊστάμενο που σνομπάρει τα της Αγγλίας (ίσως επειδή δεν μπόρεσε να πάει ο ίδιος) και προτιμά 1000 φορές ένα ρρρρούκι από κολλέγιο που να τον έχει στις προσοχές.
Η αγορά εδώ είναι μικρή σε σχέση με το εξωτερικό και οι γνωριμίες μετράνε πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε χαρτί.
Αν δεν δεις βιογραφικά με ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ, LSE, LSD κλπ να πετιώνται στα σκουπίδια επειδή αυτός που τα διάλεγε είχε τελειώσει κάτι ανάμεσα σε ΙΕΚ και κολέγιο στην Αγγλία και δεν ήθελε ένα άτομο με περισσότερα προσόντα από αυτόν, απλά χάνεις... -
Κοίτα και εδώ
-
Τώρα θα πω κάτι που μάλλον δεν θα αρέσει και πολύ αλλά δε βαριέσαι (λες και λέω ποτέ τίποτα άλλο )
Βλέπω εδώ όλη τη σπουδάζουσα νεολαία να κόπτεται κυρίως για το τι απήχηση θα έχουν τα πτυχία της και τα μεταπτυχιακά της στην αγορά εργασίας...Εκφράσεις του στυλ 'αξίζει τον κόπο' πάνε κι έρχονται, πλήρης εμπορευματοποίηση της γνώσης και της επιστήμης...Είναι καλό το μεταπτυχιακό αν 'βγάζει' τα λεφτά του, είναι κακό αν κοστίζει χωρίς το ανάλογο αντίκρυσμα...Εγώ από όλα αυτα ντεν καταλαβαίνει...
Για να βγάλεις λεφτά υπαρχουν πολλοί τρόποι IMHO...Οι σπουδές δεν είναι από τους καλύτερους...Οι σπουδές (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ) είναι κ@βλ@, κυρίως τα μεταπτυχιακά...Αν δεν το ευχαριστιέσαι κακώς το κάνεις, πως είναι δυνατόν να σου περνάει καν από το μυαλό τι 'βγάζεις' σε φράγκα από το μεταπτυχιακό...Για μένα ή σου αρέσει πολύ ή όχι, period...Τα υπόλοιπα απλά δεν συνάδουν (για μένα) με τις σπουδές, στις καταστρέφουν εξ'ορισμού...
Βέβαια τα MBA ιδιαίτερα είναι τελείως εργασιακά προσαντολισμένα και για όλους είναι επένδυση και όχι σπουδές...Πχ το INSEAD στο Fontainebleau είναι Ο ορισμός της επένδυσης αν μπορείς να το κάνεις, εγγυημένα φράγκα λένε (με το ανάλογο φορτίο δουλειάς φυσικά )...
Τι να πω : για μένα αυτά είναι κινέζικα. Από 18 χρονών ακούω συμβουλές άσχετων για το τι πρέπει να σπουδάσω για να βγάλω φράγκα και πως να μη χάνω ευκαιρίες και είναι κρίμα να χαραμίζομαι μπλα μπλα
Λυπάμαι αλλά αρνούμαι να μπω σε αυτή τη λογική και ακόμα δεν κατάλαβα τι χάνω (εκτός από λεφτά )Μια πολύ πολύ φιλική συμβουλή η οποία ακούγεται παράλογη :
Το να βγάλεις λεφτά είναι εύκολο και με πολλούς τρόπους, άλλα πράγματα είναι δύσκολα....
-
koutsan συμβουλές για το τζάκι ζητούσες αλλά μαι χαρά τις ανάβεις τις φωτιές
μτχ να κάνεις γιατί το γουστάρεις δεν νομίζω οτι ισχύει. να πεις διδ/κο να συμφωνήσουμε. για μτχ όμως με τα χρήματα να τα έχει στο 95% δώσει κάποια ανώτερη δύναμη δεν αφήνει περιθώρια για απόλαυση.περιμένω συνταγές για να βγάλω λεφτά εύκολα.
-
Διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στο ΜΚΤ και νέες τεχνολογίες (και 3 αβγά Τουρκίας κλπ κλπ κλπ), ότι πάρεις ΑΣΟΕΕ.
Βασικά είχα την τύχη να δουλέψω πριν κάνω μεταπτυχιακό και να πάρω μυρωδιά κάποια βασικά πράγματα από την αγορά εργασίας εν Μπανανία.
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι μεταπτυχιακό στην Αγγλία αξίζει μόνο αν κάτσεις 2-3 χρόνια εκεί και δουλέψεις. Εδώ στην Ελλάδα ένα ξερό μεταπτυχιακό δεν σημαίνει πολλά. Μπορεί να δουλέψει θετικά (αν στην εταιρεία που θα πας ξέρουν το πανεπιστήμιο και έχουν προηγούμενη θετική εμπειρία) μπορεί όμως να δουλέψει και αρνητικά αν πέσεις σε προϊστάμενο που σνομπάρει τα της Αγγλίας (ίσως επειδή δεν μπόρεσε να πάει ο ίδιος) και προτιμά 1000 φορές ένα ρρρρούκι από κολλέγιο που να τον έχει στις προσοχές.
Η αγορά εδώ είναι μικρή σε σχέση με το εξωτερικό και οι γνωριμίες μετράνε πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε χαρτί.
Αν δεν δεις βιογραφικά με ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ, LSE, LSD κλπ να πετιώνται στα σκουπίδια επειδή αυτός που τα διάλεγε είχε τελειώσει κάτι ανάμεσα σε ΙΕΚ και κολέγιο στην Αγγλία και δεν ήθελε ένα άτομο με περισσότερα προσόντα από αυτόν, απλά χάνεις...νομίζω ότι δεν ισχύουν , ότι από ΠΑΠΕΙ και ΑΣΟΕΕ πετάγονται στα σκοπίδια,
-
σόρρυ λάθος emoticon αύτο ήθελα να πω:rtfm:
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ΤΓια να βγάλεις λεφτά υπαρχουν πολλοί τρόποι IMHO...Οι σπουδές δεν είναι από τους καλύτερους...
Ωωωω ναι!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τ
Για να βγάλεις λεφτά υπαρχουν πολλοί τρόποι IMHO...Οι σπουδές δεν είναι από τους καλύτερους...
Ωωωω ναι!
Αυτό που πάει??
-
Αν δεν δεις βιογραφικά με ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ, LSE, LSD κλπ να πετιώνται στα σκουπίδια επειδή αυτός που τα διάλεγε είχε τελειώσει κάτι ανάμεσα σε ΙΕΚ και κολέγιο στην Αγγλία και δεν ήθελε ένα άτομο με περισσότερα προσόντα από αυτόν, απλά χάνεις...
Δηλαδή ποιά ακριβώς περισσότερα προσόντα για τη δουλειά σου δίνουν αυτά τα πτυχία; (δεν λαμβάνεται υπόψη το ενδεχομενο ψυχολογικό τραλαλα του απέναντι που τελείωσε ΙΚΕ κλπ κλπ)
Θα προσλάμβανες ποτέ κάποιον μόνο και μόνο επειδή έχει πτυχίο απο το ΧΧΧ super duper ή κάποιον ο οποίος μπορεί να κάνει τη δουλειά σου; -
Τώρα θα πω κάτι που μάλλον δεν θα αρέσει και πολύ αλλά δε βαριέσαι (λες και λέω ποτέ τίποτα άλλο )Βλέπω εδώ όλη τη σπουδάζουσα νεολαία να κόπτεται κυρίως για το τι απήχηση θα έχουν τα πτυχία της και τα μεταπτυχιακά της στην αγορά εργασίας...Εκφράσεις του στυλ 'αξίζει τον κόπο' πάνε κι έρχονται, πλήρης εμπορευματοποίηση της γνώσης και της επιστήμης...Είναι καλό το μεταπτυχιακό αν 'βγάζει' τα λεφτά του, είναι κακό αν κοστίζει χωρίς το ανάλογο αντίκρυσμα...Εγώ από όλα αυτα ντεν καταλαβαίνει...
Για να βγάλεις λεφτά υπαρχουν πολλοί τρόποι IMHO...Οι σπουδές δεν είναι από τους καλύτερους...Οι σπουδές (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ) είναι κ@βλ@, κυρίως τα μεταπτυχιακά...Αν δεν το ευχαριστιέσαι κακώς το κάνεις, πως είναι δυνατόν να σου περνάει καν από το μυαλό τι 'βγάζεις' σε φράγκα από το μεταπτυχιακό...Για μένα ή σου αρέσει πολύ ή όχι, period...Τα υπόλοιπα απλά δεν συνάδουν (για μένα) με τις σπουδές, στις καταστρέφουν εξ'ορισμού...
Βέβαια τα MBA ιδιαίτερα είναι τελείως εργασιακά προσαντολισμένα και για όλους είναι επένδυση και όχι σπουδές...Πχ το INSEAD στο Fontainebleau είναι Ο ορισμός της επένδυσης αν μπορείς να το κάνεις, εγγυημένα φράγκα λένε (με το ανάλογο φορτίο δουλειάς φυσικά )...
Τι να πω : για μένα αυτά είναι κινέζικα. Από 18 χρονών ακούω συμβουλές άσχετων για το τι πρέπει να σπουδάσω για να βγάλω φράγκα και πως να μη χάνω ευκαιρίες και είναι κρίμα να χαραμίζομαι μπλα μπλα
Λυπάμαι αλλά αρνούμαι να μπω σε αυτή τη λογική και ακόμα δεν κατάλαβα τι χάνω (εκτός από λεφτά )Μια πολύ πολύ φιλική συμβουλή η οποία ακούγεται παράλογη :
Το να βγάλεις λεφτά είναι εύκολο και με πολλούς τρόπους, άλλα πράγματα είναι δύσκολα....
+1 ston Koutsan από τον giannispolo
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
περιμένω συνταγές για να βγάλω λεφτά εύκολα.
Βρήκες άνθρωπο να ρωτήσεις, κάηκες
Πάντως είπα ότι ΘΑ βγάλεις λεφτά αν θέλεις σώνει και καλά, όχι ότι θα είναι σίγουρα ακούραστα...Απλά αν σε απασχολεί μόνο να βγάζεις φράγκα θα βγάζεις, δεν θα ξεμείνεις από τρόπους, υπάρχουν ένα σωρό...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Για να βγάλεις λεφτά υπαρχουν πολλοί τρόποι IMHO...Οι σπουδές δεν είναι από τους καλύτερους...
Ωωωω ναι!
Θα συμφωνήσω ότι καλά λεφτά μπορείς να βγάλεις πιο εύκολα με μια καλή ιδέα για δική σου δουλειά, δεν την έχουν όμως όλοι αυτή την ιδέα στα 20 τους. Προσωπικά λοιπόν θέλω να αποκτήσω ένα χ επίπεδο σπουδών με το οποίο θα νοιώθω ικανοποιημένος και εφόσον έπειτα έχοντας εργαστεί και 2-3 χρόνια ως υπάλληλος (όχι περισσότερο, μιας και δε θέλω να έχω αποκτήσει οικογενειακές 'υποχρεώσεις') νιώσω ότι μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου θα το τολμήσω.
Ναι λοιπόν, υπάρχει το παράδειγμα φίλου μου από τη σχολή που την παράτησε λίγο πριν πάρει πτυχίο για να κυνηγήσει το όνειρό του, να γίνει αφεντικό. Μέσα σε 6 χρόνια (τα πρώτα δύο ήταν ακόμα στη σχολή) κατάφερε να ανοίξει προσωπική εταιρία, να την αναπτύξει και να τη μετατρέψει σε ΕΠΕ, να την αναπτύξει ακόμα περισσότερο και να τη μετατρέψει σε Α.Ε., και αυτή να συνεχίζει να παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη, ο δρόμος όμως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, ούτε ήταν εξασφαλισμένος. Ξεκίνησε με 1000
-
Δηλαδή ποιά ακριβώς περισσότερα προσόντα για τη δουλειά σου δίνουν αυτά τα πτυχία;
Θεωρώ δεδομένο ότι ο μέσος απόφοιτος του τμηματός μου έχει μια πολύ πληρέστερη και σαφέστατη εικόνα του αντικειμένου του marketing (πχ) από το μέσο απόφοιτο του St Archagelus College (εννοώ ιδιωτικό ΙΕΚ στην Ελλάδα). Άλλο Πανηγυράκης και άλλο θείος Πατάκης...
@giannispolo: Μια χαρά κάνουν για τα σκουπίδια... Χαρτάκι του Θεού είναι, οπότε μια χαρά κάνουν και για το τζάκι καθώς και για άλλες δραστηριότητες...
Κάπου είδα (μέσα στην ΑΣΟΕΕ εννοείται) μια δημοσίευση από οικονομική εφημερίδα που έφερνε την ΑΣΟΟΕ 6ο καλύτερο business school στον κόσμο (!!!!) και πρώτο στην Νότια Ευρώπη...
Μπούρδες κατσαρές. Με τόσο άθλια διασύνδεση και σχέση με τις εταιρείες πώς θέλουν να πουλάνε και μούρη;
Αλλά ξέχασα. Στην ΑΣΟΕΕ έχει στο υπόγειο ΔΑΠ και ΠΑΣΠ και ΑΡΕΝΑ και ΠΚΣ και ΜΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ και ΣΟΥ ΜΟΥ ΤΟΥ και @ρχίδι@ καλαβρέζικα και προς θεού -venceremos commandante- μακρυά οι επιχειρήσεις από τα πανεπιστήμια....
Α ΡΕ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΒΛΗΜΑΤΑ.....Και μετά το ξέσπασμα, aserf ψάξε λίγο για το διατμηματικό ΜΒΑ που κάνουν ΕΜΠ και ΑΣΟΕΕ. Λένε ότι αξίζει τον κόπο (εγώ δεν έχω προσωπική εμπειρία). Αν από την άλλη σου περισσεύουν τα φράγκα και θες να ζήσεις και 2-3 χρόνια εξωτερικό πάγενε Αγγλία να κάνεις ένα ΜΒΑ ή κάτι σχετικό με διοίκηση παραγωγής να βρεις την υγειά σου.
Απλά μην παραμυθιάζεσαι με τα ονόματα των σχολών. Για μένα κάνε ένα σουλάτσο από την αγορά εργασίας και προσπάθησε να δεις τι μεταπτυχιακά θέλουν και οι ίδιοι...@akaliptos: γιατί ρώτησες τι έχω σπουδάσει;
-
Τώρα θα πω κάτι που μάλλον δεν θα αρέσει και πολύ αλλά δε βαριέσαι (λες και λέω ποτέ τίποτα άλλο )Βλέπω εδώ όλη τη σπουδάζουσα νεολαία να κόπτεται κυρίως για το τι απήχηση θα έχουν τα πτυχία της και τα μεταπτυχιακά της στην αγορά εργασίας...Εκφράσεις του στυλ 'αξίζει τον κόπο' πάνε κι έρχονται, πλήρης εμπορευματοποίηση της γνώσης και της επιστήμης...Είναι καλό το μεταπτυχιακό αν 'βγάζει' τα λεφτά του, είναι κακό αν κοστίζει χωρίς το ανάλογο αντίκρυσμα...Εγώ από όλα αυτα ντεν καταλαβαίνει...
σ'αγαπω
-
5.0-6.9 kΑΛΩς
7.0-8.4 λίαν Καλώς
8.5-10 άριστα.Aserf με τι βάθμο τελείωσες?
-
Δε μ'αρέσει που πρέπει να κάνω 2 εξάμηνα με 8 μαθήματα το 1ο εξάμηνο και 22 βιβλία
-
Στη σχολή του Aserf (και δικιά μου επίσης ), το 6.5 είναι αρκετό για το Λίαν Καλώς... Το άριστα δεν ξέρω από που είναι, δεν ξέρω και πολλούς να έφτασαν ως εκεί!
Το ~ 7.5 που είπε ο Aserf πως θα πετύχει, είναι εξαιρετική βαθμολογία για τους Η/Μ Πολυτεχνείου Πατρών!
(Τον βαθμό πάντως μόνον στα πανεπιστήμια θα ενδιαφερθούν να μάθουν... Κανένας εργοδότης δεν με ρώτησε ποτέ... Και όλοι , ακόμη και οι παλαιότεροι το ίδιο μου λένε...).
Τέλος, μια ταπεινή γνώμη στο δίλημμά σου: ΔΕΝ έχω κάνει μεταπτυχιακό, κυρίως γιατί δεν ήθελα αρχικά και μετά δεν ...ήθελα ακόμη περισσότερο! Βασικό είναι τα χρήματα: είναι παράλογα πολλά τα χρήματα σε...τρυφερή ηλικία για ένα ΜΒΑ...Και θα μας χρειαστεί αρκετά αργότερα! Τα πρώτα χρόνια, μας θέλουν τεχνικούς, παρά μανατζαρέους, γι' αυτή τη δουλειά βρίσκουν άλλους και φθηνότερους...
Αποψή μου; ΑΝ είναι να φύγεις για εξωτερικό, ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, φύγε όπως είσαι και ξέχνα το στρατό προς το παρόν! Πας αργότερα, ή αν καθήσεις έξω, εξαγοράζεις την θητεία...
Αν γουστάρεις sea, sex , sun made in Greece και θα μείνεις στην παρέα μας, πήγαινε στο στρατό και μετά πιάσε μια δουλειά. Δούλεψε κάποια χρόνια και δες τελικά τι γουστάρεις να κάνεις... Ίσως να μην σου αρέσει η δουλειά του Manager τελικά...
Αν πάλι σου αρέσει, ίσως σε 2-3 χρόνια να έχουν μπει στο παιχνίδι και οι διάφοροι κολεγιάδες και να έχουν ρίξει τις τιμές...(το ALBA δεν είναι και αναγνωρισμένο, αφού είναι του ΣΕΒ, αλλά μετράει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην αγορά εργασίας...).
Δεν βλέπω το λόγο να βιαστείς... Εκτός αν βαριεσαι να δουλέψεις και προτιμάς ακόμη να σπουδάζεις, πράγμα που δεν είναι καθόλου κακό! Δεν βλέπω γιατί να πρέπει να βγεις τρέχοντας στην αγορά εργασίας, ούτως ή άλλως, οι μηχανικοί...πεθαίνουν στο γραφείο τους! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
..................................
Δεν βλέπω το λόγο να βιαστείς... Εκτός αν βαριεσαι να δουλέψεις και προτιμάς ακόμη να σπουδάζεις, πράγμα που δεν είναι καθόλου κακό! Δεν βλέπω γιατί να πρέπει να βγεις τρέχοντας στην αγορά εργασίας, ούτως ή άλλως, οι μηχανικοί...πεθαίνουν στο γραφείο τους!στο τελευταίο πρέπει να έχει καλή οικονομική άνεση. είτε πάει Αγγλία είτε εδώ
Περί Σπουδών