-
έκανα και ένα edit
κοίτα συμφωνώ ότι το κάθε πράγμα χρειάζεται σε διαφορετικές δουλειές, αλλά στο 'μύλο' των πανελληνίων δεν υπάρχει κάποιο κριτήριο που να διαχωρίζει τους δύο τύπους μυαλών και να τους κατευθύνει σε ανάλογες σχολές, υπάρχει κυρίως η αποστήθιση
αλλά μετά ακόμα και όταν είσαι σε μία σχολή που υποτίθεται ότι δεν απαιτεί στη πράξη τη παπαγαλία που απαιτεί πχ η νομική, υπάρχουν καθηγητές που θέλουν και προωθούν τη παπαγαλία και αυτό φαίνεται και από τη διδασκαλία τους, αλλά και από την εξέτασή τους
είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν τη νοοτροπία του δημοσίου υπαλλήλου στο έπακρο, καμία σκέψη, καμία δημιουργία, καμία αιτιολογία για αυτά που μαθαίνεις μόνο πράγματα απ'έξω
και πες η παπαγαλία σε κάποιο πιο θεωρητικό μάθημα πάει στο διάολο, όταν έχεις να κάνεις με παπαγαλία χωρίς νόημα σε θετικό μάθημα είναι να τρελαίνεσαι, είναι αστείο
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
κοίταξε red, αυτό που λέει για τη παπαγαλία του εκπαιδευτικού συστήματος στη δευτεροβάθμια (και δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό και στη τριτοβάθμια θα έρθω να προσθέσω) είναι και αλήθεια και απογοητευτικό από διάφορες απόψεις
και ναι αυτό το πράγμα συγκεκριμένους εγκεφάλους τους καταδικάζει να θεωρούνται 'μέτριοι', ενώ κατά τα άλλα μπορεί να είσαι απλά τεράστιος παπαγάλος με περιορισμένη σκέψη, αλλά τελικά να θεωρείσαι και να είσαι (στη πράξη) ακόμα και αριστούχος
Η παπαγαλία είναι στον άνθρωπο μερικοί αρέσκονται στην αποστήθιση, μερικοί στην κατανόηση... Ειδικά σε κλάδους όμως όπως η νομική και η ιατρική, η ικανότητα διαβάσματος ωρών ολόκληρων και η αποστήθιση αυτών απαραίτητη προϋπόθεση...
Πες ρε φοκουςμαν τι πεος έχεις φάει, μην τα λέω μόνος μου
ναι αλλά Harvey Specter δεν γίνεσαι αν δεν έχεις τεράστια κατανόηση του τι διαβάζεις κι ας έχεις αποστηθίσει όλα τα Δίκαια του κόσμου. To να μπορείς να ανατρέξεις γρήγορα και στην σωστή βιβλιογραφία κατά την διάρκεια τις καριέρας σου και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό που διαβάζεις σωστά παίζει μεγάλο ρόλο.
Επίσης ο καλός γιατρός δεν είναι αυτός που ξέρει τα πάντα αλλά αυτός που μπορεί να σκεφτεί διαφορετικά, να συνδυάσει γνώσεις και να προχωρήσει το μυαλό του τα δεδομένα ένα βήμα παρακάτω. βλ, dr House
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
έκανα και ένα editκοίτα συμφωνώ ότι το κάθε πράγμα χρειάζεται σε διαφορετικές δουλειές, αλλά στο 'μύλο' των πανελληνίων δεν υπάρχει κάποιο κριτήριο που να διαχωρίζει τους δύο τύπους μυαλών και να τους κατευθύνει σε ανάλογες σχολές, υπάρχει κυρίως η αποστήθιση
αλλά μετά ακόμα και όταν είσαι σε μία σχολή που υποτίθεται ότι δεν απαιτεί στη πράξη τη παπαγαλία που απαιτεί πχ η νομική, υπάρχουν καθηγητές που θέλουν και προωθούν τη παπαγαλία και αυτό φαίνεται και από τη διδασκαλία τους, αλλά και από την εξέτασή τους
είναι κάποιοι άνθρωποι που έχουν τη νοοτροπία του δημοσίου υπαλλήλου στο έπακρο, καμία σκέψη, καμία δημιουργία, καμία αιτιολογία για αυτά που μαθαίνεις μόνο πράγματα απ'έξω
και πες η παπαγαλία σε κάποιο πιο θεωρητικό μάθημα πάει στο διάολο, όταν έχεις να κάνεις με παπαγαλία χωρίς νόημα σε θετικό μάθημα είναι να τρελαίνεσαι, είναι αστείο
+10000
η δημιουργική και συνδυαστική σκέψη πρέπει να προάγεται και όχι το μνημονικό και η δυνατότητα παπαγαλίας.
-
Εγώ έθιξα το θέμα της ικανότητας (γιατί για ικανότητα πρόκειται) να συγκεντρώνεσαι και να διαβάζεις ώρες-ωρών (η αντίστοιχα να δουλεύεις ώρες-ωρών για την ολοκλήρωση προτζεκτ, διαγωνιμού, προσφοράς, της ύλης της φυσικής κλπ κλπ).
Μιλάμε για αποστήθιση vs κατανόηση...
Η βασική μου ένσταση είναι το κλίμα που επικρατεί από ορισμένα ολίγων ξυστα@@δικα παιδάκια, οτι αφού βαριέμαι να διαβάσω, ας πιάσω μουρμούρα για το σαθρό σύστημα και το πόσο ΥΟΛΟ είναι η κατάσταση στο εξωτερικό ...
Σημείωση, οποιοδήποτε σοβαρό ίδρυμα στο εξωτερικό (επειδή πιθανό να μπορείς να μπει πιο αναίμακτα στα τμήματα μπατσελορ) θα σε ξεμ@υνι@σει μέχρι να βγεις... Τώρα αν το ταργκετ σου είναι το κολλετζ του κροκοβια στη Ρουμανία, υπάρχουν και στην Ελλάδα ΤΕΙ της π@υτσας η τίποτα ντιρίδια να κοροϊδευτείς με τους γονείς σου μερικά ακόμα χρόνια
-
Εγώ έθιξα το θέμα της ικανότητας (γιατί για ικανότητα πρόκειται) να συγκεντρώνεσαι και να διαβάζεις ώρες-ωρών (η αντίστοιχα να δουλεύεις ώρες-ωρών για την ολοκλήρωση προτζεκτ, διαγωνιμού, προσφοράς, της ύλης της φυσικής κλπ κλπ).Μιλάμε για αποστήθιση vs κατανόηση...
Η βασική μου ένσταση είναι το κλίμα που επικρατεί από ορισμένα ολίγων ξυστα@@δικα παιδάκια, οτι αφού βαριέμαι να διαβάσω, ας πιάσω μουρμούρα για το σαθρό σύστημα και το πόσο ΥΟΛΟ είναι η κατάσταση στο εξωτερικό ...
Σημείωση, οποιοδήποτε σοβαρό ίδρυμα στο εξωτερικό (επειδή πιθανό να μπορείς να μπει πιο αναίμακτα στα τμήματα μπατσελορ) θα σε ξεμ@υνι@σει μέχρι να βγεις... Τώρα αν το ταργκετ σου είναι το κολλετζ του κροκοβια στη Ρουμανία, υπάρχουν και στην Ελλάδα ΤΕΙ της π@υτσας η τίποτα ντιρίδια να κοροϊδευτείς με τους γονείς σου μερικά ακόμα χρόνια
Άρα μιλάς για εργατικότητα και αυτό είναι κάτι διαφορετικό που πρέπει να υπάρχει ούτως η άλλως για να πετύχει κάποιος ψηλούς στόχους.
Το θέμα είναι ότι είναι καλύτερο να ξοδεύεις χρόνο και ενέργεια αποστηθίζοντας όπως το εκπαιδευτικό μας σύστημα απαιτεί ή να διαβάζεις κατανοώντας και να είσαι σε θέση να λύσεις συνδυαστικά θέματα εκτός βιβλίου, ή να απαντήσεις σε μια ερώτηση κρίσεως?
Αν θέλαμε να στείλουμε κάποιους σε 20 χρόνια στις καλύτερες θέσεις σε ΙΤ και ΔΤ ποιούς θα ήταν καλύτερο να επιλέξουμε? αυτούς που θα είχαν αποστηθίσει τα πάντα αλλά θα ήταν αγκυλωμένοι στο τι είναι γραμμένο ή αυτούς που θα μπορούσαν να προσφέρουν λύσεις και νέες ιδέες συνδυάζοντας και επεκτείνοντας τα ήδη γνωστά.π.χ δεν έχει τύχη να γνωρίσεις την σήμερον ημέρα διευθυντάδες η προιστάμενους σε οποιονδήποτε τομέα και να αναρωτιέσαι πώς έφτασε αυτός ο βλάκας ως εδώ? (εννοείται για μη βυσματίες) κι όμως ο βλάκας να έχει ένα κάρο χαρτιά από πανεπιστήμια με καλούς βαθμούς κιόλας? αυτοί ακριβώς είναι η πλειοψηφία της αφρόκρεμας του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
-
Βλάκες δύσκολα, εκτός πραγματικότητας ορισμένες φορές ναι... Ξαναλέω, δεν μιλάμε για παπαγαλία αλλά για ικανότητα προσήλωσης ακόμα και σε αυτήν την δύσκολη ηλικία...
Κάτι τελευταίο για να το κλείσουμε, και η ικανότητα στεγνής αποστήθισης είναι τρομερό προσόν, είτε μιλάμε για εικόνες, είτε για αριθμούς, ημ/ες κλπ κλπ
-
Προσήλωση, εργατικότητα ναι συμφωνώ είναι προσόντα που χρειάζονται.
Οι ικανότητες αυτές είναι χρήσιμες όταν υπάρχει παράλληλα και η πλήρης καταννόηση των αποστηθιζομένων αλλιώς είναι χρήσιμες για δημοσιογραφικά μαγνητοφωνάκια και αν θέλεις να κλέψεις κανένα καζίνο στο black jack.
Για αυτούς λέω ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να αποκλείονται από τις υψηλές βαθμολογίες, ας γίνουν μεταφραστές η δεν ξέρω τι άλλο, εγώ τον καθηγητή, τον γιατρό, τον δικηγόρο και τον μηχανικό μου τους θέλω να παίρνουν γρήγορα στροφές προς όλες τις κατευθύνσεις όχι να μου αραδιάζουν τι λέει το αστικό δίκαιο, η παθολογία και η μηχανική ρευστών. -
Κάτι τελευταίο για να το κλείσουμε, και η ικανότητα στεγνής αποστήθισης είναι τρομερό προσόν, είτε μιλάμε για εικόνες, είτε για αριθμούς, ημ/ες κλπ κλπ
Σίγουρα είναι, απλά πολλές φορές απλά δεν υπάρχει λόγος να θυμάσαι απ'έξω πράγματα στα οποία έχεις πανεύκολα πρόσβαση
Γιατί μετά υπάρχει και το άλλο.. να κάνεις κάτι (το οτιδήποτε ) χωρίς να καταλαβαίνεις γιατί το κάνεις
Το θέμα είναι να αναρωτιέσαι πώς δουλεύουν τα πράγματα και να ξέρεις πού πρέπει να ψάξεις αυτό που θα σου χρειαστεί όταν θα χρειαστεί (άλλωστε η πληροφορία είναι πλέον εύκολα προσβάσιμη από παντού) -
Μετάφραση
'Η μάνα μου, γιατρός, και ο μπαμπάς, δικηγόρος κατάλαβαν οτι με το τωρινό ανταγωνιστικό σύστημα και τους βαθμούς του ιδιωτικού δεν φτάνω ούτε για καλλιέργεια βαμβακιού στη Λαμία και αποφάσισαν -αφού οικονομικά μπορούν- να με στείλουν να αγοράσω το πτυχίου του γιατρού στη Βουλγαρία... Εξάλλου η ιατρική δεν έχει ατελείωτο διάβασμα και αμέτρητες θυσίες, οι σπουδές πέρα από την Ελλάδα είναι ευχάριστες, χωρίς καθόλου άγχος και αποστήθιση (τι να την κάνει ο γιατρός την αποστήθιση, τι είναι παπαγάλος? ). Μου αρέσουν οι βόλτες, η τέχνη και οι παρτούζες, γιατί πρέπει να μου αρέσει και το διάβασμα...? Όλοι εσείς που σκοπεύεται να διαβάσετε μέχρι το πρωί, λοιπόν, σηκώθηκε γρήγορα από ντιβάνια, καναπέδες και καρέκλες και τρέχτε στα πάρκα και στα ορθωμένα ανδρικά μόρια... Εκεί είναι η ζωή και όχι στα βιβλία... '
Μετάφραση στη μετάφραση:
Μεγάλωσα κι ακόμα δεν έχω ξεπεράσει το κόμπλεξ ότι στη ζωή υπάρχει ο δικός μου τρόπος και οι άχρηστοι παρτουζιάρηδες.
Ήμαρτον red_monster. Εσύ μιλούσες για 'ολοκληρωμένες προσωπικότητες' και κάποιον [κάποια για την ακρίβεια, και δεν είναι τυχαίο το φύλο στους χαρακτηρισμούς σου] που επιλέγει στη ζωή του να ασχοληθεί με την τέχνη τον κατατάσσεις στην κατηγορία 'το μόνο που θέλω είναι πάρκα, παρτούζες και καυλωμένες πούτσες γιατί ούτε για τα βαμβάκια δεν είμαι ικανή'
Ναι, προφανώς για ΑΕΙ χρειάζεσαι συγκεκριμένες δεξιότητες και πολύ διάβασμα.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έπρεπε να θεωρείται τόσο μονόδρομος το ΑΕΙ. Και φυσικά και είναι τεράστιο πρόβλημα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ότι δεν δημιουργεί σοβαρές εναλλακτικές. Ομοίως βέβαια φυσικά και είναι και πρόβλημα νοοτροπίας, όταν ευτελίζουμε κάθε άλλη εναλλακτική σαν άχρηστη για παρτουζιάρηδες. -
Πες ρε φοκουςμαν τι πεος έχεις φάει, μην τα λέω μόνος μου
Πεος ως προς το διαβασμα? Αναμφιβολα!! Ειδικα τα πρωτα χρονια που ηταν ενας συνδυασμος δικης μου ανεμελιας, ανωριμοτητας και πανσπερμιας νεων εννοιων, βρεθηκα στο τσακ μπαμ να χρωσταω λιγο κατω απο τη μιση σχολη! Ευτυχως συμμαζευτηκα πριν κανα χρονο και τωρα, τελος πεμπτου ετους, πιστευω το Σεπτεμβρη θα χω ξεμπερδεψει! Θα μπορουσα και τωρα να τελειωσω αλλα το προγραμμα της εξεταστικης με γαμησε
Γενικα η Νομικη θελει κατανοηση. Μερικες φορες θα τη χρειαστεις και την παπαγαλια. Ειδικα σε καποιους καθηγηταραδες που θελουν να τα γραφεις οπως στο βιβλιο τους. και θα σε κοβουν μεχρι να τα δουν οπως θελουν αυτοι. Αλλα γενικα θελει πρωτα κατανοηση. Πιστευω οτι και η παπαγαλια καποια στιγμη θα οδηγησει στην κατανοηση. Αυτο που εμαθα παντως τα τελευταια χρονια οτι σε καποια μαθηματα χρειαζεται ΚΥΡΙΩΣ παρακολουθηση. Σ'αυτα, ισως να μη χρειαστει να ανοιξεις καν βιβλιο. Φυσικα σε τομεις οπως το Ποινικο, θελουν διαβασμα. Πολυ.Στην αρχη δε μου πολυαρεσε η σχολη. Ειδικα τα δυο πρωτα χρονια. Βασικα εγω δημοσιογραφος σε περιοδικο αυτοκινητου ηθελα να γινω. Αλλα καπου στο τριτο ετος αρχισα να βλεπω ενδιαφεροντα μαθηματα και πιστευω εν τελει οτι το αγριο σεξ του φροντιστηριου και του σχολειου, που εφαγα πριν 5 χρονια αξιζε τον κοπο. Εστω κι αν το συστημα των Πανελλαδικων εχει πολλες παθογένειες και ειδικα σε ατομα που θελουν να ακολουθησουν νομικες επιστημες, δεν παρεχουν την παραμικρη βοηθεια. Δυστυχως ετσι ειναι και δεν φαινεται να αλλαζει αυτο. Θα παιξεις μπαλα ενα δυο χρονια με τους κανονες τους και μετα εχεις χρονο για να αλλαξεις τα κακως κειμενα.
Ο γράφων, μεχρι την πρωτη Λυκειου εβγαζε 12 και 14. Μετα ψιλοστρωθηκε.
-
Παιδια ενας ενας με τις τεχνες και τις εναλλακτικες σπουδες..Μη γινετε ολοι ποιητες και ζωγραφοι !
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Εγώ λέω να συνεχίσουν χωρίς μείωση, είναι τρομερά διασκεδαστικό.
-
@μιγιακοβε
Τα τελευταία χρόνια η διαδικασία των πανελληνίων ειναι αποκομμένη απο αυτη της χορήγησης απολυτηρίου λυκείου... Που σημαίνει οτι αν όντως δεν σε ενδιαφέρουν οι πανελλήνιες και οι πορείες που δίνουν δεν έχεις κανένα λόγο να δώσεις... Το σχολείο σου παρέχει ορισμένες βασικές γνώσεις σε ποικίλα πεδία, και απο εκει και πέρα εκλέγειν μόνος σου τη συνέχεια
Αν θες να γίνεις ηθοποιός υπαρχουν ωραιοτατα ιδρύματα, αν θες να γίνεις ηλεκτρολόγος υπαρχει η ωραιοτατη σιβιτανιδειος ( οτι καλυτερο εχει να επιδείξει ο χώρος ) κλπ κλπ κλπ που σε καθιστούν επαγγελματίες ικανό να βιοποριστεις χωρις να μπλεξεις με τις πανελλήνιες... Στα περισσότερα ιδρύματα στο εξωτερικό, επίσης, σε δέχονται με το βαθμό του απολυτηρίου...
Έτσι ειναι η πραγματικότητα, γουσταρεις δεν γουσταρεις... Έχω φίλο εξαιρετικο καλλιτέχνη, ολοκληρωμένο και χαρούμενο επαγγελματία που εφόσον δεν τον ενδιέφερε, δεν εμπλέξε καθόλου με δαυτες γιατι να μπλέξει; Όταν ήρθε η ωρα να επιλέξει ακολούθησε τη ρήση
'Βουλωσε το στόμα σου και δουλεύεις τον στόχο σου ' ...Βλέπεις εσυ μονοδρομο την επιλογη ΑΕΙ ;;;
Μονόδρομα δουλεύει ο εγκέφαλος ορισμένων ανθρώπων που ενώ δεν εχουν ιδέα πως θέλουν να κινηθούν, μπλέκονται με την διαδικασια των εξετάσεων (που εξαλου κανει ολοσ ο κοσμοσ ) και αφού βρουν τα αγγουρια το γυρίζουν σε ζωγραφιές στα τετράδιο των θεμάτων και ρομαντικά ποιηματακια γιατι φταίει το συστημα, γιατι φταίει ο Ερμής γιατι γιατι...
Αρα, όταν δεν σε ενδιαφέρουν οι εξετάσεις για οποιοδήποτε λόγο, απλα αγνόησε τες... Επιλογη εχεις... οταν ομωσ συμμετάσχεις να έχεις τα @@ να παραδεχτεις οτι δεν σου ταίριαζε το όλο κονσεπτ και οτι μάλλον εσφαλες και μα μην τα ρίχνεις αλλου να έχεις έστω την αξιοπρέπεια να υποστήριξεις την επιλογη σου
Μην πρηζεις τα @@ στον διορθωτη και επηρεάσει την κρίση του για τα γραπτά που ακολουθούν και μην σπάσει και εμάς τα @@ γράφοντας ποιήματα για το πόσο καταπιεσμενος νιώθεις
Το γεγονός οτι συνεδεσες το φύλο της δεσποινιδας με την απάντηση μου ηταν ακυροτατη προσπάθεια ρίψης της μπάλας εκτός γηπέδου
-
Καταλαβαίνεις ότι μιλάς για ένα παιδί στην εφηβεία, έτσι;
Που για τον οποιοδήποτε λόγο αισθάνεται εγκλωβισμένο, και έγραψε ό,τι έγραψε.
Big fucking deal.Το παίρνεις λες και σε κράζει εσένα προσωπικά.
Εγώ περισσότερο υγιές το βλέπω να υπάρχουν ΚΑΙ τέτοια παιδιά, παρά το να μην υπήρχαν καθόλου.Όσο για τη σύνδεση του φύλου και ότι είναι πέταγμα της μπάλας. Ε καλά τώρα.
Γυναίκα + άχρηστη -> παρτουζιάρα και καβάλημα καβλιών στα πάρκα.
Όλως τυχαίως μόνο για τις γυναίκες τα σεξουαλικά χρησιμοποιούνται για να αποδώσουν μεγαλύτερο αρνητικό βάρος. -
Δεν με αφορά πως χρησιμοποιείς εσύ τα σεξουαλικά υπονοούμενα και με ποιους τα 'έχεις'...
Νομίζω οτι ήμουν ξεκάθαρος οτι ΑΠΛΑ προσωποποίησα τους χαρακτηρισμού με βάση την πηγή...
Τώρα τι περιμένεις να ακούσεις ένας θεός ( παρεξήγησε το και αυτό τώρα, μπορείς ) ξέρει ...
Τέσπα, το έγραψα και παραπάνω, προφανώς δεν γνώριζες οτι ΠΛΕΟΝ οι πανελλήνιες είναι αποκομμένες από το απολυτήριο λυκείου, το πληροφορήθηκες, είδες οτι αυτά που έγραψες ξαφνικά δεν έχουν και τόσο νόημα, εντ οφ στόρι
-
να πω την αλήθεια δεν είχα στο μυαλό μου ότι κάποια περίοδο δεν ήταν αποκομμένες
Τέσπα, παμ' παρακάτ' -
Συστατικές επιστολές πρέπει να δώσω τις πρωτότυπες ή μπορώ να βγάλω επικυρωμένα αντίγραφα?
-
δεν υποτίθεται ότι είναι κλειστές ή ότι τις στέλνουν απευθείας;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δεν υποτίθεται ότι είναι κλειστές ή ότι τις στέλνουν απευθείας;+1
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δεν υποτίθεται ότι είναι κλειστές ή ότι τις στέλνουν απευθείας;+1 παλιά έπρεπε να παραδοθούν σε κλειστό φάκελο, τώρα να αποσταλούν από τον 'συστήνοντα' καθηγητή, δευθυντή κλπ, στον παραλήπτη
Περί Σπουδών