-
@dimik δε διαφωνω,αλλα για τους τομεις που μαζευουν τον πολυ λαο (πολυτεχνεια,θετικες επιστημες,οικονομικα,ιατρικες) μια χαρα μαθηματα υπαρχουν.Οτι θα μπορουσε να υπαρχει μια μεγαλυτερη ποικιλια στα πεδια ομως,συμφωνω,αν και ειμαι σιγουρος πως τυποι σαν αυτον του vice εκφραζουν αποψεις επιπεδου ''παιζω μπασκετ,μονο αυτο μ αρεσει.Γιατι το σχολειο να μην εχει μαθημα τη ζωη του Γκαλη αφου θελω να γινω μπασκετμπολλιστας?''.Το θεωρω δυσκολο στην Ελλαδα καποτε να δουμε μαθηματα για σχολες με χαμηλη ζητηση..
Για μενα το μεγαλο φαουλ της παιδειας στη σημερινη Ελλαδα ,ειναι οτι δε κανει το παραμικρο για να προωθησει κοσμο στον πρωτογενη τομεα,ουτε μεσω μαθηματων στο λυκειο,ουτε μεσω καλων σχολων μετεπειτα -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Του φταίνε οι εξετάσεις, γιατί αν ήθελε π.χ να γίνει ζωγράφος (γκραφιτάς μάλλον ) θα προτιμούσε να πρέπει να διαβάσει ιστορία της τέχνης, γεωμετρία αποκλειστικά για την σχολή που τον ενδιαφέρει παρά ένα σωρό άχρηστα για αυτόν μαθήματα που θα κρίνουν περίπου τυχαία το επαγγελματικό του μέλλον.
Με άλλα λόγια αν οι εξετάσεις για κάθε τμήμα ήταν ξεχωριστές σε επιλεγμένα από το κάθε τμήμα μαθήματα τότε το κίνητρο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο, όπως και η αξιοκρατία, γιατί με το παρόν σύστημα ο αποτυχών γιατρός γίνεται βιολόγος τρώγωντας την θέση από αυτόν που ήθελε να γίνει βιολόγος και τελικά κατέληξε φυσικός και πάει λέγοντας. Βάλε ότι όλοι αυτοί ξεσκίστηκαν στο διάβασμα και τελικά πήραν @@ και υπολόγισε πόσο καλοί επαγγελματίες θα γίνουν μετά.
Αν θές να γίνεις ζωγράφος ή γλύπτης έχει ωραιότατο τμήμα στο παλιό Πολυτεχνείο...
Αν τώρα δεν περάσεις για 10 μόρια, δίνεις και του χρόνου με το 10% ή ξαναδίνεις πανελλήνιες...
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
@dimik δε διαφωνω,αλλα για τους τομεις που μαζευουν τον πολυ λαο (πολυτεχνεια,θετικες επιστημες,οικονομικα,ιατρικες) μια χαρα μαθηματα υπαρχουν.Οτι θα μπορουσε να υπαρχει μια μεγαλυτερη ποικιλια στα πεδια ομως,συμφωνω,αν και ειμαι σιγουρος πως τυποι σαν αυτον του vice εκφραζουν αποψεις επιπεδου ''παιζω μπασκετ,μονο αυτο μ αρεσει.Γιατι το σχολειο να μην εχει μαθημα τη ζωη του Γκαλη αφου θελω να γινω μπασκετμπολλιστας?''.Το θεωρω δυσκολο στην Ελλαδα καποτε να δουμε μαθηματα για σχολες με χαμηλη ζητηση..
Για μενα το μεγαλο φαουλ της παιδειας στη σημερινη Ελλαδα ,ειναι οτι δε κανει το παραμικρο για να προωθησει κοσμο στον πρωτογενη τομεα,ουτε μεσω μαθηματων στο λυκειο,ουτε μεσω καλων σχολων μετεπειταΤο ΓΠΑ έχει εξαιρετικά τμήματα για γεωργία-κτηνοτροφία ... Αν το ψάξεις μάλιστα με μτχ σε υδροπονίες κλπ έχει πολύ μέλλον...
-
Αυτό που λέω είναι το κάθε τμήμα να έχει ξεχωριστές εξετάσεις, θέλεις να πας ΕΜΠ? θα πας να δώσεις το καλοκαίρι τις εξετάσεις στο ΕΜΠ στα μαθήματα που το ΕΜΠ έχει ορίσει για κάθε τμήμα του. Θέλεις ταυτόχρονα και Αριστοτέλειο? να πεταχτείς και στη Θεσσαλονίκη να δώσεις κ.ο.κ.
Αυτή η ιστορία με το μηχανογραφικό-λοταρία και τα ίδια μαθηματα πρέπει να αλλάξει.
Σοι και καλά να πάει ΕΜΠ δηλαδή? η Καλών Τεχνών στη ΦΛώρινα το ίδιο δεν κάνει? και γιατί να μάθει ολοκληρώματα ή βιολογία ή αλγόριθμους ή λατινικά?
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αυτό που λέω είναι το κάθε τμήμα να έχει ξεχωριστές εξετάσεις, θέλεις να πας ΕΜΠ? θα πας να δώσεις το καλοκαίρι τις εξετάσεις στο ΕΜΠ στα μαθήματα που το ΕΜΠ έχει ορίσει για κάθε τμήμα του. Θέλεις ταυτόχρονα και Αριστοτέλειο? να πεταχτείς και στη Θεσσαλονίκη να δώσεις κ.ο.κ.Αυτή η ιστορία με το μηχανογραφικό-λοταρία και και τα ίδια μαθηματα πρέπει να αλλάξει.
Σοι και καλά να πάει ΕΜΠ δηλαδή? η Καλών Τεχνών στη ΦΛώρινα το ίδιο δεν κάνει? και γιατί να μάθει ολοκληρώματα ή βιολογία ή αλγόριθμους ή λατινικά?
Λατινικά δεν θα μάθει, θα μάθει λίγα αρχαία, ελάχιστη βιολογία και ελάχιστο δίκαιο... Και αυτό γιατί πρέπει να γίνεις ολοκληρωμένη προσωπικότητα (που και πάλι ουτε καν το πλησιάζει το ελληνικό σχολείο) και όχι μονόπλευρος 'επαγγελματίας'
Το μελανότερο σημείο στα ελληνικά σχολεία είναι η φυσική αγωγή... Γίνεται με απαράδεκτο τρόπο χωρίς καμία συνοχή και ουσία...
Απαράδεκτο να έχουμε γυρίσει από το 'εν σώματι υγιει' σε ένα σύνολο παχύσαρκων παιδιών και εφήβων...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αυτό που λέω είναι το κάθε τμήμα να έχει ξεχωριστές εξετάσεις, θέλεις να πας ΕΜΠ? θα πας να δώσεις το καλοκαίρι τις εξετάσεις στο ΕΜΠ στα μαθήματα που το ΕΜΠ έχει ορίσει για κάθε τμήμα του. Θέλεις ταυτόχρονα και Αριστοτέλειο? να πεταχτείς και στη Θεσσαλονίκη να δώσεις κ.ο.κ.Αυτή η ιστορία με το μηχανογραφικό-λοταρία και τα ίδια μαθηματα πρέπει να αλλάξει.
Tα 'χεις κάνει λίγο αχταρμά.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αυτό που λέω είναι το κάθε τμήμα να έχει ξεχωριστές εξετάσεις, θέλεις να πας ΕΜΠ? θα πας να δώσεις το καλοκαίρι τις εξετάσεις στο ΕΜΠ στα μαθήματα που το ΕΜΠ έχει ορίσει για κάθε τμήμα του. Θέλεις ταυτόχρονα και Αριστοτέλειο? να πεταχτείς και στη Θεσσαλονίκη να δώσεις κ.ο.κ.
Αυτή η ιστορία με το μηχανογραφικό-λοταρία και και τα ίδια μαθηματα πρέπει να αλλάξει.
Λατινικά δεν θα μάθει, θα μάθει λίγα αρχαία, ελάχιστη βιολογία και ελάχιστο δίκαιο... Και αυτό γιατί πρέπει να γίνεις ολοκληρωμένη προσωπικότητα (που και πάλι ουτε καν το πλησιάζει το ελληνικό σχολείο) και όχι μονόπλευρος 'επαγγελματίας'
Το μελανότερο σημείο στα ελληνικά σχολεία είναι η φυσική αγωγή... Γίνεται με απαράδεκτο τρόπο χωρίς καμία συνοχή και ουσία...
Απαράδεκτο να έχουμε γυρίσει από το 'εν σώματι υγιει' σε ένα σύνολο παχύσαρκων παιδιών και εφήβων...
στο Bold είναι το λάθος......τα παραπάνω στα πλαίσια του σχολείου και τις αποφοίτησης του από αυτό φυσικά και να τα μάθει αν και δεν θα γίνει 'ολοκληρωμένη προσωπικότητα' από αυτά, κάλλιστα μπορεί να είναι τενεκές ξεγάνωτος με γνώσεις και αρχαίων και βιολογίας και ότι θέλεις.
Αν θέλει να εξειδικευτεί επαγγελματικά ή να ακολουθήσει ακαδημαική καριέρα (που αυτό κάνει η Γ' βάθμια εκπαίδευση) γιατί να πρέπει να εξεταστεί στην Β΄βάθμια εκπαίδευση σε ένα κάρο μαθήματα ίσως άσχετα από το τμήμα που θα επιλέξει? Να ορίσει το τμήμα το τι απαιτείται για να το παρακολουθήσει κάποιος.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αυτή η ιστορία με το μηχανογραφικό-λοταρία και και τα ίδια μαθηματα πρέπει να αλλάξει.
στο Bold είναι το λάθος......τα παραπάνω στα πλαίσια του σχολείου και τις αποφοίτησης του από αυτό φυσικά και να τα μάθει αν και δεν θα γίνει 'ολοκληρωμένη προσωπικότητα' από αυτά, κάλλιστα μπορεί να είναι τενεκές ξεγάνωτος με γνώσεις και αρχαίων και βιολογίας και ότι θέλεις.
Αν θέλει να εξειδικευτεί επαγγελματικά ή να ακολουθήσει ακαδημαική καριέρα (που αυτό κάνει η Γ' βάθμια εκπαίδευση) γιατί να πρέπει να εξεταστεί στην Β΄βάθμια εκπαίδευση σε ένα κάρο μαθήματα ίσως άσχετα από το τμήμα που θα επιλέξει? Να ορίσει το τμήμα το τι απαιτείται για να το παρακολουθήσει κάποιος.
ναταλαμεαυτα
-
ντιμικ, έχεις χάσει εξελίξεις πασά μου ....
εγώ πχ έδωσα
Έκθεση
Μαθ Κατευθ (Μάθημα βαρύτητας για 4το πεδιό)
Μαθ Γενικής (Επιλογής)
Προγραμματισμό καλά, κάτι σαν προγραμματισμό
Φυσική (Μάθημα βαρύτητας για 4το πεδιό)
Μια μλκ που την έμαθα κατα λέξη και την ξέχασα την άλλη μέρα
-
ΑΟΔΕ?
-
ντιμικ, έχεις χάσει εξελίξεις πασά μου ....εγώ πχ έδωσα
Έκθεση
Μαθ Γενικής (Επιλογής)
Δεν έδωσες ιστορία/βιολογία;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
.
Ρε ντιμικ, μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε? Τι ασυναρτησία είναι τούτη ?
Προφανώς και δεν είναι απόδειξη αλλά ένδειξη οτι αρχίζεις να γίνεσαι ολοκληρωμένη προσωπικότητα...
-
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
ΑΟΔΕ?
ένα βιβλίο γκουκλ τρανσλετι στα κακά του
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
εγώ πχ έδωσα
Έκθεση
Μαθ Γενικής (Επιλογής)
νοπ ...
-
εγώ πχ έδωσα
Έκθεση
Μαθ Γενικής (Επιλογής)
νοπ ...
ΜΙΕΣΑΙ...
Αλλά τουλάχιστον εγώ βγήκα πιο ολοκληρωμένη προσωπικότητα από εσένα...
-
ένα βιβλίο γκουκλ τρανσλετι στα κακά του
Α εγώ είχα το πιο classic εξώφυλλο...
-
ντιμικ, έχεις χάσει εξελίξεις πασά μου ....εγώ πχ έδωσα
Έκθεση
Μαθ Γενικής (Επιλογής)
Εγώ έδωσα 14 μαθήματα αλλά πέρα από αυτό θεωρείς φυσιολογικό το ότι ένα μάθημα που ξέχασες τον τίτλο του την επόμενη μέρα, + ένα τελείως υποκειμενικό ως προς την βαθμολόγηση (έκθεση) + ο προγραμματισμός (φαντάζομαι δεν γράφεις κώδικα) έκριναν τις σπουδές σου (οι οποίες δεν θυμάμαι τι είναι, Μηχ...κάτι ή κάτι ανάλογο υποθέτω)?
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
εγώ πχ έδωσα
Έκθεση
Μαθ Γενικής (Επιλογής)
Εγώ έδωσα 14 μαθήματα αλλά πέρα από αυτό θεωρείς φυσιολογικό το ότι ένα μάθημα που ξέχασες τον τίτλο του την επόμενη μέρα, + ένα τελείως υποκειμενικό ως προς την βαθμολόγηση (έκθεση) + ο προγραμματισμός (φαντάζομαι δεν γράφεις κώδικα) έκριναν τις σπουδές σου (οι οποίες δεν θυμάμαι τι είναι, Μηχ...κάτι ή κάτι ανάλογο υποθέτω)?
Τρικυμία.......................
-
.
Ρε ντιμικ, μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε? Τι ασυναρτησία είναι τούτη ?
Προφανώς και δεν είναι απόδειξη αλλά ένδειξη οτι αρχίζεις να γίνεσαι ολοκληρωμένη προσωπικότητα...
νταξ πάω πάσω και να ανοίξω κανένα βιβλίο αρχαίων να ολοκληρωθώ σαν προσωπικότητα
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
εγώ πχ έδωσα
Έκθεση
Μαθ Γενικής (Επιλογής)
Εγώ έδωσα 14 μαθήματα αλλά πέρα από αυτό θεωρείς φυσιολογικό το ότι ένα μάθημα που ξέχασες τον τίτλο του την επόμενη μέρα, + ένα τελείως υποκειμενικό ως προς την βαθμολόγηση (έκθεση) + ο προγραμματισμός (φαντάζομαι δεν γράφεις κώδικα [b]τώρα επαγγελματικά)[/b] έκριναν τις σπουδές σου (οι οποίες δεν θυμάμαι τι είναι, Μηχ...κάτι ή κάτι ανάλογο υποθέτω)?
Τρικυμία.......................
το πιασες?
Περί Σπουδών