-
Γεια σε όλους, θα ήθελα να παρακαλέσω όσους γνωρίζουν καλά πανεπιστήμια για μεταπτυχιακό μηχανολογίας να μου απαντήσουν! Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι απαιτείται για να γίνεις δεκτός, σε ποια χώρα γίνονται, πόσο διαρκούν και πόσο κοστίζουν πάνω κάτω τα δίδακτρα...
Όποιος γνωρίζει θα με βοηθήσει πάρα πολύ γιατί δεν έχω ιδέα! -
Γεια σε όλους, θα ήθελα να παρακαλέσω όσους γνωρίζουν καλά πανεπιστήμια για μεταπτυχιακό μηχανολογίας να μου απαντήσουν! Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι απαιτείται για να γίνεις δεκτός, σε ποια χώρα γίνονται, πόσο διαρκούν και πόσο κοστίζουν πάνω κάτω τα δίδακτρα...
Καλησπερα,
μιας και ειναι στην πολη μου θα σου το προτεινω γιατι ειναι αρκετα καλο πανεπιστημιο και εχω ακουσει καλα λογια για το συγκεκριμενο μεταπτυχιακο.
MSc Mechanical Engineering at the University of Newcastle Upon Tyne
Κοστος διδακτρων ειναι 3.300 λιρες και διαρκεια 12 μηνες (Σεπτεμβριος - Σεπτεμβριος. Σεπτεμβρη μεχρι Ιουνιο ειναι τα μαθηματα και μετα το καλοκαιρι γραφεις το Thesis σου)
Οσο για αυτα που απαιτουν ειναι να εχεις πτυχιο πανω στον τομεα και αν δεν ειναι Αγγλικα η μητρικη σου γλωσσα, θελουν ή IELTS 6.5, ή TOEFL 575
Για περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να δεις το:
-
Καλησπέρα,
το ερώτημα που θέτεις είναι πάρα πολύ γενικό. Τι ειδικότητα της μηχανολογίας επιθυμείς, ποιό είναι το πρώτο σου πτυχίο και τι ποσό είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις; -
Για να βρες γενικα ποια πανεπιστημια ειναι καλα, περνα απο το βρετανικο συμβουλιο και ρωτα. Εχουν οδηγους τυπου top-20 σε καθε τομεα. Απο κει και περα, για αυτοκινητα:
http://technology.kingston.ac.uk/pg/mmvd.html
http://www.brunel.ac.uk/courses/pg/mecheng/autoeng.html
http://www.coventry.ac.uk/cms/jsp/polopoly.jsp?d=231
(κοιτα στα automotive, το coventry εχει μακρα παραδοση σε αυτοκινητιστικου περιεχομενου σπουδες)
http://www.cranfield.ac.uk/prospectus/c ... a.cfm?id=2
http://perseus.herts.ac.uk/uhinfo/schoo ... stgraduate
http://tldynamic.leeds.ac.uk/pgprospect ... ngineering
Παντως μαλλον πρεπει να κινηθεις γρηγορα γιατι οι αιτησεις γινονται αυτη την εποχη αν θυμαμαι καλα.
ΥΓ Iliasd Τωρα καταλαβα ποιος εισαι . Ρε δεν βαρεθηκες την αγγλια? τελειωνε και γυρνα πισω
-
Kαταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες σας!
Όπως γράφει και στο profile είμαι μηχανικός παραγωγής και διοίκησης του πολυτεχνείου τση Κρήτης! (http://www.dpem.tuc.gr) Το τμήμα μας έχει πολλά μαθήματα που έχουν σχέση με μηχανολογία, όλα τα απαιτούμενα δηλαδή από το ΤΕΕ όπου πέρσυ αποκτήσαμε ίσα δικαιώματα στο πτυχίο με τους μηχανολόγους μηχανικούς. Βασικά φέτος είμαι στο τέταρτο έτος άρα έχω ένα χρόνο ακόμα τουλάχιστον μέχρι να τελειώσω απλά για να μην ψάχνω τελευταία στιγμή είπα να αρχίζω από τώρα να κοιτάζω. Με αφορά μηχανολογία σε σχέση με αυτοκίνητα, τώρα σε πιο τομέα των αυτοκινήτων(αναρτήσεις, κινητήρες ακόμα δεν ξέρω) Όσο το αφορά το κόστος είναι και αυτός ένας σημαντικός παραγοντας αφού ψάχνω κάτι λογικό - οικονομικό αφού δεν είμαι γόνος καμιάς πλούσιας οικογένειας. Οι αιτήσεις μόνο τέτοια εποχή στέλνονται;;; -
Τώρα είναι πολύ πιο σαφές, αφού κάθε πανεπηστήμιο έχει 'ειδικότητα' σε κάποιον τομέα συγκεκριμένα της μηχανολογίας - ο κόσμος της εξειδίκευσης - και όχι παντού. Με βάση και το σχετικά λογικό budget θα πρότεινα το πανεπιστήμιο του Bradford (gorghs που είσαι να δώσεις πληροφορίες...) - το οποίο σχετίζεται με την Jaguar αν θυμάμαι- ενώ το Bath είναι και αυτό - λόγω Rover αν δεν κάνω λάθος - πολύ καλό, αλλά και ακριβό.
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Οι αιτήσεις μόνο τέτοια εποχή στέλνονται;;;msamaro, Οι αιτησεις να ξερεις οτι μπορουν να σταλουν μεχρι και Ιουλιο, αλλα οσο πιο νωρις στειλεις την αιτηση σου, τοσο πιο γρηγορα θα επεξεργαστει και θα σου απαντησουν. Επισης επειδη τα περισσοτερα πανεπιστημια εχουν λιγες θεσεις για καθε μεταπτυχιακο (γυρω στα 60 ατομα) οποιος προλαβει προλαβε
Μπορεις βεβαια να γραφτεις στο πανεπιστημιο και με την μεθοδο του 'clearing' το οποιο γινεται μεχρι και την τελευταια μερα πριν αρχισουν τα μαθηματα, αλλα αυτο γινεται μονο στην περιπτωση που δεν εχει συμπληρωθει ο μεγιστος αριθμος μαθητων!! Ελπιζω να βοηθησα
ΥΓ Iliasd Τωρα καταλαβα ποιος εισαι . Ρε δεν βαρεθηκες την αγγλια? τελειωνε και γυρνα πισω
kacey βαρέθηκα (τωρα το καταλαβα οτι βαρεθηκα) αλλα κανω το δευτερο μου μαστερ τωρα... Το καλοκαιρι θα γυρισω μονιμα!!!!! Μετα απο 5ετια εδω πανω...
-
Όποιος γνωρίζει θα με βοηθήσει πάρα πολύ γιατί δεν έχω ιδέα!Αγαπητέ Msamaro,
καταρχήν σε ποιά χώρα θέλεις να κάνεις τις μεταπτυχιακές σου σπουδές;
Λέγοντας μεταπτυχιακό αναφέρεσαι μόνο σε master ή και σε PhD;
Για fall semester gia USA τουλάχιστον έχει περάσει το deadline των αιτήσεων για τα περισσότερα πανεπιστήμια.
Για βαθμολογίες πανεπιστημίων για USA τουλάχιστον δες το website:
http://www.usnews.com
Θα σου πρότινα να βασιστείς στο website περισσότερο απο όσο σε διάφορες φήμες που θα ακούσεις γα διάφορα πανεπιστήμια.Φιλικά με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Ψαξε καλα που θες να πας και μετα αντε ρωτα στην Πρεσβεια/προξενιο.
μετα κανε μια λιστα και ριξτους ενα γραμμα πες τους τι θελεις και γιατι ενδιαφερεσαι για το προγραμμα τους. Τα TOEFL κτλ δεν ειναι δυσκολα καθολου δεν ξερω αν εχουν προφορικο μερος (παλια δεν ειχαν). Οταν το πηρα πριν πολλα πολλα χρονακια (εστω και με ιθαγενεια με βαλανε ) ειχα κουφαθει ποσο ευκολο ηταν και ποσοι απο του εξεταζομενους με την βια μπορουσαν αν αρθρωσουν δυο εγγλεζικες κουβεντες.Καλη τυχη.
Νικος
-
Γνωρίζετε αν μπορεί κάποιος να καταθέσει αίτηση και πριν τελειώσει τη σχολή?? Το ρωτάω αυτό γιατί το νωρίτερο που μπορώ να τελείωσω την σχολή είναι τέλη Ιουνίου(του χρόνου, είμαι 4ο έτος) αφού τότε τελείωνει η εξεταστική. Οπότε τότε το πιθανότερο είναι πολλά τμήματα να έχουν συμπληρωθεί! Εκτός χάσεις ένα χρόνο και κάνεις αίτηση νωρίς νωρίς το επόμενο έτος. Επίσης γνωρίζεται κατά πόσο μετράει ο βαθμός πτυχίου??
to dimitrios2004
Tι είναι το PhD??
to titsataki
Έχω το advance tou cambridge και το proficiency του michigan, αυτά δεν είναι δεκτά?? Χρειάζεται οπωδήποτε το TOEFL??
to KF
Όταν λες ότι το Bath είναι πολύ ακριβό... Γνωρίζεις πόσο μπορούν να έχουν τα δίδακτρα για ένα έτος? Tο Bradford σε πιο τομέα της μηχανολογίας ειδικεύεται??Σας ευχαριστώ όλους και πάλι!!
-
PhD ειναι το διδακτορικο
-
Αιτηση κανεις τωρα και σου λενε οτι πρεπει να τελειωσεις με βαθμο Χ για να σε δεχτουνε. Conditional Offer δηλαδη.
Το θεμα του TOEFL ειναι περιεργο, μερικα πανεπιστημια ζητανε οπωσδηποτε TOEFL ακομα και αν εχεις proficiency. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να κοιταξεις στα website των πανεπιστημιων για αμεση και σωστη ενημερωση.
-
Γνωρίζετε αν μπορεί κάποιος να καταθέσει αίτηση και πριν τελειώσει τη σχολή?? Το ρωτάω αυτό γιατί το νωρίτερο που μπορώ να τελείωσω την σχολή είναι τέλη Ιουνίου(του χρόνου, είμαι 4ο έτος) αφού τότε τελείωνει η εξεταστική. Οπότε τότε το πιθανότερο είναι πολλά τμήματα να έχουν συμπληρωθεί! Εκτός χάσεις ένα χρόνο και κάνεις αίτηση νωρίς νωρίς το επόμενο έτος. Επίσης γνωρίζεται κατά πόσο μετράει ο βαθμός πτυχίου??to dimitrios2004
Tι είναι το PhD??
to titsataki
Έχω το advance tou cambridge και το proficiency του michigan, αυτά δεν είναι δεκτά?? Χρειάζεται οπωδήποτε το TOEFL??
to KF
Όταν λες ότι το Bath είναι πολύ ακριβό... Γνωρίζεις πόσο μπορούν να έχουν τα δίδακτρα για ένα έτος? Tο Bradford σε πιο τομέα της μηχανολογίας ειδικεύεται??Σας ευχαριστώ όλους και πάλι!!
Αγαπητέ Μsamaro,
PhD είναι το διδακτορικό όπως απαντήθηκε ήδη. Είναι επίσης μεταπτυχιακές σπουδές.
Για USA το ΤΟΕFL πρέπει να το δώσεις. Μόνο το πανεπιστήμιο του Michigan νομίζω κάνει δεκτό το πτυχίο του (αφού αυτό το δίνει) Προφανώς όμως δεν θα κάνεις αίτηση σε ένα μόνο πανεπιστήμιο.
Πέρα απο το TOEL για USA πρέπει να δώσεις και GRE για τον τομέα που σε ενδιαφέρει. Τα applications μπορείς να τα κάνεις πρίν τελειώσεις τη σχολή σου και αυτό σε συμβουλεύω να κάνεις.
Αφού τελειώνεις τον επόμενο Ιούνιου καλό θα ήταν να κάνεις τις αιτήσεις περίπου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.Πρέπει να καταλήξεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις και να δείς πια πανεπιστήμια είναι καλά. Επειδή δεν είναι σίγουρο οτι θα γίνεις δεκτός στο Νο1 πανεπιστήμιο, καλό είναι να κάνεις και αιτήσεις πέρα απο ένα πολύ καλο και σε ένα λιγότερο καλό πανεπιστήμιο.
Στη διαδικασία αιτήσεων για USA θα πρέπει να γράψεις και ένα statement of purpose (ένα χαρτί που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θέλεις να πας στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο) καθώς και να έχεις 3 συνήθως συστατικές επιστολές.
Επίσης τα περισσότερα πανεπιστήμια θα σου χρηματοδοτήσουν το PhD σου εδώ στη USA. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για το master. Η χρηματοδότηση είναι πιο σπάνιο, όχι όμως απίθανη αν εργαστείς ερευνητικά με κάποιον καθηγητή ή εργαστείς ώς ΤΑ (διδασκαλία)Όλα τα παραπάνω βέβαια προυποθέτουν οτι ώς φοιτητής είσαι πολύ καλός και θα πετύχεις πολύ καλά scores στα απαιτούμενα tests.
Οτιδήποτε απορία θα είναι χαρά μου να σου την απαντήσω.
Φιλικά με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης -
Γνωρίζετε αν μπορεί κάποιος να καταθέσει αίτηση και πριν τελειώσει τη σχολή?? Το ρωτάω αυτό γιατί το νωρίτερο που μπορώ να τελείωσω την σχολή είναι τέλη Ιουνίου(του χρόνου, είμαι 4ο έτος) αφού τότε τελείωνει η εξεταστική. Οπότε τότε το πιθανότερο είναι πολλά τμήματα να έχουν συμπληρωθεί! Εκτός χάσεις ένα χρόνο και κάνεις αίτηση νωρίς νωρίς το επόμενο έτος. Επίσης γνωρίζεται κατά πόσο μετράει ο βαθμός πτυχίου??to dimitrios2004
Tι είναι το PhD??
to titsataki
to KF
Αιτηση πρεπει να κανεις οσο πιο νωρις γινεται. Μια και εισαι μακρια παιρνει καιρο να σου απαντησουν. Το TOEFL ειναι απαραιτητο. Tα Cambridge και τα Proficiency δεν ειναι πολυ σπουδαια τοπικα. Παρε ενα βιβλιο για TOEFL και θα δεις τι πρεπει να κανεις. Επισης το TOEFL μπορεις να το παρεις και Ελλαδα. GRE ειναι απαραιτητα σε μερικα σχολεια αλλα νομιζω σε τεχνικα πρεπει να το παρεις. Αν αποφασισεις να κανεις διδακτορικο κατευθειαν μπρεις να κανεις συνδιασμο Masters και Phd. Ισως να μπρεσεις να παρεις υποτροφεια και να σουλευεις μαζι με καποιον καθηγητη σαν βοηθος του η σαν ΤΑ (teacher's assistant). Το διδακτορικο σκεψου το για 4 χρονια το λιγωτερο. Το Masters 18-24 μηνες. Eξαρταται. Πρεπει να κοιταξεις πια ειναι τα σχολεια που θες να πας και το κοστος. Συνηθως θελει αρκετο ξεσχισμα και υπομονη.
Ο βαθμος πτυχιου μετραει αλλα πρεπει να τον μεταφρασεις σε κατι που καταλαβαινουν στις ΗΠΑ. Στην Ελλαδα εχουν βαθμους μεχρι το 10 (10 ειναι αριστα) οποτε θα βγαλεις μεσο ορο και θα το μεταφρασεις σε εκατοστιαια σκαλα (0-100%). Νομιζω οτι ο μεσος ορος απο 8 και παρπανω ειναι απαραιτητος. Τις συστατικες επιστολες απο 3 καθηγητες πρεπει να τις εχεις και να βεβαιωθεις οτι ξερουν τι γινεται γιατι δεν αποκλειεται να του παρουν τηλεφωνο. Ειναι κατα καποιο τροπο σαν συνεντευξη για δουλεια. Αυοι σε ρωτανε να δουνε τι κανεις και εσυ τους ρωτας για να δεις τι θα σου δωσουν εσενα.
Φιλικα
Νικος
-
φίλε εγώ θα σου πρότεινα να είσαι πολύ μεθοδικός και προσεκτικός στις κινήσεις σου και τις επιλογές σου.
Αν ήμουν στη θέση σου θα διάλεγα ενα από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας.Αν μπορείς να πας στο Imperial καντο.Βέβαια θα φας καμιά 8άρα μύρια σίγουρα.Αν όχι, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι συγκεκριμένες εταιρείες πχ Airbus προσλαμβάνουν αποφοίτους από μια συγκεκριμένη λίστα 10 πανεπιστημίων.Δεν μας λες σε ποια χώρα πρέπει να πας.Αν πας Αμερική χρειαζεσαι γύρω στα 20 μύρια για ενα χρόνο σε top πανεπιστήμιο και νομίζω ότι στα περισσότερα πανεπιστήμια τους τα μαστερ είναι 2 χρόνια.Αν πας Αμερική θα πρεπει να δωσεις και κατι αλλες εξετάσεις που λέγονται Gmat και Gre.
Proficiency, lower και αλλες λούμπες είναι κόλπα για να μας παίρνουν τα λεφτά στην Ελλάδα.Αυτό που χρειάζεσαι για master στην Αγγλία είναι το ΙΕLTS το οποίο σε επίπεδο είναι σαν το lower.Mεσο όρο τα πανεπιστήμια ζητάνε 6 για μαστερ μηχανολογίας.Για Αμερική ζητάνε το ΤΟΕFL με μέσο όρο 550.
Επίσης δεν μας είπες τι μαστερ θέλεις να κάνεις ακριβώς.Τα περισσότερα μαστερ στη Μηχανολογία έχουν και πολλά μαθήματα management-finance-marketing.
Aπό εκεί και πέρα όπως και σου είπα παραπάνω αν είναι να κάνεις master στην Αγγλία θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τους παρακάτω παράγοντες-
-μαστερ που σου αρέσει
-αναγνωρισιμότητα πανεπιστιμίου
-και φυσικά το κόστοςΠχ για newcastle που αναφέρθηκε παραπάνω να ξέρεις η προφορά τους είναι κάπως περίεργη και όσο πας πιο βόρεια τόσο πιο πολύ δυσκολεύει.
Σε ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να κάνεις κατευθείαν διδακτορικό το οποίο θα διαρκέσει 3 χρόνια και θα πληρώνεσαι περί τα 10 μύρια το χρόνο?
Δες το και αυτό.
Σε κάθε περίπτωση αυτή η συζήτηση γίνεται αν το πτυχίο σου είναι από 7 και πάνω.Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δεν αξίζει να βγείς στο εξωτερικό και να κάνεις ένα μάστερ σε μέτριο πανεπιστήμιο εκτός και μόνο αν το κάνεις για να έχεις εμπειρια από το εξωτερικό. -
Ο χρήστης KF έγραψε:
Τώρα είναι πολύ πιο σαφές, αφού κάθε πανεπηστήμιο έχει 'ειδικότητα' σε κάποιον τομέα συγκεκριμένα της μηχανολογίας - ο κόσμος της εξειδίκευσης - και όχι παντού. Με βάση και το σχετικά λογικό budget θα πρότεινα το πανεπιστήμιο του Bradford (gorghs που είσαι να δώσεις πληροφορίες...) - το οποίο σχετίζεται με την Jaguar αν θυμάμαι- ενώ το Bath είναι και αυτό - λόγω Rover αν δεν κάνω λάθος - πολύ καλό, αλλά και ακριβό.Παιδιά μαστερ σε κινητήρες, αναρτήσεις κτλ εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ ότι υπάρχει.Τώρα για bradford, coventry κτλ εγώ θα πρότεινα κάτι καλύτερο.Δε νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο να πας σε μια πόλη που οι λευκοί είναι σε είδος υπό εξαφάνιση.Αν είναι να κάνεις την κίνηση και να ανέβεις Αγγλία msamaro να ξέρεις ότι υπάρχει πάρα πολύ εγκληματικότητα, καμιά σχέση με Ελλάδα.Λένε για την Ελλάδα ότι έχουμε τρομοκρατία αλλά αν έρθεις Αγγλία θα τα δεις όλα.
Τώρα για το κόστος αν είσαι εκτός Λονδίνου θα χρειαστείς γύρω στα 5-6 μύρια για όλα τα εξοδα από τη στιγμή που θα κάνεις τις αιτήσεις μέχρι τη στιγμή που θα γυρίσεις Ελλάδα και για Λονδίνο γύρω στα 8.
Επίσης δεν μας λες αν θέλεις να εργαστείς στο εξωτερικό.
Τέλος ψαξτο και για υποτροφιά αν έχεις καλό βαθμό στο πτυχίο,συνήθως γύρω στο 8.5 -
Tι είναι το PhD??
to titsataki
to KF
Το bath δεν είναι πολύ ακριβό.Εκτός Λονδίνου όλα τα πανεπιστήμια κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα.Εξαρτάται και σε πιο πανεπιστήμιο πας βέβαια.Μπορεί κάποιος να κάνει το σκατό του παξιμάδι και να κάνει μαστερ με 4 μύρια όπως και μπορεί να ζει σαν μπρούκλης και να φάει 10.
Τα δίδακτρα είναι γύρω στα 2 μύρια και θέλεις τουλάχιστον 3 για έναν ολοκληρο χρονο για διαμονή,φαγητό,εισιτήρια,βιβλια κτλ -
Αν βοηθαει,
πατα στο λινκ παρακατω να δεις τα καλυτερα πανεπιστημια της Αγγλιας για mechanical engineering!!!
The Guardian Top UK Universities - Mechanical Engineering
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Πχ για newcastle που αναφέρθηκε παραπάνω να ξέρεις η προφορά τους είναι κάπως περίεργη και όσο πας πιο βόρεια τόσο πιο πολύ δυσκολεύει.Αυτο μου το εξηγεις λιγο γιατι καποu σε 'εχασα'
Περί Σπουδών