Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Γνωρίζετε αν μπορεί κάποιος να καταθέσει αίτηση και πριν τελειώσει τη σχολή?? Το ρωτάω αυτό γιατί το νωρίτερο που μπορώ να τελείωσω την σχολή είναι τέλη Ιουνίου(του χρόνου, είμαι 4ο έτος) αφού τότε τελείωνει η εξεταστική. Οπότε τότε το πιθανότερο είναι πολλά τμήματα να έχουν συμπληρωθεί! Εκτός χάσεις ένα χρόνο και κάνεις αίτηση νωρίς νωρίς το επόμενο έτος. Επίσης γνωρίζεται κατά πόσο μετράει ο βαθμός πτυχίου??
to dimitrios2004
Tι είναι το PhD??
to titsataki
Έχω το advance tou cambridge και το proficiency του michigan, αυτά δεν είναι δεκτά?? Χρειάζεται οπωδήποτε το TOEFL??
to KF
Όταν λες ότι το Bath είναι πολύ ακριβό... Γνωρίζεις πόσο μπορούν να έχουν τα δίδακτρα για ένα έτος? Tο Bradford σε πιο τομέα της μηχανολογίας ειδικεύεται??
Σας ευχαριστώ όλους και πάλι!!
Αγαπητέ Μsamaro,
PhD είναι το διδακτορικό όπως απαντήθηκε ήδη. Είναι επίσης μεταπτυχιακές σπουδές.
Για USA το ΤΟΕFL πρέπει να το δώσεις. Μόνο το πανεπιστήμιο του Michigan νομίζω κάνει δεκτό το πτυχίο του (αφού αυτό το δίνει) Προφανώς όμως δεν θα κάνεις αίτηση σε ένα μόνο πανεπιστήμιο.
Πέρα απο το TOEL για USA πρέπει να δώσεις και GRE για τον τομέα που σε ενδιαφέρει. Τα applications μπορείς να τα κάνεις πρίν τελειώσεις τη σχολή σου και αυτό σε συμβουλεύω να κάνεις.
Αφού τελειώνεις τον επόμενο Ιούνιου καλό θα ήταν να κάνεις τις αιτήσεις περίπου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Πρέπει να καταλήξεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις και να δείς πια πανεπιστήμια είναι καλά. Επειδή δεν είναι σίγουρο οτι θα γίνεις δεκτός στο Νο1 πανεπιστήμιο, καλό είναι να κάνεις και αιτήσεις πέρα απο ένα πολύ καλο και σε ένα λιγότερο καλό πανεπιστήμιο.
Στη διαδικασία αιτήσεων για USA θα πρέπει να γράψεις και ένα statement of purpose (ένα χαρτί που εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θέλεις να πας στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο) καθώς και να έχεις 3 συνήθως συστατικές επιστολές.
Επίσης τα περισσότερα πανεπιστήμια θα σου χρηματοδοτήσουν το PhD σου εδώ στη USA. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για το master. Η χρηματοδότηση είναι πιο σπάνιο, όχι όμως απίθανη αν εργαστείς ερευνητικά με κάποιον καθηγητή ή εργαστείς ώς ΤΑ (διδασκαλία)
Όλα τα παραπάνω βέβαια προυποθέτουν οτι ώς φοιτητής είσαι πολύ καλός και θα πετύχεις πολύ καλά scores στα απαιτούμενα tests.
Οτιδήποτε απορία θα είναι χαρά μου να σου την απαντήσω.
Φιλικά με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημήτρης