-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
η γενίκευση σου είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι νέοι μηχανικοί που ξέρω στρέφονται σε μαστερ φαινασιαλ, τρειντινγκ κλπ κλπείναι παλιό trend αυτό.
Truth be said, όσους ξέρω που το πήγαν έτσι καλά τους έκατσε. -
Φαντάσου το Tilburg είναι περίπου 14 φορές χειρότερο απ το Eindhoven
-
μιγιάκοβε πως κινήθηκες?
-
όχι έτσι. Είχα κι εγώ κάτι απόψεις περί ακαδημαϊκής καριέρας και εμπιστήμης και ενδιαφέροντων νέων πραγμάτων
-
Ο ακαδημαϊκός χώρος έχασε ένα μεγάλο μυαλό.
Ατοιμε καμπιταλισμέ -
@ρεντ , mjacob
Μα έχετε καλύτερο μαθηματικό υπόβαθρο, οπότε δεν ειναι παράλογο αυτο το πράγμα. Το ΕΤΗ έχει ένα τέτοιο προγράμμα όντως, φαντάζομαι η δικτύωση μετα ειναι εξαιρετική@drifter
Εγω, ως προς τα οικονομικά departments τα συγκρίνω, και σε σχέση με αυτά που μου λένε οι καθηγητές μου. Σαφώς υπάρχει προβάδισμα για το ερασμους, αλλα δεν απέχει το τιλμπουργκ πολύ. Τώρα για την πόλη, να σεφλαει ο θεός φαντάζομαι το τιλμπουργκΜπερδεμένα μου τα λένε πάντως οι προφεσορες μου. Κυρίως για το real estate του lse, (εάν έρθει θετική απάντηση) . Στο ροτερνταμ vs Στοκχόλμη ,ειναι 2-1 το σκορ υπέρ των σκανδιναβων, αλλα το 1, ειναι του καθηγητή της διπλωματικής μου (και πρώην τσάρου οποτε το παμε στο 2-2 )
-
Μεταξυ στοκχολμης και ροττερνταμ, καθαρα απο φοιτητικη αποψη θα επελεγα ροτερνταμ
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
@ρεντ , mjacob
Μα έχετε καλύτερο μαθηματικό υπόβαθρο, οπότε δεν ειναι παράλογο αυτο το πράγμα. Το ΕΤΗ έχει ένα τέτοιο προγράμμα όντως, φαντάζομαι η δικτύωση μετα ειναι εξαιρετική@drifter
Εγω, ως προς τα οικονομικά departments τα συγκρίνω, και σε σχέση με αυτά που μου λένε οι καθηγητές μου. Σαφώς υπάρχει προβάδισμα για το ερασμους, αλλα δεν απέχει το τιλμπουργκ πολύ. Τώρα για την πόλη, να σεφλαει ο θεός φαντάζομαι το τιλμπουργκΜπερδεμένα μου τα λένε πάντως οι προφεσορες μου. Κυρίως για το real estate του lse, (εάν έρθει θετική απάντηση) . Στο ροτερνταμ vs Στοκχόλμη ,ειναι 2-1 το σκορ υπέρ των σκανδιναβων, αλλα το 1, ειναι του καθηγητή της διπλωματικής μου (και πρώην τσάρου οποτε το παμε στο 2-2 )
Εγω στην θεση σου θα υπολογιζα ποσο θα μου κοστισει σε χρημα αλλα και σε χρονο καθε επιλογη και επισης πια ειναι η συνθεση των φοιτητων. Επισης το ranking καθε πανεπιστημιου κλπ λογω ηλικιας εχεις μεινει λιγο πισω, δεν θα επρεπε να κανεις μεταπτυχιακο στα 22;
-
22?
Στα 20 το πολύ, έχει πουρέψει -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Εγω στην θεση σου θα υπολογιζα ποσο θα μου κοστισει σε χρημα αλλα και σε χρονο καθε επιλογη και επισης πια ειναι η συνθεση των φοιτητων. Επισης το ranking καθε πανεπιστημιου κλπ λογω ηλικιας εχεις μεινει λιγο πισω, δεν θα επρεπε να κανεις μεταπτυχιακο στα 22;
Ξαναέδωσα Πανελλήνιες (δις, μιας και τη πρώτη χρονιά πάτωσα και τη 2η χρονιά έμεινα εκτός ΑΣΟΕΕ για 7 μόρια), οπότε μπήκα στα 20 στο πανεπιστήμιο. Είχα τελειώσει στα 4.5 έκανα και ένα εξάμηνο πρακτική, ορκίστηκα στα 5 χρόνια.
Η Σουηδία είναι στο νούμερο 32, το Ρότερνταμ στο 38 (και το lse στο....3) στα οικονομικά.
Oι ΜΟ ηλικίας πάνω κάτω στα μεταπτυχιακά είναι τα 25, ενώ σίγουρα σε όποια από τις 3 πόλεις καταλήξω, θα βαρεθώ να ακούω ''ρε μαλάκα'' στο δρόμο .
Στην Στοκχόλμη θα κοστίσει περισσότερο μιας και είναι και 2ετες, αλλά δίδακτρα δεν υπάρχουν. Χοντρά χοντρά ένα 25αρι.
Το Ρότερνταμ είναι πιο φτηνό αλλά υπάρχουν δίδακτρα (περί των 2χιλιάδων) χοντρά χοντρά ένα 15άρι.
Το LSE είναι μονοετές, αλλά ξεφεύγει αισθητά μιας και τα δίδακτρα είναι ενα 23αρι και η ζωή...αν θυμάμαι καλά είσαι Λονδρέζος οπότε ξέρεις καλύτερα από μένα.
Αν μπεί στην κουβέντα και το PhD παραπάει μακρυά η βαλίτσα ηλικιακά αλλά θα έχω εισόδημα μιας και είναι δουλειά κανονική.Το ξέρω άργησα (όχι τόσο όσο νομίζεις), αλλά αυτά τα χαρτιά έχω στο χέρι τώρα, κοιτάω πως θα τα παίξω καλύτερα.
σε έχω κόψει, θές ατέλειωτες παρτάρες στο βρωμολίμανο
Η προοπτική να περάσω ένα 6μηνο και να προετοιμάσω ενδεχομένως καταστάσεις σε κάποιο από τα Cornell, Columbia, Chicago , Upenn, NYU στα οποία σε στέλνουν οι Σουηδοί είναι η αλήθεια ότι με κερδίζει σε σχέση με το Ρότερνταμ. Ίδωμεν.
-
Speaking of partares, πρώτη φορά στα τόσα χρόνια ολλανδία πήγα σπίτι 9 το πρωί το προηγούμενο Σάββατο, και δεν ήταν για το διδακτορικό
Γαμεί το Ρόττερνταμ
-
Προσωπικά συμφωνώ πως θα πρέπει να συμβουλεύεσαι τις κατατάξεις ωστέ να μη ξεπέσεις πουθενά χάλια , αλλά από την άλλη να μην αποτελούν το βασικό κριτήριο στην επιλογή σου. Και τι εννοώ:
Προφανώς το πανεπιστημιο πρέπει να πληροί ένα καλό επίπεδο, αλλά επειδή οι κατατάξεις βγαίνουν με διάφορες μεθοδολογίες, με κριτήρια που αφορούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προπτυχιακές σπουδές, με τμήματα μέσα στο ίδιο το πανεπιστήμιο που είναι κορυφαία και άλλα που δεν είναι, στο τέλος όλα αυτά περιγράφονται από ένα νούμερο που μπορεί να μην είναι ενδεικτικό.
Επομένως, δες τι σημαίνει αυτό το νούμερο και κυρίως βεβαιώσου πως το συγκεκριμένο τμήμα που πας έχει να σου προσφέρει αυτά που περιμένεις (με πρώτο απ' όλα να σε έχει δεχτεί ).
Σε περίπτωση PhD δε, ακόμα κι ένας πολύ καλός επιβλέπων καθηγητής μέσα σε ένα μέτριο τμήμα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να σου δώσει ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα, ενώ αντίστροφα οι πιθανότητες να πέσεις σε καμιά περιέργη κατάσταση σε πολύ καλό πανεπιστήμιο είναι κι αυτές εξίσου μεγάλες.
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Ξαναέδωσα Πανελλήνιες (δις, μιας και τη πρώτη χρονιά πάτωσα και τη 2η χρονιά έμεινα εκτός ΑΣΟΕΕ για 7 μόρια), οπότε μπήκα στα 20 στο πανεπιστήμιο. Είχα τελειώσει στα 4.5 έκανα και ένα εξάμηνο πρακτική, ορκίστηκα στα 5 χρόνια.
Η Σουηδία είναι στο νούμερο 32, το Ρότερνταμ στο 38 (και το lse στο....3) στα οικονομικά.
Oι ΜΟ ηλικίας πάνω κάτω στα μεταπτυχιακά είναι τα 25, ενώ σίγουρα σε όποια από τις 3 πόλεις καταλήξω, θα βαρεθώ να ακούω ''ρε μαλάκα'' στο δρόμο .
Στην Στοκχόλμη θα κοστίσει περισσότερο μιας και είναι και 2ετες, αλλά δίδακτρα δεν υπάρχουν. Χοντρά χοντρά ένα 25αρι.
Το Ρότερνταμ είναι πιο φτηνό αλλά υπάρχουν δίδακτρα (περί των 2χιλιάδων) χοντρά χοντρά ένα 15άρι.
Το LSE είναι μονοετές, αλλά ξεφεύγει αισθητά μιας και τα δίδακτρα είναι ενα 23αρι και η ζωή...αν θυμάμαι καλά είσαι Λονδρέζος οπότε ξέρεις καλύτερα από μένα.
Αν μπεί στην κουβέντα και το PhD παραπάει μακρυά η βαλίτσα ηλικιακά αλλά θα έχω εισόδημα μιας και είναι δουλειά κανονική.Το ξέρω άργησα (όχι τόσο όσο νομίζεις), αλλά αυτά τα χαρτιά έχω στο χέρι τώρα, κοιτάω πως θα τα παίξω καλύτερα.
σε έχω κόψει, θές ατέλειωτες παρτάρες στο βρωμολίμανο
Η προοπτική να περάσω ένα 6μηνο και να προετοιμάσω ενδεχομένως καταστάσεις σε κάποιο από τα Cornell, Columbia, Chicago , Upenn, NYU στα οποία σε στέλνουν οι Σουηδοί είναι η αλήθεια ότι με κερδίζει σε σχέση με το Ρότερνταμ. Ίδωμεν.
Ισως να μην μου πεφτει λογος αλλα στην Αγγλια θα δεις οτι τα μαστερς τα κανουν στα 21 γιατι τα πτυχια ειναι 3ετη. Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ξεχασεις τα περι διδακτορικου. Τωρα για τις επιλογες που αναφερεις ειναι δυσκολο να πεις αν αξιζει αν αφιερωσεις τον χρονο σου σε Στοκχολμη και Ροτερνταμ. Σιγουρα το LSE θα ειναι η 99% επιλογη για ολους με την επιφυλαξη του κοστους που ειναι πολυ μεγαλο. Ισως ομως αξιζει να το κανεις...
Το 6 μηνο στην Αμερικη θα ειναι καλη τουριστικη εμπηρεια αλλα δεν θα σε βοηθησει σε κατι γιατι κανενας δεν περνει σοβαρα τους exchange students.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Ισως να μην μου πεφτει λογος αλλα στην Αγγλια θα δεις οτι τα μαστερς τα κανουν στα 21 γιατι τα πτυχια ειναι 3ετη. Εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ξεχασεις τα περι διδακτορικου. Τωρα για τις επιλογες που αναφερεις ειναι δυσκολο να πεις αν αξιζει αν αφιερωσεις τον χρονο σου σε Στοκχολμη και Ροτερνταμ. Σιγουρα το LSE θα ειναι η 99% επιλογη για ολους με την επιφυλαξη του κοστους που ειναι πολυ μεγαλο. Ισως ομως αξιζει να το κανεις...
Το 6 μηνο στην Αμερικη θα ειναι καλη τουριστικη εμπηρεια αλλα δεν θα σε βοηθησει σε κατι γιατι κανενας δεν περνει σοβαρα τους exchange students.
Άν εξαιρέσεις Oxbridge - LSE , άντε με βία και το Warwick, δεν υπάρχει κάποιο καλύτερο πανεπιστήμιο στα οικονομικά στην Αγγλία, από τη Στοκχόλμη και το Ρότερνταμ. Ειδικά η Στοκχόλμη κουβαλάει μεγάλη ιστορία , ως σχολή οικονομικής σκέψης και αντίβαρο σε αυτή του Σικάγο κατά τον περασμένο αιώνα.
Αυτό περί τουρισμού θα το δεχόμουν αν σε έστελναν στο Uni of Miami ή στο Santa Barbara ή στο UNLV. Όταν σε στέλνουν στα καλύτερα(ναι οκ λείπει το Harvard και το MIT) , μια βόλτα σε κάποια λίστα* για αυτά τα 4-5 που είπα θα σε πείσει, συγνώμη αλλά μου ακούγεται εκτός τόπου και χρόνου. Όχι όταν μιλάμε για graduate σπουδές, όπου οι Αμερικάνοι δεν αστειεύονται και είναι επιλεκτικότατοι.Επίσης σε αντίθεση με την Αγγλία, οι Γιάνκηδες τα PhD τα πληρώνουν. Με αξιοπρεπέστατους μισθούς των 2500+, ενώ οι Σουηδοί ακόμα περισσότερο. Οπότε δεν βλέπω γιατί η ηλικία (είτε είναι 27 είτε 28) θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας, ειδικά αν έχω σκοπό να γίνω ακαδημαϊκός.
- http://www.topuniversities.com/universi ... se+search=
-
Μπορώ στην Ελλάδα να κάνω master και να είμαι γραμμένος και σε άλλη σχολή?
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μπορώ στην Ελλάδα να κάνω master και να είμαι γραμμένος και σε άλλη σχολή?θα παρακολουθείς και μάστερ και άλλο ένα προτυχιακό ?
-
Το θέμα είναι αν μπορώ για αρχή.
Αλλά γενικά ναι θα ήθελα. Κάπως πρέπει να προλάβω όσα θέλω να κάνω. -
νομίζω οτι απαγορεύεται να κάνεις 2 προπτυχιακά προγράμματα μαζί (υπάρχει περιορισμός στις ώρες διδασκαλίας)...
μαζί πως θα τα προλάβεις? τι αν επιτρέπεται?
-
Τα προπτυχιακά που θέλω είναι κυρίως θεωρία οπότε βασίζομαι σε αυτό για το χρόνο.
Γενικά δεν έχω αποφασίσει κάτι συγκεκριμένο, άλλωστε πρέπει να δω πρώτα αν θα με πάρουν στο μεταπτυχιακό που θέλω, οπότε απλά ρωτάω τουλάχιστον να ξέρω αν μπορώ. -
Ast, πιστεύω να σε ψιλοκαλυψα με το προηγούμενο ποστ. Να ξέρεις πόσες φορές εχω ψάξει τις λίστες...
Wantone, ξαναδιαβαζοντας το πόστ αισθάνομαι οτι μπορεί να βγήκε λιγο επιθετικο , δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.
Περί Σπουδών