-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ο μηχανολόγος η θα παίζει τάβλι ή θα γίνει μάνατζερ??
Στην Ελλάδα; Ναι._
μάλιστα...
A ναι ξέχασα, θα διαλέγεις και ασανσέρ από τον κατάλογο. Τρελό R&D. Τύφλα να 'χει η NASA...
Από βιομηχανία άλλο τίποτα η ουγκάντα...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
ο μηχανολόγος η θα παίζει τάβλι ή θα γίνει μάνατζερ??
Στην Ελλάδα; Ναι._
μάλιστα...
A ναι ξέχασα, θα διαλέγεις και ασανσέρ από τον κατάλογο. Τρελό R&D. Τύφλα να 'χει η NASA...
Από βιομηχανία άλλο τίποτα η ουγκάντα...
ανα 2 ποστ βρίζεις την χώρα...
ωραία φιλοσοφία για κάποιον που δεν έχει βγει ουσιαστικά στην αγορά εργασίας...μπορεί τα δημόσια έργα να έχουν σχεδόν νεκρώσει αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν τα ιδιωτικά... δεν είναι τόσα για να θρέψουν τον κάθε πικραμένο που ήθελε να το παίξει εργολάβος αλλά είναι ικανά για ξεσκαρτάρισμα...
-
ανα 2 ποστ βρίζεις την χώρα...Και; Πρέπει να λογοδοτήσω κάπου και δεν το ξέρω;
ωραία φιλοσοφία για κάποιον που δεν έχει βγει ουσιαστικά στην αγορά εργασίας...
Όσο έχω δουλέψει το τελευταίο 6μηνο δεν έχεις δουλέψει στη ζωή σου, οπότε άστο. Και για να σε προλάβω, το Phd όπως γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο ΕΙΝΑΙ αγορά εργασίας.
μπορεί τα δημόσια έργα να έχουν σχεδόν νεκρώσει αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν τα ιδιωτικά... δεν είναι τόσα για να θρέψουν τον κάθε πικραμένο που ήθελε να το παίξει εργολάβος αλλά είναι ικανά για ξεσκαρτάρισμα...
Ναι οκ...
Α ναι, ξέχασα το βασικό επιχείρημα για να στηρίξω την αποψάρα μου:
Βασίλης, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΕΜΜ... -
δεν ξέρω τι εικόνα έχετε για το management, αλλα δεν είναι καθόλου κατάντια ένας μηχανικός να ασχοληθεί με project management.
Πιστεύω δε ότι έχοντας το σωστό τεχνικό υπόβαθρο έχεις τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον απλό managareo -
από μηχανικός wannabe, τώρα έγινες και manager wannabe
Πάνε μοίρασε καμιά μπροσούρα για την τριφασική ξυλόσομπά σου, άνοιξε thread παρδίπλα
-
Ταβλάκι κανείς;
-
Και; Πρέπει να λογοδοτήσω κάπου και δεν το ξέρω;
ωραία φιλοσοφία για κάποιον που δεν έχει βγει ουσιαστικά στην αγορά εργασίας...
Όσο έχω δουλέψει το τελευταίο 6μηνο δεν έχεις δουλέψει στη ζωή σου, οπότε άστο. Και για να σε προλάβω, το Phd όπως γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο ΕΙΝΑΙ αγορά εργασίας.
μπορεί τα δημόσια έργα να έχουν σχεδόν νεκρώσει αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν τα ιδιωτικά... δεν είναι τόσα για να θρέψουν τον κάθε πικραμένο που ήθελε να το παίξει εργολάβος αλλά είναι ικανά για ξεσκαρτάρισμα...
Ναι οκ...
Α ναι, ξέχασα το βασικό επιχείρημα για να στηρίξω την αποψάρα μου:
Βασίλης, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΕΜΜ...δεν πρέπει να λογοδοτήσεις πουθενά, κουραστικός απλώς καταντάς...
και επειδή είσαι μηχανολόγος στο ΕΜΠ πάει να πει κάτι?
λέει πουθενά το δίπλωμα σου οτι θα έχεις διαβίου εργασία ?όταν τελειώσεις το phd θα κάτσεις έξω η θα γυρίσεις πίσω? γιατί αν γυρίσεις , θα είσαι ήδη 2 χρόνια εκτός ελληνικής πραγματικότητας
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
από μηχανικός wannabe, τώρα έγινες και manager wannabeΠάνε μοίρασε καμιά μπροσούρα για την τριφασική ξυλόσομπά σου, άνοιξε thread παρδίπλα
προσλαμβάνω προγραμματιστές για να μπορούμε να την χειριστούμε μέσω Iphone, δε στέλνεις κάνα βιογραφικό
-
δεν πρέπει να λογοδοτήσεις πουθενά, κουραστικός απλώς καταντάς...
Δεν σε υποχρεώνει ΚΑΝΕΝΑΣ να διαβάζεις τα κουραστικά ποστ μου. ΚΑΝΕΝΑΣ όμως. Μέχρι τότε η ελλαδίτσα τον παίρνει.
και επειδή είσαι μηχανολόγος στο ΕΜΠ πάει να πει κάτι?
Δεν είμαι απλός μηχανολόγος, είμαι ΕΕΜΜ (έστω και αν εχω κάνει 2 βδομάδες μάθημα ως ΕΕΜΜ) οπότε έχω ΠΑΝΤΑ δίκιο σε θέματα ΜΜ, απλά και μόνο παραθέτοντας τον τίτλο που (δεν) έχω...
λέει πουθενά το δίπλωμα σου οτι θα έχεις διαβίου εργασία ?
Δεν το έχω πάρει ακόμα, αλλά νομίζω ότι κάτω δεξιά έχει μια υποσημείωση ότι θα μου σκάει επιταγή κάθε μήνα στο σπίτι για τα επόμενα 40 χρόνια...
όταν τελειώσεις το phd θα κάτσεις έξω η θα γυρίσεις πίσω?
Έχω κλείσει ήδη τα εισιτήρια της επιστροφής.
Προφανώς, αν η ελλαδίτσα είναι το ίδιο τριμπούρδελο, ούτε για διακοπές δεν θα έρχομαι.γιατί αν γυρίσεις , θα είσαι ήδη 2 χρόνια εκτός ελληνικής πραγματικότητας
3 χρόνια παρακαλώ.
-
μήπως είχες καταπιεσμένη εφηβεία?
-
μήπως είχες καταπιεσμένη εφηβεία?Ασε μη μάθεις, θα μπλέξεις...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
προσλαμβάνω προγραμματιστές για να μπορούμε να την χειριστούμε μέσω Iphone, δε στέλνεις κάνα βιογραφικόούτε αυτό δεν έχεις μάθει να γράφεις σωστά
άσε που εγώ είμαι manager -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
προσλαμβάνω προγραμματιστές για να μπορούμε να την χειριστούμε μέσω Iphone, δε στέλνεις κάνα βιογραφικό
ούτε αυτό δεν έχεις μάθει να γράφεις σωστά
άσε που εγώ είμαι managerΚατάντια...
-
Και για να σε προλάβω, το Phd όπως γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο ΕΙΝΑΙ αγορά εργασίας.meaning?
, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΕΜΜ...
Τι εστί ΕΕΜΜ??
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δεν ξέρω τι εικόνα έχετε για το management, αλλα δεν είναι καθόλου κατάντια ένας μηχανικός να ασχοληθεί με project management.
Πιστεύω δε ότι έχοντας το σωστό τεχνικό υπόβαθρο έχεις τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον απλό managareo+1
Bonus: http://www.prince2.com/
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Και για να σε προλάβω, το Phd όπως γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο ΕΙΝΑΙ αγορά εργασίας.
meaning?
Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση, γιατί είναι και περασμένη η ώρα , η πλειοψηφία των phd (στο αντικείμενο μου τουλάχιστον και στις περιπτώσεις που έχω δει εγώ) έχουν να κάνουν είτε άμεσα είτε έμμεσα με την βιομηχανία.
Αν πχ η βιομηχανία ζητάει το Α, πολύ δύσκολα θα βρεις σοβαρή χρηματοδότηση για να κάνεις το Β. Επομένως, ο Phd τρώει στη μάπα την αγορά εργασίας θέλοντας και μη.
Ξαναλέω, αυτά ισχύουν στο αντικείμενό μου και στις περιπτώσεις που έχω δει εγώ. Πιθανότατα κάπου αλλού τα πράγματα να είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά.
, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΕΜΜ...
Τι εστί ΕΕΜΜ??
Εναέριων και επίγειων μέσων μεταφοράς. Είναι η αμέσως επόμενη βαθμίδα μετά τον τσακ νόρις...
-
Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση, γιατί είναι και περασμένη η ώρα , η πλειοψηφία των phd (στο αντικείμενο μου τουλάχιστον και στις περιπτώσεις που έχω δει εγώ) έχουν να κάνουν είτε άμεσα είτε έμμεσα με την βιομηχανία.
Αν πχ η βιομηχανία ζητάει το Α, πολύ δύσκολα θα βρεις σοβαρή χρηματοδότηση για να κάνεις το Β. Επομένως, ο Phd τρώει στη μάπα την αγορά εργασίας θέλοντας και μη.
Ξαναλέω, αυτά ισχύουν στο αντικείμενό μου και στις περιπτώσεις που έχω δει εγώ. Πιθανότατα κάπου αλλού τα πράγματα να είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά.
A ok.
Το θεωρείς κακό αυτό ή καλό; Εγώ δεν θα το θεωρούσα απαραιτήτως κακό. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
A ok.
Το θεωρείς κακό αυτό ή καλό; Εγώ δεν θα το θεωρούσα απαραιτήτως κακό.Το όλο θέμα ξεκίνησε από αυτό:
ωραία φιλοσοφία για κάποιον που δεν έχει βγει ουσιαστικά στην αγορά εργασίας...Ούτε εγώ το θεωρώ απαραιτήτως κακό.
-
Χωρίς να θέλω να διακόψω τους τραμπουκισμούς εδώ , τα διδακτορικά στην Ελλάδα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό high-class OAED
Όχι πως όσοι κάνουν διδακτορικό δεν δουλεύουν, ίσα ίσα που δουλεύουν ίσως και περισσότερο (αλλά και σε κάποιο βαθμό με άσχετα του διδακτορικού τους θέματα) αλλά πρακτικά είναι επιδοτούμενη εργασία για να απασχολείται το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Γιατί αν το δει κάποιος μακροσκοπικά είναι δυσανάλογα πολλοί όσοι έχουν/κάνουν διδακτορικό στην Ελλάδα για το επιστημονικό και βιομηχανικό επίπεδο της χώρας.
-
Και για να σε προλάβω, το Phd όπως γίνεται στον πολιτισμένο κόσμο ΕΙΝΑΙ αγορά εργασίας.
Περί Σπουδών