-
Μέτα από προτροπή admin έκανα εδώ το post αν και είμαι of topic μιας και το θέμα είναι η χρήση του αυτοκινήτου από σπουδαστές στο εξωτερικό , ενώ το post μου έχει σχέση με σπουδές πάνω στο χώρο του αυτοκινήτου
Λοιπόν αισίως μπαίνω στο 4ο έτος σπουδών, είμαι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων , και θα ήθελα να ρωτήσω τους ανθρώπους του χώρου αλλά και τους ξενιτεμένους του Forum τη γνώμη τους και τις συμβουλές τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, τις σπουδές σχετικά με την αυτοκίνηση. Δύο επιπλέον στοιχειά , δεν κρύβω τη επιθυμία μου για προτίμηση της Ιταλίας καθώς και την εργασία εκεί.
Άλλο ένα γεγονός είναι πως μπορώ να εξειδικευτώ μέσα από τι σχολή μου στους τομείς:1) MANAGEMENT ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ 2) ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 3) ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 4) MARKETING 5) ΠΑΡΑΓΩΓΗ 6) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 7) ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οπότε θα σας ήμουν ευγνώμον αν μου υποδείκνυατε πανεπιστήμια / τμήματα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο καθώς και κάποιο link. Δεν κρύβω την επιθυμία μου να βρεθώ κοντά στο Grupo . Απλά ψάχνω τα μεταπτυχιακά που θα μπορούσαν να ενώσουν το business /finance με τις αυτοκινητοβιομηχανίες ,πιο πολύ σαν project manager.
Παρακαλώ όποια άλλη γνώμη θα ήταν πολύ ευχάριστο να ακουστεί.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω να μην γίνομαι φορτικός. -
IMHO Σε λαθος τοπικ το μεταφερατε
-
Ο χρήστης ANDREAS_ έγραψε:
Μέτα από προτροπή admin έκανα εδώ το post αν και είμαι of topic μιας και το θέμα είναι η χρήση του αυτοκινήτου από σπουδαστές στο εξωτερικό , ενώ το post μου έχει σχέση με σπουδές πάνω στο χώρο του αυτοκινήτου
Sorry , παρασύρθηκα από τον τίτλο. Δοκίμασε εδώ: http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.php?t=25645
-
οι φετινες βασεις για οσους ψαχνουν ακομη
(και συγκριση με τα περσινα)
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
οι φετινες βασεις για οσους ψαχνουν ακομη(και συγκριση με τα περσινα)
γιατι θα στειλω το παιδι μου νυχτερινο λυκειο:
http://www.megatv.com/vaseis/vaseis.asp ... 2=2&cat3=1
-
ακουσα οτι σε δυο ημερες θα βγαλουν άλλες βασεις λογο του λαθους που εγινε....
-
Επειδη δεν βρηκα καποιο πιο σχετικο θεμα και για να μην ανοιγουμε συνεχεια θεματα, παραθετω εδω μια απορια μου (αν την θεωρειτε ασχετη με το θεμα, σβηστε τη).
Θεωρειτε οτι γινετε καποιος να μαθει μεσα σε ενα χρονικο διαστημα 9 περιπου μηνων μια γλωσσα ωστε να μπορεσει να παει για μεταπτυχιακο σε μια αλλη χωρα? Φυσικα δεν μιλαω για αριστη γνωση, αλλα τουλαχιστον τα απαραιτητα ωστε να καταλαβαινει και να συνεννοειται, με το σκεπτικο οτι ειναι σε μια καλη μαθησιακα ηλικια (24) και γνωριζει ηδη αλλες ξενες γλωσσες χωρις τεραστιες διαφορες (π.χ. γνωριζει Αγγλικα, θελει να μαθει Ισπανικα). Μου φαινεται αρκετα δυσκολο, αλλα σκεφτομαι να επιχειρησω να μαθω τωρα μια δευτερη ξενη γλωσσα και αν δω οτι με παιρνει, να σκεφτω και μεταπτυχιακο σε 1 χρονο σε αναλογη χωρα. Απλώς φοβαμαι μην φαω τζαμπα και τον χρονο μου και απογοητευτω! -
9 μήνες; Θα τη μάθεις, άνετα κιόλας, εκτός και αν μιλάμε για Κινέζικα. Για τι γλώσσα ενδιαφέρεσαι;
Φαντάζομαι πως το μεταπτυχιακό μπορεί να γίνει στα Αγγλικά και θες τη γλώσσα απλά για να συνεννοείσαι με τους γύρω σου, σωστά; Ψάξε αν υπάρχουν και εξειδικευμένα τμήματα που να ασχολούνται και με ορολογία, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
9 μήνες; Θα τη μάθεις, άνετα κιόλας, εκτός και αν μιλάμε για Κινέζικα. Για τι γλώσσα ενδιαφέρεσαι;Φαντάζομαι πως το μεταπτυχιακό μπορεί να γίνει στα Αγγλικά και θες τη γλώσσα απλά για να συνεννοείσαι με τους γύρω σου, σωστά; Ψάξε αν υπάρχουν και εξειδικευμένα τμήματα που να ασχολούνται και με ορολογία, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
Σκεφτομαι για Ισπανικα.
Δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλα αγγλοφωνα μεταπτυχιακα σε ισπανοφωνες χωρες, οποτε θα πρεπει η γνωση να ειναι τετοια που να μπορει να γινει και το μεταπτυχιακο σε αυτην (ολα αυτα παντα σκεψεις, ετσι? ) -
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
9 μήνες; Θα τη μάθεις, άνετα κιόλας, εκτός και αν μιλάμε για Κινέζικα. Για τι γλώσσα ενδιαφέρεσαι;
Φαντάζομαι πως το μεταπτυχιακό μπορεί να γίνει στα Αγγλικά και θες τη γλώσσα απλά για να συνεννοείσαι με τους γύρω σου, σωστά; Ψάξε αν υπάρχουν και εξειδικευμένα τμήματα που να ασχολούνται και με ορολογία, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.
Σκεφτομαι για Ισπανικα.
Δεν νομιζω οτι υπαρχουν πολλα αγγλοφωνα μεταπτυχιακα σε ισπανοφωνες χωρες, οποτε θα πρεπει η γνωση να ειναι τετοια που να μπορει να γινει και το μεταπτυχιακο σε αυτην (ολα αυτα παντα σκεψεις, ετσι? )Έχει στην Ισπανία κάποιο μεταπτυχιακό/σχολή/τμήμα που σ' ενδιαφέρει; Μήπως το ξεκινάς ανάποδα; Προς Σκανδιναβία μεριά υπάρχουν αρκετά μεταπτυχιακά στα Αγγλικά και μάλιστα σε αξιόλογα ιδρύματα, νομίζω.
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Επειδη δεν βρηκα καποιο πιο σχετικο θεμα και για να μην ανοιγουμε συνεχεια θεματα, παραθετω εδω μια απορια μου (αν την θεωρειτε ασχετη με το θεμα, σβηστε τη).
Θεωρειτε οτι γινετε καποιος να μαθει μεσα σε ενα χρονικο διαστημα 9 περιπου μηνων μια γλωσσα ωστε να μπορεσει να παει για μεταπτυχιακο σε μια αλλη χωρα? Φυσικα δεν μιλαω για αριστη γνωση, αλλα τουλαχιστον τα απαραιτητα ωστε να καταλαβαινει και να συνεννοειται, με το σκεπτικο οτι ειναι σε μια καλη μαθησιακα ηλικια (24) και γνωριζει ηδη αλλες ξενες γλωσσες χωρις τεραστιες διαφορες (π.χ. γνωριζει Αγγλικα, θελει να μαθει Ισπανικα). Μου φαινεται αρκετα δυσκολο, αλλα σκεφτομαι να επιχειρησω να μαθω τωρα μια δευτερη ξενη γλωσσα και αν δω οτι με παιρνει, να σκεφτω και μεταπτυχιακο σε 1 χρονο σε αναλογη χωρα. Απλώς φοβαμαι μην φαω τζαμπα και τον χρονο μου και απογοητευτω!Χαλαρά αποκτάς σε 9 μήνες επαρκή γνώση μιας γλώσσας, ιδιαίτερα ισπανικών...Υπάρχει 1 βασική προϋπόθεση (η οποία άλλωστε ισχύει για ό,τι θέλεις να κάνεις γρήγορα και καλά) : σκληρή προσωπική δουλειά.
Θα στρώσεις τον κώλο σου κάτω και θα διαβάσεις πολύ...Αν περιμένεις να τα μάθεις σε 9 μήνες από φροντιστήρια ή με ιδιαίτερα φέξε μου και γλύστρησα...Το φροντιστήριο ή τα ιδιαίτερα απλά θα σε υποστηρίξουν, η ΧΟΝΤΡΗ δουλειά θα γίνει από σένα...
Ξαναλέω λοιπόν βάζεις το κεφάλι κάτω σε καθημερινή βάση και σε 9 μήνες θα έχεις επαρκέστατη γνώση ισπανικών για να κάνεις τη δουλειά σου...(ΥΓ : όσο περισότερο 'ταλέντο' ή εμπειρία σε εκμάθηση ξένων γλωσσών έχεις τόσο λιγότερη δουλειά θα χρειαστείς)
Πάντως σίγουρα με πορδές δεν βάφονται αβγά...
-
Έχω ακούσει διάφορα, θα ήθελα όμως όποιος ξέρει να με διαφωτίσει κάπως
Υπάρχει πιθανότητα να βρω υποτροφία σε κάποιο σχετικά καλό πανεπιστήμιο της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία) για μεταπτυχιακό επιπέδου master με αντικείμενο σχετικά με δίκτυα (τραπεζικά δίκτυα ακόμα καλύτερα) ως διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και με μέσο όρο ~7,5 (ήτοι στο καλύτερο 10% των αποφοίτων);
Δεν καίγομαι να βρω ολική υποτροφία, θα ήθελα όμως κατ' ελάχιστο να μη 'στοιχίζω' περισσότερα απ' ότι ως φοιτητής στην επαρχία, ενώ το να μη 'στοιχίζω' σχεδόν τίποτα θα ήταν μια ακόμα καλύτερη περίπτωση, μιας και έχω βαρεθεί να με 'ταϊζουν' οι δικοί μου.
Το αντικείμενο του master δεν είναι κάτι στο οποίο να έχω καταλήξει πλήρως, θα ήθελα απλά να προσανατολίζεται σε δίκτυα υπολογιστών και τα τραπεζικά δίκτυα συγκεκριμένα τα έχω στο μυαλό μου ως κάτι πιο ειδικό που θα με βοηθούσε να βρω κάποια δουλειά στο τεχνικό τμήμα κάποιας τράπεζας (με τη χρήση γνωριμίας, απλά έχοντας και τα κατάλληλα προσόντα).
Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κάνω και MBA, απλά μου έχουν πει να το κυνηγήσω αφού αποκτήσω κάποια χρόνια προϋπηρεσίας.
-
MBA
GMAT....
ΥΓ: 680 ο υποφαινόμενος ε...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Έχω ακούσει διάφορα, θα ήθελα όμως όποιος ξέρει να με διαφωτίσει κάπωςΥπάρχει πιθανότητα να βρω υποτροφία σε κάποιο σχετικά καλό πανεπιστήμιο της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία) για μεταπτυχιακό επιπέδου master με αντικείμενο σχετικά με δίκτυα (τραπεζικά δίκτυα ακόμα καλύτερα) ως διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και με μέσο όρο ~7,5 (ήτοι στο καλύτερο 10% των αποφοίτων);
Δεν καίγομαι να βρω ολική υποτροφία, θα ήθελα όμως κατ' ελάχιστο να μη 'στοιχίζω' περισσότερα απ' ότι ως φοιτητής στην επαρχία, ενώ το να μη 'στοιχίζω' σχεδόν τίποτα θα ήταν μια ακόμα καλύτερη περίπτωση, μιας και έχω βαρεθεί να με 'ταϊζουν' οι δικοί μου.
Το αντικείμενο του master δεν είναι κάτι στο οποίο να έχω καταλήξει πλήρως, θα ήθελα απλά να προσανατολίζεται σε δίκτυα υπολογιστών και τα τραπεζικά δίκτυα συγκεκριμένα τα έχω στο μυαλό μου ως κάτι πιο ειδικό που θα με βοηθούσε να βρω κάποια δουλειά στο τεχνικό τμήμα κάποιας τράπεζας (με τη χρήση γνωριμίας, απλά έχοντας και τα κατάλληλα προσόντα).
Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα κάνω και MBA, απλά μου έχουν πει να το κυνηγήσω αφού αποκτήσω κάποια χρόνια προϋπηρεσίας.
Υποτροφία από Ελλάδα : υπάρχει το ΙΚΥ και ένα κάρρο ιδρύματα - κληροδοτήματα που δίνουν κάτι απίθανες υποτροφίες (Πχ αν έχεις καταγωγή από τα Κύθηρα και θέλεις να σπουδάσεις βιολογία στη Γερμανία (λέω εγώ ....)
Πάρε τον κατάλογο από το Υπουργείο Παιδείας και πέσε στη μελέτη...Κοιτώντας δεξιά κι αριστερά και ρωτώντας μπορεί επίσης να πέσεις κάπου που σε ενδιαφέρει...(εγώ είχα πέσει σε υποτροφία που με ενδιέφερε διαβάζοντας Χρυσή Ευκαιρία )Υποτροφία από εξωτερικό : πρέπει να ρωτήσεις στο Γαλλικό Ινστιτούτο ή στο Goethe για το τι παίζει με δικές τους υποτροφίες...Χλωμό το βλέπω πάντως για master...(στη Γαλλία έδιναν πάντως στους φοιτητές μια μικρή επιδότηση ενοικίου [50-75.000 δρχ το 1997]...Δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα)
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Εξετάσεις σε 3 μαθήματα ήταν παλιά στον τομέα των μεταπτυχιακών που έχεις διαλέξει...Ενδιαφέρον tip : να εpιλέξεις κλάδο που δεν θέλουν πολλοί για να έχεις μικρό ανταγωνισμό (πχ σε μένα όταν έδινα είχα πάει Δημόσιο Δίκαιο γενικά που είχα καμιά 20ρια συνυποψηφίους ενώ αν είχα πάει φορολογικό δίκαιο που πάλι με ενδιέφερε είχε μόλις 2 υποψηφίους)
Υποχρεώσεις = καμία (στην πράξη, μη σε απασχολεί τι γράφει η σύμβασή σου κι εγώ είχα ψαρώσει στην αρχή )...Δεν τρέχει μία παίρνεις τα λεφτά και δε σε ενοχλέι ποτέ κανένας και για τίποτα (θα δεις κάτι περί υποχρεώσεων να δουλέψεις για το ελληνικό Δημόσιο κτλ κτλ, δεν ισχύει τίποτα)
Γενικώς στο ΙΚΥ είναι ξηγημένοι και δε σε πρήζουν με μαλακίες (μόνο ο επιβλέπων καθηγήτής μπορεί να είναι λίγο τυπικός αλλά και αυτοί οι περισσότεροι είναι στα @@ τους)...
Κατά την προσωπική μου άποψη πολύ καλή περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα (αν πας και για PhD έχεις επί 3.5 χρόνια ένα καλό χαρτζιλίκι + δίδακτρα αν υπάρχουν)στο PhD δεν πληρώνεσαι από τον καθηγητή μέσω ερευνητικού προγράμματος?
Αυτό τι σχέση έχει με το ΙΚΥ? Το ΙΚΥ είναι ένα ίδρυμα ΝΠΔΔ το οποίο σε χρηματοδοτεί με υποτροφία αν πετύχεις στις εξετάσεις του...Τώρα αν εσύ πληρώνεσαι και από αλλού αυτό μπορεί να αποτελέσει ίσως λόγο για να σταματήσουν τη χρηματοδότησή σου, αν κριθεί ασύμβατη-ασυμβίβαστη η δεύτερη πηγή χρηματοδότησής σου με την υποτροφία του ΙΚΥ...Τα ερευνητικά προγράμματα δεν έχουν κάποια σχέση με το ΙΚΥ, άλλη πηγή χρηματοδότησης είναι - αν και όπου υπάρχουν-, όπως άλλη πηγή είναι οι γονείς σου
Εδώ να αναφέρω την σχετική προσωπική μου εμπειρία :
Αφού πήρα το ΙΚΥ και πήγα Παρίσι όπου έκανα το DEA (master) μου, είχα μετά δικαίωμα να συνεχίσω να παίρνω την υποτροφία για ακόμα 2,5 χρόνια, εφόσον θα συνέχιζα για διδακτορικό (κατόπιν αίτησης + έγκρισης φυσικά)...Εγκρίθηκε λοιπόν το θέμα του διδακτορικού και είχα για άλλα 2,5 χρόνια περίπου 225.000 δρχ το μήνα + κάτι μικροέξοδα (εν έτει 1997)...
Έλα όμως που λόγω κατάταξης στο DEA το γαλλικό κράτος μου προσέφερε και θέση εργασίας στο Πανεπιστήμιο με περίπου 300.000 δρχ το μήνα για 3 χρόνια...Είναι η λεγόμενη 'allocation de recherche' η οποία μόνο στα χαρτιά είναι σύμβαση εργασίας ενώ στην πράξη είναι υποτροφία αφού κανείς δε σου ζητάει να εργαστείς...(εκτός φυσικά αν επιθυμείς να κάνεις μαθήματα)...Φυσικά όλοι με συμβούλευσαν να αποσιωπήσω το γεγονός από το ΙΚΥ, το οποίο ούτε που θα μπορούσε ποτέ να ανακαλύψει τη 2η πηγή χρηματοδότησής μου...Τότε όμως ήμουν νέος και με πιάσανε οι ηθικές μου αναστολές και ενημέρωσα εγγράφως το IKY για την 'allocation de recherche'...Αμέσως κόπηκαν τα λεφτά από το ΙΚΥ κι εγώ πήρα απόφαση ότι πλέον θα φέρω μόνο τον τίτλο του υποτρόφου χωρίς δεκάρα τσακιστή όμως (το τι μούτζα είχα φάει τότε από φίλους και γνωστούς δε λέγεται).
Μετά όμως από 6-7 μήνες μου ήρθε επιστολή από το ΙΚΥ που μου έλεγε ότι εγκρίθηκε η σώρρευση και της 2ης πηγής χρηματοδότησής μου και μου έστειλαν αναδρομικά τους 6-7 μήνες. Μπορείτε να φανταστείτε τα μούτρα φοιτητή όταν μπήκε στο λογαριασμό του αυτό το ποσό Ακόμα θυμάμαι τα έξοδα εκείνου του μήνα που το έμαθα : 1 εκατομμύριο δραχμές εν έτει 1998 : τα έφαγα όλα ο αθεόφοβος σε ποτά, φαγητά και ξενύχτια χωρίς καμία αγορά ακριβού αντικειμένουΓενικώς η εμπειρία μου με το ΙΚΥ ήταν πολύ καλή : οι υπάλληλοι με κατανόηση και χωρίς παράλογες γραφειοκρατικές απαιτήσεις, τα λεφτά καλά και το χρόνικό διάστημα μεγάλο...Το κερασάκι ήταν η έγκριση της σώρρευσης που ήταν εντελώς αναπάντεχη για μένα και 'επικρότησε' την 'τιμιότητά' μου
Συνιστάται ανεπιφυλάκτως να δοκιμάσετε την τύχη σας στις εξετάσεις του ΙΚΥ : αξίζει τον κόπο...
για το DEA στη Γαλλία το ΙΚΥ σε χρηματοδότησε, κατόπιν επιτυχίας στις εξετάσεις του, με τι πόσο αν επιτρέπεται?
-
Ο χρήστης ANDREAS_ έγραψε:
Λοιπόν αισίως μπαίνω στο 4ο έτος σπουδών, είμαι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων , και θα ήθελα να ρωτήσω τους ανθρώπους του χώρου αλλά και τους ξενιτεμένους του Forum τη γνώμη τους και τις συμβουλές τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, τις σπουδές σχετικά με την αυτοκίνηση. Δύο επιπλέον στοιχειά , δεν κρύβω τη επιθυμία μου για προτίμηση της Ιταλίας καθώς και την εργασία εκεί.
Άλλο ένα γεγονός είναι πως μπορώ να εξειδικευτώ μέσα από τι σχολή μου στους τομείς:1) MANAGEMENT ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ 2) ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 3) ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 4) MARKETING 5) ΠΑΡΑΓΩΓΗ 6) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 7) ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οπότε θα σας ήμουν ευγνώμον αν μου υποδείκνυατε πανεπιστήμια / τμήματα που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο καθώς και κάποιο link. Δεν κρύβω την επιθυμία μου να βρεθώ κοντά στο Grupo . Απλά ψάχνω τα μεταπτυχιακά που θα μπορούσαν να ενώσουν το business /finance με τις αυτοκινητοβιομηχανίες ,πιο πολύ σαν project manager.
Παρακαλώ όποια άλλη γνώμη θα ήταν πολύ ευχάριστο να ακουστεί.
Ευχαριστώ προκαταβολικά και ελπίζω να μην γίνομαι φορτικός. -
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
για το DEA στη Γαλλία το ΙΚΥ σε χρηματοδότησε, κατόπιν επιτυχίας στις εξετάσεις του, με τι πόσο αν επιτρέπεται?
4500 γαλλικά φράγκα το μήνα (γαλλικό φράγκο 50 δρχ)= 225.000 δρχ το μήνα + κάτι έξοδα πρώτης εγκατάστασης (καμιά 200.000 δρχ)+ ό,τι έξοδα εγγραφής-χρήσης βιβλιοθηκών προβλέπονταν (ένα αστείο ποσό καμιά 80.000 δρχ το χρόνο )...Αν υπήρχαν δίδακτρα θα κάλυπτε και αυτά αλλά στη Γαλλία δεν είχε...Μπορούσες να ζητήσεις και άλλα αν τεκμηρίωνες ότι τα χρειάζεσαι, αλλά εγώ δεν το έκανα (φίλοι μου πχ ζήτησαν και τους χρηματοδότησe το IKY laptop)
Όλα αυτά το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
4500 γαλλικά φράγκα το μήνα (γαλλικό φράγκο 50 δρχ)= 225.000 δρχ το μήνα + κάτι έξοδα πρώτης εγκατάστασης (καμιά 200.000 δρχ)+ ό,τι έξοδα εγγραφής-χρήσης βιβλιοθηκών προβλέπονταν (ένα αστείο ποσό καμιά 80.000 δρχ το χρόνο )...Αν υπήρχαν δίδακτρα θα κάλυπτε και αυτά αλλά στη Γαλλία δεν είχε...Μπορούσες να ζητήσεις και άλλα αν τεκμηρίωνες ότι τα χρειάζεσαι, αλλά εγώ δεν το έκανα (φίλοι μου πχ ζήτησαν και τους χρηματοδότησe το IKY laptop)
Όλα αυτά το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997...225.000 δρχ το μήνα με τη σημερινή αξία είναι πολύ καλά, φαντάσου φέτος το ΙΚΥ δίνει 153,000 δρχ. το μήνα για τρέχοντα έξοδα.
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Όλα αυτά το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997...225.000 δρχ το μήνα με τη σημερινή αξία είναι πολύ καλά, φαντάσου φέτος το ΙΚΥ δίνει 153,000 δρχ. το μήνα για τρέχοντα έξοδα.
Προφανώς αυτά θα είναι για τις υποτροφίες εσωτερικού φίλε μου ...Για εξωτερικό θα είναι σαφώς παραπάνω από 225.000 δρχ μηνιαία τροφεία
-
@ipan Το ΔΟΑΤΑΠ έκανε ένα μήνα μόνο για την αναγνώριση του MSc του αδερφού μου, go figure.
Περί Σπουδών