-
Τελικά δεν είναι μόνο οι Έλληνες φοιτητές ρεμπεσκέδες
Δεν είναι θέμα ρεμπεσκεδίασης.
Τέτοιες αηδιαστικές καταστάσεις δεν νομίζω να υπάρχουν σε ξένα πανεπιστήμια.
Να χαρώ εγώ κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος...ΥΓ: Δηλαδή αυτό ήταν; Όποιος σώφρων πάει να ξεσκατίσει τα πανεπιστήμια από αυτές τις μηχανές παραγωγής ζόμπι-κοματόσκυλων θα θεωρηθεί φασίστας και ότι πάει να ακυρώσει κεκτημένα των φοιτητών; Κλάφτα Χαράλαμπε.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Τελικά δεν είναι μόνο οι Έλληνες φοιτητές ρεμπεσκέδες
Στην Αγγλία τα σπάνε επειδή, όπως σωστά ειπώθηκε, αυξάνουν τα δίδακτρα από 3000 λίρες στις 9000 λίρες, από το 2012.
Οι φοιτητές στην Αγγλία: 1) πάνε σε όλα τα lectures/tutorials/labs, 2) δεν τους επιτρέπουν να κάνουν πολλές απουσίες αδικαιολόγητες*, 3) οι καθηγητές δεν έχουν κολλητηλίκια με τους φοιτητές**, 4) η γραμματεία είναι ανοιχτή 9-5 (και email, τηλέφωνα, fax), 5) οι βιβλιοθήκες και τα εργαστήρια είναι οργανωμένα (υπολογιστές, αίθουσες για παρουσιάσεις, για προετοιμασία, μέχρι και τάξεις για φροντηστήρια -πχ μαθηματικά, αγγλικά για τους ξένους, κτλ), 6) αν θέλεις να δουλέψεις part time ή στη περίοδο των διακοπών σε βοηθούν άμεσα.
- αν κάποιος έχει απουσίες από εργαστήρια ή tutorial έχει αντίκτυπο στη βαθμολογία του
** τον καθηγητή τον βρίσκεις στο email του ή στο τηλέφωνο του γραφείου του και μόνο
Ήμουν φοιτητής (πτυχίο, μεταπτυχιακά) σε αγγλικά πανεπιστήμια από το 1997 έως το 2003 και από το 2009 έως τώρα δουλέυω σε μια ερευνητική ομάδα πάλι σε αγγλικό πανεπιστήμιο (αφού έκλεισα το μαγαζί μου στην Ελλάδα). Δόξα τω Θεώ, καταλήψεις, λερωμένα κτίρια, φοιτητές-κομματόσκυλα, φοιτητοπατέρες να κάνουν κουμάντο, δεν τα έχω ζήσει. Μόνο από τους φίλους μου που σπούδασαν Ελλάδα και την κοπέλα μου, η οποία θέλει να τελειώνει φέτος το πτυχίο για να κάνει διδακτορικό στο Cambridge και με τις καταλήψεις πάει πίσω.
Φίλε Dodger, επειδή κάνω distance learning μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο που έχεις στα στοιχεία σου, μήπως γνωρίζεις αν η όλη κατάσταση αυτή τη στιγμή τους έχει επηρεάσει? Γιατί οι απαντήσεις τους σε κάποια θέματα που έχω είναι πάρα πολύ αργές.
Ευχαριστώ.
- αν κάποιος έχει απουσίες από εργαστήρια ή tutorial έχει αντίκτυπο στη βαθμολογία του
-
Στο Λέστερ μένω, αλλά δε δουλέυω στο Leicester university. Στη θέση σου, θα επικοινωνούσα ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ με τον υπεύθυνο advisor που σου έχουν ορίσει και θα του έλεγα τα προβλήματα που υπάρχουν (αργή επικοινωνία, κτλ).
Κάποια πανεπιστήμια, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, είναι υπέρ του νέου μέτρου, μιας και είναι της άποψης πως 'δεν είναι για όλους οι σπουδές'.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Στο Λέστερ μένω, αλλά δε δουλέυω στο Leicester university. Στη θέση σου, θα επικοινωνούσα ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ με τον υπεύθυνο advisor που σου έχουν ορίσει και θα του έλεγα ότι προβλήματα υπάρχουν (αργή επικοινωνία, κτλ).Κάποια πανεπιστήμια, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, είναι υπέρ του νέου μέτρου, μιας και είναι της άποψης πως 'δεν είναι για όλους οι σπουδές'.
Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Σκοπεύω να τους τηλεφωνήσω τη Δευτέρα για ένα θέμα που με απασχολεί.
Δεν με νοιάζει τι πιστεύουν, γιατί θεωρώ ότι σε κάποια θέματα τρώνε τρομερά κολλήματα, αλλά διαπιστώνω ότι απαντούν ακόμα και σε κάτι κρίσιμο με νωχελικότητα.
-
H δεύτερη παράγραφος δεν αφορούσε εσένα, αλλά το θέμα με τα δίδακτρα, μην παρεξηγηθούμε.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
H δεύτερη παράγραφος δεν αφορούσε εσένα, αλλά το θέμα με τα δίδακτρα, μην παρεξηγηθούμε.Κανένα πρόβλημα και δεν υπήρχε περίπτωση να παρεξηγήσω. Ταίριαζε όμως με τα υπόλοιπα και είπα να το σχολιάσω.
-
Σήμερα έγινε η κλήρωση στο ΕΑΠ για τις θέσεις του έτους 2011-2012 και ελπίζω όλοι να πέτυχαν αυτό που ήθελαν.
Εγώ προσωπικά που είχα κάνει αίτηση για το MBA είμαι επιλαχών στη θέση 305 από τις 270 βασικές. Άραγε θα υπάρξουν 35 ακυρώσεις ή να σταματήσω να ελπίζω;
-
άκουσα πως μειώθηκε ο μισθός όσων κάνουν phd σε Γερμανία τουλάχιστον, στο 1/2 ή κ στο 1/3 ακόμα... Γνωρίζει κανείς κάτι επ' αυτού? Μέχρι τώρα ήταν περί τα 40.000€ brutto μου είπαν...
-
40 bruto λίγο απίθανο, απ όσο ξέρω παίρνουν λιγότερο από εμάς
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
40 bruto λίγο απίθανο, απ όσο ξέρω παίρνουν λιγότερο από εμάςεσείς πόσα παίρνετε?
-
γύρω στο 30k (νομίζω 28) αλλά μπορώ να σου πώ αύριο με σιγουριά
(μισθός στο τελευταίο έτος, ο αρχικός είναι κανα 6ρι παρακάτω) -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
(μισθός στο τελευταίο έτος, ο αρχικός είναι κανα 6ρι παρακάτω)για 1ο έτος μιλούσε μάλλον ο φίλος, οπότε κανένα 20άρι brutto θα έλεγε. μάλλον εκεί είναι τα phd στη Γερμανία... Πάντως αν από τα 20.000€ περίπου τα μισά πάνε σε κρατήσεις, τότε τα 12.000€ που λογικά θα μένουν δεν είναι αρκετά...
-
@ aserf
Δεν θέλω να παροτρύνω αλλά πιστεύω ότι 1000 ευρώ σε φροντιστήρια για GMAT είναι πεταμένα λεφτά/κοροϊδία. Δεν ξέρω το επίπεδο αγγλικών σου κλπ αλλά εφόσον έρχεσαι από πολυτεχνείο το quantitative θα σου φανεί παιχνιδάκι.. Πάρε ένα, δυο βιβλία για GMAT και λιώσε στις ασκήσεις. Οπου κάνεις λάθος φρόντισε να καταλάβεις που και γιατί το έκανες. -
Το quantitative είναι όντως παιχνιδάκι, το verbal όμως θέλει παραπάνω ψάξιμο. Τσέκαρε τουλάχιστον να δεις αν μπορείς να παρακολουθήσεις μόνο το ένα τμήμα.
-
όλοι οι φίλοι μου που δώσαν GMAT το έκαναν χωρίς φροντιστήριο, με τον τρόπο που είπε ο Πάθος, με επιτύχια, κριμα τα λεφτά
-
Πόσο ήταν το μεγαλύτερο σκορ;
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
(μισθός στο τελευταίο έτος, ο αρχικός είναι κανα 6ρι παρακάτω)για 1ο έτος μιλούσε μάλλον ο φίλος, οπότε κανένα 20άρι brutto θα έλεγε. μάλλον εκεί είναι τα phd στη Γερμανία... Πάντως αν από τα 20.000€ περίπου τα μισά πάνε σε κρατήσεις, τότε τα 12.000€ που λογικά θα μένουν δεν είναι αρκετά...
Τόσες πολλές κρατήσεις;
Πόσο να 'ναι το πάγιο κόστος ζωής σε μία γερμανική πόλη;
-
λάθος κάνει ο πέτρος, αποκλείεται να έχεις 50% κρατήσεις
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
άκουσα πως μειώθηκε ο μισθός όσων κάνουν phd σε Γερμανία τουλάχιστον, στο 1/2 ή κ στο 1/3 ακόμα... Γνωρίζει κανείς κάτι επ' αυτού? Μέχρι τώρα ήταν περί τα 40.000€ brutto μου είπαν...Μου ακούγεται πολύ γενικό αυτό
Το ύψος του μισθού διαφοροποιείται όχι μόνο μεταξύ των πανεπιστημίων, αλλά και μεταξύ των τμημάτων, ή ακόμα πιο εξειδικευμένα και μεταξύ των εργαστηρίων στα οποία ανήκει ένας φοιτητής Phd.
Ενδεικτικά στο ETH στη Ζυρίχη όπου έχω πολλούς φίλους και γνωστούς στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών οι φοιτητές Phd αμείβονται μεταξύ 2700 και 3300 € το μήνα καθαρά (αναλόγως το έτος και το εργαστήριο).
Σε άλλο τμήμα του ίδιου πανεπιστημίου όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα και αντίστοιχες επιχορηγήσεις ο μισθός προσεγγίζει τα 1500 €.
Συνεπώς δε νομίζω ούτε στη Γερμανία να είναι τόσο σταθερά τα πράγματα.Αντίστοιχα και στην Ελλάδα, φίλος μου Η/Μ που κάνει Phd στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αμείβεται με 1300 € το μήνα καθαρά (βέβαια κάνει αρκετούς μήνες να τα πάρει, οπότε και τα παίρνει μαζεμένα), άλλοι γνωστοί μου όμως που κάνουν Phd στο Πανεπιστήμιο Πατρών αμείβονται με 700 € το μήνα, άντε και άλλα 100-150 € από το εκπαιδευτικό τους έργο...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
@ aserf
Δεν θέλω να παροτρύνω αλλά πιστεύω ότι 1000 ευρώ σε φροντιστήρια για GMAT είναι πεταμένα λεφτά/κοροϊδία. Δεν ξέρω το επίπεδο αγγλικών σου κλπ αλλά εφόσον έρχεσαι από πολυτεχνείο το quantitative θα σου φανεί παιχνιδάκι.. Πάρε ένα, δυο βιβλία για GMAT και λιώσε στις ασκήσεις. Οπου κάνεις λάθος φρόντισε να καταλάβεις που και γιατί το έκανες.Μέχρι να πιάσω δουλειά θεωρούσα ότι το επίπεδο αγγλικών μου είναι αρκετά υψηλό (και έτσι έδειξαν και οι σχετικές εξετάσεις), απ' όταν έπιασα δουλειά όμως και απαιτείται πλέον σε καθημερινή βάση να μιλάω με ανθρώπους στο εξωτερικό, είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω e-mail, κατάλαβα ότι Οκ, απλά μπορώ να ανταποκριθώ
Θα πάω να βρω τα σχετικά βιβλία και θα δοκιμάσω να δω αρχικά χωρίς εξωτερική βοήθεια αν και πόσο καλά μπορώ να ανταποκριθώ και από κει και πέρα βλέποντας και κάνοντας.
Το θέμα είναι ότι δε με ενδιαφέρει απλά να περάσω τη βάση, αλλά να πιάσω μια αρκετά υψηλή βαθμολογία, ευελπιστώντας ότι θα με βοηθήσει όταν θα κάνω τις αιτήσεις μου
Περί Σπουδών