-
Όπως έλεγε και ο Ζανίνος στη διαβολοβδομάδα του ΘΟΥ-ΒΟΥ, το παν στο GMAT είναι ταχύτης και αυτοσυγκέντρωση. Γι αυτό και μίλησα για προπόνηση και όχι διάβασμα. Ξέχνα το Proficiency. Θα πρέπει να στροφάρεις κόφτη γιατί αλλιώς δεν θα προλάβεις ή θα κάνεις λάθη. Το quantitative μπορεί να φαίνεται εύκολο όμως ο παράγων χρόνος αυξάνει πολύ το βαθμό δυσκολίας. Το verbal έχει κάποια κολπάκια σε ότι αφορά τη λογική των ασκήσεων όπως και τα κείμενα που νομίζω ότι το φροντιστήριο θα σε βοηθήσει.
tip: μην φρικάρεις όταν δεις ότι θα διαβάζεις ένα κείμενο και δεν θα έχεις καταλάβει λέξη...
Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με GMAT ένιωθα ότι τα κείμενα του ήταν τουλάχιστον 10 φορές πιο δύσκολα από αυτό του Proficiency (Cambridge). Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο...Πάνω από 650 θέλεις;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όπως έλεγε και ο Ζανίνος στη διαβολοβδομάδα του ΘΟΥ-ΒΟΥ, το παν στο GMAT είναι ταχύτης και αυτοσυγκέντρωση. Γι αυτό και μίλησα για προπόνηση και όχι διάβασμα. Ξέχνα το Proficiency. Θα πρέπει να στροφάρεις κόφτη γιατί αλλιώς δεν θα προλάβεις ή θα κάνεις λάθη. Το quantitative μπορεί να φαίνεται εύκολο όμως ο παράγων χρόνος αυξάνει πολύ το βαθμό δυσκολίας. Το verbal έχει κάποια κολπάκια σε ότι αφορά τη λογική των ασκήσεων όπως και τα κείμενα που νομίζω ότι το φροντιστήριο θα σε βοηθήσει.
tip: μην φρικάρεις όταν δεις ότι θα διαβάζεις ένα κείμενο και δεν θα έχεις καταλάβει λέξη...
Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με GMAT ένιωθα ότι τα κείμενα του ήταν τουλάχιστον 10 φορές πιο δύσκολα από αυτό του Proficiency (Cambridge). Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο...Πάνω από 650 θέλεις;
Ταχύτητα είναι το μεσαίο μου όνομα
Πέρα από την πλάκα πάντα τα πήγαινα πολύ καλά στις ασκήσεις που βασίζονταν στο λεξιλόγιο, βασιζόμενος κυρίως στη λογική, ακόμα και όταν δεν ήξερα πολλές λέξεις.
Από κει και πέρα όσα χρόνια με θυμάμαι ποτέ δεν υπήρξε εξέταση που να μη μου έφτασε ο χρόνος, ήμουν πάντα από αυτούς που τελείωναν πρώτοι και οι άλλοι σχολίαζαν 'Δε μπορεί να τελείωσε τόσο γρήγορα'Τέλος πάντων, μόλις η θεωρία γίνει πράξη θα καταλάβω σε τι επίπεδο βρίσκομαι
Θέλω όσο περισσότερο γίνεται... θα κυνηγήσω σε πρώτο βαθμό πανεπιστήμια που βρίσκονται πολύυυυ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
λάθος κάνει ο πέτρος, αποκλείεται να έχεις 50% κρατήσεις40% κρατήσεις υπολόγισα...
πάντως στο μισθό μου αν αφαιρέσεις φόρους, ασφαλιστικά ταμεία, σύνταξη, μένει το 60%, δλδ γύρω στο 40% κρατήσεις.
ίσως να εμπίπτουν σε μικρότερο κλιμάκιο τα 20.000€ -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
λάθος κάνει ο πέτρος, αποκλείεται να έχεις 50% κρατήσεις
40% κρατήσεις υπολόγισα...
πάντως στο μισθό μου αν αφαιρέσεις φόρους, ασφαλιστικά ταμεία, σύνταξη, μένει το 60%, δλδ γύρω στο 40% κρατήσεις.
ίσως να εμπίπτουν σε μικρότερο κλιμάκιο τα 20.000€Στην Αγγλία, σε όσα Πανεπιστήμια κοίταξα, οι μισθοί των PhD είναι tax-free και αν προέρχονται από το εκάστοτε department είναι fixed 13k λίρες ετησίως (+ δίδακτρα, ναι έχουν και δίδακτρα... ). Αναφέρομαι σε τμήματα μηχανολόγων.
Αν όμως υπάρχει προκηρυγμένη θέση με συγκεκριμένο θέμα τα χρήματα είναι περισσότερα. Δεν ξέρω ακριβή ποσά μιας και σπάνια προκηρύσσουν θέσεις στο αντικείμενό μου...
-
Θέλω όσο περισσότερο γίνεται... θα κυνηγήσω σε πρώτο βαθμό πανεπιστήμια που βρίσκονται πολύυυυ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη...
Να ξέρεις βέβαια ότι στο συγκεκριμένο τεστ μεγάλο ρόλο παίζει και η τύχη. Εγώ στα πρώτα τεστ στο φροντιστήριο ήμουνα με το ζόρι πάνω από 550 και τελικά έγραψα 680 (και κάθε φορά που το θυμάμαι μουτζώνομαι που ασχολήθηκα με την ΑΣΟΕΕ). Μην έχεις στο μυαλό σου κανένα σκορ, προσπάθησε για ότι καλύτερο.
Αν θέλεις πάντα, όταν μπεις στη διαδικασία να ψάχνεις ΜΒΑ, ρίχνε ένα newsletter να μορφωνόμαστε κι εμείς τα αμόρφωτα... -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
ίσως να εμπίπτουν σε μικρότερο κλιμάκιο τα 20.000€Στην Αγγλία, σε όσα Πανεπιστήμια κοίταξα, οι μισθοί των PhD είναι tax-free και αν προέρχονται από το εκάστοτε department είναι fixed 13k λίρες ετησίως (+ δίδακτρα, ναι έχουν και δίδακτρα... ). Αναφέρομαι σε τμήματα μηχανολόγων.
Αν όμως υπάρχει προκηρυγμένη θέση με συγκεκριμένο θέμα τα χρήματα είναι περισσότερα. Δεν ξέρω ακριβή ποσά μιας και σπάνια προκηρύσσουν θέσεις στο αντικείμενό μου...
επειδή ανέφερες την Αγγλία... ένας πολύ καλός μου φίλος κάνει phd σε πολύ καλό πανεπιστήμιο κ απ' ότι μου είπε, δεν πληρώνεται. Ίσως παίζει από phd σε phd...
-
επειδή ανέφερες την Αγγλία... ένας πολύ καλός μου φίλος κάνει phd σε πολύ καλό πανεπιστήμιο κ απ' ότι μου είπε, δεν πληρώνεται. Ίσως παίζει από phd σε phd...
Έχεις δίκιο, παράληψη μου.
ΑΝ πληρώνεσαι ισχύουν τα παραπάνω. Δεν είναι αναγκαίο. Μπορεί να σε δεχτούν χωρίς πληρωμή ή ακόμα και με δίδακτρα...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Έχεις δίκιο, παράληψη μου.
ΑΝ πληρώνεσαι ισχύουν τα παραπάνω. Δεν είναι αναγκαίο. Μπορεί να σε δεχτούν χωρίς πληρωμή ή ακόμα και με δίδακτρα...
ναι, μπράβο, μπορεί και να πληρώνει ένα μικρό ποσό... όχι τίποτα τεράστιο βέβαια...
-
Kαί στο Βέλγιο είναι tax free οι μισθοί των διδακτορικών.
Υποθέτω ότι για κλίμακες του 20k ο φόρος πρέπει να είναι κάτω από 40% σε σας
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όπως έλεγε και ο Ζανίνος στη διαβολοβδομάδα του ΘΟΥ-ΒΟΥ, το παν στο GMAT είναι ταχύτης και αυτοσυγκέντρωση. Γι αυτό και μίλησα για προπόνηση και όχι διάβασμα. -
Έχει να κάνει με προπτυχιακού επιπέδου σπουδές:
'Μην καταργήσετε το μάθημα της Πληροφορικής', ζήτησαν οι καθηγητές από τον πρωθυπουργό
Aνοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, έστειλαν σήμερα οι καθηγητές της Πληροφορικής, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος, στο νέο λύκειο.
Ζητούν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, 'ώστε να μην εφαρμοστούν τα διαφαινόμενα σχέδια για την κατάργηση της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο'.Οι καθηγητές επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μοναδικό φαινόμενο σ΄ολόκληρο τον κόσμο και τονίζουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην τεχνολογία, που εισάγεται σε διάφορες μορφές στην εκπαίδευση.
'Σε μια εποχή που όλοι κηρύττουν τη μετάβαση από την κοινωνία της Πληροφορίας στην κοινωνία της Γνώσης, σε μια εποχή που ο ψηφιακός αλφαβητισμός και η ανάπτυξη της σκέψης καθορίζει την εξέλιξη σε όλους τους τομείς που συντελούν στην ευημερία μιας χώρας και του λαού της, οι απόφοιτοι του Νέου Λυκείου κινδυνεύουν να καταδικαστούν στον ψηφιακό αναλφαβητισμό και στην άγνοια του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης, δηλ. του τρόπου σκέψης που είναι αναγκαίος σε όλες τις επιστήμες, αφού συντελεί στην ανάπτυξη της αναλυτικής και συνθετικής σκέψης και στην απόκτηση ικανοτήτων μεθοδολογικού χαρακτήρα', αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι καθηγητές.
Τι ακριβώς παίζει; Τι είναι το 'Νέο Λύκειο'; Δεν είχα ακούσει μέχρι στιγμής για ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος της πληροφορικής.
-
άκουσα πως μειώθηκε ο μισθός όσων κάνουν phd σε Γερμανία τουλάχιστον, στο 1/2 ή κ στο 1/3 ακόμα... Γνωρίζει κανείς κάτι επ' αυτού? Μέχρι τώρα ήταν περί τα 40.000€ brutto μου είπαν...O κουμπάρος μου στην Φρανκφούρτη παίρνει 1300€ καθαρά και δεν του έγινε καμμιά μείωση.
Στο Max Planck institut αν δεν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχει να κάνει με προπτυχιακού επιπέδου σπουδές:'Μην καταργήσετε το μάθημα της Πληροφορικής', ζήτησαν οι καθηγητές από τον πρωθυπουργό
Aνοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, έστειλαν σήμερα οι καθηγητές της Πληροφορικής, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος, στο νέο λύκειο.
Ζητούν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, 'ώστε να μην εφαρμοστούν τα διαφαινόμενα σχέδια για την κατάργηση της Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο'.Οι καθηγητές επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μοναδικό φαινόμενο σ΄ολόκληρο τον κόσμο και τονίζουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην τεχνολογία, που εισάγεται σε διάφορες μορφές στην εκπαίδευση.
'Σε μια εποχή που όλοι κηρύττουν τη μετάβαση από την κοινωνία της Πληροφορίας στην κοινωνία της Γνώσης, σε μια εποχή που ο ψηφιακός αλφαβητισμός και η ανάπτυξη της σκέψης καθορίζει την εξέλιξη σε όλους τους τομείς που συντελούν στην ευημερία μιας χώρας και του λαού της, οι απόφοιτοι του Νέου Λυκείου κινδυνεύουν να καταδικαστούν στον ψηφιακό αναλφαβητισμό και στην άγνοια του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης, δηλ. του τρόπου σκέψης που είναι αναγκαίος σε όλες τις επιστήμες, αφού συντελεί στην ανάπτυξη της αναλυτικής και συνθετικής σκέψης και στην απόκτηση ικανοτήτων μεθοδολογικού χαρακτήρα', αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι καθηγητές.
Τι ακριβώς παίζει; Τι είναι το 'Νέο Λύκειο'; Δεν είχα ακούσει μέχρι στιγμής για ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος της πληροφορικής.
Στις νεες ρυθμισεις που ετοιμαζονται για το εκπαιδευτικο συστημα και ιδιαιτερα του Λυκειου αναφερθηκε οτι η Πληροφορικη θα καταργηθει και στην θεση αυτου του μαθηματος θα υπαρχει ιστορια του κινηματογραφου κ.α..
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Έχει να κάνει με προπτυχιακού επιπέδου σπουδές:
'Μην καταργήσετε το μάθημα της Πληροφορικής', ζήτησαν οι καθηγητές από τον πρωθυπουργό
Στις νεες ρυθμισεις που ετοιμαζονται για το εκπαιδευτικο συστημα και ιδιαιτερα του Λυκειου αναφερθηκε οτι η Πληροφορικη θα καταργηθει και στην θεση αυτου του μαθηματος θα υπαρχει ιστορια του κινηματογραφου κ.α..
Με αυτούς τους καθηγητές που έγιναν 'Πληροφορικοί' από μαθηματικοί με μερικά σεμινάρια ή μέσω ΙΕΚ γιατί το πρόγραμμα διδασκαλίας ενός καθηγητή Πληροφιρικής είναι ελαφρύτερο=καθονται περισσότερο, ίσως να είναι και καλύτερα.
Ειδικά από την στιγμή που τα 10χρονα πλέον ξέρουν περισσότερα από πολλούς 35-40αρηδες.
Φυσικά η Πληροφορική πρέπει να μείνει στην Τεχνολογική κατεύθυνση με την μορφή της Αναπτ. Εφαρμ. σε Προγραμ Περιβ. σαν γενικό μάθημα και ώρα του tetris και του FB δεν χρειάζεται.
-
http://news.pathfinder.gr/greece/news/693062.html
- τις εκπομπες απο το κουτι της πανδωρας (4 μερη) για τους κυριους καρκινους της παιδειας.
http://www.koutipandoras.gr/?p=3133
- τις εκπομπες απο το κουτι της πανδωρας (4 μερη) για τους κυριους καρκινους της παιδειας.
-
Καθηγητής έκανε ζωντανό 'μάθημα' οργασμού !
http://news.pathfinder.gr/misc/692871.htmlDoing! Αντε οι γονεις, νταξ. Ανθρωπινη σεξουαλικοτητα παρακολουθεις ομως ρε συμφοιτητα
-
Οι δηλώσεις των μαθημάτων αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, καθώς λόγω περικοπής των κονδυλίων που αφορούν στην πληρωμή του έκτακτου εκπ. προσωπικού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναθέσεων των μαθημάτων.
Ιδου η παιδεια.
(ΤΕΙ Θεσσαλονικης)3 βδομαδες παραταση λογω καλατηψεων εκτακτων (απληρωτοι μηνες) και πλεον, πριν ξεκινησει το νεο εξαμηνο, δεν τους γνωριζετε καν το ποσο που θα λαβει το Τμημα για να συνεχισει με την τοποθετηση καθηγητων.
-
Γνωρίζει κάποιος να μου πει την διαδικασία για αλλοδαπό που έχει τελειώσει ιατρική στην χώρα του και θέλει να πάρει ειδικότητα Ελλάδα ;
-
Ένα ενδιαφέρον άρθρο/επιστολή σχετικά με τις ανθρωπιστικές/κοινωνικές σπουδές:
http://www.tvxs.gr/news/έγραψαν-είπαν/μια-συμφωνία-με-τον-διάβολο-για-την-παιδεία
-
Ο ξάδερφος μου έχει τελειώσει Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στα Χανιά (Βαθμός πτχ 7.7 περίπου) και βρίσκεται σε αναζήτηση κάποιου Msc ή ΜΒΑ για Αγγλία μάλλον (βασικά πιο πολύ σαν μέσο για την κάνει από εδώ )
Το τι θέλει θα κάνει δεν έχει αποφασίσει ακόμη και έχει εμπειρία (4 ετή) σε διάφορες δουλειές , όχι όμως σταθερή !
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι :
Με τον παραπάνω βαθμό πτυχίου (και εννοείται να πιάσει το ζητούμενο σκορ σε TOEFL,GMAT κλπ) έχει πιθανότητες για κανένα Παν/μιο της Προκοπής (Imperial,LSE, Cass Bussiness School του City Univercity) ή να μην το προσπαθήσει καν !- Υπόψιν βύσμα δεν παίζει (ξέρω περίπτωση που έκαναν δεκτό στο LSE άτομο με πτυχίο 6.3 με μεσολάβηση της πρώην Υπουργού ......... )
Περί Σπουδών