-
Scirocco δαγκωτό...να μου το σύγκρινες και με κανα αλλου τουτού να το συζητάγαμε...αλλα με το 308??
Ενα 307 με αλλη προβιά είναι ....και αν το πάρεις θα το κεφάλι σου, κάθε φορά που θα το βλέπεις.
Οσο για το θέμα της οικογένειας συνγχαρητήρια απο μέρους μου που το σκέφτεσαι και με το καλό....το σίγουρο είναι πάντως οτι δέν πρέπει να πνίγεις τα θέλω σου απο τόσο νωρίς για θα καταλήξεις ενας
δυστηχισμένος μπαμπάς, και αυτο δεν το θέλουμε εεεε? -
Ο χρήστης moysatos έγραψε:
Συμφορητες τα φωτα σας.
Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο μοντελα και δεν ξερω σε ποιο να καταληξω.
Θα πρεπει να ξερετε οτι κανω 130 χλμ/μερα και υπολογιζω σε κανενα 1-2 χρονια να προστεθει και ενα τριτο μελος στην οικογενεια.Το οριο στα λεφτα ειναι 25-26000 ευρω,ουτε σεντ παραπανω.
Η αληθεια ειναι οτι γερνω προς το Scirocco,αλλα και το 308gt μου φαινεται επισης καλη προταση.
Ολες οι γνωμες σεβαστες.Άλλο αυτοκίνητο (έστω μικρό) υπάρχει στην οικογένεια?
Κάνε αυτό που λέει η καρδιά σου. Το 308 ... καλό, χρυσό, αλλά ... συμβιβασμός. Θα είναι κρίμα να δεις κάποτε μετά το Scirroco στο δρόμο και έστω μια φορά να πεις ... 'γαμώτο θα το είχα και εγώ'!
Όσο για το μωρό που ... θα έρθει? Υπάρχουν παιδιά που μεταφέρονται και με μικρά και με 3θυρα και με λίγα πράγματα. Δεν έχουν όλοι SW.
Τα μόνα 'αλλά' που θα έθετα είναι:
_Το Eos σαν εναλλακτική το έχεις σκεφτεί? Σε χώρους δειχνει καλύτερο.
_Τα 130 χλμ την ημέρα, κάθε μέρα μήπως είναι 'θέμα' για τουρμπο κινητήρα?
_... η σύζυγος συμφωνεί? Σε πολλές περιπτώσεις εκείνη αποφασίζει ... -
Βασικα εχω και 3η επιλογη(παιζει να με βρισετε) να κρατησω το Type-r '03 που ηδη εχω .
Θα εξηγησω τον συλλογισμο μου...αν παρω τωρα αμαξι σκεφτομαι να το εχω ξεχρεωσει στα 2-2,5 χρονια,μεχρι να ερθει το πρωτο κουτσουβελο,γιατι μετα δεν θα εχω αυτη την δυνατοτητα ,ασε που το χοντα μου θα χανει συνεχως τιμη.
Οποτε ή τωρα καινουριο ή παντρευομαι το χοντα.
Ο λογος που θελω να αλλαξω αμαξι;....μαλλον το βαρεθηκα,αλλα μυαλα τωρα βλεπεις. -
Βασικα εχω και 3η επιλογη(παιζει να με βρισετε) να κρατησω το Type-r '03 που ηδη εχω .
Θα εξηγησω τον συλλογισμο μου...αν παρω τωρα αμαξι σκεφτομαι να το εχω ξεχρεωσει στα 2-2,5 χρονια,μεχρι να ερθει το πρωτο κουτσουβελο,γιατι μετα δεν θα εχω αυτη την δυνατοτητα ,ασε που το χοντα μου θα χανει συνεχως τιμη.
Ο λογος που θελω να αλλαξω αμαξι;....μαλλον το βαρεθηκα,αλλα μυαλα τωρα βλεπεις.αν καταλαβα καλά θα πας από τα 130-καθημερινά-χοντίσια-χλμ σε 130-καθημερινά-VW/PSA-χλμ, σωστά?
ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ!!
αν μη τι αλλο θα έχει ενδιαφερον το συγκριτικο αυτο.
-
Βασικα εχω και 3η επιλογη(παιζει να με βρισετε) να κρατησω το Type-r '03 που ηδη εχω .ζντουπ...
Ο λογος που θελω να αλλαξω αμαξι;....μαλλον το βαρεθηκα,αλλα μυαλα τωρα βλεπεις.Βαρέθηκες το ταπερ και ενδιαφέρεσαι για το 308;
Μάλλον βαρέθηκες τη ζωή την ίδια, φοβάσαι να αυτοκτονήσεις και το ψάχνεις εναλλακτικά το θέμα.
Εγώ σου προτείνω να το κλειδώσεις το θέμα και να βγεις με το τάπερ καμιά βόλτα να σε φυσήξει καθαρός αέρας.
-
- i-vtec.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Άλλο αυτοκίνητο (έστω μικρό) υπάρχει στην οικογένεια?
Κάνε αυτό που λέει η καρδιά σου. Το 308 ... καλό, χρυσό, αλλά ... συμβιβασμός. Θα είναι κρίμα να δεις κάποτε μετά το Scirroco στο δρόμο και έστω μια φορά να πεις ... 'γαμώτο θα το είχα και εγώ'!
Όσο για το μωρό που ... θα έρθει? Υπάρχουν παιδιά που μεταφέρονται και με μικρά και με 3θυρα και με λίγα πράγματα. Δεν έχουν όλοι SW.
Τα μόνα 'αλλά' που θα έθετα είναι:
_Το Eos σαν εναλλακτική το έχεις σκεφτεί? Σε χώρους δειχνει καλύτερο.
_Τα 130 χλμ την ημέρα, κάθε μέρα μήπως είναι 'θέμα' για τουρμπο κινητήρα?
_... η σύζυγος συμφωνεί? Σε πολλές περιπτώσεις εκείνη αποφασίζει ...Υπαρχει ενα Yaris 1.3 3θυρο,αλλα το χρησιμοποιει η γυναικα καθημερινα λογο δουλειας.Σε καποια φαση επεσε στο τραπεζι η ιδεα να παιρνει εκεινη το Type-r και εγω το Yaris για οικονομια,καθως εγω κανω πιο πολλα χλμ....αλλα της το ξεκοψα .
Το Eos;....οχι ειμαι πολυ μικρος ακομα.
Γιατι τα 130χλμ/μερα ειναι θεμα;Ποσα χλμ δηλαδη θα επρεπε να κανω για εναν τετοιο κινητηρα; -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
ζντουπ...
Ο λογος που θελω να αλλαξω αμαξι;....μαλλον το βαρεθηκα,αλλα μυαλα τωρα βλεπεις.Βαρέθηκες το ταπερ και ενδιαφέρεσαι για το 308;
Μάλλον βαρέθηκες τη ζωή την ίδια, φοβάσαι να αυτοκτονήσεις και το ψάχνεις εναλλακτικά το θέμα.
Εγώ σου προτείνω να το κλειδώσεις το θέμα και να βγεις με το τάπερ καμιά βόλτα να σε φυσήξει καθαρός αέρας.
Ε...να γιατι δεν ηθελα να το αναφερω απο την αρχη,γιατι φοβομουν κατι τετοια
-
Σαν κατοχος PEUGEOT 308 GT ψηφίζω δαγκωτό SCIROCCO.Και το παιδί μια χαρά στο πίσω κάθισμα του SCIROCCO.Παιδί θα κάνεις όχι ελέφαντα!!!!!!! Μόνος μου ενδιασμός είναι όταν αρχίσεις να προσθέτεις τα extra του 308 πόσο θα ανέβει η τιμή.Βασικά δεν νομίζω να είναι και σωστη η συγκριση ανάμεσα στα 2.Το ένα είναι ενα γρηγορο οικογενειακό και το άλλο sport αμάξι
ps.Το 308 μια χάρα είναι .Απολυτος κανένα πρόβλημα.Απλά για να είμαστε αντικειμενικοι το vw ειναι κούκλα.Το είχα και εγω στα υποψην μου αλλα λογω χρονου,και λαθος εκτιμησης του ποσο τελικα θα εκανε στραφηκα στην επιλογη του 308 GT.
**Πάντως ότι και να πάρεις να είναι ΛΕΥΚΌ ή ΑΣΠΡΟ **
-
Μουσάτε αν θέλεις να γίνει φιλολογικό κουτσομπολιό γύρω από το 308 και το σιρόκο τα οποία θα έπαιρνες αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, νο πρόμπλεμ (κι εγώ άλλωστε κάθε ημέρα προβληματίζομαι, όταν κοιμάμαι, για το ποιο θα είναι το επόμενό μου αυτοκίνητο σε όλες τις κατηγορίες,από κάμπριο μέχρι μουλτιβανάκι για να χωράνε και τα εγγόνια μου ). Σ αυτή την περίπτωση πρόσθεσε μόνο και λίγη αλφα ρομέο μιτο να διασκεδάσουμε και μεις οι υπόλοιποι κομμάτι, γιατί η συγκεκριμένη σύγκριση είναι υποτονικότατη.
Αν το σκέφτεσαι όμως σοβαρά, τότε και τα ρέστα
-
Ο χρήστης giangiak έγραψε:
Σαν κατοχος PEUGEOT 308 GT ψηφίζω δαγκωτό SCIROCCO.Και το παιδί μια χαρά στο πίσω κάθισμα του SCIROCCO.Παιδί θα κάνεις όχι ελέφαντα!!!!!!! Μόνος μου ενδιασμός είναι όταν αρχίσεις να προσθέτεις τα extra του 308 πόσο θα ανέβει η τιμή.Βασικά δεν νομίζω να είναι και σωστη η συγκριση ανάμεσα στα 2.Το ένα είναι ενα γρηγορο οικογενειακό και το άλλο sport αμάξιps.Το 308 μια χάρα είναι .Απολυτος κανένα πρόβλημα.Απλά για να είμαστε αντικειμενικοι το vw ειναι κούκλα.Το είχα και εγω στα υποψην μου αλλα λογω χρονου,και λαθος εκτιμησης του ποσο τελικα θα εκανε στραφηκα στην επιλογη του 308 GT.
Απ'οτι καταλαβα αν ειχες τη δυνατοτητα να επιλεξεις τωρα θα επαιρνες το Scirocco.
Φανταζομαι οτι αν εχεις μωρο και θελεις να πας καπου δεν παιρνεις μονο τα τσιγαρα σου και το μωρο,αλλα 1002 συμπραγκαλα....μπορει και παραπανω.
Απο καταναλωση τι λεει; -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Μουσάτε αν θέλεις να γίνει φιλολογικό κουτσομπολιό γύρω από το 308 και το σιρόκο τα οποία θα έπαιρνες αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, νο πρόμπλεμ (κι εγώ άλλωστε κάθε ημέρα προβληματίζομαι, όταν κοιμάμαι, για το ποιο θα είναι το επόμενό μου αυτοκίνητο σε όλες τις κατηγορίες,από κάμπριο μέχρι μουλτιβανάκι για να χωράνε και τα εγγόνια μου ). Σ αυτή την περίπτωση πρόσθεσε μόνο και λίγη αλφα ρομέο μιτο να διασκεδάσουμε και μεις οι υπόλοιποι κομμάτι, γιατί η συγκεκριμένη σύγκριση είναι υποτονικότατη.Αν το σκέφτεσαι όμως σοβαρά, τότε και τα ρέστα
Γιατι το θεωρεις 'φιλολογικο κουτσομπολιο';Θεωρεις το Scirocco τοοοοοοοσο καλυτερο αυτοκινητο που δεν αξιζει καν να το συζηταμε;Το ξερεις οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας του 308 βγηκε κινητηρας της χρονιας 2008;Θα ξερεις μαλλον για τα προβληματα σασμαν στα Golf 1,4 tsi.
Και στην τελικη αν θελεις συμμετεχεις,αν θελεις οχι. -
Μάλλον θεωρεί πολύυυυυ καλύτερο και από τα 2 το Type R...
Μα καλά κι εσύ ρε παιδί μου θα δώσεις το τάπερ και θα πάρεις 308; Πες το Scirroco από design κάτι πάει κι έρχεται αλλά και πάλι... -
Μουσάτε αν θέλεις να γίνει φιλολογικό κουτσομπολιό γύρω από το 308 και το σιρόκο τα οποία θα έπαιρνες αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, νο πρόμπλεμ (κι εγώ άλλωστε κάθε ημέρα προβληματίζομαι, όταν κοιμάμαι, για το ποιο θα είναι το επόμενό μου αυτοκίνητο σε όλες τις κατηγορίες,από κάμπριο μέχρι μουλτιβανάκι για να χωράνε και τα εγγόνια μου ). Σ αυτή την περίπτωση πρόσθεσε μόνο και λίγη αλφα ρομέο μιτο να διασκεδάσουμε και μεις οι υπόλοιποι κομμάτι, γιατί η συγκεκριμένη σύγκριση είναι υποτονικότατη.
Αν το σκέφτεσαι όμως σοβαρά, τότε και τα ρέστα
Γιατι το θεωρεις 'φιλολογικο κουτσομπολιο';Θεωρεις το Scirocco τοοοοοοοσο καλυτερο αυτοκινητο που δεν αξιζει καν να το συζηταμε;Το ξερεις οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας του 308 βγηκε κινητηρας της χρονιας 2008;Θα ξερεις μαλλον για τα προβληματα σασμαν στα Golf 1,4 tsi.
Και στην τελικη αν θελεις συμμετεχεις,αν θελεις οχι.Μια μαλακία και μισή θεωρώ και τα δύο. Τοοοοοοοοοοοοοοσο καλύτερο θεωρώ αυτό που έχεις ήδη.
Δεν θα πεθάνω όμως και να το πουλήσεις.
Καλές αποφάσεις και καλοτάξιδος είτε ο βάγγος είτε ο πεζός. -
Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ αδιόρθωτα γερμανόφιλος πρέπει να παρατηρήσω ότι ΔΕΝ πρέπει να μπλέκουμε τις γραβάτες με τα σώβρακα! Καλό και άγιο το Πεζό (όταν αναφερόμαστε στον κινητήρα, χωρίς φυσικά να είναι και 'καλύτερος' από του Σιρόκο) αλλά από την άλλη μεριά μιλάμε για άλλη εμφάνιση, άλλο ΣΤΗΣΙΜΟ, άλλη αίσθηση, άλλη ποιότητα όλα ΑΛΛΟΥ ! Μην το συζητάς καν για μένα (αν φυσικά έχεις καταλήξει σε αυτά τα δύο και μόνο).
Για το τρίτο μέλος της οικογένειας όταν με το καλό έρθει και για λίγα χρόνια στην αρχή δεν θα σου δημιουργεί πρόβλημα το μπες-βγες πίσω. Και αν μάλιστα η σύζυγος είναι σύμφωνη με το συμβιβασμό των 2 θυρών μαζί με την ελαφρά ταλαιπωρία που αυτές εμπεριέχουν κάποιες φορές, τότε είσαι οκ. Αλλωστε σε 5-6 χρόνια που θα σε κουράσουν οι δύο θύρες θα το πουλήσεις σα ζεστό κουλούρι μέσα σε μια βδομάδα από τη δημοσιεύση της αγγελίας και σε πολύ καλύτερη τιμή από το πεζό (φαντάζομαι) .
Διάβαζα τελευταία (στους 4τ? Δεν είμαι σίγουρος) ένα τεστ του 308 και ναι μεν δεν το έθαβε αλλά εστίαζε σε κάποια σημεία και το γενικό συμπέρασμα ήταν 'ναι μεν ΑΛΛΑ...'.
ΕΝΤΙΤ : όντας κάτοχος του τάπερ μήπως και τα δύο θα σου φανούν αργά σε σχέση με αυτό, έστω και με την περισσότερη τους ροπή? Για σκέψου και αυτό. Πόσο πολύ για παράδειγμα εξαντλείς τα άλογα που ήδη έχεις? Αν τα εξαντλείς συχνά-πυκνά δε πας σε κάτι δυνατότερο ή τουλάχιστον εξίσου δυνατό ?
-
Σαν κατοχος PEUGEOT 308 GT ψηφίζω δαγκωτό SCIROCCO.Και το παιδί μια χαρά στο πίσω κάθισμα του SCIROCCO.Παιδί θα κάνεις όχι ελέφαντα!!!!!!! Μόνος μου ενδιασμός είναι όταν αρχίσεις να προσθέτεις τα extra του 308 πόσο θα ανέβει η τιμή.Βασικά δεν νομίζω να είναι και σωστη η συγκριση ανάμεσα στα 2.Το ένα είναι ενα γρηγορο οικογενειακό και το άλλο sport αμάξι
ps.Το 308 μια χάρα είναι .Απολυτος κανένα πρόβλημα.Απλά για να είμαστε αντικειμενικοι το vw ειναι κούκλα.Το είχα και εγω στα υποψην μου αλλα λογω χρονου,και λαθος εκτιμησης του ποσο τελικα θα εκανε στραφηκα στην επιλογη του 308 GT.
Απ'οτι καταλαβα αν ειχες τη δυνατοτητα να επιλεξεις τωρα θα επαιρνες το Scirocco.
Φανταζομαι οτι αν εχεις μωρο και θελεις να πας καπου δεν παιρνεις μονο τα τσιγαρα σου και το μωρο,αλλα 1002 συμπραγκαλα....μπορει και παραπανω.
Απο καταναλωση τι λεει;Λογω ηλικιας νομιζω θα προτιμουσα το scirocco .Είναι πιο επιθετικο σαν σχημα και σαφως πιο νεανικο.Ποιο sport δεν γνωριζω για να απαντησω.Θα ειχα βεβαια τις αμφιβολιες μου αλλα ρε πουστη και καμια φορα να σπασει δεν χαλασε και ο κοσμος.Φτανει να γουσταρεις.Και ποιος αλλωστε λεει οτι το αλλο που θα παρεις δεν θα σου κανει τα ιδια και χειροτερα.Απο επιδοσεις παραπλησιες ,ποιοτητα κορυφαια αρα αυτο που θα γερνει τη πλαστικα στη μια μερια ειναι ποσο καινουργιο ειναι το μοντελο και ποσο ομορφο ειναι εξωτερικα.Αρα καταλαμβαινεις ποια ειναι η επολογη μ.
Οσο για την καταναλωση μεχρι στιγμης στα 2500km ειναι στο 8,5 και σχεδον ολα τα km εγιναν στην πολη.Μην φανταστεις ομως μποτιλιαρισματα και τετοια.Παντως στον αυτοκινητοδρομο είναι σταθερα κατω απο 7 και ακομη δεν εχει στρωσει εντελος ο κινιτηρας.Εννοειται με κλιματιστικο παντα στο full.
-
έχοντας ίδια ηλικία με το παλικάρι και σχεδόν ίδιους προβληματισμούς προσωπικά ουτε που θα το σκεφτόμουν το δίπορτο.. δεν βολέυει πως να το κάνουμε..
για μένα πρέπει να κοιτάξεις πεντάπορτα με σπορ ύφος.. τέτοια είναι πχ τα bravo,leon,civic κτλ.. έχοντας κάνει test drive πρόσφατα όλα αυτά συν το 308 νομίζω πως το leon έχει την πιο σπορτιφ αίσθηση.. το 308 απο την άλλη έχει οικογενιακή αίσθηση οπότε μακρυά αφου ψάχνεις κάτι σπορ.
-
Θρεντ όπου προσπαθούμε να του αλλάξουμε γνώμη έχω ξαναδεί, θρεντ που προσπαθούμε να βάλουμε χέρι στον οικογενειακό προγραμματισμό όμως όχι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θρεντ όπου προσπαθούμε να του αλλάξουμε γνώμη έχω ξαναδεί, θρεντ που προσπαθούμε να βάλουμε χέρι στον οικογενειακό προγραμματισμό όμως όχι. -
Και γω Scirocco(ετσι γραφεται??)θα προτεινω.
Οχι επειδη ειναι καλυτερο αμαξι(μονο) αλλα επειδη το γουσταρεις και οπως εχεις καταλαβει σε λιγο καιρο θα σου κοπουν τα γουστα λογω υποχρεωσεων!
Παντως σιγουρα οδηγησε το πριν το παρεις για να το συγκρινεις με το ταπερ...Μην ξενερωσεις μετα.
vw Scirocco(160ps) ή Peugeot 308 Gt;