-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
mercedes c200 2003 montelo 289,000xlm
Ο δίλιτρος ή ο 1.8?? Αμα αναφέρεσαι στον 1ο έχει πάρα πολύ ψωμί ακόμα και το αναφέρω χωρίς υπερβολή . Για το δεύτερο νταξ καλά πάει
O 1800 ειναι,ο θειος μου που την εχει βεβαια ειναι επαγγελματιας οδηγος(λεωφορεια)και πολυ ψειρας στην συντηρηση της και πραγματικα το αυτοκινητο ειναι σαν καινουριο και εσωτερικα και εξωτερικα και φυσικα σαν αποδοση.Μπορω να πω πως ηταν και ενας σημαντικος παραγοντας για την αγορα της c230.
-
Παρε κι ενα λεμονακι φιλου..
Mercedes A class W169 (δευτερη γενια) 2006. Στραβες δισκοπλακες , τον αφησε απο αντλια βενζινης και αντιμετωπιζε συχνα προβληματα με τη λειτουργια της ηλιοροφης.. Δωθηκε μετα απο μικροατυχημα στα 45.000km χωρις πολυ σκεψη για ενα auris 1.6 το οποιο μαλιστα το βρισκει μια κλαση πανω σε οδικη συμπεριφορα και φρενα...Επισης citroen c5 τωρινης γενιας 2.0 του '09 με 175.000km και υγραεριο 4ης γενιας απο τα 45.000km..Ουτε ενα προβλημα. Το αυτοκινητο ειναι του μελους kobulis του gcc..
No.238 αλλαγη* ψυγειου ! και τα χιλιομετρα ειναι 290.000 το ανεφερα λιγο παρακατω καθως ειχα λαθος αρχικη ενημερωση!!
No.236 και 237 καποιο λαθος εχει γινει στην αναφορα των βλαβων..ειναι η ιδια και για τα 2..
-
Ο δικός μου κινητήρας σε Opel Corsa 1.2 του 2002 άντεξε μόνο μέχρι τα 120.000χλμ. Από τα 100.000χλμ και μετά έκαιγε λάδια και εν τέλει παρέδωσε. Μέχρι τα 100.000χλμ είχε αλλάξει τα πάντα εκτός από το αμάξωμά του. Και τώρα συνεχίζει και βγάζει βλάβες-παρά το γεγονός ότι άλλαξε μηχανή- οπότε αρνούμαι να το φτιάξω!
-
απο συντηρηση πως τα πηγαινες;;;;τα 120Κ χλμ ειναι παρα πολυ λιγα για εναν κινητηρα να παραδωσει πνευμα.....
-
Citroen Xsara 2004 1.6 βενζίνη παρέδωσε ψυχή στα 212.000χλμ. Αλλαγή ψυγείο, σαζμάν στα ~ 80.000χλμ.
-
Δεν κάνουμε ένα νήμα με τα αρνητικά ρεκόρ; Θα είναι πολύ ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Δεν κάνουμε ένα νήμα με τα αρνητικά ρεκόρ; Θα είναι πολύ ενδιαφέρον.Δλδ?
-
Δλδ?
Να μαζέψουμε τα λεμόνια. Ότι έπαθε ο κάθε ένας σε σύντομο χρόνο στη ζωή του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Δλδ?
Να μαζέψουμε τα λεμόνια. Ότι έπαθε ο κάθε ένας σε σύντομο χρόνο στη ζωή του αυτοκινήτου.
Αν δεν απατώμαι υπάρχειήδη θέμα με τίτλο 'Τι ζημιές βγάλανε τα αυτοκίνητα μας.'
Βαριέμαι να ψάχνω τώρα -
Έκανα την συντήρηση τυπικα σε αντιπρόσωπο γιατί ήτανε στην εγγύηση, μετά σε συνεργείο κοντά εκεί που δούλευα. Δεν αμελούσα τα σέρβις. Το πρώτο πρόβλημα το έβγαλε στα 4 χρόνια με μια αντλία βενζίνης, είχε τότε ήδη κάτι λιγότερο από 70.000χλμ -τότε έκανα πολλά χλμ κάθε χρόνο λόγω δουλειάς. Με άφησε σε διακοπές, οκ μικρό το κακό, η αντλία βενζίνης είναι στην ουσία αναλώσιμο. Επίσης, κάπου εκεί άλλαξα και τα αμορτισέρ του γιατί το είχα πάει διακοπες στα κύθηρα, εντάξει κι αυτό αναλώσιμο. Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι τότε ήταν άψογο. Μετά ξεκίνησε η κόλαση: ψυγείο τρύπησε, έκαψε φλάντζα, κρεμαργιέρα, δίσκο πλατό, μπαταρία, εγκέφαλος τιμονιού (άλλαξα όλο το σύστημα), ντίζα αμπραγιάζ (άλλαξα και το λεβιέ ταχυτήτων), ξανά φίλτρο βενζίνης, ξανά μπαταρία (σημείωση: σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις έμενα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και ερχόταν η οδική βοήθεια, γνωρίστηκα με όλους τους οδηγούς, πολύ εντάξει παιδιά), μετά άρχισε να καίει λάδια η μηχανή κ μου είπαν θα τα κοιτάς συνέχεια, τα κοίταγα αλλά μια μέρα κάηκε η μηχανή και έβαλα μεταχειρισμένη ώσπου ξανά φλάντζα και ψυγείο τρύπιο, θερμοστάτης (1 βλάβη όλο αυτό), ξανά οδική βοήθεια, το αμάξι κάθεται στο συνεργείο κ μάλλον θα του κάνω κηδεία...
-
Ο χρήστης ankyr έγραψε:
Έκανα την συντήρηση τυπικα σε αντιπρόσωπο γιατί ήτανε στην εγγύηση, μετά σε συνεργείο κοντά εκεί που δούλευα. Δεν αμελούσα τα σέρβις. Το πρώτο πρόβλημα το έβγαλε στα 4 χρόνια με μια αντλία βενζίνης, είχε τότε ήδη κάτι λιγότερο από 70.000χλμ -τότε έκανα πολλά χλμ κάθε χρόνο λόγω δουλειάς. Με άφησε σε διακοπές, οκ μικρό το κακό, η αντλία βενζίνης είναι στην ουσία αναλώσιμο. Επίσης, κάπου εκεί άλλαξα και τα αμορτισέρ του γιατί το είχα πάει διακοπες στα κύθηρα, εντάξει κι αυτό αναλώσιμο. Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι τότε ήταν άψογο. Μετά ξεκίνησε η κόλαση: ψυγείο τρύπησε, έκαψε φλάντζα, κρεμαργιέρα, δίσκο πλατό, μπαταρία, εγκέφαλος τιμονιού (άλλαξα όλο το σύστημα), ντίζα αμπραγιάζ (άλλαξα και το λεβιέ ταχυτήτων), ξανά φίλτρο βενζίνης, ξανά μπαταρία (σημείωση: σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις έμενα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και ερχόταν η οδική βοήθεια, γνωρίστηκα με όλους τους οδηγούς, πολύ εντάξει παιδιά), μετά άρχισε να καίει λάδια η μηχανή κ μου είπαν θα τα κοιτάς συνέχεια, τα κοίταγα αλλά μια μέρα κάηκε η μηχανή και έβαλα μεταχειρισμένη ώσπου ξανά φλάντζα και ψυγείο τρύπιο, θερμοστάτης (1 βλάβη όλο αυτό), ξανά οδική βοήθεια, το αμάξι κάθεται στο συνεργείο κ μάλλον θα του κάνω κηδεία... -
Λοιπον εχουμε και λεμε. Αγροτικο mazda του 80, 900000κμ με δυο μοτερ κ συνεχιζει. Αγορατηκε απο τον παππου , περασε στους γονεις και θειους, εκει μαθαμε κι εμεις και σε λιγο θα μαθουν κ τα παιδια μας. Bmw 316 θειου του 1996 1600cc πουληθηκε το 2003 με 180000 σε αψογη κατασταση. Fiat 127 το πηραμε το 94 με 230000 και παρεδωσε στα χερια μου το 2003 με 340000. Cherokee diesel θειου παρεδωσε στα 190000(εκαιγε παντα κοκκινο πετρελαιο). Hyundai excel 1994,αποσυρθηκε χωρις προβληματα το 2011 απο μενα. Τα πρωτα 200000 τα εκανε η θεια μου και μετα μου το χαρισε το 2008.μαζι μου εκανε 65000. Seat leon 2006 1.6 με 165000 ειναι το τωρινο μου αυτοκινητο. Μονο προβλημα σπασμενο κομπρεσσερ clima, αλλα παροτι εκτος εγγυησης συμμετειχε κ η αντιπροσωπεια γιατι ηταν προβληματικο το ανταλλακτικο. Πληρωσα 200 ευρω για αλλαγη με το βελτιωμενο. Τελος το αμαξι που μας εχει διαψευσει ολους στην οικογενεια εκτος απο τη μανα μου ειναι ενα seat leon mk1 του 1999 1600cc 102hp που οδηγει ακομα και το οποιο ειναι το πλεον αξιοπιστο αυτοκινητο που ξερω καθως δεν εχει παει ποτε ποτε στο συνεργειο παρα μονο καθε 7500 για τακτικη συντηρηση. Εχει διανυσει 397000 ως τωρα
-
Citroen Xsara 2004 1.6 βενζίνη παρέδωσε ψυχή στα 212.000χλμ. Αλλαγή ψυγείο, σαζμάν στα ~ 80.000χλμ.Οταν λες παρεδωσε ψυχη? αποσυρθηκε ή εσπασε ή π.χ. εκαιγε λαδια λογω ανοχων?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Citroen Xsara 2004 1.6 βενζίνη παρέδωσε ψυχή στα 212.000χλμ. Αλλαγή ψυγείο, σαζμάν στα ~ 80.000χλμ.
Οταν λες παρεδωσε ψυχη? αποσυρθηκε ή εσπασε ή π.χ. εκαιγε λαδια λογω ανοχων?
Στα 212.000 χλμ έκαιγε ποιό πολλά λάδια και απο όλο το Vag group .
-
Εντυπωση μου κανει γενικως..δεν εχει τη φημη καψιματος ολη η γκαμα των tu5.. ειναι και θεμα χρησης βεβαια.. π.χ. το νο.42 της λιστας ειναι του κουμπαρου του πατερα μου.. αλλαξε μοτερ αλλα ειναι πρωην κρατικο αμαξι καποιου στελεχους ΔΕΚΟ το οποιο οργωνε την Ελλαδα πολυ συχνα με ταχυτητες αυτοφωρου..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
:lol:
Εντυπωση μου κανει γενικως..δεν εχει τη φημη καψιματος ολη η γκαμα των tu5.. ειναι και θεμα χρησης βεβαια.. π.χ. το νο.42 της λιστας ειναι του κουμπαρου του πατερα μου.. αλλαξε μοτερ αλλα ειναι πρωην κρατικο αμαξι καποιου στελεχους ΔΕΚΟ το οποιο οργωνε την Ελλαδα πολυ συχνα με ταχυτητες αυτοφωρου..Ξέχασα να αναφέρω πως πρόκειται για γάλλο συνάδελφο με ότι συνεπάγεται σε συντήρηση .
Προς το παρόν οδηγεί ένα SAAb 9-3 2.0Τ με καμιά 300ρια χιλ χλμ μέχρι να παραλάβει το καινούργιο του τουτού -
Dsaraf χαζευα τα τελευταια που προσθεσες και ειδα οτι ξεχασες αυτο απο 2 σελιδες πισω..
Ο χρήστης 618RR έγραψε:
AUDI A2 1.4 (2003) από τα 40.000 και μετά καίει με συνέπεια 1lt λάδι κάθε 1.500-2.000 km Εννοείται όλα τα service στην ώρα τους, εννοείται και άλλες χαζές βλάβες σε ηλεκτρικά παράθυρα, ηλιοροφή, πολλαπλασιαστές κλπ. Σήμερα με 100.000 και συνεχίζει... να βάζει φωτιά στην άσφαλτο
Ο μηχανικός (εκτός AUDI, με σημαντική προϋπηρεσία εντός) λέει ότι προκλήθηκε από ακατάλληλα λάδια της αντιπροσωπείας (πήγαινε μέχρι τα 80.000 εκεί) και ότι θα ζήσουμε με αυτό...
Δεν έχω πειστεί βέβαια ότι αυτή είναι η αιτία...Επισης το νο.228 το χεις πορτοκαλι και δε βλεπω το λογο..οκ εκαψε φλατζα στις 120.000km και τιποτα αλλο.. δεν ειναι κατι το τραγικο απειρα αυτοκινητα ασχετως χωρας το παθαινουν.. Μηπως θα ταν και καλυτερα να μη το συμπεριλαβεις? ενα αξιοπιστο αμαξι ειναι με κατα πολυ λιγοτερα χιλιομετρα απο το οριο που εχεις θεσει.. να ταν αναξιοπιστο να το εβαζες!
-
η ενημερωμένη λίστα με 305 αναφορές μας (ελπίζω να μην έχει ξεφύγει κάτι) θα τη βρείτε εδώ
ευχαριστώ όλους εσάς που ενημερώνετε / διορθώνετε
όσον αφορά την βλάβη της φλάντζας κεφαλής θα ήθελα και τις απόψεις συμφορουμιτών όσον αφορά τη σοβαρότητα της ως βλάβη και το κόστος της.
-
Μικρο πραμα δεν το λες...
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
η ενημερωμένη λίστα με 305 αναφορές μας (ελπίζω να μην έχει ξεφύγει κάτι) θα τη βρείτε εδώευχαριστώ όλους εσάς που ενημερώνετε / διορθώνετε
όσον αφορά την βλάβη της φλάντζας κεφαλής θα ήθελα και τις απόψεις συμφορουμιτών όσον αφορά τη σοβαρότητα της ως βλάβη και το κόστος της.
Έχω γράψει αρκετές φορές για τις φλάτζες, οι βλάβες τους ωφείλονται στις μικρομετακινήσεις του καπακιού, δεν είναι δυνατόν να μείνει σταθερό το καπάκι στο μπλόκ για 1.000.000 χλμ, ανάλογα με την ποιότητα της φλάτζας, του μοτέρ, κσι γενικότερα όσον αφορά τα μέταλλα και τις στρεβλώσεις τους, αλλά και την ποιότητα που έχουν οι βίδες του καπακιού, σε άλλα μοτέρ η αντοχή της φλάτζας είναι στα 120-150.000 χλμ, σε άλλα πάει 200-250.000.
Επιμένω και λέω ότι αν στις 80.00 - 100.000 σφίξουμε το καπάκι διπλασιάζεται πάνω - κάτω η αντοχή της φλάτζας, στα συνεργεία λένε ότι δεν είναι απαραίτητο ( για προφανείς λόγους ).
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;