-
…Αλλαγή φίλτρου καυσίμου (το δικό μου δεν έχει είναι στην αντλία),…
Τι εννοείς δεν έχει …έχει και παραέχει και θέλει και αυτό αλλαγή στα προβλεπόμενα χλμ του κατασκευαστή ! Άσχετα αν είναι μπελαλίδικη δουλειά
Δηλ, από όταν το πήρες δεν έχεις αλλάξει φίλτρο βενζίνης ???!!! -
Ο χρήστης LANCIANOS έγραψε:
Τι εννοείς δεν έχει …έχει και παραέχει και θέλει και αυτό αλλαγή στα προβλεπόμενα χλμ του κατασκευαστή ! Άσχετα αν είναι μπελαλίδικη δουλειά
Δηλ, από όταν το πήρες δεν έχεις αλλάξει φίλτρο βενζίνης ???!!!Αγαπητέ,έχεις peugeot 307 ή θεωρητικά μιλάς;Διότι εγώ που έχω,όταν το αγόρασα στο μηχανικό που το πήγα και το πήγαινε και ο προηγούμενος στον ίδιο από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να αλλάξω φίλτρο αέρα,και ρώτησα για φίλτρο βενζίνης και μου είπε δεν έχει,είναι στην αντλία.Αλλάζω μηχανικό,αυτόν που έχω τώρα,τα ίδια μου είπε.Και αν διαβάσεις στο παρόν φόρουμ https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 0#p1295506 και άλλοι το λένε.Στον κινητήρα δεν έχει.Στην αντλία βενζίνης αν έχει και αλλάζει,δε θα το είχε πει ο μηχανικός να πάρει επιπλέον χρήματα;
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Δηλ, από όταν το πήρες δεν έχεις αλλάξει φίλτρο βενζίνης ???!!!Αγαπητέ,έχεις peugeot 307 ή θεωρητικά μιλάς;Διότι εγώ που έχω,όταν το αγόρασα στο μηχανικό που το πήγα και το πήγαινε και ο προηγούμενος στον ίδιο από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να αλλάξω φίλτρο αέρα,και ρώτησα για φίλτρο βενζίνης και μου είπε δεν έχει,είναι στην αντλία.Αλλάζω μηχανικό,αυτόν που έχω τώρα,τα ίδια μου είπε.Και αν διαβάσεις στο παρόν φόρουμ https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 0#p1295506 και άλλοι το λένε.Στον κινητήρα δεν έχει.Στην αντλία βενζίνης αν έχει και αλλάζει,δε θα το είχε πει ο μηχανικός να πάρει επιπλέον χρήματα;
Όχι δεν πάει έτσι, πολλοι μηχανικοί αποφεύγουν τις δύσκολες εργασίες γιατί μπορεί να μπλέξουν. Αμα εχεις φίλτρο ενσωματωμένο στην αντλία μια χαρά λύνει και αλλάζεται με καινούριο βγάζοντας την αντλία εξω απο τη δεξαμενή (κάτω απο τα πίσω καθίσματα είναι), απλα είναι μια ωρα δουλεια και ο μηχανικός την αποφεύγει.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Όχι δεν πάει έτσι, πολλοι μηχανικοί αποφεύγουν τις δύσκολες εργασίες γιατί μπορεί να μπλέξουν. Αμα εχεις φίλτρο ενσωματωμένο στην αντλία μια χαρά λύνει και αλλάζεται με καινούριο βγάζοντας την αντλία εξω απο τη δεξαμενή (κάτω απο τα πίσω καθίσματα είναι), απλα είναι μια ωρα δουλεια και ο μηχανικός την αποφεύγει.Τι σημαίνει αποφεύγει τη δύσκολη εργασία γιατί θα μπλέξει;Πιο δύσκολη εργασία είναι η αλλαγή ιμάντα ή η αλλαγή δίσκου πλατώ αλλά την κάνει.Ξέρω που είναι η αντλία,στον πρώτο μηχανικό είχε χρειαστεί να αλλάξω φλάντζα στεγανοποίησης.Μία ώρα δουλειάς,θα τη χρέωνε άνετα 50-60€ + ανταλλακτικό.Δε θα τον χάλαγε.Για να μην το κάνει κάτι περισσότερο ξέρει.Εγώ αγαπητέ δε θα βγάλω την αντλία,από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχω προβλήματα τροφοδοσίας.Μια χαρά δουλεύει το αμάξι,και θα εμπιστευτώ τους τεχνικούς,αφού δεν είμαι τεχνικός ο ίδιος.
-
Ειναι μια εργασία λίγο λεπτομερης και οποτε πάω το δικο μου(δεν εχω πεζο) τραβάει τα μαλλια του ο κάθε τεχνικός γιατί εχει να ξεκουμπωσει σωληνακια απο πανω, φλοτερ, o-rings, και με προσοχή μη σπάσει κάτι απο αυτά και μπλέξει γιατί δεν πωλούνται μενονομενα.
Αν εμπιστευεσαι με κλειστά ματια τους τεχνικούς σου καλά κανεις και μη ρωτήσεις πουθενά αλλου. Και αφου τσουλαει καλό είναι. -
Αν ο κατασκευαστής ήθελε να αλλάζει το φίλτρο καυσίμου θα το έβαζε σε προσβάσιμο μέρος που θα άλλαζε εύκολα.Σε κάποια.μοντελα 307 έχω δε σε βίντεο ότι είναι στον κινητήρα και αλλάζει ανοίγοντας ένα καπάκι.Για να το βάλει στην αντλία σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή του.
Στάλθηκε από το Redmi 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Όχι δεν πάει έτσι, πολλοι μηχανικοί αποφεύγουν τις δύσκολες εργασίες γιατί μπορεί να μπλέξουν. Αμα εχεις φίλτρο ενσωματωμένο στην αντλία μια χαρά λύνει και αλλάζεται με καινούριο βγάζοντας την αντλία εξω απο τη δεξαμενή (κάτω απο τα πίσω καθίσματα είναι), απλα είναι μια ωρα δουλεια και ο μηχανικός την αποφεύγει.Κι εμενα εχει το φιλτρο ενσωματωμένο στην αντλια, αλλά δεν βγαινει για να το αντικαταστησεις με καινουριο
Ειναι ενα σωμα με την αντλια, δεν αλλαζει χωρισταdownhill αν εσενα βγαινει και μπορει να αλλαχτει, αλλαζε το καθε 40-50,000χλμ
Κακο δεν θα κανεις -
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Αν ο κατασκευαστής ήθελε να αλλάζει το φίλτρο καυσίμου θα το έβαζε σε προσβάσιμο μέρος που θα άλλαζε εύκολα.Σε κάποια.μοντελα 307 έχω δε σε βίντεο ότι είναι στον κινητήρα και αλλάζει ανοίγοντας ένα καπάκι.Για να το βάλει στην αντλία σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή του.Στάλθηκε από το Redmi 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δυστηχως δεν είναι έτσι. Τα βλέπουμε λογικά όλα , όμως στα τεχνικά δεν ισχύει παντα αυτό.
Και μένα στο hyundai tucson πάνω στην αντλία είναι , και είναι μπελάς για να αλλακτει. Όταν όμως το γυριζω ανάποδα και τρέχει πίσσα απο μέσα, καραφλιαζω.Ορίστε πως είναι το φίλτρο που περιβάλει την αντλία βενζίνης.
-
Ακόμη και ως υγραεριοκινητος 10 χρόνια το αλλαζω στα προβλεπόμενα χλμ κάθε 40-50.000 και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με αντλία βενζίνης/ μπεκ.
Απο τεχνική σκοπιά το θεωρώ ανώτερο στο φιλτράρισμα το συγκεκριμένο φίλτρο(έχει τεραστια επιφάνεια χαρτιού εντος) απο οτι τα μικρά στρογγυλα μεταλλικου τύπου. Για αυτό και τα χρησιμοποιούν σε κάποια μοντέλα αντί των απλών φίλτρων, και όχι για μαζοχισμό. -
Βρε cson γιατί επιμένεις …αφού ο μηχανικός του ξέρει καλύτερα από την peugeot…
Kαι να φανταστείς το βιβλιαράκι της πεζώ σελ. 25 το δίνει στο Service Level C , Replace κάθε 60Κ χλμ… -
Ο χρήστης LANCIANOS έγραψε:
Βρε cson γιατί επιμένεις …αφού ο μηχανικός του ξέρει καλύτερα από την peugeot…
Kαι να φανταστείς το βιβλιαράκι της πεζώ σελ. 25 το δίνει στο Service Level C , Replace κάθε 60Κ χλμ…Τις ειρωνείες αλλού,εντάξει;
Από τη στιγμή που δεν είσαι ιδιοκτήτης Peugeot 307 με το συγκεκριμένο κινητήρα και τη συγκεκριμένη χρονολογία παραγωγής,άσε το μηχανικό που ασχολείται αποκλειστικά με PSA group να ξέρει περισσότερα από εσένα.Το βιβλιαράκι που επικαλέστηκες καλύπτει πολλές εκδόσεις του τύπου.Κάποιες έχουν ανταλλακτικό η δική μου δεν έχει.Και στην τελική ανάλυση 9 χρόνια που το έχω στην κατοχή μου πρόβλημα με την τροφοδοσία δεν είχα ποτέ.Άστο να πιάσει μούργα μέχρι που δε θα κατεβάζει καύσιμο.Τι πρόβλημα έχεις εσύ;Εγώ εμπιστεύομαι το μηχανικό μου,εσύ να εμπιστεύεσαι τα βιβλιαράκια.Είσαι ίδιος με κάποιους ξερόλες που πριν αγοράσω το αμάξι μου έλεγαν ότι **όλα **τα peugeot έχουν ηλεκτρικά προβλήματα,και οι ίδιοι δεν είχαν ποτέ αμάξι της εταιρείας αυτής.Αλλά το είχαν διαβάσει/ακούσει,τους το είχε πει ο ξάδερφος του κουμπάρου του μπατζανάκη του κουνιάδου του γαμπρου του αδερφού του φίλου της φίλης του φίλου του Μήτσου που έκαναν μαζί στο στρατό κι έπαιζαν τάβλι και μίλαγαν για αμάξια.Εμένα δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα του είδους αυτού.Και ας είναι και από τα πρώτα μοντέλα του τύπου.Δείτε κι ένα βίντεο για αλλαγή φίλτρου σε 307 που λέει ότι σε αμάξια που προορίζονταν για κάποιες αγορές δεν έβαζαν ανταλλακτικό φίλτρο αλλά ήταν στην αντλία.Και σε σχόλιο επισκέπτη πού είναι το φίλτρο διότι ο μηχανικός δεν το βρίσκει του απαντάει:
Where is your car from? If Europe, you most likely do not have replaceable fuel filter.
Το ίδιο λένε και μέλη του φόρουμ σε άλλη σελίδα πιο πίσω https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... 0#p1295507
Και αν δείτε το βίντεο,προς το τέλος,δείχνει τη δεξαμενή από κάτω και το σωληνάκι που μεταφέρει το καύσιμο και λέει ότι αν έχει φίλτρο θα πρέπει να είναι εδώ,αλλιώς είναι στην αντλία.Το δικό μου εκεί ΔΕΝ ΕΧΕΙ τίποτα.Συνεχίστε να επιμένετε ότι ξέρετε από όλους καλύτερα που δεν έχετε και peugeot.
-
Oφ τοπικ,αλλα ταυτοχρονα σχετικο...
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και για να σας τρελάνω!!!!!......
1955 εκτελωνίστηκε στην πάτρα, SIMCA ARIAN. Γαλλικό. Ο πρώτος πελάτης μου με αέριο 1966!, η πρώτη μου εγκατάσταση!. Είχε και έχει την 1301 μηχανή.
Σήμερα 2012 1.238.000κμ!.
Η μηχανή λύθηκε πριν 15 χρόνια, διότι αντί να πάρει από την αποθήκη του το λάδι που του είχα, πήρε δώρο από κινώ μας φίλο!!!!, (καρμίρης του κέρατα!) ένα τετράλιτρο με λάδι?,…. που ήταν φυτικό νέφτι για κουφώματα!!!!!...... κόλλησαν όλα. Το καντράν πολυέλεος….
Έλισσα την μηχανή, και για τρις μέρες τον είχα με μια σπάτουλα, μια ξύστρα, ένα σύρμα ιδικό για τους αυλούς, και διαλυτικό.
Δεν ήθελε ο ‘σκοτσέζος’ να αλλάξει τίποτα!. Μα μετά από τουλάχιστον 90 service που του είχα κάνει, του άλλαξα ελατήρια μέταλλα και οδηγούς!. Μια απλή επισκευή.
Σήμερα εξακολουθεί και δουλεύει, αν και το χρησιμοποιεί και για χειροτεχνία, για να περνάει την ώρα του!. πιάνουν τα χέρια του παρά τα 78 του χρόνια.
………. Τώρα πόσα χιλιόμετρα έχετε κάνει εσείς?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προσωπικά 160000κμ τα δικά μου αυτοκίνητα, δεν έχουν κάνει ΠΟΤΕ στα χέρια μου……..
Τα προσέχω για να έχουν μεταπωλητηκή αξία, και τα σουτάρω πάραυτα!.
Υπάρχει και δεν λέω παραμύθια!. Ένα στενό από την διεύθυνση του μαγαζιού μου, προς Γαλατσίου, στο παρκινγκ επί του δρόμου ΤΑΥΓΕΤΟΥ!.
Α. -
Συνεχίζουμε χωρίς κάποιο πρόβλημα.
415000 χλμ και από αυτά 115000 με υγραεριο.
Honda Accord του 03 (1ο χέρι) -
fiat punto 1998 380.000 Km.
-
fiat punto 1998 380.000 Km, χωρίς επισκευή μηχανής και συνεχίζει..
-
Seat Leon 2001 1400cc 16v στις 295000χλμ η κατανάλωση λαδιού πέρασε αυτή της βενζίνης. Μέχρι τότε άλλαξα ένα μηχανισμό παραθύρου και ένα συμπλέκτη!
-
Ο χρήστης punto_1997 έγραψε:
fiat punto 1998 380.000 Km, χωρίς επισκευή μηχανής και συνεχίζει..Εντυπωσιακο για πουντο. Ποιο μοτερ;
-
Toyota Carina Πετρελαιο 2000c.c
Το ειχαμε παρει το 2008 με περιπου 500+χιλ χλμ ηταν ταξι, Το ειχαμε για πανω απο 5 χρονια σερβις δεν το καναμε ποτε
λαδια αλαλζαμε καθε οταν βλεπαμε οτι τελειωσαν 4 ατομα το παιρναμε και μηχανηκα δεν ειχε ουτε ενα προβλημα δουλευε σαν καινουργιο αλλα ειχε βγαλει ενα σωρο αλλα προβληματα οπως σταυρο στο τιμονι, στις ροδες και πολλα ακομα αλλα οπως ειπα ουτε σερβις το ειχαμε κανει. Το παρατησαμε οταν μηδενιστικαν τα χλμ και το δωσαμε για ανταλακτικα η μηχανη δουλευε κανονικα ακομα -
Με ποια λογική 'σέρβις ποτέ';;;;;
-
toyota corolla 1.3 1993 455000km συνεχιζει στα χερια της μανας μετα το 2002 οπου και πηρα το αντίστοιχο corolla 1.6 το οποιο εχει τωρα 300000 και συνεχιζει κι αυτο...
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;