-
Γεια και χαρα!!
Πρωτο μου post και χαιρομαι πολυ που σας ανακαλυψα!!
Λοιπον ειμαι κατοχος ενος Opel Corsa B '95 1.4cc 8v με το C14SE μοτερακι.
Εχω κανει μεχρι στιγμης 145000χλμ απροβληματιστα.Πραγματικα χωρις βλαβη περαν των αναλωσιμων βεβαια.(Δισκο-πλατω,ιμαντα εκκεντροφορου,εξατμηση)
Το αυτοκινητο βεβαια συντηρηται παντοτε στην ωρα του.Λαδακια καθε 5000χλμ και service καθε 15000χλμ.Τα περισοτερα χλμ τα εχει κανει στο εθνικο δικτυο καθως χρησιμοποιω μοτο στην καθημερινη μου μετακινηση. -
Καλά τα Υβριδικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τη διάρκεια ζωής των Μπαταριών, 5...7... χρόνια; Από κει και μετά τι γίνεται ; Ποιός θα ΑΓΟΡΆΣΕΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΈΝΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ 7-ετίας;
ΟΥΔΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ.!!! Άρα ή το πουλάς στην 3-ετία ή το κρατάς και για τα ... παιδιά σου.!!!
Επιδή ακόμη δεν έχει βρεθεί η τέλεια μπαταρία, τα υβριδικά έχουν ακόμη...μέλλον.¨Οσον αφορά το θέμα που ανοίξατε για το 'πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας'
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα δικά μου:
Bέβαια στις βλάβες Κύριοι, δεν πρέπει να αναφέρονται Αναλώσιμα, π.χ.Μπαταρίες-ελαστικά-τακάκια-αμορτισέρ !
'Εχουμε και λέμε-
Τουοτα Corolla 1.3 Χli 1989-1997 βΛΆΒΗ ΟΥΔΕΜΙΑ! ! !
Το αυτοκίνητο το έχει πάρει γείτονας και πέρυσι του παρουσίασε το μοναδικό πρόβλημα: Αντλία Νερου!!! -
vW POLO 1000cc 1997-2009
12-ετίας, 185.000κm το πούλησα πριν από 1 μήνα χωρίς να χρειαστεί επισκευή το μοτέρ, ουτε καν δίσκο πλατό. Όλα ζουν σε συνάρτηση με το τι χρήση τα κάνεις.Βέβαια είχε πολλά ψιλά:Διανομέας-Ε.Τ.C.,Ρουλεμάν πίσω, και Ιμάντα Χρονισμού καθε 60.000.
-
Mercedes 230E/W124, 2001-σήμερα.
23-ετίας , 255.000 το έχω προς πώληση. Τίποτα από τα παραπάνω αφού μέχρι και για ιμάντα έχει καδένα(χωρίς αντικατάσταση).Μοναδικές ζημιές όλες εκτός κινητήρα : 2 Βάσεις κινητήρα, 2 ακρόμπαρα κρεμαγιάρας, Θερμοστάτης νερού, 2 τελικά καζανάκια εξάτμισης.
Φιλικά DIMITRIS MBc
ΛΕΒΕΝΤΕΣ, Αν δεν έχει άστρο ,... βράστο.-
-
-
Αξίζει να το γράψω:
Freelander 1 φίλου με 135.000 χιλιόμετρα το καλοκαίρι έκαψε πιστόνι και έσβυσε ο κινητήρας καθώς ανέβαινε την Συγγρού (είδε και έπαθε να το φέρει απο αριστερη λωρίδα στην δεξιά).
Ο λόγος: Τα σέρβις δεν γίνονταν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Το κερασάκι στην τούρτα: Η μάνα του ήθελε να βάλει νερό (στο ψυγείο λογικά) και το έβαλε στον κινητήρα (δηλαδή στα λάδια).
-
καλά και τα Land-Range Rover δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους.
-
Ειδικα εαν βαλεις νερο στα λαδια
-
Βασικα ολα τα rover της εποχης ειχαν θεμα με τη φλατζα..Καπου εδω μεσα το διαβαζα σε μια τεκμηριωμενη απαντηση, σχετικα με με καποιο υλικο που συγκρατει τη φλατζα..
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Ειδικα εαν βαλεις νερο στα λαδιαΚαλά αυτό ήταν το αποκορύφωμα πριν 3 μέρες. Η μηχανή άρχισε να τα κάνει πάνω της από το καλοκαίρι.
Του καθαρίσανε τον κινητήρα από το νερό με 500 ευρώ (και καποιο μίνι σέρβις μαλλον του κανανε) αλλά του ζητάνε 5000 για αλλαγή κινητήρα γιατί αυτός.... Οπότε το τζιπ πάει για φούντο/απόσυρση.Απλά παιδιά πάντα σε εξουσιοδοτημένα κέντρα το σέρβις
-
Τι ακριβώς του κάνανε στο μη εξουσιοδοτημένο;
-
Οτιδήποτε.Από το να του αλλάζουν τα μισά λάδια, να του αφήνουν μισά παλιά και να του χρεώνουν ολόκληρη αλλαγή μέχρι αλλαγή φίλτρου με ήδη χρησιμοποιημένο. Ενδεικτικά τα λέω αυτά. Πες με ακραίο δεν έχω πρόβλημα.
-
Απλά διαφωνώ προσωπικά με το 'μόνο εξουσιοδοτημένο'. Αυτά που περιγράφεις μπορούν να τα κάνουν και στις αντιπροσωπείες.
-
Ναι δεν αντιλέγω εκεί σου δίνουν το ανταλακτικό σου βέβαια (το πόσο είναι δικό σου, άγνωστο..) οπότε έχεις λιγότερες πιθανότητες για να σου 'την κάνουν'.
Οκ πες ότι έχει πρόβλημα ο κινητήρας αλλά μου ακούγεται και χοντρό το να χαλάσει πιστόνι αν το προσέχεις πολύ καλά το αμάξι.
Ο μόνος 'μαστροχαράλαμπος' που εμπιστεύομαι είναι ένας γεράκος που μπαλώνει λάστιχα και με 5ε την τρύπα και εκεί που αλλάζω λάστιχα όπου είμαι μπροστά. Τώρα για μηχανικές μοντίφες (σέρβις και τα λοιπά) σε συνοικιακό... -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Ο λόγος: Τα σέρβις δεν γίνονταν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
E, καλά... ιστορίες για μολότωφ έχω ακούσει-δει πολλές και σε εξουσιοδοτημένα (πχ σε cinquecento που επί 5 χρόνια δεν του έκαναν τίποτα, ενώ χρέωναν κανονικά, ώσπου το αμάξι μία μέρα ανέβασε θερμοκρασία στο κόκκινο). Απλά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν λίγο της πλάκας προφανώς... Συν το ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του (το ίδιο και η εταιρεία εκείνη την εποχή)...
Κρίμα τα λεφτά και το αμαξάκι...
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Οτιδήποτε.Από το να του αλλάζουν τα μισά λάδια, να του αφήνουν μισά παλιά και να του χρεώνουν ολόκληρη αλλαγή μέχρι αλλαγή φίλτρου με ήδη χρησιμοποιημένο. Ενδεικτικά τα λέω αυτά. Πες με ακραίο δεν έχω πρόβλημα.Φίλε μου είσαι 'ακραίος' απλά και μόνο που τσουβαλιάζεις όλα τα μη εξουσιοδοτημένα. Επειδή ο φίλος σου έπεσε σε δεν σημαίνει πως όλοι είναι το ίδιο.Αν σου πω τι έχω δει με τα μάτια μου σε αντιπροσωπείες δεν θα περάσεις ούτε από έξω ...
-
Σε FIAT PUNTO 1242CC του 2000 στα 250.000 χλμ άλλαξα φλάντζα κεφαλής. Ως τότε κανένα πρόβλημα ενώ ακόμα και σήμερα με 280000χλμ συνεχίζει χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα απλά καίει λίγο λαδάκι περίπου 1λτ /12-13000χλμ
Οταν θα έχω χρόνο θα παρουσιάσω όλο το ιστορικό του αυτοκινήτου απο το βιβλιο του ως απόδειξη οτι οι καροί έχουν αλλάξει για την FIAT οσο αφορά την ποιότητα κατασκευής. -
Ο χρήστης anemosgr έγραψε:
Σε FIAT PUNTO 1242CC του 2000 στα 250.000 χλμ άλλαξα φλάντζα κεφαλής. Ως τότε κανένα πρόβλημα ενώ ακόμα και σήμερα με 280000χλμ συνεχίζει χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα απλά καίει λίγο λαδάκι περίπου 1λτ /12-13000χλμ
Οταν θα έχω χρόνο θα παρουσιάσω όλο το ιστορικό του αυτοκινήτου απο το βιβλιο του ως απόδειξη οτι οι καροί έχουν αλλάξει για την FIAT οσο αφορά την ποιότητα κατασκευής.H καταναλωση λαδιου ειναι απολυτα φυσιολογικη.
-
Ο χρήστης anemosgr έγραψε:
Σε FIAT PUNTO 1242CC του 2000 στα 250.000 χλμ άλλαξα φλάντζα κεφαλής. Ως τότε κανένα πρόβλημα ενώ ακόμα και σήμερα με 280000χλμ συνεχίζει χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματαΦίλε το 8v ή το 16v έχεις;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Σε FIAT PUNTO 1242CC του 2000 στα 250.000 χλμ άλλαξα φλάντζα κεφαλής. Ως τότε κανένα πρόβλημα ενώ ακόμα και σήμερα με 280000χλμ συνεχίζει χωρίς κάποια ιδιαίτερα προβλήματα
Φίλε το 8v ή το 16v έχεις;
Το 16ν με τα 80.
-
VW Golf IV 1.6 1999.
385.000 χλμ.
Στο δρόμο απλά είναι φανταστικό.
Αυστηρά service σύμφωνα με τον κατασκευαστή και στην ώρα τους.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι καίει λίγα λαδάκια, αλλά ελεγχόμενα.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
Εχω και ενα GOLF V GT, αλλά το τεσσαράκι δεν το αλλάζω με τίποτα.
Και ας πληρώσω τέλη κυκλοφορίας και € 500, όχι € 300 που έδωσα φέτος.
ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!
ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!
-
Ναι όντως το IV είναι φημισμένο για το πόσο φανταστικά υποστροφικό και ενδιαφέρον είναι στο δρόμο
Πάντως το οτι καίει λαδάκια δεν είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί, μια μικρή κατανάλωση λαδιού δεν είναι δείγμα προβλήματος και δεν κάτι κακό για την μακροζωΐα του μοτέρ -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ναι όντως το IV είναι φημισμένο για το πόσο φανταστικά υποστροφικό και ενδιαφέρον είναι στο δρόμοmod's attack!
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;