-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Ένας φίλος με Honda Civic 1.4 (του'92-93 κάπου εκεί) στα 250.000χλμ ηττήθηκε με ραγισμένο στρόφαλο. Ψάχνει ανταλλακτικό στρόφαλο και δεν βρίσκει, έχετε καμιά ιδέα πού να του προτείνω να ψάξει;
Μια βδομαδα πριν να το γραφες και θα ησουν κομπλε. Δυστυχως ενας γνωστος μου ειχε αυτο που ζητας και το πουλησε την προηγουμενη βδομαδα
Κρίμα γμτ. Χθες το'παθε , θα έπρεπε να είμαι μάντης για να το γράψω πιο νωρίς δυστυχώς
Δύσκολο να βρει το ανταλλακτικό μόνο, μπορεί να αναγκαστεί να πάει σε ολόκληρο μοτέρ -
Στην τελικη καλυτερα να παει για μεταχειρισμενο-τσεκαρισμενο μοτερ παρα να βαλουν χερι τα μαστορια για αλλαγη στροφαλου. Ειδικα με τα μποσικα που θα εχουν οι μπιελες και τα κουζινετα μετα απο τοσα χλμ κατι μου λεει οτι θα παει στραβα.
Παντως χοντρο για civic, τωρα τελευταια ολο προβληματα με γιαπωνεζικα εμφανιζονται στο φορουμ, μηπως να αναθεωρησουμε;;; -
Το συγκεκριμένο Civic δεν του έχει βγει αξιόπιστο γενικά. Έβγαλε προβλήματα με το πιο χοντρό απ αυτά να είναι τρύπιο πιστόνι στα 200.000 χλμ. Δεν έχει υποστεί κάποια μετατροπή ενώ χρησιμοποιούταν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του για οικογενειακά ταξίδια. Βέβαια από ένα σημείο και μετά άρχισε η κακομεταχείριση Κόφτες με κρύο μοτέρ
Με το τωρινό πρόβλημα έφυγαν απ τους κραδασμούς οι ιμάντες/καδένες και έγιναν σούπα αρκετά πράγματα στον χώρο της μηχανής -
Ε τοτε καλυτερα να παρει το ιδιο μεταχειρισμενο, πρεπει να παιζει στο 1500αρι, πιο φτηνα θα του βγει απ΄τη γενικη επισκευη μοτερ.
-
Δεν υπάρχει σιβίκ του 93 με καδένα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν υπάρχει σιβίκ του 93 με καδέναΔεν είπα ότι έχει καδένα, επειδή δεν έχω προσωπικά εικόνα να περιγράψω συγκεκριμένα τι χάλασε το έγραψα όπως μου το είπε ο ιδιοκτήτης: όλες οι παραπλήσιες ιμαντοτροχαλίες
(κακώς έβαλα τη λέξη καδένα μέσα), πήγαν αμπάριζα με το fail του στροφάλου.
Γενικώς χρειάζεται χοντρή επισκευή τώρα. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τα ντριφτεροταξι βγάζουν γύρω στο 1,3 εκατομμύρια χλμ και μετά τεζάρουν, απ ό,τι μου είχε πει ταρίφας. Του λέω μετά τι θα αγοράσεις και μου απαντά μια μηχανή να την βάλω πάνω lol:καινούριο μοτέρ; γιατί μεταχείρο πάλι πολλά χλμ θα έχει. ασε που δεν βρίσκεις εύκολα ελλάδα άρα μεγαλύτερο κόστος να το φέρεις απέξω.
τα 1.3 εκ. χλμ στα πόσα χρόνια τα γράφουν; Γιατί αυτά τα Carina απορώ πω ζουν ακόμα.
εγώ σε συζήτηση με αρκετούς ταρίφες όλοι μου έλεγαν ότι σαν τα Οκταβια δεν υπάρχουν. Το θεωρούν το καλύτερο και πιο αξιόπιστο. Για αυτό και βρωμάνε στους δρόμους...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα ντριφτεροταξι βγάζουν γύρω στο 1,3 εκατομμύρια χλμ και μετά τεζάρουν, απ ό,τι μου είχε πει ταρίφας. Του λέω μετά τι θα αγοράσεις και μου απαντά μια μηχανή να την βάλω πάνω lol:
καινούριο μοτέρ; γιατί μεταχείρο πάλι πολλά χλμ θα έχει. ασε που δεν βρίσκεις εύκολα ελλάδα άρα μεγαλύτερο κόστος να το φέρεις απέξω.
τα 1.3 εκ. χλμ στα πόσα χρόνια τα γράφουν; Γιατί αυτά τα Carina απορώ πω ζουν ακόμα.
εγώ σε συζήτηση με αρκετούς ταρίφες όλοι μου έλεγαν ότι σαν τα Οκταβια δεν υπάρχουν. Το θεωρούν το καλύτερο και πιο αξιόπιστο. Για αυτό και βρωμάνε στους δρόμους...
Οπως και τα πρωτης γενιας Avensis, μαζι με τα Octavia ειναι τα αγαπημενα των ταριφων. Μονο που μου ειχε πει ενας ταριφας πως τα Octavia στις 50000 χλμ αρχιζουν να τριζουν
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
τα ντριφτεροταξι βγάζουν γύρω στο 1,3 εκατομμύρια χλμ και μετά τεζάρουν, απ ό,τι μου είχε πει ταρίφας. Του λέω μετά τι θα αγοράσεις και μου απαντά μια μηχανή να την βάλω πάνω lol:
καινούριο μοτέρ; γιατί μεταχείρο πάλι πολλά χλμ θα έχει. ασε που δεν βρίσκεις εύκολα ελλάδα άρα μεγαλύτερο κόστος να το φέρεις απέξω.
Οπως και τα πρωτης γενιας Avensis, μαζι με τα Octavia ειναι τα αγαπημενα των ταριφων. Μονο που μου ειχε πει ενας ταριφας πως τα Octavia στις 50000 χλμ αρχιζουν να τριζουν
γιατί τα υπόλοιπα τι κάνουν...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατί τα υπόλοιπα τι κάνουν...
Ποιον ταριφα νοιαζει αν τριζει λιγο το εσωτερικο? Το αμαξι να τσουλαει να βγαινει το μεροκαματο!
Επισης σκυλια εχουν βγει και τα opel astra που κυκλοφορουν ακομη ελαχιστα...Μηχανική τρομπα, μηχανη σχετικα χαμηλής αποδοσης για diesel αλλα αρκετα ροπατο για την πολη μεσα, ευελικτο, με παμφθηνα ανταλλακτικα!!!Οσοι το ειχαν ξερουν
-
Τα ταξί οκτάβια βγάζουν πάρα πολλά προβλήματα σε σχέση με τα τουοτα. Όταν ήμουν στην πάτρα είχα κολλητό στο συνεργείο της σκόντα και την άραζα συνέχεια εκεί. Τα ταξί ήταν οι καλύτεροί τους πελάτες
ντίζελ κινητήρες δεν υπάρχουν μόνο σε ταξί, άνετα βρίσκεις κινητήρες στην ευρώπη με 200-300k.
Και δεν τον φέρνεις μόνος σου υπάρχουν μάντρες για τέτοια πράγματα που τους κουβαλάνε με το τσουβάλι -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα 1.3 εκ. χλμ στα πόσα χρόνια τα γράφουν; Γιατί αυτά τα Carina απορώ πω ζουν ακόμα..
Το αβένσις που λέω εγώ είναι '01
-
τότε πρέπει να φοράει την καινούργια γενιά κινητήρων
ΒEAMS ακούει?
-
Εντελώς πληροφοριακά ένα ταξί κάνει από 100.000 και έως 180.000 χλμ το χρόνο, με πολύ συνηθισμένο νούμερο τα 150.000 χλμ.
-
Αυτοί που παίρνουν Πρίους για ταξί πώς την παλεύουν με τα χλμ;;;;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτοί που παίρνουν Πρίους για ταξί πώς την παλεύουν με τα χλμ;;;;Έχουν επαναφορτιζόμενες...
-
Δριφτ, η χρονολογία που λες ήταν κομβική γιατί άλλαζαν τα μοτέρ στα πετρέλαια και στις βενζίνες με το πέρασμα των VVTi μοτέρ.
Μπορεί λοιπόν το συγκεκριμένο ταξί, να φόραγε τον 2C-TE, ή τον 1CD-FTV (νέα γενιά Diesel). Mόνο με αριθμό πλαισίου, ή μόνο αν έχεις δίπλα σου το αυτοκίνητο μπορείς να το πεις με σιγουριά αυτό.Πάντως από γείτονα καλό φίλο και ταξιτζή μερσεντάκια, με προηγούμενο αυτοκίνητο W 123 Mercedes μαθαίνω πως τα καινούρια diesel μοτέρ, απέχουν πολύ από την αντοχή και το κόστος συντήρησης των παλαιών μοτέρ τουλάχιστον στους κατασκευαστές που είχαν βγάλει καλή φήμη στο παρελθόν για την αξιοπιστία των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων τους.
Για να μην παρερερμηνευθούν τα λεγόμενά μου, δεν σημαίνει πως τα σημερινά μοτέρ είναι για τα μπάζα, αλλά σίγουρα δεν έχουν και σχέση με τα παλιά diesel μοτέρ τα οποία ήταν κτηνώδους αντοχής. Αυτά, για δύο τουλάχιστον κατασκευαστές, την Toyota από πρώτο χέρι και την Mercedes από πολύ καλό γνώστη και μηχανικό σε επίσημη αντιπροσωπεία της φίρμας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτοί που παίρνουν Πρίους για ταξί πώς την παλεύουν με τα χλμ;;;;Μια χαρά την παλεύουν αγαπητέ. Από επίσημη αντιπροσωπεία Toyota, η οποία έχει πουλήσει πάνω από εικοσιπέντε Prius2 εκ των οποίων τα 5 ταξί, κανένα δεν έχει επισκεφθεί όλο το δίκτυο για βλάβη και κάλυψη στην εγγύηση. Το ένα ταξί μάλιστα, έχει φτάσει τα 170000 χλμ σε 14 μήνες. Αλλά αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στα χιλιόμετρα που έβγαλαν Prius σε εταιρεία ταξί στον Καναδά και σε πολύ δύσκολες συνθήκες μάλιστα.
Το link εδώ. http://www.hybridexperience.ca/Toyota_Prius.htm -
Δεν αναφέρομαι στην αξιοπιστία. Μιλάω για τα χλμ που καλούνται να 'γράψουν' ως βενζινο-ηλεκτροκίνητα.
υγ. αυτό το αγαπητέ λίγο ειρωνικό μου φαίνεται ή είναι ιδέα μου;
-
Ένα ερώτημα BEAMS με τα υβριδικά ταξί Πρίους είναι σχετικά με τις μπαταρίες τους, διότι το υπόλοιπο αυτοκίνητο δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Κάποια στιγμή θα χρειαστούν αντικατάσταση. Είναι θέμα χρόνου, 200.000 χλμ., 250.000 χλμ, 300.000 χλμ.
Τι γίνεται σε ελλάδα, όσο κοστίζει μια πλήρης αντικατάσταση, πότε συνήθως παρουσιάζεται ανάγκη για κάτι τέτοιο?
Γιατί οι ιδιοκτήτες ταξί κρίνουν ότι τους συμφέρει τελικά έναντι ενός πετρελαιοκίνητου με χειροκίνητου κιβώτιο?
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;