-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έχω αλλάξει αμορτισέρ περισσότερες φορές από λάστιχα
(energy rulz )το γαμώτο είναι ότι κανονικά φέτος θέλω και αμορτισέρ και λάστιχα, ενώ τα χειμερινά μου βγάζουν δε βγάζουν άλλη μια χρονιά
Βύθισμα στο καΐκι για να κλείσουν οι χαραμάδες και πισσάρισμα δεν θα κάνεις;
-
έχω και το καλαφάτισμα
ελπίζω να πάει καλά η ψαριά, μπας και βγει ο επιούσιος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έχω και το καλαφάτισμαελπίζω να πάει καλά η ψαριά, μπας και βγει ο επιούσιος
Επειδή η αλιεία περνάει κρίση, μήπως να σκεφτόσουν άλλους τρόπους βιοπορισμού; Η μεταφορά οικονομικών μεταναστών έχει πέραση τελευταία. Μπορείς να φορτώσεις Ιρακινούς και να πάρεις τον Άμστελ (και όπου σε βγάλει ). Ποταμόπλοιο δεν έχεις είπαμε;
-
υπάρχει ιδεολογικό κώλυμα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βύθισμα στο καΐκι για να κλείσουν οι χαραμάδες και πισσάρισμα δεν θα κάνεις;
κατσε υπαρχει διαδικασια.. πρεπει το καικι να ανεβει στο νεολκειο να το βαρεσει με υδροβολη κλπ κλπ δεν κανουμε μερεμετια
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
όταν ακούω για αυτοκίνητα σκυλιά που δεν παθαίνουν τίποτα και αμορτισέρ μαμά με 200Κ χλμ κάπου προβληματίζομαιαλλαγή τακάκια κάθε 120.000 χλμ κ έτσ
Δηλαδή αν τα αμορτισέρ αντέχουνε ακόμα θα τα αλλάξω έτσι για το χαβαλέ; Κόστος αντιπροσωπείας: 2800 ευρώ.
Κόστος από αγγλία: περίπου 600 χωρίς τα μεταφορικά. Δεν τα λες και τζάμπα
Πάντως είναι στο πρόγραμμα για αλλαγή, πλέον δεν έχει τα κρατήματα που είχε.
Κατά τα άλλα δεν ζήτησε τίποτα πέραν των προγραμματισμένων, ψέματα να πω;Ελπίζω να απάντησα στον προβληματισμό σου.
-
Nissan sunny 91' 388.000χλμ
σερβις καθε 15.000 και ελαχιστα-ασημαντα προβληματα!!! ουτε συζητηση για καψιμο λαδιων
Japan speaking
-
ΟΤ
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποτέ δεν έχει τύχει να χαλάσει αμορτισέρ σε αμάξι μου είτε τα αλλάζω στις 60 ή στις 150.000 χλμ. αλλά η διαφορά με τα καινούρια αμορτισέρ είναι εμφανέστατη.
Πάντα όμως το παλιό αμορτισέρ έχει μια νεκρή διαδρομή χωρίς αντίσταση 1-3 εκ. Έτσι όταν πέφτω σε μεγάλη λακκούβα δεν χτυπάω το κεφάλι μου στην οροφή (το αμορτισέρ δουλεύει) αλλά σε μικρές ανωμαλίες του καταστρώματος το λάστιχο δεν πατάει καλά στο δρόμο και μάλλον το αμάξι δεν φρενάρει καλά. Δυστυχώς τα αμορτισέρ μου σε σχετικά λίγα χιλιόμετρα αρχίζουν να συμπεριφέρονται έτσι, αν περιμένω να χαλάσουν εντελώς μπορεί να βγάλουν 200 και 300.000 χλμ.
Καπετάνιε να τα αλλάζεις πιο συχνά. Οι βάρκες θέλουν φροντίδα!
Επειδή έχετε μπλέξει με τις βάρκες μπερδεύτηκες με τον όρο κατάστρωμα.
Σύμφωνα με το λεξικό:- κατάστρωμα = (το) ουσ. επίστρωμα δρόμου, γέφυρας κτλ.
- οδόστρωμα = (το) ουσ. η διαμορφωμένη επιφάνεια δρόμου ή πλατείας
Κατάστρωμα είναι ο σωστός όρος.
-
Μία φίλη μου με Clio 1.4 του 2004 με 33000 χλμ. βρίζει και καταριέται διότι μετά από μία σειρά από βλάβες (κλασσικά πολλαπλασιαστές, διάφορα ηλεκτρονικά κτλ.), έμεινε τελείως από κινητήρα: έλλειψη συμπίεσης σε 2 από τους 4 κυλίνδρους (δεν ξέρω τι, λέει ότι δεν καίει λάδια άρα μάλλον όχι τρύπια πιστόνια (σε 2 κυλίνδρους ταυτόχρονα ? ), τίποτα κολλημένες βαλβίδες ?). Ο μάστορας (μη εξουσιοδοτημένο) της είπε ότι θέλει €1150 για επισκευή+αλλαγή ιμάντα (ήταν η ώρα του, ή 60000 χλμ. ή 6 χρόνια) και βέβαια η κακομοίρα έχει τσουρουφλιστεί.
Η εναλλακτική ενός μεταχειρισμένου κινητήρα είναι βέβαια φτηνότερη αλλά μαζί αγοράζεις και αβεβαιότητα σχετικά με το παρελθόν του αντικαταστάτη κινητήρα.
Εναλλακτικές ? (βασικά τα έχει πάρει και θέλει να το επισκευάσει και να το 'σκοτώσει' αλλά άντε να γλυτώσει τον ιμάντα αλλά με νεκρό κινητήρα μάλλον δεν θα το πουλήσει εύκολα...)
-
τα νερα και τα λαδια ειναι καθαρα στο αυτοκινητο?
-
10.700km, αντέχει!
-
..μετά από πολύ κόπο κατάφερα να συγκεντρώσω σε ένα πίνακα όλα τα μοντέλα που αναφέρονται στις 21 σελίδες του topic και έχουν συμπληρώσει πάνω από 200000 χλμ ..έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον χάρη στις πολυάριθμες αναφορές των αγαπητών συμφορουμιτών.
ρίξτε λοιπόν μια ματιά στο
http://carbloggergr.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
όπου υπάρχουν οι δικές μας αναφορές για 105 αυτοκίνητα..θα ακολουθήσει στο μέλλον περισσότερη επεξεργασία και στατιστικά στοιχεία από τον πίνακα αυτόν..όποτε έχω τα στοιχεία θα ποστάρω..
προς το παρόν όσοι έχετε κάνει αναφορές στο topic ρίξτε επίσης μια ματιά για την ακρίβεια των στοιχείων και ενημερώστε με για τυχόν αλλαγές / προσθήκες
-
δεν ξέρω αν είναι απ αυτά που έχω αναφέρει εγώ, αλλά
HONDA ACCORD 82 με πάνω απο 450.000, με επισκευή κινητήρα λογω καψίματος φλάτζας (έχασε τα νερά από κολάρο και δεν το πήρε πρέφα ο πατέρας)
Αβενσις του 99 με 345.000 χωρίς κανένα απολύτως θέμα με τον κινητήρα, μόνο προγραμματισμένη συντήρηση -
Μάλλον το Matiz είναι δικό μου και πλέον έχει 270.000 χλμ , φυσικά δεν καίει λάδια , αυτό έλειπε με αλλαγές κάθε 5000 χλμ με τα καλύτερα...
Πριν κάνα εξάμηνο η αντλία νερού μας άφησε χρόνους και έκανα κάπου 20 χλμ με κάνα 1 λίτρο αντιψυκτικό στο ψυγείο, τα agip άντεξαν , κινητήρας ΟΚ αν και είδα λίγα γρέζια στη λεκάνη το καλοκαίρι όταν τα άλλαξα μετά το μπαμ ...
Βάλε και 2 αντλίες βενζίνης στο λογαριασμό μέχρι τώρα , μια στα 70.000 χιλιάδες(εγγύηση) και μια στα 240.000χλμ ( 100 ευρώ ιμιτασιόν). -
del
-
καλησπέρα και πάλι..επειδή το θέμα με ενδιαφέρει ταμάλα, επανέρχομαι με τις δικές μου αναφορές σε σχέση με αυτοκίνητα που έχουν βγάλει τα 'άπειρα' χιλιόμετρα και ακόμη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους
-
Opel Astra 1.4 1999, το προσωπικό αυτοκίνητο ενός γείτονα που τον ξέρω καλά. στην τελευταία κουβέντα μας μου είπε ότι το αυτοκίνητο έχει φτάσει αισίως τα 620.000 χλμ (!!). Το μόνο που του έχει βγάλει είναι μια αντλία νερού. Το αυτοκίνητο (φυσικά) κινείται σχεδόν μόνιμα εκτός πόλης. Γι΄αυτό δε μου φάνηκε παράξενο όταν μου είπε ότι δεν έχει αλλάξει ακόμα συμπλέκτη.
-
Renault 19, 1991. Το είδα στο συνεργείο που κάνω σερβις το αμάξι μου και ρώτησα τον μάστορα 'τι λέει το 19άρι;' Έπαθα πλάκα όταν μου είπε ότι έχει 310.000 χλμ και δεν έχει βγάλει σημαντική βλάβη..Σε λίγο τα Renault 19 θα ξεπεράσουν και τα Toyota!
-
Hyundai Accent 1999. 209.000 χλμ με τα σερβις στην ώρα τους δεν έχει βγάλει πρόβλημα το άτιμο!
Με τα παραπάνω αυτοκίνητα ενημέρωσα το άρθρο με τον συγκεντρωτικό πίνακα των αυτοκινήτων που έχουμε αναφέρει
(http://carbloggergr.blogspot.com/2011/10/blog-post.html)
Έχω αρχίσει (μαζόχας???) να ξαναδιαβάζω από την αρχή τις σελίδες (έχω ενημερώσει μέχρι την 5η σελίδα τους χρήστες) και προσθέτω πλέον και το nick του χρήστη που έκανε την αναφορά, καθως και τη σελίδα αναφοράς για να ανατρέχουμε εύκολα και για να μην αναφέρουμε 2 φορές το ίδιο αυτοκίνητο..προστέθηκαν και 2-3 ακόμη αναφορές που μου είχαν ξεφύγει.
Φίλε rx8_drifter ευχαριστώ για τις αναφορές..το Honda δεν το είχα βάλει γιατί δεν είχες αρχικα΄αναφέρει χρονολογία..Το Avensis είχε μπει.
Τέλος μια παράκληση στους συμφορουμίτες που κάνουν αναφορές, να αναφέρουν τουλάχιστον μοντέλο, κυβικά, και έτος 1ης κυκλοφορίας και χιλιόμετρα για να έχουμε πλήρη εικόνα του μοντέλου -
-
Κανε κι ένα update to avensιs στα 345.000 τοτε
-
Kαι το 406 στα 310.000.
-
Βαλε κι εμενα
Toyota corolla 1,3 111 mont 2000
378.000 χωρις σημαντικες φθορες με απλη συντηρηση και χωρις να καιει λαδι. -
Να γίνει update και το δικό μου παρακαλώ: στα 239000km απεσύρθη με τον κινητήρα και όλα τα περιφερειακά να λειτουργούν κανονικά. Αν θα το χαρακτήριζα αξιόπιστο; Χμμμ... ναι. Η συντήρησή του όμως ήταν υποδειγματική και κάποια προβλήματα που παρουσίασε (πχ έσπασε το ψυγείο σε κάποια πλαστική ένωση στα 229000km [την άνοιξη του 2007], έφυγε κάποιο δίχαλο από το λεβιέ των ταχυτήτων κι έμεινε το αυτοκίνητο με 2α μέσα στα 238500km [το καλοκαίρι του 2011]), αν και ακούγονται σοβαρά, προσωπικά τα βρήκα αναμενόμενα για αυτοκίνητο τέτοιας ηλικίας και τεχνολογίας.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;