-
Ο χρήστης zombie έγραψε:
αν θέλω να μετατρέψω λογαριασμό ευρώ σε δολάρια με τι τιμές το μετατρέπει η τράπεζα;τιμές πώλησης η την τιμή ισοτιμίας που έχει το δολάριο;ευχάριστοΘα πας στο site της τράπεζας που σε ενδιαφέρει και θα ψάξεις τον πίνακα τιμών συναλλάγματος. Λχ. της Εμπορικής είναι εδώ. Εσύ θέλεις να πάρεις ξένο νόμισμα, οπότε κοιτάς την στήλη 'Τιμή Πώλησης'. Τον λογαριασμό δεν μπορείς να τον μετατρέψεις, πρακτικά κάνεις ανάληψη το ποσό (και κλείνεις εντελώς τον λογαριασμό σε ευρώ ή όχι), στο μετατρέπουν λογιστικά και ανοίγεις νέο λογαριασμό σε συνάλλαγμα.
Προειδοποίηση: τα επιτόκια σε USD είναι ακόμη πιο άθλια από αυτά σε EUR, ακόμα και στους προθεσμιακούς λογαριασμούς.
Είμουνα σε ένα αθλητικό site και είδα link που έλεγε 'offshore banking με την HSBC'
Google Ads είναι, και παίζει παντού αυτό.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Είμουνα σε ένα αθλητικό site και είδα link που έλεγε 'offshore banking με την HSBC'Σωστά. Έχουν έδρα στο Jersey (Channel Islands) δηλαδή offshore.
Λεπτομέρεις των offshore υπηρεσιών εδώ: http://www.offshore.hsbc.com/1/2/international/home
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Είμουνα σε ένα αθλητικό site και είδα link που έλεγε 'offshore banking με την HSBC'
Σωστά. Έχουν έδρα στο Jersey (Channel Islands) δηλαδή offshore.
Λεπτομέρεις των offshore υπηρεσιών εδώ: http://www.offshore.hsbc.com/1/2/international/home
Δηλαδη με λίγα λόγια διαφημίζουν τρόπους να 'τακτοποιήσετε' μαύρο χρήμα ??
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ειδες πουθενα να λεει κατι τετοιο;
Ειναι για φοροαποφυγη,και οχι για ολες τις χωρες,για την δικη μας ας πουμε δεν νομιζω οτι παιζει να γλυτωσεις φορους,τα δε επιτοκια ειναι χαμηλα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειδες πουθενα να λεει κατι τετοιο;
Ειναι για φοροαποφυγη,και οχι για ολες τις χωρες,για την δικη μας ας πουμε δεν νομιζω οτι παιζει να γλυτωσεις φορους,τα δε επιτοκια ειναι χαμηλα.οκ πάσο. Μάλλον φταίω εγώ που όποτε ακούω off shore το μυαλό μου πάει στο 'κακό'
-
Για φιλο μου που θα παει ο γιος του φοιτητης στην Αγγλια... πως συμφερει να του στελνει χρηματα???
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Για φιλο μου που θα παει ο γιος του φοιτητης στην Αγγλια... πως συμφερει να του στελνει χρηματα???Το να βρεις τον πιο φτηνο τροπο ειναι δυσκολο γιατι αλλαζουν συνεχειες οι χρεωσεις,πιθανοτατα βεβαια ειναι η τραπεζικη μεταφορα με online banking.
Μια ευκολη λυση ειναι να πανε σε ενα καταστημα της HSBC εδώ και να κανουν αυτη την ερωτηση. -
με χρεωστικη καρτα δικου του λογαριασμου εδω που τα τραβαει απο εκει χρεωνουν 5 ευρω τη φορα... απλο ακουγεται γιατι αλλιως να ανοιξεις λογαριασμο στην Αγγλια εχει πολυ χαρτουρα....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
με χρεωστικη καρτα δικου του λογαριασμου εδω που τα τραβαει απο εκει χρεωνουν 5 ευρω τη φορα... απλο ακουγεται γιατι αλλιως να ανοιξεις λογαριασμο στην Αγγλια εχει πολυ χαρτουρα....Όταν είμουν εγώ φοιτητής το 2001 μία αίτηση ήταν όλη κι όλη. Και η Natwest τοτε έδινε και 50 λίρες δώρο σε όσους άνοιγαν φοιτητικό λογαριασμό.
Πάντως και εγώ πολλές φορές τράβαγα κατευθείαν απο τη χρεωστική. Απλά τράβαγα όσο μεγαλύτερο ποσό άφηνε το ATM ωστε να μήν έχω πολύ χασούρα απο την προμήθεια.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Για φιλο μου που θα παει ο γιος του φοιτητης στην Αγγλια... πως συμφερει να του στελνει χρηματα???Μέσω e-banking....... ελάχιστο κόστος.
-
-edit-
-
εχω μια χρεωστικη καρτα απο το ταχυδρομικο ταμιευετηριο,συνδεδεμενη με λογαριασμο καταθετικο,τον οποιο χρησιμοποιω ελαχιστα
μπορω να χρησιμοποιω την χρεωστικη ωστε να κανω αγορες απο ιντερνετ με περισσοτερη ασφαλεια σε σχεση με μια πιστωτικη? -
Κι εγώ το 1995 που πρωτοπήγα άνοιξα λογαριασμό στη Lloyds και μου έστελναν οι δικοί με μεταφορά με κάποια μικρή προμήθεια. Αργότερα, πήγα στη τράπεζα Κύπρου και έμπαιναν χωρίς προμήθεια απο Κύπρου Ελλάδας σε Κύπρου Αγγλίας.
Στη Lloyds να πώ ότι είμουνα τόσο καλός πελάτης που όλο ξέμενα απο λεφτά. Μου έδιναν συνέχεια λεφτά υπερανάληψης. Την πρώτη φορά μόνο με είδαν κάπως αλλά μετά που το ρευστό έμπαινε στην ώρα του έμπαινα στη τράπεζα και είχαν τα λεφτά έτοιμα είχα δεν είχα υπόλοιπο στο λοφαριασμό μου.Α ρε πατέρα να σαι καλά, έχεις πληρώσει κι εσύ!!!!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Για φιλο μου που θα παει ο γιος του φοιτητης στην Αγγλια... πως συμφερει να του στελνει χρηματα???Όπως γράφτηκε και παραπάνω, αρχικά, θα ανοίξει (αν δεν έχει) λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα (κοινό με τον πατέρα του), θα βγάλει κάρτα αναλήψεων, θα την πάρει μαζί του και θα βγάζει από όποιο ΑΤΜ θέλει στην Αγγλία ή όπου αλλού βρίσκεται.
Αφού εγκατασταθεί στην Αγγλία, θα ανοίξει έτσι κι αλλιώς λογαριασμό σε Αγγλική τράπεζα ώστε να πληρώνει και τους λογαριασμούς του εκεί. Με το internet banking της ελληνικής τράπεζας, ο πατέρας του θα στέλνει εμβάσματα (σε ευρώ) στο λογαριασμό της Αγγλικής τράπεζας, είναι απλό, χρειάζεται μόνο το ΙΒΑΝ του λογαριασμού. Αυτός ο τρόπος νομίζω συμφέρει όταν μεταφέρονται μεγαλύτερα ποσά.
εχω μια χρεωστικη καρτα απο το ταχυδρομικο ταμιευετηριο,συνδεδεμενη με λογαριασμο καταθετικο,τον οποιο χρησιμοποιω ελαχιστα
μπορω να χρησιμοποιω την χρεωστικη ωστε να κανω αγορες απο ιντερνετ με περισσοτερη ασφαλεια σε σχεση με μια πιστωτικη?Για αγορές στο internet χρειάζεται πιστωτική κάρτα.
-
Αν είναι Electron Visa μπορείς να κάνεις άνετα αγορές μέσω internet.
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Για αγορές στο internet χρειάζεται πιστωτική κάρτα.Όχι.
-
Ο.Κ. κατανοητα ολα ... ευχαριστω... θα τα μεταφερω.... περιπου και εγω αυτα σκεπτομουνα αλλα με την Αγγλια δε ξερω πολλα... και δεν θελω να μαθω.... πολυ υποκρισια νοιωθω απο τους αγγλους στην αλλοδαπη που συναναστρεφομαι επαγγελματικα...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
με χρεωστικη καρτα δικου του λογαριασμου εδω που τα τραβαει απο εκει χρεωνουν 5 ευρω τη φορα... απλο ακουγεται γιατι αλλιως να ανοιξεις λογαριασμο στην Αγγλια εχει πολυ χαρτουρα....
Όταν είμουν εγώ φοιτητής το 2001 μία αίτηση ήταν όλη κι όλη. Και η Natwest τοτε έδινε και 50 λίρες δώρο σε όσους άνοιγαν φοιτητικό λογαριασμό.
Πάντως και εγώ πολλές φορές τράβαγα κατευθείαν απο τη χρεωστική. Απλά τράβαγα όσο μεγαλύτερο ποσό άφηνε το ATM ωστε να μήν έχω πολύ χασούρα απο την προμήθεια.
+1
50 λίρες ή μια τηλεόραση τσέπης εγώ πήρα το 2ο
πού 'έκανες' ;
-
Θέλω να καταθέσω στην bank of nova scotia η οποία είναι η 2η σε μέγεθος στον Καναδά(έχω Καναδικη υπηκοότητα)και εδώ εκπροσωπείται από την FBB.
Η απορία μου είναι η εξής:
Οι καταθέσεις θα είναι της bank of nova scotia η της FBB; Ερωτώ διότι υπάρχει σκέψη για μετανάστευση στον Καναδά και θέλω οι καταθέσεις να βρίσκονται εκει. -
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Θέλω να καταθέσω στην bank of nova scotia η οποία είναι η 2η σε μέγεθος στον Καναδά(έχω Καναδικη υπηκοότητα)και εδώ εκπροσωπείται από την FBB.
Η απορία μου είναι η εξής:
Οι καταθέσεις θα είναι της bank of nova scotia η της FBB; Ερωτώ διότι υπάρχει σκέψη για μετανάστευση στον Καναδά και θέλω οι καταθέσεις να βρίσκονται εκει.Αυτο πρεπει να στο απαντησουν αυτοι και ειναι κατι που θα φαινεται ευκρινώς στα χαρτια που θα παρεις.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα