-
παιδιά τα λεφτά τα είχαν απλώς είχε πέσει γραμμή και έκοβε απο παντού.
άμα ζητούσα 5κ θα μου έδινε 2 ξέρω γω.
και στους άλλους τα ίδια έλεγε.
και ναι, ήταν πολλοί κοn5. ούτε σήμερα έμεινα παραπονεμένος απο παρέα. -
Ελληνικές Τράπεζες: «Προσοχή στις εκταμιεύσεις, καραδοκούν ληστές»
Κύμα μικροκαταθετών έσπευσε να «σηκώσει» τις αποταμιεύσεις τουhttp://www.tovima.gr/finance/article/?a ... 45&h1=true
Αθήνα
*Τραγελαφικές καταστάσεις εξελίχθηκαν σήμερα σε αρκετά τραπεζικά υποκαταστήματα κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς σχηματίστηκαν ουρές από αποταμιευτές που περίμεναν υπομονετικά με τις αστυνομικές ταυτότητες ανά χείρας για να «σηκώσουν» μερικές χιλιάδες ευρώ με σκοπό να τα «σώσουν» από την υποτιθεμένη επιστροφή στη δραχμή.
Τραπεζικοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι επανήλθε τις τελευταίες ημέρες η ανυπόστατη φημολογία περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, με αφορμή αυτή τη φορά την προοπτική το ΔΝΤ να μην εκταμιεύσει την πέμπτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας.
Όπως σημειώνουν σχετικά, είναι απίστευτο με πόσο μεγάλη ταχύτητα διαχέεται σε μεγάλη μερίδια του πληθυσμού μία γελοία φήμη, ενώ χαριτολογώντας έλεγαν ότι δε θα τους φανεί παράξενο αν υπάρξει κύμα ληστειών τις επόμενες ημέρες.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε σήμερα Παρασκευή, προφανώς ενόψει του Σαββατοκύριακου, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνιζαν οι υποτίθεται «ψυλλιασμένοι» πελάτες των τραπεζών στους συνηθισμένους σε τέτοιες καταστάσεις πλέον ταμίες «οι πτωχεύσεις γίνονται όταν οι αγορές είναι κλειστές».
Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη που έχουν εικόνα του δικτύου των πιστωτικών ιδρυμάτων, στα καταστήματα προσήλθαν κυρίως μικροκαταθέτες μεγάλης ηλικίας που ζητούσαν να κάνουν ανάληψη των λίγων κεφαλαίων τους, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν ξεπερνούσαν τις 10.000 ευρώ.
Ο συνταξιούχος και ο γνωστός που ξέρει από «μέσα» τι θα γίνει
Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζητούσαν να τους δοθούν 200άρικα και 500άρικα, ώστε να μπορούν να τα κρύψουν πιο εύκολα στο σπίτι τους ή σε άλλο μέρος.
Ωστόσο, επειδή οι τράπεζες δε διαθέτουν απεριόριστες ποσότητες τραπεζογραμματίων αυτής της αξίας, δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις με κάποιους στους οποίους αντιπρότειναν τη χορήγηση χαρτονομισμάτων των 20, των 50 ή των 100 ευρώ.
«Για μία ακόμη φορά είδαμε τους γνωστούς πελάτες που θέλουν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις από την επερχόμενη επιστροφή στη δραχμή» τονίζει διευθυντής κεντρικού καταστήματος μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας που είδε από κοντά τον πανικό που επικράτησε σε σημαντική μερίδα του κόσμου.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, πλέον ξέρουμε ποιοι θα έλθουν για ανάληψη μετά από μία περίοδο αρνητικής ειδησεογραφίας για την ελληνική οικονομία*.
Και ο Δασκαλόπουλος μας λέει μετά να κάνουμε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός
Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να μας εξηγήσει - ή έστω ο εκπρόσωπός του στο φόρουμ manosk -α) πως θα αντιμετωπίσει το ανωτέρω φαινόμενο με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος ; Δεν θα μείνει στις τράπεζες ούτε κέρμα.
β) πως θα του φαινόταν αν ο πρωθυπουργός έλεγε μια μέρα : 'προσεχώς στο υπουργικό συμβούλιο θα μελετήσουμε την πιθανότητα εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ' ή παλαιότερα 'προσεχώς στο υπουργικό συμβούλιο θα μελετήσουμε την πιθανότητα υποτίμησης της δραχμής'. Μήπως θα τον θεωρούσε εγκληματία ;
γ) ποια η διαφορά ανάμεσα στις 2 ανωτέρω καταστάσεις ;Μήπως να κλείσουν οι τράπεζες όσο θα διεξάγεται γόνιμος διάλογος γύρω από το θέμα του δημοψηφίσματος και ο λαός θα πάει να ψηφίσει δημοκρατικά ό,τι αυτός κρίνει καλό με το πιστόλι στον κρόταφο και τις καταθέσεις του σε ομηρεία. Μάλλον αυτό εννοεί ο Δασκαλόπουλος να αποφασίσει ο λαός
-
Έκανα υπομονή υπομονή 1 χρόνο αλλά άνθρωπος είσαι και λυγάς, η ψυχική ηρεμία δεν έχει τιμή.
Ένας από αυτούς τους μικροκαταθέτες είμαι κι εγώ, μόνο που δεν τα κράτησα σπίτι , τα πήγα σήμερα Βουλγαρία(έχει μπόλικες τράπεζες στις πόλεις κοντά στα σύνορα) , άνοιξα τσακ-μπαμ ένα λογαριασμό και σε 2 εβδομάδες μέσω e-banking μάλλον θα σταλεί το κυρίως ποσόν .
ΚΑι λέω μάλλον διότι μετά τη διαδικασία στα σύνορα , πήγα μια βόλτα στη Φιλιππούπολη την οποία είχα να επισκεφτώ 15 χρόνια . Τα πράγματα τώρα είναι σαφώς χειρότερα , πολύ φτώχεια ρε παιδάκι μου , ρήμαξε το σύμπαν-ειδικά τα διατηρητέα κτήρια στο κέντρο , πρέπει να έφυγε όλη η αφρόκρεμα των πολιτών και να έμεινε η μούργα. Τέτοιο είναι το μέλλον που μας περιμένει άραγε ; Ελπίζω πως όχι.
Αναρωτιέμαι , αυτή είναι η χώρα που θα μείνει ακλόνητη και θα προστατέψει τις οικονομίες μου; Αυτή είναι η φτηνή με προοπτικές ανάπτυξης αγορά-οικονομία; Αυτοί είναι να τους κλαίς και να τους λυπάσαι , έζησα 4 χρόνια μαζί τους , τους αγάπησα και τους εκτίμησα αλλά τέτοιο χάλι δεν περίμενα να το συναντήσω μετά από 15 χρόνια επιστροφής.
-
-edit-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ελληνικές Τράπεζες: «Προσοχή στις εκταμιεύσεις, καραδοκούν ληστές»
Κύμα μικροκαταθετών έσπευσε να «σηκώσει» τις αποταμιεύσεις τουhttp://www.tovima.gr/finance/article/?a ... 45&h1=true
Αθήνα
απο την ανάγνωση του άρθρου καταλαβαίνω οτι τους έτσουξε. ας κρατήσουν τα, προς κούρεμα, ομόλογα του ΕΔ, για collateral σε αναζήτηση ρευστότητας αφού δεν τους αρέσουν οι μικροκαταθέσεις.
έτσι λενε χαριτολογώντας κύκλοι του 4tf
με αφορμή τα λεγόμενα του mousatou να πω οτι πολλά δεν θα επιστρέψουν σε ελληνικές τράπεζες. αυτή είναι η εκτίμησή μου.και προφανώς δεν αναφέρομαι σε 5-10-50κ.
-
Χωρις να εχω κανενα συμφερον απο την τραπεζα αυτη (βασικα την αντιπαθω αρκετα - χαμηλα επιτοκια, κοιτουν αποκλειστικά να σου πουλησουν σκουπιδια ρισκαροντας αρκετα κ.λπ. δυστυχως ομως ειναι αρκετα δυνατη) γιατι καποιος να μην καταθεσει τα χρηματα του, αυτην την εποχη, σε μια τραπεζα στην Ελλαδα της οποιας οι καταθεσεις ειναι εγγυημενες απο οργανισμο αλλης χωρας (τραπεζες με εδρα το εξωτερικο) οπως πχ HSBC (εγγυημενα απο FSCS οχι απο ΤΕΚΕ)?
Επισης ξερει κανεις τι εγινε στην περιπτωση των αποζημιωσεων απο την παραπανω τραπεζα στην περιπτωση της Αργεντινής (αρκετα παρομοια περιπτωση με τη δικια μας (δραχμη-ευρω / πεσο - US dollar)) το 2001 μιας και εκεινη την εποχη υπηρχε η τραπεζα αυτη εκει. Εχω βρει πληροφοριες μονο οσο αφορα τη δολοφονια διαδηλωτη απο ιδιωτικο φρουρο της συγκεκριμενης τραπεζας!
Με τον τροπο αυτο τα λεφτα ειναι Ελλαδα, παιρνουν ενα τοκο (εστω και μηδαμινο επιτοκιο) ειναι ασφαλη απο περιπτωση κλοπης και μπορεις να εχεις αμεση προσβαση σε αυτα.
-
Προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το κλίμα αυτή την εποχή στην Ελλάδα.. Αναλογιζόμενος πως σε έναν συνάδελφο εδώ οικογενειακοί φίλοι του μεταβίβασαν χρήματα από Ελλάδα για να τα αποταμιεύσει στη Γερμανία μέχρι να έρθουν αυτοί να βγάλουν λογαριασμό.
-
Κανοντας ενα δημοψηφισμα απο τους πελατες μου,οι πιο πολλοι εχουν ακομη τα λεφτα τους στις Ελληνικες τραπεζες,ενα σεβαστο ποσοστο εχει παρει τα λεφτα σπιτι,χτιζοντας τα στα μπανια ,και ενα μικρο ποσοστο τα εχει βγαλει σε τραπεζες εξωτερικου.Μιλαμε φυσικα για απλους καθημερινους ανθρωπους.
Η αληθεια ειναι πως παιζει τρελος πολεμος απο τα ΜΜΕ και τα διαφορα παπαγαλακια που ακουν,να κοβονται δραχμες στο νομισματοκοπειο εδω κι ενα χρονο...
Ποιος εκανε τη σωστη κινηση?
Αυτος που τα αφησε μεσα?
Αυτος που τα εχτισε στο σπιτι του?
Αυτος που τα εβγαλε Ελβετια?
...ο χρονος θα δειξει,ποιος τελικα ηταν ο εξυπνος,κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια...ΕΛΕΟΣ
-
Με τα γελοία επιτόκια που προσφέρουν οι τράπεζες, δεν βλέπω το λόγο να τα αφήσει κάποιος εκεί να κάθονται.
Οι τράπεζες θα χρεοκοπήσουν, αν χρεοκοπήσουν, ΜΕΤΑ το κράτος, και εξαιτίας της χρεοκοπίας του κράτους, άρα η εγγύηση που δίνει το κράτος για τις καταθέσεις δεν θα μπορεί να υλοποιηθεί.
Αυτό που πιο πολύ φοβάμαι είναι το να μας διώξουνε από το ευρώ και να μετατραπούνε τα ευρώ των καταθέσεων σε δραχμές, οι οποίες μετά θα αξίζουν το 10%-20%-30% τις αξίας σε σχέση με το ευρώ.
Η χρεοκοπία ή η έξοδος από το ευρώ ΔΕΝ μπορεί ΠΟΤΕ ούτε να προαναγγελθούν, ούτε να τεθούν σε δημοψήφισμα, γιατί το αποτέλεσμά τους θα είναι χειρότερο (για το κράτος) αν είναι πρότερα γνωστό. (απόσυρση καταθέσεων->δεν υπάρχει αρκετό ρευστό στις τράπεζες->πανικός, ταραχές, ξύλο κλπ->χάος). Αρα, ακόμα κι αν οι ευρωπαίοι οί οι ελληνες προετοίμαζαν τη δίωξη της ελλάδας από το ευρώ η τη χρεοκοπία από δευτέρα, κυριακή βράδυ αν τους ρώταγες θα έπρεπε να σου πουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και μάλιστα με απόλυτα.κατηγορηματικό τρόπο.
Δημοψήφισμα 'δραχμή ή ευρώ' θα έπρεπε να είχε γίνει ΠΡΙΝ μπούμε στο ευρώ (από τις τότε δημοσκοπήσεις, συμπέρασμα είναι ότι θα λέγαμε ΝΑΙ στο ευρώ). Από το ευρώ δεν θα βγούμε μόνοι μας, αλλά ίσως υπάρχει περίπτωση να μας διώξουν οι λοιποί εταίροι. Απλά δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο. -
Η γνώμη μου είναι οτι δεν γίνεται να μας βγάλουν από το ευρώ αν δεν το θελήσουμε εμείς: πρέπει εμείς να τυπώσουμε νόμισμα και να κάνουμε ότι διαδικασία χρειάζεται. Επειδή όμως εμείς δεν τρελαθήκαμε να ζητήσουμε να βγούμε, άδικα όλη αυτή η φασαρία. Εκτός αν διαλυθεί το ευρώ γενικώς και πάψει να υπάρχει σαν νόμισμα...
Αυτό που μάλλον θα γίνει, σιγά σιγά ή απότομα (αν δεν πάρουμε την 5η δόση ή την 6η κλπ), είναι η διάλυση του κράτους, δηλαδή απόλυση υπαλλήλων, κλείσιμο υπηρεσιών, νοσοκομείων, σχολείων κλπ και έμμεσα, επειδή όλοι εξαρτόμαστε από τις υπηρεσίες του κράτους, θα φτωχύνουμε όλοι μας.
Σιγά σιγά θα πέσουν και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και τελικά το μέσο εισόδημα θα πέσει κάτω από το μισό του μ.ο. της ΕΕ, παρόλο που θα έχουμε ακόμη ευρώ. Άλλωστε, στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία έχουν ευρώ αλλά δεν μπορούν να ξοδεύουν όσα ξοδεύαμε εμείς ούτε το κράτος τους παρέχει όσα (υποτίθεται) παρέχει το δικό. μας. Κάπως έτσι θα γίνουμε (ίσως και χειρότερα) και τα ευρώ που έχουμε κομπόδεμα κάποια στιγμή θα τελειώσουν... -
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Η γνώμη μου είναι οτι ..., οπότε τότε θα είναι και το έδαφος κατάλληλα προετοιμασμένο να ανοίξουν με φτηνό κόστος ξένοι επενδυτές επιχειρήσεις, με 'ιθαγενείς' υπαλλήλους των 400€, αφού και οι ΔΥ θα κυμαίνονται στα 600-700 € μ.ο
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Η γνώμη μου είναι οτι ...
, οπότε τότε θα είναι και το έδαφος κατάλληλα προετοιμασμένο να ανοίξουν με φτηνό κόστος ξένοι επενδυτές επιχειρήσεις, με 'ιθαγενείς' υπαλλήλους των 400€, αφού και οι ΔΥ θα κυμαίνονται στα 600-700 € μ.ο
Πολλα λες... ιθαγενεις φτηνους εχει και η κινα.... γιατι να ερθουν εδω???
-
Το ότι αν φτηνήνουν τα μεροκάματα θα ανοίξουν επιχειρήσεις είναι μεγάλος μύθος. Αν ήταν έτσι, θα είχαν κλείσει όλα τα εργοστάσια στη δυτική και κεντρική ευρώπη, ή τουλάχιστον δεν θα άνοιγαν καινούρια, πράγμα που δεν συμβαίνει.
Οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να έρθουν αν δεν έχουμε σταθερό φορολογικό σύστημα, να ξέρει ο κάθε επιχειρηματίας να κάνει τον προϋπολογισμό του τι θα πληρώσει σε φόρους, ικα κλπ. Αν δε ξέρει τι θα του ξημερώσει γιατί ο κάθε υπουργάκος που διορίζεται στο πόστο για ένα εξάμηνο/έτος κι αντικαθίσταται έχει τις δικές του ιδέες για να σώσει την ελλάδα, απλά δεν επενδύει.
Επίσης υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία, για να ανοίξεις κάποια μεσαία-μεγάλη επιχείρηση με εισαγωγές πρώτων υλών, εξαγωγές προϊόντων κλπ, πρέπει να μπλέξεις με διάφορους χαρτογιακάδες, οι οποίοι θεωρούν καθήκον τους να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους να σε αποτρέψουν, δυσκολέψουν, καθυστερήσουν - είτε γιατί θέλουν λάδωμα, είτε λόγω νοοτροπίας/αδιαφορίας, είτε λόγω ασχετοσύνης.
Και φυσικά, η προϊστορία μας με βιομηχανίες όπως η pirelli, nissan κλπ που τόλμησαν να εγκαταστήσουν μονάδες στην ελλάδα, αλλά αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον, διώχει τους υπόλοιπους όπως το σκιάχτρο τα πουλιά.
Το μόνο παράθυρο επενδύσεων που βλέπω, είναι να ιδρύει το κράτος επιχειρήσεις, αναλαμβάνοντας τη γραφειοκρατία, και μετά να τις πουλάει. Και αυτό βλέπουμε να γίνεται μέχρι τώρα. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το κλίμα αυτή την εποχή στην Ελλάδα.. Αναλογιζόμενος πως σε έναν συνάδελφο εδώ οικογενειακοί φίλοι του μεταβίβασαν χρήματα από Ελλάδα για να τα αποταμιεύσει στη Γερμανία μέχρι να έρθουν αυτοί να βγάλουν λογαριασμό.φαντάσου να τους ψωλι@σει ο συνάδελφος
νομίζω ήρθε η ώρα να ανακινήσω το θέμα με τους γονέους, προφανώς για να τους προστατεύσω
@κουτσαν: ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ στο φορουμ είναι ο ινφίνιτυ
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Άλλωστε, στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία έχουν ευρώ αλλά δεν μπορούν να ξοδεύουν όσα ξοδεύαμε εμείς ούτε το κράτος τους παρέχει όσα (υποτίθεται) παρέχει το δικό. μας.?
http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_leu
http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_lev -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_levEχεις δίκιο.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_levEχεις δίκιο.
Ναι, έχεις δίκιο
Φαντάσου κάζο οι γείτονες, αν μετά από τόσα χρόνια λιτότητα για να μπουν στην ευρωζώνη, όταν επιτέλους έρθει το 2014 να μην υπάρχει ευρώ..
-
Ο χρήστης JIMJFK έγραψε:
γιατι καποιος να μην καταθεσει τα χρηματα του, αυτην την εποχη, σε μια τραπεζα στην Ελλαδα της οποιας οι καταθεσεις ειναι εγγυημενες απο οργανισμο αλλης χωρας (τραπεζες με εδρα το εξωτερικο) οπως πχ HSBC (εγγυημενα απο FSCS οχι απο ΤΕΚΕ)?+1.
Με τα γελοία επιτόκια που προσφέρουν οι τράπεζες, δεν βλέπω το λόγο να τα αφήσει κάποιος εκεί να κάθονται.
Μα ακριβώς επειδή τώρα ο κόσμος σηκώνει τις οικονομίες του άρον-άρον, οι τράπεζες κάνουν κρα για μετρητά και ανεβάζουν τα επιτόκια. Οι προθεσμιακές έχουν πάει ήδη στο 5%.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
γιατι καποιος να μην καταθεσει τα χρηματα του, αυτην την εποχη, σε μια τραπεζα στην Ελλαδα της οποιας οι καταθεσεις ειναι εγγυημενες απο οργανισμο αλλης χωρας (τραπεζες με εδρα το εξωτερικο) οπως πχ HSBC (εγγυημενα απο FSCS οχι απο ΤΕΚΕ)?
+1.
ΟΣΟ Αφορα ιδιαιτερως την HSBC εχω να πω τα ακολουθα για οσους εχουν λογαριασμο με αυτη την τραπεζα (απο προσωπικη εμπειρια).
Ειμαι κατοικος εξωτερικου και εχω δυο λογαριασμούς με την τραπεζα (εναν εντος Ελλαδος και εναν εκτος)
Τους ζητησα (και απο τους δυο) να με διαβεβαιωσουν για τυχον καταρευση της HSBC.GR τι γινεται (ουδεμια απαντηση). Στο terms and conditions για την HSBC.GR λεει οτι ο λογαριασμος καλυπτεται απο FSCS (Financial Service Compensation Scheme). Οταν μιλησα με το FSCS μου απαντησαν επισημως οτι καλυπτουν μεν οτι resident/nationality customer εχει UK based account αλλα ότι ειναι εκτος UK δεν το καλυπτουν!!! Ακομη και για την HSBC.GR που ειναι registered με το FSA (Financial Service Authorities) δεν υπαρχει περιπτωση να εχει καποιος compensation αν δεν ειναι UK based ο λογαριασμος. Εδω κατεβαστε το επισημο terms and conditions (www.hsbc.gr/1/2/en/personal/useful-info ... conditions) και παρτε τηλεφωνο το FSCS (google it). To FSCS παντως δεν πιστευε στα αυτια του οταν του δηλωσα οτι αυτοι ειναι οι οροι και μου ειπε οτι θα το λαβουν σοβαρα υποψη τους για να μην εχουν κυμα αποζημειωσεων απο Ελλαδα αν γινει κατι. Εντελλει εχοντας λογαριασμο στη HSBC.GR δεν εισαι καλλυμενος ουτε απο FSCS ουτε απο ΤΕΚΕ!!!! (δηλαδη κανενας δεν σε καλυπτει!!!!!!!!!!!) -
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!!!
Έχω δύο λογαριασμούς στην Εθνική. Ο ένας είναι στο όνομα μου και ο άλλος κοινός με την μητέρα μου.
Δεν αφήνω χρήματα συνήθως για πολλές μέρες, τον προσωπικό τον χρησιμοποιώ για κάτι εμβάσματα απο Αμερική και τον κοινό για να μεταφέρω κάποια χρήματα στην μάνα μου, όταν θέλω να την στείλω να μου πληρώσει κάτι.
Εχω δε και internet banking συνδεδεμένο και στους δύο λογαριασμούς. Την Τετάρτη που πέρασε 24/5 έκανα μεταφορά στον ασφαλιστή μου ένα ποσόν και πήρα κάποια χρήματα και εγώ. Η άλλη τραπεζα που έχω χρήματα, δεν έχει υποκατάστημα στον Ωρωπό και επειδή πρέπει να πάω στο κοντινότερο στην Χαλκίδα, πάντα αφήνω ένα ποσόν στην Εθνική για τα έξοδα της ημέρας.
Το σάββατο πάω να τραβήξω κάποια χρήματα για σ/μ και βενζίνη και ενώ είχα υπόλοιπο 121,15 μου βγάζει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή λόγω ανεπαρκούς υπολοίπου...ζηταω απο το ΑΤΜ κίνηση λογαριασμου και ενώ οι κινήσεις ήταν σωστές, μού έδειχνε υπόλοιπο -5.569,93.
Παίρνω τηλέφωνα στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών και βλέπανε το ίδιο, αλλά δεν είχαν τις παραπάνω προσβάσεις ώστε να μου εξηγήσουν τι είναι αυτό, αφού δεν είχα στο όνομα μου κάρτες ή δάνεια ή δικαίωμα υπερανάληψης.
Μπαίνω στο ιντερνετ μπάνκινγκ και μου δίνει τα εξής στοιχεία:
Λογιστικό υπόλοιπο: 121,15
Άλλες δεσμεύσεις: 5690,93
Διαθέσιμο υπόλοιπο: -5569,80
Ημερομηνία τελευταίας κίνησης: 24/5/2011Σήμερα πρωί πρωί πήγα στο τοπικό υποκατάστημα, όπου είδαν ότι μία ΜΟΝΑΔΑ ΕΡΕΥΝΩΝ με κωδικό 707 στις 25/5 με αιτιολογία 'ΚΑΤΑΣΧ. ΔΟΥ' έκανε δύο πράξεις:
α) ΚΩΔ: 8218, ΚΑΤ/ΜΑ: 707, ΗΜ/ΝΙΑ: 25/5/2011, ΠΟΣΟ: 5.569,80, ΛΗΞΗ: ΑΟΡΙΣΤΟΣ, ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΚΑΤΑΣΧ ΔΟΥ
Β) ΚΩΔ: 9487, ΚΑΤ/ΜΑ: 707, ΗΜ/ΝΙΑ: 25/5/2011, **ΠΟΣΟ: ** 121,13, ΛΗΞΗ: ΑΟΡΙΣΤΟΣ, ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΚΑΤΑΣΧ ΔΟΥΌταν ρώτησα πιο υποκατάστημα είναι αυτό το 707, μου απήντησαν ότι στον κατάλογο φαίνεται σαν 'Μονάδα ερευνών Δ.Ν.Υ.' και δεν ήξεραν ούτε την διεύθυνση, ούτε το τηλέφωνο τους. Πέρυσι το εκκαθαριστικό μου δεν είχε χρέος. Φέτος δεν το έχω λάβει ακόμα. Φαινομενικά δεν πρέπει να υπάρχει χρέος...πήγε στο μυαλό μου κάποια κλήση που ίσως δεν ήξερα, αλλά δεν μπορεί το ποσόν να είναι 5.690,93, είναι υπερβολικό ακόμα και αν την έφαγα το 78 που πήρα το δίπλωμα...
Ερωτώ λοιπόν:
Εχει δικαίωμα η τράπεζα να σου δεσμεύσει τα χρήματα σου με εντολή της 'Μονάδας ερευνών' (γιατί μου θυμίζει άραγε μεθόδους FBI?
Και άν ναι, δεν πρέπει να λαμβάνεις μία προειδοποίηση και απο την Τράπεζα και απο την ΔΟΥ?
Δεν ξέρω αν πράγματι χρωστάω κάτι και δεν το θυμάμαι, αλλά μέχρι να μάθω όλο αυτό το έκαναν για να πάρουν 121,15€ έναντι του ποσού των 5.690,93€...
Δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα έξυπνοι ε? Δηλαδή εγώ θα πάω να κάνω και άλλη κατάθεση, μέχρι να μάθω απο τι είναι? Για βλάκα με έχουν? Ή θα κλείσω τον λογαριασμό (και αυτό θα γίνει)?Τέλος πάντων, αυτό είναι για να προειδοποιήσω όποιους πιθανόν έχουν κάποια εκκρεμότητα με ΔΟΥ ότι αυτό το συστηματάκι έχει περάσει στα μουλωχτά και να προσέχουν...
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα