-
Ρε μη λέτε πιθανές κρυψωνες μπορεί να παρακολουθούν κλεφτες
-
δε λέει σε ποιο κάδρο
εγώ θα τα βάλω στην ολόσωμη του ΓΑΠ που έχω και κρέμεται πάνω απο το κρεβάτι μου. έτσι για να δικαιωθεί οτι 'λεφτά υπάρχουν' -
Τα λεφτα σας θα τα φερετε σε μενα.
Σας δινω επιτοκιο 2% και εγγυηση επιστροφής κεφαλαιου+τοκων.
Θα τα βαλω με 5% στην τραπεζα και θα ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι! -
Συζητηση με φιλο ειχαμε για το αν ειναι μια καλη λυση εξασφαλισης των χρηματων ο χρυσος(εν οψη της πτωχευσης ).
Και μενα σαν ιδεα δεν μου φαινετε και οτι καλυτερο παντως. -
σε κέρματα να κάνεις βουτιές
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Συζητηση με φιλο ειχαμε για το αν ειναι μια καλη λυση εξασφαλισης των χρηματων ο χρυσος(εν οψη της πτωχευσης ).
Και μενα σαν ιδεα δεν μου φαινετε και οτι καλυτερο παντως.Δεν ειναι κακη ιδεα.
Αλλα υπαρχουν πολλοι παραμετροι,αν θα παρεις φυσικο χρυσο ή συμβόλαιο,η ισοτιμια,η πορεια της παγκοσμιας οικονομιας,η επιλογη του σωστου χρονικου διαστηματος για αγορα-πωληση.
Αν καποιος θεωρει οτι μπορει να τα ζυγισει ολα αυτα σωστα (χλωμότατο),μπορει να το κανει,με τα παρόντα δεδομενα δεν μοιαζει μια κακη επιλογη.Ομως σε καθε περιπτωση πρεπει να γινει κατανοητο ότι η έννοια του risk-free asset μας εχει τελειωσει,στις μερες μας ολα τα assets ειναι υπο εξεταση και υποκεινται σε ακραίες και συχνά τυχαίες μεταβολές.Το πετρελαιο πηγε απο τα 150$ στα 25$ περισυ. -
Ανοδικά ο χρυσός και το 2011 - Προβλέψεις από 1.500 μέχρι και... 2.000 δολάρια την ουγγιά!
31/12/10 - 10:21 Εκτύπωση E-mail Τα 1.550 δολάρια ανά ουγγιά φθάνει η πρόβλεψη της ελβετικής UBS για την τιμή του χρυσού το 2011.Έρευνα της PriceWaterhouseCoopers έδειξε ότι το 40% των εταιρειών εξόρυξης του πολύτιμου μετάλλου αναμένουν μια αύξηση της τάξης των 100 δολαρίων την ουγγιά μέσα στους ερχόμενους δώδεκα μήνες. Να διαμορφωθεί δηλαδή η τιμή του χρυσού στα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά. Ο οικονομολόγος Clifford Bennett της Herston Economics είναι θιασώτης μιας υπεραισιόδοξης άποψης. Η μετριοπαθής εκτίμησή του για την πορεία του χρυσού κατά το ερχόμενο έτος αγγίζει τα; 1.650 δολάρια ανά ουγγιά αλλά ο ίδιος πιστεύει ότι το πολύτιμο μέταλλο έχει τα εχέγγυα δεδομένης της ζήτησης και της αβεβαιότητας του παγκόσμιου οικονομικού κλίματος, η οποία προβλέπεται να διατηρηθεί, να σκαρφαλώσει μέχρι και τα 2.000 δολάρια την ουγγιά.
Τη δεδομένη στιγμή αυτό το νούμερο φαντάζει... αστρονομικό αλλά ο Bennett συντάσσεται εν μέρει με τον Peter Arden, αναλυτή της Ord Minnett που προβλέπει στασιμότητα στην τιμή του χρυσού ως τον Μάρτιο γύρω από τα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά. Κι αυτό γιατί, όπως προβλέπει, η άνοδος του χρυσού θα είναι σταθερή αλλά θα επιταχυνθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου σίγουρα δεν είναι τυχαίο διάστημα. Να είναι τυχαίο το γεγονός πως μέχρι τότε ωριμάζει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Πορτογαλίας, οπότε θα γίνει γνωστό αν ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. και ΔΝΤ; Στο ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να εκταμιευθεί η τέταρτη δόση του ελληνικού προγράμματος στήριξης από την τρόικα. Στις αρχές Απριλίου, επίσης, θα διαφανούν οι πρώτες ενδείξεις οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2011 των αμερικανικών εταιρειών. Θα φανεί κατά πόσον έχουν καταπολεμήσει το πρόβλημα ρευστότητας μέσω του προγράμματος της Fed και θα διαμορφωθούν ανάλογα οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων που θα εκδοθούν.
Ο χρυσός, ως ανταγωνιστική, αλλά παραδοσιακά υπερέχουσα σε σταθερότητα, επένδυση είναι λογικό να τηρήσει στάση αναμονής ως τότε. Αν η αβεβαιότητα στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον ενταθεί, η τιμή του θα πάρει την ανιούσα διότι σ' αυτόν -ως οικονομικό καταφύγιο σε καιρούς χαλεπούς- θα στραφούν οι επενδυτές και σ' αυτό συμφωνεί το σύνολο των αναλυτών.Κώστας Βορίλας
http://www.bankingnews.gr -
Κι ενα αρθρο πιο παλιό, απο την Καθημερινή....Ημερ. 19-9-2007..... Οχι και τόσο τραγικά παλιό..! Τα υπογραμμισμένα, δικά μου....
**Στα 715 δολ. ανά ουγγιά ο χρυσός εν μέσω κλίματος νευρικότητας **
Ρόιτερς
*Σε επίπεδα ρεκόρ δεκαεξαμήνου εκτινάχθηκε προσωρινά χθες η τιμή του χρυσού, φτάνοντας στην αγορά του Λονδίνου τα 721,50 δολάρια η ουγγιά. Τα επίπεδα ρεκόρ 26ετίας δεν απείχαν πολύ (730 δολάρια). Ωστόσο, η τιμή αυτή δεν παρέμεινε εκεί για αρκετή ώρα και στη συνέχεια άρχισε να υποχωρεί, κλείνοντας στα 715 δολάρια η ουγγιά.
Αιτία ήταν η νευρικότητα που προκάλεσε η αναμονή για τη μείωση των επιτοκίων από τη FED. Οι προβλέψεις ήθελαν τη FED να μειώνει το επιτόκιό της 25 ή 50 μονάδες βάσης από το 5,25%, ούτως ώστε να ανακουφίσει την αμερικανική οικονομία από την κρίση στην αγορά στεγαστικής πίστης και την επιβράδυνση της αγοράς ακινήτων. Εκτιμάται ότι μία μείωση των επιτοκίων καθιστά λιγότερο ελκυστικό το δολάριο και συχνά ενδυναμώνει την απήχηση του χρυσού, ο οποίος νοείται ως εναλλακτική επένδυση. Το πολύτιμο μέταλλο έχει ανακάμψει τον τελευταίο καιρό, εάν σκεφθεί κανείς ότι στα μέσα Αυγούστου η τιμή του είχε υποχωρήσει στα 641,10 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας ναδίρ επταμήνου. Τότε οι επενδυτές είχαν πωλήσει χρυσό για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από την αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης. Οσο για το ιστορικό ρεκόρ του χρυσού, αυτό είναι τα 850 δολάρια η ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο το είχε αγγίξει στην αγορά του Λονδίνου στις 21 Ιανουαρίου 1980. Χθες, οι επενδυτές μετά το ρεκόρ δεκαεξαμήνου προέβησαν σε ρευστοποιήσεις κερδών, αναμένοντας την απόφαση της FED για τα επιτόκια.*
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_241785
-
Όντως όσοι είχαν αγοράσει χρυσό πριν 2-3+ χρόνια που ήταν στα 600κάτι με 700 δολάρια, είναι τώρα κερδισμένοι (ενώ και οι προοπτικές δείχνουν περαιτέρω άνοδο).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όντως όσοι είχαν αγοράσει χρυσό πριν 2-3+ χρόνια που ήταν στα 600κάτι με 700 δολάρια, είναι τώρα κερδισμένοι (ενώ και οι προοπτικές δείχνουν περαιτέρω άνοδο).Φαντάσου πόσο κερδισμένοι είναι κάτι υπουργοί (εκείνης της κυβέρνησης) που αγόρασαν χρυσό το 2002, όταν έδωσε το σύνθημα ο Γιάννος.
-
Γιατί συνηθως όταν κανεις μια αγορα με πιστωτικη ή χρεωστικη καρτα ο υπάλληλος δεν ζηταει ταυτότητα για να δει αν ειναι πραγματι ο κατοχος?
Αν η καρτα ειναι κλεμμενη ή απωλεσθεν και ο κατοχος δεν εχει προλάβει να την ακυρωσει,τοτε χρεωνεται την συναλλαγη?
Το καταστημα που δεν ταυτοποιησε τον κατοχο δεν φερει ευθυνη? -
Στην Ελλάδα συνήθως ζητάνε ταυτότητα, ίσως να έχει να κάνει και με το μέρος και τη φάτσα σου.... Από την άλλη δε μπορούν να το κάνουν αυτό όταν αγοράζεις μέσω διαδικτύου. Στο εξωτερικό ποτέ δεν μου ζήτησαν. Μια φορά την έδειξα εγώ για να αποδείξω ότι παρά την κακιά υπογραφή που μου προέκυψε λόγω ανώμαλης επιφάνειας και που δεν έμοιαζε με της κάρτας ήμουν ο ιδιοκτήτης της κάρτας!
Κανονικά είσαι εσύ υπεύθυνος για τις αγορές μέχρι να δηλώσεις την απώλεια. Μετά αυτοί οφείλουν να την ακυρώσουν και είναι υπεύθυνοι.
Είχε προκύψει ένα θέμα λόγω ανομοιομορφίας με ΕΟΚικούς κανονισμούς οπότε δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αλλά στην Αγγλία παλιότερα είχες περισσότερα δικαιώματα και μπορούσες να αρνηθείς να πληρώσεις κάτι αν δεν το έχεις κάνει και σε καλύπτανε. Ακόμα και χωρίς να έχεις χάσει την κάρτα. -
Ακόμα κια να μην έχεις δηλώσει απώλεια μπορίς να αμφισβητήσεις συναλλαγές. Εάν είναι στο εξωτερικό είναι πιο εύκολα. Στην συνέχεια πρέεπει το κατάστημα να αποδείξει την πιστοποιησή σου (υπογραφή ή κανα CCTV) εντός κάποιων ημερών. Αλλιώς γίνεται επιστροφή και τα λεφτά τα πληρώνει η ασφάλεια στην τράπεζα
--
Sent from my iPhone using Tapatalk -
Επιστρεφοντας απο το Καταρ η γυναικα μου, την σταματησαν στον ελεγχο του τελωνιου και αφου της συστηθικαν σαν καποια υπηρεσια του υπουργειου οικονομικων, την ρωτησαν αν μεταφερει περισσωτερα απο 10.000 ευρω σε ρευστο.
Απαντησε οτι εχει μαζυ της 5 ευρω.... (αληθεια ηταν ) και δεν συνεχισαν περαιτερω... ξερει κανεις κατι επ'αυτου, ειναι νεο μετρο η υποχρεωση??. Εγω παντως οταν ειχα κατι ρευστο μαζυ μου καποια αλλη στιγμη και εψαξα τοτε να τα δηλωσω μπαινοντας δεν βρηκα ατομο στο αντιστοιχο γκισε....Η αληθεια ειναι οτι και στο Ντουμπαι μπαινοντας πρεπει να δηλωσεις, αν κουβαλας περισσωτερα απο 10.000 δολλαρια ...
-
Οι διπλές πόρτες ασφαλείας-προθάλαμοι των τραπεζών SUCK BIG TIME.
Κατ'αρχάς, ενώ παλιότερα είχες ουρά για το ταμείο, πλέον έχεις ουρά και για να μπεις, και για να βγεις από το υποκατάστημα. Πολύ συχνά μάλιστα η 2η πόρτα κολλάει, κι ενώ έχει ήδη κλείσει η 1η -κι έχεις ακούσει το έμβολο να κλειδώνει- πατάς το κουμπί και περιμένεις, περιμένεις, περιμένεις...
Μερικές μάλιστα, λόγω έλλειψης χώρου δεν έχουν καν χωριστές διόδους για είσοδο έξοδο (λχ. Πειραιώς) αλλά όλοι περνάνε από την ίδια με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις.
Επίσης, με αυτές τις πόρτες είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπουν ΑΜΕΑ. Μόνο τα μοντέλα που έχει η Εθνική έχουν χωριστό κουμπάκι χαμηλά, για άτομα σε καροτσάκι που προφανώς ειδοποιεί κάποιον υπάλληλο να έρθει να ανοίξει ταυτόχρονα τις πόρτες. Σε καμία άλλη τράπεζα δεν το έχω δει ακόμα έστω κι αυτό. Βάζω στοίχημα ότι είναι καραπαράνομο.
Τέλος, το χειρότερο είναι ότι οι τραπεζικοί **αχρηστεύουν επίτηδες τις εξόδους κινδύνου. ** Στα καταστήματα που η έξοδος είναι δίπλα στην κανονική, βάζουν συνήθως μεγάλες γλάστρες μπροστά για να μη βγαίνει από εκεί ο κόσμος. Σε μια Εθνική παρατήρησα ότι η έξοδος κινδύνου βρίσκεται πίσω από γραφεία υπαλληλων και ντουλάπες. Αυτό κι αν είναι superπαράνομο...
Θέμα χρόνου είναι να γίνει καμιά στραβή και το συμβάν της Marfin θα ωχριά μπροστά στο μακελειό που θα γίνει...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Επιστρεφοντας απο το Καταρ η γυναικα μου, την σταματησαν στον ελεγχο του τελωνιου και αφου της συστηθικαν σαν καποια υπηρεσια του υπουργειου οικονομικων, την ρωτησαν αν μεταφερει περισσωτερα απο 10.000 ευρω σε ρευστο.
Απαντησε οτι εχει μαζυ της 5 ευρω.... (αληθεια ηταν ) και δεν συνεχισαν περαιτερω... ξερει κανεις κατι επ'αυτου, ειναι νεο μετρο η υποχρεωση??. Εγω παντως οταν ειχα κατι ρευστο μαζυ μου καποια αλλη στιγμη και εψαξα τοτε να τα δηλωσω μπαινοντας δεν βρηκα ατομο στο αντιστοιχο γκισε....Η αληθεια ειναι οτι και στο Ντουμπαι μπαινοντας πρεπει να δηλωσεις, αν κουβαλας περισσωτερα απο 10.000 δολλαρια ...
χρονια γινεται αυτο στην ευρωπη εαν κουβαλας 10.000 και πανω θεωρειται ξεπλυμα
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Χρονια τωρα ποτε δεν μας ρωτησε καποιος.... στην Ελλαδα... αλλωστε καποτε τα δηλωναμε μπαινοντας... για το ροζ χαρτακι φοροαπαλλαγης. δεν θυμαμαι να ειχε οριο το ποσο που φερναμε... ειδικα δε απο χωρα εκτος ΕΕ..
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Εκτός αν σε λένε Θέμο και κουβαλάς 5.000.000... τότε είναι απλά χαρτζιλίκι και σ' αφήνουν ελεύθερο χωρίς επακόλουθα...
-
Ποιές χρεωστικές κάρτες visa electron γινονται δεκτες για αγορες απο αποσταση μεσω διαδικτύου?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Εκτός αν σε λένε Θέμο και κουβαλάς 5.000.000... τότε είναι απλά χαρτζιλίκι και σ' αφήνουν ελεύθερο χωρίς επακόλουθα...
Πάει αυτό ξεχάστηκε....
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα