-
delete
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ο Κουτσαν έχει δίκιο.
H Τρ. Κύπρου δεν εχει θυγατρική στην Ελλάδα. Έχει υποκατάστημα που υπόκειται στον έλεγχο της ΤτΕ για τις εδώ τραπεζικές εργασίες και την εποπτεία της τράπεζας την έχει η ΤτΚ όπως άλλωστε επιβάλει και τους κανονισμούς λειτουργίας δανείων εποπτικών κεφαλαιών κλπ κλπ. Άλλωστε δεν υπάρχει τραπεζα Κύπρου ΑΕ (που θα έπρεπε να υπάρχει σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία προκειμένου να πάρει άδεια τραπεζικών εργασιών) αλλά μόνο Τράπεζα Κύπρου Λτδ (ή αγγλιστί Ltd) σύμφωνα με το Κυπριακό δίκαιο (ή αγγλικό δίκαιο) που είναι το αντίστοιχα ΑΕ (περίπου) της ελληνικής νομοθεσίας.
Αυτός είναι και ο λόγος που η BOC δεν έχει πάρει 'πακέτο' βοήθειας από το ελληνικό δημόσιο όπως οι άλλες τράπεζες.
Μην μπερδευόμαστε από το ότι είναι εισηγμένη στο ΧΑ. Είναι εισηγμένη ως κυπριακή εταιρία ΛτδΜην επιμένεις.
Επίσης, το 'Ltd' είναι η ελληνική 'ΕΠΕ' και όχι η 'ΑΕ'. 'SA' είναι ο αγγλικός όρος του 'ΑΕ'Αυτός είναι και ο λόγος που η BOC δεν έχει πάρει 'πακέτο' βοήθειας από το ελληνικό δημόσιο όπως οι άλλες τράπεζες.
Μην μπερδευόμαστε από το ότι είναι εισηγμένη στο ΧΑ. Είναι εισηγμένη ως κυπριακή εταιρία ΛτδΑυτό είναι άσχετο.
Και άλλες ελληνικές τράπεζες δεν προσέφυγαν στη βοήθεια που αναφέρεις. Αυτό δεν τις μετατρέπει αυτόματα σε αλλοδαπές εταιρείες. -
Θα συμφωνήσω με koutsan +οο για την αντιπατριωτική στάση κάποιων κυρίως φοροφυγάδων που θέλουν να περνάνε καλά στην ελλάδα και κοκοκο τα λεφτα στο εξωτερικό.
Αν γίνει bank run σε ΟΠΟΙΑ τράπεζα και να τα έχετε στην Ελλάδα... υποκατάστημα, θυγατρική, εξαρτημένη ή μη από την μαμα εξωτερικού κλπ θα βαράτε τα ρολλά και τις τζαμαρίες.
Τα της Κύπρου είναι μύθος μεταξύ ασχέτων. Είναι τόσο πολύ συστημικά εξαρτώμενες Ελλάδα και Κύπρος που δεν υπάρχει διαφορά. Από την Κύπρο κάθε μεσημέρι τα δίνουν στο υποκατάστημα της Ελλάδας εσωτερικά για να καλύψουν τις απαιτήσεις.Οι τράπεζες κινδυνεύουν πιο πολύ από τα δάνεια που δεν πληρόνονται και από τις αναλήψεις λόγω μ@@@κιας.
Όποιος τα βάζει σε σεντούκι αν γίνει η στραβή θα τον βρουν αυτοί που τα χρειάζονται τα λεφτά με ρόπαλα, ούζι κλπ.Με σύνεση λοιπόν και όχι κινήσεις πανικού, κολυμπάμνε όλοι στα ίδια νερά και όποιος ξεφυγεί από την ομάδα θα τον φάνε οι καρχαρίες με τον ενα ή τον αλλο τρόπο. Ψυχραιμία και θα σωθούμε όλοι μαζί!
-
[quote='koutsan' Έχε επίσης υπόψη σου ότι την HSBC πχ δεν την καλύπτει το ΤΕΚΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απευθυνθείς για τα σχετικά.
[/quote]Ακριβώς γι'αυτό. Τι να το κάνω το ΤΕΚΕ αν πτωχεύσει η χώρα, μου είναι άχρηστο.
Περίεργη λογική πάντως, αν πτωχεύσει η HSBC θα πρέπει να απευθυνθώ στο UK αλλά και αν πτωχεύσει η Ελλάδα το UK νίπτει τας χείρας του. Δηλ, θα είμαι ακάλυπτος και στις δυο περιπτώσεις; δε στέκει αυτό.
Τα πατριωτικά τα έχω ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύω οτι ως χώρα δεν αξίζει να υπάρχουμε, δεν προσφέρουμε τίποτε στο σύγχρονο κόσμο .
12 χρόνια κάνω ποιοτικό έλεγχο σε ελληνικές εταιρείες και το μόνο που αισθάνομαι με αυτά που βλέπω κάθε μέρα είναι αηδία για το 90% των Ελλήνων. -
και αν γινει η στραβη θα πας Λονδινο....... αν εχεις λεφτα για εισητηριο και καυσιμα για να πας στο αεροδρομιο..... οπου θα σου πουν δεν παιρνεις μετρητα πανω απο 10'000, θα τα βαλεις στο δισακι σου θα γυρισεις πισω και θα σε περιμενουμε πισω οι πειναλες πχ εγω που τα εχασα απο την ΕΤΕ μαζι με καμμια 50'000 αλλους πειναλες με τα ροπαλα. δεν μπορεις να κινηθεις εξοσυμβατικα σε τετοιες καταστασεις γιατι θα γινεις στοχος! δες τι επαθε ο τυπος απο την μυκονο που σηκωσε τα λεφτα στο σπιτι του!
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Ο Κουτσαν έχει δίκιο.
H Τρ. Κύπρου δεν εχει θυγατρική στην Ελλάδα. Έχει υποκατάστημα που υπόκειται στον έλεγχο της ΤτΕ για τις εδώ τραπεζικές εργασίες και την εποπτεία της τράπεζας την έχει η ΤτΚ όπως άλλωστε επιβάλει και τους κανονισμούς λειτουργίας δανείων εποπτικών κεφαλαιών κλπ κλπ. Άλλωστε δεν υπάρχει τραπεζα Κύπρου ΑΕ (που θα έπρεπε να υπάρχει σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία προκειμένου να πάρει άδεια τραπεζικών εργασιών) αλλά μόνο Τράπεζα Κύπρου Λτδ (ή αγγλιστί Ltd) σύμφωνα με το Κυπριακό δίκαιο (ή αγγλικό δίκαιο) που είναι το αντίστοιχα ΑΕ (περίπου) της ελληνικής νομοθεσίας.
Αυτός είναι και ο λόγος που η BOC δεν έχει πάρει 'πακέτο' βοήθειας από το ελληνικό δημόσιο όπως οι άλλες τράπεζες.
Μην μπερδευόμαστε από το ότι είναι εισηγμένη στο ΧΑ. Είναι εισηγμένη ως κυπριακή εταιρία ΛτδΜην επιμένεις.
Επίσης, το 'Ltd' είναι η ελληνική 'ΕΠΕ' και όχι η 'ΑΕ'. 'SA' είναι ο αγγλικός όρος του 'ΑΕ'Αυτός είναι και ο λόγος που η BOC δεν έχει πάρει 'πακέτο' βοήθειας από το ελληνικό δημόσιο όπως οι άλλες τράπεζες.
Μην μπερδευόμαστε από το ότι είναι εισηγμένη στο ΧΑ. Είναι εισηγμένη ως κυπριακή εταιρία ΛτδΑυτό είναι άσχετο.
Και άλλες ελληνικές τράπεζες δεν προσέφυγαν στη βοήθεια που αναφέρεις. Αυτό δεν τις μετατρέπει αυτόματα σε αλλοδαπές εταιρείες.Μην επιμένεις.
Η τράπεζα Κύπρου στην ελλαδα λειτουργεί ως υποκατάστημα της Τραπεζα Κυπρου Λτδ.
Λτδ στο Αγγλικο δίκαιο είναι ότι η ΑΕ για το ελληνικό. SA=societe anonym και αναφέρεται στο Γαλλικο Εμπορικό δίκαιο το οποίο και έχουμε αντιγράψει στη ελλαδα (όταν πρωτοσυστήθηκε το Εμπορικό δίκαιο στην χώρα μας)
ΕΠΕ εισηγμένη στο ΧΑ δεν μπορεί να υφίσταται. Λτδ όμως μπορεί.
Το ότι δεν είναι θυγατρική φαίνεται και απο το γεγονός ότι μπορείς να αγοράζεις την Τραπεζα Κυπρου στο ΧΑ και να την πουλησεις στο ΧΑΚ.
Επίσης ΟΛΕΣ οι ελληνικές τράπεζες υποχρεωτικά συμμετείχαν στο πακέτο βοήθειας άσχετο απο το αν είχαν ανάγκη. Ήταν θέμα αξιοπρέπειας αν θέλεις και αποτέλεσε συμφωνία για να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να στηριχθούν απο την Εκτ.
Η Κυπρου δεν συμμετέχει γιατί είναι κυπριακή, οπότε υπάγεται σε άλλη δικαιοδοσία.
Η Ελληνικη Τραπεζα και η Λαικη Κυπριακη τραπεζα ηταν οι κυπριακεσ τραπζεσ με θυγατρικεσ στην Ελλαδα, που ηταν και ειναι α.ε. Αυτά. -
αρχηγε ψαξε καλυτερα και θα δεις οτι υπαρχουν ελληνικες τραπεζες που δεν μπηκαν στο πακετο. Αρα δεν μπηκαν ολες. Και η ΕΤΕ θα βγει συντομα. Ασχετως της σχεσης της Κυπρου με την εδω παρουσια της καθε μερα στην διατραπεζικη ερχονται λεφτα απο κυπρο σε αθηνα. Αν για καποιο λογο κουφια η ωρα η Αθηνα δεν μπορει να τα στειλει πισω το πρωι θα δεις οτι τα λτδ και αε θυγατρικες κλπ θα ειναι συζητησεις για το βουνο και θα πας στην κυπρο κολυμπωντας τσαμπα
-
Το θεμα επανερχεται σε τακτα χρονικα διαστηματα καθε φορα που τα ΜΜΕ επαναφερουν τα σεναρια χρεοκοπιας,λοιπον ιδου πως εχει η κατασταση,ειναι ετσι,ουτε λιγοτερο ουτε περισσοτερο:
Οι ξενες τραπεζες που δραστηριοποιουνται εδω φυσικα δεν εχουν μπει στο ελληνικο κρατικο πακετο,μπορει να εχουν μπει στο αντιστοιχο των χωρων τους αν υπαρχει (πχ η μητρικη της Εμπορικης στην Γαλλία).
Σε αυτες τις ξενες τραπεζες που δραστηριοποιουνται εδω,δεν ειναι καθολου σαφες νομικά τι γινεται με αυτες σε περιπτωση ελληνικης πτωχευσης,αφου εξαρταται και απο την βούληση και την κατασταση της μητρικης τους.(Μπορει πχ να θελουν να στηριξουν την θυγατρικη τους αλλα να μην μπορουν να το κανουν ή να μην κρινεται ως συμφερον).Σε γενικες γραμμες ειναι πιθανόν ασφαλές (αλλα οχι 100% βεβαιο) να πεις οτι τα λεφτα που βρισκονται στην Ελλαδα,θα εχουν καταρχας ολα την ιδια μεταχειριση σε περιπτωση πτωχευσης της χώρας.
-
Ολες οι τράπεζες θέλουν να βγουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν καμία εταιρική κίνηση όσο το δημόσιο αποτελεί μέτοχο μέσω των κεφαλαίων στήριξης. Γι' αυτό και οι αυξησεις κεφαλαίων, τα ομολογιακά δάνεια που είναι μετατρέψιμα για να μπορεέοσυν να μπουν κα΄ποια στιγμή στο ΤΙΕΡ1 αποπληρώνοντας το δημόσιο και ανεβάζοντας την κεφαλαιακή επάρκεια σε αποδεκτά επίπεδα.
Η ΕΤΕ τα κατάφερε πρώτη. Είχε εγκριση για Αυξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ήδη απο την εποχή του Αράπογλου, και επειδή ήθελε και κάποια εξτρα κεφάλαια έκανε και ΑΜΚ μέσω του μετατρέψιμου ΟΔ.
Όταν μιλάω για τράπεζες στο πακέτο μιλάω για τις ελληνικές που έχουν γραμμές στην διατραπεζική και δεν αναφέρομαι σε αυτές που α) είναι υπό καθεστως άτυπης επιτήρησης για έλλειψη κεφαλαίων (ναι υπάρχει τουλάχιστον 1 τέτοια τράπεζα), β) δεν αναφέρομαι σε ελληνικές τράπεζες που είναι υπό την σκέπη άλλων ελληνικών τραπεζών ( ναι υπάρχει 1 τέτοια τράπεζα που έχει μεγάλη μαμα που βγαίνει μπροστά στην διατραπεζική), και γ) όχι τις θυγατρικές ξένων τραπεζών (εμπορική, γενική, Hsbc, ελληνική κ.α.). -
Kαμια απο τις τραπεζες μας δεν εχει βγει ακομα απο το ελληνικο πακετο,η Εθνικη μονο λεει οτι ισως ειναι σε θεση να το κανει.
Επισης ειναι βεβαιο οτι καμία δεν θα καταφερει να επιστρεψει τα λεφτα που εχουν δανειστει απο ΕΚΤ (συνολικα 96 δις ευρω). -
επιτροπο = πακετο εχουν οι κατωθι(οι λοιποι δεν εχουν και το συζηταμε ανα περιπτωση αν θελετε)
Alpha Bank: Σαράντης Λώλος, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
• EFG Eurobank: Δημήτρης Γεωργούτσος, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Αγροτική Τράπεζα: Στράτος Γουδινάκος, οικονομολόγος.
• Πανελλήνια Τράπεζα: Άρης Σπηλιώτης, οικονομολόγος.
• Τράπεζα Αττικής: Γεώργιος Χορταρέας, Αναπληρωτής Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.
• Τράπεζα Πειραιώς: Αθανάσιος Τσούμας, οικονομολόγος.
• Proton Bank: Μανώλης Τσιριτάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.
• FBBank: Αντώνης Ζαΐρης, οικονομολόγος.
• Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Γεώργιος Μούζουλας, νομικός.
• Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αλέξανδρος Μακρίδης, επιχειρηματίας.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τα πατριωτικά τα έχω ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύω οτι ως χώρα δεν αξίζει να υπάρχουμε, δεν προσφέρουμε τίποτε στο σύγχρονο κόσμο .
12 χρόνια κάνω ποιοτικό έλεγχο σε ελληνικές εταιρείες και το μόνο που αισθάνομαι με αυτά που βλέπω κάθε μέρα είναι αηδία για το 90% των Ελλήνων.Δεν αξίζει να υπάρχουμε επειδή δεν παράγουμε ποιοτικά προιόντα;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
12 χρόνια κάνω ποιοτικό έλεγχο σε ελληνικές εταιρείες και το μόνο που αισθάνομαι με αυτά που βλέπω κάθε μέρα είναι αηδία για το 90% των Ελλήνων.Δεν αξίζει να υπάρχουμε επειδή δεν παράγουμε ποιοτικά προιόντα;
Δεν ακολουθουμε το ΙSO 2000,μας αξιζει να περασουμε στην λήθη της ιστορίας
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
επιτροπο = πακετο εχουν οι κατωθι(οι λοιποι δεν εχουν και το συζηταμε ανα περιπτωση αν θελετε)Alpha Bank: Σαράντης Λώλος, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
• EFG Eurobank: Δημήτρης Γεωργούτσος, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Αγροτική Τράπεζα: Στράτος Γουδινάκος, οικονομολόγος.
• Πανελλήνια Τράπεζα: Άρης Σπηλιώτης, οικονομολόγος.
• Τράπεζα Αττικής: Γεώργιος Χορταρέας, Αναπληρωτής Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.
• Τράπεζα Πειραιώς: Αθανάσιος Τσούμας, οικονομολόγος.
• Proton Bank: Μανώλης Τσιριτάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.
• FBBank: Αντώνης Ζαΐρης, οικονομολόγος.
• Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Γεώργιος Μούζουλας, νομικός.
• Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: Αλέξανδρος Μακρίδης, επιχειρηματίας.
Αδερφέ, το ίδιο πράγμα λέμε. Αν δεις ποιες αποκλείω σε πιο πάνω ποστ θα δεις ότι αυτές που μένουν είναι αυτές που γράφεις. Κοινώς, οι θυγατρικές ξένων τραπεζών στην Ελλάδα και κάποιες ελληνικές που έχουν ιδιαίτερους λόγους (πχ Τ-Βανκ). Για τις μικρές συνεταιριστικές δεν αναφέρομαι καν.
-
Λοιπόν, έχω μια απορία.
Έχω μια prepaid webuy της Πειραιώς.
Αυτή λήγει στις 12/2010 και μάλιστα μου στείλανε μήνυμα και απο το paypal για ενημέρωση.
Αυτή ανανεώνεται κάπως; Αν λήξει χάνονται τα χρήματα; Τι παίζει; -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Πόσο δύσκολο είναι να ανοίξει κάποιος έναν λογαριασμό σε μια Γερμανική Τράπεζα και να βάλει τα ωραία του λεφτουδάκια εκεί ?
Απαιτείται διεύθυνση σε λογαριασμό Κοινής Ωφέλειας στην Γερμανία ?Για Αγγλία έχω ακούσει ότι είναι απαραίτητος.
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, μετά την θυρίδα, μόνο τους Γερμανούς θα εμπιστεύομουν...
Eγώ πάλι τους Ελβετούς. Για να ανοίξεις λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα χρειάζεται κάτι που να αποδεικνύει πως υπάρχει μια διεύθυνση κατοικίας στην χώρα αυτή και ισχύει και για την Γερμανία αυτό
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πόσο δύσκολο είναι να ανοίξει κάποιος έναν λογαριασμό σε μια Γερμανική Τράπεζα και να βάλει τα ωραία του λεφτουδάκια εκεί ?
Απαιτείται διεύθυνση σε λογαριασμό Κοινής Ωφέλειας στην Γερμανία ?Για Αγγλία έχω ακούσει ότι είναι απαραίτητος.
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, μετά την θυρίδα, μόνο τους Γερμανούς θα εμπιστεύομουν...
Eγώ πάλι τους Ελβετούς. Για να ανοίξεις λογαριασμό σε οποιαδήποτε χώρα χρειάζεται κάτι που να αποδεικνύει πως υπάρχει μια διεύθυνση κατοικίας στην χώρα αυτή και ισχύει και για την Γερμανία αυτό
Δε θα συμφωνήσω με τον mirage...
Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό τραπέζης σε γερμανική τράπεζα χωρίς να είσαι υποχρεωτικά μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Όσοι θα είναι συνιδιοκτήτες πρέπει να είναι παρόντες στην τράπεζα για να υπογράψουν... Εξουσιοδοτήσεις δε μετρούν νομίζω... αυτό μου έδωσαν να καταλάβω.
Τηλεφώνησα σε φίλο μου Γερμανό, ο οποίος ρώτησε τον κολλητό του-διευθυντή σε 4 καταστήματα Sparkasse. Από εκεί είναι η πληροφορία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει πάντα ο λογαριασμός ένα ποσό χρημάτων... διαφορετικά αν τραβήξεις χρήματα και μηδενιστεί, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να τον κλείσει...
Επίσης τα χρήματα φαίνονται κ στην Ελλάδα, να το ξέρεις αυτό... Δεν είναι σαν το καθεστώς Ελβετίας... -
Και εγώ από γνωστή ξέρω ότι άνοιξε λογαριασμό πρόσφατα στο Βέλγιο (στις Βρυξέλλες) χωρίς τίποτα άλλο εκτός από την ταυτότητά της. Τίποτα άλλο.
Διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη αλλά θα ξαναρωτήσω. -
Για Αγγλια μιας και εχω ανοιξει λογαριασμο, τουλαχιστον μεχρι το 2006 ηταν απαραιτητη μια διευθυνση κατοικιας. Αυτο πρακτικα δε σημαινει οτι δε μπορεις να βγαλεις, μπορεις να δωσεις ακομη και διευθυνση ξενοδοχειου, εγω αυτο ειχα κανει.
Εγω παντως τα λεφτα μου στο Ελληνικο τραπεζικο συστημα δεν τα φοβαμαι περισσοτερο απο οσο στην Αγγλια ή και τη Γερμανια.
Οπως νομιζει ο καθενας βεβαια. Αλλοι ζουν με το φοβο στη γωνια να τους περιμενει η καταστροφη. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Δε θα συμφωνήσω με τον mirage...
Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό τραπέζης σε γερμανική τράπεζα χωρίς να είσαι υποχρεωτικά μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Όσοι θα είναι συνιδιοκτήτες πρέπει να είναι παρόντες στην τράπεζα για να υπογράψουν... Εξουσιοδοτήσεις δε μετρούν νομίζω... αυτό μου έδωσαν να καταλάβω.
Τηλεφώνησα σε φίλο μου Γερμανό, ο οποίος ρώτησε τον κολλητό του-διευθυντή σε 4 καταστήματα Sparkasse. Από εκεί είναι η πληροφορία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει πάντα ο λογαριασμός ένα ποσό χρημάτων... διαφορετικά αν τραβήξεις χρήματα και μηδενιστεί, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να τον κλείσει...
Επίσης τα χρήματα φαίνονται κ στην Ελλάδα, να το ξέρεις αυτό... Δεν είναι σαν το καθεστώς Ελβετίας...Από διαφόρους φίλους που σπουδάζουν (πλέον μένουν μόνιμα στη Γερμανία) θυμάμαι ότι χρειάστηκαν χαρτιά και είχαν δυσκολευτεί αρκετά για να ανοίξουν λογαριασμό...
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα