-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχει κάποιο υποκατάστημα η Εθνική ανοιχτά το απόγευμα;Αν θυμάμαι σωστά και δεν κάνω λάθος είναι το κατάστημα της Σταδίου.
αν όχι, μπορώ να καταθέσω επιταγή από Εθνική σε λογαριασμό μου στη Eurobank χωρίς να διατηρώ λογαριασμό στην Εθνική;
Μπορείς αλλά θα έχει valeur μερικών εργάσιμων ημερών (συνήθως 2-3). Δηλαδή τα χρήματα θα μπορείς να τα κάνεις ανάληψη μετά από αυτό το διάστημα. Αν τα χρειάζεσαι άμεσα, καλύτερα να πας στην Εθνική.
Επίσης, αν το ποσό είναι σημαντικό, πριν πας κάνε ένα τηλ. στο κατάστημα της τράπεζας για να βεβαιωθείς πως έχουν διαθέσιμα τα χρήματα.
-
Στην Σταδιου και στο Αεροδρομιο Ελ.βενιζελος, παντως γι ανα εισαι σιγουρος ριξε ενα τηλεφωνακι στα κεντρικα να μμην τρεχεις αδικα. Παντως ειμαι σιγουρος πως ειναι αυτα τα δυο μιας και χρειαστηκε να παω περσυ τετοιες μερες απογευμα.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Στην Σταδιου και στο Αεροδρομιο Ελ.βενιζελος, παντως γι ανα εισαι σιγουρος ριξε ενα τηλεφωνακι στα κεντρικα να μμην τρεχεις αδικα. Παντως ειμαι σιγουρος πως ειναι αυτα τα δυο μιας και χρειαστηκε να παω περσυ τετοιες μερες απογευμα.Πήρα τηλ. πριν κ μου παν ότι κανένα υποκατάστημα δεν είναι ανοιχτό απογεύματα. μάλιστα πήρα τηλ. στης Σταδίου το τηλ.
-
άλλαξαν τα απογευματινά ωράρια η eurobank και η alpha bank
μπορώ αν δώσω σε κάποιον την επιταγή και την ταυτότητά μου να εισπράξει ή θέλει και εξουσιοδότηση? (για Εθνική πάντα)
-
άλλαξαν τα απογευματινά ωράρια η eurobank και η alpha bankμπορώ αν δώσω σε κάποιον την επιταγή και την ταυτότητά μου να εισπράξει ή θέλει και εξουσιοδότηση? (για Εθνική πάντα)
εξαρτάται από την επιταγή.
αν έχει γραμμή, τότε πρέπει να πας εσύ οπωσδήποτε... δε λαμβάνεται υπόψιν η εξουσιοδότηση. είχε συμβεί σε εμένα. έτσι κ έπραξα. ας απαντήσει κ κάποιος τραπεζικός καλύτερα... -
μπορώ αν δώσω σε κάποιον την επιταγή και την ταυτότητά μου να εισπράξει ή θέλει και εξουσιοδότηση? (για Εθνική πάντα)
Αυτο δεν γινεται και δεν χρειαζεται.Απλα υπογραφεις εσυ στην πισω πλευρα γραφωντας και τα στοιχεια σου,και παει ο φιλος σου να την εισπραξει σαν να την εχεις μεταβιβασει σε αυτον.Πρεπει να εχει αυτος την ταυτοτητα του μαζι.
Αν ομως η επιταγη ειναι διγραμμη τοτε μονο εσυ μπορεις να την εισπραξεις. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτο δεν γινεται και δεν χρειαζεται.Απλα υπογραφεις εσυ στην πισω πλευρα γραφωντας και τα στοιχεια σου,και παει ο φιλος σου να την εισπραξει σαν να την εχεις μεταβιβασει σε αυτον.Πρεπει να εχει αυτος την ταυτοτητα του μαζι.
Αν ομως η επιταγη ειναι διγραμμη τοτε μονο εσυ μπορεις να την εισπραξεις.και την γραμμή πού υποτίθεται ότι την έχει;
-
Αν ομως η επιταγη ειναι διγραμμη τοτε μονο εσυ μπορεις να την εισπραξεις.και την γραμμή πού υποτίθεται ότι την έχει;
Μπροστα .
http://www.taxheaven.gr/acforum/index.p ... opic=57615 -
Η επιταγή αυτή είναι δίγραμμη, σε διαταγή ανώνυμης εταιρίας,αυτό σημαίνει ότι δεν μεταβιβάζεται και δεν μπορεί να εισπραχτεί από φυσικό πρόσωπο και πρέπει να κατατεθεί προς είσπραξη στο λογαριασμό της ανώνυμης και έχει και valeur 2-3 ημέρες, για να εισπράξεις δίγραμμη επιταγή σαν φυσικό πρόσωπο πρέπει να είναι σε διαταγή σου και πρέπει να πας ο ίδιος στο ταμείο την ημέρα της λήξης της με την ταυτότητα σου.
Αν δεν είναι δίγραμμη, την μεταβιβάζεις όπου θέλεις με μια απλή οπισθογράφηση σφραγίζοντας τη με τη σφραγίδα της ανώνυμης, ή γράφοντας το όνομα σου και υπογράφοντας. Για αυτά τα ποσά χρειάζεται και ο ΑΦΜ.
-
Έστω επιταγή που έληξε στις 30/4/2010 και δεν εισπράχθηκε στην ώρα της (δηλαδή 8 ημέρες μετά τη λήξη της - αν δεν έχει αλλάξει κάτι) λόγω έλλειψης υπολοίπου στον τραπεζικό λογαριασμό του εκδότη. Εκτός από τη νομική οδό, υπάρχει άλλος τρόπος να εισπραχθεί; (π.χ. κατάθεση σε άλλη τράπεζα και πίεση για πληρωμή μέσω του γραφείου συμψηφισμού;)
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έστω επιταγή που έληξε στις 30/4/2010 και δεν εισπράχθηκε στην ώρα της (δηλαδή 8 ημέρες μετά τη λήξη της - αν δεν έχει αλλάξει κάτι) λόγω έλλειψης υπολοίπου στον τραπεζικό λογαριασμό του εκδότη. Εκτός από τη νομική οδό, υπάρχει άλλος τρόπος να εισπραχθεί; (π.χ. κατάθεση σε άλλη τράπεζα και πίεση για πληρωμή μέσω του γραφείου συμψηφισμού;)Αν έχει παρέλθει η προθεσμία των 7 ημερών πρέπει να πας στον εκδότη και να ζητήσεις ακύρωση και έκδοση νεου φύλου.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έστω επιταγή που έληξε στις 30/4/2010 και δεν εισπράχθηκε στην ώρα της (δηλαδή 8 ημέρες μετά τη λήξη της - αν δεν έχει αλλάξει κάτι) λόγω έλλειψης υπολοίπου στον τραπεζικό λογαριασμό του εκδότη. Εκτός από τη νομική οδό, υπάρχει άλλος τρόπος να εισπραχθεί; (π.χ. κατάθεση σε άλλη τράπεζα και πίεση για πληρωμή μέσω του γραφείου συμψηφισμού;)
Αν έχει παρέλθει η προθεσμία των 7 ημερών πρέπει να πας στον εκδότη και να ζητήσεις ακύρωση και έκδοση νεου φύλου.
Κι αν ο εκδότης δεν απαντά στα τηλέφωνα και δεν ανοίγει την πόρτα;
-
Voltaren
-
Πρώτα:
και ύστερα:
-
-
Να μην ελπίζω σε κάτι πιο πολιτισμένο δηλαδή;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Να μην ελπίζω σε κάτι πιο πολιτισμένο δηλαδή;Βεβαιως!Μπορεις να πας στα δικαστηρια και να ελπιζεις οτι τα δισεγγονα σου θα παρουν καποτε ενα πακετο τσιχλες
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να μην ελπίζω σε κάτι πιο πολιτισμένο δηλαδή;Βεβαιως!Μπορεις να πας στα δικαστηρια και να ελπιζεις οτι τα δισεγγονα σου θα παρουν καποτε ενα πακετο τσιχλες
Εάν μάλιστα επιστρέψουμε στη δραχμή αυτό είναι εγγυημένο
Σε κάθε άλλη περίπτωση λογικά ισχύει η έντοκη αποζημίωση -
Λοιπον,τα πραγματα εχουν ως εξης:
Μετα την παρελευση 8 ημερων η τραπεζα δεν υποχρεουται να την εξοφλησει,και δεν μπορεις να την σφραγίσεις,αυτο δεν σημαινει οτι χανεται η απαιτηση,ουτε φυσικά οτι δικαιουσαι τοκους.
Μετα την παρελευση των 6 μηνων τα πραγματα περιπλέκονται και τεινουν προς οριστικη διαγραφη,εκει πλεον χρειαζεσαι νομικη συμβουλή (ή μαλλον πολυ πριν τους 6 μηνες).
Ολα αυτα βεβαια ειναι ψιλα γραμματα,γιατι ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Η επιταγή αυτή είναι δίγραμμη, σε διαταγή ανώνυμης εταιρίας,αυτό σημαίνει ότι δεν μεταβιβάζεται και δεν μπορεί να εισπραχτεί από φυσικό πρόσωπο και πρέπει να κατατεθεί προς είσπραξη στο λογαριασμό της ανώνυμης και έχει και valeur 2-3 ημέρες, για να εισπράξεις δίγραμμη επιταγή σαν φυσικό πρόσωπο πρέπει να είναι σε διαταγή σου και πρέπει να πας ο ίδιος στο ταμείο την ημέρα της λήξης της με την ταυτότητα σου.Αν δεν είναι δίγραμμη, την μεταβιβάζεις όπου θέλεις με μια απλή οπισθογράφηση σφραγίζοντας τη με τη σφραγίδα της ανώνυμης, ή γράφοντας το όνομα σου και υπογράφοντας. Για αυτά τα ποσά χρειάζεται και ο ΑΦΜ.
Μια διόρθωση: η παραπάνω επιταγή είναι γενική δίγραμμη, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να μεταβιβασθεί, όπως οι 'απλές' επιταγές. Από την άλλη, στην περίπτωση της ειδικής δίγραμμης, αν ανάμεσα στις δυο γραμμές υπήρχε σημειωμένο το κατάστημα της τράπεζας, μόνο εκεί θα μπορούσε να πληρωθεί η επιταγή (μεταβιβαζόμενη εν τω μεταξύ κανονικά). Επίσης, αν αναγραφόταν 'ΜΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΙΜΗ', τότε και μόνο τότε θα πληρωνόταν αποκλειστικά και μόνο στον δικαιούχο, δίχως το δικαίωμα οπισθογράφησης.
http://www.capital.gr/law/articles.asp?id=553457&pg=1
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα