-
αληθευει οτι αν βαλω τα λεφτα στην τράπεζα κυπρου σε περίπτωση χρεοκοπίας της χωρας δεν θα επηρεαστούν καθόλου?
ετσι μου ειπαν καποιες κακες γλώσσες και αυτο συμβαινει για το γεγονος οτι η τραπεζα κυπρου έχει την έδρα της στην κυπρο.ρωταω για συγγενικο μου προσωπο το οποιο εχει καποια λεφτα στην τραπεζα και δεν αισθάνεται ασφαλής πλεον.
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
αληθευει οτι αν βαλω τα λεφτα στην τράπεζα κυπρου σε περίπτωση χρεοκοπίας της χωρας δεν θα επηρεαστούν καθόλου?
ετσι μου ειπαν καποιες κακες γλώσσες και αυτο συμβαινει για το γεγονος οτι η τραπεζα κυπρου έχει την έδρα της στην κυπρο.ρωταω για συγγενικο μου προσωπο το οποιο εχει καποια λεφτα στην τραπεζα και δεν αισθάνεται ασφαλής πλεον.
Λεφτα στην τραπεζα κυπρου στην Ελλαδα, ειναι λεφτα στην Ελλαδα.
Παντως το θεμα δεν ειναι 100% καθαρο,υπαρχει γκριζα ζωνη εκει. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Λοιπον,τα πραγματα εχουν ως εξης:
Μετα την παρελευση 8 ημερων η τραπεζα δεν υποχρεουται να την εξοφλησει,και δεν μπορεις να την σφραγίσεις,αυτο δεν σημαινει οτι χανεται η απαιτηση,ουτε φυσικά οτι δικαιουσαι τοκους.
Μετα την παρελευση των 6 μηνων τα πραγματα περιπλέκονται και τεινουν προς οριστικη διαγραφη,εκει πλεον χρειαζεσαι νομικη συμβουλή (ή μαλλον πολυ πριν τους 6 μηνες).
Ολα αυτα βεβαια ειναι ψιλα γραμματα,γιατι ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος.Έτσι ξέρω κι εγώ, πλην ό,τι αφορά στους τόκους.
Εάν κάνεις αγωγή, ξέρω ότι υπολογίζονται τόκοι από την ημέρα που την καταθέτεις. Δε βλέπω το λόγο να μην ισχύει κάτι τέτοιο και με τις επιταγές (εκτός φυσικά αν εννοούσες ότι δεν δικαιούμαι τόκους εάν δεν κάνω αγωγή). -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Λοιπον,τα πραγματα εχουν ως εξης:
Μετα την παρελευση 8 ημερων η τραπεζα δεν υποχρεουται να την εξοφλησει,και δεν μπορεις να την σφραγίσεις,αυτο δεν σημαινει οτι χανεται η απαιτηση,ουτε φυσικά οτι δικαιουσαι τοκους.
Μετα την παρελευση των 6 μηνων τα πραγματα περιπλέκονται και τεινουν προς οριστικη διαγραφη,εκει πλεον χρειαζεσαι νομικη συμβουλή (ή μαλλον πολυ πριν τους 6 μηνες).
Ολα αυτα βεβαια ειναι ψιλα γραμματα,γιατι ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος.Έτσι ξέρω κι εγώ, πλην ό,τι αφορά στους τόκους.
Εάν κάνεις αγωγή, ξέρω ότι υπολογίζονται τόκοι από την ημέρα που την καταθέτεις. Δε βλέπω το λόγο να μην ισχύει κάτι τέτοιο και με τις επιταγές (εκτός φυσικά αν εννοούσες ότι δεν δικαιούμαι τόκους εάν δεν κάνω αγωγή).Εννοω οτι δεν δικαιουσαι τοκους για τις ημερες που εσυ δεν διεκδίκησες το χρεος,πχ για τις 8 ημερες που δεν πηγες στην τραπεζα.Δεν διαφωνουμε σε κατι.
-
sorry αν εχει ξαναποσταριστεί,
έλαβα αυτό το chain:'Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνεταε ανάληψη από ενα ATM μηχάνημα,
μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN
αντίστροφα.
Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.
Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που
τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε,
αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε η αστυνομία.
Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως
χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της
λειτουργίας..έχουμε επιβεβαίωση ή είναι άλλη μια φήμη?
-
μουφα
-
Χεχε,τσιμπανε πολλοι.
Δεν υπαρχει 'αντιστροφα',ειναι απλως ενας διαφορετικος συνδιασμος,αρα προφανως δεν δουλευει. -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
έλαβα αυτό το chain:'Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνεταε ανάληψη από ενα ATM μηχάνημα,
αντίστροφα.
Αυτό είναι δυνατότητα συναγερμών σπιτιού : ο λεγόμενος αφοπλισμός απειλής. Εάν εξαναγκαστείς να αφοπλίσεις το σύστημα συναγερμού σου το κάνεις χρησιμοποιώντας ένα ειδικό PIN (πχ προσθέτοντας 1 στο τελευταίο ψηφίο του δικού σου PIN) το οποίο αφοπλίζει μεν το σύστημα με το συνήθη τρόπο, αλλά ταυτόχρονα διαβιβάζει ένα σιωπηλό συναγερμό απειλής σε κάποιο κέντρο (αστυνομία, security κλπ)..
Στα ΑΤΜ δεν υπάρχει -
δεν ξέρω αν υπάρχει ή όχι αλλά σίγουρα είναι πανεύκολο να υλοποιηθεί αν το θέλουν.
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
αντίστροφα.
βαλε Pin 1221 να σκανε τα κομαντα καθε φορα που θα κανεις αναληψη
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
αντίστροφα.
-
Ειμαι για να κλεισω αεροπορικο εισητηριο.
Το συστημα της αεροπορικης δεν δεχεται τα στοιχεια της χρεωστικης μου.
Πηγα στην τραπεζα και μου ειπαν να κανω online μια πιστωτικη και να κανω μεταφορα,
ετσι, λεει, θα γινει δεκτη η online κρατηση.ΕΠΕΙΓΟΝ, οποιος γνωριζει ας ριξει λιγο φως.
(πειραιως) -
την WeBuy σου λένε λογικά [σαν Mastercard θα τη βάλεις μετά]
Δουλεύει, κάν' το άφοβα. -
και συνεχιζοντας τις αποριες :
οντας στο εξωτερικο (ΕΕ) πως κανουμε συναλαγες (καταθεση ελλαδα / αναληψη απο εξωτερικο ή αλλιως λαδωμα) ;
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
και συνεχιζοντας τις αποριες :οντας στο εξωτερικο (ΕΕ) πως κανουμε συναλαγες (καταθεση ελλαδα / αναληψη απο εξωτερικο ή αλλιως λαδωμα) ;
πρέπει κάποιος να σου βάζει λεφτά στον λογαριασμό σου στην Ελλάδα και να έχεις μια κάρτα τύπου Maestro. υπάρχει επίσης και η Western Union
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
και να έχεις μια κάρτα τύπου Maestro. υπάρχει επίσης και η Western Union
μαλιστα, εχω πετυχει καταστηματα.
Φανταζομαι εχει σημεια ρουφιγματος σε καθε περιοχη στο εξωτερικο (δε θα 'μαι σε πρωτευουσα ας πουμε). -
Δυστυχώς οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν για αναλήψεις απο ΑΤΜ στο εξωτερικό σεβαστή προμήθεια.
Η λύση είναι η χρήση της χρεωστικής ακόμα και για μικρές συναλλαγές ( σουπερμάρκετ-εστιατόρια κλπ) και οι αναλήψεις ενός σχετικά μεγάλου ποσού μια στο τόσο.Ρώτησε για την προμήθεια μήπως έχει αλλάξει αυτή η φάμπρικα
-
όταν ήμουν στην αγγλία μου έβαζαν στον ελληνικό λογαριασμό μου λεφτά, τα σήκωνα στο μέγιστο ποσό και τα κατέθεσα στη Natwest που χα βγάλει χρεωστική κι έκανα με αυτή τις δουλειές μου και τις αγορές μου
-
δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να ανοίξει λογαριασμό στην ισπανία για το διάστημα που θα είναι εκεί
-
Ενα προβλημα που ειχα σε ταξιδι στην Βουλγαρια ,δεν εχουν το € εκει,ηταν οτι η χρεωστικη καρτα στο ΑΤΜ εβγαζε μονο ενα λογαριασμο ενω ειχα συνδεσει 3 λογαριασμους,φυσικα ο ενας που εβγαζε σαν επιλογη δεν ειχε χρηματα μεσα .Το ιδιο και η πιστωτικη ,δεν εβγαζε τους συνδεμενους λογαριασμους .
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα