-
εμμονές
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή φταίει η τρόικα που:Η τρόικα φταίει ή δεν φταίει που ενώ τα ήξερε όλ' αυτα (βλ. reuters και ακόμα αρκετά που το reuters δεν έχει βγάλει), και δεν απαίτησε την εξυγίανση και αυτού του τομέα;, αντιθέτως συνέχισε την προοπτική ενίσχυσής τους;
Να δω πότε θ' αποφασίσουν οι Έλληνες να κάνουν αυτοκριτική, αντί να τους φταίνε τα παγκόσμια συστήματα, οι διεθνείς οργανισμοί και οι ο Σόρος με τους μασόνους.
Αυτοί που έκραζαν και λοιδορούσαν όσους τα έλεγαν αυτά, αυτοί θα κάνουν καμιά αυτοκριτική;
Ή όπως πάντα, θέλουμε αυτοκριτική από τους άλλους; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επί του προκειμένου, μεγάλο σκάνδαλο το να δίνεις ειδικά στο Σάλλα μια κρατική τράπεζα, αντί να την απορροφά κάποια άλλη, καλύτερης οικονομικής επιφάνειας.
Αυτό που λένε, για 'καλό' κομμάτι και 'προβληματικό' κομμάτι της ΕΤΕ δεν έχω ψάξει. Δηλαδή τι σόι κομμάτια είναι αυτά; Σε τι αναφέρονται;
Απλά μία δική μου άποψη.
Θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να βλέπαμε τα θέματα και από κάποια ανθρωποκεντρική σκοπιά. Δηλαδή ότι σκοπός δεν είναι μόνο οι στυγνές και απότομες συγχωνεύσεις ή απορροφήσεις. Καλό θα ήταν να υπήρχε από πριν κάποια μελέτη, κάποια συλλογή πληροφοριών που να αφορά το **πραγματικό **υπαλληλικό προσωπικό και τους απασχολούμενους, την κινητή και ακίνητη περιουσία κλπ...κλπ...
Τι θέλω να πω; Για παράδειγμα ξέρω ότι ΑΤΕ Ασφαλιστική απασχολεί πάνω από 300 άτομα τα οποία βρίσκονται σε διάφορα καθεστώτα. Άλλοι αορίστου, άλλοι συμβασιούχοι, κάποιοι αποσπασμένοι από ΑΤΕ ΒΑΝΚ, κάποιοι από άλλες εταιρείες κλπ...Τέτοια καθεστώτα πλέον υπάρχουν σε όλες τις τράπεζες. Τραπεζικός οργανισμός δεν είναι μόνο ο Ταμίας και ο Προϊστάμενος ενός καταστήματος.
Ξέρω π.χ. ότι υπάρχουν εξειδικευμένα στελέχη που απασχολούνται στις μηχανογραφήσεις, για διάφορα θέματα (π.χ. IBM Mainframes, Telecoms, WAN/LAN Networks, ATMs Internal/Externals, Online, Ηλεκτρονική Τραπεζική, Dealing Rooms, Storage, Πιστωτικές, Ebanking, Call Centers, IT Security, Phone Banking, κλπ...κλπ...κλπ...)
Φυσικά οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται με διάφορα εργασιασκά καθεστώτα.Και δεν μιλάμε για 5 ή 10 ή 20 ανθρώπους...
Και ένα link που αφορά το θέμα που συζητάμε:
http://www.terna.gr/index.php?option=co ... 14&lang=el
http://www.sofokleous10.gr/portal2/epix ... 806123708/ -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φαρσοκωμωδια..μεσα σε ενα απογευμα εδωσαν στην Πειραιως μια καθαρη τραπεζα,αρκει να σβηστουν τα κομματικα χρεη προφανως.Λιγο ακομα να μεινει η τροικα και η διαφθορα θα γνωρισει παγκοσμια ρεκορ...
Δηλαδή φταίει η τρόικα που:
- τα κόμματα είχαν χρεωθεί στις τράπεζες μέχρι τα μπούνια κι ακόμα παραπάνω;
- οι τράπεζες έδιναν δάνεια 'τις καλές εποχές' σε όποιον στήριζε τους λαμπρούς πολιτικούς-ελπίδες της Ελλάδας;
- οι τράπεζες πρακτικά βάρεσαν κανόνι;
Να δω πότε θ' αποφασίσουν οι Έλληνες να κάνουν αυτοκριτική, αντί να τους φταίνε τα παγκόσμια συστήματα, οι διεθνείς οργανισμοί και οι ο Σόρος με τους μασόνους.
Επί του προκειμένου, μεγάλο σκάνδαλο το να δίνεις ειδικά στο Σάλλα μια κρατική τράπεζα, αντί να την απορροφά κάποια άλλη, καλύτερης οικονομικής επιφάνειας.
Αυτό που λένε, για 'καλό' κομμάτι και 'προβληματικό' κομμάτι της ΕΤΕ δεν έχω ψάξει. Δηλαδή τι σόι κομμάτια είναι αυτά; Σε τι αναφέρονται;
Η τροικα αντι να βαλει ενα στοπ σε ολα αυτα,στηριζει με νυχια και με δοντια το καθεστως απο την αρχη.
Η ΑΤΕ απο την στιγμη που χωριστηκε σε good και bad bank δεν υπηρχε κανενας λογος να δωθει στην Πειραιως στην οποια μαλιστα ΔΕΝ εγινε τετοιος διαχωρισμος,μπορουσε να συνεχισει αυτονομη πορεια και η Πειραιως ως ανημπορη να κλεισει,οπως -υποτιθεται οτι- συμβαινει στον καπιταλισμο.
Η ολη απατη ξεκιναει απο το οτι η Πειραιως κριθηκε ως συστημικη,δηλαδη χονδρικα ως καίρια για την ελληνικη οικονομια,ενω η ΑΤΕ οχι!!!Ημαρτον!!!!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η ολη απατη ξεκιναει απο το οτι η Πειραιως κριθηκε ως συστημικη,δηλαδη χονδρικα ως καίρια για την ελληνικη οικονομια,ενω η ΑΤΕ οχι!!!Ημαρτον!!!!Σωστά. Άλλωστε θα μπορούσε το ίδιο εύκολα να χωριστεί σε 'καλή' και 'κακή' τράπεζα η (ήδη προβληματική) Πειραιώς και να απορροφηθεί το 'καλό' κομμάτι από την ΑΤΕ. Αλλά αυτό θα έβαζε σε διαδικασία όλους τους εργαζόμενους της Πειραιώς να μπουν σε συλλογική σύμβαση εργασίας (νέα ενίσχυση της ΟΤΟΕ! = κακό πράμα!).
Ενώ τώρα οι (μόνιμοι του ΑΣΕΠ και πριν ΑΣΕΠ εποχή 1994) υπάλληλοι της ΑΤΕ από συλλογική σύμβαση θα υποχρεωθούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και ότι άλλο ήθελε προκύψει (το οποίο για πολλούς δεν είναι κακό, αν κρίνουμε από την ποιότητα των υπάλληλων που έχει προσληφθεί με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ και πριν ΑΣΕΠ εποχή 1994).Πάντως με την ίδια λογική όλο το Δημόσιο θα μπορούσε να περαστεί σε ιδιώτες.
Και αν είναι έτσι, να πάρω και εγώ ένα κομμάτι (στο τσάμπα), αφού από πριν μου έχουν βγάλει το 'κακό' για να μην έχω να το λούζομαι...
-
*Με το συγκεκριμένο μοντέλο, το Δημόσιο θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της ΑΤΕ και τα 'κόκκινα δάνεια'. *
Τωρα εκει στα κοκκινα δανεια ειναι φυσικα τα δανεια των κομματων,των Μπατατουδηδων και ποιος ξερει τι αλλο
Αυτα θα τα πληρωσουμε εμεις γιατι μας περισσευουν πολλα λεφτα -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Απλά μία δική μου άποψη.
Θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να βλέπαμε τα θέματα και από κάποια ανθρωποκεντρική σκοπιά. Δηλαδή ότι σκοπός δεν είναι μόνο οι στυγνές και απότομες συγχωνεύσεις ή απορροφήσεις. Καλό θα ήταν να υπήρχε από πριν κάποια μελέτη, κάποια συλλογή πληροφοριών που να αφορά το **πραγματικό **υπαλληλικό προσωπικό και τους απασχολούμενους, την κινητή και ακίνητη περιουσία κλπ...κλπ...
Τι θέλω να πω; Για παράδειγμα ξέρω ότι ΑΤΕ Ασφαλιστική απασχολεί πάνω από 300 άτομα τα οποία βρίσκονται σε διάφορα καθεστώτα. Άλλοι αορίστου, άλλοι συμβασιούχοι, κάποιοι αποσπασμένοι από ΑΤΕ ΒΑΝΚ, κάποιοι από άλλες εταιρείες κλπ...Τέτοια καθεστώτα πλέον υπάρχουν σε όλες τις τράπεζες. Τραπεζικός οργανισμός δεν είναι μόνο ο Ταμίας και ο Προϊστάμενος ενός καταστήματος.
Ξέρω π.χ. ότι υπάρχουν εξειδικευμένα στελέχη που απασχολούνται στις μηχανογραφήσεις, για διάφορα θέματα (π.χ. IBM Mainframes, Telecoms, WAN/LAN Networks, ATMs Internal/Externals, Online, Ηλεκτρονική Τραπεζική, Dealing Rooms, Storage, Πιστωτικές, Ebanking, Call Centers, IT Security, Phone Banking, κλπ...κλπ...κλπ...)
Φυσικά οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται με διάφορα εργασιασκά καθεστώτα.Και δεν μιλάμε για 5 ή 10 ή 20 ανθρώπους...
Και ένα link που αφορά το θέμα που συζητάμε:
http://www.terna.gr/index.php?option=co ... 14&lang=el
http://www.sofokleous10.gr/portal2/epix ... 806123708/Oι συγχωνευσεις/εξαγορες δεν γινοντε για να βολευτει το προσωπικο (τι να πεις αραγε για αυτους που δεν ειχαν μεσο να μπουν στην ΑΤΕ και ειναι ανεργοι) αλλα για εξορθολιγισμο του τραπεζικου συστηματος που στην Ελλαδα και 4 τραπεζες να μεινουν ειναι πολλες.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αυτοί που έκραζαν και λοιδορούσαν όσους τα έλεγαν αυτά, αυτοί θα κάνουν καμιά αυτοκριτική;
Ή όπως πάντα, θέλουμε αυτοκριτική από τους άλλους;Δεν ξέρω αν με αφορά αυτό, αλλά θα σου πρότεινα να χαλαρώσεις γιατί το έχεις πάρει πολύ κατάκαρδα και πετάς και συ και άλλοι χαζά υποννοούμενα.
Δεν είπα ποτέ ότι αυτά που κατάγγειλες στο Forum δεν είναι αλήθεια.
Αυτό που είπα είναι ότι, λόγω της σοβαρότητάς τους, δεν μπορώ να τα εκλάβω παρά ως φήμες και άρα δε μπορώ να τα δεχτώ για αντίστοιχα σοβαρή συζήτηση, αν δε συνοδεύονται από πηγές. Δε μου αρκεί να πει ο mjacob 'μεγάλα λαμόγια οι τραπεζίτες, έχουν off-shore και αγοράζουν ακίνητα, δανείζονται και κάνουν ΑΜΚ', θέλω να δω μια αξιόπιστη πηγή που να τα λέει αυτά. Σε μία κλίμακα αξιοπιστίας, η έκθεση της BlackRock είναι ας πούμε στο 95, το δημοσίευμα του Reuters στο ας πούμε 50 (λόγω βασικά της σοβαρότητας του πρακτορείου, αν ήταν μια τυχαία ελληνική εφημερίδα θα ήταν πολύ λιγότερο) και η δημοσίευση του οποιουδήποτε 'εσωτερικά πληροφορημένου' mjacob σε ένα οποιοδήποτε forum/blog/tweet πολύ χαμηλά, ας πούμε στο 20 (και αυτό επειδή είναι ο mjacob που είναι ένας γενικά σοβαρός συνομιλητής αλλιώς θα ήταν κοντά στο 0). Ε αυτό που ζήτησα είναι αύξηση του βαθμού αξιοπιστίας. Αν δεν μπορείς να δημοσιεύσεις τις πηγές σου για τον α ή β λόγο (ΙΜΗΟ υπερβάλλεις αλλά δικαίωμά σου) το δέχομαι αλλά λυπάμαι, που δε δέχομαι τη διαβεβαίωσή σου περί αξιοπιστίας.Και ένα άλλο: αν τα κάνει ο Σάλλας, που είναι από παλαιόθεν γνωστό λαμόγιο και ΠΑΣΟΚ-ικό κομματόσκυλο, δε σημαίνει ότι τα κάνουν 'οι τραπεζίτες' γενικά (διότι έτσι γενική ήταν η τοποθέτηση). Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν είναι ότι ακριβώς υγιέστερο υπάρχει στον ελληνικό τραπεζικό χώρο και είναι εδώ και χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν ξέρω αν με αφορά αυτό, αλλά θα σου πρότεινα να χαλαρώσεις γιατί το έχεις πάρει πολύ κατάκαρδα και πετάς και συ και άλλοι χαζά υπονοούμενα.Δικαίωμά μου να θιχτώ, θαρρώ, όπως προφανώς επίσης δικαίωμά σου. Αλλιώς μη το παίρνεις κι εσύ κατάκαρδα και χαλάρωσε.
Δεν είπα ποτέ ότι αυτά που κατάγγειλες στο Forum δεν είναι αλήθεια.
Αυτό που είπα είναι ότι, λόγω της σοβαρότητάς τους, δεν μπορώ να τα εκλάβω παρά ως φήμες και άρα δε μπορώ να τα δεχτώ για αντίστοιχα σοβαρή συζήτηση, αν δε συνοδεύονται από πηγές. Δε μου αρκεί να πει ο mjacob 'μεγάλα λαμόγια οι τραπεζίτες, έχουν off-shore και αγοράζουν ακίνητα, δανείζονται και κάνουν ΑΜΚ', θέλω να δω μια αξιόπιστη πηγή που να τα λέει αυτά. Σε μία κλίμακα αξιοπιστίας, η έκθεση της BlackRock είναι ας πούμε στο 95, το δημοσίευμα του Reuters στο ας πούμε 50 (λόγω βασικά της σοβαρότητας του πρακτορείου, αν ήταν μια τυχαία ελληνική εφημερίδα θα ήταν πολύ λιγότερο) και η δημοσίευση του οποιουδήποτε 'εσωτερικά πληροφορημένου' mjacob σε ένα οποιοδήποτε forum/blog/tweet πολύ χαμηλά, ας πούμε στο 20 (και αυτό επειδή είναι ο mjacob που είναι ένας γενικά σοβαρός συνομιλητής αλλιώς θα ήταν κοντά στο 0). Ε αυτό που ζήτησα είναι αύξηση του βαθμού αξιοπιστίας. Αν δεν μπορείς να δημοσιεύσεις τις πηγές σου για τον α ή β λόγο (ΙΜΗΟ υπερβάλλεις αλλά δικαίωμά σου) το δέχομαι αλλά λυπάμαι, που δε δέχομαι τη διαβεβαίωσή σου περί αξιοπιστίας.Είσαι λίγο επιλεκτικός στη μνήμη σου
Εγώ δεν είχα ζητήσει από κανέναν να με πιστέψει ή να δεχτεί τα λεγόμενά μου επειδή τα λέω.
Ούτε είχα θιχτεί επειδή δεν με πίστευες (στο έγραψα 5-6 φορές άλλωστε)Αλλά δεν είχε μείνει εκεί το θέμα
Είχαν γραφτεί και 2-3 πραγματάκια ακόμα, τα οποία σαφώς και με έθιγαν αμέσως την ίδια στιγμή που και θεωρώ πως εδώ μέσα έχω επιδείξει αρκετά σοβαρή στάση οπότε και θα μπορούσα να επικαλεστώ το 'κράτα και μια πισινή βρε αδερφέ' (δεν λέω ότι δεν γράφω και μαλακίες βέβαια), και αυτά δεν έχουν γραφτεί για κανέναν άλλο ασχέτως του τι 'παρόμοιο' μπορεί να γράφει.Λοιπόν, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις γιατί θίχτηκα και γιατί δεν χαλαρώνω με το ζήτημα. Που έχω χαλαρώσει γιατί κανονικά σε κάθε post που οποιοσδήποτε επικαλείται κάποια 'εσωτερική πληροφόρηση' εγώ θα έπρεπε να γράφω όσα μου έγραψες, και είδαμε τι καλά που πήγαινε αυτό
Και ένα άλλο: αν τα κάνει ο Σάλλας, που είναι από παλαιόθεν γνωστό λαμόγιο και ΠΑΣΟΚ-ικό κομματόσκυλο, δε σημαίνει ότι τα κάνουν 'οι τραπεζίτες' γενικά (διότι έτσι γενική ήταν η τοποθέτηση).
Ουδέποτε έχω γράψει για τραπεζίτες γενικά
Πάντα αναφέρομαι σε ένα συγκεκριμένο Παρεάκι.Αυτό έλλειπε, γνωρίζω και τραπεζίτες πολύ αξιολογότερους από εμένα, που παρ' ότι 'τέρμα δεξιοί' ίσως έχουν κάνουν περισσότερα 'κατά του συστήματος' από εμένα, και μάλιστα από μια θέση που δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι αν ήμουν εγώ εκεί δεν θα είχα 'διαφθαρεί'.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Oι συγχωνευσεις/εξαγορες δεν γινοντε για να βολευτει το προσωπικο (τι να πεις αραγε για αυτους που δεν ειχαν μεσο να μπουν στην ΑΤΕ και ειναι ανεργοι) αλλα για εξορθολιγισμο του τραπεζικου συστηματος που στην Ελλαδα και 4 τραπεζες να μεινουν ειναι πολλες.
Αυτά που γράφεις δεν έχουν καμιά επαφή με την σύγχρονη τραπεζική πραγματικότητα, ούτε λογική.
Και μάλλον δεν ξέρεις τίποτα για την ΑΤΕ. Βαριέμαι όμως να κάτσω να γράφω, εδώ μέσα και να αναλύω.Τα περί μέσων, ανεργίας και για όσους είναι άνεργοι κλπ... ούτε και αυτά έχουν κάποια βάση.
Εκτός αν επιθυμείς η Ελλάδα να έχει 10.000.000 άνεργους. Που από ότι βλέπω αυτό επιθυμείς, εφόσον σε χαλάει που κάποιοι εργάζονται, ενώ κάποιοι άλλοι είναι άνεργοι. -
Αυτό που βλέπω γενικότερα είναι ότι είναι άπαντες έτοιμοι να ρίξουν στην τρόικα λάθη καθαρά ελληνικά.
Ποιος έκανε τραπεζίτες το Σάλλα, τον Κοσκωτά, τον Λαυρεντιάδη;
Ποιοι έπαιρναν θαλασσοδάνεια;
Αν η τρόικα είχε απαιτήσει να κλείσουν τράπεζες μέσω συγχωνεύσεων, η ΟΤΟΕ τι θα έλεγε;
Δηλαδή, το μοτίβο είναι το ακόλουθο:
- προτείνει χρήσιμα μέτρα η τρόικα;
Τη γράφουμε κανονικά. - δεν προτείνει μέτρα η τρόικα;
Γιατί δεν πρότεινε μέτρα;
Ολίγον
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό που βλέπω γενικότερα είναι ότι είναι άπαντες έτοιμοι να ρίξουν στην τρόικα λάθη καθαρά ελληνικά.Ποιος έκανε τραπεζίτες το Σάλλα, τον Κοσκωτά, τον Λαυρεντιάδη;
Ποιοι έπαιρναν θαλασσοδάνεια;
Αν η τρόικα είχε απαιτήσει να κλείσουν τράπεζες μέσω συγχωνεύσεων, η ΟΤΟΕ τι θα έλεγε;
Δηλαδή, το μοτίβο είναι το ακόλουθο:
Τη γράφουμε κανονικά. - δεν προτείνει μέτρα η τρόικα;
Γιατί δεν πρότεινε μέτρα;
Ολίγον
Το μοτιβο ειναι το εξης:
-Γεια σας κυριοι της τροικας,εχουμε απατεωνες τραπεζιτες
-Πολυ ωραια,δωστε τους λεφτα,θα τους στηριξουμε ποικιλοτροπως-Εχουμε και διαφθαρμενους πολιτικους
-Θαυμασια,αυτους να ψηφισετε αλλιως λεφτα τερμα-Οι πολιτικοι μας και οι τραπεζιτες ειναι ενα σώμα,και μαλιστα υπερκομματικα,πχ Σαλλας-Βουλγαρακης
-Τοτε να τους στηριξουμε με πακτωλους χρηματων με χρηματα των ελληνων φορολογουμενων - προτείνει χρήσιμα μέτρα η τρόικα;
-
Δεν είναι τόσο απλό το πράγμα.
Ούτε η τρόικα αποτελεί χριστιανικό σύλλογο.Στόχος της είναι να διασώσει ένα εθνικό σύστημα που να κουμπώνει στο διεθνές σύστημα.
Αν αυτό το εθνικό σύστημα το έχουμε εμείς σκίσει εδώ και δεκαετίες, με τους πολιτικούς που οι ίδιοι επιλέξαμε, τι ακριβώς μπορούσαν οι ξένοι να κάνουν; Να ζητήσουν εδώ-και-τώρα διάλυσή του, με απώλεια των χρημάτων (και) των καταθετών, για να το ξαναφτιάξουν εκ βάθρων;Μήπως ακούγεται περίπου σαν 'απολύστε όλους τους ΔΥ, καταργήστε όλα τα κόμματα, κλείστε άμεσα όσες επιχειρήσεις δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο και τις τράπεζες και κάντε ολικό reset';
Θεωρώ ότι κάθε τρόικα οφείλει να πατήσει σε αυτά που βρίσκει, βελτιώνοντάς τα.
Όχι ότι είναι αμέμπτου ηθικής , αλλά ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Και τι δουλειά έχει στο κάτω-κάτω η τρόικα με τη συμφωνία με την Πειραιώς; Δεν θυμάμαι να απαίτησε κάτι σχετικό. Κι αυτά εθνικές λαμογιές είναι. -
Μια και εδώ ειναι τραπεζικές απορίες, να εκφράσω εγώ μια... εχμμμ, τραπεζική απορία?
Έχω στα χέρια μου μια τραπεζική επιταγή, την οποία μου έδωσαν πριν κανα μήνα, απλά δε χρειάστηκε να εξαργυρώσω. Τώρα όμως θέλω να δώσω αυτά τα λεφτά κάπου (όχι σε υπηρεσία, σε φυσικό πρόσωπο). Υπάρχει η δυνατότητα να του κάνω μια εξουσιοδότηση να εισπράξει αυτός αντί για 'μένα την επιταγή από την τράπεζα, αντι να πηγαινω εγώ να πάρω τα μετρητά? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Μια και εδώ ειναι τραπεζικές απορίες, να εκφράσω εγώ μια... εχμμμ, τραπεζική απορία?
Έχω στα χέρια μου μια τραπεζική επιταγή, την οποία μου έδωσαν πριν κανα μήνα, απλά δε χρειάστηκε να εξαργυρώσω. Τώρα όμως θέλω να δώσω αυτά τα λεφτά κάπου (όχι σε υπηρεσία, σε φυσικό πρόσωπο). Υπάρχει η δυνατότητα να του κάνω μια εξουσιοδότηση να εισπράξει αυτός αντί για 'μένα την επιταγή από την τράπεζα, αντι να πηγαινω εγώ να πάρω τα μετρητά?Την υπογραφεις απο πισω (βαζεις και ονομα τηλ αφμ )και του την δινεις .Τι ημερομηνια εχει;Μηπως εχει ληξει;
-
Μα δεν ειναι προσωπική, τραπεζική ειναι. Αυτές δεν έχουν ημερομηνία αν θυμάμαι καλά, εξάλλου και η δική μου δεν έχει καμία ημερομηνία.
-
Δε χρειάζεται εξουσιοδότηση.
-
Με αυτή τη λογική, αν μου τη βουτήξει κάποιος πάει και την εισπράτει, παρότι ειναι στο όνομά μου.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Με αυτή τη λογική, αν μου τη βουτήξει κάποιος πάει και την εισπράτει, παρότι ειναι στο όνομά μου.Όταν μιλάμε για απλές επιταγές, οποιος την έχει στα χέρια του μπορεί να την εισπράξει, ασχετα αν είναι σε όνομα άλλου, εκτός αν γράφει πάνω μή μεταβιβάσιμη. BTW δίγραμμη δέν σημαίνει μή μεταβιβάσιμη.
Οι τραπεζικές επιταγές έχω την εντύπωση οτι είναι by default μή μεταβιβάσιμες. Μόνο αν ρωτήσεις κάποιον σε τράπεζα θα μπορεσει να σου το απαντήσει αυτό σίγουρα.
Μα δεν ειναι προσωπική, τραπεζική ειναι. Αυτές δεν έχουν ημερομηνία αν θυμάμαι καλά, εξάλλου και η δική μου δεν έχει καμία ημερομηνία.
Όλες οι επιταγές έχουν ημερομηνία έκδοσης επάνω τους. Ημερομηνία λήξης στις επιταγές δέν υπάρχει, απλά μετά απο 8 ημέρες απο την έκδοση δέν μπορεί να σφραγιστεί, αλλα άν έχει λεφτα μέσα ο λογαριασμός μπορείς οποτεδήποτε να την εισπράξεις.
-
Όταν μια επιταγή έχει εκδοθεί 'εις διαταγή' (δηλ. κατονομάζεται στην επιταγή ένα ορισμένο πρόσωπο ως λήπτης) μεταβιβάζεται με οπισθογράφηση. Η αναγραφή της ρήτρας αυτής (εις διαταγήν) δεν είναι απαραίτητη για το χαρακτηρισμό του τίτλου της επιταγής ως τίτλου εις διαταγήν, δεδομένου ότι** η επιταγή αποτελεί τίτλο από το νόμο (γεννημένο ή εκ γενετής) εις διαταγήν και συνεπώς μεταβιβάσιμη με οπισθογράφηση.**
Για να μη μπορεί να μεταβιβαστεί μια επιταγή με οπισθογράφηση πρέπει α) να έχει εκδοθεί υπέρ κατονομαζόμενου προσώπου αλλά και επιπλέον β) ** να προστίθεται η ρήτρα 'ουχί εις διαταγή' ή ή μία άλλη παρόμοια με αυτή ρήτρα, όπως π.χ. πληρώσατε μόνο στον Α.Α. ή 'πληρωτέα μόνο στο δικαιούχο'**, τότε η επιταγή από 'εις διαταγή', που είναι το default, μετατρέπεται σε ονομαστικό αξιόγραφο και η μεταβίβασή της με οπισθογράφηση δεν είναι νόμιμη. (μεταβιβάζεται πλέον με εκχώρηση, αν και η άκυρη οπισθογράφηση μπορεί υπό συνθήκες να εκτιμηθεί ως εκχώρηση, αλλά μην το κάνουμε πιο περίπλοκο).
Χρονολογία λήξης δεν υπάρχει στην επιταγή, η επιταγή είναι πληρωτέα εν όψει.
-
Σε απλά Ελληνικά?
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα