-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
αυτό το είδα κι εγώ, δεν έχει φανεί κάτι όμως ακόμαΚι εμείς ενημερωθήκαμε χθες ότι έχει κατατεθεί το δώρο (στην Alpha) και πριν λίγο είδα μέσω web banking ότι πιστώθηκε ο λογαριασμός μου με σημερινή ημερομηνία.
-
εχθές μου τα έβαλαν όμως ακόμα να εμφανιστούν τις αργίες τους γαμώ
-
θέλω ν'ανοίξω καταθετικό λογαριασμό στη Eurobank και να βγάλω και κάρτα χρεωστική visa electron. τι δικαιολογητικά χρειάζεται και είναι απαραίτητη μια πρώτη κατάθεση ? έχει κάτι κατά αυτός ο τύπος λογαριασμού?
-
Εκκαθαριστικό, ταυτότητα, διεύθυνση κατοικίας (άρα λογαριασμός κάποιας ΔΕΚΟ απ'όπου προκύπτει)
-
θέλω ν'ανοίξω καταθετικό λογαριασμό στη Eurobank και να βγάλω και κάρτα χρεωστική visa electron. τι δικαιολογητικά χρειάζεται και είναι απαραίτητη μια πρώτη κατάθεση ? έχει κάτι κατά αυτός ο τύπος λογαριασμού?Εκκαθαριστικο εφοριας ,φωτ/φα ταυτοτητας κ ενα σταθερο τηλεφωνο .
Γιατι δεν βγαζεις απο την Alpha ????????? -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
θέλω ν'ανοίξω καταθετικό λογαριασμό στη Eurobank και να βγάλω και κάρτα χρεωστική visa electron. τι δικαιολογητικά χρειάζεται και είναι απαραίτητη μια πρώτη κατάθεση ? έχει κάτι κατά αυτός ο τύπος λογαριασμού?
Εκκαθαριστικο εφοριας ,φωτ/φα ταυτοτητας κ ενα σταθερο τηλεφωνο .
Γιατι δεν βγαζεις απο την Alpha ?????????έχω Alpha, αλλά χρειάζομαι και Eurobank
-
Εκκαθαριστικο εφοριας ,φωτ/φα ταυτοτητας κ ενα σταθερο τηλεφωνο .
Γιατι δεν βγαζεις απο την Alpha ?????????έχω Alpha, αλλά χρειάζομαι και Eurobank
Aν τις χασεις καηκες ,τελευταια τα καταστηματα λογω της κρισης δεν ζητανε επιβεβαιωση ουτε καν ταυτοτητα κ τις λατρευουν .
-
Αυτό είναι το θετικό των καρτών με PIN που υπάρχουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και καιρό
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αυτό είναι το θετικό των καρτών με PIN που υπάρχουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εδώ και καιρόΑυτες ειναι οι πιστωτικες , εχουν pin κ οι δικες μας
-
Όχι όλες οι κάρτες έχουν PIN και το αντίστοιχο τσιπάκι. Στην Γαλλία όλες οι κάρτες είναι χρεωστικές ( visa,visa electron, mastercard, carte bleue ) και αν θέλεις γίνονται και πιστωτικές.
-
+1 και στην Ολλανδία.
Δεν γίνεται συναλλαγή οποιουδήποτε είδους με κάρτα χωρίς pin. -
δλδ αν αφήσω την πιστωτική μου σε ένα εστιατόριο για να πληρώσω το λογαριασμό, θα μου ζητήσουν το PIN της κάρτας; Σε καμία χώρα δεν μου έχει συμβεί αυτο, παρά μόνον αν πήγαινα να σηκώσω μετρητά με πιστωτική.
Το τσιπάκι πάντως δεν έχει να κάνει με το PIN, αλλά με ζητήματα πρωτοκόλλων ασφαλείας των POS/ATM. Διατραπεζικά υπάρχουν συγκεκριμένες ρήτρες προστασίας έναντι απάτης που πραγματοποιείται με ή χωρίς τσιπωμένη κάρτα. Οι ξετσίπωτες δεν είναι φερέγγυες και οι τράπεζες πιο δύσκολα καλύπτουν η μία την άλλη. [Υπάρχουν και περαιτέρω security levels πέραν του τσιπώματος]. H eurobank προσφάτως κατάλαβε ποια είναι η σημασία αυτου
-
Θα σου φέρουν το μηχάνημα για να βάλεις το PIN στο τραπέζι σου. Αν η κάρτα σου δεν έχει τσιπάκι δεν θα στο ζητήσουν. Αν πληρώνεις στο εξωτερικό με ελληνική κάρτα είναι λογικό που δεν στο ζητήσαν ποτέ. Στα μηχανήματα πληρωμής εδώ πέρα δεν βάζουμε όλη την κάρτα μέσα αλλά μόνο το κομμάτι που είναι το τσίπ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θα σου φέρουν το μηχάνημα για να βάλεις το PIN στο τραπέζι σου. Αν η κάρτα σου δεν έχει τσιπάκι δεν θα στο ζητήσουν. Αν πληρώνεις στο εξωτερικό με ελληνική κάρτα είναι λογικό που δεν στο ζητήσαν ποτέ. Στα μηχανήματα πληρωμής εδώ πέρα δεν βάζουμε όλη την κάρτα μέσα αλλά μόνο το κομμάτι που είναι το τσίπΕμείς τη βάζουμε όλη μέσα, τις θέλουμε ξετσίπωτες και δεν αρκούμαστε στο κεφαλάκι
Κι εδώ πάντως έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται, αλλά ακόμα μόνο με τις χρεωστικές σου έφερναν μηχανάκι (και όχι πάντα).
Πλάκα πλάκα πάντως πλέον μόνο μία κάρτα μου έχει μείνει ξετσίπωτη... για κάτσε να αποστηθίσω κανα PIN για να μη γίνω ρεζίλι πουθενά και πλένω πιάτα -
Αυτό το σύστημα ε΄νιαι στη Γαλλία μιραγκε, με το τσιπ
Στην Ολλανδία δουλεύει η μαγνητική λωρίδα.
Μάλιστα πριν απο ένα χρόνο, είχα προβλήματα στη Γαλλία με την Ολλανδική κάρτα, λόγω αυτής της μ@λακιας με το τσιπ.
Σε μας το τσιπ το έχουν για να 'Φορτωνεις' ένα μικρό αριθμό χρημάτων, για να πληρώνεις παρκόμετρα, πάρκινγκ κλπ. -
Και στην Αγγλία και στην Γερμανία και στην Ελβετία έτσι δουλεύει. Αν η κάρτα είναι ξένη ή έχει τσίπ και δεν δουλεύει για κάποιο λόγο την περνάνε απλά από το μηχάνημα...Οπότε 2 τινά συμβαίνουν ή πήγες να πληρώσεις κάτι σε αύτοματο μηχάνημα ( βενζίνη, εισιτήριο στο Μετρό ( )) και δεν μπόρεσες ή έπεσες σε στόκο Γάλλο και δεν δούλευε το δικό του κεφάλι που είναι κλασσικό bug του συστήματος
-
Σε βενζινάδικο βράδυ την πάτησα
Είχα μπανισει στη Λιλ ένα βενζινάδικο που έχει πολύ φτηνή με το http://www.zagaz.com/index.php
oπότε σκαώ με ρεζέρβα ερχόμενος απ το Παρίσι 12 το βράδυ.
Τρώω τον πούλο, και περιμένω να εμφανιστεί κανενας χριστιανός να του δώσω λεφτά να μου βάλειΌταν είναι σε μαγαζί, την είχα ψιλιαστεί ότι κάτι παίζει με την κάρτα και τους ζητάω να την περασουν απ την λωρίδα.
Αυτό είναι το σύστημα που σας έλεγα, για την ολλανδία http://en.wikipedia.org/wiki/Chipnet
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Θα σου φέρουν το μηχάνημα για να βάλεις το PIN στο τραπέζι σου. Αν η κάρτα σου δεν έχει τσιπάκι δεν θα στο ζητήσουν. Αν πληρώνεις στο εξωτερικό με ελληνική κάρτα είναι λογικό που δεν στο ζητήσαν ποτέ. Στα μηχανήματα πληρωμής εδώ πέρα δεν βάζουμε όλη την κάρτα μέσα αλλά μόνο το κομμάτι που είναι το τσίπΕγώ έχω να πω πως στη Γερμανία μπορείς άνετα να αγοράσεις με κάρτα χωρίς το pin με γερμανική κάρτα. Είναι θέμα τύχης που εξαρτάται από τη συναλλαγή. Άλλοτε σου ζητά να υπογράψεις χωρίς να δείξεις ταυτότητα παρακαλώ (βλέπει απλά την υπογραφή στο πίσω μέρος!), και άλλες φορές σου ζητά το πιν.
Στα μηχανήματα που λες πως μπαίνει η μισή κάρτα μέσα, έχω να πω σχετικά με το γερμανικό καθεστώς: εκεί που είναι η μαγνητική ταινία, το πλαστικό του μηχανήματος το καλύπτει, οπότε το διαβάζει. Ιδιαίτερα το παρατήρησα αυτό στις πόρτες των τραπεζών τα βράδια. -
Και εγω δεν αχω ακουσει να σου ζητανε πιν. Εχω χρησιμποιησει και Αμερικανικες στην Ελλαδα και στην Γερμανια και Ελληνικες πιστωτικες καρτες στις ΗΠΑ. Περναει με την μια και μετα βλεπω την χρεωση. Στα βενζιναδικα εδω τωρα εχουν και τιμη με μετρητα και με πιστωτικη με διαδορα 10-20 σεντ. Μιλαμε τωρα για πιστωτικες οχι για καρτες αναληψης απο τραπεζα.
-
εγώ αναφέρθηκα πριν σε κάρτα λογαριασμού-χρεωστική, με τσιπακι και με μαγνητική ταινία.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα