-
Μόνο τόκους;
παλιά χρέωναν και ξενοδοχείο όταν έπαιρνες μετρητά από πιστωτική. -
Ευχαριστω παιδια!
-
Τελευταία σε κάποιες τράπεζες (οχι όλες),συνηθίζεται να χρεώνουν τόκο απο την ημερομηνία αγοράς κάποιου προιόντος ανεξάρτητα απο το αν πληρωθεί ολο το ποσό την προκαθορισμένη ημέρα πληρωμής...για προσέξτε το λίγο.Δεν μιλάω για ανάληψη μετρητών αλλά για κανονικότατη αγορά
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Τελευταία σε κάποιες τράπεζες (οχι όλες),συνηθίζεται να χρεώνουν τόκο απο την ημερομηνία αγοράς κάποιου προιόντος ανεξάρτητα απο το αν πληρωθεί ολο το ποσό την προκαθορισμένη ημέρα πληρωμής...για προσέξτε το λίγο.Δεν μιλάω για ανάληψη μετρητών αλλά για κανονικότατη αγοράΑποκλειεται.-
Ειναι παρανομο, πολυ παρανομο, τοσο πολυ παρανομο που ουτε και ελληνικη τραπεζα δεν θα τολμουσε να το κανει.
Σε ποιες τραπεζες το εχεις διαπιστωσει; -
Έχεις pm...
Και τα έξοδα μεταφοράς χρημάτων απο 1 λογαριασμό σε άλλο έχουν χαρακτηριστεί παράνομα με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις αλλά μια χαρά εξακολουθούν να ισχύουν... -
Αν και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα (μακάρι να είχα) ποια είναι νόμιμα (ή και όχι) η πιο εύκολη, οικονομική, γρήγορη και σίγουρη διαδικασία για να μεταφέρεις χρήματα από μία χώρα σε άλλη, είτε από Ελλάδα έξω είτε από έξω στην Ελλάδα;; Γενικά τί τρόποι υπάρχουν με + και - του καθενός.
-
Καλά, δεν παίζει να υπάρχει χειρότερη τράπεζα από τη Eurobank!!!
Εχω κάνει ηλεκτρονική αίτηση για πιστωτική κάρτα από τις 8 Νοεμβρίου. Ενημερώθηκα ότι η αίτηση προεγκρίθηκε στις 3 Δεκεμβρίου (Έλεος δηλαδή, 1 μήνας για να ελέγξουν μια αίτηση;;; ), οπότε και πήγα και υπέγραψα τη σύμβαση. Στις 12 Δεκεμβρίου ενημερώθηκα ότι η αίτηση βρίσκεται σε εκκρεμότητα, κάτι που όπως αποδείχτηκε οφειλόταν στη φωτογραφία που 'είχα επιλέξει' να τυπωθεί, η οποία δεν εγκρίθηκε... παρότι δεν ήταν δική μου αλλά η στάνταρ φωτογραφία Τέλος πάντων στείλαμε ένα σκ@τόχαρτο και λύθηκε το πρόβλημα. Στις 22 Δεκεμβρίου ενημερώθηκα εκ νέου ότι η αίτηση εγκρίθηκε και ότι σύντομα θα παραλάβω την κάρτα μου. Φυσικά ακόμα περιμένω... 2 μήνες αύριο και έχει ο θεός...Να χαρώ εγώ εξυπηρέτηση Έπρεπε να της ρίξω άκυρο και να πάω στην Alpha Bank που ξέρω ότι ολοκληρώνουν πολύ πιο γρήγορα τις διαδικασίες. Είπα και γω όμως να το παίξω καλός αφού η κάρτα ως WWF Visa μέσω των συναλλαγών μου θα δίνει κάποια ποσά στη WWF.
-
Καλα η eurobank ειναι για τα πανηγυρια.Εμενα ειχανε εγκρινει χωρις τη θεληση μου ενα 'Πιστωτικο οριο' 5.000€ Μου ειπανε να παω να υπογραψω κι ας μη το χρειαστω, ετσι για να υπαρχει.Κι αφου με παιρνανε καθε βδομαδα τηλ. μια μαλακισμενη μου ειπε:
'Ακουστε κε, να πατε να υπογραψετε στο υποκαταστημα αμεσως!!'και μου το κλεισε!
Παντως η δικια μου WWF καρτα εκδοθηκε γρηγορα ενω πολυ γρηγορες ειναι και οι συναλλαγες (μεταφορα υπολοιπων κτλ).
Οι καρτες της Αλφα παντως εχουν τις καλυτερες επιστροφες +ατοκη περιοδο απο μεταφορα+δωρεαν συνδρομη.Προσωπικα εχω ενα ποσο 1800€ εδω και δυο+ χρονια σχεδον ατοκο, χωρια που εχω παρει 4-5κινητα δωρο, δωροεπιταγες κτλ. -
Εδώ και πολλά χρόνια κάνω όλες τις συναλλαγές μου με την Alpha Bank. Με το πρόγραμμα Bonus για τις πιστωτικές κάρτες τώρα πια με πληρώνει κιόλας. Δείχνει too good to be true, αλλά είναι γεγονός. Με τους πόντους που μαζεύω έχω πάρει από κινητό, ρούχα μέχρι ... πίτσες! Δεν έχω αρκετή υπομονή για να συγκεντρώσω τους πόντους που χρειάζονται για αεροπορικά εισιτήρια. Με λίγα λόγια η Alpha δείχνει να έχει το καλύτερο πρόγραμμα ανταμοιβής πελατών.
Αν κάποιος έχει υπ' όψιν του κάτι καλύτερο, παρακαλώ να το μοιραστεί μαζί μας στο forum!Για τη Eurobank έχω μόνο να πω ότι η άποψή μου συμπίπτει με του aserf και του mikegr.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα (μακάρι να είχα) ποια είναι νόμιμα (ή και όχι) η πιο εύκολη, οικονομική, γρήγορη και σίγουρη διαδικασία για να μεταφέρεις χρήματα από μία χώρα σε άλλη, είτε από Ελλάδα έξω είτε από έξω στην Ελλάδα;; Γενικά τί τρόποι υπάρχουν με + και - του καθενός.Με αρκετή καθυστέρηση. Ο εξής ένας
Web banking -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα (μακάρι να είχα) ποια είναι νόμιμα (ή και όχι) η πιο εύκολη, οικονομική, γρήγορη και σίγουρη διαδικασία για να μεταφέρεις χρήματα από μία χώρα σε άλλη, είτε από Ελλάδα έξω είτε από έξω στην Ελλάδα;; Γενικά τί τρόποι υπάρχουν με + και - του καθενός.Με αρκετή καθυστέρηση. Ο εξής ένας
Web bankingΣε ευχαριστώ αλλά η απάντησή σου είναι ανεπαρκής!
Θα ήθελα να πεις πόσο κοστίζει (από μία τράπεζα σε άλλη υποθέτω οπότε κάτι θα κρατάνε), αν οφείλεις να το δηλώσεις κάπου και αν μπορεί να έχεις πρόβλημα αργότερα.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν και δεν έχω τέτοιο πρόβλημα (μακάρι να είχα) ποια είναι νόμιμα (ή και όχι) η πιο εύκολη, οικονομική, γρήγορη και σίγουρη διαδικασία για να μεταφέρεις χρήματα από μία χώρα σε άλλη, είτε από Ελλάδα έξω είτε από έξω στην Ελλάδα;; Γενικά τί τρόποι υπάρχουν με + και - του καθενός.
Με αρκετή καθυστέρηση. Ο εξής ένας
Web bankingΣε ευχαριστώ αλλά η απάντησή σου είναι ανεπαρκής!
Θα ήθελα να πεις πόσο κοστίζει (από μία τράπεζα σε άλλη υποθέτω οπότε κάτι θα κρατάνε), αν οφείλεις να το δηλώσεις κάπου και αν μπορεί να έχεις πρόβλημα αργότερα....Εκανα και κάνω μεταφορές από Ελλάδα σε Γαλλία μέσω Εθνικής. Κόστος 0,50 λεπτά για την ΕΕ για ποσά δε μέχρι 12.000 ευρώ. Για Ελλάδα μέχρι 150.000 ευρώ και κόστος 0,50 λεπτά. Για μεταφορά σε λογαριασμό της Εθνικής το κοστος είναι μηδενικό. Τυπικά με την χρήση IBAN η αλλη τράπεζα δεν πρέπει να χρεώσει τπτ όπως και γίνεται με την τράπεζα μου στην Γαλλία για Ελλάδα δεν ξέρω. Πάντως η Αλφα μου είχε χρεώσει προμήθεια όταν μετέφερα χρήματα από τον Γερμανικό μου λογαριασμό στον αντίστοιχο Ελληνικό μεσω Internet banking οι Γερμανοί δεν είχαν χρεώσει τπτ αλλά πάντε 3 χρονια από τότε οπότε ρώτα για να μάθεις. Μεταφορές εκτός ΕΕ δεν γίνονται μέσω Internet banking της Εθνικής για τους άλλους δεν ξέρω. Δεν χρειάζεται να δηλώσεις τπτ για τα παραπάνω ποσά, για μεγαλύτερα περνάς από τον υπάλληλο και δεν γνωρίζω την διαδικασία. Οσο για πρόβλημα, τι είδους; Η διαδικασία είναι ασφαλής και χρησιμοποιείς και δεύτερο κωδικό που βγάζει τυχαία μηχανάκι με το οποίο σε εφοδιάζει η τράπεζα. Επίσης για μένα το Internet banking είναι πάρα πολύ καλό εργαλείο αφού μπορεις να ελέγχεις τους λογαριασμούς σου εξ αποστάσεως.
Ελπίζω να ήμουν πιο κατατοπιστικός -
Έριξα μια ματιά στις οδηγίες του e-banking της Πειραιώς.
Δεν ξέρω πότε και πως αλλά μπορεί να ενημερώνουν κάποιον. Δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό.
Όρια για κάτοικο Ελλάδας προς τα έξω σε ΕΕ 12.500, από έξω προς Ελλάδα 150.000. Για παραπάνω πρέπει να πας στο κατάστημα.
Υπάρχουν τραπεζικά έξοδα και στις δύο πλευρές. Μπορείς να επιλέξεις να τα πληρώσεις εσύ που τα στέλνεις (εντολή OUR) ή ο παραλήπτης ή ο καθένας τα δικά του.
Κόστος για ιδιώτη και ΕΕ ως 12500 0,30, πιο πάνω 3,00. Επιπλέον 1,8 για OUR. Άρα για πχ 12000 που λες αν το κάνεις στην Πειραιώς θέλεις 0,3+1,8=2,1.(αν κατάλαβα καλά)Πήρα τηλέφωνο και ρώτησα γνωστή μου που δουλεύει σε τράπεζα (βιαστικά, ήταν σε αυτοκίνητο).
Φαίνεται ότι έχει σημασία από ποια και προς ποια τράπεζα τα στέλνεις, φαίνεται υπάρχουν διαφορές στις ταρίφες. Πχ μου είπε ότι η Εθνική είναι φτηνή και η Eurobank ακριβή.
Επίσης για μεγάλα ποσά οφείλουν να ενημερώσουν την Τράπεζα της Ελλάδας ή κάποιους. (αυτό εξαρτάται και από το εκκαθαριστικό σου, τα κεφάλαια που κινείς, το pattern του πελάτη κλπ)
Για πάνω από κάποιο ποσό μπορεί το έξοδα να είναι πχ 0,2% κλπ.
Βασικά κατάλαβα ότι για μεγάλα ποσά όλα είναι κάπως συζητήσιμα... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βασικά κατάλαβα ότι για μεγάλα ποσά όλα είναι κάπως συζητήσιμα...Κι ανακοινώσιμα!
-
Να πω και εγω τον πονο μου.
Εβγαλα μια πιστωτικη μεσω Γενικης τραπεζας. Καλα μιλαμε με πρηξανε μια και δεν ζω στην Ελλαδα οτι δεν με εμπιστευονται. Τελικα βαλανε μια κρατηση στο λογαριασμο για 1000 ευρω και αυτο ειναι το οριο μου(δεν με νοιαζει ιδιαιτερως).
Μετα αλλαξαν την καρτα χωρις να μου το πουν και πηγα να την χρησιμοποιησω και ειπε 'declined'. Τι εγινε ειναι οτι αποφασισαν να μου βγαλουν καινουργια καρτα με τσιπακι και φυσικα παρεληψαν να μου το πουνε και μου ακυρωσαν την καρτα. Επισης αποφασισαν να στειλοθν την καινουργια καρτα στο υποκαταστημα που εχω το λογαριασμο. Επρεπε λενε να πω να την παρω. Το ποιο φυσικα ειναι οχι πολυ καλη ιδεα μια και δεν ειμαι στην Ελλαδα.
Γιατι να μην μπορουν να την στελνουν στο σπιτι στις ΗΠΑ εστω και με συστημενο;
Το τι κανουν στις ΗΠΑ ειναι το εξης. Στελνουν τις πιστωτικες μη ενεργες και παιρνεις απο το τηλφωνο στο σπιτι που εχουν τα στοιχεια και την ενεργοποιουν; Υποθετω ζηταω πολλα.Επισης ειναι οτι εχω λογαριασμο eBanking εχουν ενα φοβερα πολυπλοκο συστημα με ενα μηχανακι που το συνδεω με θυρα USΒ και πρεπει να βαλω λογισμικο στο κομπουτερ για ενα e-token και ενα καταιγισμο απο κωδικους password(3). Μιλαμε οτι μονο δουλευει για windows XP λογισμικο. αν το βαλω σε vista η Win 7 μου δεινει κατι παραξενα λαθη. Εστω εχω ενα και μοναδικο κομπιουτερ με XP λογισμικο σχεδον για αυτο το λογο.
Η τελευταια εξεληξη ειναι οτι ξαφνικα αλλαξαν τους κωδικους και πρεπει να ειναι μονο νουμερα. το μικρο προβλημα ειναι οτι φυσικα τους αλλαξαν χωρις να μου το πουν/ανακοινωσουν. Οποτε παω να μπω μεσα και φυσικα δεν με αφηνει να βαλω τον κωδικο. Αντε παλι παιρνω τηλεφωνο απο ΗΠΑ στη υπηρεσια εξυπηρετησης. Δεν εχω προβλημα ειναι πολυ γρηγοροι πολυ ευγενικοι αλλα ειναι τελειως σπασιμο. Τωρα πρεπει αν μου στειλουν καινουργιους κωδικους ξανα στο υποκαταστημα που χρησιμοποιω. Μα καλε μου, μα χρυσε μου δεν ειμαι Ελλαδα μπορεις να το αλλαξεις και να με κανει να το αλλαξω ξανα; Οχι μου λεει πρεπει να πας στο πρεξενειο να βγαλεις χαρτι για να παει καποιος να το παρει απο την τραπεζα. Μιλαμε δεν εχω δει ποτε πιο πολυπλοκο συστημα. Εχω μια ντουζινα τραπεζιτικους/πιστωτικους λογαριασμους στις ΗΠΑ και δεν παιρνει παρα 30 δευτερολεπτα να αλλαξει κανεις τον κωδικο και δεν υπαρχει υποκαταστημα που προτιμω/συναλλασομαι. Δεν θυμαμαι την τελευταια φορα που πηγα μεσα στην τραπεζα.
Εχω και δευτερο λογαριασμο στην Εθνικη και εχουν το μηχανακι που βγαζει τα νουμερα αλλα δεν συνδεεται πουθενα και δεν χρειαζεται να κανω εγκατασταση λογισμικου. Οποτε δεν υπαρχει προβλημα.(τις πιο πολλες φορες).
Βασικα αν καποιος εχει τιποτα ιδεες ειμαι ετοιμος να τις ακουσω.
Δεν μπορω να αλλαξω τραπεζες μια και εχουμε πολλες συναλλαγες με Γενικη.
Υποθετω μπορω να βγαλω κανενα πληρεξουσιο και να πω οσο με ποιο πολλες λεπτομεριες οτι ειναι για συνναλαγες με την ταδε τραπεζα/ταδε λογαριασμο για υποθεσεις eBanking, κωδικους, πιστωτικες κτλ.Οπως το βλεπω το πληρεξουσιο ειναι μαλλον μονοδρομος και η πιο καλη φαση να τα δεινουν ολα αυτα σε καποιον στην Ελλαδα.
Νικος
-
Όντως και εγώ όσους γνωρίζω και λείπουν στο εξωτερικό έχουν κάνει πληρεξούσιο σε συγγενικά τους πρόσωπα για τις συναλλαγές με τις τράπεζες.
-
Το αντίθετο πάντως σαφώς και είναι πιο εύκολο... Ζω Ελλάδα αλλά έχω ακόμα λογαριασμό στην Αγγλία όπου έζησα. Τα πάντα έρχονται στην Ελλάδα και τα ενεργοποιώ από τηλέφωνο ή και online.
Εκεί δεν έχουν το σύστημα με το μηχανάκι που αν δεν το κουβαλάς μαζί σου δεν μπορείς να κάνεις πληρωμές κλπ.
Πώς εμείς θέλουμε τόσα κόλπα ενω εκεί επιβιώνουν χωρίς μηχανάκι αλλά μόνο με κωδικούς.... δεν ξέρω, εκεί έχω έναν κωδικό από τον οποίο μου ζητάει κάποια νούμερα μόνο. Και μάλιστα δεν σε βάζουν να αλλάξεις κωδικό με το ζόρι κάθε 60 μέρες όπως εδώ (Πειραιώς, Εμπορική η οποία έχει και μηχανάκι που πρέπει να βάλεις την κάρτα σου μέσα, Εθνική η οποία έχει και όριο μόνο 5 ψηφία οπότε δεν είναι ίδιο με των άλλων και πάντα το ξεχνάω...). Τελικά όντως η Πειραιώς που σου στέλνει κωδικό στο κινητό σου για να κάνεις συναλλαγή έχει ένα πλεονέκτημα στις ελληνικές και δικαίως βραβεύεται... -
Ερώτηση....
Αν πας να συνάψεις κάποιο δάνειο με κάποια τράπεζα, αυτή συνήθως, πέρα απο όλη την χαρτούρα που σε βάζει να υπογράψεις, σε βάζει να υπογράψεις κάποιο χαρτί για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Υποθέτω ότι αυτό είναι για να ελέγξουνε εαν χρωστάς η όχι.
Στον έλεγχο αυτό που κάνουν έχουν την δυνατότητα να δούνε και σε ποιές άλλες τράπεζες έχεις δάνεια η όχι; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το αντίθετο πάντως σαφώς και είναι πιο εύκολο... Ζω Ελλάδα αλλά έχω ακόμα λογαριασμό στην Αγγλία όπου έζησα. Τα πάντα έρχονται στην Ελλάδα και τα ενεργοποιώ από τηλέφωνο ή και online.
Εκεί δεν έχουν το σύστημα με το μηχανάκι που αν δεν το κουβαλάς μαζί σου δεν μπορείς να κάνεις πληρωμές κλπ.
Πώς εμείς θέλουμε τόσα κόλπα ενω εκεί επιβιώνουν χωρίς μηχανάκι αλλά μόνο με κωδικούς.... δεν ξέρω, εκεί έχω έναν κωδικό από τον οποίο μου ζητάει κάποια νούμερα μόνο. Και μάλιστα δεν σε βάζουν να αλλάξεις κωδικό με το ζόρι κάθε 60 μέρες όπως εδώ (Πειραιώς, Εμπορική η οποία έχει και μηχανάκι που πρέπει να βάλεις την κάρτα σου μέσα, Εθνική η οποία έχει και όριο μόνο 5 ψηφία οπότε δεν είναι ίδιο με των άλλων και πάντα το ξεχνάω...). Τελικά όντως η Πειραιώς που σου στέλνει κωδικό στο κινητό σου για να κάνεις συναλλαγή έχει ένα πλεονέκτημα στις ελληνικές και δικαίως βραβεύεται...Ακριβως. Δεν σε βαζουν με την βια να αλαξεις τους κωδικους. Δεν εχουν μηχανακι. (μια τραπεζα εχει αλλα ειναι προαιρετικο). Οι κωδικοι αλλαζουν σε δευτερολεπτα. Δεν χρειαζεται να κουβαλας τιποτα μαζι σου.
Επισης οι πιστωτικες δεν πανε σε καποιο υποκαταστημα. Ολα αυτα ειναι μεγαλοι μπελαδες. Λες και ολοι καθονται και δεν εχουν αλλη δουλεια απο να πανε στην τραπεζα να παραλαβουν το ενα και το αλλο.
Απλουστατα δεν ειναι λογικο.
Νικος
-
Δεν έχετε άδικο...
Για το μηχανάκι η λύση στην Γαλλία είναι οτι δεν πληκτρολογείς τον κωδικό αλλά κλικάρεις νούμερα σε ενα 'numberpad' που εμφανίζεται σε τυχαία θέση στην οθόνη, έχει περισσότερα κουτάκια από τα 10 ψηφία και τα ψηφία είναι σε τυχαία σειρά. Πολύ πρακτικό και εξίσου ασφαλές με τα νούμερα ΤΑΝ από κάποιο μαραφέτι το οποίο πρέπει και να το αγοράσεις
Στην Γερμανία θυμάμαι είχαμε ενα χαρτί με 100 ΤΑΝ, σε κάθε συναλλαγή έσβηνες κι ένα. Οταν έφταναν στο τέλος σου στέλνανε άλλο. Κι αυτό όμως είναι μπελαλίδικο
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα