-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Που μπορω να καταγγειλω μια τραπεζα για μια πρακτικη της που θεωρω ΚΑΡΑπαρανομη?Συγκεκριμενα, με χρεωνουν για να δεχονται καταθεσεις σε κερματα. Καθοτι οι πελατες μου ειναι περιπτερα & ψιλικατζηδες, μια φορα την εβδομαδα κανω καταθεση σε κερματα 10+ χιλιαρικα. Θεωρω οτι ειναι καραπαρανομο να χρεωνεις λεφτα για να ΔΕΧΤΕΙΣ χρηματα του ελληνικου κρατους.
Το ίδιο πρόβλημα είχε και γνωστός μου που συνεργάζεται όπως εσύ με περίπτερα τη πρώτη φορά που του το είπαν αυτό για τα ψιλά γέλασε. Τη δεύτερη είπε πολύ απλά ότι αλλάζει υποκατάστημα και μετά έτρεχαν να τον φέρουν πίσω. Με μεγάλο εξαψήφιο παραλίγο επταψήφιο αριθμό ποσού καταθέσεων μάλλον είχε γερό χαρτί.
Δοκίμασε κι εσύ το ίδιο. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Που μπορω να καταγγειλω μια τραπεζα για μια πρακτικη της που θεωρω ΚΑΡΑπαρανομη?Συγκεκριμενα, με χρεωνουν για να δεχονται καταθεσεις σε κερματα. Καθοτι οι πελατες μου ειναι περιπτερα & ψιλικατζηδες, μια φορα την εβδομαδα κανω καταθεση σε κερματα 10+ χιλιαρικα. Θεωρω οτι ειναι καραπαρανομο να χρεωνεις λεφτα για να ΔΕΧΤΕΙΣ χρηματα του ελληνικου κρατους.
τελικά είμαστε αιώνες πίσω.
στην τράπεζα στη γερμανία, στην κεντρική της βόννης, πας και ρίχνεις τα κέρματα στη μηχανή, και αυτή τα ξεχωρίζει αυτόματα και στο τέλος σου περνά τα χρήματα στην κάρτα ή σου δίνει χαρτονομίσματα.επίσης έχει αυτόματα μηχανήματα για μασούρια κέρματα.
-
Έχει κανείς γνώμη για το e-banking της Τράπεζας Αττικής; Σκέφτομαι να ανοίξω εκείνον το λογαριασμό ταμιευτηρίου με το 3.5% επιτόκιο και να έχω και μια προπληρωμένη Visa που να τη φορτίζω όποτε χρειαστεί. Αν η Eurobank είναι τόσο καλύτερη στο e-banking, μπορεί να πάω σ'αυτούς, αν και από προηγούμενη εμπειρία δεν τους συμπαθώ ιδιαίτερα. Η προπληρωμένη της Eurobank έχει όριο 1000 ευρώ αντί για 3000 της Αττικής, οπότε είναι κι αυτό ένα μείον...
-
Μόλις ανακάλυψα μια χρέωση στην χρεωστική μου κάρτα για μια υπηρεσία που υποτίθεται ότι είχα διακόψει.
Τους έστειλα ένα σχετικά ευγενικό email ζητώντας να μου επιστρέψουν τη χρέωση.
Αν ΔΕΝ απαντήσουν εγκαίρως (Δευτέρα-Τρίτη) πως να κινηθώ; Με ένα τηλέφωνο στο phone banking της τράπεζας θα βγάλω άκρη ή να πάω αυτοπροσώπως καλύτερα; (τράπεζα Πειραιώς)
Και μέχρι πόσο πίσω μπορώ να ζητήσω να ακυρωθεί μια χρέωση; (έχουμε και του Ιανουαρίου...) -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μόλις ανακάλυψα μια χρέωση στην χρεωστική μου κάρτα για μια υπηρεσία που υποτίθεται ότι είχα διακόψει.
Τους έστειλα ένα σχετικά ευγενικό email ζητώντας να μου επιστρέψουν τη χρέωση.
Αν ΔΕΝ απαντήσουν εγκαίρως (Δευτέρα-Τρίτη) πως να κινηθώ; Με ένα τηλέφωνο στο phone banking της τράπεζας θα βγάλω άκρη ή να πάω αυτοπροσώπως καλύτερα; (τράπεζα Πειραιώς)
Και μέχρι πόσο πίσω μπορώ να ζητήσω να ακυρωθεί μια χρέωση; (έχουμε και του Ιανουαρίου...)Έχεις σε γραπτή (ή και ηλεκτρονική) μορφή την αίτησή σου με την οποία ζητούσες διακοπή της υπηρεσίας; Αν ναι, εφόσον εξακολουθήσουν να το παίζουν δύσκολοι, θα σου πρότεινα τα εξής (χωρίς να έχω ιδία εμπειρία από προβλήματα με τράπεζα): (α) πες τους ότι θα απευθυνθείς σε Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Συνήγορο του Καταναλωτή και (β) αν δεν αλλάξει κάτι, απευθύνσου εκεί.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έχεις σε γραπτή (ή και ηλεκτρονική) μορφή την αίτησή σου με την οποία ζητούσες διακοπή της υπηρεσίας; Αν ναι, εφόσον εξακολουθήσουν να το παίζουν δύσκολοι, θα σου πρότεινα τα εξής (χωρίς να έχω ιδία εμπειρία από προβλήματα με τράπεζα): (α) πες τους ότι θα απευθυνθείς σε Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Συνήγορο του Καταναλωτή και (β) αν δεν αλλάξει κάτι, απευθύνσου εκεί.Η υπηρεσία ήταν ηλεκτρονική (μια web2.0 βλακειούλα) οπότε δεν υπάρχουν καθόλου χαρτιά, ούτε ο εδώ συνήγορος του καταναλωτή μπορεί να κάνει κάτι
Δεν θα αφήσω περιθώρια ελιγμών. Αν δεν απαντήσουν κάτι σαν 'συγνώμη για την αναστάτωση, θα επιστραφεί η χρέωση άμεσα', θα επικοινωνήσω αμέσως με την τράπεζα μου
-
Για τις τράπεζες υπάρχει και ο Μεσολαβητής Τραπεζικών και Επενδυτικών Υπηρεσιών ( προέκυψε από συγχώνευση του τραπεζικού μεσολαβητή και του μεσολαβητή Κεφαλαιαγοράς το 2005).
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Έχει κανείς γνώμη για το e-banking της Τράπεζας Αττικής;Αφήστε το καλύτερα... Μου είπαν ότι έχει κανείς user/pass για ενημερώσεις και τυπωμένη λίστα κωδικών μιας χρήσης για μεταφορές/πληρωμές. Τυπωμένη λίστα το 2009!
Είναι όμως σε διαδικασία εκσυγχρονισμού του συστήματός τους, απ'ότι είπαν, και η κατάσταση θα αλλάξει σύντομα.Προς το παρόν άνοιξα τον 3.5% λογαριασμό και βλέπουμε...
-
Να βαλω μερικες περιπετειες που εχω.
Οταν ημουν Ελλαδα ηθελα μια καρτα με το VISA/Mastercard που ειναι συνδεδεμενη με τον λογαριασμο μου ενα Ελλαδι(Εν ΗΠΑ τις λεμε Debit Card). Λογος απλος. Αντιπαθω να κουβαλαω μετρητα. Ελα ομως που οι Εθνικη και Η Γενικη που χω σχεσεις δεν εχουν τετοια καρτα (Οι Alpha, EuroBank και μερικες αλλες εχουν, Στις ΗΠΑ ολες οι τραπεζες εχουν). Τελικα ανοιξα μια κανονικη πιστωτικη με την Γενικη. Στη αρχη δεν θελανε να μου την δωσουν γιατι 'Δεν μενω μονιμα στην Ελλαδα'. Μα καλε μου μα χρυσε μου βαλε μια εγγυηση στον λογαριασμο και να πληρωνεται 100% καθε μηνα. Δεν το κανανε μεχρι που τους απειλησα οτι θα παρω τα λεφτα και τους λογαριασμους. Μετα το κανανε και εφυγα ευχαριστημενος. Οταν χρησιμοποιησα την πιστωτικη και μετα απο 10 μερες με παιρνουν απο Ελλαδα οτι ηλθε λογαριασμος απο την πιστωτικη. Μα ρε συ θα πληρωθει αυτοματα. Μπα οχι δεν ειναι ετσι. Εστω και αν το εκανα στην αιτηση δεν το βαλανε οποτε πρεπει να πληρωνεται. Τι να πω ποσο ανεγκεφαλοι πρεπει να ειναι. Παιρνω την Γενικη. Πρεπει να στειλεις ενα φαξ εκει και να το ζητας. Μα ρε συ δεν το εγραψα στην αιτηση. Α δεν μπορουμε να το κανουμε στειλε ενα φαξ. Εχω στειλει 3 φορες και ακομα δεν εχει περασει. Υποθετω οτι μονο οταν ερθω προσωπικα θα τα καταφερω. Επισης οταν ανανεωθει η καρτα η καινουργια ερχεται με συστημενο αλλα φυσικα κανενας δεν μπορει να το παρει εκτος απο εμενα που αν δεν ειμαι εκει (που δεν θα ειμαι). Μα τι χαζομαρες ειναι αυτες; Στις ΗΠΑ στελνουν τις παναγιας τα ματια πιστωτικες κλειδωμενες και παιρνουμε ενα τηλεφωνο και τις ξεκλειδωνουν. Δεν εχω παρει γραμμα συστημενο ποτε.
Τελικα ειμαι πολυ απογοητευμενος απο το συστημα.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Να βαλω μερικες περιπετειες που εχω.Οταν ημουν Ελλαδα ηθελα μια καρτα με το VISA/Mastercard που ειναι συνδεδεμενη με τον λογαριασμο μου ενα Ελλαδι(Εν ΗΠΑ τις λεμε Debit Card). Λογος απλος. Αντιπαθω να κουβαλαω μετρητα. Ελα ομως που οι Εθνικη και Η Γενικη που χω σχεσεις δεν εχουν τετοια καρτα (Οι Alpha, EuroBank και μερικες αλλες εχουν, Στις ΗΠΑ ολες οι τραπεζες εχουν). Τελικα ανοιξα μια κανονικη πιστωτικη με την Γενικη. Στη αρχη δεν θελανε να μου την δωσουν γιατι 'Δεν μενω μονιμα στην Ελλαδα'. Μα καλε μου μα χρυσε μου βαλε μια εγγυηση στον λογαριασμο και να πληρωνεται 100% καθε μηνα. Δεν το κανανε μεχρι που τους απειλησα οτι θα παρω τα λεφτα και τους λογαριασμους. Μετα το κανανε και εφυγα ευχαριστημενος. Οταν χρησιμοποιησα την πιστωτικη και μετα απο 10 μερες με παιρνουν απο Ελλαδα οτι ηλθε λογαριασμος απο την πιστωτικη. Μα ρε συ θα πληρωθει αυτοματα. Μπα οχι δεν ειναι ετσι. Εστω και αν το εκανα στην αιτηση δεν το βαλανε οποτε πρεπει να πληρωνεται. Τι να πω ποσο ανεγκεφαλοι πρεπει να ειναι. Παιρνω την Γενικη. Πρεπει να στειλεις ενα φαξ εκει και να το ζητας. Μα ρε συ δεν το εγραψα στην αιτηση. Α δεν μπορουμε να το κανουμε στειλε ενα φαξ. Εχω στειλει 3 φορες και ακομα δεν εχει περασει. Υποθετω οτι μονο οταν ερθω προσωπικα θα τα καταφερω. Επισης οταν ανανεωθει η καρτα η καινουργια ερχεται με συστημενο αλλα φυσικα κανενας δεν μπορει να το παρει εκτος απο εμενα που αν δεν ειμαι εκει (που δεν θα ειμαι). Μα τι χαζομαρες ειναι αυτες; Στις ΗΠΑ στελνουν τις παναγιας τα ματια πιστωτικες κλειδωμενες και παιρνουμε ενα τηλεφωνο και τις ξεκλειδωνουν. Δεν εχω παρει γραμμα συστημενο ποτε.
Τελικα ειμαι πολυ απογοητευμενος απο το συστημα.
Νικος
Πφ
κι εγώ που νόμιζα οτι θα έγραφες για μπλεξίματα με την ελληνική γραφειοκρατία...αυτά είναι μικρές καθημερινές ιστορίες...
στείλε μια επιστολή με φαξ,στην οποία να ζητάς μεταφορά των λογαριασμών σου, διότι είσαι δυσαρεστημένος από τις υπηρεσίες της τράπεζας.
-
Δεν χρειάζεται να στείλεις καν φαξ, ένα απλό email αρκεί για να κινήσει τα γρανάζια.
-
Και φαξ εχω κανει και εστειλα email στο υποκαταστημα (εχω μερικες διευθυνσεις ανθρωπων που εκανα τις αιτησεις). Φυσικα κανενας δεν απαντησε και καμμια ενημερωση. Καποιο πρωι πρεπει να σηκωθω χαραματα να παρω τα τηλεφωνα να δω αν εχει γινει πραγματικοτητα.
Το να μετακινησω τα παντα ειναι μεγαλος μπελας γιατι πρεπει να αλλαξουν πιο πολλα απο απλως ενα λογαριασμο. Οι δικοι μου ειχαν 5-6 λογαριασμους και μου πηρε μερες και τρεξιματα να τους κλεισω και να εχω 'μονο' δυο τραπεζες/λογαριασμους.
Παραξενα μπερδεματα με γραφειοκρατεια δεν εχω ιδιαιτερα με τις τραπεζες.
Εχω αλλα ιστοριες για αγριους με τα νοσοκομεια/και μερικους υππαληλους οταν οι δικοι μου ηταν αρρωστοι αλλα προς το παρον ειμαστε στα ισα οποτε δεν αξιζει να τα θυμαμαι.Απλουστατα το θεωρω μερος της πρωτης, δευτερης μερας οταν ερχομαι Ελλαδα να ξεκαθαριζω τα τραπεζιτικα. (Εν ΗΠΑ δεν θυμαμαι την τελευταια φορα που πηγα σε υποκαταστημα τραπεζας - Αλλα μην νομιζετε οτι και εδω δεν εχουν τις γραφειοκρατικες και ηλιθιες διαδικασιες )
Μια ακομα ερωτηση πρεπει να κανω εξουσιοδοτηση ειδικα για να παραλαμβανουν οι συγγνεεις μου συστημενα γραμματα απο το ταχυδρομειο; Μου λενε οτι μια γενικη εξουσιοδοτηση δεν ειναι αρκετη. Τι μπελας τωρα πρεπει να το κανω στο προξενειο.
Νικος
-
Αυξημένες οι υποκλοπές κωδικών στην Ελλάδα
Μαζικές υποκλοπές κωδικών ασφαλείας και pin καρτών μέσω Διαδικτύου αντιμετώπισαν οι ελληνικές τράπεζες τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Οι πελάτες των τράπεζων Εθνική, Citi, Eurobank, Κύπρου και Εμπορική έπεσαν θύματα απάτης με τις μεθόδους phising και skimming.
Οι πελάτες των τραπεζών έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα ψαρέματος (phising) από τη Νιγηρία και βαλκανικές χώρες που παρέπεμπαν τον παραλήπτη σε μια πλαστή ιστοσελίδα της τράπεζας και ζητούσαν να εισάγει προσωπικά στοιχεία σε ένα είδος φόρμας. Στη μέθοδο skimming τοποθετείται συσκευή αντιγραφής στην υποδοχή κάρτας στο ΑΤΜ και όταν κάποιος βάζει την κάρτα του για να εκτελέσει μια συναλλαγή, η συσκευή αντιγράφει τα στοιχεία της.
Απο τα 2 εκατομμύρια σχετικά μηνύματα παγκοσμίως εξαπατάται το 0,1% των χρηστών του Διαδικτύου. Στην Ελλάδα το ποσοστό διπλασιάστηκε τους μέσα σε ένα χρόνο, ανεβάζοντας το κόστος από τις απάτες στα 10 εκατομμύρια ευρώ το 2008.
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες-μέλη της σύστησαν κάποια μέτρα προφύλαξης στους πελάτες τους. Οι κωδικοί ασφαλείας είναι προσωπικοί και μυστικοί. Αυτό συνεπάγεται οτι δεν πρέπει να αποκαλύπτεται σε κανέναν ο κωδικός ασφαλείας. Οι αξιόπιστες εταιρείες δεν στέλνουν αυτόκλητα email και δεν τηλεφωνούν για να ζητήσουν από τους πελάτες τους να ενημερώσουν ή να επαληθεύσουν τα προσωπικά στοιχεία τους. Αν έχετε υποψίες σχετικά με την αξιοπιστία ενός email ή πιστεύετε ότι υπήρξατε θύμα ενός πλαστού μηνύματος πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με την τράπεζα σας. Να πληκτρολογείτε πάντα την ηλεκτρονική διεύθυνση, επειδή οι εξωτερικοί σύνδεσμοι που περιέχουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πλαστές ιστοσελίδες που μιμούνται την επίσημη σελίδα της τράπεζας. Για να βεβαιωθείτε οτι επισκέπτεστε την επίσημη σελίδα παρατηρείστε το εικονίδιο του λουκέτου δίπλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση.
Πόσο άσχετος μπορεί να είνα κάποιος, ο οποίος καταφέρνει να χρησιμοποιεί το pc για να κάνει συναλλαγές, αλλά μόλις δέχεται ένα τέτοιο μέηλ στέλνει τους κωδικούς του
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυξημένες οι υποκλοπές κωδικών στην ΕλλάδαΜαζικές υποκλοπές κωδικών ασφαλείας και pin καρτών μέσω Διαδικτύου αντιμετώπισαν οι ελληνικές τράπεζες τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Οι πελάτες των τράπεζων Εθνική, Citi, Eurobank, Κύπρου και Εμπορική έπεσαν θύματα απάτης με τις μεθόδους phising και skimming.
Οι πελάτες των τραπεζών έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα ψαρέματος (phising) από τη Νιγηρία και βαλκανικές χώρες που παρέπεμπαν τον παραλήπτη σε μια πλαστή ιστοσελίδα της τράπεζας και ζητούσαν να εισάγει προσωπικά στοιχεία σε ένα είδος φόρμας. Στη μέθοδο skimming τοποθετείται συσκευή αντιγραφής στην υποδοχή κάρτας στο ΑΤΜ και όταν κάποιος βάζει την κάρτα του για να εκτελέσει μια συναλλαγή, η συσκευή αντιγράφει τα στοιχεία της.
Απο τα 2 εκατομμύρια σχετικά μηνύματα παγκοσμίως εξαπατάται το 0,1% των χρηστών του Διαδικτύου. Στην Ελλάδα το ποσοστό διπλασιάστηκε τους μέσα σε ένα χρόνο, ανεβάζοντας το κόστος από τις απάτες στα 10 εκατομμύρια ευρώ το 2008.
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες-μέλη της σύστησαν κάποια μέτρα προφύλαξης στους πελάτες τους. Οι κωδικοί ασφαλείας είναι προσωπικοί και μυστικοί. Αυτό συνεπάγεται οτι δεν πρέπει να αποκαλύπτεται σε κανέναν ο κωδικός ασφαλείας. Οι αξιόπιστες εταιρείες δεν στέλνουν αυτόκλητα email και δεν τηλεφωνούν για να ζητήσουν από τους πελάτες τους να ενημερώσουν ή να επαληθεύσουν τα προσωπικά στοιχεία τους. Αν έχετε υποψίες σχετικά με την αξιοπιστία ενός email ή πιστεύετε ότι υπήρξατε θύμα ενός πλαστού μηνύματος πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με την τράπεζα σας. Να πληκτρολογείτε πάντα την ηλεκτρονική διεύθυνση, επειδή οι εξωτερικοί σύνδεσμοι που περιέχουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα είναι πιθανό να οδηγήσουν σε πλαστές ιστοσελίδες που μιμούνται την επίσημη σελίδα της τράπεζας. Για να βεβαιωθείτε οτι επισκέπτεστε την επίσημη σελίδα παρατηρείστε το εικονίδιο του λουκέτου δίπλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση.
Πόσο άσχετος μπορεί να είνα κάποιος, ο οποίος καταφέρνει να χρησιμοποιεί το pc για να κάνει συναλλαγές, αλλά μόλις δέχεται ένα τέτοιο μέηλ στέλνει τους κωδικούς του
Αν πω οτι δεν μου κανει καθολου εντυπωση;
-
Υπάρχουν άπειρα κορόιδα όπως έλεγαν σε μια εκπομπή που είχα δει, κάτι μαύροι (Αφρική?) κάνοντας άνετη ζωή με εισόδημα από τέτοιες απάτες.
-
Eγω εχω λαβει στο παρελθον μερικα τετοια email:
Απο την κυρια Onome Obi (the daughter to the late former minister of agriculture in Nigeria)
και απο τον Mr. Willie Stroker of INTER BANKING TRUST AND SECURITIES LIMITED
LONDON (αυτος εχει και τηλ και email )ο οποιος
have contacted you to assist in repatriating the assets and Capital valued
at US$8,500,000.000 million left behind by this client before they get
confiscated or declared unserviceable by the share holders of this bank, so
that they can share his funds as dividends amongst themselves. -
Ένα σχετικά πετυχημένο σου έστελνε ένα λινκ σε ιστοσελιδα σχεδόν ίδια με της εθνικής.
Μόνο η διεύθυνση μπορούσε να σε προβληματίσει.
Κάπου είχα ένα screen shot -
Μου στείλανε μία πιστωτική από μία τράπεζα χωρίς να ζητήσω.
Μπορούν να στέλνουν πιστωτικές έτσι στο ξεκάρφωτο;
Δε χρειάζεται κάποια υπογραφή από μέρους μου; -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Επισης οταν ανανεωθει η καρτα η καινουργια ερχεται με συστημενο αλλα φυσικα κανενας δεν μπορει να το παρει εκτος απο εμενα που αν δεν ειμαι εκει (που δεν θα ειμαι). Μα τι χαζομαρες ειναι αυτες;Σε αντίστοιχη περίπτωση πάντως η Εμπορική μου έστειλε τη κάρτα στις ΗΠΑ.
Eγω εχω λαβει στο παρελθον μερικα τετοια email:
Απο την κυρια Onome Obi (the daughter to the late former minister of agriculture in Nigeria)Ο Obi-Wan Kenobi δηλαδή ήταν υπουργός γεωργίας της Νιγηρίας;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ο Obi-Wan Kenobi δηλαδή ήταν υπουργός γεωργίας της Νιγηρίας;Τους μάθαινε να θερίζουν με το σπαθί και κλειστά μάτια.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα