-
Καλησπέρα
Θέλω να κανω το εξης ερωτημα αν γνωρίζει καποιος.
Χρησιμοποιω το Epass της Αττικης Οδου το οποίο εχει διαλειτουργικότητα κ στην Ολυμπια οδο κτλ.Ειχα υπόλοιπο 2,13 ευρω κ πηγα να περασω τα διοδια της ελευσινα τα οποια κοστιζουν 2,10 ευρω.
Κανονικά δηλαδη θα μου εμεναν μεσα κ 0,03 ευρω....
Λογω του οτι το αντίτιμο της Αττικης οδου ειναι 2,80 ευρω (ερχεται κατι λιγότερο με την εκπτωση) μου το βγαζει άκυρο κ δεν μου επετρεψε να περασω στην Ελευσινα... κ τελικα περασα πληρωνοντας σε κανονικο ταμείο.
Υποθέτω αντιλαμβάνεστε το unfair της υπόθεσης.Θέλω ομως να καταργήσω το epass της Αττικης οδου κ να πάρω το epass της Γεφυρας Ριου Αντιρριου το οποιο ειχε σχεδον 3 ευρω εκπτωση απο την 1η διελευση στην γεφυρα κ έχει κ διαλειτουργικότητα.
Αλλα αν πχ εχω μεσα 20 ευρω κ επιστρεφω προς Αθηνα απο την Ναυπακτο... Περασω την γεφυρα με αντίτιμο 10,60 αρα μένουν 9,40 υπόλοιπο.
Με αυτα τα 9,40 θα μπορω να περασω διοδια συνεργαζομενων αυτοκινητοδρομων ή πρέπει να έχω μεσα κατ'ελαχιστον μεσα 10,60 όσο το αντιτιμο του αυτοκινητοδρομου (γεφυρας) της συσκευης που το εξεδωσε;
(οπως δλδ την πατησα το απογευμα)Ελπιζω να μην κουρασα κ να εγινα κατανοητος.
-
Στην Ολυμπία μπορείς και με λιγότερα από 10.60 στο epass.
-
astra χαιρομαι που εισαι ''ετοιμοπολεμος'' σε κάφε κουφη απορία που εχω παντος θεματος. Ευχαριστω!
-
Παρακαλώ. Έχε μόνο υπόψη ότι φορτώνοντας ευρώ τον δέκτη της γέφυρας κάνει κανένα μισάωρο να ενημερωθεί η υπηρεσία διαλειτουργικότητας και αν κινείσαι προς τα κοντινά διόδια Ρίου ή Κλόκοβας μπορεί να σε βρουν άδειο ενώ μόλις θα έχεις πληρώσει.
-
τα φορτιζω παντα δυο τρεις μερες πριν ταξιδεψω. Αλλα ετσι κ αλλιως της κλοκοβας κ ολα της Ιονιας οδου ανηκουν στη ΝΕΑ οδο κ αυτη δεν εχει διαλειτουργικοτητα. Εχω βγαλει το δικο τους για μεχρι Αρτα που πάω εγω.
-
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
τα φορτιζω παντα δυο τρεις μερες πριν ταξιδεψω. Αλλα ετσι κ αλλιως της κλοκοβας κ ολα της Ιονιας οδου ανηκουν στη ΝΕΑ οδο κ αυτη δεν εχει διαλειτουργικοτητα. Εχω βγαλει το δικο τους για μεχρι Αρτα που πάω εγω.Πατριώτη και εγώ το ίδιο έκανα. Με βολεύει και για Αφίδνες
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης matador3276 έγραψε:
τα φορτιζω παντα δυο τρεις μερες πριν ταξιδεψω. Αλλα ετσι κ αλλιως της κλοκοβας κ ολα της Ιονιας οδου ανηκουν στη ΝΕΑ οδο κ αυτη δεν εχει διαλειτουργικοτητα. Εχω βγαλει το δικο τους για μεχρι Αρτα που πάω εγω.Σωστός, η Ιόνια δεν μπήκε ακόμα. Πέρα από την διαλειτουργικότητα κάθε εταιρεία έχει τις προσφορές της και έχουμε γίνει συλλέκτες πομποδεκτών...
-
Σημερα μιλησα κ με Αττικη οδο κ με την γεφυρα.
Το epass της Αττικης οδου απαιτει ελαχιστο ποσο 2,55 €. Αυτο σημαινει πως σε αυτοκινητόδρομο διαλειτουργικοτητας ακομα κ με μικρότερο αντιτιμο απο 2,55 ειναι αδύνατη η διελευση.
Το pass της γεφυρας δεν εχει κανενα περιορισμο. Περνας παντου χωρις περιορισμο. Μάλιστα μου ειπαν πως αν πας στη γεφυρα να περάσεις κ με μικρότερο απο το 10,60 στο επιτρέπει δημιουργωντας σου πιστωτικο υπολοιπο το οποιο καλυπτεται στη επόμενη φορτιση.
-
Ναι αλλά έκπτωση έχεις μόνο στον αντίστοιχο δρόμο από ότι θυμάμαι. Άρα αν κινείσαι συνέχεια αττική οδό και 1 φορά το χρόνο περνάς από τη γέφυρα σε συμφέρει το epass της αττικής. Αντίθετα αν μένεις Πάτρα και περνά τη γέφυρα συχνά αλλά δεν κατεβαίνεις Αθήνα σε συμφέρει της γέφυρας.
-
Ας ποστάρω και τις νεότερες και ακριβότερες τιμές των διοδίων μας. Να τις βλέπουμε να τις χαιρόμαστε. Θυμάμαι κανα δύο σελίδες πιο πίσω ένας συμφορουμίτης έλεγε 'Πω πω, από τα 18 ευρώ το 2006, 46,70 επτά χρόνια μετά' Περαστικά μας πλέον με πάνω από 60 ευρώ. Και εις ανώτερα
Διαδρομή Κόστος διοδίων (€) Διαδρομή Κόστος διοδίων (€)
Αθήνα - Χαλκίδα 3,25 Θεσσαλονίκη - Λάρισα 8,90
Αθήνα - Λαμία 12,60 Θεσσαλονίκη - Βόλος 12,80
Αθήνα - Βόλος 17,85 Θεσσαλονίκη - Λαμία 18,05
Αθήνα - Λάρισα 21,75 Θεσσαλονίκη - Χαλκίδα 27,40
Αθήνα - Θεσσαλονίκη 30,65 Θεσσαλονίκη - Αθήνα 30,65 -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ναι αλλά έκπτωση έχεις μόνο στον αντίστοιχο δρόμο από ότι θυμάμαι. Άρα αν κινείσαι συνέχεια αττική οδό και 1 φορά το χρόνο περνάς από τη γέφυρα σε συμφέρει το epass της αττικής. Αντίθετα αν μένεις Πάτρα και περνά τη γέφυρα συχνά αλλά δεν κατεβαίνεις Αθήνα σε συμφέρει της γέφυρας.Εννοειται αυτο που λες. Εγω λεω απλα για την διαλειτουργικοτητα κ το ελαχιστο ποσο που πρεπει να εχει μεσα η συσκευη για να θεωρειται εγκυρη.
-
Λοιπον εχουμε και λεμε
Αγρίνιο-Θες/νίκη
Ιονία Οδός:
Κόμβος Κουβαρά: 1,60€
Μενίδι: 2,95€
Τέροβο: 3,05€Εγνατία Οδός:
Δε θυμαμαι τις ονομασιες των σταθμων αλλά είναι 2 σταθμοί από 2,40€ άρα 4,80€ και Μάλγαρα 1,20€
Συνολικά: 13,60€
Ακριβώς το ίδιο και η επιστροφή.
ΥΓ: ετοιμαζεται κιαλλος σταθμος στην Εγνατια...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Άνοιξε το Μενίδι, ε? Σκατά.
Δε γ@μιεται από το να φας νταλίκα στις στροφές εκεί, προτιμότερα τα διόδια. -
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Δε γ@μιεται από το να φας νταλίκα στις στροφές εκεί, προτιμότερα τα διόδια.Πφφφ ειναι οξύμορο αυτό που θα πώ αλλά ειδικά του Μενιδίου τα πλήρωσα με μεγάλη χαρά θυμούμενος τις κ@λοστροφές που γλιτώνεις. Προς το παρόν το κόστος είναι πολύ λογικό για την Ιονία Οδό. Καλά για την Εγνατία είναι τζάμπα. Ειδικά η ορεινή Εγνατία στην Ήπειρο
Sent from my AMG-S65 convertible
-
Δε γ@μιεται από το να φας νταλίκα στις στροφές εκεί, προτιμότερα τα διόδια.Αμα δεν εχει νταλικα ομως?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δε γ@μιεται από το να φας νταλίκα στις στροφές εκεί, προτιμότερα τα διόδια.Πφφφ ειναι οξύμορο αυτό που θα πώ αλλά ειδικά του Μενιδίου τα πλήρωσα με μεγάλη χαρά θυμούμενος τις κ@λοστροφές που γλιτώνεις. Προς το παρόν το κόστος είναι πολύ λογικό για την Ιονία Οδό. Καλά για την Εγνατία είναι τζάμπα. Ειδικά η ορεινή Εγνατία στην Ήπειρο
Sent from my AMG-S65 convertible
Καλά δεν θα είναι και για πολύ τζάμπα με 30 φεύγα νέους σταθμούς που θα βάλουνε
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πρόσφατα έκανα ταξιδι από Αθήνα -> Θεσσαλονίκη->Καστοριά->Ιωάννινα->Πατρα->Αθήνα.
Ουτε θυμάμαι πόσες φορες σταμάτησα για διόδια. Παντως κάθε 20-30χλμ, πληρώνεις άρα δίδαγμα πρώτο, δεν έχει κανένα μα κάνενα νόημα να πηγάινεις γρήγορα στο δρόμο μιας και θα σταματήσεις.
Επειτα, από Καστοριά->Ιωαννινα->Αρτα τα έκανα από τους παλιούς δρόμους, ειτε για τη φύση (στο πρώτο σκέλος), ειτε μπέρδεμα με το gps που τελικά ακολούθησα τις πινακίδες για Αρτα (παλιό δρόμο). Και στις 2 περιπτώσεις δε βρήκα σχεδόνα κανένα άλλο αυτοκίνητο στο δρόμο. Η διαφορά της διαδρομής ιδιως Γιαννενα-Αρτα ελάχιστη από θέμα χλμ και χρόνου (υπερ Ιονίας). Επίσης ο παλιός δρόμος φαρδύτατος και πολυ πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή.
Γνώμη μου ειναι οτι αν κάποιος πραγματικά δε νοιαζεται για το 'λεπτό' να φτάσει νωρίτερα, και δε ταξιδεύει σε μέρες αιχμής, τότε οι παλιοι δρόμοι σε αρκετές περιπτώσεις ειναι μια χαρά εναλλακτικές. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε γ@μιεται από το να φας νταλίκα στις στροφές εκεί, προτιμότερα τα διόδια.Αμα δεν εχει νταλικα ομως?
Αν δεν έχει νταλίκα Χρήστο και είσαι μόνος στο αμάξι κάνεις πραγματικό πάρτυ!!! Η απόλυτη χαρά της οδήγησης!!!
Άλλα επειδή τα τελευταία 3 χρόνια μόνο μια φορά ήμουνα μόνος μου, καλύτερα ο καινούριος.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Αν δεν έχει νταλίκα Χρήστο και είσαι μόνος στο αμάξι κάνεις πραγματικό πάρτυ!!! Η απόλυτη χαρά της οδήγησης!!!
Άλλα επειδή τα τελευταία 3 χρόνια μόνο μια φορά ήμουνα μόνος μου, καλύτερα ο καινούριος.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Νομίζω πως ηταν το χειρότερο της διαδρομής Αθήνα - Αρτα για μένα.
Το εχω κάνει εκατοντάδες φορες... όλες τις ωρες με ολα τα καιρικά φαινόμενα.... με κίνηση , χωρις κινηση...
με κάποιον να σε πιέζει χωρίς λόγο να σε περάσει γιατι νομιζει πως ειναι ο Tommy Makkinen, με εκείνη την δεξιά στροφή που έχει στροφή μεσα στην στροφή... μου εχει τυχει να δω μεγάλο φορτηγό να μπανει στη στροφή κ να κοντευει να πεσει πανω μου... εχω πετυχει κατολισθηση κ βραχο σε μέγεθος καδου σκουπιδιών μπροστα μου... με κακο οδόστρωμα.... Δρόμος που κουράζει οδηγό, επιβάτες κ όχημα.Για λιγο 'παιχνίδι' αν εισαι μονος σου καμια φορα οκ .... αλλα γενικα το Μακρυνόρος να πάει και να μην ξαναρθει....
-
Το έγραψα και σε άλλο θέμα πριν κάποιες μέρες, η παλιά εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων έχει απαλλαγεί από τα φορτηγά και τα 2/3 των ΙΧ και πλέον είναι μια γρήγορη εναλλακτική διαδρομή. Πολλοί την έχουν καταβρεί και οδηγούν πια με 100+ σε πολλά κομμάτια. Παρόλα αυτά είναι ένας πολύ κακός και μη ασφαλής δρόμος και κατά την γνώμη μου συνίσταται μόνο σε πολύ χαλαρούς φυσιολάτρες οδηγούς.
Διόδια