-
Καλά το θέμα του ανθρώπου το διαλύσαμε...
1)ξεκινώντας από το τελευταίο απλά θα σου πω ότι η ασφάλεια ενός αυτοκινήτου δεν κρίνεται από τα τεστ των διαφόρων οργανισμών σε πειραματικές συνθήκες.Η Volvo έχει ένα από τα πιο προηγμένα κέντρα ασφάλειας στον κόσμο και έχει μελετήσει πάνω από 36000 ατυχήματα ή δυστυχήματα με αυτοκίνητά της σε πραγματικές συνθήκες από το 1970.Επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία συστημάτων ασφαλείας είναι σουηδική,η Autoliv.Επίσης μπορείς να πας στο λήμμα Automobile Safety της Wikipedia και θα καταλάβεις την οπτική μου γωνία.
2)Στο συμπέρασμά σου καταλήγεις αβίαστα χωρίς να εξηγείς τις παραμέτρους της κρίσης σου.Εγώ αντιθέτως πρότεινα στον κύριο που θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο να το ψάξει καλά και να μην αποφασίσει προτού κάνει ένα test-drive στα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν.Του πρότεινα καποια αυτοκίνητα που δεν τα είχε αναφέρει για να πάει να τα δει...
3)Μπες σε ένα Focus και σε ένα Volvo S40 και σύγκρινέ τα...δε νομίζω ότι το Ford είναι καλύτερο...και αν θεωρείς ότι επειδή τα Volvo είναι σχετικά λιτά στο εσωτερικό και γι'αυτό δεν δικαιολογείται η τιμή τους,σίγουρα δεν είσαι οπαδός της μινιμαλιστικής σχολής!Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλύτερο το ένα από το άλλο...επίσης και στην ποιότητα των υλικών και στις λεπτομέρειες δε συγκρίνονται...αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν και τα τρωτά τους...όπως είπαμε σε καμία περίπτωση και για κανένα προϊόν δεν εξυπακούεται ότι επειδή είναι ακριβότερο είναι και καλύτερο...Τέλος,κανείς δεν είπε ότι τα Skoda δεν είναι καλά αυτοκίνητα...και παλαιότερα ήμουν ενθουσιασμένος...μόνο που κάπου κολλήσανε...εσκεμμένα βέβαια από τη μαμά VW.Το ότι ικανοποιούν αυτούς που τα αγοράζουν είναι καλό αλλά από μόνο του δε λέει τπτ.Kαι κάποιος είναι ικανοποιημένος από το Skoda του επειδή με λίγα χρήματα αγόρασε ένα καλό προϊόν,απροβλημάτιστο,που κάνει σωστά τη δουλειά του...όμως γι'αυτό το λόγο υπάρχουν ξενοδοχεία 3,4 και 5 αστέρων...όλα ικανοποιούν την ίδια ανάγκη αλλά το καθένα διαφορετικά...και έχουν πελάτες με διαφορετικές απαιτήσεις...άλλες απαιτήσεις και εμπειρίες έχει κάποιος που πάει σε ξενοδοχείο 3 και άλλες αυτός που πάει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων!
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Καλά το θέμα του ανθρώπου το διαλύσαμε...Aντιθετα πιστευω οτι βοηθαμε οσο το επιπεδο δεν πεφτει σε αντιστοιχο 'θυρα ταδε'
1)ξεκινώντας από το τελευταίο απλά θα σου πω ότι η ασφάλεια ενός αυτοκινήτου δεν κρίνεται από τα τεστ των διαφόρων οργανισμών σε πειραματικές συνθήκες.Η Volvo έχει ένα από τα πιο προηγμένα κέντρα ασφάλειας στον κόσμο και έχει μελετήσει πάνω από 36000 ατυχήματα ή δυστυχήματα με αυτοκίνητά της σε πραγματικές συνθήκες από το 1970.Επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία συστημάτων ασφαλείας είναι σουηδική,η Autoliv.Επίσης μπορείς να πας στο λήμμα Automobile Safety της Wikipedia και θα καταλάβεις την οπτική μου γωνία.
Κανεις δεν ειπε οτι η Volvo δεν ειναι πισω στο θεμα ασφαλειας.Ενα το κρατουμενο.
Αλλο λεω εγω.Οτι σημερα υπαρχουν παρα πολλα αυτοκινητα το ιδιο (πολυ αν θελεις) ασφαλη με τα Volvo, και μαλιστα πολυ φτηνοτερα.
Οσο για τα τεστ που γινονται σε εργαστηριακες συνθηκες ειναι τουλαχιστον αφελες να πιστευει καποιος οτι η εργαστηριακες μετρησεις οσο 'αποστειρωμενες' κιαν ειναι δεν εχουν αμεσο αντικτυπο στη κατασκευη αρα και συμπεριφορα σε πραγματικες συνθηκες ενος αυτοκινητου.
Το οτι καποτε η Volvo (βλ.οποιαδηποτε εταιρεια) ..... εκανε αυτο ή το αλλο, σημερα εμενα δε μου λεει τιποτα.S40 (μιας και μιλαμε για VOLVO) συγκρινω, με τον συχρονο ανταγωνισμο, οχι Αμαζονα του 60 με τον τοτε ανταγωνισμο...2)Στο συμπέρασμά σου καταλήγεις αβίαστα χωρίς να εξηγείς τις παραμέτρους της κρίσης σου.Εγώ αντιθέτως πρότεινα στον κύριο που θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο να το ψάξει καλά και να μην αποφασίσει προτού κάνει ένα test-drive στα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν.Του πρότεινα καποια αυτοκίνητα που δεν τα είχε αναφέρει για να πάει να τα δει...
Μα ειπα, κατα τη γνωμη μου ειναι best value for money (και ελπιζω πως οχι και for Alogoskoufi λογωγ τεκμηριων).
Φυσικα και ο τελικος κριτης ειναι αυτος και φυσικα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αποφασισει μετα απο δοκιμη (ες) και πολλη σκεψη.
Μην αναλυουμε τα αυτονοητα λοιπον.3)Μπες σε ένα Focus και σε ένα Volvo S40 και σύγκρινέ τα...δε νομίζω ότι το Ford είναι καλύτερο...και αν θεωρείς ότι επειδή τα Volvo είναι σχετικά λιτά στο εσωτερικό και γι'αυτό δεν δικαιολογείται η τιμή τους,σίγουρα δεν είσαι οπαδός της μινιμαλιστικής σχολής!Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλύτερο το ένα από το άλλο...επίσης και στην ποιότητα των υλικών και στις λεπτομέρειες δε συγκρίνονται...αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν και τα τρωτά τους...όπως είπαμε σε καμία περίπτωση και για κανένα προϊόν δεν εξυπακούεται ότι επειδή είναι ακριβότερο είναι και καλύτερο...
Δεν ειπα οτι το Focus ειναι καλυτερο ή χειροτερο.Ειπα οτι δεν υπολειπεται πουθενα απο το πολυ ακριβωτερο S40.
Τέλος,κανείς δεν είπε ότι τα Skoda δεν είναι καλά αυτοκίνητα...και παλαιότερα ήμουν ενθουσιασμένος...μόνο που κάπου κολλήσανε...εσκεμμένα βέβαια από τη μαμά VW.Το ότι ικανοποιούν αυτούς που τα αγοράζουν είναι καλό αλλά από μόνο του δε λέει τπτ.Kαι κάποιος είναι ικανοποιημένος από το Skoda του επειδή με λίγα χρήματα αγόρασε ένα καλό προϊόν,απροβλημάτιστο,που κάνει σωστά τη δουλειά του...
Bασικα χεστηκα για τα Skoda και για οποιαδηποτε αλλη μαρκα με την εννοια οτι δεν ειμαι οπαδος αφενος και οτι καλυτερος συνηγορος(ή κατηγορος) για την οποια εταιρεια ειναι τα ιδια της τα προϊοντα αφετερου , οποτε εμεις οι αυτοκλητοι περισσευουμε.
όμως γι'αυτό το λόγο υπάρχουν ξενοδοχεία 3,4 και 5 αστέρων...όλα ικανοποιούν την ίδια ανάγκη αλλά το καθένα διαφορετικά...και έχουν πελάτες με διαφορετικές απαιτήσεις...άλλες απαιτήσεις και εμπειρίες έχει κάποιος που πάει σε ξενοδοχείο 3 και άλλες αυτός που πάει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων!
Εκτος του οτι με καποιο τροπο οι ερευνες αυτες ειναι σταθμισμενες (αλλιως θα ηταν autoτριτη) κατα τη γνωμη σου δε μετραει το γεγονος οτι αυτος με τις 5αστερες απαιτησεις και εμπειρειες ανακαλυψε ξαφνικα οτι το 5αστερο ξενοδοχειο του στην ουσια ηταν επιπεδου youth hostel ή/και εν πασει περιπτωσει δεν αξιζε, αν μη τι αλλο, τα λεφτα του??
Ας μη γινομαστε πολιτικοι λοιπον, ωστε να διαβαζουμε τις ερευνες κατα πως μας βολευει... -
Καμία άλλη εταιρεία δεν προσφέρει τα αμάξια της με BLIS(κάμερες στους καθρέπτες για την τυφλή γωνία),City Safety(σταματά μόνο του το αυτοκίνητο για αποφυγή πρόσκρουσης σε χαμηλές ταχύτητες),Lane departure warning system ενώ η Volvo έχει το καλύτερο σύστημα προστασίας της μέσης και του αυχένα(WHIPS) σύμφωνα με πολλές έρευνες.Είναι η πρώτη εταιρεία που έβαλε αερόσακους οροφής σε κάμπριο(C70) το 2006,αλλά και η πρώτη που έβαλε ειδικό σύστημα που αποτρέπει την ανατροπή των SUV της σε περίπτωση για παράδειγμα απότομου φρεναρίσματος ή σε διαδρομές εκτός δρόμου(σύστημα αντιστρεπτικής ευστάθειας RSC το 2003).Είναι επίσης η πρώτη που έχει σύστημα που εντοπίζει εάν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο και έχει ανιχνευτή καρδιακών παλμών για το αν κάποιος κρύβεται μέσα στο αυτοκίνητο(S80).Άλλο ένα είναι οι ειδικές ανυψωμένες θέσεις για τα παιδιά ούτως ώστε να προστατεύονται καλύτερα στο πίσω κάθισμα(booster cushions).Και βεβαίως υπάρχουν και άλλα συστήματα τα οποία δεν τα τοποθέτησε αυτή πρώτη.Όλα τα παραπάνω συστήματα είναι πατενταρισμένα από τη Volvo και αφορούν τα τωρινά της μοντέλα,όχι παλαιότερα.Λίγο πιο παλιά βρίσκουμε τους πλευρικούς αερόσακους,το τρίτο φως φρένων κ.ά...
Τέλος η Volvo είναι μία από τις εταιρείες παγκοσμίως με την υψηλότερη πιστότητα πελατών...το S40 είναι το πιο μικρό της σεντάν(και μέχρι το C30 το πιο μικρό)ενώ μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει να πουλάει αυτό και να μην πουλάνε τα άλλα της ακριβότερα μοντέλα λόγω γερμανικής εμμονής.Πρώτο παγκοσμίως σε πωλήσεις είναι το XC90 και έπεται το V70...ουσιαστικά εγώ δεν είχα κόλλημα με τη Volvo ώσπου ξεκίνησε μία τόσο μεγάλη επίθεση απαξίωσής της από πολλούς που ποτέ δεν τα έχουν αποκτήσει μόλις άρχισαν να ακούγονται τα μοντέλα της στο φόρουμ... -
...ουσιαστικά εγώ δεν είχα κόλλημα με τη Volvo ώσπου ξεκίνησε μία τόσο μεγάλη επίθεση απαξίωσής της από πολλούς που ποτέ δεν τα έχουν αποκτήσει μόλις άρχισαν να ακούγονται τα μοντέλα της στο φόρουμ...
Τα οποια μοντελα της σε αυτο το φορουμ, ετσι οπως το βλεπω εγω ειναι τουλαχιστον αδιαφορα γι αυτο και δεν ακουγονταν...μεχρι που εμφανιστηκες ως χρηστης και αρχισες το κυρηγμα περι ανωτεροτητας των σκανδιναβων και πως εμεις στην Ελλαδα εν ολιγοις τους μισουμε και ειμαστε γερμανοτσολιαδες και και και... και απλα σου απαντησαμε πως 'καλα, χαλαρωσε λιγο...'
Πρεπει να κανεις κατι με το κολλημα σου λοιπον...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
...ουσιαστικά εγώ δεν είχα κόλλημα με τη Volvo ώσπου ξεκίνησε μία τόσο μεγάλη επίθεση απαξίωσής της από πολλούς που ποτέ δεν τα έχουν αποκτήσει μόλις άρχισαν να ακούγονται τα μοντέλα της στο φόρουμ...
Τα οποια μοντελα της σε αυτο το φορουμ, ετσι οπως το βλεπω εγω ειναι τουλαχιστον αδιαφορα γι αυτο και δεν ακουγονταν...μεχρι που εμφανιστηκες ως χρηστης και αρχισες το κυρηγμα περι ανωτεροτητας των σκανδιναβων και πως εμεις στην Ελλαδα εν ολιγοις τους μισουμε και ειμαστε γερμανοτσολιαδες και και και... και απλα σου απαντησαμε πως 'καλα, χαλαρωσε λιγο...'
Πρεπει να κανεις κατι με το κολλημα σου λοιπον...
Oι mods έχουν πάει μάλλον για καφέ,το ίδιο θα κάνω και εγώ...
με την ίδια λογική και οι Alfisti και οι Lancisti στους οποίους και ανήκω...πρέπει να κάνουμε κάτι και με το κόλλημα μας...και δε συνέβησαν όπως τα περιγράφεις... -
Oι mods έχουν πάει μάλλον για καφέ,το ίδιο θα κάνω και εγώ...
με την ίδια λογική και οι Alfisti και οι Lancisti στους οποίους και ανήκω...πρέπει να κάνουμε κάτι και με το κόλλημα μας...και δε συνέβησαν όπως τα περιγράφεις...Μην προσπαθεις να ενταχθεις σε 'ομαδες' για να ερθεις σε πλεονεκτικη θεση, γιατι αυτα που λες και κανεις δεν εχουν καμια σχεση με το που μπορει να ειναι καποιος μελος. Σε καθε fan club υπάρχουν τα 'προσγειωμενα' μέλη και υπάρχουν και αυτοι που 'υπερασπιζονται' την επιλογή τους μεχρι θανατου μη δισταζοντας να ισοπεδώσουν τα πάντα και να εμφανησουν μια ωραιοποιημενη εικονα.
Πιστευεις πως τα Volvo ειναι τα καλυτερα και ασφαλεστερα? Καλα κάνεις... Σεβόμαστε αλλα δεν ειναι αναγκαστικο να ασπαζόμαστε την αποψη σου.
Καλο καφε...
-
Άνθρωποι, άνθρωποι, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός. Ειρήνη υμιν..........
-
Nα πω και εγώ? Επειδή είπες ότι φτάνεις μέχρι 30000 θα σου πρότεινα το Α4 που έχω και εγώ. Εχει αρχική 27500 με 120 άλογα αλλα καλή ροπή -πολύ ζωντανό- πολύ καλους χώρους, ποιότητα ,οικονομικό(με130-140 καίει 7,5 lt/100km) είναι καινούριο μοντέλο και αρκετά άλλα συν.Για αξιοπιστία τώρα νομίζω ότι αν το προσέξεις ( στρώσιμο ,service κ.λ.π.) δεν θα χεις κανένα πρόβλημα. Εγώ παντως μέχρι τώρα δεν έχω τπτ
-
Οικογενειάρχης χωρίς ανησυχίες ψάχνει 'κούρσα'
=> C5. Κούκλα, καλά φτιαγμένη, με χώρους και απίθανη ανάρτηση.
Με υπομονή να βάλουν τον 1.6Τ πρώτα. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Με υπομονή να βάλουν τον 1.6Τ πρώτα.Κουκλα? ΚΟΥΚΛΑΡΑ!
-
Αν πας και πάνω από τις 25000 νομίζω ότι το νέο Passat CC είναι μονόδρομος...πολύ ωραίο αυτοκίνητο,ξεχωριστό και με άπλα όπως τη θες...είναι ένα VW που θα το αγόραζα χωρίς κανέναν ενδοιασμό..είναι λίγο ακριβό βέβαια αλλά έχεις και 160 άλογα στη διάθεσή σου...
-
Ο χρήστης deep purple έγραψε:
Άνθρωποι, άνθρωποι, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός. Ειρήνη υμιν..........Αν τελικά ανέβεις στα 30Κ , πήγαινε Legacy χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα σε βγάλει όχι 12 αλλά...112 χρόνια και έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από αυτά που θέλεις συν το ότι όποτε θα είσαι μόνος και θα θες πραγματικά να οδηγήσεις θα το απολαμβάνεις και με το παραπάνω. Και αν ξαναπάρεις Legacy θα το πουλήσεις και καλά
Από τα υπόλοιπα που έπεσαν στο τραπέζι :
-Όχι Αουντι γιατί δεν έχει τους χώρους που θες. Όχι Αουντι γιατί θα τους λες 'καλημέρα' στα service και θα σου λένε '400'
-Ναι Σκόντα. Είναι αυτό που λέμε τίμιο αυτοκίνητο. Εάν αντέχεις να βλέπεις στην πόρτα σου ή στο γκαράζ σου ένα αυτοκίνητο 'αισθητικής' 1980 , το 2008 πάρτο. Δε νομίζω να σε απαγοητεύσει πουθενά αλλού.
-Όχι Όπελ. Ότι και να' ναι το insignia ένα βελτιωμένο Vectra θα είναι. Οι δρόμοι έχουν και στροφές και σε καμια στραβή (άνθρωποι είμαστε) θα σε στείλει άκλαφτο.
-Όχι S40. Δεν έχει χώρους.
- ΝΑΙ (με κεφαλαία ) στο C5. Tην Τρίτη θα το οδηγήσω και θα έχω περισσότερα να πω. Από την πρώτη μου επαφή έχω μείνει με πολύ καλές εντυπώσεις. Το θέλει ένας φίλος μου και κάνω αγωνιώδεις προσπάθειες να το πάρει (κοιτάει και το Οκτάβια). Εχει ένα θεματάκι βέβαια, γιατί τω καιρώ εκείνω είχε ένα ΒΧ και από τότε όταν ακούει Σιτροέν πετάγεται στον ύπνο του. Αλλά νομίζω ότι θα τον καταφέρω να το πάρει, μια και του αρέσει εμφανισιακά.
Τα υπόλοιπα δεν τα έχω οδηγήσει και δε μπορώ να πω κάτι.
Καλά ...ψώνια
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Με υπομονή να βάλουν τον 1.6Τ πρώτα.Εννοείται πως με τον 1,6Τ, αλλιώς ντίζελ. Το 1,8 δεν το συζητώ καν, το 2λιτρο είναι οριακό μάλλον.
-
Ο χρήστης deep purple έγραψε:
Άνθρωποι, άνθρωποι, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός. Ειρήνη υμιν..........φταιει που ο καθενας εχει κι απο μια...οπως ειπε κι ο dirty harry
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αν τελικά ανέβεις στα 30Κ , πήγαινε Legacy χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα σε βγάλει όχι 12 αλλά...112 χρόνια και έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από αυτά που θέλεις συν το ότι όποτε θα είσαι μόνος και θα θες πραγματικά να οδηγήσεις θα το απολαμβάνεις και με το παραπάνω. Και αν ξαναπάρεις Legacy θα το πουλήσεις και καλάLegacy Station! Ποιότητα όπως όλα τα Subaru, κράτημα, τετρακίνηση, καλά φρένα, σβέλτο, καλοί (αλλά όχι τόσο). Φοβάμαι, όμως, ότι θα το παντρευτείς λόγω ιδιαιτερότητος και λόγω κυβισμού (εγώ, πάντως, το Outback, μάλλον θα το παντρευτώ - και λόγω τεκμηρίου των 2,5lt).
-
Ο χρήστης Μιχαήλ Δημάκης έγραψε:
Αν τελικά ανέβεις στα 30Κ , πήγαινε Legacy χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα σε βγάλει όχι 12 αλλά...112 χρόνια και έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ από αυτά που θέλεις συν το ότι όποτε θα είσαι μόνος και θα θες πραγματικά να οδηγήσεις θα το απολαμβάνεις και με το παραπάνω. Και αν ξαναπάρεις Legacy θα το πουλήσεις και καλά
Legacy Station! Ποιότητα όπως όλα τα Subaru, κράτημα, τετρακίνηση, boxer καλά φρένα, σβέλτο, καλοί (αλλά όχι τόσο). Φοβάμαι, όμως, ότι θα το παντρευτείς λόγω ιδιαιτερότητος και λόγω κυβισμού (εγώ, πάντως, το Outback, μάλλον θα το παντρευτώ - και λόγω τεκμηρίου των 2,5lt).
-
Όντως. Το legacy είναι πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν σκεφτούμε ότι ο ορίζοντας 10ετίας εκμηδενίζει όποιο τυχόν πρόβλημα μεταπώλησης. I like
Οικογενειάρχης χωρίς ανησυχίες ψάχνει "κούρσα"