-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Πριν καταληξης φιλε μου ,δε μπαινεις σε κανενα φορουμ π.χ. vwclub να δεις με τα ματια σου τα προβληματα που εχουν οι κατοχοι τους !!!! Σασμαν,τουρμπο,ηλεκτρικα κ.α. Αποψη μου, μακρια απο τουρμπο αν θελεις να κρατησεις το αμαξι για χρονια και να το χαρεις χωρις μηχανικα προβληματα.
Και μετά να μπει και σε φόρουμ για σιβικ να δει για τις σκουριές στις πόρτες, το νερό που μπαίνει από τα παράθυρα, τριγμούς από το ταμπλό και τους μήνες που περίμεναν κάμποσοι κάτοχοι για ό,τι ανταλλακτικό χρειάστηκε το αυτοκίνητό τους
Ακόμα και αν ισχύουν τα διπλά απ 'όσα γράφεις(που δεν ισχύουν)...τα προβλήματα των vw που αναφέρθηκαν συγκριτικά σε αφήνουν στο δρόμο και κοστίζουν πολλαπλάσια. Για την αναμονή του 2007 είναι απλά αστείο να το θεωρείς πρόβλημα αφού στην vw ισχύουν πλέον χειρότερες αναμονές. Μην χαλάσουμε όμως το θέμα με αντιπαραθέσεις από το παρελθόν...
Αναμονές ισχύουν να παραλάβεις το αυτοκίνητο, όχι να είσαι σε ανάγκη για ανταλλακτικό και να μην το βρίσκεις.
Και πάλι είδες βάσει των παραπάνω πόσο άσχημα σου χτύπησε το 'έχω ακούσει από κάποιον για τα ταδε και ταδε προβλήματα'. Κοινώς ότι διαδίδουν δεξιά και αριστερά και όχι κάτι χειροπιαστό. Τι διάολο οι γύρω μου έχουν πάρει τα πιο ποιοτικά και όλοι οι υπόλοιποι είναι τόσο γκαντέμηδες που τους έχουν τύχει τα ελαττωματικά;
-
Ο χρήστης cyro έγραψε:
ευχαριστώ όσους είπαν την γνώμη τους!
για το σιβικ το αισθητικό κομμάτι είναι υποκειμενικό οπότε δεν το μετράω, εμένα μου άρεσε, και αν δείτε και τον σχεδιασμό για το αμάξια του 2010 κάπου εκεί είναι.
αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν το πάρω να αξίζει τα λεφτά του, σε ασφάλεια, επιδόσεις, συντήρηση. Να μην βγάζει βλάβες..Το γκολφ ενώ το είχα πρώτο, γιατί σε επιδόσεις είναι πάνω από όλα λόγω τούρμπο, μάλλον το αφήνω σαν σκέψη, καθώς και ακριβό είναι, και πολλά έγιναν και γίνονται με το τσι, και βγαίνει νέο σε 5 μήνες...οπότε αν είναι να τα σκάσω, το κάνω στο σιβικ(λέω πως σκέφτομαι, έτσι?)που κάει και λιγότερο και από το φόκους αν το πας φυσιολογικά. Το φόκους είναι και καλό και φτηνό...και είναι προκλητικό στο να το πάρεις..οπότε είμαι ανάμεσα στα 2..δλδ αν το σιβικ είναι εξίσου αξιόπιστο σε συνθήκες που μπορεί να χρειαστούν αλλά και σαν σύνολο σε μηχ-ελεκτρονικα-ηλεκτρικά θα το προτιμούσα, μια και με αρέσει περισσότερο..
κάθε γνώμη και βοήθεια δεκτή, καθώς υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρω και μπορεί και να μην έχω σκεφτεί..Ελπίζω να εννοείς το Civic 1.8 και όχι το Civic 1.4
-
Μάλλον δε το ξεκαθάρισα στο προηγούμενο Post, ό,τι γράφω δεν είναι κριτική πάνω σε αυτά που έγραψες, αλλά πάνω στις διάφορες (κατά τη γνώμη μου) προκαταλήψεις που ανακυκλώνονται στο forum.
Ένας άνθρωπος που δε σκαμπάζει πολλά από αυτοκίνητα, μπαίνοντας εδώ μέσα για να ρωτήσει, στο τέλος της μέρας θα θυμάται ότι το Golf είναι το καλύτερο και όλα τα άλλα να τα ξεχάσει. Ε λυπάμαι, αλλά δεν είναι έτσι.
Σχετικά τώρα με το αν είναι χειρότερο το νέο civic από το παλιό δεν το ξέρω γιατί πολύ απλά δεν έχω οδηγήσει το παλιό. Συμφωνώ ότι ο συνδυασμός ημιάκαμπτου-17άρα ζάντα-225 ελαστικό δεν είναι ό,τι καλύτερο για τέτοιο αυτοκίνητο (ναι, η ανάρτηση είναι σκληρή, και ναι, οι ζάντες είναι υπερβολή), αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι καλό και εμένα αυτό με νοιάζει. Φυσικά μιλάω πάντα για το 1.8, το 1.4 είναι όντως τουλάχιστον κοροϊδία.
Αρκετό hijacking κάναμε στο thread, από εμένα στοπ εδώ...
-
Ο χρήστης cyro έγραψε:
Το γκολφ ενώ το είχα πρώτο, γιατί σε επιδόσεις είναι πάνω από όλα λόγω τούρμπο, μάλλον το αφήνω σαν σκέψη, καθώς και ακριβό είναι, και πολλά έγιναν και γίνονται με το τσιAν γίνονται λέει... Μία βόλτα από ένα συνεργείο VW να πας, είναι ουρά απ' έξω τα TSi και περιμένουν κινητήρες για αντικατάσταση....
Άστα φίλε και εγώ σε συμβουλεύω να μην πάρεις Golf. Πάρε το Civic ή το bravo καλύτερα που είναι αξιόπιστα και καταναλώνουν και λιγότερο (ειδικά το bravo)...Πραγματικά ήθελα και να ήξερα ποιος διαδίδει και ποιος πιστεύει ακόμα τέτοιες βλακείες.
-
cyro βρίσκομαι και εγώ στην ίδια ακριβώς θέση που είσαι. Και μάλιστα αποτέλεσε και το λόγο που άρχισα να ψάχνω σε φορόυμ που αφορούν το χώρο του αυτοκινήτου. Είμαι ακριβώς στο ίδιο δίλημμα. Τα επικρατέστερα των 4 αυτοκινήτων που επέλεξα για αγορά είναι τα εξής δυο που βασανίζουν και εσένα.
Απο τη μια το GOLF σε Sport έκδοση με 122 άλογα και απο την άλλη το FOcus 1.6 και τα δυο με 5θύρες.
Το Focus μου αρέσει περισσότερο και έχει κάνει και το κλικ για να το συμπαθήσει και η γυναίκα μου ( όσοι είναι παντρεμένοι γνωρίζουν τι τρελό αβαντάζ είναι αυτό ). Ο εξοπλισμός και οι χώροι του είναι αρκετά καλή και συγκριτικά θεώρώ οτι η ποιότητα των υλικών που υπάρχουν στο εσωτερικό είναι πολύ καλά. Τρελό αβαντάζ τα bucket καθλισματα με την υποστήριξη μέσης. Το μόνο σημείο εξοπλισμού που πραγματικά σκάλωσα ήταν η ύπαρξη χειρολαβής στα πίσω παράθυρα. Εν έτη 2008 και να υπάρχει η παραδοσιακή μανιβέλα το θεωρώ περίεργο.
Απο την άλλη το GOLF με τον μικρό αλλά δυνατό και πιο νευρώδη κινητήρα του με φοβίζει λόγω της ύπαρξης turbo. Και εγώ έχω ακούσει διάφορα για το πόσο επιρρεπή στη φθορά μπορεί να είναι. Σίγουρα δεν έχει σχέση με τα turbo που κυκλοφορούσαν παλιότερα αλλά είμαι διστακτικός. Εξού και προτίμησα την εέκδοση χω΄ρις τον κομπρέσσορα. Στην έκδοση Sport δεν θεωρώ πως είναι ελλειπές ( αν και δεν παρατήρησα αν έχει ηλ. παράθυρα πίσω ) και το γεγονός πως δεν έχει ESP με έχει απογοητέυση. Για την ώρα θα πρέπει να περιμένω 4 μήνες δεδομένου οτι δεν υπάρχει σε Stock ( στο χρώμα που ήθελα ) κάτι που δεν είναι πρόβλημα αλλά αν θέωρήσω πως Γενάρη έρχεται όπως με ενημέρωσαν η νέα έκδοση ε νομίζω οτι δεν έχει νόημα να κοιτάω για το V. Επίσης δεδομένου οτι θέλω να το κλείσω τώρα το Focus μου έρχεται σχεδόν 3500 φθηνότερο....... Απο την άλλη έχει όμως καλυτερη τιμή μεταπώλησης.
Όσον αφορά τα service δεν γνωρίζω εμπειρικά αλλά απο ερωτήσεις σε service αντιπροσωπιών οι απαντήσεις αν και δεν με ικανοποίησαν εβγαλαν το GOLF πολύ ακριβότερο. Είναι γεγονός όμως οτι το GOLF αν και αρχικά παραδίδεται με 2 χρόνια εγγύηση ( όσο υποχρεούται βάση Ευρωπαϊκής Ένωσης ) μπορείς να κάνεις επέκταση στα 4χρόνια.Θα συμφωνήσω με την άποψη που παρατέθηκε και απο άλλο φίλο στο φόρουμ πως η τελική επιλογή είναι προσωπική και συνεπώς πρέπει να καλύπτει τις προσωπικές σου ανάγκες. Το ίδιο σκέφτομαι και για την δική μου επιλογή. Let me know τι σε βοήθησε στην τελική σου επιλογή. Απο οτι φαίνεται έχουμε παρόμοια γούστα ( και εμένα μου άρεσε το CIVIC αλλά το έτερον ήμισυ το θεωρεί καγκουρέ !!!!!! Άβυσσος η ψυχή ... )
-
Για το νερο στις πορτες που αναφερθηκε ο φιλος,του απαντω πως καθε πορτα βαζει νερα στο εσωτερικο της απο τις τσιμουχες των τζαμιων. Γι'αυτο καθε πορτα εχει στο κατω μερος της τρυπες για να φευγει το νερο. Αν κοιταξετε ολοι σας θα τις δειτε στις πορτες σας. Στο σιβικ εβαζαν,τωρα δε τα βαζουν, κατι λαστιχενια καπακια με μικροτερη οπη και εφραζε και κρατουσε μεσα νερο η πορτα. Τα βγαλαμε αυτα τα καπακια και λυθηκε το σοβαρο που λεει ο φιλος προβλημα !!! Και φαινονται η τρυπες οπως σε ολα τα αμαξια σε καθε πορτα. Για τι σκουρια στις πορτες τωρα. Παρουσιαστηκε σε ελαχιστα αυτοκινητα ελαχιστη σκουρια,τριων χιλιοστων σε μεγεθος.Την ειδα με τα ματια μου σε φιλο,σε μια γωνια τις πορτας κατω απο το λαστιχο. Λιγει μπογια και τελος. Οσο για το ταμπλο και παλι ελαχιστα αυτοκινητα εχουν τριγμους τα οποια διορθωνονται στο σερβις. Αυτα συγκρινετα φιλε μου με αυτα που θα διαβασεις σε αλλα φορουμ. Η καταναλωση στη νορμαλ οδηγηση θα εχεις γιατι ετσι οδηγω και εγω απο 6,5 εως 7,0 λιτρα. Φιλος που εχει το φοκους 1,6 νορμαλ οδηγος και αυτος καιει 8 λιτρα. Απο μηχανικα,σασμαν,ηλεκτρικα προβληματα στο σιβικ δεν εχω ακουσει-διαβασει να εχει κανεις . Η αποφαση δικια σου....
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το γκολφ ενώ το είχα πρώτο, γιατί σε επιδόσεις είναι πάνω από όλα λόγω τούρμπο, μάλλον το αφήνω σαν σκέψη, καθώς και ακριβό είναι, και πολλά έγιναν και γίνονται με το τσι
Aν γίνονται λέει... Μία βόλτα από ένα συνεργείο VW να πας, είναι ουρά απ' έξω τα TSi και περιμένουν κινητήρες για αντικατάσταση....
Άστα φίλε και εγώ σε συμβουλεύω να μην πάρεις Golf. Πάρε το Civic ή το bravo καλύτερα που είναι αξιόπιστα και καταναλώνουν και λιγότερο (ειδικά το bravo)...Πραγματικά ήθελα και να ήξερα ποιος διαδίδει και ποιος πιστεύει ακόμα τέτοιες βλακείες.
Σ αυτους που την πατησανε να το πεις αυτο...
-
Άσε, οι γύφτοι που μαζεύουν σιδερικά με τα Datsun έχουν πλουτίσει και χτίζουν χρυσά τσαντίρια τώρα με τα TSI. Ξέρεις πόσες τουρμπίνες, μπιέλες, στροφαλοφόρους, ιντερκούλερ, κομπρέσσορες και βαλβίδες N75 μαζεύουν κάθε βράδυ στους δρόμους;
Δυο ώρες να κάτσεις στη Βούτα μια Πέμπτη βράδυ και να έχεις το θάρος να κατεβαίνεις στο δρόμο για να μαζεύεις τα αποκαΐδια από τα μοτέρ, έχεις πρώτες ύλες για να ανοίξεις χαλυβουργική εταιρεία.
Σε λίγο θα ακούσουμε ότι το τραβέλι που πάτησε ένας με μηχανή στη Συγγρού είχε βγει για να βουτήξει τον κομπρέσσορα που έφυγε από κάποιο TSI. -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Σ αυτους που την πατησανε να το πεις αυτο...Ξέρεις πολλούς εσύ να φανταστώ ε?
-
a couple.. εσυ;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ξέρεις πολλούς εσύ να φανταστώ ε?
Επειδή δεν μπορεί να ρίξει μούτζα στον εαυτό του που έχει πιαστεί το μέγιστο κορόϊδο πετάει ατάκες για ξεκάρφωμα.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Κοιτα, ενα αμαξι που εχεις πληρωσει 28.000€+, εχει κανει μολις 12000χλμ συνετης οδηγησης και ξαφνικα παιρνεις τη τουρμπινα στο χερι πανω σε προσπεραση, δεν αφηνει τις καλυτερες εντυπωσεις...
(Ιδιαιτερα οταν μιλαμε για μια εταιρια 'αξιοπιστη')Βεβαια, η αντιπροσωπεια μας εξυπηρετησε αμεσα. (Υποπτο το να εχει ετοιμοπαραδοτη τουρμπινα? )
και σε καμμια περιπτωση δεν παυει να ειναι ενα πολυ καλο αμαξι. (Λιγο υπερτιμημενο κατα τη γνωμη μου)Φυσικα εγω δεν αποτελω στατιστικο δειγμα (ουτε καποιος επισης κατοχος, που ετυχε να συνομιλησουμε στο πλοιο και με ρωτησε συμπτωματικα αν εχει βγαλει τιποτα προβληματα το αμαξι, γιατι το δικο του βγηκε 'σκαρτο') αλλα σιγουρα δεν ημουν ο πρωτος ουτε ο τελευταιος.
Παρ'ολα αυτα, αν εψαχνα αυριο αμαξι, δεν θα το απεκλεια λογω του 'γνωστου' προβληματος, οπως δεν θα απεκλεια και μια Alfa με τη λογικη οτι ειναι 'ζημιαρα'.
Αλλα ας μην αρνουμαστε καποια πραματα...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Επειδή δεν μπορεί να ρίξει μούτζα στον εαυτό του που έχει πιαστεί το μέγιστο κορόϊδο πετάει ατάκες για ξεκάρφωμα.
Το βρηκες παλι...
saxon_A310 Εεεεεεεεεεετσι...
-
Ειλικρινά απορώ εσείς που λέτε ότι δε βγάζει προβλήματα το Golf αν έχετε μπει ποτέ στο αντίστοιχο thread. Εκτός αν το γεγονός ότι τα αλλάζει στην εγγύηση η αντιπροσωπεία (όταν και αν τους πείσεις τελικά ότι έχει πρόβλημα) μας κάνει να τα ξεπερνάμε.
Πριν από 2 χρόνια και λίγους μήνες θυμάμαι που είχε πρωτοβγεί το GT λέγανε εδώ μέσα κάποιοι ότι οι TSI κινητήρες θα βγουν και με 210 και με παραπάνω άλογα. Τελικά βγήκε ένας με 140, και μετά ένας με 122. O τελευταίος μάλιστα έχασε και το supercharger στη διαδρομή. Γιατί?
Τέσπα οι 2 τελευταίες σελίδες μάλλον πρέπει να κοπούν και να μεταφερθούν σε νέο thread...
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Ειλικρινά απορώ εσείς που λέτε ότι δε βγάζει προβλήματα το Golf αν έχετε μπει ποτέ στο αντίστοιχο thread. Εκτός αν το γεγονός ότι τα αλλάζει στην εγγύηση η αντιπροσωπεία (όταν και αν τους πείσεις τελικά ότι έχει πρόβλημα) μας κάνει να τα ξεπερνάμε.Ολα τα αυτοκίνητα βγάζουν προβλήματα. Απλά στο Golf, αν σκεφτείς πόσα έχουν πουληθεί (το Golf είναι σταθερά στην πρώτη 5άδα στις πωλήσεις στην Ελλάδα και πρέπει να πουλάει 4 φορές περισσότερο από το Civic πχ), δεν είναι δα και τόσο πολλά τα προβλήματα.
Θα έλεγα πως είναι αντίστοιχα ή έστω ΛΙΓΟ χειρότερα από το Civic πχ
Σίγουρα πάντως, δεν είναι λόγος να το απορρίψει κάποιος!
Να το απορρίψει λόγω των ακριβών σερβις, ναι, αλλά για την αναξιοπιστία όχι.Αυτά δεν μειώνουν την αξία του Civic. Για μένα το σημερινό Civic είναι ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το προηγούμενο, έστω και με ημιάκαμπτο!
Το βασικό του μειονέκτημα είναι η άνεση, αλλά αυτό για καποιους ΔΕΝ είναι τόσο σημαντικό. Επίσης δεν μπορεί να τα βάλει με τα τουρμπάκια σε επιδόσεις, αλλά κάθε άλλο παρά αργό είναι, ούτε είναι δα και τόσο ακριβό το 1.8, αν δεις τον εξοπλισμό του. Δεν είναι κατ' εμέ τόσο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο όσο το Golf, αλλά ούτε το Golf είναι τόσο εντυπωσιακό μέσα - έξω. Οπότε, μια χαρά και όλοι ευχαριστημένοι! Δεν χρειάζεται να μηδενίζουμε τον...αντίπαλο , για να δείξουμε πως η δική μας επιλογή είναι η καλύτερη. -
ΔΕΝ με νοιάζει να μειώσω κανέναν, ούτε να πειστώ ότι έκανα καλή επιλογή. Απλά δεν έχει νόημα για μένα, πως να το κάνουμε. Ο μόνος λόγος που γράφω αυτά που γράφω είναι ότι δεν καταλαβαίνω την εμμονή με το golf σε αυτό το forum.
Και με την πρόταση 'όλα τα αυτοκίνητα βγάζουν προβλήματα' θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Από τα αυτοκίνητα που είχαμε στην οικογένεια επιλέγω δύο μάρκες και αφήνω το δικό μου απ'έξω:
-Toyota Corolla '98, Yaris παλιό, Yaris καινούριο, RAV με συνολικά πάνω από 300k χιλιόμετρα δεν έχει χρειαστεί να πάμε στο συνεργείο ούτε μια φορά για έκτακτο. Μόνο service, αμορτισέρ, φρένα κλπ. Μάλιστα το παλιό Yaris είχε και ένα τρακάρισμα που αν δε το κάλυπτε η ασφάλεια θα πήγαινε για πέταμα. Τελικά το φτιάξαμε και 5 χρόνια μετά έχει πλέον 120k και δεν έχει βγάλει τπτ. Το corolla για 50k το οδηγούσα εγώ και το είχα σκίσει. Πάνω του έμαθα να οδηγώ και εγώ και η αδερφή μου.
-BMW 3 διαφορετικά μοντέλα 5άρες, μας βγάζανε κάθε μήνα και άλλο πρόβλημα στα ηλεκτρονικά. Τις 2 τις έδωσε ο πατέρας μου στο χρόνο επειδή δεν άντεχε άλλο τα συνεργεία. Συνολικά και οι 3 όχι πάνω από 60k χιλιόμετρα.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν προβλήματα και προβλήματα. Άλλο να χαλάνε οι υαλοκαθαριστήρες και άλλο να συζητάμε για κιβώτια-δίσκους-τουρμπίνες κλπ. Μη τρελαθούμε τώρα, δεν είναι μικρά προβληματάκια αυτά. Όποιος έχει όρεξη ας ψάξει στο thread, κάτοχοι τα έχουν γράψει αυτά. Ψέματα?
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
ΔΕΝ με νοιάζει να μειώσω κανέναν, ούτε να πειστώ ότι έκανα καλή επιλογή. Απλά δεν έχει νόημα για μένα, πως να το κάνουμε. Ο μόνος λόγος που γράφω αυτά που γράφω είναι ότι δεν καταλαβαίνω την εμμονή με το golf σε αυτό το forum.Και με την πρόταση 'όλα τα αυτοκίνητα βγάζουν προβλήματα' θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Από τα αυτοκίνητα που είχαμε στην οικογένεια επιλέγω δύο μάρκες και αφήνω το δικό μου απ'έξω:
-Toyota Corolla '98, Yaris παλιό, Yaris καινούριο, RAV με συνολικά πάνω από 300k χιλιόμετρα δεν έχει χρειαστεί να πάμε στο συνεργείο ούτε μια φορά για έκτακτο. Μόνο service, αμορτισέρ, φρένα κλπ. Μάλιστα το παλιό Yaris είχε και ένα τρακάρισμα που αν δε το κάλυπτε η ασφάλεια θα πήγαινε για πέταμα. Τελικά το φτιάξαμε και 5 χρόνια μετά έχει πλέον 120k και δεν έχει βγάλει τπτ. Το corolla για 50k το οδηγούσα εγώ και το είχα σκίσει. Πάνω του έμαθα να οδηγώ και εγώ και η αδερφή μου.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν προβλήματα και προβλήματα. Άλλο να χαλάνε οι υαλοκαθαριστήρες και άλλο να συζητάμε για κιβώτια-δίσκους-τουρμπίνες κλπ. Μη τρελαθούμε τώρα, δεν είναι μικρά προβληματάκια αυτά. Όποιος έχει όρεξη ας ψάξει στο thread, κάτοχοι τα έχουν γράψει αυτά. Ψέματα?
Από τη στιγμή που το golf είναι το καλύτερο μικρομεσαίο εμείς πρέπει να λέμε ψέμματα στο κόσμο για να μη μας χαρακτηρίζουν ότι έχουμε εμμονή. Δηλαδή επειδή τα ίδια γράφουμε και για το Honda jazz έχουμε και με αυτό εμμονή?
Και εμένα το RAV4 που οδηγώ εδώ και 3 χρόνια δεν έχει παρουσιάσει τίποτα απολύτως. Όμως δεν έχει και τίποτα να χαλάσει!!! Το καινούριο που έχει όμως γιατί είναι πιο σύγχρονο όλο και κάτι βγάζει. Τα ίδια ισχύουν και για το Auris και για το Civic για τα υπόλοιπα σύγχρονα γιαπωνέζικα αυτοκίνητα. Όποιος δεν το βλέπει αυτό εθελοτυφλεί. Μη συγκρίνεις λοιπόν τα παλιά σου γιαπωνέζικα με τα σύγχρονα γιατί δεν παίζει πια η εξίσωση γιαπωνέζικο=αξιόπιστο...
Όταν στα χιλιάδες turbo golf που έχουν πουληθεί έχουν σπάσει 1-2 τουρμπίνες αυτό στατιστικά είναι ένα τίποτα. Δηλαδή τι να πει η Toyota που στα mr2 από το 2003 και πιο μπροστά έχουν αλλάξει ΟΛΑ σχεδόν κινητήρα στα πλαίσια της εγγύησης? -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ειλικρινά απορώ εσείς που λέτε ότι δε βγάζει προβλήματα το Golf αν έχετε μπει ποτέ στο αντίστοιχο thread. Εκτός αν το γεγονός ότι τα αλλάζει στην εγγύηση η αντιπροσωπεία (όταν και αν τους πείσεις τελικά ότι έχει πρόβλημα) μας κάνει να τα ξεπερνάμε.
Απλά στο Golf, αν σκεφτείς πόσα έχουν πουληθεί (το Golf είναι σταθερά στην πρώτη 5άδα στις πωλήσεις στην Ελλάδα και πρέπει να πουλάει 4 φορές περισσότερο από το Civic πχ), δεν είναι δα και τόσο πολλά τα προβλήματα.
Θα έλεγα πως είναι αντίστοιχα ή έστω ΛΙΓΟ χειρότερα από το Civic πχ
Συμφωνώ σε όσα δεν παραθέτω. Διαφωνώ όμως στην θεώρηση σου για την εμφάνιση προβλημάτων σε σχέση με το σιβικ. Είναι περισσότερα και σοβαρότερα -όταν συμβαίνουν- στο γκολφ. Είναι διαφορετικό φίλε μου να μιλάς για προβλήματα συναρμογής και τριγμών και διαφορετικό για μηχανολογικά προβλήματα που κοστίζουν και συχνά σε αφήνουν στο δρόμο. Ακόμα και αυτό αν συμβεί με το σιβικ-που δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ κάτι- η οδική είναι 7 χρόνια δωρεάν.
Τώρα για τα κριτήρια επιλογής τα έχω ξαναγράψει. Ορίζεις το budget σου, πηγαίνεις και οδηγείς τα πάντα, βλέπεις τι σου πάει και μετά επιλέγεις. Αν οι διαφορές είναι δυσδιάκριτες για κάποιον τότε μπαίνουν στην μέση οι άλλοι παράγοντες όπως κόστος σέρβις κλπ. Η πιθανή αξιοπιστία έχει φυσικά σημασία όμως αυτό είναι από την άλλη σχετικό. Ξέρω για παράδειγμα ένα νέο σιβικ που έπαθε ζημιά ο κομπρέσσορας του a/c αλλά και για tsi με κανένα πρόβλημα και 20-30 χιλιάδες χλμ στο οδόμετρο. Βέβαια για να πειράξω τον Γρηγόρη θα γράψω ότι η εξαίρεση αποδεικνύει τον κανόνα...
-
Ο χρήστης WinMik έγραψε:
Ειλικρινά απορώ εσείς που λέτε ότι δε βγάζει προβλήματα το Golf αν έχετε μπει ποτέ στο αντίστοιχο thread. Εκτός αν το γεγονός ότι τα αλλάζει στην εγγύηση η αντιπροσωπεία (όταν και αν τους πείσεις τελικά ότι έχει πρόβλημα) μας κάνει να τα ξεπερνάμε.Πριν από 2 χρόνια και λίγους μήνες θυμάμαι που είχε πρωτοβγεί το GT λέγανε εδώ μέσα κάποιοι ότι οι TSI κινητήρες θα βγουν και με 210 και με παραπάνω άλογα. Τελικά βγήκε ένας με 140, και μετά ένας με 122. O τελευταίος μάλιστα έχασε και το supercharger στη διαδρομή. Γιατί?
Τέσπα οι 2 τελευταίες σελίδες μάλλον πρέπει να κοπούν και να μεταφερθούν σε νέο thread...
Αφού βγάζουν καινούριο 2λιτρο κινητήρα με 210, γιατί να βγάλουν και τον TSi?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πριν από 2 χρόνια και λίγους μήνες θυμάμαι που είχε πρωτοβγεί το GT λέγανε εδώ μέσα κάποιοι ότι οι TSI κινητήρες θα βγουν και με 210 και με παραπάνω άλογα. Τελικά βγήκε ένας με 140, και μετά ένας με 122. O τελευταίος μάλιστα έχασε και το supercharger στη διαδρομή. Γιατί?
Αφού βγάζουν καινούριο 2λιτρο κινητήρα με 210, γιατί να βγάλουν και τον TSi?
θα μπορούσαν να το κάνουν για τις χώρες με τα ηλίθια τεκμήρια σαν τα δικά μας και έχουν δείξει ότι δεν τους νοιάζει ο κανιβαλισμός ανάμεσα στις διάφορες εκδόσεις του γκολφ. Ίσως λοιπόν να μην κατάφεραν να πετύχουν την αξιοπιστία που περίμεναν από ένα τόσο πουσαρισμένο μοτέρ...σκέψου το λίγο...210 άλογα από 1400 κυβικά είναι απίστευτα πολλά. Ειδικά από μία εταιρεία που μέχρι πριν λίγα χρόνια έβγαζε το 1/3 της απόδοσης αυτής.
Golf TSi 122 ή Ford Focus 1.6??