-
γιατί; για να μας τα κάνεις τσουρέκια μετά για την κατανάλωση ;
-
αν μπορουσα να το εχω, σιγα μη με ενδιεφερε η καταναλωση
αλλωστε σπανιως τρεχω, οποτε δε θα με ενδιεφερε και η γραμμικοτητα του μοτερ, εκτος του γεγονοτος βεβαια οτι ειμαι χερας
-
Ναι για αυτό έχουν γεμίσει οι μάντρες από ζούμπερκαρς ... τα πήραν αλλά με 1.5 ευρώ μπενζίνα που λένε και οι αλφιστι λος πούλος.
Υγ. όχι και χεράς ρε κουλάδι ..
-
Ένα αμάξι με 800 άλογα για καθημερινό είναι ότι πρέπει.
Με την κατανάλωση που θα έχεις, θα παίρνεις τηλέφωνο τον βενζινά και θα τρέχει πρωί-πρωί στο σπίτι σου να το γεμίσει. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ένα αμάξι με 800 άλογα για καθημερινό είναι ότι πρέπει.
Με την κατανάλωση που θα έχεις, θα παίρνεις τηλέφωνο τον βενζινά και θα τρέχει πρωί-πρωί στο σπίτι σου να το γεμίσει.Με το ιδιωτικό βυτιο γιατι θα έχει και 150 λίτρα ντεπόζιτο
-
τι σε νοιαζει ποσο καιει;
θα εχεις για καθημερινο κανα παλιοματρακα: alfa, renault, vw -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι σε νοιαζει ποσο καιει;
θα εχεις για καθημερινο κανα παλιοματρακα: alfa, renault, vwπαλιοματρακα ** renault**
ΘρασύτατεΠλάκα κάνω
-
εννοειται οτι κανεις πλακα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εννοειται οτι κανεις πλακαΤώρα όμως δεν κάνω.Είπαμε τα Renault ως αυτοκίνητα δεν είναι υπεραυτοκίνητα και ούτε διαφημίζονται ως τέτοια αλλα δεν συμμενει ότι είναι και χρέπια ή το οτιδήποτε άλλο αρνητικό.Μια καλή μάρκα που φτιάχνει αυτοκίνητα για τον πολύ κόσμο είναι.
Άκου λέει παλιομάτρακα Υπερβολικός νομίζω είσαι -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θα εχεις για καθημερινο κανα παλιοματρακα: alfa, renault, vw
ματρακαδες ειναι ολα τους
τωρα αν σε περαξε η απαγορευμενη λεξη Ren.... και δε σε πειραξαν οι αλλες...
-
Ναι έγραψες και Alfa
Είσαι εντελώς αυθάδης -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι συμφωνω για το σιγα τις τσιριδες.. μονο σε αυτοκινητα τυπου 997 Τουρμπο μπορεις να πεις οτι ακουγεται καποιος θορυβος αλλα οχι μονο απο τη τουρμπινατα υπολοιπα κανουν λιγοτερο θορυβο απο χυτρα
Τα τούρμπο φιμώνουν ηχητικά το μοτέρ. Διάβασα πριν χρόνια μια συνέντευξη ενός αρχιμηχανικού στο πρωτάθλημα CART και έλεγε ότι ένας λόγος που οι κινητήρες που χρησιμοποιούσαν ήταν τούρμπο, ήταν για τον περιορισμό του θορύβου.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
V8 biturbo .V12 ατμόσφαιρα.
-
Πάντως παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο.
λχ εγώ είμαι ερωτευμένος με το μοτέρ του προηγούμενου μου αυτοκινήτου (είναι προς πώληση) του 206 2.0 γιατί ο κινητήρας αυτός ήταν χάρμα 138 άλογα και 19.5 κιλά ροπή δεν λένε όλη την αλήθεια για το μοτέρ. Όπως μου είπε ένας φίλος μηχανολόγος το μοτέρ αυτό ένας απο τους λόγους που είναι πολύ καλό είναι οτι έχει ιδανική χωρητικότητα ανά κύλινδρο 500κεκ/4 (θα μου πεις αυτό νομιζω ισχύει για όλα τα 4κύλινδρα 2λιτρα ή όχι?) και μετά μου είπε κάποια άλλα πράγματα που δεν τα κατάλαβα (για τα υλικά κατασκευής του και κάτι άλλα πολύ τεχνικά) αλλά κράτησα σαν ρεζουμέ οτι ήταν καλύτερο σε όλο το φάσμα των στροφών (όχι παντού αλλά σαν συνολική εικόνα) σε σχέση με ένα μοτέρ σαν του RC λχ. Το τωρινό Κρουζ με τον 1.8 έχει την ίδια ισχύ λίγο χαμηλότερη ροπή αλλά αν αντί για 6άρι ήταν με 5άρι όπως το προηγούμενο πιστεύω θα ήταν αισθητή η διαφορά με το 6άρι το αυτόματο με τον έξυπνο εγκέφαλο καταναλώνει πολύ λιγότερο και έχεις την αίσθηση οτι τραβάει καλύτερα χαμηλά από το δίλιτρο (παρότι υπολοίπετε 2,5 κιλά ροπή περίπου). Τώρα αν δεν είχαμε το φορολογικό καθεστώς μας θα προτιμούσα ένα V8 ή ένα V6. To V10 V12 είναι πολύ πολύπλοκα και δεν νομίζω οτι θα εμπιστευόμουν ποτέ ελληνικό μαστόρι να βάλει χέρι σε τέτοια λεπτεπίλεπτα μοτέρ. Η αμερικάνικη οδός έχει το καλό ότι δεν σπάει δεν χαλάει και κάνει άπειρα χλμ. Η τούρμπο όδος δεν μου αρέσει (έχω ένα σμαρτ) πρέπει να προσέχεις ζέσταμα κρύωμα, η συντήρηση είναι πιο ακριβή και δεν αντέχει στο χρόνο καλά χώρια που θέλεις δελτίο καιρού για τις αποδόσεις... ο ήχος αδιάφορος κτλ. Ο κομπρέσορας είναι ο καλύτερος συμβιβασμός όταν δεν μπορείς να έχεις τα πολλά κυβικά για γραμμική απόδοση. Τα πολύστροφα μοτέρ με αγωνιστικό προσανατολισμό λχ αυτό της χόντα στο σ2000 είναι απογοήτευση σε καθημερινή χρήση γιατί αποδίδουν σε πολύ περιορισμένο εύρος και χαμηλά είναι εντελώς ψόφια. Απο χόντα τέλειο είναι το 1.8 που και δεν καίει και πάει ωραία (μιλάω για γήινα κυβικά). Σε ατμόσφαιρα για να χαρείς πραγματική απόδοση θέλεις πάνω από 2.5 λίτρα. Ακόμη θυμάμαι τα ταξίδια με το βρ6 γκολφ 3 ενός φίλου. Μπορεί να είχε μόλις 170 άλογά αλλά είχε μια ροπάκλα....
Πέρα απο τους φόρους πάντως στην Ελλάδα ένα άλλο μείον είναι οι δρόμοι που δεν βοηθούν αυτοκίνητα επιδόσεων.
Για τους στριφτερούς μας δρόμους με το γυαλόχαρτο καλύτερα ατμόσφαιρα να κόβεις τον κινητήρα και με το κιβώτιο ή αν είναι πολλά κυβικά πισωκούνα να πλασάρεις με γκάζι. Άσε που η πλειονότητα είμαστε κουλοί όσο και αν θέλουμε να πιστεύουμε το αντίθετο. Πως να μην είμαστε αφού ούτε μάθαμε τίποτα στα μαθήματα ούτε μπορούμε να μάθουμε σε καμια πίστα (εξαίρεση όσοι μένουν κοντά στις Σέρρες). -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
λχ εγώ είμαι ερωτευμένος με το μοτέρ του προηγούμενου μου αυτοκινήτου του 206 2.0 ....μου είπε ένας φίλος μηχανολόγος το μοτέρ αυτό ένας απο τους λόγους που είναι πολύ καλό είναι οτι έχει ιδανική χωρητικότητα ανά κύλινδρο 500κεκ/4 ....και μετά μου είπε κάποια άλλα πράγματα που δεν τα κατάλαβα (για τα υλικά κατασκευής του και κάτι άλλα πολύ τεχνικά) αλλά κράτησα σαν ρεζουμέ οτι ήταν καλύτερο σε όλο το φάσμα των στροφών (όχι παντού αλλά σαν συνολική εικόνα) σε σχέση με ένα μοτέρ σαν του RC λχ. Το τωρινό Κρουζ με τον 1.8 έχει την ίδια ισχύ λίγο χαμηλότερη ροπή αλλά αν αντί για 6άρι ήταν με 5άρι όπως το προηγούμενο πιστεύω θα ήταν αισθητή η διαφορά με το 6άρι το αυτόματο με τον έξυπνο εγκέφαλο καταναλώνει πολύ λιγότερο και έχεις την αίσθηση οτι τραβάει καλύτερα χαμηλά από το δίλιτρο (παρότι υπολοίπετε 2,5 κιλά ροπή περίπου).Παλιότερα η σωστή χωρητικότητα ήταν ~333 κυβικά οπότε οι σωστοί 2λιτροι ήταν εξακύλινδροι (και τα χιλιάρια 3κύλινδρα) ενώ οι σωστοί 4λιτροι ήταν 12κύλινδροι (παλιά ιταλικά σούπερκαρς)!! Για λόγους που δεν θυμάμαι αλλά που υποθέτω σχετίζονται με τεχνικές προόδους σε σύγχρονους κινητήρες αυτό τείνει στα 500 κυβικά όπως αναφέρεις. Όμως σε αγνούς εξειδικευμένους μηχανολόγους είναι πάρα πολλά άλλα πράγματα από τα οποία κρίνεται η συμπάθειά τους για έναν κινητήρα. Ένας τέτοιος φίλος μου αγαπά την BMW αλλά ενθουσιάζεται με τα Saab! Στην πράξη όμως, τις περισσότερες φορές όλα αυτά λίγη σημασία έχουν για μας τους χρήστες και λυπάμαι αν σου χαλάω τον έρωτα (ο οποίος περισσότερο θεωρώ ότι στηρίζεται στις χαρές και κοινές εμπειρίες παρά στην μηχανική ανωτερότητα του κινητήρα...). Εμείς θέλουμε άλογα, μια αξιοπρεπή καμπύλη απόδοσης, οικονομία και λογική αντοχή. Και μην ξεχνάμε ότι κι ένας μέτριος κινητήρας αν συνδυαστεί με το κατάλληλο κιβώτιο στο σωστό όχημα θα έχει έναν ικανοποιημένο οδηγό!
Είναι λογικό το 1800 να μοιάζει να τραβάει καλύτερα αν έχει πιο κοντές σχέσεις γιατί τότε πολλαπλασιάζεται η ροπή που θα φτάσει στο διαφορικό/ρόδες και έτσι μπορεί να ξεπεράσει τη διαφορά της ροπής του κινητήρα. Το ότι έχει πιο πολλές σχέσεις μάλιστα επιτρέπει να το πετύχουν αυτό χωρίς να θυσιάσουν την οικονομία και ησυχία μιας μακριάς τελικής σχέσης. Συνήθως αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους ύπαρξης πολλών ταχυτήτων.
-
Oι πλέον περίεργοι κινητήρες όλων των εποχών. Από δικύλινδρος φλατ που κέρδισε την κλάση του στο Λεμάνς (Πανάρ), έως 16κύλινδρος σε μοφή Η της BRM F1 και 30κύλινδρος 8.000 κυβικών της Κράισλερ.
http://www.caranddriver.com/features/10q4/the_10_most_unusual_engines_of_all_time-feature
-
Mπραβο,πολυ καλο θεμα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
ναι συμφωνω για το σιγα τις τσιριδες.. μονο σε αυτοκινητα τυπου 997 Τουρμπο μπορεις να πεις οτι ακουγεται καποιος θορυβος αλλα οχι μονο απο τη τουρμπινα
τα υπολοιπα κανουν λιγοτερο θορυβο απο χυτρα
Τα τούρμπο φιμώνουν ηχητικά το μοτέρ. Διάβασα πριν χρόνια μια συνέντευξη ενός αρχιμηχανικού στο πρωτάθλημα CART και έλεγε ότι ένας λόγος που οι κινητήρες που χρησιμοποιούσαν ήταν τούρμπο, ήταν για τον περιορισμό του θορύβου.
Να του πεις του αρχιμηχανικού από το CART να αλλάξει επάγγελμα γιατί μας ντροπιάζει με αυτές τις σούπερ ντούπερ κοτσάνες, αυτά τα λόγια δεν πρέπει να αναπαράγονται γιατί γελάει πολύς κόσμος και πονάει μετά η κοιλιά τους.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Να του πεις του αρχιμηχανικού από το CART να αλλάξει επάγγελμα γιατί μας ντροπιάζει με αυτές τις σούπερ ντούπερ κοτσάνες, αυτά τα λόγια δεν πρέπει να αναπαράγονται γιατί γελάει πολύς κόσμος και πονάει μετά η κοιλιά τους.
πέραν της πλάκας μπορεί να υπάρξει θέμα μείωσης του θορύβου από την έννοια ότι πχ:
1600cc turbo 180ps βγαίνουν χωρίς πολύ-πολύ θόρυβο.
1600cc ατμόσφαιρα για 180ps, θες τετραπετάλουδα, εξατμίσεις κτλ.Οπότε ένας πιο πολύστροφος κινητήρας βγάζει περισσότερο θόρυβο από έναν μη-πολύστροφο και turbo Κινητήρα.
κατά τα άλλα εννοείται ότι είναι κοτσάνα ότι αυτός ήταν ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν τα turbo. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
πέραν της πλάκας μπορεί να υπάρξει θέμα μείωσης του θορύβου από την έννοια ότι πχ:
1600cc turbo 180ps βγαίνουν χωρίς πολύ-πολύ θόρυβο.
1600cc ατμόσφαιρα για 180ps, θες τετραπετάλουδα, εξατμίσεις κτλ.Οπότε ένας πιο πολύστροφος κινητήρας βγάζει περισσότερο θόρυβο από έναν μη-πολύστροφο και turbo Κινητήρα.
κατά τα άλλα εννοείται ότι είναι κοτσάνα ότι αυτός ήταν ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν τα turbo.O εν λόγω μηχανικός δεν είπε οτι για αυτό το λόγο κι μόνο χρησιμοποιούσαν τούρμπο, αλλά ότι ήταν κι αυτός ένας από τους λόγους. Τώρα αν ένας άλλος μηχανικός δεν καταλαβαίνει ότι ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ που στροφάρει στις 15.000 ΣΑΛ θα παράξει πολύ περισσότερο θόρυβο από ένα τούρμπο στις 10.000 ΣΑΛ, δικαιολογεί το στερεότυπο που έχουμε για αυτό το επάγγελμα στην Ελλάδα.
Ακούστε και κρίνετε μόνοι σας:
Τουρμπο F1: http://www.youtube.com/watch?v=h1AzLw36 ... re=related
Ατμοσφαιρική F1: http://www.youtube.com/watch?v=M1InrgZiv30
Κινητήρες υψηλόστροφοι VS Turbo VS Κυβικά ?