-
Εγώ αυτή τη περίοδο παίζω stick of truth και πραγματικά το απολαμβάνω, πολύ καλό για όποιον παρακολουθεί south park
Το παιχνίδι πάντως από το οποίο θα περιμένω πάρα πολλά φέτος και ελπίζω να μη με απογοητεύσει είναι το watch dogs
-
για τον φίλο Κιούση που το περιμένει με αγωνία:
Youtube Video -
Γαμ@ει!!
-
101 FREE indie games απο το pirate bay
http://thepiratebay.se/torrent/9849549 -
-
καποιος αρχισε να κανει port το half life 2 στην udk
-
Για να συνεχίσουμε την συζήτηση που ξεκινήσαμε -offtopic- στο άλλο θέμα με τα PCs σχετικά με τα καινούρια παιχνίδια
100% αντανακλά την άποψή μου....τι στο διάλο γίνεται σήμερα στις εταιρείες ρε παιδιά ?
-
ενώ αυτό που δείχνει για σούπερ γαμάτο 'when i was your age' είναι πολύ έξυπνο
Όπως σου είπα και στο άλλο thread, κάθε φορά που αλλάζουν οι 'γενιές' παιχνιδιών, όσοι μεγάλωσαν με τα προηγούμενα φωνάζουν 'τι μλκίες είναι αυτές που βγαίνουν τώρα'. Nothing new.
Οι εταιρείες λεφτά θέλουν να βγάλουν, και δυστυχώς τα πολλά λεφτά βγαίνουν από τις 'μλκίες'.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ενώ αυτό που δείχνει για σούπερ γαμάτο 'when i was your age' είναι πολύ έξυπνοΌπως σου είπα και στο άλλο thread, κάθε φορά που αλλάζουν οι 'γενιές' παιχνιδιών, όσοι μεγάλωσαν με τα προηγούμενα φωνάζουν 'τι μλκίες είναι αυτές που βγαίνουν τώρα'. Nothing new.
Οι εταιρείες λεφτά θέλουν να βγάλουν, και δυστυχώς τα πολλά λεφτά βγαίνουν από τις 'μλκίες'.
Όχι ακριβώς...μια χαρά παιχνίδια είναι με την λογική 'μου' τα Fallout, DeusEx, Skyrim, ακόμα και το Batman. Δεν σταμάτησαν να βγαίνουν καλά παιχνίδια, ή μάλλον δεν αφορίζω όλα τα καινούρια παιχνίδια. Απλώς βλέπω, όπως λέει και το video, ότι όλο και περισσότερα παιχνίδια μοιάζουν μεταξύ τους, δεν υπάρχουν φρέσκες ιδέες, όλοι βολεύονται με εύκολα FPS ή το ίδιο και το ίδιο συνεχώς σενάριο, και το λιγότερο που με ενδιαφέρει είναι ο βαθμός δυσκολίας (αν και όποιος θυμάται τα I'm death incarnate ή το Insane στο Descent θα συμφωνήσει μαζί μου).
Έχοντας ξεκινήσει το gaming από το Pong και το Space Invaders, έχω δει όλη την εξελικτική διαδικασία, και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται τα τελευταία χρόνια (να πούμε μετά το 2004-2005 ?) στο gaming industry....μήπως έχει παίξει σημαντικό ρόλο το console gaming (που τα παλιά τα χρόνια ήταν minority, ενώ μετά το PS άρχισε να ανοίγει σημαντικά την αγορά) ?
-
εμένα με τσατίζει που δεν υπάρχουν πια αξιόλογα παιχνίδια rts σαν τα c&c, dune. Γλυκαθήκαμε λίγο με τα starcraft και πάλι στην πείνα!
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Όχι ακριβώς...μια χαρά παιχνίδια είναι με την λογική 'μου' τα Fallout, DeusEx, Skyrim, ακόμα και το Batman. Δεν σταμάτησαν να βγαίνουν καλά παιχνίδια, ή μάλλον δεν αφορίζω όλα τα καινούρια παιχνίδια. Απλώς βλέπω, όπως λέει και το video, ότι όλο και περισσότερα παιχνίδια μοιάζουν μεταξύ τους, δεν υπάρχουν φρέσκες ιδέες, όλοι βολεύονται με εύκολα FPS ή το ίδιο και το ίδιο συνεχώς σενάριο, και το λιγότερο που με ενδιαφέρει είναι ο βαθμός δυσκολίας (αν και όποιος θυμάται τα I'm death incarnate ή το Insane στο Descent θα συμφωνήσει μαζί μου).Έχοντας ξεκινήσει το gaming από το Pong και το Space Invaders, έχω δει όλη την εξελικτική διαδικασία, και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται τα τελευταία χρόνια (να πούμε μετά το 2004-2005 ?) στο gaming industry....μήπως έχει παίξει σημαντικό ρόλο το console gaming (που τα παλιά τα χρόνια ήταν minority, ενώ μετά το PS άρχισε να ανοίγει σημαντικά την αγορά) ?
σίγουρα παίζει ρόλο πάντως το effect που είχαν FPS και RTS.
Προφανώς βγαίνουν ΚΑΙ καλά παιχνίδια.Στους λόγους βάλε και το budget που έχει φτάσει πλέον να απαιτείται για μια ΑΑΑ παραγωγή.
Πόσο εύκολα πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί να ρισκάρει με κάτι διαφορετικό όταν είναι τόσα τα λεφτά πλέον;Βάλε και το free-2-play που βλέπουν να υπάρχουν πολλά λεφτά...
Κάπως σαν το hollywood ένα πράγμα, που μπορεί να βγαίνουν ΚΑΙ καλές ταινίες, αλλά όλες ακολουθούν πιστά κάποια στερεότυπα (χαζό love story, car chase, πιστολίδι, εκρήξεις) γιατί 'αυτό ξέρουν αυτό εμπιστεύονται'.
-
Ενώ παλαιότερα όλα ήταν φρέσκα, ούτε υπήρχαν εύκολα παιχνίδια ή χαζά σενάρια, δεν έμοιαζαν μεταξύ τους και κανείς δεν προσπαθούσε να βγάλει εύκολα λεφτά.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ενώ παλαιότερα όλα ήταν φρέσκα, ούτε υπήρχαν εύκολα παιχνίδια ή χαζά σενάρια, δεν έμοιαζαν μεταξύ τους και κανείς δεν προσπαθούσε να βγάλει εύκολα λεφτά.Μάλλον κάνεις χιούμορ, γιατί κανένας δεν είπε ότι παλιότερα τα πάντα όλα ήταν super. Αλλά υπήρχαν ιδέες:
DM/EoB/UW/RPGs -> μπαμ
Myst/Sierra/Gothic/Monkey/adventures -> μπαμ
Wolf/Doom/Quake/Unreal/Descent/κλπ FPS -> μπαμ
τα πρώτα NFS
Alone/TombRaider/Another World/κλπ 3rd RPG/adventures -> μπαμ
Dune/C&C/Warcarft/Starcarft/κλπ RTS -> μπαμ
Fallout/Crusader/Syndicate/κλπ iso RTS -> μπαμκαι ξεχνάω δεκάδες άλλα που έκαναν αίσθηση όταν βγήκαν. Ακόμα και το πρώτο Diablo όταν βγήκε έκανε αίσθηση και πούλησε, άσχετα αν ήταν εύκολο/δύσκολο/απλό/περίπλοκο....ποιο είναι το τελευταίο μεγάλο μπαμ που έκανε αίσθηση στο gaming industry ? Ακόμα και το Fallout 3, το Skyrim, το Halflife, είναι παλιές συνταγές με φρέσκες ιδέες, που έκαναν αίσθηση όταν βγήκαν, αλλά και πάλι αυτά έγιναν πριν από 7,8,10 χρόνια.
Καταλαβαίνεις που το πάω ?
-
Μια χαρά καλά παιχνίδια βγαίνουν ακόμα, το θέμα είναι να μην είσαι στενομυαλος
Σίγουρα βγαίνει σαβούρα του σωρού, αλλά έτσι δεν γινόταν πάντα;
Μην κρίνετε με βάση το πώς σκεφτοσασταν στην εφηβεία σας, γιατί η κρίση σας σαν ήταν και η σωστότερη.. από τα παλιά χρόνια έβγαιναν σκουπίδια έβγαιναν και διαμάντια
Από τα 90s πάντως άρχισαν να βγαίνουν καλά παιχνίδια που θα μπορούσαν να παιχτούν ακόμα και σήμερα, τα 80s που τόσο πολύ αναπολειτε μερικοί δεν είχαν πολλά σοβαρά καλά παιχνίδια, απλά σας μάγευε αυτός ο διαφορετικός τρόπος διασκέδασης
Επίσης κάποια παιχνίδια των νεότερων χρόνων που υπάρχουν και χάρη στην τεχνολογία που έχει προχωρήσει πολύ απλά δε θα μπορούσαν να υπήρχαν στο παρελθόν
Τα μεγάλα αρνητικά της εποχής μας πάντως θεωρώ ότι είναι η μόδα με τα fps που σιγά σιγά περνάει και το ότι τα παιχνίδια πολλές φορές παραείναι εύκολα χωρίς λόγο
(mmo/mobile δε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα και δεν ανήκω στο κοινό τους για να σχολιάσω)
Επίσης υπάρχει και το θέμα της έλλειψης καινοτομίας, από την άλλη βλέπουμε νέες ιδέες ή καλές εκτελέσεις ήδη υπαρχουσών ιδεών οπότε δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα.Το θέμα είναι να είσαι καλοπροαίρετος..
-
Παλιά έκαναν περισσότερη αίσθηση κάποια γιατί δεν υπήρχε κάτι άλλο πριν από αυτά.
Δεν υπήρχε η τεχνολογία, δεν υπήρχε η εξέλιξη στις εταιρείες.Πως να μην κάνει πριν χρόνια αίσθηση ένα open FPS αφού δεν υπήρχε άλλο πιο πριν?
Ή το Tomb Raider που ήταν το πρώτο στο είδος του?
Δεν είναι το ίδιο μετά από τόσα χρόνια να βρίσκεις πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει.
Γι'αυτό και υπάρχει εξέλιξη αλλά όχι τόσο μεγάλη αμέσως.Αυτό είναι διαφορετικό από το δεν υπάρχουν καλά παιχνίδια. Στους περισσότερους που το λένε αν τους βγάλεις λίστα με το πόσα καλά παιχνίδια υπάρχουν ή που θα πρέπει να παρατήσουν τις δουλειές του για να το προλάβουν όλα (γιατί συνήθως μεγάλοι το λένε) ή ξαφνικά δεν θα είναι κανένα του γούστου τους οπότε επιστρέφουμε στο δεν υπάρχουν καλά παιχνίδια.
Και κάτι πάνω στο βίντεο.
Όσα παιχνίδια έχω δει με hints και τα ρέστα έχουν και επιλογή να τα κλείσεις όπως έκανα και εγώ στο Batman.
Επίσης οι βαθμοί δυσκολίας υπάρχουν και για κάποιο λόγο. Αν έχεις παίξει κάμποσα FPS δεν θα το βάλεις στο normal. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
.....
Τα μεγάλα αρνητικά της εποχής μας πάντως θεωρώ ότι είναι η μόδα με τα fps που σιγά σιγά περνάει και το ότι τα παιχνίδια πολλές φορές παραείναι εύκολα χωρίς λόγο
......
Επίσης υπάρχει και το θέμα της έλλειψης καινοτομίας, από την άλλη βλέπουμε νέες ιδέες ή καλές εκτελέσεις ήδη υπαρχουσών ιδεών οπότε δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα.Το θέμα είναι να είσαι καλοπροαίρετος..
Το τελευταίο που λες είναι αυτό που σημειώνω. Όπως έχω πει, και λόγω παρελθόντος/ιστορίας που έχω στο χώρο του PC/gaming περιοδικού τύπου, έχω δει και παίξει σχεδόν τα πάντα, και κανένας δεν είναι πιο ανοιχτόμυαλος από μένα. Αλλά όπως ρώτησα και πιο πριν: βρείτε μου έναν σύγχρονο τίτλο που να έκανε την ίδια αίσθηση με τα παιχνίδια που ανέφερα πιο πριν (τα πρώτα εκ των οποίων δημιούργησαν τις αντίστοιχες κατηγορίες παιχνιδιού, δηλαδή Dungeon Master, Wolfenstein, Dune, Another World, NFS1 κλπ). Ακόμα όμως και αυτά που ακολούθησαν αμέσως μετά, όλα είχαν κάτι καινούριο να προσφέρουν (από το LoL μέχρι το Quake).
Τα τελευταία 10 περίπου χρόνια, όχι μόνο δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικά καινούριο παιχνίδι, πόσο μάλλον καινούρια κατηγορία παιχνιδιού -οριακά μπορώ να χαρακτηρίσω τα first-person strategy games ως καινούρια κατηγορία, δηλαδή Battlezone, Battlefield κλπ. Προφανώς υπάρχουν καλά παιχνίδια που βγήκαν τελευταία (όπως αυτά που ανέφερα, π.χ. Fallout, Crysis, Battlefield, Batman, Skyrim, MassEffect κλπ), αλλά όλα είναι οι γνωστές παλιές συνταγές με κάποια νέα features.
Τι να πω, ίσως όντως είμαι λίγο περίεργος και μένω στις αναμνήσεις του παρελθόντος...
-
Δε ξέρω βρε ace ,εμένα ακόμα μου αρέσει να παίζω και ελπίζω να μη φτάσω σε σημείο να μου φαίνονται όλα μαύρα
-
@Ace: Απλά θυμάσαι τα παλιά γιατί οι παραστάσεις ήταν πολύ λιγότερες τότε και οτιδήποτε βλέπαμε μας έκανε εντύπωση όπως οι χάντρες και τα καθρεπτάκια στους ιθαγενείς. Σαν τους αρχαιολάγνους στο τμήμα του φόρουμ με τα ιστορικά αυτοκίνητα. Πλάκα μεγάλη είχε το 1ο NFS και το είχα λιώσει κι εγώ ώρες ατελείωτες αλλά σήμερα αν έβγαινε κάτι αντίστοιχο θα γελούσαμε. Έχουμε απλά πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις γιατί έχουμε κακομάθει. Χάλια ζωή... το κρασί παλιό, το χαβιάρι μαύρο, το ροκφόρ μουχλιασμένο, το αυτοκίνητο έχει μόνο δυο θέσεις...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
.....
......
Το τελευταίο που λες είναι αυτό που σημειώνω. Όπως έχω πει, και λόγω παρελθόντος/ιστορίας που έχω στο χώρο του PC/gaming περιοδικού τύπου, έχω δει και παίξει σχεδόν τα πάντα, και κανένας δεν είναι πιο ανοιχτόμυαλος από μένα. Αλλά όπως ρώτησα και πιο πριν: **βρείτε μου έναν σύγχρονο τίτλο που να έκανε την ίδια αίσθηση με τα παιχνίδια που ανέφερα πιο πριν **(τα πρώτα εκ των οποίων δημιούργησαν τις αντίστοιχες κατηγορίες παιχνιδιού, δηλαδή Dungeon Master, Wolfenstein, Dune, Another World, NFS1 κλπ). Ακόμα όμως και αυτά που ακολούθησαν αμέσως μετά, όλα είχαν κάτι καινούριο να προσφέρουν (από το LoL μέχρι το Quake).
Τα τελευταία 10 περίπου χρόνια, όχι μόνο δεν υπάρχει ούτε ένα πραγματικά καινούριο παιχνίδι, πόσο μάλλον καινούρια κατηγορία παιχνιδιού -οριακά μπορώ να χαρακτηρίσω τα first-person strategy games ως καινούρια κατηγορία, δηλαδή Battlezone, Battlefield κλπ. Προφανώς υπάρχουν καλά παιχνίδια που βγήκαν τελευταία (όπως αυτά που ανέφερα, π.χ. Fallout, Crysis, Battlefield, Batman, Skyrim, MassEffect κλπ), αλλά όλα είναι οι γνωστές παλιές συνταγές με κάποια νέα features.
Τι να πω, ίσως όντως είμαι λίγο περίεργος και μένω στις αναμνήσεις του παρελθόντος...
Παλιά έκαναν περισσότερη αίσθηση κάποια γιατί δεν υπήρχε κάτι άλλο πριν από αυτά.
Δεν υπήρχε η τεχνολογία, δεν υπήρχε η εξέλιξη στις εταιρείες.Πως να μην κάνει πριν χρόνια αίσθηση ένα open FPS αφού δεν υπήρχε άλλο πιο πριν?
Ή το Tomb Raider που ήταν το πρώτο στο είδος του?
Δεν είναι το ίδιο μετά από τόσα χρόνια να βρίσκεις πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει.
Γι'αυτό και υπάρχει εξέλιξη αλλά όχι τόσο μεγάλη αμέσως.αυτη ειναι η απαντηση σου Ace. Καποτε υπηρχε μονο το πακμαν, ηταν πιο ευκολο να σκεφτεις κατι νεο και διαφορετικο, τωρα εχουν σχεδον εξαντληθει οι ιδεες, ειναι σαν τα σεναρια του χολιγουντ ενα πραγμα.
Παρολαυτα, καποιοι εχουν ακομα ιδεες, δες ολα τα παιχνιδια της introversion πχ, ή το osmos, το armadillo run (οχι ακριβως παιχνιδι κατα τη γνωμη μου, τεσπα), botanicula, chime, κλπ κλπ βαριεμαι να ψαξω ολη τη συλλογη μου τωρα
αλλο που οι χρηστες ειναι αμπαλοι και δεν τους δινουν αρκετη σημασια με αποτελεσμα να μην φτασουν στα αυτια σου, οι ιδεες υπαρχουν, απλα δεν κανουν τοση εντυπωση πια
-
http://www.popularmechanics.com/_mobile ... 13#slide-1
Έχει μερικά ενδιαφεροντα.
Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ)