-
Ποιοι Ρουμανοι?
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ποιοι Ρουμανοι?Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
Και ποια θαύματα; Renault προ-προηγούμενης γενιάς είναι ουσιαστικά.
-
Να πω την αλήθεια δε με χάλαγε καθόλου η προηγούμενη γενιά της ρενώ. Δηλαδή λοίπουν απο το stepway τα ακριβά πλαστικά και τα καθίσματα τύπου bucket που έχουν τα νέας σχεδίασης αυτοκίνητα αλλά και τι έγινε; Το αμάξι έχει a/c. προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου αλλά και μια μηχανή που είναι πραγματικά καλή και σύγχρονη ιδιαίτερα η μηχανή πετρελαίου. Γιατί να πληρώσω μια περιουσία για νεο αυτοκινητο;
-
Για να εχεις πιο συνχρονο αυτοκινητο με καλυτερη ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια, ανεση , ευκολιες, χωρους ?
Εκτος αν θεωρεις χαζους οσους περιμενουν το νεο μοντελο και δεν αγοραζουν το παλιο.
-
μακρυά απο νεα μοντέλα, καλυτερα να περπατήσουν λιγο να λυθούν τα αρχικα παιδικα προβλήματα nikospappas
-
Μα δε μιλαμε για καινουργια καινουργια μοντελα.
-
το sandero ΙΙ σε ποιο renault αντιστοιχεί?
clio III ή Megane II? -
Δεν αποκλείω και Clio ii όπως το προηγούμενο Sandero και το τωρινό twingo.
Δεν νομίζω πάντως ότι έχει υπάρξει αναφορά προς το παρόν σε ποιο μοντέλο βασίζεται. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
το sandero ΙΙ σε ποιο renault αντιστοιχεί?
clio III ή Megane II?Τα Dacia ειναι βασισμενα σε μια πλατφόρμα που έρχεται απο το Clio 2
Δεν βασίζονται σε κάποιο παλιο Renault απλα χρησιμοποιουν κομματια από παλαιότερα αλλά ακομα κι απο καινουρια
Περισσότερο με διαφορετικες σχεδιαστικα παραλλαγες του ίδιου αυτοκινητου μου φαινονται εμενα παρα σαν τροποποιημενα παλια Renault -
Νομίζω κύριοι ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές και ασιατικές αλλά και αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες τείνουν να γίνουν απλησίαστες για το βαλάντιο του μέσου προς τα κάτω Έλληνα. Δηλαδή δε γίνεται πλέον να πληρώνουμε 20.000 ευρώ για ένα αξιοπρεπές οικογενειακό αυτοκίνητο δεν έχουμε πλέον αυτά τα χρήματα δυστυχώς. Το παράδειγμα της Dacia θα πρέπει να το αντιγράψουν και άλλες μάρκες έτσι ώστε να πουλάνε σε low budget αγορές όπως μεταμορφώνεται πλέον η ελληνική αγορά. Στο σημείο αυτό βέβαια φταίει και το κράτος με τους υπέρμετρους φόρους που βάζει στο αυτοκίνητο και τα εξωφρενικά τέλη ταξινόμησης. Πάντως όπως είπε και ένας φίλος σε προηγούμενη παράθεση το Stepway sandero δεν είναι ένα παλιό αμάξι απλά στηρίζεται σε έδαφος παλιότερου clio και χρησιμοποιεί και παλιά και καινούρια μέρη. Έτσι μειώνεται το κόστος για την εταιρεία αλλά δε νομίζω ότι γίνονται παραχωρήσεις στην ασφάλεια. Εξάλλου το γεγονός ότι δεν έχει πλευρικούς αερόσακους γιατί το κάνει λιγότερο ασφαλές. Δεν ξέρω πολλούς που τους έσωσαν οι αερόσακοι από μια πλαγιομετωπική...Είναι να μη σου τύχει. Πάντως με 12.000 ευρώ παίρνεις σύγχρονο diesel κινητήρα ρενω και ένα ευρύχωρο αμάξωμα του οποίου η αισθητική είναι αρκετά βελτιωμένη αν και το θέμαι αισθητική είναι καθαρά υποκειμενικό....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποιοι Ρουμανοι?
Αν δεν ηταν ενα θαυμα αυτο που εκανε η Renault με την Dacia (και ας ειναι προ-προηγούμενης γενιάς) τοτε δεν θα ετρεχε η VW να κανει το ιδιο...
-
Ο χρήστης Apollon11 έγραψε:
Έτσι μειώνεται το κόστος για την εταιρεία αλλά δε νομίζω ότι γίνονται παραχωρήσεις στην ασφάλεια. Εξάλλου το γεγονός ότι δεν έχει πλευρικούς αερόσακους γιατί το κάνει λιγότερο ασφαλές. Δεν ξέρω πολλούς που τους έσωσαν οι αερόσακοι από μια πλαγιομετωπική...Καλοτάξιδο κλπ αλλά μην αγνοούμε την πραγματικότητα επείδη δεν επιβεβαιώνει την επιλογή μας...
Για του λόγου το αληθές
http://euroncap.com/tests/dacia_sandero_2008/340.aspx
και με τους πλευρικούς
http://euroncap.com/tests/dacia_sandero_2008/100340.aspx
Έχω κι άλλα πολλά παραδείγματα αλλά τεσπά.
Κατα τα άλλα η ιδέα του λανσαρίσματος της Dacia ήταν ιδιαίτερα τολμηρή αλλά εκτελέστηκε και με μεγάλη επιτυχία. Αυτό που βοήθησε κυρίως ήταν η εξαιρετική αξιοπιστία των Dacia χάρη στα ήδη δοκιμασμένα μηχανικά μέρη και την ιδιαίτερα απλή και στιβαρή κατασκευή του εσωτερικού. Χωρίς να είναι ακριβά είναι ανθεκτικά στον χρόνο και αυτό μετράει για τον χρήστη.
Πιστεύω πως τα νέα μοντέλα θα τα πάνε ακόμα καλύτερα αφού αρκετά πραγματάκια έχουν διορθωθεί και χάρη σε πραγματάκια όπως η touch οθόνη δείχνουν και λιγότερο 'φτηνά'. -
Ο χρήστης Vasilism έγραψε:
Ποιοι Ρουμανοι?
Αν δεν ηταν ενα θαυμα αυτο που εκανε η Renault με την Dacia (και ας ειναι προ-προηγούμενης γενιάς) τοτε δεν θα ετρεχε η VW να κανει το ιδιο...
H VW με ποια εταιρία τρέχει να κάνει το ίδιο?
-
Έχω την εντύπωση ότι κάπου μπερδευόμαστε...
- Το ότι η renault μπορεί και κατασκευάζει αυτοκίνητα dacia, τα οποία τα πουλά σε χαμηλές τιμές, λόγω της χρήσης κατά βάση υλικών και εξαρτημάτων από παλαιότερα μοντέλα της, δεν εξισώνει τεχνολογικά ένα σύγχρονο renault με ένα σύγχρονο dacia.
- Το ότι κάποιοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν έχουμε πλέον την δυνατότητα ή δεν θέλουμε να δαπανήσουμε π.χ. 20.000€ για ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο, δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν αξίζει τα χρήματά του.
- Ευτυχώς, οι λογικές τύπου dacia, προσφέρουν προϊόντα φθηνά και όχι φτηνιάρικα.
- Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα προχωρήσει το πείραμα της renault με την dacia. Άραγε, σε 5 χρόνια από σήμερα, σε τί τιμές θα πωλούνται τα dacia και πόσο προηγμένα τεχνολογικά θα είναι; Μήπως και η renault ακολουθήσει τα χνάρια της volkswagen, όταν αυτή εξαγόρασε την skoda; Ας συγκρίνουμε τα πρώτα skoda μετά την εξαγορά με τα σημερινά. Απέχουν έτη φωτός. Γιατί τότε ήταν η low cost επιλογή, ενώ τώρα είναι mainstream επιλογή. Καλό αυτό για το image της εταιρίας, κακό όμως για τον πλουραλισμό στις επιλογές με βάση το budget, καθώς τα σύγχρονα skoda κοστίζουν όσο και τα περισσότερα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού. Προσωπικά, θα προτιμούσα να είχα την επιλογή του φθηνού skoda, καθώς εάν ήθελα ή εάν μπορούσα να ανέβω οικονομικό σκαλοπάτι, το ίδιο το group της vag θα μου προσέφερε άλλες εναλλακτικές. Μακάρι το πείραμα να συνεχίσει στην αρχική πεπατημένη και ίσως, λόγω οικονομικών συγκυριών, να μπουν και άλλοι κατασκευαστές στην λογική του low cost brand.
Υ.Γ.: Έχω και εγώ την απορία του τί εννοεί ο συμφορουμίτης, λέγοντας ότι η volkswagen θα ακολουθήσει το παράδειγμα της renault...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ποιοι Ρουμανοι?
H VW με ποια εταιρία τρέχει να κάνει το ίδιο?
Οντως η VW ετοιμαζεται να δημιουργησει νεα εταιρια με προσιτα μοντελα.
http://www.autobild.de/artikel/vw-plant-drei-neue-preisbrecher-3668618.html
http://www.autoblog.gr/2012/10/13/volkswagen-developing-a-budget-brand-wants-to-compete-with-dacia/ -
-
Σε συνεντεύξεις υπευθύνων της φίρμας που έχουν διαβάσει κατα καιρούς δηλώνουν ότι τα Dacia θέλουν πάντα να παραμείνουν low budget και να μην ακολουθήσουν το δρόμο της Skoda.
Θα δείξει η πορεία.Εκτίμηση μου είναι ότι το 2013 οι πωλήσεις της dacia παγκοσμίως θα σημειώσουν νέο ρεκόρ και με μεγάλη αύξηση. Αφού θα τρέξει πλήρως νέα γκάμα: Sandero, Sandero Stepway, Logan, Lodgy, Dokker, Dokker Van και ενδεχομένως κάποιο facelift του Duster που ούτως ή άλλως πουλάει άψογα παντού.
Πάντως υπάρχουν άρθρα που λένε ότι η VW ενδιαφέρεται κ αυτή για low budget γκάμα.
-
Ο χρήστης Apollon11 έγραψε:
Βεβαια καλό θα ήταν να περιμένει κανείς το πρώτο εξάμηνο του 2013 για να πάρει το καινούριο stepway αλλά και η υπάρχουσα έκδοση με τον euro 5 dci με χαμηλές εκπομπές και τέλη είναι νομίζω πολύ καλή επιλογή. Οικονομικό και πρακτικό αλλά και ευρύχωρο για όλη την οικογένεια. Ξαναλέω ότι απευθύνεται σε κοινό που δεν το ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και η πολυτέλεια-μούρη. Νομίζω ότι είναι μια τίμια πρόταση για τα λεφτά που ξοδεύει κανείς για να αποκτήσει ένα αμάξι. Τελευταια οι ρουμάνοι υπο την καθοδήγηση των γάλλων έχουν κάνει θαύματα και γιαυτό σε όλη την ευρώπη τα αμάξια τους πουλάνε σαν τρελά. Εδώ ως πότε θα είμαστε κολλημένοι με τους γερμανούς και την ακρίβεια;Ναι κολλημένοι για αυτό toyota & hyundai δεν πουλάγανε.
-
Με αυτά που γραφονται εδω πέρα σε λίγο θα 'ποινικοποιηθουν' αυτοί που ΔΕΝ επιλέγουν το 'τιμιο' Dacia ... Για όνομα!
Τόση υπερβολική 'διαφήμιση' για μια απλή κατασκευή ΘΗΓΑΤΡΙΚΗΣ εταιρίας ρε παιδιά?Προσωπικά Dacia δεν προτείνω και δεν 'ευχομαι' σε κανέναν εδώ μέσα. Θα προτεινα δε ίσως μειώσεις σε χωροταξικές και λοιπές αναγκες για κάτι πιο αξιόλογο! Ενα αυτοκίνητο που τεχνικά και μονο είναι 10 χρόνια πίσω (και το νεο μοντέλο τους ζήτημα να φτάσει τα 4 αστερια των προ10ετίας Megane και Clio) θα ήταν οκ για το 2000. Για το 2012 η φτήνια τους δεν είναι απο φιλανθρωπία και αγάπη προς αυτούς που δεν έχουν την δυνατοτητα να παρουν ένα ακριβότερο Clio, 208 ή Yaris! Κάτι τους λείπει!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Προσωπικά Dacia δεν προτείνω και δεν 'ευχομαι' σε κανέναν εδώ μέσα. **Θα προτεινα δε ίσως μειώσεις σε χωροταξικές και λοιπές αναγκες για κάτι πιο αξιόλογο! Ενα αυτοκίνητο που τεχνικά και μονο είναι 10 χρόνια πίσω (και το νεο μοντέλο τους ζήτημα να φτάσει τα 4 αστερια των προ10ετίας Megane και Clio) θα ήταν οκ για το 2000. Για το 2012 η φτήνια τους δεν είναι απο φιλανθρωπία και αγάπη προς αυτούς που δεν έχουν την δυνατοτητα να παρουν ένα ακριβότερο Clio, 208 ή Yaris! Κάτι τους λείπει! **
Θα πρότεινες λοιπόν κάποιος να μειώσει τις ανάγκες του (πχ χωροταξικές) για να...πάρει φίρμα; Από πού κι ως πού είναι τεχνικά 10 χρόνια πίσω το αυτοκίνητο; οι κινητήρες είναι σύγχρονοι, πληρούν τις προδιαγραφές και δεν είναι απαρχαιωμένοι. Εκτός αν με τον όρο 'σύγχρονο' εννοείς τούρμπο κτλ...
Στα της ασφάλειας, ας περιμένουμε. Η προίκα από τη Ρενώ είναι καλός οιωνός.
Από κει και πέρα, η μειωμένη τιμή μπορεί εν μέρει να δικαιολογηθεί απ την απουσία κόστους εξέλιξης πατώματος και εξαρτημάτων (αφού σχεδόν όλα υπήρχαν), αλλά και απ την εκμετάλλευση του υπάρχοντος δικτύου της Ρενώ.
Μια χαρά είναι τα Dacia. Απόλυτα τίμια αυτοκίνητα, που καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες.
Renault/Dacia Sandero Stepway