-
Και εγώ το ίδιο κάνω, αν δεν έχεις κάποιον από πίσω που θέλει να σε περάσει και έχεις άπλετη ορατότητα ποιό είναι το κακό;
(εξαιρείται η πιθανότητα να σου δώσουν κλίση γιατί πάτησες την διαχωριστική)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και εγώ το ίδιο κάνω, αν δεν έχεις κάποιον από πίσω που θέλει να σε περάσει και έχεις άπλετη ορατότητα ποιό είναι το κακό;(εξαιρείται η πιθανότητα να σου δώσουν κλίση γιατί πάτησες την διαχωριστική)
+1 αν εχω άπλετη ορατοτητα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και εγώ το ίδιο κάνω, αν δεν έχεις κάποιον από πίσω που θέλει να σε περάσει και έχεις άπλετη ορατότητα ποιό είναι το κακό;
(εξαιρείται η πιθανότητα να σου δώσουν κλίση γιατί πάτησες την διαχωριστική)
+1 αν εχω άπλετη ορατοτητα
+100000000 Γιατι στο χωριο πολυ απλα δεν βρισκω κινηση και εχω στη διαθεση μου ολο το μηκος και το πλατος πηγαινοντας χαλλλλλαρα , μου φαινεται πως γλυτωνω και τις καταπονησεις ετσι.
-
+100000 στην Καστανια(παλιος δρομος για Κοζανη)
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
+100000 στην Καστανια(παλιος δρομος για Κοζανη)Έχω onboard προ δύο μηνών ανάβαση με την onboard camera σε Cayman και μπροστά Audi-TTS με πρόγραμμα..
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Έχω onboard προ δύο μηνών ανάβαση με την onboard camera σε Cayman και μπροστά Audi-TTS με πρόγραμμα..
εσύ όλο σε ζουμπερκαρς μέσα είσαι... ...ωραίες παρέες έχεις.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
απόλυτα λογικό για κάποιον που απολαμβάνει την σβέλτη οδήγηση σε επαρχιακούς ορεινούς δρόμους.+στροφιλίκια
Αν και μόνο αν έχεις άπλετη ορατότητα και είσαι σίγουρος ότι δεν έρχεται κανείς από το άλλο ρεύμα, φυσικά και το κάνεις. Το γράφουν και οι 4Τ άλλωστε...
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Έχω onboard προ δύο μηνών ανάβαση με την onboard camera σε Cayman και μπροστά Audi-TTS με πρόγραμμα..
Και γω γιατι δεν το χω ακομα????
-
ΟΚ γέρασα μάλλον και είμαι υπερ της απόλυτης ασφάλειας στην οδήγηση και ίσως θα έπρεπε να γραφτώ και σε Forum για πλέξιμο ...
-
Πριν καμιά ώρα με ψιλόβροχο πέτυχα aftermarket xenon σε Daihatsu Hijet!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Απ οσο καταβα λες πως αν εχεις πληρη ορατοτητα και να μπεις κανονικα στο αντιθετο ρευμα και να συνεχισεις εκει δεν υπαρχει καποιο προβλημα,ετσι δεν ειναι????Κ λοιποι που φριξατε:
Οπως σας εγραψαν κ ΠΟΛΛΟΙ αλλοι, ναι οταν εχω ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ορατοτητα (πχ ΑΡΚΕΤΕΣ στροφες απο Αραχωβα μεχρι Γαλαξιδι αλλα κ 2 πολυ συγκεκριμενες στα Λιμανακια), ΦΥΣΙΚΑ κ θα γραψω οποιαδηποτε διαγραμμιση στα cojones μου κ θα χρησιμοποιησω ολο το πλατος του δρομου μπαινοντας φουλ αντιθετο ρευμα. Κ το εχω κανει κ με περιπολικο απο πισω μου.
Διαβαστε κ σκεφτειτε πριν γραψετε...
ΥΓ Για να μην μιλησω για προσπεραση 10+ αυτοκινητων πανω σε στροφη+αντιθετο, στον δρομο για το Γαλαξιδι. Αφου ρε παιδες λογω της μορφολογιας+κλισεων του εδαφους εχεις απεριοριστη+πανοραμικη ορατοτητα ολου του δρομου για ολη την στροφη κ 300μ μετα, γιατι να μην το κανεις?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απ οσο καταβα λες πως αν εχεις πληρη ορατοτητα και να μπεις κανονικα στο αντιθετο ρευμα και να συνεχισεις εκει δεν υπαρχει καποιο προβλημα,ετσι δεν ειναι????
Κ λοιποι που φριξατε:
Οπως σας εγραψαν κ ΠΟΛΛΟΙ αλλοι, ναι οταν εχω ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ορατοτητα (πχ ΑΡΚΕΤΕΣ στροφες απο Αραχωβα μεχρι Γαλαξιδι αλλα κ 2 πολυ συγκεκριμενες στα Λιμανακια), ΦΥΣΙΚΑ κ θα γραψω οποιαδηποτε διαγραμμιση στα cojones μου κ θα χρησιμοποιησω ολο το πλατος του δρομου μπαινοντας φουλ αντιθετο ρευμα. Κ το εχω κανει κ με περιπολικο απο πισω μου.
Διαβαστε κ σκεφτειτε πριν γραψετε...
ΥΓ Για να μην μιλησω για προσπεραση 10+ αυτοκινητων πανω σε στροφη+αντιθετο, στον δρομο για το Γαλαξιδι. Αφου ρε παιδες λογω της μορφολογιας+κλισεων του εδαφους εχεις απεριοριστη+πανοραμικη ορατοτητα ολου του δρομου για ολη την στροφη κ 300μ μετα, γιατι να μην το κανεις?
Δεν διαφωνώ πουθενά, απλά εγώ την έχω πατήσει σε τέτοια στροφή ( == τροπέτο ) επειδή έβλεπα, μπήκα όσο μπορούσα (και λίγο παραπάνω), το χασα και κατέληξα στο χαντάκι.
-
Τι να πω ρε παιδιά, ότι στροφιλίκι έχω δει το πολύ 1-2 στροφές μπροστά να φαίνεται τι γίνεται.. Εγώ πάντως φοβάμαι. Κάπου κάποιος θάμνος μπορεί να κρύβει κανένα όχημα.
-
Εγω παντως σου λεω, υπαρχουν 2 στροφες στα Λιμανακια, αρκετες Παλ.Φωκαια-Σουνιο κ ΠΑΡΑ πολλες απο Αραχωβα μεχρι Γαλαξιδι (κ προς χιονοδρομικο) που βλεπεις ολο τον δρομο πιατο. Συνηθως οπου εχει γκρεμο στα αριστερα σου (πχ επιστροφη απο Σουνιο, ή αρχικα προς ΧΚΠαρνασσου), οταν βγαινεις απο δεξια στροφη κ οι επομενες ειναι αριστερες εμφανιζεται ολος ο δρομος μπροστα στα ματια σου με απεριοριστη ορατοτητα.
Αντιστοιχα οταν εχεις τον γκρεμο δεξια σου κ πας να μπεις σε δεξια, συνηθως μπορεις να απλωθεις τερμα αριστερα στο αντιθετο για να παρεις γραμμη. Αυτο δεν σημαινει οτι μπορει να συμβει παντα.
ΥΓ Η διπλη γραμμη υπαρχει για να μας δειξει οτι δεν βλεπουμε αρκετα μακρυα ωστε να μην καρφωθουμε στον απεναντι. Οταν βλεπουμε αρκετα μακρυα οτι δεν υπαρχει ο απεναντι, την τηρουμε? Γιατι?
ΥΓ2 Εκτος απο τους 4Τ, το ιδιο λεει κ αυτος ο αλητης ο κοντρακιας ο δολοφονος ο Walter Roehrl. Κατι θα ξερει...
-
@ kacey Ο άλλος αλήτης, ο ΚΟΚ, τι λέει άραγε;
-
Εγω αυτο που περιγραφετε το θυμαμαι να το λεμε... ¨'ευθειοποιω την στροφη... Βλεπε 4Τ παλαια τευχη'...... εδω και 40 χρονια...... και παντα πρεπει να το εφαρμοζει καποιος οταν εχει ορατοτητα... σε ορεινους δρομους...... και σε προσπερασματα μεγαλυτερων οχηματων ωστε να εισαι μπροστα τους και να βλεπεις οσο πιο μακρυα μπορεις.... Σε διαδρομες σαν της Καταρας εβαζα την γυναικα μου που ηταν συνοδηγος να 'βλεπει' ακομα και απο δεξια ενος φορτηγου αν ερχεται κανεις πανω σε επερχομενη στροφη (δεξια φυσικα) ωστε να ξεκινησω προσπερασμα γρηγορα εστω και στην αντιθετη λωριδα αρκει να προσπερασω το μεγαλο οχημα.... το οποιον ειναι και αργο σε τετοιες περιπτωσεις και το περνας σε χρονο μηδεν....
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Τι να πω ρε παιδιά, ότι στροφιλίκι έχω δει το πολύ 1-2 στροφές μπροστά να φαίνεται τι γίνεται.. Εγώ πάντως φοβάμαι. Κάπου κάποιος θάμνος μπορεί να κρύβει κανένα όχημα.Θα συμφωνήσω και πάλι, και πάλι θα με στείλυν για πλέξιμο
-
δεν είπαμε ότι είναι κακό να μπαίνεις στο αντίθετο ρεύμα όταν έχεις άπλετη ορατότητα, αλλά να το επιτρέπει και ο δρόμος να πηγαίνεις μαμιόντας. ειδικά στα λιμανάκια που η πιθανότητα να πετύχεις άλλον να έρχεται κι αυτός μαμιόντας είναι μεγαλύτερη από το χωριό τότε αυτόματα δεν γίνεται επικίνδυνο για σένα αλλά και για τον άλλον. και οκ πες ότι είναι άδειος ο δρόμος 5 το πρωί και έχεις άλλον μπροστά με γουόκι τόκι και σου λέει ότι δεν έρχεται κανείς και το πας και 200%, αν φύγεις σε καμιά στροφή και πέσεις στα βράχια τι σου φταίνε τα ζευγαράκια που πάνε εκεί για γούτσου γούτσου και τα ψαράκια που κολυμπάνε αμέριμνα ?
κι εγώ όταν πάω στο εξοχικό του δίνω και καταλαβαίνει αλλά στα λιμανάκια είμαι σχετικά κύριος
-
Πρέπει να διαβάζεις το δρόμο μπροστά σου. Αν ο θάμνος είναι δέντρο μπορεί. Αν ο θάμνος είναι μικρός ακόμα και Smart θα φαινόταν. Τώρα, αν πεταχτεί άνθρωπος ή σκύλος ή κατσίκα, αυτό δεν το ξέρεις και μπορεί να συμβεί στον καθένα ακόμα και σύμφωνα με τον ΚΟΚ να πηγαίνει*.
Υπάρχουν πάντα στροφές που βλέπεις μπροστά τι έρχεται και προσπερνάς. Το καλοκαίρι του 2008 είχε έρθει ένας φίλος με την κοπέλα του στο χωριό για διακοπές. Ξεκινήσαμε από ένα χωριό της Πρέβεζας για Ιωάννινα και τελικά κάναμε 45 min πηγαίνοντας όσο πάει. Η απορία τους ήταν πώς τολμάω και βγαίνω για προσπέραση σε σημεία που δε βλέπω. Ο συνοδηγός όντως δεν έβλεπε και φοβόταν. Ο οδηγός έβλεπε μπροστά 2-3 στροφές και ήξερε αν έρχεται κάτι ή όχι, οπότε το προσπέρασμα ήταν άνετο.
Το κέρδος που έχεις από τις γραμμές είναι το εξής: Αυξάνεις την ακτίνα καμπυλότητας, άρα μειώνεται η απαιτούμενη δύναμη για να στρίψεις, άρα μπορείς να στρίψεις γρηγορότερα. Αν πηγαίνεις αργά, οι γραμμές είναι πιο ξεκούραστες γιατί οι κλίσεις είναι μικρότερες και οι στροφές πιο ομαλές**.
- Θείος κινείται +10 των 50 που έχει όριο στο χωριό. Πετάγεται το κοπάδι και στο Vectra καταστρέφει φτερό, καπώ, φανάρι, προφυλακτήρα, προβολάκι και μάσκες. Αντιστοίχως, κινούμαι σε κατηφόρα που οδηγεί σε ανηφόρα. Ο πατέρας κοιτάει συνέχεια έξω κι εγώ προσπαθώ να κλείσω το navi. Ο φωτισμός του navi αρκεί για να μου χαλάσει τη νυχτερινή όραση και δε βλέπω τα πρόβατα στην επόμενη ανηφόρα. Ο πατέρας φωνάζει και κόβουμε (λίγο νωρίς είναι η αλήθεια) πριν γίνει το κακό. Εγώ τα είδα όταν μπήκα στην ανηφόρα και ήμουν στα 20 m. Η ταχύτητά μου ήταν 50, όσο ακριβώς είναι το όριο. Τελευταίο περιστατικό: Σε ευθεία στην Άρτας - Ιωαννίνων (~500 m) που ειδικά στην κατηφόρα έχεις ορατότητα την ευθεία και την επόμενη στροφή, απαγορεύεται το προσπέρασμα. Επιτρέπεται σε άλλα σημεία που έχεις 200 m για προσπέρασμα. Να τον βράσω, λοιπόν, τον ΚΟΚ και τις απαγορεύσεις του. Αν τον ακολουθήσω ειδικά φορτωμένος, δε θα περάσω ποτέ και αν περάσω θα κάνω το σταυρό μου.
** Η μαμά, πήγε κάποια ταξίδια φέτος με κάποια ξαδέλφια μου και ένα θείο. Γυρνώντας, αυτό που είχε να παρατηρήσει ήταν πως από τα 3 ξαδέλφια που οδήγησαν μόνο με τον ένα αισθανόταν σχετικά καλά και με τους άλλους ήταν έτοιμη να ξεράσει. Με τον θείο, πάλι ακριβώς το ίδιο. Ο κοινός παρονομαστής ήταν ο τρόπος οδήγησης. ΟΛΟΙ αυτοί ακολουθούσαν τις λωρίδες και έστριβαν απότομα και ΟΛΟΙ αυτοί έμαθαν οδήγηση από σχολή οδηγών και όχι από τον πατέρα μου που έμαθα εγώ και ο ξάδελφος που οδηγεί ομαλά. Γι' αυτό πολλές φορές, ειδικά σε επαρχιακούς δρόμους που δεν έχει κίνηση που δίνει έντονη αναφορά ταχύτητας, οι επιβάτες δεν καταλαβαίνουν ότι κινούμαστε +30-40 του ορίου και απορούν που κόβω τόσο σε κάποια σημεία που μπορεί να έχει μπλόκο.
Όλα αυτά είναι προσωπικές παρατηρήσεις φυσικά, αλλά δείχνουν το πόση διαφορά έχει η οδήγηση με γραμμές από το απλά ακολουθώ τις λωρίδες μου.
Ευχαριστώ.
-
Πω ρε σεις, κάνετε λες και μιλάμε κινέζικα.
Ο όρος ορατότητα περιλαμβάνει φυσικά και την συστάδα ελάτων που θα κρύψει το τριαξονικό. Ηλίθιοι είμαστε να βγαίνουμε στο απέναντι αν υπάρχει πιθανότητα να κρύβεται κάτι κάπου (μην απαντήσετε );
Αν βλέπω μπροστά, έχω ορατότητα και δεν υπάρχει αμάξι πίσω μου ή μπρος εννοείται ότι θα κάνω σουβλάκι την στροφή. Όχι αναγκαστικά με την ταυτότητα στο στόμα από άποψης απόλυτης ταχύτητας, έτερον εκάτερον.Πάντως όταν το κάνω αυτό και έχω κάποιον μπροστά μου, συνήθως τον φτάνω για πλάκα λόγω πολύ ομαλότερης κίνησης.
Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]