-
Ο χρήστης D1FF έγραψε:
Δεν αντιλέγω αλλά η πατρίδα στην συγκεκριμένη περίπτωση ζημιώνεται με κανένα 50άρι χιλιάρικο σε φόρους ενώ σε ένα πχ 2lt μεσαίο κανένα 10άρι , γι΄ αυτό είπα για κλιμακωτή φοροελάφρυνση
Τέλοσπαντον νομίζω ότι κατάλαβε ο ένας τον συλλογισμό του άλλουΠάντως εγώ πάω περισσότερο τον τύπο με την Ε63 AMG , περισσότερο μου κάνει για στρατηγό των Τεθαρακισμένων γι΄ αυτό διάλεξε το Πάντσερ , Ναύαρχος θα είναι ο άλλος με την Corvette , κια πάμε στο Quiz τι να οδηγεί άραγε ο Πτέραρχος
Murcielago
-
και RR Phantom καλή θα ήταν !
-
Γκουγκλισα (αυτη τη λεξη τη βρηκα στην Ιλιαδα και μου αρεσε) στο ΅ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ΅και κοντεψα να συναχωθω απο τα πολλα παραθυρακια που ειχε ο νομος.
-
Έγινα μάρτυρας στο εξής σουρεαλιστικό περιστατικό.
Έρχεται τύπος που δεν έβρισκε να παρκάρει και βάζει το αυτοκίνητό του μέσα σε θέση πιλοτής ξένης πολυκατοικίας. Μετά από λίγο δεύτερος τύπος δεν βρίσκει να παρκάρει και το βάζει μπροστά στην πιλωτή της ανωτέρω πολυκατοικίας, κλείνοντας τον πρώτο.
Ο πρώτος γυρνάει στο αυτοκίνητο και θέλει να φύγει αλλά τον έχει κλείσει ο δεύτερος. Παίρνει τηλέφωνο το 100, έρχεται πολύ γρήγορα περιπολικό και αρχίζει να ξηλώνει πινακίδες του δεύτερου, τη στιγμή που ο οδηγός του έρχεται και κλαίγεται να μην του τις πάρουν. Ταυτόχρονα έρχεται ο ιδιοκτήτης της θέσης της πιλωτής με τρίτο αμάξι, ο οποίος βρίσκει ένα αυτοκίνητο στη θέση του, ένα άλλο να του κλείνει την θέση, αστυνομία να ξηλώνει πινακίδες, μπάχαλο Ζητάει λοιπόν απ τον αστυνομικό να πάρει και τις πινακίδες του οχήματος που βρίσκεται μέσα στην πιλοτή και ο αστυνομικός αρνείται λέγοντας ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία του η θέση της πιλοτής.
Τελικά ο τύπος που είχε παρκάρει ΜΕΣΑ στην ξένη πολυκατοικία δεν πλήρωσε τίποτα, ενώ ο άλλος που πάρκαρε στον δρόμο κλείνοντας την πιλοτή έχασε πινακίδες!
Είμαστε ένα μεγάααααααααααααααααααααααααααααααλο ρημαδιό -
-
Όντως ισχύει αυτό γιατί είναι εντός ιδιωτικού χώρου. Μόνο μήνυση μπορείς να κάνεις.
-
O τεράστιος κάφρος της υπόθεσης πάντως, που πάρκαρε μέσα σε ξένη πολυκατοικία και είχε το θράσος να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία γιατί τον έκλεισε το άλλο αμάξι, την έβγαλε λάδι.
Πόσο αναίσθητος πρέπει να είσαι για να επιβιώσεις σε αυτό τον τόπο -
ΑΠΕΙΡΕΣ φορές έχουν παρκάρει στην πυλωτή της πολυκατοικίας που μένω. Μία φορά με βίδωσαν πάρα πολύ και πήρα τηλέφωνο να έρθει η αστυνομία. Αφού 'έπεισα' τον αστυνομικό να στείλει περιπολικό (δεν ξέρω γιατί ΔΕΝ ήθελε να στείλει ), ήρθαν 2 αστυνομικοί και όπως μου είπαν, ήμουν τυχερός που αυτός που είχε παρκάρει στην πυλωτή ΔΕΝ το είχε βάλει όλο μέσα αλλά έπιανε και λίγο δρόμο. Δεν θα μπορούσε να βεβαιώσει παράβαση γιατί θα έπρεπε να γίνει μύνηση από μένα καθώς 'καταπατούσε ξένη ιδιοκτησία κάτι που δεν ήταν αρμοδιότητα της αστυνομίας παρά μόνον μετά από μύνηση'. Ευτυχώς για μένα αυτός δεν είχε παρκάρει μέσα στην πυλωτή αλλά απλώς την έκλεινε. Έφαγε την κλήση (20€...έλεος... και εγώ έψαχνα να βρω να παρκάρω κανά μισάωρο...) αλλά τουλάχιστον από τότε δεν το ξαναέβαλε...
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
ΑΠΕΙΡΕΣ φορές έχουν παρκάρει στην πυλωτή της πολυκατοικίας που μένω. Μία φορά με βίδωσαν πάρα πολύ και πήρα τηλέφωνο να έρθει η αστυνομία. Αφού 'έπεισα' τον αστυνομικό να στείλει περιπολικό (δεν ξέρω γιατί ΔΕΝ ήθελε να στείλει ), ήρθαν 2 αστυνομικοί και όπως μου είπαν, ήμουν τυχερός που αυτός που είχε παρκάρει στην πυλωτή ΔΕΝ το είχε βάλει όλο μέσα αλλά έπιανε και λίγο δρόμο. Δεν θα μπορούσε να βεβαιώσει παράβαση γιατί θα έπρεπε να γίνει μύνηση από μένα καθώς 'καταπατούσε ξένη ιδιοκτησία κάτι που δεν ήταν αρμοδιότητα της αστυνομίας παρά μόνον μετά από μύνηση'. Ευτυχώς για μένα αυτός δεν είχε παρκάρει μέσα στην πυλωτή αλλά απλώς την έκλεινε. Έφαγε την κλήση (20€...έλεος... και εγώ έψαχνα να βρω να παρκάρω κανά μισάωρο...) αλλά τουλάχιστον από τότε δεν το ξαναέβαλε...Απο την στιγμη που τους πηρες τηλεφωνο σε ποση ωρα ηρθανε ? Γιατι εγω 3 φορες που τους εχω σρειαστει εχουν κανει πανω απο 1 ωρα
-
Από τη στιγμή που έπεισα τον αστυνομικό (γιατί κανά 5λεπτο μιλούσαμε ) έκαναν να έρθουν 25 λεπτά. Βράδυ ( 22:00 έκανα κλήση, 22:25 είχαν έρθει) Κυριακής. Ευγενικότατοι εν αντιθέση με τον συνάδελφό τους στο τηλεφωνικό κέντρο, αν και μου φάνηκε περίεργο που δεν μου ζητήθηκε καμία ταυτότητα ή κάποιο στοιχείο μου να αποδείξω ότι εγώ τους κάλεσα (στο τηλέφωνο είπα τα στοιχεία μου πάντως).
-
Γιαυτό οι piloti πρέπει να έχουν γκαραζόπορτα που να κλείνει.
-
Μπα, παράνομο σου λέει... Το να πετάξεις καρφιά όμως δεν είναι . Ιδίως στο αγορασμένο πάρκινγκ που έχεις και όταν λείπεις, ενώ βάζεις αλυσίδα οι 'γείτονες' στην βγάζουν-σπάνε-διαλύουν για να βάζουν τα αυτοκίνητά τους μέσα ... ΙΔΙΩΣ τότε είναι που θα βρεθούν 'καταλάθος πεταμένα' καρφιά ...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Γιαυτό οι piloti πρέπει να έχουν γκαραζόπορτα που να κλείνει.Η τουβλα που πετανε. Η γλαστρες που πεφτουν απο μπαλκονια μεσα σε πυλωτες (που εχουν σκεπη απο πανω). Περιεργα φαινομενα στην Ελλαδα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η τουβλα που πετανε. Η γλαστρες που πεφτουν απο μπαλκονια μεσα σε πυλωτες (που εχουν σκεπη απο πανω). Περιεργα φαινομενα στην Ελλαδα...
Είναι οι ασυνέχειες στο χωροχρόνο...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έρχεται τύπος που δεν έβρισκε να παρκάρει και βάζει το αυτοκίνητό του μέσα σε θέση πιλοτής ξένης πολυκατοικίας. Μετά από λίγο δεύτερος τύπος δεν βρίσκει να παρκάρει και το βάζει μπροστά στην πιλωτή της ανωτέρω πολυκατοικίας, κλείνοντας τον πρώτο.
Ο πρώτος γυρνάει στο αυτοκίνητο και θέλει να φύγει αλλά τον έχει κλείσει ο δεύτερος. Παίρνει τηλέφωνο το 100, έρχεται πολύ γρήγορα περιπολικό και αρχίζει να ξηλώνει πινακίδες του δεύτερου, τη στιγμή που ο οδηγός του έρχεται και κλαίγεται να μην του τις πάρουν. Ταυτόχρονα έρχεται ο ιδιοκτήτης της θέσης της πιλωτής με τρίτο αμάξι, ο οποίος βρίσκει ένα αυτοκίνητο στη θέση του, ένα άλλο να του κλείνει την θέση, αστυνομία να ξηλώνει πινακίδες, μπάχαλο Ζητάει λοιπόν απ τον αστυνομικό να πάρει και τις πινακίδες του οχήματος που βρίσκεται μέσα στην πιλοτή και ο αστυνομικός αρνείται λέγοντας ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία του η θέση της πιλοτής.
Τελικά ο τύπος που είχε παρκάρει ΜΕΣΑ στην ξένη πολυκατοικία δεν πλήρωσε τίποτα, ενώ ο άλλος που πάρκαρε στον δρόμο κλείνοντας την πιλοτή έχασε πινακίδες!
Είμαστε ένα μεγάααααααααααααααααααααααααααααααλο ρημαδιόΕγώ να ρωτήσω κάτι; Αν ο νόμιμος κάτοχος της θέσης έκλεινε τον παράνομο και έφευγε, ο αστυνομικός μπορεί να του βεβαιώσει παράβαση;
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Είμαστε ένα μεγάααααααααααααααααααααααααααααααλο ρημαδιόΕγώ να ρωτήσω κάτι; Αν ο νόμιμος κάτοχος της θέσης έκλεινε τον παράνομο και έφευγε, ο αστυνομικός μπορεί να του βεβαιώσει παράβαση;
Αν ο νόμιμος το έβαζε το αμάξι ολοκληρο μέσα στην πυλωτή τότε ο ποιό μέσα παράνομος δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι.
Αν ο νόμιμος έκλεινε την πυλωτή αλλά το αμάξι βρισκόταν στην έξω μεριά (πεζοδρόμιο δηλαδή) είτε ολόκληρο είτε ακόμα και ένα μέρος του τότε θα έτρωγε και αυτός κλήση... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η τουβλα που πετανε. Η γλαστρες που πεφτουν απο μπαλκονια μεσα σε πυλωτες (που εχουν σκεπη απο πανω). Περιεργα φαινομενα στην Ελλαδα...
βάζεις ένα τέτοιο στην είσοδο και καθάρισες
-
Άρα, να υποθέσω ότι, δεν μπορείς να παρκάρεις έξω από πάρκινγκ, ακόμα και αν είσαι ο νόμιμος κάτοχος αυτού. Σωστά; Να μου πεις, όταν έρθει ο αστυνομικός να βεβαιώσει παράβαση και δεν είσαι εκεί, τι θα κάνει; Θα μυρίσει τα νύχια του να βρει αν είσαι ο νόμιμος κάτοχος του πάρκινγκ;
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Άρα, να υποθέσω ότι, δεν μπορείς να παρκάρεις έξω από πάρκινγκ, ακόμα και αν είσαι ο νόμιμος κάτοχος αυτού. Σωστά; Να μου πεις, όταν έρθει ο αστυνομικός να βεβαιώσει παράβαση και δεν είσαι εκεί, τι θα κάνει; Θα μυρίσει τα νύχια του να βρει αν είσαι ο νόμιμος κάτοχος του πάρκινγκ;δεν μπορείς να παρκάρεις γιατί υποτίθεται ότι δεσμεύεις μία θέση στάθμευσης στο δρόμο για (ανα πάσα στιγμή) είσοδο-έξοδο του οχήματος που είναι παρκαρισμένο μέσα στη θέση parking (πυλωτή ή υπόγειο).
Η πινακίδα λέει ότι 'απαγορεύεται η στάθμευση' (εννοώντας σε όλα τα οχήματα ) και όχι 'απαγορεύεται η στάθμευση εκτός του ιδιοκτήτη του parking'.
Τέλος...αν θέλεις να σέβεται κάποιος την πινακίδα της απαγόρευσης στάθμευσης, πρέπει ο πρώτος εσύ (ως ιδιοκτήτης) που θα τη σέβεσαι ευλαβικά (σαν το αν δε σεβαστείς πρώτος τον εαυτό σου μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι πρώτα).
Αυτές οι κουτοπονηριές 'είναι θέση που μου ανήκει άρα δεν ενοχλώ κανέναν' είναι τουλάχιστον παιδιάστικος τρόπος σκέψης.Ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού θα σκεφτόταν καλύτερη δικαιολογία.Τέλος σχετικά με το παραπάνω περιστατικό (παρκάρει ξένος σε θέση δική σου με το έτσι θέλω), μπορεί ο ΚΟΚ να μην έχει να κάνει κάτι, αλλά η ελληνική νομοθεσία έχει...Απλώς πρέπει να μπλέξεις με δικηγόρους και δικαστήρια και γενικά να μπεις σε ένα τρέξιμο, οπότε...καταλαβαίνετε ότι κανείς (σχεδόν) δεν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία γιατί....βαριέται(?).
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Άρα, να υποθέσω ότι, δεν μπορείς να παρκάρεις έξω από πάρκινγκ, ακόμα και αν είσαι ο νόμιμος κάτοχος αυτού. Σωστά; Να μου πεις, όταν έρθει ο αστυνομικός να βεβαιώσει παράβαση και δεν είσαι εκεί, τι θα κάνει; Θα μυρίσει τα νύχια του να βρει αν είσαι ο νόμιμος κάτοχος του πάρκινγκ;Ακριβως.
Ο χρήστης emil έγραψε:
Άρα, να υποθέσω ότι, δεν μπορείς να παρκάρεις έξω από πάρκινγκ, ακόμα και αν είσαι ο νόμιμος κάτοχος αυτού. Σωστά; Να μου πεις, όταν έρθει ο αστυνομικός να βεβαιώσει παράβαση και δεν είσαι εκεί, τι θα κάνει; Θα μυρίσει τα νύχια του να βρει αν είσαι ο νόμιμος κάτοχος του πάρκινγκ;**α)**δεν μπορείς να παρκάρεις γιατί υποτίθεται ότι δεσμεύεις μία θέση στάθμευσης στο δρόμο για (ανα πάσα στιγμή) είσοδο-έξοδο του οχήματος που είναι παρκαρισμένο μέσα στη θέση parking (πυλωτή ή υπόγειο).
**β)**Η πινακίδα λέει ότι 'απαγορεύεται η στάθμευση' (εννοώντας σε όλα τα οχήματα ) και όχι 'απαγορεύεται η στάθμευση εκτός του ιδιοκτήτη του parking'.
α) δεν μπορεις να παρκαρεις οχι γιατι υποτιθεται το οτιδηποτε, αλλα απλα γιατι το νομος το απαγορευει (για να μην κλεινονται οι ιδιοκτητες της θεσης) κ 'βλεπε το απο πανω'.
β) Ξαναλεω, δεν υπαρχουν κ δεν χρειαζεται να υπαρχουν πινακιδες σε καθε πυλωτη/γκαραζ. Υπαρχει διαταξη που απαγορευει την σταθμευση μπροστα απο ιδιοκτητους χωρους σταθμευσης (οπως επισης κ απεναντι τους αν λογω στενοτητας του δρομου δεν μπορει να μπει/βγει το αυτοκινητο). Αυτο αρκει.
Ο,τι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους! [#4]