-
Είναι ακριβό γιατί πολλά πράγματα εξελίχθηκαν για αυτό και μόνο για αυτό.
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι πληρώνουμε Mercedes έρευνα και εξέλιξη.Ο κλωβός των επιβατών του πάντως πρέπει να είναι ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει σε παθητική ασφάλεια. Το μεγάλο του πρόβλημα είναι η μικρή ζώνη παραμόρφωσης μπροστά ('μαξιλάρι' σε μια σύγκρουση) που υπαγορεύει το μικρό του μήκος. Αν και αν προσέξατε η νέα γενιά κυρίως σε αυτό το σημείο...μεγάλωσε!
άσχετο: αν γινόταν υποθετικά διαγωνισμός για το πιο αυτοκίνητο αντέχει σε πτώση από γερανό με την οροφή (Top Gear φάση) εγώ θα στοιχημάτιζα υπέρ του Smart ακόμα και απέναντι σε S-class!
-
Κι εγώ έλεγα τα Smart κουβάδες... άλλαξα όμως γνώμη, χωρίς να με πιέσει κανένας όταν μπήκα σε ένα και το οδήγησα! Δεν είναι κουβάς, δεν είναι παιχνίδι, είναι αυτοκίνητο και μάλιστα με τρομακτικούς χώρους για 2 άτομα.
Προτείνω σε όποιον το σκέφτεται να το δοκιμάσει. Δεν είναι τέλειο, εκτός από την τιμή του έχει κάμποσα μειονεκτήματα (θέσεις, σφιχτή ανάρτηση, αργό κιβώτιο, αργό τιμόνι κλπ) αλλά είναι πολύ ευχάριστο, fun tο live with, οικονομικό και ακόμα χωρίς αντίπαλο στο θέμα πάρκινγκ (τα υποτιθέμενα αντίπαλα είναι 50-80 πόντους μακρύτερα, όπως ειπώθηκε πιο πριν το Smart παρκάρει σε χώρους που δεν καταγράφονται καν ως πιθανές θέσεις από τους οδηγούς!!).
Πάντως δεν θεωρώ το τουρμπάτο μοντέλο σαν το πιο κατάλληλο για αυτοκίνητο πόλης. Το μεσαίο μοντέλο το ατμοσφαιρικό των 71 ίππων είναι εντελώς κατάλληλο τόσο για την πόλη όσο και για παραέξω, θα είναι σίγουρα πιο αξιόπιστο και οικονομικό και φτηνότερο σε αγορά.
Οπότε πρώτα δοκιμή και στα δύο (και γιατί όχι και σε κανένα Twingo ή Cuore) και μετά περιμένουμε εντυπώσεις. -
εμένα μ΄αρέσει το smart αρκετά και σαν στύλ αλλά κυρίως οτι χωράει παντού.
το 500 είναι άλλη φάση. και ειδικά αν μιλάμε για το abarth...
-
Ο χρήστης The Professor έγραψε:
3 ειναι τα επιμαχα θεματα:
- ειναι καλο στο δρομο? ειχα οδηγησει το προηγουμενο και μου ειχε φανει τραγικο.
- ειναι αξιοπιστο?
- ποση αναμονη περιπου να υπολογιζω?
- οχι. ειναι πραγματικα κουβας (το εχω). βελτιωμενος κουβας σε σχεση με αυτο που αντικατεστησε, αλλα παραμενει κουβας. βεβαια δεν κινδυνευεις αλλα δεν ειναι καλο στο δρομο σε καμια περιπτωση. μονο κ μονο το τιμονι του να σκεφτεις καταλαβαινεις οτι απεχει πολυ απ'το να ειναι καλο στο δρομο...
- ναι.
- δγ/δα, νομιζω υπαρχει ετοιμοπαραδοτο.
η αποψη μου: μετραει σε παρκαρισμα, καταναλωση και ειναι ευχαριστο γενικα (ξαναλεω οχι για οδηγηση που ειναι γτπ -ειδικα οταν βαρεθεις το παιχνιδιαρικο κιβωτιο κ αυτο θα γινει πολυ γρηγορα- αλλα για να μεταφερεσαι). αν δεν σε νοιαζουν τα λεφτα κ εχεις κ αλλο αμαξι go for it (αν κ δεν χρειαζεται τοσο δυνατο! σκεψου το, θα πεσει και η τιμη..). στα αλλα ολα ειναι λιγακι γτπ, ειδικα σε συναρτηση με την τιμη του
Το μεγάλο του πρόβλημα είναι η μικρή ζώνη παραμόρφωσης μπροστά ('μαξιλάρι' σε μια σύγκρουση) που υπαγορεύει το μικρό του μήκος. Αν και αν προσέξατε η νέα γενιά κυρίως σε αυτό το σημείο...μεγάλωσε!
αυτο εγινε (απ'οτι ειπαν τουλαχιστον) για την ασφαλεια των πεζων
-
Ο χρήστης scotsezos έγραψε:
εμένα μ΄αρέσει το smart αρκετά και σαν στύλ αλλά κυρίως οτι χωράει παντού.το 500 είναι άλλη φάση. και ειδικά αν μιλάμε για το abarth...
Πέρα από το 500 και το Smart, σε εκείνα τα χρήματα υπάρχει πλέον και το Twingo GT το οποίο πάει αέρα μέσα στην πόλη και όχι μόνο. Συνδυάζει χώρους, πλήρη εξοπλισμό, μικρές εξωτερικές διαστάσεις και πολύ σπιρτόζικο μοτέρ.
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Δεν παιζει να το διαβασε κανεις σας(εδω ο αλλος ειπε το panda 100 ,παλι καλα που δεν προτεινε κανα rotax),το σμαρτ ειναι η μονη απαντηση σε αυτην την ερωτηση,και τα σχεδον 15 που ζηταει η ποιο πλουσια εκδοση περιλαμβανουναυτοματο-σειριακο με αφτακια στο τιμονι
προβολεις ομιχλης
ESP(standar στο σμαρτ αλλα οχι στην κατηγορια)
δερματινο τιμονι
κλιματισμο(οχι ac ετσι?)ειναι τοσο ακριβο τελικα?και στην τελικη αν βγαλεις τα αφτακια και τους προβολεις και κατι αλλες μικροχαζομαρες πεφτει στα 13-13,5χιλιαρικα,δεν καταλαβα τι καρκινιαζετε οταν βλεπετε την τιμη,βαλτε τα παραπανω σε ενα αλλο αυτοκινητο πολης να δουμε την τιμη
To Panda 100 είναι αρκετά στυλάτο για εμένα πάντως
Όσον αφορά την τιμή του smart δεν καρκινιάζει κανένας γιατί δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το αγοράσουμε...
-πάλι για εμένα- Το Smart είναι ένα πανάκριβο παιχνίδι, ίσως και μέσο προβολής, ωστόσο υπάρχουν καλύτερες προτάσεις στα ίδια ή και λιγότερα χρήματα μόνο που δεν είναι τόσο trendy...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
-πάλι για εμένα- Το Smart είναι ένα πανάκριβο παιχνίδι, ίσως και μέσο προβολής, ωστόσο υπάρχουν καλύτερες προτάσεις στα ίδια ή και λιγότερα χρήματα μόνο που δεν είναι τόσο trendy...
καλυτερες δεν υπαρχουν πολυ απλα γιατι δεν υπαρχει κανενα οχημα που να κοντραρει στα ισια το σμαρτ στο θεμα παρκαρισμα, αρα παιζει χωρις ανταγωνσιμο (δεν υπαρχουν ουτε.. χειροτερες προτασεις βεβαιως βεβαιως). υπαρχουν ..δυναμει ανταγωνιστες (500, aygo/C1/107, picanto, twingo κλπ) οπου τα βαζεις ολα κατω* και αποφασιζεις αν σε συμφερει ή οχι να αγορασεις εναν πολυ ακριβο αλλα πολυ πρακτικο στην πολη κ ευχαριστο στη μετακινηση κουβα (smart) ή ενα μικρο αυτοκινητο (οπως ειναι το 500 κ τα υπολοιπα που ανεφερα πριν)
*ποσα χρηματα διαθετεις, αν διαθετεις κ αλλο αυτοκινητο, αν σου χρειαζονται στην πολη οι παραπανω θεσεις κλπ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
καλυτερες δεν υπαρχουν πολυ απλα γιατι δεν υπαρχει κανενα οχημα που να κοντραρει στα ισια το σμαρτ στο θεμα παρκαρισμα, αρα παιζει χωρις ανταγωνσιμο (δεν υπαρχουν ουτε.. χειροτερες προτασεις βεβαιως βεβαιως)..........
Υπάρχει το AIXAM
-
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά:
-Αν έχεις άλλο αυτοκίνητο και θέλεις αυτοκίνητο για 95% μετακινήσεις στην πόλη, πάρε το Smart και ΜΗΝ το πάρεις σε φτηνή έκδοση, αν κυκλοφορείς σε καλές περιοχές. Αν πάρεις το Brabus, η γκόμενα θα υποθέσει πως εύκολα έχεις στο γκαράζ άλλα 2-3 , εκ των οποίων εύκολα κάποιο μπορεί να είναι και Porsche. Αν τέτοιου είδους μωρά σε αφήνουν αδιάφορο, πάρε το φθηνό Smart που είναι εξίσου πρακτικό.-Αν δεν έχεις άλλο αυτοκίνητο και δεν έχεις δεσμεύσεις, πάρε το 500, αλλά έχε υπόψη σου πως όποια έκδοση και να πάρεις ΣΗΜΕΡΑ, θα το έχεις μετανιώσει σε λιγότερο από ένα χρόνο, όταν θα έχει βγει με το νέο μοτερ 0.9 λίτρων και 100 ίππων...
Όλα εξαρτώνται λοιπόν από εσένα, το budget σου και τι θέλεις να κάνεις με το αμάξι σου... Πχ εγώ αν είχα ένα οποιοδήποτε δεύτερο, θα τα έχωνα άνετα για ένα Smart και δει το Brabus που ΙΜΗΟ, είναι και πολύ όμορφο.
Αδιαφορώ αν είναι ικανό σε στροφιλίκι, όταν το θέλω για να πηγαινοέρχομαι σε αστικές διαδρομές... Επιπλέον, θυμηθείτε κι αυτό που έλεγα παραπάνω για τα μωρά...
-
17000 +μεταλλικό χρώμα +έξοδα για το Brabus το κάνει σαφώς ειδικό όχημα και ειδική επιλογή μη συγκρίσιμη με τα άλλα μικρά....
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
εμένα μ΄αρέσει το smart αρκετά και σαν στύλ αλλά κυρίως οτι χωράει παντού.
το 500 είναι άλλη φάση. και ειδικά αν μιλάμε για το abarth...
Πέρα από το 500 και το Smart, σε εκείνα τα χρήματα υπάρχει πλέον και το Twingo GT το οποίο πάει αέρα μέσα στην πόλη και όχι μόνο. Συνδυάζει χώρους, πλήρη εξοπλισμό, μικρές εξωτερικές διαστάσεις και πολύ σπιρτόζικο μοτέρ.
και το twingo gt θα σκεφτόμουν σοβαρά. το έχω δεί μερικές φορές στο δρόμο και είναι σχετικά καλό.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
καλυτερες δεν υπαρχουν πολυ απλα γιατι δεν υπαρχει κανενα οχημα που να κοντραρει στα ισια το σμαρτ στο θεμα παρκαρισμα, αρα παιζει χωρις ανταγωνσιμο (δεν υπαρχουν ουτε.. χειροτερες προτασεις βεβαιως βεβαιως). υπαρχουν ..δυναμει ανταγωνιστες (500, aygo/C1/107, picanto, twingo κλπ) οπου τα βαζεις ολα κατω* και αποφασιζεις αν σε συμφερει ή οχι να αγορασεις εναν πολυ ακριβο αλλα πολυ πρακτικο στην πολη κ ευχαριστο στη μετακινηση κουβα (smart) ή ενα μικρο αυτοκινητο (οπως ειναι το 500 κ τα υπολοιπα που ανεφερα πριν)*ποσα χρηματα διαθετεις, αν διαθετεις κ αλλο αυτοκινητο, αν σου χρειαζονται στην πολη οι παραπανω θεσεις κλπ.
Skye, είναι πολλά τα χρήματα μόνο για το παρκάρισμα...
Με παραπλήσια χρήματα παίρνεις ένα Cuore, ένα Panda, ίσως και την τριάδα, που όπως και να το κάνουμε είναι πολύ πιο χρήσιμα και λειτουργικά... δεν είναι όμως trendy/στυλάτα/ κλπ κλπ...
Αν το παρκάρισμα είναι αυτοσκοπός -προσωπικά- θα έπαιρνα ένα σκούτερ όσο και αν απεχθάνομαι τις συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει ένας δικυκλιστής στο Σουλτανάτο...
Πριν με προλάβεις θα σου τονίσω ότι δεν υποτιμώ το Smart σαν ιδέα, τεχνολογία κλπ (το αντίθετο θα έλεγα)...
Είναι απλά πανάκριβο, σε σημείο να σκέφτεσαι σοβαρά το δίτροχο ή κάποιο συμβιβασμό στο συνολικό αριθμό θέσεων στάθμευσης που θα βρίσκεις ...
Μπορεί και να κάνω λάθος, το θεωρώ μέγιστη σπατάλη όμως...
_
-
Για πολλούς το παρκάρισμα κρίνει αν θα κάνουν τη διαδρομή με την άνεση του αυτοκινήτου τους ή όχι, οπότε η αξία του είναι σχετική (για πολλούς είναι ανεκτίμητη).
Εφόσον ένα αυτοκίνητο προορίζεται για αστικές διαδρομές και δεδομένου ότι στο 90% των μετακινήσεών μας μεταφέρουμε ένα ή σπάνια δύο άτομα το Smart δεν υστερεί ιδιαίτερα απέναντι στα κλασσικά μικρά με πίσω θέσεις.
Μακάρι να ήταν φτηνότερο αλλά κακώς συγκρίνεται με τα άλλα μικρά. Έχει τόση σχέση μαζί τους όση έχουν αυτά με μία C-class (κοντά στο 1 μέτρο μήκος η διαφορά και στις 2 περιπτώσεις). -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
καλυτερες δεν υπαρχουν πολυ απλα γιατι δεν υπαρχει κανενα οχημα που να κοντραρει στα ισια το σμαρτ στο θεμα παρκαρισμα, αρα παιζει χωρις ανταγωνσιμο (δεν υπαρχουν ουτε.. χειροτερες προτασεις βεβαιως βεβαιως)..........
Υπάρχει το AIXAM
αυτο το μαραφετι ειναι τρομερα θορυβωδες και στο εξωτερικο το χρησιμοποιουν μονο ηλικιωμενοι που μενουν σε κωμοπολεις/χωρια
ασε που δεν εχει περασει κρας τεστ και ειναι πιθανο σε μια στουκα με πολυ μικρη ταχυτητα να φερει τουμπεςτο ολο προβλημα με το σμαρτ ειναι η τιμη,αλλιως ειναι οτι πρεπει για καποιον που απλα θελει ενα πολυ βολικο σε καταναλωση ευελιξια και παρκαρισμα οχημα....εφοσον ομως ζητας τετοιο λιτοτητα ειναι καπως οξυμωρο να σου προσφερεται σε ακριβη τιμη
παντως πιστευω οτι η τοσο μεγαλη επιτυχια του στην ελλαδα εχει γινει λογο του οτι πασσαρεται ως η μοναδικη λυση για κινηση στην πολη και ειναι και πολυ τρεντυ -
@__kubiak__
τα cuore/panda/τριαδα κλπ οντως ειναι πολυ καλες λυσεις για μικρα πολης που μπορουν να βγουν απροβληματιστα και στην ΕΟ (μπορεις να κανεις περισσοτερα πραγματα μ'αυτα απ'οτι με ενα smart - οπως να βαλεις 4 ατομα μεσα, να τα φορτωσεις πραγματα κλπ), δυστυχως ομως υστερουν κατα πολυ στο παρκαρισμα σε σχεση με ενα σμαρτ που εχει φτιαχτει αποκλειστικα και μονο για αστικο περιβαλλον.
επισης πολλοι φοβουνται τα 2τροχα ως εναλλακτικη (εδω τα φοβαμαι εγω στην αθηνα, που οδηγω 2τροχο 10 χρονια..)για την τιμη θα συμφωνησω, ειναι ολιγον τι κλοπη συμφωνα με την.. 'κοινη λογικη' αλλα ομως στον... καπιταλιστικο κοσμο που ζουμε το 'ακριβο' και το 'φθηνο' ειναι πολυ σχετικο..
ετσι το θεωρω ως κορυφαια επιλογη για καποιον που εχει λεφτα και ενα δευτερο αυτοκινητο και το προοριζει αποκλειστικα για αστικες μετακινησεις. σε αλλη περιπτωση θα ελεγα στον καθε υποψηφιο να το ξανασκεφτει κ να εξετασει και τις αλλες λυσεις που λεμε..Ο χρήστης zastava έγραψε:
παντως πιστευω οτι η τοσο μεγαλη επιτυχια του στην ελλαδα εχει γινει λογο του οτι πασσαρεται ως η μοναδικη λυση για κινηση στην πολη και ειναι και πολυ τρεντυ
στην κινηση στην πολη δεν προσφερει ιδιαιτερα πλεονεκτηματα, τουλαχιστον σε σχεση με καποιο αλλο μικρο. ουτε ιδιαιτερα ευελικτο ειναι (πχ λογω τιμονιου που δεν ειναι ο,τι πιο γρηγορο..), ουτε χωραει να περασει αναμεσα απο αυτοκινητα οπως ενα 2τροχο. στο παρκαρισμα εχει πλεονεκτηματα.
-
Ο χρήστης The Professor έγραψε:
Smart Fortwo Pulse 84hp...Κύριε Καθηγητά,
Αν είναι το μοναδικό σας αυτοκίνητο καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Οι δύο θέσεις μπορεί τώρα να σας φαίνονται επαρκείς αλλά μελλοντικά θα έρθουν στιγμές που θα σας λείψουν. Αν υπάρχει και μεγαλύτερο αυτοκίνητο για την κάλυψη αυτών των αναγκών τότε το σμαρτ είναι η καλύτερη επιλογή.
Προσωπική μου άποψη είναι να μην αγοράσετε την ακριβή έκδοση για να μην θρηνείτε μελλοντικά τα λεφτά σας (πολύ). Βασικότερος εξοπλισμός με τα απαραίτητα, ώστε και μετά από 4-5 χρόνια όταν θα το ξεφορτωθείτε να μπορείτε να ζητήσετε και μια λογικότερη τιμή για να φεύγει. Άλλωστε δεν έχουν και νόημα τόσα μπλιμπλίκια σε ένα μικρό αυτοκίνητο. Λογικά θα πρέπει να κρατήσετε την τιμή, μ'αυτό τον τρόπο, κάτω από τα 12.5Κ.Η άποψή μου είναι οτι το smart (έχω επίσης ένα σμαρτοειδές) είναι το ιδανικότερο αυτοκίνητο πόλης με μια και μόνη προϋπόθεση: Να το χρησιμοποιείς συχνά και στα 4-5 χρόνια που θα έχεις να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα για να 'πάρεις πίσω' τα (μπόλικα) χρήματά σου. Αν κάνεις μια τέτοια χρήση θα δεις ότι δεν είναι ακριβό αυτοκίνητο, τα σέρβις του είναι οικονομικότατα, τα ανταλλακτικά του φθηνά (και μικροτρακαρισματάκια με πολύ μικρό κόστος επισκευής) και το κόστος χρήσης απίστευτα περιορισμένο, ισοφαρίζοντας έτσι την κάπως αυξημένη τιμή του. Ποιοτικά είναι πολύ καλό, με την έννοια της πραγματικής ποιότητας (και πολύ έξυπνο engineering) και όχι της 'απτής' όπως γουστάρουν πολλοί να λένε τελευταία...
Κατά τα άλλα στο δρόμο είναι άθλιο αλλά δεν πειράζει και πολύ!!
Αν κάποιος θα αγόραζε μηχανή αλλά οι συνθήκες (οικογένεια, φοβίες και αντικειμενικοί φόβοι κλπ κλπ) δεν τον αφήνουν, είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτήν.Το ΑΙΧΑΜ καλό είναι αλλά που θα το πας για σέρβις; Και τα ανταλλακτικά του απο το ebay?
Το καλό με τα σμαρτάκια είναι οτι ήδη υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο για να κάνεις τη δουλειά σου από πολύ λουξ καταστάσεις μέχρι πολύ φθηνα σε ανεξάρτητα συνεργεία (για όταν γεράσει λιγάκι). -
@Skye εγω πιστευω οτι ειναι οτι ποιο ευελικτο,οπως ειπα ειναι το στενοτερο στη μουρη,αρα χωρας παντου και δεν εχει παω με μηδεν και κλεινω τους καθρεπτες,γενικα βολευει για αναστροφες και ολους τους περιεργους νεοελληνικους ελιγμους
@DJet θα διαφωνησω επισης καθως τα πρωτα σερβις στην αντιπροσωπεια ειναι σε τιμες γκολφ!Μετα αφου φυγεις και πας στα παρα πολλα εξιδεικευμενα σε σμαρτακια συνεργεια της γειτονιας τοτε ναι ειναι πολυ χαμηλα,αλλα στην αντιπροσωπεια ΤΖΟΥΖΟΥΝ,πχ για τις 15 χιλιαδες στο τουρμπο ειναι 150ευρα!!!
-
Το παρόν νήμα είναι πραγματικά μία από τις καλύτερες συζητήσεις που έχουμε κάνει...
_
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
@DJet θα διαφωνησω επισης καθως τα πρωτα σερβις στην αντιπροσωπεια ειναι σε τιμες γκολφ!Μετα αφου φυγεις και πας στα παρα πολλα εξιδεικευμενα σε σμαρτακια συνεργεια της γειτονιας τοτε ναι ειναι πολυ χαμηλα,αλλα στην αντιπροσωπεια ΤΖΟΥΖΟΥΝ,πχ για τις 15 χιλιαδες στο τουρμπο ειναι 150ευρα!!!Κατά...διαβολική σύμπτωσή έχεις δίκιο και άδικο μαζί. Ομολογώ ότι δε γνωρίζω τα τιμολόγια για τα καινούργια κουβαδάκια αλλά και στο δικό μου (roadster '03) οι τιμές κάπου εκεί έπαιζαν (130-150 ευρώ). Το κακό είναι οτι θα έπρεπε να μου φαίνεται ακριβό (γιατί αντικειμενικά να το δεις, είναι!) αλλά έχοντας συνηθίσει να δίνω 80-100 ευρώ για αντίστοιχα σέρβις στο σκούτερ μου, για παράδειγμα, μου φάνηκε πολύ χαμηλο συγκριτικά...
Εντούτοις, ακόμα και αντικειμενικά ακριβό να είναι (για την εργασία που γίνεται) η προσωπική μου εμπειρία από τα φαρμακεία...εεε συνεργεία της VW (όπου για το αντίστοιχο σέρβις του σμαρτ που στοίχισε 170 ευρώ με χρέωσαν για ένα αυτόματο πόλο ' 02 320ευρώ!!!!!!)είναι πολύ πικρή και ίσως κάνει λίγο πολω-μένη τη γνώμη μου...
Οι τιμές, πάντως, κάπου εκεί παίζουν, κύριε Καθηγητά.edit
όσο για τα συνεργεία της γειτονιάς μου έχει κάνει εντύπωση που πρόσφατα ανακάλυψα κάποια σμαρτάδικα που είναι και οικογενειακές επιχειρήσεις (με ό,τι αυτό σημαίνει για την αντιμετώπιση του πελάτη) και εξουσιοδοτημένα από τους εδώ αντιπροσπωπους... Με δυο λόγια τη βλακεία που έκανα εγώ, που πήγα και τα έσκασα στην αρχή στο γνωστό αντιπρόσωπο, δεν είναι υποχρεωμένος να την κάνει κάποιος σήμερα. Άσε που ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο μεγάλων εισαγωγέων (ξέρετε ποιοι είναι αυτοί...) έχει βελτιώσει κατά πολύ την (κάκιστη, παλιότερα) συμπεριφορά των 'εξουσιοδοτημένων' γενικότερα... -
Από τα 14.600 δίνεις 7800 και παίρνεις το Chevrolet Matiz με όλα τα καλά του.
Σου μένουν 6800euro δηλ. 5230 λίτρα βενζίνης δηλ. 100.000 χιλιόμετρα με μικτή κατανάλωση καυσίμου 5,2λιτ/100χλμ ...Δεν είναι και λίγα...
Smart Fortwo - να το παρω?